-
@Bolt τι να σου επιτρέψω ρε φίλε. Ποιος είμαι εγώ; Μεχεις για κάνα μπαμπούλα. Χαίρομαι να μιλάμε είτε διαφωνούμε είτε όχι λέγοντας τις απόψεις μας. Στο συγκεκριμένο πολλά για λίγα πλέον η Volvo. Υπάρχουν πιο ισορροπημένες προτάσεις στην αγορά...
-
REALZEUS wrote:
Τώρα Χρήστο ίσως σε 'τρελάνω', αλλά έχω και Saab (όχι Aero, αλλά 195 ίππων παρόλ' αυτά). Δεν στρίβει πολύ διασκεδαστικά, όπως οι Alfa και οι BMW της εποχής του, αλλά κρατάει υπέροχα και φυσικά έχει βρωμόγκαζο. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω όμως στα των καινούριων Volvo που ανέφερες. Η ποιότητά τους είναι εξαιρετική, το ότι ο ιδιοκτήτης της Volvo είναι μια κινέζικη εταιρεία δεν λέει κάτι.
Ok έκλεισε θα σου στείλω pm κάποια στιγμή να με αφήσεις να κοιμηθώ στο γκαράζ σου αχαχαχα. Φίλε το Xedos 6 μου άρεσε πολύ εμφανισιακά στο έχω πει ήδη. Αλλά το Saab ήταν για την εποχή του σχεδόν εξωτικής ομορφιάς για εμένα και θα έλεγα εξιδανικευμένο στο μυαλό μου.
Πάντα θα θυμάμαι τους διθυράμβους που έγραφαν τα περιοδικά για τους κινητήρες του καθώς ήταν πολύ μπροστά από κάθε άλλον σε γραμμικότητα του turbo. Χωρίς να είμαι ή να το παίζω ειδικός νομίζω ότι από εκείνα τα φοβερά turbo της Saab και της Volvo ξεκίνησε η σταδιακή 'εξάλειψη' του turbo lag....
Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Μπράβο στο γούστο σου! 2/2
Έχεις mail.
-
Αφου πρωτα χαιρετησω ολη την παρεα , διαβαζω παρα πολυ καιρο οσο ποιο συχνα μπορω τα ενδιαφεροντα θεματα του φορουμ αποφασισα πρωτη φορα να γραψω για πρωτη φορα αφορμη σταθηκε ενα αρθρο που διαβασα .Και η απορια μου ειναι χρειαζομαστε πραγματι SUV ή ειναι μια νικη του μαρκετινκ .
Χρειαζόμαστε πραγματικά τα SUV ή είναι απλά μια μόδα;
AUTO-MOTO
15 Αυγ, 2017 - 7:00
Το ερώτημα προκύπτει σχεδόν αυθόρμητα αν δει κάποιος πώς έχει διαμορφωθεί η αγορά αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια: Γιατί τόσα SUV και Crossover;
Τα χρειαζόμαστε όντως ως καταναλωτές ή απλώς πιστεύουμε ότι τα χρειαζόμαστε;
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν 'γεννούν' έτσι στα καλά καθούμενα μοντέλα και μετά αν πουλήσουν, πούλησαν. Προηγούνται έρευνες στην αγορά, μετρήσεις και μετά έρχεται η επένδυση στην παραγωγή ενός νέου μοντέλου. Αν μείνουν αυτοκίνητα στο ράφι αυτό σημαίνει ζημιά και μάλιστα μεγάλη.
Άρα είναι σίγουροι ότι ο λαός θέλει SUV.
Θέλει, αλλά τα χρειάζεται κιόλας;
Εδώ η απάντηση είναι εύκολη: Το μάρκετινγκ δεν ενδιαφέρεται αν χρειάζεσαι το προϊόν που σου πουλάει. Εκείνο που το νοιάζει είναι απλά να σε πείσει ότι το χρειάζεσαι έστω και αν δεν εξαντλήσεις ποτέ όλα όσα μπορεί να σου προσφέρει.
Πάρτε παράδειγμα τα smart phones: Πόσοι από τους κατόχους τους εξαντλούν τις δυνατότητες τους; Και όμως έχουν πεισθεί ότι τα χρειάζονται και μάλιστα, κάθε φορά που βγαίνει ένα πιο εξελιγμένο μοντέλο τρέχουν να το αποκτήσουν.
