-
Καλοτάξιδο...
-
Ο χρήστης gratipa έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.
Η έκδοση Style έχει οθόνη 5''. Η Style plus έχει 8''.
Το αυτοκίνητο είναι ευτυχώς ετοιμοπαράδοτο και απομένει μόνο η γραφειοκρατική διαδικασία (πινακίδες κλπ), οπότε λογικά αρχές της επόμενης βδομάδας θα το έχω.Καλορίζικο εύχομαι
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης gratipa έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.
Η έκδοση Style έχει οθόνη 5''. Η Style plus έχει 8''.
Το αυτοκίνητο είναι ευτυχώς ετοιμοπαράδοτο και απομένει μόνο η γραφειοκρατική διαδικασία (πινακίδες κλπ), οπότε λογικά αρχές της επόμενης βδομάδας θα το έχω.Ρώτησες για Link, AA ή CarPlay ? Γιατί νομίζω ότι μόνο με Media+ παίζουν, και αυτό προϋποθέτει την 8αρα οθόνη (έτσι μου είχαν πει όταν πήρα προσφορά για το Ateca). Και μάλιστα μου είπαν ότι θα μου έκαναν δώρο την 8αρα οθόνη, και μετά θα μου πέρναγαν τζάμπα την αναβάθμιση του Media+ (που είναι μόνο software), ώστε να παίζουν MirrorLink και ΑΑ.
Εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρουν αυτά, ή έχει αλλάξει κάτι από τότε που ρώταγα εγώ....
-
δεν έχω δει κάποια αναφορά στο Jeep Compass. Νομίζω ότι έχει έρθει από τον Σεπτέμβριο. Το έχει πάρει κάποιος να μας πει περισσότερα.
-
Ρώτησα. Δεν τα έχει και το κόστος είναι +700 €.
Θα μπορούσα να πιέσω ώστε να μου τα κάνουν δώρο, αλλά προτίμησα τα 2 πρώτα service, επειδή δεν με πολυσυγκινούν οι καταστάσεις αυτες..!!
Δεν θα με χάλαγαν βέβαια, οπότε στο μέλλον ίσως το σκεφτώ σοβαρά για το +700€.
Τώρα κατα κύριο λόγο με ενδιέφεραν οι χώροι και οι καταναλώσεις (κάνω 20-25χιλ τον χρόνο) και να μπορώ να το κινήσω σχετικά εύκολα εντός πόλης.
Ο λόγος που δεν έκλεισα το Kuga ST LINE 1.5EB (είχα σχεδόν αποφασίσει να το πάρω), ειναι τα 4531 του μήκους του (4363 το ateca) και η μεγαλύτερη κατανάλωση του.
Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι 2 λόγοι και, κυρίως, αν δεν μου έκανε καλή προσφορά η Seat (24.900€) θα είχα επιλέξει το kuga.
Στο φώτο φινις κέρδισε το ateca! -
ΟΚ, το φαντάστηκα, αυτό ήξερα και εγώ από τότε που κοίταξα το Ateca, εμένα επειδή είδαν ότι τους πίεζα για το συγκεκριμένο θα μου το έκαναν όλο το πακετάκι 'δώρο' (τζάμπα οθόνη και in-house αναβάθμιση).
Για το μήκος σε καταλαβαίνω, εγώ έχω κλειστή θέση και πάντα μετράω τις διαστάσεις του εκάστοτε οχήματος, για να δω αν χωράει
Καλά, αν συγκρίνεις κατανάλωση 1.5ΕΒ με τον 1.6TDi, μπορεί να είναι παραπάνω από διπλάσια (σε λτ/100χλμ) και μπορεί να γλυτώνεις τα 2/3 των χρημάτων (λόγω και διαφοράς τιμής βενζίνης-πετρελαίου). Σε αυτό το τομέα δεν υπάρχει καν επαφή μεταξύ των δύο οχημάτων.
