-
Harisma23 τελικα αυτο πιστεύω και εγω, οτι το KIA στο τέλος της ημέρας θα αποδειχτεί πολυ καλύτερο αυτοκίνητο και ότι τελικά τα 3000€ τα παραπάνω σε βαθος χρόνου θα αποσβεστουν.
Ειχα σχεδόν καταλήξει μεταξύ των 2 αυτοκινήτων αλλά ήθελα να και την γνώμη των χρηστών εδω μέσα γιατι θεωρώ ότι θπαρχουν πολυ ενημερωμένα άτομα που πραγματικά μπορουν να βοηθήσουν με τις γνωσεις και τις εμπειρίες τους.
Να αναφέρω και ένα ακομη αρνητικό του qq που συνέβη σε φίλο.
Τον Ιούλιο του 18 αγόρασε το 1.6 4χ4 diesel και στις 13/8/19 εν μεσω καύσωνα έμεινε από κλιματισμό!
Απευθύνθηκε στον αντιπρόσωπο και του είπε οτι λόγω 15 Αυγούστου αδυνατουν να το φτιάξουν και να το πήγαινε μετα τις 20!!!
Οπως και έκανε και του ειπαν οτι ειχε χάσει το φρεον μεσα σε ενα χρόνο!!!
-
Περα απο τα αλλα μειονεκτηματα που αναφερθηκαν πιο πριν, το QQ εχει και αρκετα μικροτερο χωρο αποσκευων.
Παράξενο που αναφέρεις ότι το QQ έχει αρκετά μικρότερο χώρο αποσκευών, μιας και έχει 430lt έναντι 439lt του mild hybrid KIA, διαφορά που δεν την λες και μεγάλη.
Οι επιδόσεις λογικά είναι παρόμοιες, μιας και το ΚΙΑ έχει 20 άλογα επιπλέον, είναι όμως και 100 κιλά βαρύτερο. Επίσης, το QQ πρέπει να είναι στην πράξη αρκετά οικονομικότερο του ΚΙΑ, παρά το mild hybrid σύστημα του τελευταίου.
-
Στον συνήγορο του Πολίτη που έκανα καταγγελία πάντως δικαιοθηκε ο Σφακιανάκης καθώς ήταν όρος της ασφαλιστικής κάλυψης.....
Ναι γιατί εσένα, λόγω ασφαλιστικής, δεν ίσχυαν οι αρχικοί όροι της εγγύσης αλλά οι όροι της ασφαλιστικής. Βέβαια εαν το πάς δικαστικά μπορεί να δικαιωθείς, αλλά ποντάρουν ότι κανείς δεν θα μπεείς ε αυτή τη διαδικασία και κόστος, εκτός εαν η ζημιά είναι πολύ μεγάλη (π.χ. κιβώτιο).
-
Είναι δεδομένο ότι ο 1.5 του κασκαι είναι οικονομικότερος. Θα βγάζει 5.5 σε κανονικές συνθήκες εκτός πόλης το σπορτατζ στην καλύτερη να είναι 6.5. Ο 1.5 ντίζελ σε αυτην την υλοποίηση είναι η οικονοκοτερη επιλογή μαζί με του scross 1.6 απλά του Σουζούκι έχει και καλύτερες ρεπριζ. Το μεγάλο ατού αυτού του κινητήρα της Ρενώ είναι η οικονομία σε συνδυασμό με την αξιοπιστία.
Αν το ψάχνεις δλδ αρκετά στο οικονομικό υπολόγιζε ότι από το κασκαι αν κάνεις 18000 χλμ το χρόνο θα έχεις στην 7ετια και 1500-2000 κέρδος από καύσιμα όπως είμαστε τωρα. Οπότε με 3000 της αγοράς πας στα 5000 βάλε και τα τέλη βαραινει λίγο υπέρ του κασκαι στο οικονομικό.
Από την άλλη παίρνεις ένα πιο μεγάλο αμάξι με το κια το οποίο όμως λόγω των μπαταριών χάνει το αβαντάζ του χώρου αποσκευών και του μένει μόνο το μακρύτερο μεταξόνιο το οποίο λογικά κερδίζει σε πόδια στους πίσω.
Η ασεντα έκδοση στα 21.ΧΧΧ έχει και ποια συστήματα ασφαλείας; Γιατί το σπορτατζ σε αυτή την έκδοση δεν έχει τπτ που είναι και αυτό αρνητικό για αμάξι του 2019.
-
Όχι χρεωθηκα 155 ευρώ αλλά τα θεώρησα κοροϊδία να πληρώνω της αστοχίες υλικού ενός κατασκευαστή.
Και εκείνο που μου την έσπασε περισσότερο ήταν όταν τους ρώτησα αν σας έχει έρθει άλλος με το ίδιο θέμα μου είπαν είσαι ο πρώτος! Ενώ στο δίκτυο βρήκα και άλλους παθόντες....
-
Μπα;;;; swiftakias;;;;
Χεχεχε
-
Ε βρήκα τον γνωστό στο Ασβεστοχώρι αλλά και αυτός από ντίζελ λίγα πράγματα γνωρίζει. Αυτός δώστου σουιφτ και παρτου την ψυχή!