Έτσι γίνεται και με τα αυτοκίνητα. Το μάρκετινγκ ανακάλυψε την κατηγορία των SUV. Την έβαλε στη ζωή μας με όρους live style και από εκεί και μετά, όσο η ζήτηση αυξάνεται τόσο και νέοι παίκτες μπαίνουν στο παιχνίδι.
Έχω ακούσει δεκάδες 'δικαιολογίες' απο αγοραστές αυτοκινήτων της κατηγορίας για το γιατί επέλεξαν ένα τέτοιο αυτοκίνητο: Είναι ασφαλέστερο (επειδή βλέπουν τους άλλους αφ´υψηλού). Έχω καλύτερη ορατότητα (οι κυρίες το λένε συνήθως αυτό). Μπορώ να πάω παντού (μέγας μύθος αλλά τι να τού εξηγείς). Κρατάει καλύτερα (ακόμη δεν του έχουν πει ότι SUV δεν σημαίνει απαραίτητα και 4Χ4), και πάει λέγοντας...
Ένας μόνον κάποτε μου είχε πει την αλήθεια: 'Όλοι στη γειτονιά τέτοιο πήραν, εγώ να μην έχω;'.
Όχι δεν παραγνωρίζω τη χρησιμότητα και τη χρηστικότητα των μοντέλων της κατηγορίας. Κάθε άλλο.
Άλλωστε για να πετύχει εμπορικά ένα προϊόν πρέπει να έχει και λόγο ύπαρξης.
Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι το σημείο να αγοράζουμε SUV όταν η πιο 'ακραία' πράξη που θα κάνουμε είναι να καβαλήσουμε το πεζοδρόμιο εμπρός απο το σπίτι (το έχω ακούσει και αυτό), υπάρχει μια απόσταση.
Για ξανασκεφτείτε το...
Υ.Γ.
Αφορμή για το άρθρο ένα από τα εκατοντάδες SUV που είδα να διακοπεύουν στο νησί μου: Παρατημένο σε ένα χωματόδρομο που οδηγούσε σε μια απόμακρη παραλία, με σκισμένο από μια πέτρα το χαμηλοπρόφιλο ελαστικό του και με τον ιδιοκτήτη να ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τρόπο να το μεταφέρει στον... πολιτισμό. Καθότι όταν το αγόρασε ουδείς του είπε ότι τα πιο πολλά από τα νέα αυτά μοντέλα δεν έχουν ούτε καν ρεζέρβα ανάγκης και ότι το «φούιτ» κάνει μόνον για καμία τρυπούλα από καρφί. Μη σου τύχει...https://dete.gr/χρειαζόμαστε-πραγματικά-τα-suv-ή-είναι-α/
-
Όχι ότι δεν θα υπάρχει και αυτός που αγόρασε suv λόγω μόδας , όπως άλλωστε και κόσμος που αγόρασε σπορ αυτοκίνητο για να πηγαίνει αργά αργά καμαρωτός γύρω από πλατείες να τον θαυμάζουν, αλλά τα πράγματα είναι απλά ο κυρίως λόγος που τα προτιμάει ο κόσμος είναι οι μέγιστοι δυνατοί χώροι στο μικρότερο δυνατό μήκος.
υγ μην άκουσω για mpv γιατί παραπέμπουν σε σαγιονάρα,καράφλα και παντόφλα στο κεφάλι.
-
Γιατι τα suv σε τι νομιζεις παραπεμπουν;;;
Χαχα
Εδω ενα ωραιο πολυμορφικο
-
Ας έρθει στην Κέρκυρα να οδηγήσει μια εβδομάδα αυτός που αναρωτιέται για τα Crossovers και θα καταλάβει γιατί ειναι χρήσιμα.
Και δεν πιστευω στα άλλα μέρη να ειναι οι δρόμοι χαλί. Χάλι, μπορεί.
-
Ας έρθει στην Κέρκυρα να οδηγήσει μια εβδομάδα αυτός που αναρωτιέται για τα Crossovers και θα καταλάβει γιατί ειναι χρήσιμα.
Και δεν πιστευω στα άλλα μέρη να ειναι οι δρόμοι χαλί. Χάλι, μπορεί.
Κέρκυρα δούλευε η γυναίκα μου ως αναπληρώτρια δασκάλα το 2016. Ειλικρινά θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός τόπος να testαρουμε αντοχές αναρτήσεων και ποιότητα συναρμολόγησης οχημάτων. Η Κέρκυρα και ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης....