Πάντως για να ξέρεις, το Kuga το πήρα α-κρι-βώς (εντάξει, συν 85€ ) όσο πήρες και εσύ το Ateca.
-
Ο χρήστης evanpap333 έγραψε:
δεν έχω δει κάποια αναφορά στο Jeep Compass. Νομίζω ότι έχει έρθει από τον Σεπτέμβριο. Το έχει πάρει κάποιος να μας πει περισσότερα.Έξ όσων γνωρίζω δεν το έχει αγοράσει κανείς από το Φόρουμ. Στο δρόμο έχει δεί αρκετά να κυκλοφορούν.
Για εμένα είναι πανέμορφο (ό,τι πιο ωραίο κυκλοφορεί στην κατηγορία του) και εξαιρετικό αυτοκίνητο. Μακάρι να είχα τα χρήματα να το αγόραζα στην εκδοχή που θέλω και πιστεύω ότι αξίζει (αυτόματο & 4κίνητο).
-
Το έχω οδηγήσει το 2κινητο 1,6 diesel.
Μηχανικά απλά ικανοποιητικό. Οικονομικός κινητήρας και ευτυχώς ροπατος γιατί είναι βαρύ αμάξι.
Καλή αίσθηση το 6ταχυτο κιβώτιο σε κούμπωμα αλλά με μακριές σχέσεις.
Ωραία στημένο αυτοκίνητο χωρίς να είναι μαλακό στον δρόμο και με περιορισμένες κλίσεις στις στροφές.
Κινήθηκα σε άσφαλτο, πλακόστρωτο και χωματόδρομο εντός πόλης με χαμηλές ταχύτητες και το έχει σε άνεση.
Πολύ όμορφο έξω και μέσα δείχνει ποιοτικό αλλά όχι premium. Δεν μου άρεσε μέσα που επικρατεί πολύ μαυρίλα και σκοτεινιά.
Μ' άρεσε πολύ γιατί είναι Jeep αλλά θα το επέλεγα μόνο σαν 1,4 βενζίνης αυτόματο και 4κινητο που έχει και λογική τιμή ενώ σαν 1,6 diesel είναι υπερεκτιμημένο έως ακριβό. -
Εγώ απλά το έχω δει . Θεωρώ και εγώ ότι είναι λίγο ακριβό , αλλά τελικά όλα αυτής της κατηγορίας εκεί είναι .
Το εσωτερικό μου άρεσε , άλλωστε έχω ζήσει με μεγάλο τζίπ και μου αρέσει το στύλ έστω και αν τώρα έχει ιταλικές επιρροές και δεν είναι τόσο ορίζτιναλ όσο το Γκράντ που είχα πριν 10+ χρόνια .
Αλλά έχει ένα θέμα στο πλάι προς το πίσω μέρος . Εκεί έχει μεγάλο αισθητικό θέμα και γενικά το αμάξι ενώ είναι μπερδεμένο δεν έχει αυτό το κάτι ιδιαίτερο που θα δικαιολογούσε και την τιμή του .
Η προσφορά για ένα μεσαίο ντίζελ στα 32000 θεωρώ ότι ήταν ψηλά .
Οσο για τον 1400 με τα 170 , ένας φίλος μόλις πριν λίγο καιρό ξεφορτώθηκε ένα τέτοιο Ρενεγκέιτ γιατί έπαιζε από τα 11-15 λίτρα κατανάλωση...
-
Λογικό να καίει....τα άλογα θέλουν σανό! Ειδικά όταν συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο και 4κίνηση, δεν μπορούμε να περιμένουμε οικονομία.
Από την άλλη, καθαρά προσωπική άποψη, θεωρώ αστείο κάποιος να δώσει €40.000 (τόσο έχει το Compass βενζίνη, αυτόματο, 4κίνητο με μεταλλικό και 2-3 έξτρα) και να ασχολείται εάν θα χρειαστεί €100 ή €120 καύσιμα για ένα ταξίδι ή εάν αντί για €1.500 καύσιμα τον χρόνο θα πρέπει να πληρώνει €1.800.
