-
Ο υποψήφιος αγοραστής (στενό συγγενικό πρόσωπο) είναι φίλος της LR, αν και τον έχει ταλαιπωρήσει στα συνεργεία Νομίζω ότι και να του αντιπροτείνω δε θα είναι ευχαριστημένος, αν και βασίζεται στη γνώμη μου. Επίσης δεν τον ενδιαφέρουν/εντυπωσιάζουν τα 'λούσα' (βλέπε ατελείωτο κατάλογο extra), το θέλει στην απλή του εκδοχή.
Προσωπικά δε θα έδινα τόσα χρήματα για μοντέλο εταιρείας με αμφίβολη αξιοπιστία και μικρό δίκτυο.
-
-
Ωραίο πακέτο και με μηδενικό εταιρικό φόρο
37000 για 4 χρόνια, μετά το τέλος των οποίων δεν έχεις αμάξι. Ακόμα και στα έξοδα να βάζεις την δόση (δεν ξέρω αν εκπίπτει όλη ή χωρίς το ΦΠΑ), πάλι δε μου φαίνεται να συμφέρει
-
37000 για 4 χρόνια, μετά το τέλος των οποίων δεν έχεις αμάξι. Ακόμα και στα έξοδα να βάζεις την δόση (δεν ξέρω αν εκπίπτει όλη ή χωρίς το ΦΠΑ), πάλι δε μου φαίνεται να συμφέρει
Αν υπολογίσεις όμως ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να έχει κανά διχίλιαρο το χρόνο κόστος (μικτή πλήρης ασφάλιση, τέλη, συντήρηση, λάστιχα, φρένα κτλ) τότε το πραγματικό κόστος είναι περί τα 29 χιλιάρικα, για ένα αυτοκίνητο κόστους σχεδόν 57 χιλιάδων. Πόσο παραπάνω από 28 χιλιάρικα πιστεύεις ότι θα πουλιόταν στην τετραετία με 80.000 Km αυτό το αυτοκίνητο αν το είχες αγοράσει; Και θα είχες απωλέσει και ένα τεράστιο κεφάλαιο κίνησης της αρχικής αγοράς....
-
Θεωρητικά ακούγεται καλό. Στην πράξη όμως όταν μετρήσεις δε βγαίνει...
Αν είχα χρόνο αυτή τη στιγμή θα στα έγραφα αναλυτικά αλλά δυστυχώς δε προλαβαίνω.
Πάντως τα 57 χιλιάρικα καταλόγου, σίγουρα πέφτουν με συζήτηση και ψάξιμο, ειδικά σε μάρκες όπως BMW και Mercedes.
Σίγουρα είναι στο τι ψάχνει και ο καθένας και πόσο κοστολογεί τις ανάγκες του. Εγώ προσωπικά αν για κάποιο λόγο είχα ερωτευτεί το συγκεκριμένο αμάξι και έβλεπα αυτή την προσφορά, θα προτιμούσα να το αγοράσω κανονικά. Για κάποιον πχ που σκοπεύει να το παρκάρει στο κέντρο να το παρατάει όπου να ναι χωρίς να σκάει και να ξέρει ότι θα το φτιάχνει κάθε τρεις και λίγο, ίσως αξίζει περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση όμως, υπάρχει λόγος για αμάξι τέτοιου κόστους;
To leasing στην Ελλάδα δεν έχει φτάσει στο σημείο να προσφέρει αυτά που προσφέρει στο εξωτερικό. Να πληρώνεις δηλαδή πραγματικά κομμάτι της συνολικής τιμής για λίγα χρόνια. Εδώ το πληρώνεις σχεδόν ή και ολόκληρο!
Επίσης ξέχασα να προσθέσω το ΦΠΑ στα 8900 της προκαταβολής... Το έβαλα μόνο στην δόση. Αν πρέπει να μπει και στο ΦΠΑ μιλάμε για 40 χιλιάρικα.