-
Και δεν πιστευω στα άλλα μέρη να ειναι οι δρόμοι χαλί. Χάλι, μπορεί
Πράγματι σεβαστό, το ότι δεν γνωρίζω το οδικό δίκτυο στην Κέρκυρα αλλά και πάλι .Πάνω από το 50% της Ελλάδας μένει στα αστικά κεντρα δικαιολογείτε αυτό το μεγάλο ποσοστό SUV ;
Ποιός χρειάζεται -πραγματικά- τα SUV;
MΠΟΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΝΤΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΑ SUV; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ SKODA ROOMSTER ΣΤΙΣ ΕΡΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ «ΤΖΙΠ» ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ OFF ROAD ΨΗΦΙΑΚΕΣ «ΧΑΝΤΡΕΣ» ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ
21/12/2017
Η ιστορία που θα σας διηγηθώ είναι πέρα για πέρα αληθινή, με την μισή ντροπή δική μου και την άλλη μισή επίσης δική μου. Έγινε πριν από αρκετά χρόνια, σε ένα ταξίδι διάσχισης της Ελλάδας καλοκαίρι, μέσα από τα βουνά, με pick-up από τα καλύτερα της αγοράς. Το τέταρτο απόγευμα της ιστορίας, μας βρίσκει χαμένους κάπου μέσα στα δάση του Γράμμου να προσπαθούμε να φθάσουμε ένας θεός ξέρει που. Μπροστά μας ξαφνικά ένας μεγάλος ύπουλος νερόλακκος με μήκος που έφθανε στα 20 μέτρα, τον οποίο η περασμένη ώρα και η κούραση από αμέτρητα χιλιόμετρα οδήγησης τον έκανε ξαφνικά να μοιάζει σαν να έπρεπε να διασχίσουμε τον Δούναβη. Συσκέψεις επί συσκέψεων, τα γνωστά διερευνητικά τρικ (πέτρες, ξύλα κ.λπ.) και τελικά μια απόφαση που εκείνη την ώρα έμοιαζε η πιο λογική: Αντί να μας φάνε οι λύκοι αν κολλήσουμε, να βάλουμε την ουρά στα... διαφορικά, την όπισθεν στο κιβώτιο και ας γυρίσουμε στην ασφάλεια της ασφάλτου.
Πριν όμως κάνουμε την αναστροφή με το τετρακίνητο θηρίο, με τα τεράστια λάστιχα, με τα μπλοκέ διαφορικά και τα 22 εκατοστά από το έδαφος, ακούμε από την άλλη πλευρά του δρόμου ήχο αυτοκινήτου. Περιμένοντας να δούμε ποιος παλαβός και με τι τετρακίνητο τέρας είναι αυτή την ώρα μαζί μας και θέλει μάλιστα να διασχίσει και τον «Δούναβη», σκάει μύτη ένα... Skoda Roomster! Ναι, ένα απλό ταπεινό πολυμορφικό Roomster, από εκείνα που και η Skoda έχει διαγράψει από τα κατάστιχά της, χωρίς τετρακινήσεις και διαφορικά, και μάλιστα «καθισμένο» καθώς κουβαλούσε και τέσσερις επιβάτες! Το Roomster (ναι, το Roomster!) πέρασε χαλαρά από το υδάτινο εμπόδιο που στα μάτια μας έμοιαζε ανυπέρβλητο σαν να μην συνέβαινε τίποτα, με τους νεαρούς να μας χαιρετούν ευγενικά και να απομακρύνονται στο κακοτράχαλο μονοπάτι μέσα στην ησυχία του βουνού. Αφήνοντάς μας σύξυλους και ντροπιασμένους για το υπόλοιπο της αποστολής. Και με ένα οδηγικό φροϋδικό τραύμα που όπως βλέπετε κρατάει ακόμα
Η πιο πάνω ιστορία -και άλλες πολλές που έχω ζήσει με πολλά τετρακίνητα όλα αυτά τα χρόνια που εξασκώ αυτό το επάγγελμα- είναι άκρως διδακτική σε πολλά επίπεδα. Από τις πτυχές που επιλέγω να ασχοληθώ σ' αυτό εδώ το σημείωμα, είναι η εντύπωση αρκετών που αγοράζουν τα σύγχρονα SUV ότι έχουν στα χέρια τους κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με ένα πιο χαμηλό αυτοκίνητο. Και μιλώ όχι μόνο για τα δικίνητα, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν έχουν τίποτα περισσότερο από μερικούς πόντους παραπάνω απόσταση από το έδαφος. Αλλά και για τα τετρακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων βασίζονται σε «ψηφιακές» λύσεις για να ξεπεράσουν κάποια εντελώς «αναλογικά» προβλήματα.