-
Βέβαια αν το όχημα έχει τέτοιες καταναλώσεις είναι επίσης πολύ αστείο να το πάρει κάποιος για καθημερινή χρήση και πολλά χλμ ετησίως, γιατί άλλο να είναι ευκατάστατος τόσο όσο... και άλλο μακάκας Παρεμπιπτόντως ξέρω πολλούς ευκατάστατους που θα το έστελναν στα αζήτητα αν καίει έτσι.
-
Διαφωνώ Σπύρο!
'Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ@λους' έλεγε η γιαγιά μου!
Δεν μπορείς να έχει απαίτηση από ένα βενζινοκίνητο, 4κινητο, αυτόματο SUV, με 170 ίππους να μην καίει. Εάν θέλεις όλο αυτό το πακέτο, θα πρέπει να πληρώσεις και το ανάλογο τίμημα.
Προσωπικά μου κάνει αστείο (έως και γελοίο) κάποιος να μπορεί να δώσει €40.000 για αυτοκίνητο (άρα ή του περισσεύουν ή είναι μακάκας εάν δεν του περισσεύουν) και να ασχολείται για +/- €300 τον χρόνο για καύσιμα ή για €20 σε ένα ταξίδι. Εξαίρεση, εάν κάποιος κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα (πάνω από 20.000 τον χρόνο), τόσα ώστε να υπάρχει σημαντική και αισθητή διαφορά.
-
Τότε δεν διαφωνείς. Αφού για πολλά χλμ αναφέρομαι. Εγώ ας πούμε που έχοντας ντίζελ το οποίο γεμίζω κάθε εβδομάδα από ένα τέτοιο όχημα θα προτιμούσα εξωσυζυγική σχέση. Πιο πιασάρικος τρόπος να ξοδεύεις και να χαίρεσαι τα χρήματα σου.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Διαφωνώ Σπύρο!'Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ@λους' έλεγε η γιαγιά μου!
Δεν μπορείς να έχει απαίτηση από ένα βενζινοκίνητο, 4κινητο, αυτόματο SUV, με 170 ίππους να μην καίει. Εάν θέλεις όλο αυτό το πακέτο, θα πρέπει να πληρώσεις και το ανάλογο τίμημα.
Προσωπικά μου κάνει αστείο (έως και γελοίο) κάποιος να μπορεί να δώσει €40.000 για αυτοκίνητο (άρα ή του περισσεύουν ή είναι μακάκας εάν δεν του περισσεύουν) και να ασχολείται για +/- €300 τον χρόνο για καύσιμα ή για €20 σε ένα ταξίδι. Εξαίρεση, εάν κάποιος κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα (πάνω από 20.000 τον χρόνο), τόσα ώστε να υπάρχει σημαντική και αισθητή διαφορά.
σιγα το μεταξωτο βρακι, κατι σε σλογγι μου κανει, λιγο καλυτερο απο τη λάικη καθε εκάστη πεμπτη.
και μιλωντας για καταναλωσεις, το αντιστοιχο σουζ (αυτο ειναι απο τη λαική της πέμπτης), με καλυτερες επιδοσεις, καιει κατι παραπανω απο τα μισα...
http://www.zeperfs.com/en/duel6153-5785.htm -
Το Jeep είναι ανώτερο εκτός δρόμου. Για αυτό προτιμάς Jeep και Land Rover, όχι για τις επιδόσεις.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Διαφωνώ Σπύρο!
'Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ@λους' έλεγε η γιαγιά μου!
σιγα το μεταξωτο βρακι, κατι σε σλογγι μου κανει, λιγο καλυτερο απο τη λάικη καθε εκάστη πεμπτη.