Όσο για το φορολογικό κομμάτι, γίνεται να αγοράσει ΙΧ μια επιχείρηση είτε απλό είτε μικτής χρήσης, στην οποία περίπτωση, γίνεται απόσβεση του 10% της λιανικής τιμής (προ φόρων) κάθε χρόνο, για 10 χρόνια. Είναι κι αυτό μια ελάφρυνση. Ασφάλειες, σέρβις, επισκευές και το καύσιμο που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες τις επιχείρησης επίσης εκπίπτουν (χωρίς το ΦΠΑ)
-
Μόνο για στελέχη εταιριών συμφέρει, για να γλυτώνουν τον φόρο και οι εταιρείες να το παίζουν ότι έχουν οικολογικό προφίλ. Κατά κόρον δλδ. σε τράπεζες. Ιδιώτης δεν συμφέρει με τίποτα, εκτός εαν έχει λεφτά για πέταμα...το έχουμε πει και αναλύσει πολλές φορές. Δεν συμφέρει τον ιδιώτη το leasing στην Ελλάδα, έχει μεγάλο κόστος.
-
Πάντως με το leasing ίσως αγοράζεις χρόνο, δηλαδή αν χρειάζεσαι νέο αυτοκίνητο, καλύπτεσαι και ελπίζεις ότι σε 4 χρόνια η κατάσταση με τη μετάβαση σε νέα 'καύσιμα' (και το μέλλον των ορυκτών) θα έχει ξεκαθαρίσει και οι τιμές των ηλεκτρικών θα έχουν κάπως ομαλοποιηθεί....
-
Στο τέλος της 4ετίας όμως, που θα έχεις πληρώσει την δελεαστικότατη για σένα τιμή των 39 χιλιάδων για το τούμπανο υβριδικο Χ1, δεν θα έχεις αυτοκίνητο. Τότε τι θα κάνεις; Θα ξεκινήσεις πληρωμές για άλλα 40 χιλιάρικα σε 4 χρόνια;
-
σωστός ο φίλος, είναι σαν να νοικιάζεις αυτοκίνητο αλλά να πληρώνεις στεγαστικό δάνειο...
-
Στο τέλος της 4ετίας όμως, που θα έχεις πληρώσει την δελεαστικότατη για σένα τιμή των 39 χιλιάδων για το τούμπανο υβριδικο Χ1, δεν θα έχεις αυτοκίνητο. Τότε τι θα κάνεις; Θα ξεκινήσεις πληρωμές για άλλα 40 χιλιάρικα σε 4 χρόνια;
Στα 4 χρονια θα εχεις δωσει 39 αντι για 65 (ή και αρκετά παραπάνω αν αγοραζα με χρηματοδότηση), χωρις αγχος χρησης / μεταπωλησης και τότε θα έδινες αλλα 10-12 να ξεκινησεις με νέο....
Πρακτικά το leasing εχει ένα μαζεμενο κόστος μια φορά ανα 4ετία που αν αλλαζεις αυτοκίνητα στα 4-5 χρονια παντα θα το έδινες ως συμπληρωμα για να αγορασεις το επόμενο της ίδιας κατηγορίας κοκ
-
Πάντως με το leasing ίσως αγοράζεις χρόνο, δηλαδή αν χρειάζεσαι νέο αυτοκίνητο, καλύπτεσαι και ελπίζεις ότι σε 4 χρόνια η κατάσταση με τη μετάβαση σε νέα 'καύσιμα' (και το μέλλον των ορυκτών) θα έχει ξεκαθαρίσει και οι τιμές των ηλεκτρικών θα έχουν κάπως ομαλοποιηθεί....
Σωστός και επιτέλους ένας που βλέπει πέρα από τις καραμέλες που πιπιλίζονται ...
Στην παρουσα μεταβατική φάση δεν είναι να ριχνεις λεφτά στο δρόμο... παιζουν πιθανώς μεγάλες απαξιώσεις και λογω καυσίμων αλλά και σε περιπτωσεις και λόγω μοντέλων... ας φαει την απαξίωση η εταιρεία leasing (σε καποια μοντέλα σε 1-2 χρονια βγαίνουν νέες γενιές - αρα περαιτέρω απαξίωση - ενώ δεν κάνουν ολες οι εταιρίες τις ίδιες εκπτώσεις)
Υπάρχουν αρκετες περιπτωσεις ειδικά σε premium μαρκες που ακόμα και ως ιδιωτης συμφέρει να πας σε leasing σε καποια μοντέλα, γιατι οι παγκόσμιες εκπτώσεις στις μεγάλες εταιρείες leasing είναι πολύ καλές ενώ και τα κόστη χρησης/συντήρησης υψηλά!