Αλλά έχει ένα μεγάλο ατού. Είναι οδηγός αγώνων παράλληλα από μηχανικός και πάντα το πάει βόλτα μαζί με τον υπολογιστή και το ακούει το αμάξι (πόσοι έχουν την τύχη να καβαλάει έστω για 15 λεπτά μια φορά το χρόνο ένας οδηγός αγώνων το αμάξι σου?!) Έχεις μια σιγουριά και αλλάζει αυτά που χρειάζονται στην ώρα τους. Φυσικά και αυτός δεν είναι φθηνός. Στα αναλώσιμα κοπαναει. Εγώ πλέον του τα πηγαίνω όλα δικά μου λάδια φίλτρα σχεδόν τα πάντα δικά μου . Ότι όμως ξεχάσω ή χρειαστεί κάτι επιπλέον το βαράει.
Αλλά εδώ και 3 χρόνια βάζω τα δικά μου φουλ συνθετικά κορυφαία λάδια, καλύτερα φίλτρα κοκ και όχι ότι γουστάρει και συμφέρει τον επισκευαστη
-
Συνφορουμιτες μολις δέχτηκα τηλ από τον αντιπρόσωπο για να μου πουλήσει το kia του test drive με 1570 χιλιομετρα 2000€ πιο κατω!!!
Βέβαια είναι σε λευκό χρώμα και όχι στο μεταλλικό το blue flame που θελαμε εμεις σαν οικογένεια,γιατι λογω εχουν και τα παιδια σε αυτο!!!!
Τί λετε αξίζει????
-
Ναι ρε συ έχει ένα κίτρινο σουιφτ που έχει πάρει με αυτό καμιά εκατοστη κύπελλα!! Το έχει στήσει και διαλύσει 200 φορές! Τι να του πει οποιαδήποτε για αυτό το αμάξι?
Είναι εγκλημα να έχεις σουιφτ στην Θεσσαλονίκη και να μην το πηγαίνεις σε αυτόν!
-
Thikn73 ειμαι απο επαρχία..
Πριν από δυο μηνες είχα παει στη βελμαρ στο Μαρούσι οπου και το ειδα για πρωτη φορα και το οδήγησα..η τιμή που μου ειπαν ηταν 24300€
Την Τρίτη που ξαναμιλησα μαζι τους η τιμη ηταν η ίδια και εδω στην πολη μου μου ειπαν 24230€...
Και σημερα επειδη θέλουν να το δωσουν για να φερουν το xceed μου είπαν 22000€!
Πιστεύω οτι αξίζει να το πάρω και ας μην είναι στο χρώμα που θα θέλαμε...
-
Άρα σβηνεις τα καύσιμα της επταετίας σε σχέση με το κασκαι!!! Σε άλλον αντιπρόσωπο πήρες τιμή για το ίδιο αμάξι; Είναι ο φθηνοτερο;ς;
Τα χλμ του τεστ σημαίνουν καμιά 50-80 διαφορετικά άτομα ότι ανέβηκαν
-
1500 χλμ δεν ειναι και μεγάλο νούμερο βέβαια, εγω θα το παζαρευα στα 21.000 21.200. Διαφορετικά θα έπαιρνα το καινούργιο στο χρώμα που μου αρέσει.
Σε κάθε περίπτωση, εκτος και το κρατούσα 3-4 χρόνια, θα έπαιρνα αυτο που που θα ήταν 100% επιλογή μου.
Λέμε τώρα, από τη μεριά μου..
-
καλησπερα σε ολους. Εδω και μια εβδομαδα ειμαι κατοχος του εν λογω kia ,εχω κανει 700χιλ. τα 500 περιπου σε ταξιδια στις γυρω πολεις ετσι για να το στρωσω λιγακι μιας και μου ειπανε απο την αντιπροσωπεια να μη το ζορισω για 1000 περιπου χιλ.προς το παρον εχω καταναλωση 6,5 και πιστευω οσο ανοιγει ο κινιτηρας θα δω και χαμηλωτερη.βεβαια στο προηγουμενο μου αυτοκινητο μια 147 βενζινη ειχα μ.ο 10 αρα μια χαρα ειμαι .Το αμαξι ειναι εντυπωσιακα ησυχο και στο ταξιδι και μεσα στην πολη, ο κινιτηρας του μετα απο τισ 1500στροφες νομιζεις οτι οδηγεις βενζινη ψηλα βεβαια δεν το πηγα,ελαχιστο κροταλισμα χαμηλα,πραγματικα χωρις να εχω εμπειρια απο ντιζελ μεχρις στιγμης ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.Απο χωρους εχω 2 παιδια 14 και 11 και πισω παιζουν μπαλα.ο χωρος αποσκευων οκ κλεβει λιγο η μπαταρια .Ροπη απο χαμηλα ευκολοδηγητο για τον ογκο του . Πιστευω να βοηθησα τον φιλο που ρωτησε αν και ειναι πολυ μικρο το διαστημα που το εχω.
