-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Υπερβάλεις θαρρώ. Δε ζούμε και στο Αφγανιστάν.
Κάνε μια βόλτα όταν βρέχει από Καλοχώρι και το ξανασυζητάμε
Κατά συμπτωση αυτή τη στιγμή που σου γράφω ειμαι στο Καλοχωρι, στο Μηχανολογικό για την ακρίβεια. Όντως άθλιοι δρόμοι, αλλά είναι ότι χειρότερο υπάρχει στην πόλη μας. Η πλειονοτητα δεν είναι έτσι.
Αν η πλειονότητα των δρόμων μας ήταν έτσι, τότε δεν θα μιλούσαμε για SUV
-
Αν θέλαμε να βγάλουμε λεφτά σαν χώρα, θα νοικιάζαμε το Καλοχώρι σε κάποια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία σαν πίστα δοκιμών αναρτήσεων. Και αν στο μηχανολογικό σου φάνηκαν άσχημοι οι δρόμοι, μια βόλτα από την άλλη πλευρά πέριξ του χωριού θα σε πείσει ότι ήσουν στην Ελβετία.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Αν θέλαμε να βγάλουμε λεφτά σαν χώρα, θα νοικιάζαμε το Καλοχώρι σε κάποια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία σαν πίστα δοκιμών αναρτήσεων. Και αν στο μηχανολογικό σου φάνηκαν άσχημοι οι δρόμοι, μια βόλτα από την άλλη πλευρά πέριξ του χωριού θα σε πείσει ότι ήσουν στην Ελβετία.Είμαι συχνά κι από εκεί μεριά, στις μεταφορικές και πέριξ του ΣΔΟΕ. Μου θυμίζουν τους αρματόδρομους που δοκιμάζαμε τα άρματα...
-
-
χθες στο δρομο ηταν διπλα μου μια GLA ... αυτο το αυτοκινητο τωρα το λες SUV ? Περισσοτερο μου κανει για μια πιο μεγαλη καλυτερη και πιο ομορφη A-Class .
Ενα ψηλο hatch ειναι στα ματια μου. -
Crossover θεωρειται
Sent from my iPad using Tapatalk
-
ναι οκ sorry crossover ηθελα να γραψω. Και παλι ομως δεν μου βγαζει τετοιο χαρακτηρα. Ομορφο αυτοκινητο αλλα ... ενα μεγαλο αλλα
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
χθες στο δρομο ηταν διπλα μου μια GLA ... αυτο το αυτοκινητο τωρα το λες SUV ? Περισσοτερο μου κανει για μια πιο μεγαλη καλυτερη και πιο ομορφη A-Class .
Ενα ψηλο hatch ειναι στα ματια μου.Η απόσταση από το έδαφος της GLA είναι 13,5 εκ http://www.autoevolution.com/cars/merce ... 6mt-156-hp
όταν το δικό μου mazda2 έχει 15 εκ και η Giulietta 14 εκ. ότι θέλουν μας πλασάρουν σαν crossover -
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Ενα ψηλο hatch ειναι στα ματια μου.Το έχω και εγώ σχολιάσει για πολλά...ούτε το δικό μου (Χ1) μού φαίνεται πραγματικά ψηλό...Λίγα suv είναι πραγματικά ψηλά!
-
Ειδικά στην gla μου έκανε μεγάλη εντύπωση . Όπως μου κάνει εντύπωση και στο captur το οποίο μου φαίνεται σαν ένα ψηλό Clio .
Πόση διαφορά στη τιμή έχει η gla από ένα audi A3 quattro ;
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καινουριο crossover; λεμε τωρα.. Αυξανεται ο ανταγωνισμος..
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 132736.asp
-
Ήρθε η Πρωταπριλιά; ...
-
Ο χρήστης Mitsos_ath έγραψε:
Axel12p το βαρος το βρηκα απο το link http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/x ... =sDrive16d. Αναφερει 1500kg.Ειλικρινά δεν ξέρω πως τα μετράνε...
Στο επίσημο site της BMW γράφει: 'Weight, unladen, to DIN/EU: 1425/1500 kg'
https://www.press.bmwgroup.com/greece/article/detail/T0232982EL/Από την άλλη, και το φυλλάδιο του QQ γράφει: 'Απόβαρο ελάχιστο/μέγιστο: 1365 -1481 Kg'
http://media.nissan.gr/models/qashqai/brochure/main.pdfΘα συμφωνήσω για άλλη μια φορά με τον Emperor, πως μπορείς να σχηματίσεις μια πολύ καλή εικόνα από το test drive. Αν με τρία άτομα μέσα νιώθεις το αυτοκίνητο ότι είναι απλά αξιοπρεπές, τότε προφανώς όταν το φορτώσεις στο μέγιστο, το αυτοκίνητο θα ζορίζεται. Αν πάλι νιώθεις ότι πάει πολύ καλά, τότε όταν το φορτώσεις θα κινείται αξιοπρεπώς.
Επίσης, με το test drive διαπιστώνεις και άλλα πράγματα πέρα από τις επιδόσεις. Πόσο άνετο είναι, πως είναι η κύλιση του, πόσο ήσυχο ή μη είναι κλπ. Π.χ. στην περίπτωση μας, αν και μας άρεσε το 500Χ και σαν επιδόσεις ήταν καλύτερο του QQ 1.5, μας φάνηκε αρκετά σκληρό για τα γούστα μας, οπότε καταλήξαμε στο QQ.
