-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Βλέπω ότι η πλύση εγκεφάλου των τμημάτων marketing των αυτοκινητοβιομηχανιών κάνει καλή δουλειάΔεν είναι αυτό, απλά ο cruiser θα πει το οτιδήποτε που θα υποστηρίξει το 'δικό του' Aircross
Εντάξει, συμφωνώ εν γένει μαζί σου, αλλά δεν νομίζω ότι κανένα B-SUV δεν κάνει τίποτα καλά. Ακριβώς επειδή πατάνε ταυτόχρονα σε πολλές κατηγορίες, και θέλουν να είναι jack-of-all-trades, προφανώς τέλεια δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αλλά νομίζω ότι παίζουν αρκετά καλά τόσο το ρόλο του ψηλού/ψηλότερου 2ου οχήματος, όσο και του πρώτου/μοναδικού οχήματος ζευγαριού ή μικρής οικογένειας, εφόσον έχουμε σφιχτό budget. Προφανώς δεν είναι ούτε για off-road, ούτε τόσο ευέλικτα όσο τα πιο μικρά, ούτε τόσο ευρύχωρα κλπ, αλλά υπό προϋποθέσεις τα κάνουν σχεδόν όλα.
-
Νομίζω ότι η σωστή προσέγγιση για τα Β SUV είναι ότι τις εποχές των παχιών αγελάδων (όσα υπήρχαν βέβαια) δεν έκαναν τπτ καλά, τώρα μέσα στη κρίση (που φαντάζει πλέον ατελειωτη) τα κάνουν όλα καλά ..
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εννοείται ότι εδώ θα φάνε και την μπούφλα τους οι 40άρηδες του ντράιβ που σχολίασαν αρνητικά τα φρένα του μικρού ντίζελ που φόραγε M+S λάστιχαΘα κυκλοφορεί τουλάχιστον το λιγότερο 99,9% σε άσφαλτο και σε ενοχλεί ο σχολιασμός για τα φρένα? Τρελανε μας....
Ας του βάζανε ασφάλτινα και όποιος θέλει χώμα Χιονι ας βάλει m s -
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Βλέπω ότι η πλύση εγκεφάλου των τμημάτων marketing των αυτοκινητοβιομηχανιών κάνει καλή δουλειά
Δεν είναι αυτό, απλά ο cruiser θα πει το οτιδήποτε που θα υποστηρίξει το 'δικό του' Aircross
Εντάξει, συμφωνώ εν γένει μαζί σου, αλλά δεν νομίζω ότι κανένα B-SUV δεν κάνει τίποτα καλά. Ακριβώς επειδή πατάνε ταυτόχρονα σε πολλές κατηγορίες, και θέλουν να είναι jack-of-all-trades, προφανώς τέλεια δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αλλά νομίζω ότι παίζουν αρκετά καλά τόσο το ρόλο του ψηλού/ψηλότερου 2ου οχήματος, όσο και του πρώτου/μοναδικού οχήματος ζευγαριού ή μικρής οικογένειας, εφόσον έχουμε σφιχτό budget. Προφανώς δεν είναι ούτε για off-road, ούτε τόσο ευέλικτα όσο τα πιο μικρά, ούτε τόσο ευρύχωρα κλπ, αλλά υπό προϋποθέσεις τα κάνουν σχεδόν όλα.
+1
-
Ο χρήστης Neurotica έγραψε:
Γιατί τρέχουν κάτι καλές προσφορές για ετοιμοπαράδοτα. Γι’αυτο ρωτάω...Όσα ετοιμοπαράδοτα έχω δει πχ στο car.gr είναι χειροκίνητα. Για αυτόματο μόνο αν έχει κάποιο η εκάστοτε αντιπροσωπεία. Σε αυτή που πήρα προσφορά δεν νομίζω να είχε ετοιμοπαράδοτο αυτόματο.
-
Στη φουλ εκδοση εχει m+s. Στη μεσαια και κατω εχει κανονικα
-
Λοιπόν παλληκάρια τα έχετε μπλέξει . Και εδώ δεν μπαίνει θέμα φανέλλας ή οτιδήποτε άλλο .
Μιλάω λοιπόν για συγκεκριμένα αμάξια και θα μπορούσα να βάλω σε αυτά το Κάροκ και το Ατέκα αν δεν είχαν αυτό το θέμα με τις τιμές που τα ακυρώνει στην δική μου λογική . Δηλαδή έχουν 2-3000 πάνω από όσο έπρεπε . Και περισσότερο το Κάροκ γιατί μου άρεσε χτες που το είδα από κοντά , ενώ το Ατέκα δεν μου άρεσε όταν το είχα δει πριν 3 μήνες .
