-
355 λίτρα πορτ-μπαγκάζ έχει βρε συ
-
Λίγο 'στενή' την βλέπω την Κούλα. Θα χωράς, γύρε;
Έτσ είναι η 'Κούλα' μικρή στο μάτι, αλλά με πολλές κρυφές χάρες!
Δυστυχώς θα τη χαίρονται μόνο Ασιάτες, εμείς με κάτι κουτσά άλογα γαλο-γερμανικά, υψηλού κόστους χρήσης θα ξεμείνουμε...
Στις φωτό όμως αν δείτε γράφει 'ΝΕΟ BALENO', λέτε να ήταν σε εγχώρια επίδειξη;
-
Κουκλι(ι)ι το άτιμο, αυτές οι χρωμιωμένες πινελιές, καψούρα!
Και αυτόματο και keyless entry κλπ. και σε τιμές που στην Ελλάδα αγοράζεις σκούτερ... Μεγάλη πετυχεσιά αυτή η συνέργια ΕΕ, ελληνικού δημοσίου και 5 οικογενειών εισαγωγέων, που φτάσαμε να αγοράζουμε χιλιάρια με χειροκίνητα παράθυρα πίσω και ρύπους 140γρ. το 2020, εκτός κι αν πουλήσουμε ένα διαμέρισμα να αγοράσουμε ηλεκτρικό μίνι πόλης...
Πω ρε φίλε. Χαίρεσαι να το χαζεύεις. Πολύ όμορφο αυτοκίνητο. Κρίμα που το έκοψαν.
Και το χρώμα του άπαιχτο. Μα πως τα κάνουν και γυαλίζουν τόσο πολύ;;;;;
-
piliourits wrote:
Κουκλι(ι)ι το άτιμο, αυτές οι χρωμιωμένες πινελιές, καψούρα!
Και αυτόματο και keyless entry κλπ. και σε τιμές που στην Ελλάδα αγοράζεις σκούτερ... Μεγάλη πετυχεσιά αυτή η συνέργια ΕΕ, ελληνικού δημοσίου και 5 οικογενειών εισαγωγέων, που φτάσαμε να αγοράζουμε χιλιάρια με χειροκίνητα παράθυρα πίσω και ρύπους 140γρ. το 2020, εκτός κι αν πουλήσουμε ένα διαμέρισμα να αγοράσουμε ηλεκτρικό μίνι πόλης...
Πω ρε φίλε. Χαίρεσαι να το χαζεύεις. Πολύ όμορφο αυτοκίνητο. Κρίμα που το έκοψαν.
Και το χρώμα του άπαιχτο. Μα πως τα κάνουν και γυαλίζουν τόσο πολύ;;;;;
Είναι καινούρια και δεν έχουν αράχνη (πολλή).
Με μια κεραμική επίστρωση γυαλίζει και περισσότερο!
-
Όσα αυτοκίνητα καινούρια έχω αγοράσει δεν γυάλιζαν τόσο πολύ.
Τόσο γυάλισμα μόνο στις εμπορίες βλέπω και στις εκθέσεις αυτοκινήτου.
Πάντως παίζει ρόλο και το χρώμα. Αυτό το χρώμα του Baleno όταν γυαλίζει αλλάζει όλο το αυτοκίνητο.
-
-
Παιδιά βάλτε αυτό
https://www.amazon.com/Meguiars-G17516-Ultimate-Quik-Wax/dp/B001O7PNS2
Το βάζω μετά κάθε δευτερο ή τριτο πλύσιμο (ψέματα από τα Χριστούγεννα έχω να το βαλω) και ακόμα κρατάει, τα αυτοκίνητα που το βάζω είναι σαν τα εκθεσιακό και κάποια είναι άνω των 10 ετών.
Με ρωτούν αν το έχω ξαναβαψει....τόσο ωραία δείχνει το χρώμα και τόσο γκλοςς
Μάλιστα μόλις στεγνώσει αν πετάξεις νερό με το λάστιχο κάνει αυτό με τις σταγόνες σαν να έχεις περάσει κεραμική προστασία.
Μετά μια μέρα που το βάζεις φαίνεται σούπερ γκλοςς κάτω από την ήλιο. Δεν φαίνεται αμέσως μόλις το βάλεις. Μπαίνει πανεύκολα με ένα πανάκι με μικορινες μια έχει μυρωδιά σαν τσιχλοφουσκα.
Επίσης κάνει και για τα μαύρα προστατευτικά. Δεν τα ασπρίζει αν και αποφεύγω να τα κάνω.
Αρνητικό: ακριβό το άτιμο. 17 κάτι ευρώ κοστίζει.
-
Αντίστοιχο προϊόν και ελληνικό είναι το Swifter της Polarchem.
-
Τι τιμές βγαινει;;;
Να το δοκιμάσουμε και αυτό μιας και είναι ελληνικό, να στηρίξουμε με την αγορά μας.