Ανάλογα με την αντιπροσωπία μάλιστα, αρκετές φορές σε αφήσουν μόνο σου να το πας το αυτοκίνητο όπου θέλεις εσύ.
Στην θέση σου πάντως και αν δεν έβρισκα κάτι τρανταχτό που να με ενοχλεί στην Χ1, θα πήγαινα σε αυτή και όχι στο QQ, είτε το 1.5 είτε και το 1.6 ακόμη. Θεωρώ πως είναι άλλης κλάσης αυτοκίνητο από όλες τις απόψεις.
ΥΓ. Ανεβάζω το post και αν θέλει ο moderator ας τα μεταφέρει όλα μαζί, όπου κρίνει ότι είναι πιο ταιριαστά (αν και έτσι νομίζω ότι χάνεται η συνέχεια της συζήτησης).
-
Δεν θυμάμαι τι ταβάνι έχεις στην τιμή, αλλά αφού συζητάμε για την Χ1 νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνεται σύγκριση με το xtrail....
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Mitsos_ath έγραψε:
Axel12p το βαρος το βρηκα απο το link http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/x ... =sDrive16d. Αναφερει 1500kg.Emperor ειμαστε 3 ατομα.Η συζυγος, ενα μωρακι και εγω. Καθημερινα προτιμω κυριως εθνικη οδο και Συγγρου αλλα βρισκομαι και σε κινηση στο κεντρο καποιες φορες. Ταξιδια περιπου 2.000 με 3.000 km το χρονο σε λιγο ορεινα μερη. Δεν με ενδιαφερει να σκιζω τους δρομους αλλα να κινειται ικανοποιητικα με το βαρος των αποσκεων σε ανηφορικους δρομους και να μη με κρεμασει. Για παραδειγμα εχουμε ενα yaris diesel κσι είμαστε απολυτα ικανοποιημενοι, αλλα οι αναγκες μας ειναι πολυ μεγαλύτερες για χωρους και γενικότερα κουβαλαμε το μισο σπιτι.
Δεν με γεμιζει καποιο αλλο μοντελο περαν αυτο των δυο. Για να πω την αληθεια εαν δεν υπηρχε το θεμα της φορολογιας θα πηγαινα κατ ευθειαν σε rav4, αλλα ειναι ασυμφορο.
Το καλυτερο ειναι αυτο που αναφερατε για test drive το ενα μευα το αλλο αν και δεν προσομοιάζει την περιπτωση φορτωμενου αυτοκινητου ουτε και ειναι απολυτα αντιπροσωπευτικο παντα αφου γίνεται κυριως σε ευθεια.
Αφού θες να ανέβεις τόσο και σε κόβω τογιοτακια και εσένα ίσως να έβλεπες και το rav4 hybrid
-
Καλημερα σε ολους.
Θα επιχειρισω test drive με άλλο ατομο μαζι.
Το xtrail χωρισ να εχει κατι ασχημο, δεν μου αρεσει. Για τον 1600 diesel δεν ξερω εαν χρεαιζεται εαν ο 1500 κανει τη δουλεια του στο qashqai. Το rav4 πολυ ευχαριστως iceman αλλα είναι πανω απο 2000cc και με πολυ υψηλη τιμη. Το budget ειναι απο 25.000 εως 31.000 (υπο προυποθεσεισ για την υπερβαση).
Συγνωμη για το offtopic.
-
Η διαφορά σε απόδοση ανάμεσα στα 2 QQ θεωρώ ότι δεν είναι αμελητέα. Μπορεί το 1500άρι να το θεωρείς επαρκές και να είναι...αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση το 1600άρι θα είναι 'παραπάνω από επαρκές'...
Αντίστοιχα, το Χ1 θα σου δώσει το κάτι παραπάνω σε ποιότητα, χώρους και κυρίως στήσιμο λόγω της ιδιαιτερότητας της εταιρίας. Γράψε μας τις εντυπώσεις σου από το 1500άρι diesel Χ1, αν δεν κάνω λάθος δεν έχουμε καθόλου κριτικές για αυτή τη βερσιόν εδώ μέσα και θα ήταν καλό να διαβάσουμε για ένα μοντέλο που πιθανόν να ενδιαφέρει αρκετό κόσμο. Άλλωστε όπως έγραψα και παραπάνω, μου είπαν ότι αρκετός κόσμος παραγγέλνει τα μικρά X1 βενζίνης και πετρελαίου!
-
Σίγουρα θα τραβήξουν πολύ κόσμο που μέχρι τώρα επέλεγε τις πλουσιότερες εκδόσεις του QQ.
-
και κάποια στιγμή...λίγο αργότερα φαντάζομαι θα σκάσουν και οι προωθητικές ενέργειες που θα το κάνουν ακόμη πιο ελκυστικό...τιμολογιακά ή με περισσότερο εξοπλισμό σε πιο λογικές τιμές...
Ιδίως μετά τη λήξη της απόσυρσης οι εταιρίες θα πρέπει να βρουν τρόπους να προσελκύσουν τους αγοραστές...με προσφορές, εκτός και αν το κράτος βρει κάποιον άλλον τρόπο (αν και δύσκολο) να αναθερμάνει την αγορά που πάλι έχει παγώσει...
-
Με το budget σου θα κοίταζα την X1 1.5 diesel. Αν αγόραζα τώρα αυτοκίνητο και είχα τέτοιο budget θα πήγαινα στην συγκεκριμένη με κλειστά τα μάτια. ...
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
SUV/Crossovers Forum