-
Sideris147 καλοτάξιδο το καινουργιο σου όχημα!!
Εύχομαι να κανεις πολλα και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!ποια έκδοση και σε ποιο χρωμα το αγορασες??
Νομίζω τελικά πως εχω οριστικά καταλήξει και θα προτιμήσω το Kia από το QQ.
Σιγουρα στην έκδοση upgrade δεν έχει και τον πιο πλούσιο εξοπλισμό αλλά της κατηγορίας έχει ομως πολλα περισσότερα από το ξαδεφακι του το tucson που ηταν και αυτο μεσα στις επιλογες μου , αλλα και απο άλλα μοντέλα αλλων εταιρειών!
Οι χώροι του ειδικά για τους πίσω τους θεωρώ κορυφαίους αν και νομίζω οτι υστερεί στις θέσεις για μικροαντικείμενα εκεί που μαλλον το kadjar ειναι βασιλιας!
Ελπίζω η υβριδική τεχνολογία,οπου η KIA ειναι πρωταρα,να βγει αξιόπιστη και να μην παρουσιάζει προβληματάκια!
Για συναγερμό ή για gps tracker ξέρει καποιος να προτείνει κάτι?
Άκουσα ότι υπαρχουν συναγερμοι που δεν σου δινουν ξεχωριστό χειριστήριο αλλά προσαρμόζονται στο κλειδί του αυτοκινητου.
-
Ευχαριστώ εύχομαι με το καλό και σε σένα. Πήρα την upgrade 115 σε penta metalχρώμα. Είχα αμφιβολία για το χρώμα αλλά τελικά είναι πολύ ωραίο. Το αυτοκίνητο είναι αρχοντικό στο δρόμο. Πιστεύω αν το πάρεις δεν θα το μετανιώσεις. Και σε άσπρο είναι πολύ ωραίο. Μόνο μαύρο δεν θα το έπαιρνα. Και είναι και πολύ άνετο. Το είχα δει πριν 1.5 χρόνο και κόλλησα με τη μούρη του. Κάποιοι βέβαια το θεωρούν άσχημο αλλά γούστα είναι αυτά. Πάντως είναι κεφαλογυριστρα.
-
Γιατί δε κοιτάς και το Xceed; Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση!
-
Axel12p το xceed οντως δείχνει να ειναι ένα πολυ όμορφο και ενδιαφέρον αυτοκίνητο αλλα είμαι της άποψης πριν αγοράσω κάτι και ειδικά αυτοκίνητο να το αφήσω να κυκλοφορήσει λίγο καιρό πρώτα ώστε να αντιμετωπιστούν και τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να εμφανιστουν.
Άσε δε που ενα καινούργιο μοντέλο στην αρχή της καριέρας συνήθως ξεκινάει με σχετικά φτωχό εξοπλισμό και μετά τον χρόνο οι εκδόσεις του εμπλουτίζονται.
-
Μαζί με το ProCeed κλπ, αποτελεί διαφορετικές εκδόσεις του Ceed πρακτικά, το οποίο νομίζω πως κυκλοφορεί αρκετά καιρό πλέον, οπότε λογικά δεν έχεις κάτι να φοβηθείς. Δεν είναι τόσο 'νέο' μοντέλο δηλαδή.
-
Το σκέφτομαι σοβαρά για το HYUNDAI 1.6D 48V HYBRID 136ps.
Πιθανόν να κάνω και την 'υπέρβαση' για το 4x4 7-D CT.
Το οδήγησα για κανα δεκάλεπτο χωρίς τετρακίνηση και με μηχανικό κιβώτιο και μου άρεσε.
Θεωρώ ότι σαν 'στήσιμο' είναι λίγο πιο βολτάδικο σε σχέση με το αντίστοιχο ΚΙΑ SPORTAGE.
Η επιλογή του ψευτο - υβριδικού, εκτός από τα μελλοντικά πιθανά πλεονεκτήματα στην ευνοϊκότερη αντιμετώπισή του σε θέματα ρύπων κλπ, έχει και τωρινό δασμολογικό όφελος 50%, που σημαίνει φτηνότερο αυτοκίνητο (μέρους του οφέλους πιθανόν το καρπώνεται η εταιρία βέβαια...). Όσο ανεβαίνει τα κλιμάκια η κάθε έκδοση τόσο μεγαλύτερο το κέρδος.
Σημαντικό ότι λογικά θα μπορεί να λειτουργεί και όταν η μπαταρία του συστήματος χάσει την απόδοσή της, χάνοντας την μικρή βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα.
-
Το λεγάμενο όμως, ειναι 1600 κιλα (1700 το 4Χ4) και τα 136ps ειναι λίγα και ας βοηθά η μεγάλη ροπή.
Επίσης έχει τη χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος στην κατηγορία του, όσο και το xceed, δεν ειναι για πολλά πολλά σε ανώμαλο έδαφος.
Το έχω χιλιοεξετάσει και εγω και κατέληξα σe βενζίνα με 177ps σαν μια από τις επιλογές μου. Ειναι πολύ βαρύ δυστυχώς.
SUV/Crossovers Forum