-
Στο detailingmarket.gr το έχει 16 και κάτι ψιλά. Βγάζει διάφορα προϊόντα η Polarchem και ό,τι έχω δοκιμάσει είναι φοβερό
-
Κάνεις σωστό γυάλισμα όπως κάνουν αυτοί; Προφανώς ένα αμάξι που είναι προς προβολή θα είναι αρκετά προσεγμένο από θέμα χρώματος και γυαλίσματος.
Με σωστά προϊόντα, σωστό πλύσιμο και γενικά προσοχή, κάθε φορά που πλένεις το αμάξι μπορεί να έχει καλύτερο αποτέλεσμα από του βίντεο
Αναφερόμουν στο γυάλισμα ενός καινούριου αυτοκινήτου την ώρα που το παραδίδουν στον πελάτη. Ποτέ δεν μου έχουν παραδώσει αυτοκίνητο που να γυαλίζει τόσο πολύ το χρώμα.
Άσε που τα τελευταία χρόνια όσα καινούρια αγοράζω έχουν ήδη 'αράχνες' στο χρώμα. Το οποίο δεν μου κάνει εντύπωση. Τα 'πλυσίματα' που κάνουν πριν την παράδοση είναι 'καταστροφικά' για τα καινούρια αυτοκίνητα. Παραλαμβάνεις καινούριο και φαίνεται ήδη σαν μεταχειρισμένο.
Έχω δει από κοντά τέτοια 'πλυσίματα' και έχω φρίξει εντελώς.
Τελευταία φορά που είδα τέτοιο 'πλύσιμο' ήταν στο C3 Aircross. Έκανα 'ντου' 6 ώρες πριν την παράδοση και τους έπιασα στα πράσα. Σε ένα σκοτεινό υπόγειο προσπαθούσε ένα παλικάρι με ένα λάστιχο και ένα κουβά νερό να πλύνει το αυτοκίνητο. Και με ένα βρωμόπανο προσπαθούσε να το στεγνώσει. Μπούρδες εντελώς...
Και φυσικά και αυτό μου το παρέδωσαν με 'αράχνες'...
-
Γι αυτό όταν ήρθε το Focus τους επανέλαβα 50 φορές να μη το αγγίξει κανείς για καθάρισμα. Τίποτα. Τους έκανε και εντύπωση κιόλας.
Καλά μου λέγανε με τις κόλλες και την γύρη θα το πάρεις;
Τελικά με τις κόλλες και την γύρη το πήρα και πήγε για σωστό καθάρισμα και ευτυχώς το έσωσα!
Σιγά μη κάτσουν να ασχοληθούν με το αμάξι που θα παραδώσουν σε εσένα και σε εμένα, όσο θα ασχοληθούν με αυτό που θα βάλουν στην έκθεση!
Προφανώς αυτά που εκτίθενται, τα αναλαμβάνει detailer και όχι ο Μανωλάκης με το λάστιχο και τον σπόγγο
-
Έτσι είναι. Αφού τους πρόλαβες πάλι καλά. Συνήθως κάνουν του κεφαλιού τους και δεν δίνουν σημασία.
Εγώ πάντως αυτό που έκανες δεν το έχω καταφέρει ποτέ. Ότι αυτοκίνητο έχω πάρει έχει φάει αρκετά πλυσίματα στο πόδι από τις εμπορίες.
Κάποιοι πωλητές μου είχαν πει ότι τα πλένουν (στο πόδι) γιατί τα δείχνουν σε πελάτες μέχρι να τα παραλάβει ο νέος ιδιοκτήτης. Οπότε τα θέλουν 'καθαρά'.
-
Εννοείται ότι τα πλέονουν όπως νάναι, αλλά προσωπικά δεν ασχολούμαι καν...δεν δίνω καμία σημασία πλέον. Έμένα δεν με ενοχλεί και στην μεταπώληση (όπως έχω διαπιστώσει πολλές φορές ο ίδιος) δεν παίζει κανένα ρόλο. Οπότε εδώ και πάνω από 10 χρόνια δεν ασχολούμαι καθόλου με τέτοια θέματα (κάποτε πλήρωνα πολλά - πεταμέν εν τέλει - λεφτά στο detailing) και έω βρεί την υγειά μου και την ησυχία μου!
-
Δεκτή και αυτή η άποψη του Φάνη.
Δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του.
Εγώ δε το κάνω ούτε για την μεταπώληση ούτε για κανένα. Το προσέχω για μένα γιατί μου αρέσει να έχω το αμάξι μου όμορφο να το βλέπω να το χαίρομαι. Όντως αυτό συμπεριλαμβάνει και ένα βαθμό ξενερώματος και άγχους όταν συμβαίνει κάτι...
Έτσι κι αλλιώς μέχρι τώρα έχω κρατήσει τα αμάξια μου τόσα χρόνια που στο τέλος δεν έχουν και καμιά ιδιαίτερη αξία μεταπώλησης. Βγάζουν ΌΛΗ την τιμή τους χαχα.