Οποιος ενδιαφέρεται ας ψαξει μόνος και ανα περιπτωση χωρις να ακούει τους αφορισμούς που γράφονται σε ένα φορουμ.
Ενα είναι μονο σιγουρο στην Ελλάδα! Οτι δεν συμφέρει κάθε αυτοκίνητο σε leasing γιατι και οι ντόπιοι αντιπρόσωποι δεν μπορουν να αντιληφθουν τη δυναμικη της αγοράς αυτής και δεν δινουν τις σωστές εκπτώσεις... υπαροχυν ομως πολλες περιπτωσεις που τα αξίζουν .,,
Ακόμα και η υβριδική που ανέφερα παραπάνω φτανοντας στην 4ετία στα 39 χιλιαρικα με το ΦΠΑ ειναι αξια σκέψης γιατι η τιμή είναι χωρις κόστη (που μπορεί να φτάνουν και στα 2000 ευρώ ετησίως για καλή ασφάλεια κλπ) για αμάξι 55.000 ευρώ τούμπανο και φυσικά δεν σπρωχνεις τετοιo ποσό που ακόμα μετράει η ρευστότητα κασέρι (εκτός αν - τοτε ναι - εχεις για πέταμα ρευστότητα ...μαλιστα αυτό είναι αλλο ενα παιδαριώδες λαθος όσων κατακρινουν ακρίτως το leasing να μην υπολογίζουν δηλ. το κόστος χρήματος και να συγκρινουν τιμές μετρητοις και όχι χρηματοδότησησης με τις τιμές leasing)...
-
Τα μαθηματικά είναι αντικειμενικά και αμείλικτα! Όλα τα άλλα είναι για να δικαιολογήσουμε τις όποιες επιλογές μας.
Το Leasing ίσως να συμφέρει σε πανάκριβα αυτοκίνητα, άνω των €50.000. Αλλά στα αυτοκίνητα που αγοράζει το 90% των Ελλήνων ΔΕΝ συμφέρει, είναι τόσο απλό. Απλά μαθηματικά είναι. Ακόμα και με χρηματοδότηση, πολλές εταιρείες δίνουν 0% ή 1% επιτόκιο. Τέλος οι τεράστιες εκπτώσεις που όντως απολαμβάνουν οι εταιρείες leasing ΔΕΝ περνάνε στον πελάτη αλλά μόνο στα κέρδη τους. Γνωστή εταιρεία αγοράζει το C-HR Hybrid €21.000 αντί για €24.000 που έχει τιμή στον ιδιώτη, αλλά το χρηματοδοτεί ώς αξία €24.000, οπότε καρπόνεται και τα €3.000 και το κέρδος των €3.000 από τον τόκο.
Τα γράφω όλα αυτά έχοντας ψάξει τον τελευταίο μήνα όλες τις εταιρείες leasing (έχω πάρει πάνω απο 20 προσφορές) για ένα αυτοκίνητο αξίας €16-20.000 και το κόστος είναι απαγορευτικό. Ακόμα και με τις χειρότερες συνθήκες μεταπώλησης, χάνω πάνω από €4.000 στην 4ετία. €4.000 είναι πολλά χρήματα ώς % στις €18.000. Με λίγο ψάξιμο και λίγη τύχη στην μεταπώληση η διαφορά ξεπερνάει τις €5.000 για πλάκα. Βλέπω πόσο εύκολα και σε πόσο καλή τιμή πωλήθηκε το Kuga που δεν είναι και ιδιαίτερα εμπορικό.
-
Βρε οταν λεω εγω καλοταξιδο το αυτοκινητο.....
-
Βρε οταν λεω εγω καλοταξιδο το αυτοκινητο.....
Σε ευχαριστώ για τις ευχές....αλλά δεν μου είπες ποιο αυτοκίνητο!?!?
-
Juke hybrid που θα βγει σε λίγο καιρό.... Σιγουρατζα λεμε.....
-
Juke hybrid που θα βγει σε λίγο καιρό.... Σιγουρατζα λεμε.....
Μόνο εαν μου το χάριζαν. Δεν πλήρωνα για Juke ούτε €1!!
-
Γι' αυτό έγραψα κι εγώ για στεγαστικό...