Το θέαμα άλλωστε είναι γνωστό σε αρκετούς από εμάς που ταξιδεύουμε στην ορεινή Ελλάδα, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ένα κορδωμένο τετρακίνητο αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ θα τα βρει σκούρα στην πρώτη παγωμένη ή λασπωμένη ανηφόρα, κλείνοντας πίσω τον δρόμο σε μικρά hatchbacks που με ένα σετάκι φθηνές αλυσιδίτσες κάνουν μια χαρά την δουλειά τους. Το θέμα είναι απλό: η απόκτηση ενός SUV όπως το εννοούμε σήμερα (και όχι με την μορφή ενός Land Cruiser για παράδειγμα) δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από την ψευδαίσθηση ότι είσαι ανίκητος (και δήθεν ασφαλής) απέναντι σε κάθε αναποδιά της φύσης.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι γίνεσαι περισσότερο επιρρεπής στο να μπλέξεις σε περιπέτειες, ιδίως με τα ασφάλτινα φαρδιά λάστιχα που όλα αυτά τα αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα. Ενώ και η κίβδηλη αυτοπεποίθηση που δίνει το αυξημένο ύψος και η ψηλή θέση οδήγησης, πολλές φορές αποδεικνύεται κακός σύμβουλος, αφού σε ξεγελάει ότι εσύ θα περάσεις από παντού, όταν το πιο σοφό που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις την όπισθεν και στρίψεις δια του... αρραβώνος.
Το λέω σε όσους φίλους και αναγνώστες με ρωτούν σχετικά με την αγορά ενός SUV και μέχρι που μπορούν να φτάσουν με αυτό. Η επιλογή μου είναι απλή: Δώστε μου ένα «χαροκαμένο» Starlet (τι θυμήθηκα τώρα;...) με ένα σετ καλά χειμωνιάτικα λάστιχα, δυο αλυσίδες και ένα φτυάρι για παν ενδεχόμενο, και μία αυτοσχέδια αλουμινένια ποδιά μπρος-πίσω και σίγουρα θα φτάσω πολύ μακρύτερα από οποιοδήποτε γυαλιστερό και επώνυμο SUV υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά (δικίνητα και τετρακίνητα). Τα σωστά λάστιχα (πρώτα και πάνω από όλα!), το χαμηλό βάρος, το μικρό μέγεθος και η εμπειρία του οδηγού είναι αυτά που κάνουν τον τετρακίνητο παπά και όχι το ντιζαϊνάτο SUV ράσο.
Ναι είναι αλήθεια ότι τα πάσης φύσεως και ικανοτήτων SUV ήρθαν για να μείνουν. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι είναι περισσότερο δημιουργήματα μιας μόδας και του μάρκετινγκ παρά κάποιων υπαρκτών αναγκών οι οποίες στο μεγαλύτερο βαθμό καλύπτονται από πιο χαμηλά και σαφώς πιο ευχάριστα οδηγικά αυτοκίνητα που τόσο αδικούνται από αυτή την λαίλαπα (σ' αυτό θα επανέλθω...). Κάπου εκεί ψηλά στον Γράμμο, αρκετά χρόνια πριν, ένα ταπεινό Skoda Roomster και ένας καλός «πιλότος» στο τιμόνι, είχαν από τότε βάλει τα πράγματα -και εμένα, φευ!- στην σωστή τους θέση.https://www.caranddriver.gr/panagiotis_tritaris/arthro/poios_xreiazetai_pragmatika_ta_suv-7721987/
-
Επειδη αυτοι εφαγαν κολλημα σε ενα αυλακι 3 εκατοστών νερου, φταινε τα SUV και τα 4Χ4;
Δεν καταλαβαινω πραγματικα τα επιχειρηματα των 2 ποστ.
Πιστευω με τα ιδια λαστιχα, ενα C3 Aircross με grip control θα παει πολυ καλύτερα, με περισσοτερη ανεση και μακρυτερα απο ενα Starlet.