Μακάρι να αντέξει και το Focus τόσα χρόνια.
Υ.Γ.: Ο πατέρας μου έχει ακόμα το Honda Accord του '92 και ακόμα και σήμερα που δεν είναι στο 100% του, όταν το βλέπει κόσμος πάντα εντυπωσιάζεται με την κατάσταση. Καλά το συγκεκριμένο αμάξι και σε άλλα τόσα χρόνια θα είναι σκυλί...
-
Εννοείται ότι τα πλέονουν όπως νάναι, αλλά προσωπικά δεν ασχολούμαι καν...δεν δίνω καμία σημασία πλέον. Έμένα δεν με ενοχλεί και στην μεταπώληση (όπως έχω διαπιστώσει πολλές φορές ο ίδιος) δεν παίζει κανένα ρόλο. Οπότε εδώ και πάνω από 10 χρόνια δεν ασχολούμαι καθόλου με τέτοια θέματα (κάποτε πλήρωνα πολλά - πεταμέν εν τέλει - λεφτά στο detailing) και έω βρεί την υγειά μου και την ησυχία μου!
+1.
Και εγώ μία από τα ίδια. Πλύσιμο στο πλυντήριο αυτοκινήτων και μέχρι εκεί.
-
ανέραστοι,
Βρε αν δεν χουφτοσεις τη λαμαρίνα, αν δεν τη χαϊδέψεις με ωραία κεριά και πανακια από μικροινες... τι θα καταλάβεις;
-
Μου θύμισες ένα φίλο με GOLF που μία Κυριακή παιδευόταν 6 ώρες για να γυαλίσει το αυτοκίνητο του. Σηκώθηκε από τα χαράματα και έκανε το σούπερ ντούπερ γυάλισμα. Πάω το μεσημέρι να δω το αυτοκίνητο και να πάμε για καφεδάκι. Πολύ καλό το αποτέλεσμα.
Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο για να βγούμε από την πυλωτή και όπως περνάμε κάτω από την βεράντα του σπιτιού του βγαίνει η μάνα του και ρίχνει ένα κουβά με βρωμόνερα πάνω στο αυτοκίνητο...
Σόρυ αλλά εγώ λύθηκα στα γέλια... Ο άλλος έμεινε μακάκας...
Η μάνα του μπήκε ξανά στο σπίτι και ούτε που κατάλαβε τι έγινε...
-
Δεν αντιλέγω για την...κακομεταχείριση κάποιων αντιπροσωπειών αλλα να αντιπαραβάλω την δικη μου θετική εμπειρία που όταν μου το παρέδωσαν ήταν κυριολεκτικά καθρέπτης.
Μάλιστα το είχαν μεσα στην έκθεση και λαμποκοπούσε μπλε και ουρανιο (μονο το φωτοστέφανο του έλειπε ) σε σχέση με τα 'αχαρα' μαύρα και λευκά μοντέλα επίδειξης. Στις ευχάριστες εκπλήξεις προστέθηκε και η σαμπανια-δωρο, φυσικά εκτιμώ την κίνηση και όχι το κόστος
Στα του πλυσίματος πλέον και εγω κινούμαι σε 2 βασικες αρχές (παλαιοτέρα ημουν και εγώ ψειρας με καθαρισμο-γυαλισμα). Πιστεύω οτι όλα αυτά αμβλυνονται με την έλευση παιδιων. Το εχω πάρει απόφαση οτι τα ψίχουλα στα πισω καθίσματα και οι πατουσιες στα πλαστικά ειναι πλέον μερος του αυτοκίνητου και δεν θα φύγουν ποτέ
Δεν το πάω ποτέ σε αυτόματο πλυντήριο, επιλέγω συνειδητά μονο 'πλυντο μονος σου' που προσωπικά είναι και λιγο χομπι, μ'αρεσει να αφιερώνω καμια ωρίτσα σε περιποίηση, συνήθως καποιο τεμπέλικο ΣΚ. Με ενα κόστος 4-5 ευρω το κάνεις λαμπικο μεσα-εξω. Ενα στα 3-4 πλυσίματα περνάω ένα υγρο κερί Autoglym στεγνώνοντας το. Άντε στο 2ο αυτοκίνητο μου που ειναι παλαιότερο περνάω κάπου κάπου ένα κερί Sonax και δείχνει πολύ ζωντανό.
-
Εγώ αν και το αντίθετο από σιδεροφάγος, συμφωνώ με τον Φάνη ως προς τα θέματα εμφάνισης.
Παρ, όλα αυτά, Δήμητρη όταν έρθει η ώρα και το βαρεθείς το βάγκον, μή με ξεχάσεις ΟΚ?
Το έχω καπαρώσει! Δεν πειράζει, ας είναι μετά από χρόνια. Σοβαρά μιλάω. Έχε με στα υπόψη!
SUV/Crossovers Forum