Λοιπόν Β σουβ είναι το Βιτάρα , το S cross για όσους αντέχουν την μούρη του , εγώ όχι και μετά το Κροςλάντ και τα γαλλικά . Παλιά ήταν και το Τέριος . Ισως είναι και το Εκοσπόρ αλλά δεν έχω μπει μέσα και μου φαίνεται μικρό .
Τι σημαίνει αυτή η κατηγορία ? Σημαίνει ότι σε αμάξια μήκους 4.10-4,20 μ στο περίπου , δηλαδή ανάμεσα σε μικρά και μικρομεσαία χάτς , έχουμε χώρους μεγαλύτερους από τα μικρομεσαία , πολυμορφικές δυνατότητες διαβίωσης και φορτώματος και δυνατότητες για ελαφριά έως μεσαία εκτός δρόμου χρήση .
Δηλαδή χωράνε άνετα 4-5 άτομα και οι αποσκευές τους , ενώ μπορείς να μείνεις και χαμηλότερα από τα 20000 ή να ανέβεις λίγο πάνω από αυτό 5-10 % .
Για τους χώρους πέραν της λογικής του Αντώνη που το επόμενο αμάξι του θα είναι τριαξονικό μια και μεταφέρει μισό σπίτι κάθε φορά όπως λέει ο ίδιος... , τα Β σουβ μπορούν να έχουν χώρους για 4 ενήλικες ή 4 μελή οικογένεια .
Αρα τα κάνουν όλα από καλά έως πολύ καλά . Προφανώς δεν κάνουν τίποτα άριστα , αλλά πόσοι ψάχνουν να κάνει κάτι άριστα και ταυτόχρονα να αισθάνεται ότι πολλά από τα άλλα τα κάνει μέτρια .
Επειδή γράφετε για οφ ρόουντ να σας πω ότι από τα χέρια τα δικά μου και της παρέας έχουν περάσει διαφόρων εποχών γκράντ τσερόκι , τσερόκι και ράγκλερ , συνολικά 8 αυτοκίνητα και έχουμε οδηγήσει όλη την γκάμα , οπότε αν θέλετε να πούμε για οφ , δείτε την παράδοση . Εχω περάσει με το γκράντ μέσα από οργωμένο χωράφι με άνεση λες και ήμουν σε δρόμο .
Οπότε ότι λέω αφορά τα συγκεκριμένα αμάξια που προφανώς δεν είναι μόνο το αιρκρός . Αλλωστε ετοιμάζονται και μικρότερα από το Κάροκ σε ανάλογο στύλ .
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εννοείται ότι εδώ θα φάνε και την μπούφλα τους οι 40άρηδες του ντράιβ που σχολίασαν αρνητικά τα φρένα του μικρού ντίζελ που φόραγε M+S λάστιχα
Θα κυκλοφορεί τουλάχιστον το λιγότερο 99,9% σε άσφαλτο και σε ενοχλεί ο σχολιασμός για τα φρένα? Τρελανε μας....
Ας του βάζανε ασφάλτινα και όποιος θέλει χώμα Χιονι ας βάλει m sΟ σχολιασμός ήταν απαράδεκτος , αφού το αμάξι φορούσε ειδικά λάστιχα . Θα μπορούσαν απλά να πουν ότι δεν είναι δίκαιο να το συγκρίνουν με άλλα με ασφάλτινα , αλλά έπρεπε να γράψουν ένα μειονέκτημα .
Εδώ έχουμε θέματα με τα λάστιχα οικονομίας που από ότι διαβάζω δεν κρατάνε στον βρεγμένο .
Νομίζω ότι η σωστή προσέγγιση για τα Β SUV είναι ότι τις εποχές των παχιών αγελάδων (όσα υπήρχαν βέβαια) δεν έκαναν τπτ καλά, τώρα μέσα στη κρίση (που φαντάζει πλέον ατελειωτη) τα κάνουν όλα καλά ..
Εκείνη την εποχή ήταν το Τέριος το οποίο το έπαιρναν αρκετοί . Δεν ήταν της μόδας τα σουβ , αλλά τα πολυμορφικά . Στην Ελλάδα ήταν βέβαια η εποχή της πείνας και ήταν φτηνά τα Καγιέν με τον δανεισμό , οπότε απλά δεν τα κοιτάγαμε .