-
Τα 2 ποστ που αναρτά ο @Diogenisairetikos έχουν αντικρουόμενες απόψεις...
Στην πρώτη έχουμε την άποψη ότι το μαρκετινγκ επέβαλλε τα suv. Άποψη που συμφωνώ. Διότι ok στην Κέρκυρα. Δεν γνωρίζω το χάλι του οδικού δικτύου, αλλά να το δεχτώ. Χρειάζεσαι απόσταση από το έδαφος . Σε Θεσσαλονιή και Αθήνα που έχει γεμίσει ο κόσμος, που τα χρειάζεσαι;;;
Αυτό δε που μου κάνει εντύπωση το τελευταίο διάστημα(που έψαχνα για αυτοκίνητο για τη σύζυγο), είναι τα πολλά μικρά ψευτοsuv με μπαγαζιέρα στην οροφή.
Δηλαδή υπάρχει κόσμος που ζει στην πόλη. Και ενώ διαθέτει ένα ποσό για αυτοκίνητο, με το οποίο θα κάλυπτε τις ανάγκες του. Αυτός προτιμάει το μικρότερης κατηγορίας suv, από το χαμηλόρο αλλά μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητο, που θα τον γλίτωνε από μπαγαζιέρες.... Στο σύνολό τους δε είναι στις στροφές βάρκα-γιαλό. Σε βαθμό που έμπαινα μετά στο passat 15ετίας και μου φαινόταν kart.
Στο 2 ποστ που επισυνάπτει το άρθρο του car and driver, έχουμε μια άκυρη σύγκριση... Που τι θέλει να μας πει; Ότι ο παλαβός πάει πιο μακρυά από τον κουλό.... Διότι μόνο ένας παλαβός ή κάποιος που ξέρει το σήμείο θα περάσει με roomster από ποταμάκι. Και μόνο ένας κουλός θα κάθεται και θα το κοιτάει με ένα pick up, χωρίς να δοκιμάσει να το διασχίσει(εφόσον έχει μετρήσει το βάθος.
-
Τι ανάγκη ακριβώς θα κάλυπτε ένα πασατ? Αυτή του να μην χωράει να περάσει από στενά και να μην βρίσκει θέση παρκαρίσματος ούτε με αίτηση?
Υγ οπου πασατ μπορείς να βαλεις οποίο άλλο κλασικό σεντάν.
-
Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι είναι περισσότερο δημιουργήματα μιας μόδας και του μάρκετινγκ
Η μόδα και η ισχύς της προβολής, ήτοι της μιας εκ των διαστάσεων του μάρκετινγκ, έχουν κοντά ποδάρια. Εάν εάν προϊόν (ή μία υπηρεσία), ταυτόχρονα, δεν προσφέρει αντιληπτή αξία, δεν προβάλλεται σωστά, δεν είναι σωστά τιμολογημένο, δεν διατίθεται από το κατάλληλο κανάλι, τότε είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Ακόμα και εάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα γνωρίσει την αποδοχή ελέω 'novelty'. Ποιος δεν αγόρασε tablet και και ποιος...ξαναγόρασε εκτός από τους γονείς μικρών παιδιών που είδαν σε αυτό ένα 'πολύ ξεκούραστο για αυτούς παιχνίδι'; 1-2 ίντσες τσίμπησαν τα κινητά, αυξήθηκε και η συνδεσιμότητά τους και πάπαλα. Αντίθετα, σήμερα βλέπουμε να ψηλώνουν ακόμα και τα supermini. Άρα η απόσταση από το έδαφος για κάποιους μετράει. Και η τάση αυτή πιθανά να εδραιωθεί για πάντα, εκτός και αν η απόσταση από το έδαφος..φορολογηθεί. Σε κάθε περίπτωση, για να αποκτήσει αίσθηση κανείς του μέλλοντος των ψηλών, αρκεί να ρωτήσει κατόχους τους αναφορικά με τη μελλοντική αγορά τους; Θα γύριζαν σε χαμηλό ή όχι; Μία ψήφο από εμένα στο όχι. Για τη θέση οδήγησης και μόνο.