μιλάμε σοβαρά, 10 χιλιάρικα το χρόνο!?
Όσα λεφτά και να περισσεύουν για πέταμα, έχει πολύ καλύτερες απολαύσεις να καβαλήσεις σ αυτή τη ζωή...
-
Τα μαθηματικά είναι αντικειμενικά και αμείλικτα! Όλα τα άλλα είναι για να δικαιολογήσουμε τις όποιες επιλογές μας.
Το Leasing ίσως να συμφέρει σε πανάκριβα αυτοκίνητα, άνω των €50.000. Αλλά στα αυτοκίνητα που αγοράζει το 90% των Ελλήνων ΔΕΝ συμφέρει, είναι τόσο απλό. Απλά μαθηματικά είναι. Ακόμα και με χρηματοδότηση, πολλές εταιρείες δίνουν 0% ή 1% επιτόκιο. Τέλος οι τεράστιες εκπτώσεις που όντως απολαμβάνουν οι εταιρείες leasing ΔΕΝ περνάνε στον πελάτη αλλά μόνο στα κέρδη τους. Γνωστή εταιρεία αγοράζει το C-HR Hybrid €21.000 αντί για €24.000 που έχει τιμή στον ιδιώτη, αλλά το χρηματοδοτεί ώς αξία €24.000, οπότε καρπόνεται και τα €3.000 και το κέρδος των €3.000 από τον τόκο.
Τα γράφω όλα αυτά έχοντας ψάξει τον τελευταίο μήνα όλες τις εταιρείες leasing (έχω πάρει πάνω απο 20 προσφορές) για ένα αυτοκίνητο αξίας €16-20.000 και το κόστος είναι απαγορευτικό. Ακόμα και με τις χειρότερες συνθήκες μεταπώλησης, χάνω πάνω από €4.000 στην 4ετία. €4.000 είναι πολλά χρήματα ώς % στις €18.000. Με λίγο ψάξιμο και λίγη τύχη στην μεταπώληση η διαφορά ξεπερνάει τις €5.000 για πλάκα. Βλέπω πόσο εύκολα και σε πόσο καλή τιμή πωλήθηκε το Kuga που δεν είναι και ιδιαίτερα εμπορικό.
οπως ρευστή είναι η κατάσταση τώρα δεν μπορείς να υπολογίζεις τίποτα σταθερό σε αξίες μεταπώλησης.
Ειδικά σε μοντέλα που θα αλλάξουν αρδην με νεες γενιές.
Και αυτό χωρίς να υπολογίζεις τυχόν μεγάλη ζημιά ή τρακάρισμα που θα σου απαξιώσει περαιτέρω το αυτοκίνητο. Αλλά οκ αυτό είναι ένα συγνωστό ρίσκο για όλους.
θέλει ψάξιμο και ανα περίπτωση η επιλογή αγορας (ειδικά με χρηματοδότηση) vs leasing.
μην είμαστε τόσο κάθετοι. -
Γι' αυτό έγραψα κι εγώ για στεγαστικό...
μιλάμε σοβαρά, 10 χιλιάρικα το χρόνο!?
Όσα λεφτά και να περισσεύουν για πέταμα, έχει πολύ καλύτερες απολαύσεις να καβαλήσεις σ αυτή τη ζωή...
Σε χρηματοδότηση ποσα θα έδινες ;
στα παγια έξοδα ;
στο τέλος της τετραετίας ποσο θα έπαιρνες πίσω ;Φιλος πούλησε εντος εγγυησης το δικό του και αποπλήρωσε με τα λεφτά το στεγαστικό του ενώ του περίσσεψε και για προκαταβολή για το επόμενο με Leasing.
Υπολογίζοντας τα χρήματα δόσης στεγαστικού που σταμάτησε να πληρώνει και τα παγια έξοδα αμαξιού (τέλη, ασφάλεια σε 12 δόσεις για να υπολογίζεται ευκολότερα το μηνιάτικο) που επίσης σταμάτησε, ταμειακά ανα μήνα είναι καλύτερα. -
Ο γνωστός σου έκανε damage control, προφανώς με τον συνδυασμό Καινούργιου αυτοκινήτου + στεγαστικού είχε ανοιχτεί παραπάνω από όσο θα έπρεπε.
SUV/Crossovers Forum