Αλλά από τότε έχουν αλλάξει και πολλά άλλα στην χώρα με την δημιουργία των δρόμων , που ουσιαστικά σου αλλάζουν την έννοια της αυτοκίνησης και του ταξιδιού και μπορείς πλέον με τέτοια αυτοκίνητα να έχεις άνετα ταξίδια .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
...Δηλαδή χωράνε άνετα 4-5 άτομα και οι αποσκευές τους , ενώ μπορείς να μείνεις και χαμηλότερα από τα 20000 ή να ανέβεις λίγο πάνω από αυτό 5-10 % .Για τους χώρους πέραν της λογικής του Αντώνη που το επόμενο αμάξι του θα είναι τριαξονικό μια και μεταφέρει μισό σπίτι κάθε φορά όπως λέει ο ίδιος... , τα Β σουβ μπορούν να έχουν χώρους για 4 ενήλικες ή 4 μελή οικογένεια...
Λοιπόν φίλε, κοίτα να δεις που τώρα με το Kuga την έχω καταφέρει τη σύζυγο και, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, όλες οι εξορμήσεις μας θα είναι μόνο ότι χωράει στο πορτμπαγκάζ. Λες να καθάρισα ?
......μπα, το καλοκαίρι θα έχουμε πάλι Thule μπαρομπαγκαζιεροκατάσταση
Εντάξει, τα B-suv δεν έχουν χώρους για 4μελή οικογένεια, ή 4 ενήλικες και τις αποσκευές τους, είπαμε....άντε να εξαιρέσω το Karoq, που είναι ειδική περίπτωση και πρακτικά παίζει μπάλα στην από πάνω κατηγορία, αναφορικά με τους χώρους...
-
Τόση ανάλυση για τις λαμαρίνες δεν κάνουν ούτε οι μανατζαραίοι των εταιριών...[emoji23]
-
Τα Β σουβ που ανέφερα , όχι τα αρόνα , στόνικ , κόνα που είναι απλά κρος έχουν χώρους . Σκέψου ότι το αιρκρός έχει 410 λίτρα , όταν η 5άρα μας έχει 450 λίτρα . Ακόμα λόγω ύψους κάθεσαι σε πιο όρθια θέση και έτσι έχεις χώρο πίσω .
Και αν έχεις πίσω παιδιά και δεν είναι και το ζευγάρι πρώτο μπόι , τότε το σέρνεις το κάθισμα και έχεις 520 λίτρα .
Εντάξει κάποτε πηγαίναμε διακοπές με τα μικρομεσαία προ 20ετίας που ήταν σαν τα μικρά τα σημερινά στα 4 μ. Μην τρελλαθούμε κιόλας ότι δεν χωράμε .
Τόση ανάλυση για τις λαμαρίνες δεν κάνουν ούτε οι μανατζαραίοι των εταιριών..
Οι μανατζαραίοι κάνουν ανάλυση όπως τους συμφέρει για να βγάζουν λεφτά . Εμείς όπως μας αρέσει ή όπως μπορούμε να γλυτώσουμε λεφτά .
Αρα καμία σχέση ...
-
Μα το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι την ανάλυση την κάνεις εσύ και κάποια άλλα άτομα (ως επί το πλείστον) που έχουν ήδη καινούργια αυτοκίνητα ή δεν ενδιαφέρονται να αλλάξουν αυτοκίνητο [emoji23][emoji23]
-
Το Arona συγκεριμενα , cruiser που δε το συμπεριλαμβάνεις στα B SUV ποιες ειναι αυτες οι τοσο μεγαλες διαφορες που εχει στους χωρους με το aircross ;
-
Ο χρήστης Trogg έγραψε:
Το Arona συγκεριμενα , cruiser που δε το συμπεριλαμβάνεις στα B SUV ποιες ειναι αυτες οι τοσο μεγαλες διαφορες που εχει στους χωρους με το aircross ;Η διαφορά είναι πως αρέσει στον Cruiser το γαλλικό. Εκεί αυτομάτως χάνει το Arona....χαχα.
Για να σοβαρευτούμε ο cruiser λέει κάποια σωστά αλλά το χάνει κάπου από το πάθος του -
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Μα το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι την ανάλυση την κάνεις εσύ και κάποια άλλα άτομα (ως επί το πλείστον) που έχουν ήδη καινούργια αυτοκίνητα ή δεν ενδιαφέρονται να αλλάξουν αυτοκίνητο [emoji23][emoji23]Εμένα τα αμάξια μου είναι 9 , 13 και 20 ετών
Αρα ενδιαφέρομαι να αλλάξω αυτοκίνητο , απλά δεν είμαι σε σωστή επενδυτική φάση αυτή την εποχή...
Και προφανώς αν άλλαζα σε Β σουβ θα πήγαινα αφού μου καλύπτει τα πάντα στις ανάγκες μου .