παρά κάποιων υπαρκτών αναγκών
Η ανάγκη για ψηλότερη θέση οδήγησης και καλύτερη ορατότητα, για καβάλημα πεζοδρομίου, για off-roading, για ευκολότερη φωρτοεκφόρτωση, για κάλυψη αισθητικών απαιτήσεων, για να είμαι τουλάχιστον το ίδιο επιβλητικός με τον γείτονα (αν όχι περισσότερο) είναι υπαρκτή ανεξάρτητα εάν είναι η δέουσα ή όχι. Ο δε κριτής της ανάγκης αυτής των υπολοίπων ανθρώπων θα πρέπει πρώτα να έχει φροντίσει για την ελαχιστοποίηση των δικών του αναγκών σε φρέντο, προσούτο, αυτοκίνηση, ρουχισμό, γκάτζετς, διασκέδαση κοκ για να κατακρίνει τους υπολοίπους...νομίζω. Και ενώ είναι δύσκολο να οριστεί η απόλυτη ανάγκη του καθενός άλλο τόσο 'επικίνδυνο' είναι να τραβά καθείς τη γραμμή εκεί που πιστεύει (ή τον βολεύει) και να δασκαλεύει τους άπιστους.
οι οποίες στο μεγαλύτερο βαθμό καλύπτονται από πιο χαμηλά και σαφώς πιο ευχάριστα οδηγικά αυτοκίνητα
Και εάν δεν τρέχω και 'στρίβω'; Τι με μέλλει η κορυφαία οδηγική ευχαρίστηση; Γιατί οδηγική ευχαρίστηση προσφέρουν και τα ψηλά κύριος.
που τόσο αδικούνται από αυτή την λαίλαπα
Και ποιος κόπτεται για την αδικία των χαμηλών; Μετοχές έχουμε;
Διογένη, συλλογίσου τα αυτά εκεί στο πυθάρι που κουρνιάζεις και απετάξου τα κείμενα που ποστάρεις τόσο ως προς το περιεχόμενό τους αλλά κυρίως ως προς το πνεύμα τους.
-
πολύ ωραία τα λες και αυτό με το πηγάδι πολύ εμπνευσμένο.
-
Καλα να ειμαστε, στην επομενη δεκαετια θελω ολα τα αυτοκινητα μας να ειναι 17εκ. και πάνω.
Κ το 2008 μια χαρα στριβει και μια χαρα παει εθνική. 4 ποντοι πανω γλυτωνει το καρτερ απο καμια κοφτερη πετρα.
Αναλογα πως τη βλεπει κ ο καθενας, Ελλαδα ειναι για on/off οπως τα παλια XT και τα καινουργια CB500X, εμενα μου ανοιγει 2,3 δρομους παραπανω.
Για περισσοτερα Jimny κ καθαρά.
-
Τι ανάγκη ακριβώς θα κάλυπτε ένα πασατ? Αυτή του να μην χωράει να περάσει από στενά και να μην βρίσκει θέση παρκαρίσματος ούτε με αίτηση?
Την ανάγκη 2-3 παιδιών με μπαγάζια καλύπτει ένα οποιοδήποτε σεντάν. Και θα κάλυπτε ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες αν ήταν sw. Θα παρακάρει όπου παρκάρουν τα μεγάλα suv και όπως περνάν αυτά στα στενά.
-
Η ανάγκη για ψηλότερη θέση οδήγησης και καλύτερη ορατότητα, για καβάλημα πεζοδρομίου, για off-roading, για ευκολότερη φωρτοεκφόρτωση, για κάλυψη αισθητικών απαιτήσεων, για να είμαι τουλάχιστον το ίδιο επιβλητικός με τον γείτονα (αν όχι περισσότερο) είναι υπαρκτή ανεξάρτητα εάν είναι η δέουσα ή όχι. Ο δε κριτής της ανάγκης αυτής των υπολοίπων ανθρώπων θα πρέπει πρώτα να έχει φροντίσει για την ελαχιστοποίηση των δικών του αναγκών σε φρέντο, προσούτο, αυτοκίνηση, ρουχισμό, γκάτζετς, διασκέδαση κοκ για να κατακρίνει τους υπολοίπους...νομίζω. Και ενώ είναι δύσκολο να οριστεί η απόλυτη ανάγκη του καθενός άλλο τόσο 'επικίνδυνο' είναι να τραβά καθείς τη γραμμή εκεί που πιστεύει (ή τον βολεύει) και να δασκαλεύει τους άπιστους.