και μιλωντας για καταναλωσεις, το αντιστοιχο σουζ (αυτο ειναι απο τη λαική της πέμπτης), με καλυτερες επιδοσεις, καιει κατι παραπανω απο τα μισα...
http://www.zeperfs.com/en/duel6153-5785.htmΑυτό δεν το έγραψα αν και με ξένισε τολμώ να πω. Τι σόι μεταξωτός και επειδέξιος κ@λος είναι αυτός που θα αρκεστεί να δώσει τόσα για jeep? Τόσες πιασάρικες μάρκες υπάρχουν... Δια για offroading η jeep δεν χρειάζεται συστάσεις. Το συγκεκριμένο μοντέλο της όμως δεν θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο από την γκάμα της για κάποιον που θα θελήσει να τους σπρώξει τόσα για εκτός δρόμου επιδιώξεις.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
http://www.zeperfs.com/en/duel6153-5785.htmΓάτε, γενικώς εμίλησα και όχι μόνο για το Jeep. Δεν μπορείς να είσαι 'ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι' (κάτι με έχει πιάσει με τις παροιμίες σήμερα! ).
Σπύρο και εγώ μια φορά την εβδομάδα βάζω βενζίνη στο Kuga και κάθε 2 εβδομάδες το Panda. To πόσο βάζω, είναι άλλο θέμα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Jeep είναι ανώτερο εκτός δρόμου. Για αυτό προτιμάς Jeep και Land Rover, όχι για τις επιδόσεις.ρε συ δία, ασχετο ειναι αυτο... για καταναλωσεις μιλαμε και για αλογα που θελουν λεει τάισμα... οι επιδοσεις ειναι ο μιρρορ αυτου. επισης μην μπλεκεις το 1.4 με το διλιτρο τρέιλχωκ που εχει κοντους προβολους και μπλοκε.
φανη προφανως, οταν αγοραζεις οχημα με χοντρα φραγκα, αν σου λειπουν για βενζινη θα ηταν χιλιες φορες καλυτερα να εχωνες σε σιτιτουρ
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
για καταναλωσεις μιλαμε και για αλογα που θελουν λεει τάισμα... οι επιδοσεις ειναι ο μιρρορ αυτου.
Δεν το έγραψα γάτε, για να μην πλατιάζω. Τα άλογα τα ανέφερα ως απόδοση, όχι ως Επιδόσεις. Εννοώντας ότι σε αυτοκίνητο πάνω από 1.5 τόνο, με 1.400αρι μοτέρ που αποδίδει 170 άλογα (άρα είναι αρκετά τουρμπισμένος), αυτόματο και 4κίνηση, λογικό είναι να καίει.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
http://www.zeperfs.com/en/duel6153-5785.htmΓάτε, γενικώς εμίλησα και όχι μόνο για το Jeep. Δεν μπορείς να είσαι 'ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι' (κάτι με έχει πιάσει με τις παροιμίες σήμερα! ).
Σπύρο και εγώ μια φορά την εβδομάδα βάζω βενζίνη στο Kuga και κάθε 2 εβδομάδες το Panda. To πόσο βάζω, είναι άλλο θέμα.
Φάνη με την Α ήθελα 80 ευρώ την εβδομάδα μόνο για τις μετακινήσεις λόγω δουλειάς. Αν και παράπονο δεν έχω από το έσοδο και τα υπερκάλυπτα εντούτοις ήταν μακακία. Με δαυτο θα ήθελα τα διπλάσια και αυτό είναι μακακία από την στιγμή που τα δουλεύω και δεν τα βρίσκω στο δρόμο.Μπορούμε να τρώμε τα χρήματα μας πιστεύω για καλύτερους σκοπούς από το να κάνουμε τους Βαρδινογιανναίους , Μελισσανήδηδες κλπ πλουσιότερους. Αυτό γράφω. Το sei καίει 6,5 στα 100 για πλάκα αλλά δεν μας νοιάζει γιατί κάνει μικρές διαδρομές. Το hrv 9,5 με 11 αλλά είναι μόνο για βόλτες ή όταν μας παίρνουν τις πινακίδες από το sei.
SUV/Crossovers Forum