Το Arona συγκεριμενα , cruiser που δε το συμπεριλαμβάνεις στα B SUV ποιες ειναι αυτες οι τοσο μεγαλες διαφορες που εχει στους χωρους με το aircross ;
για μένα είναι τεράστιες . Μπροστά στο πλάτος ο δεξιός μου ώμος ακουμπάει στην πλάτη του δεξιού καθίσματος , ενώ η πόρτα μου πιέζει τον αριστερό . Αλλά όπως έχω γράψει είμαι πολύ μεγαλόσωμος και δεν είμαι μέτρο σύγκρισης .
Πίσω δεν μπόρεσα καν να χωρέσω από την πόρτα άνετα , όπως άλλωστε και στο στόνικ , το οποίο όμως μπροστά είναι πολύ πιο άνετο από το αρόνα .
Θεωρώ λοιπόν ότι Αρόνα , Στόνικ και Κόνα δεν έχουν αυτή την λογική του Β σουβ , αλλά του κρός . Δηλαδή του πιο άνετου μικρού , αλλά όχι χώρους μικρομεσαίου σε μικρό μήκος όπως τα σουβ .
Νίκο και αισθητικά το Αρόνα δεν μου αρέσει , σε αντίθεση με το Κάροκ που είναι πολύ ωραίο μέσα έξω και το Ατέκα που μου αρέσει έξω . Μέσα κάτι δεν μου έκατσε .
Επίσης μου αρέσει και το βιτάρα , αλλά άμα του βάλεις πολλά ξεφεύγει . Μεταξύ βιτάρα και Κάροκ , θα έπαιρνα το Κάροκ . αλλά στα 25000-27000 που κάνουν παίζουν και τα μεγαλύτερα .
-
Το arona και το Aircross τα εχω δει απο κοντα μεσα εξω , ναι εχεις αναφερει καπου εδω οτι εισαι 1,98 και πανω απο 100 κιλα εγω ειμαι αρκετα πιο μικροσωμος αλλα μου κανει εντυπωση αυτα που γραφεις οτι ο ωμος σου ακουμπαει την πλατη δεξια. Δεν θεωρω απο οσο εχω ελεγξει οτι το aircross εχει τοσο μεγαλες διαφορες σε διαστασεις , ναι εχει κατα 4 ποντους νομιζω μεγαλυτερο μεταξονιο αλλα δεν μπορω να πιστεψω πραγματι οτι στο arona ειχες αυτο το θεμα και στα μπροστινα καθισματα και για να κατσεις πισω και δε το ειχες στο aircross καθολου. Την θεση οδηγησης του arona την βρηκα πληρως εργονομικη ειδικα και για το χειρισμο της μεγαλης οθονης της σε αντιθεση με το aircross που τα καθισματα με χαλαγαν αρκετα . Και τα πισω καθισματα ειχαν πολυ αποσταση στα γονατα και υψος για το arona οχι πως δεν ειχε το aircross απλα δεν ειχαn καμια τεραστια διαφορα αλλα και παλι τα καθισματα πισω στο aircross ηταν σαν να ειχαν βαλει εναν καναπε vintage πολύ πλακα ρε παιδι μου χωρις να υπαρχει καποια στηριξη οταν καθετε καποιος πισω αλλα το καλο ειναι μαλλον οτι εχει τα χερουλια να κρατιεσαι κατι που δεν εχει το arona αλλα εχει πολυ καλυτερη νομιζω στηριξη στα καθισματα για τους δυο πισω επιβατες . Μια διαφορα, το τουνελ πισω που εξεχει στο arona περισσοτερο και δυσκολευει ενα πεμπτο επιβατη στα ποδια οπως και οτι δεν εχει εστω ενα φωτακι για τους πισω και τα χερουλια, ειναι λιγο tupperware πραγματι η κατασταση για τους πισω δλδ οπως διαβασα σε ενα ξενο review. Κατα αλλα αιθητικα και προσωπικη μου αποψη το arona to θεωρω πιο ομορφο αμαξι ενω το aircross και ειδικα η μπροστινη του φατσα με χαλαει αρκετα όπως και το εσωτερικο του. Τωρα στην οδηγηση δεν ξερω οταν φτασει η στιγμη να κανω test drive θα αναφερθω απλα ότι εχω διαβασει και εχω διαβασει όλα τα reviews Ελληνικα και ξενα . Επισης ενα θετικο για την citroen στην αντιπροσωπια που πηγα ηταν οτι ηταν θετικοι για περεταιρω εκπτωση , αποφασισε εσυ και θα το δουμε μου ειπαν . Κατι που στην Seat δε το ειδα και πολυ εκτος οταν φτασει η στιγμη να κανουν και αυτοι κατι.