οι οποίες στο μεγαλύτερο βαθμό καλύπτονται από πιο χαμηλά και σαφώς πιο ευχάριστα οδηγικά αυτοκίνητα
Και εάν δεν τρέχω και 'στρίβω'; Τι με μέλλει η κορυφαία οδηγική ευχαρίστηση; Γιατί οδηγική ευχαρίστηση προσφέρουν και τα ψηλά κύριος.
Αυτή η καραμέλα με την ορατότητα θα τελειώσει όταν υπάρχουν μόνο ψηλά... Γιατί τώρα έχεις ορατότητα πάνω από τα παλιά. Όταν αντικατασταθούν από suv, τότε ο ψηλότερος και μεγαλύτερος θα βλέπει μόνο.
off-road και δικίνητο δεν πάνε μαζί. Αν μιλάμε για 4κίνητα, τότε πάω πάσο. Και σε προηγούμενο θέμα έχω σχολιάσει αρνητικά τα δικίνητα suv. Τα τετρακίνητα έχουν πραγματικό λόγο ύπαρξης.
Αν τώρα μεσήλικες μετράμε ακόμα τα πουλιά μας με τον γείτονα, τί να πω.... Μετά από τη φούσκα που έσκασε στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αγοράζουμε ακόμα αυτοκίνητο με βάση τί αγόρασε ο γείτονας;;;
Φόρουμ αυτοκινήτου είναι και μιλάμε για αυτοκίνητα. Καθένας ας αγοράσει ότι θέλει. Δεν κάνουμε δασκάλεμα. Σχολιάζουμε την τάση της αγοράς
-
Εντωμεταξυ, τα suv καβαλαν τα κανονικα αυτοκινητα σε συγκρουση και ενω εχει προβλευθει ειναι οντως πιο δυσκολο για τα χαμηλα να ανταπεξελθουν, οπως επισης συμβαλουν ταμαλα στο να μην πιανουν οι εταιριες τους στοχους των μεσων ορων του Co2 και ετσι να λιγοστευουν οι κινητηρες με καλες επιδοσεις στα χαμηλοτερα.
-
Aikibill wrote:
Την ανάγκη 2-3 παιδιών με μπαγάζια καλύπτει ένα οποιοδήποτε σεντάν. Και θα κάλυπτε ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες αν ήταν sw. Θα παρακάρει όπου παρκάρουν τα μεγάλα suv και όπως περνάν αυτά στα στενά.
τα c suv είναι περίπου 30 εκ πιο κοντά των ανταγωνιστικών σεντάν. Πως το ίδιο εύκολα θα παρκάρουν τα σεντάν όντας μια κατηγορία πάνω σε μήκος μόνο εσυ μάλλον μπορείς να το απαντήσεις.
-
Ελα μωρε ολα για μοστρα γινονται
Δειτε εδω, σεντανακι να κανεις την δουλιτσα σου ως απλος οικογενειαρχης σε 4 μετρα μηκος, να χωρας να παρκαρεις παντου, να το φορτωνεις και να στριβει πολυ καλα, ως κλασικο swift και με μεγαλη αποσταση απο το εδαφος. (Εκει να δειτε δρομους που εχουν)
Στο 7:20 δειτε τους χωρους πισω. Αν υπαρχει καποιο suv με μηκος 4,30 και 4,40μ με τετοιους χωρους στα ποδια....πειτε το μου.
Το αυτοκινητο εχει 376 λιτρα πορτπαγκαζ και με τεραστιους χωρους για επιβατες και 4 μετρα μηκος. Στο υποθετικο σεναριο που θα ηταν 4,15 μ και με ωραιοτερους ογκους (εξακολουθει να ειναι πιο μικρο απο τα περισσοτερα suv) ποσα λιτρα φανταζεστε να ειχε;;;
-
kyr80 wrote:
Aikibill wrote:
τα c suv είναι περίπου 30 εκ πιο κοντά των ανταγωνιστικών σεντάν. Πως το ίδιο εύκολα θα παρκάρουν τα σεντάν όντας μια κατηγορία πάνω σε μήκος μόνο εσυ μάλλον μπορείς να το απαντήσεις.
Το προσωπικό μου αυτοκίνητο έχει μήκος 5,35m. Το προηγούμενο 4,75m . Το ίδιο εύκολα ή δύσκολα βρίσκω. Αν εσύ πιστεύεις ότι γίνεται σφαγή στο παρκάρισμα για 30cm, και δεν οδηγάς smart τότε κάπου το χάνουμε.
SUV/Crossovers Forum