-
Για αυτό είναι διαφορετικά τα αμάξια γιατί έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες ...
-
Το ειχα ξαναγράψει και παλιότερα σχετικά με τις αντιπροσωπείες της Seat...
Σε μία μεγάλη αντιπροσωπεία επί της Λ.Βουλιαγμένης, πήγα να δω το Ateca και πραγματικά ένιωσα ανεπιθύμητος, εισέπραξα μία απροθυμία σε όλους τους τομείς, η εξυπηρέτηση ήταν επιεικώς ΑΘΛΙΑ και φυσικά για έκπτωση ούτε καν. Μου το απέκλεισαν χωρίς πολλά πολλά με απότομο και οριακά αγενή τρόπο.
Σε άλλη αντιπροσωπεία της Seat, ψηλα στο Γαλάτσι, ήταν το ακριβώς αντίθετο, εξυπηρετικότατοι, ευγενέστατοι και μου κάνανε και μία πολύ καλή έκπτωση (τους πίεσα αρκετά είναι η αλήθεια) στο Ateca 1.6 TDI, το οποίο και οδηγώ εδώ και 10 μέρες και οι εντυπώσεις μου είναι σχεδόν άριστες (για αναλυτικό review είναι νωρίς ακόμα).
Οπότε, από την μικρή εμπειρία μου, παίζει τεράστιο ρόλο σε ποια αντιπροσωπεία θα πάει κάποιος, σε τι ψυχική κατάσταση και διάθεση είναι ο κάθε πωλητής και τι φόρτο εργασίας θα έχουν την συγκεκριμένη στιγμή.. -
Καταλαβα για ποια αναφερεσαι στην Βουλιαγμενης οπως και για αυτην στο Γαλατσι που θα την επισκεφτω αν και οταν θα ειναι η στιγμη να αγορασω το συγκεκριμενο. Εγω πηγα σε μια στο Περιστερι και στην αλλη κοντα στο Χαιδαρι (δεν ξερω αν εχουμε δικαιωμα να αναφερουμε τις αντιπροσωπειες εδω στο forum ) . Σε καμια απο τις δυο δεν συναντησα αγενια μαλιστα στην μια πηγα και στο κλεισιμο χωρις να το καταλαβω και παρολο αυτα με εξυπηρετησαν δινοντας μου το απαιρητητο υλικο για το αμαξι ακομη και τα εξτρας. Απλα δεν τους ειδα θετικους για οποιαδηποτε εκτπωση αλλα και παλι επειδη εχω παει και σε αλλες αντιπροσωπιες για αλλες μαρκες καταλαβα οτι ειναι κατα ποσο μπαινεις και τους ρωτας για αγορα αμεσα ή οχι, βλεπεις η κριση τους αφησε με λιγοστο προσωπικο και θα απασχοληθουν περισσοτερο με αυτον που παει να αγορασει σιγουρα και αν δεν εχουν δουλεια τοτε θα πουν και δυο πραγματακια στους αλλους που το σκεφτοναι ακομη , αν δουν οτι πραγματι ενδιαφερεσαι για αγορα αμεσα κατι θα κανουν οπως μου ειπαν στην citroen και αφησαν να εννοηθει σε μια απο την Seat. Για το T Roc που ρωτησα εχουν 700 ευρω εκπτωση.
-
Καλη πουστιτσα να λενε για τα φρενα και το αμαξι να φοραει m+s Βεβαια νταξ χρονια τωρα φαινοταν η διαθεση σε οποιοδηποτε τεστ για το ποιο θελαν να βγαλουν καλυτερο γι αυτο και ευτυχως υπαρχει το DRIVE. Θυμαμαι συγκριτικο πολυμορφικων πριν καποια χρονια να ριχνει το ενα σε ολες τις ρεπριζ με ολες τις σχεσεις εκτος απο το 0-100 και να βγαζουν αυτο με το 0-100 καλυτερο σε επιδοσεις στο συμπερασμα
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε κάπου, απλώς εγώ δεν βλέπω κάποιον λόγο να προτιμήσει κάποιος ένα τυπικό b segment suv από ένα μικρομεσαίο χατσμπακ για αυτό είμαι λίγο επικριτικός στην κατηγορία.
Υγ γράφω για τυπικό για να μην μου γράψει κανείς για επιλογή τετρακίνησης η τους χώρους του aircross που είναι το πιο ευρύχωρο.
SUV/Crossovers Forum