-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Να μη στο χαλάσω αλλα δεν καταλαβαίνω πως θα αποφασίσεις σε μια έκθεση. Περιμένεις να υπάρχουν ψάγμενοι πωλητές; Δυνατότητα test drive; Άνεση να μπεις μεσα μόνος και να το ψαχούλεψεις όπως εσυ θες;
Για πρώτη γεύση καλή ειναι μια έκθεση. Για παραπάνω δεν νομιζωΒασικα επειδη ειμαι ψειρας και επειδη το βασικοτερο κριτηριο μου για την αγορα αυτοκινητου ειναι οι χωροι - ανεση - θεση οδηγησης και επονται ολα τα υπολοιπα, η εκθεση θα μου δωσει την ευκαιρια να συγκρινω ολα τα αμαξια που με ενδιαφερουν μεσα σε ελαχιστη ωρα, αφου το ενα θα βρισκεται 50 μετρα απο το αλλο. Αν πας σημερα να δεις π.χ το Qashqai στην εκθεση του Θεοχαρακη και πας μετα απο 2-3 μερες να δεις π.χ το HRV στην εκθεση του Σαρακακη, εχεις ξεχασει τι ειδες και τι σου αρεσε/σε χαλασε. Τωρα θα μπορω να τα συγκρινω ολα μεταξυ τους μεσα σε λιγα λεπτα. Υψος θεσης οδηγησης, υποστηριξη μεσης, αποσταση απο κεφαλι ως ουρανο, με ποση ανεση χωρανε 3 ατομα στο πισω καθισμα (θα παω με φιλαρακια που θα βοηθησουν στο μετρημα ) κλπ. Τα 2-3 μοντελα που θα περασουν το βασικο τεστ της ανεσης - θεσης οδηγησης - χωρων, θα τα κανω και τεστ ντραιβ επιτοπου στην εκθεση (παρεχεται και φετος η δυνατοτητα για τεστ ντραιβ) οποτε φευγοντας θα εχω σχεδον καταληξει οριστικα και δε θα μου μενει τιποτα παρα η παραγγελια. Αλλωστε τους πανασχετους πωλητες δεν τους εχω αναγκη γιατι με ενα σχεδον χρονο ψαξιμο μεσω ιντερνετ, περιοδικων κλπ. ξερω περισσοτερες λεπτομερειες για οσα αυτοκινητα με ενδιαφερουν απο ολους αυτους . Ασε που χαζευειες και τα πραγματικα μοντελα (γκομενακια) που καθονται διπλα στα αυτοκινητα .
-
Καλημερα σε ολους. Παιδια θελω την γνωμη σας σαν ειδικοι που ειστε και εχετε γνωμες για πολλα απο τα Crossovers που κυκλοφορουν.
Ενας συναδελφος απο τη δουλεια ψαχνει για καινουργιο αυτοκινητο..
Τα χαρακτριστικα που θελει ειναι:- Τετρακινηση
- Στυλ SUV(νομιζω οτι εξυπακουεται)
- Καλο εξοπλιστικα... δηλαδη απο τις φουλ εξοπλιστικα...
- Τιμη που ειναι και το κυριοτερο.. ΜΑΧ τα 30000
Απ'οτι εχουμε κοιταξει ειναι μεταξυ Qashqai, Mokka.
Εσεις τι θα του προτεινατε?? Οτιδηποτε οχι μονο μεταξυ αυτων....
Thanks..
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Καλημερα σε ολους. Παιδια θελω την γνωμη σας σαν ειδικοι που ειστε και εχετε γνωμες για πολλα απο τα Crossovers που κυκλοφορουν.
Thanks..
Αν και δε διευκρινιζεις αν θελει βενζινη η πετρελαιο, αν θα κανει χρηση μονο σε ασφαλτο η και offroad, γνωμη μου ειναι κατα σειρα προτιμησης:
- Nissan Qashqai 1.6 4x4
- Renault Kadjar 1.6 4x4 (αναμενεται)
- Suzuki Vitara 1.6 4x4 (κινητηρας Fiat)
- Jeep Renegade 1.4 4x4 (κινητηρας Fiat - μονο βενζινη)
- Mitsubishi ASX 1.6 4x4 (κινητηρας Peugeot)
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Thanks..
Αν και δε διευκρινιζεις αν θελει βενζινη η πετρελαιο, αν θα κανει χρηση μονο σε ασφαλτο η και offroad, γνωμη μου ειναι κατα σειρα προτιμησης:
- Nissan Qashqai 1.6 4x4
- Renault Kadjar 1.6 4x4 (αναμενεται)
- Suzuki Vitara 1.6 4x4 (κινητηρας Fiat)
- Jeep Renegade 1.4 4x4 (κινητηρας Fiat - μονο βενζινη)
- Mitsubishi ASX 1.6 4x4 (κινητηρας Peugeot)
Εχεις δικιο φιλε μου, και ελεγα κατι ξεχασα να αναφερω. Φυσικα για πετρελαιο ψαχνει.
Οσο για τη χρηση .. κατα 95% θα γινεται ασφαλτο.. μια στο τοσο θα βγαινει σε χωμα και επισης μπορει να χρειαστει και για το χιονι μιας και στα μερη μας εδω (επαρχια) θα βαλει λιγο καθε χειμωνα.
Του προτεινα και γω το Suzuki αλλα εξοπλιστικα βγαινει καλυτερο το Qashqai για παραδειγμα.
Το Renegade δεν του αρεσει τοσο για το χοντροκομμενο-τετραγωνισμενο στυλ του.Το Kadjar το εχω στο μυαλο μου και γω αλλα δεν του το ειπα διοτι ακομα αναμενεται.. Αληθεια ξερουμε ποτε ερχεται Ελλαδα???
-
Για 1,6 τετρακίνητο πας σε Vitara .... Πιο value for money και ποιοτικά ανώτερο του qq.
-
Πολύ ωραία είναι και η νέα X1 !!!
Δεν ξέρω όμως που θα κυμανθούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας & ο φόρος πολυτελείας...
Δυστυχώς στο κράτος μας επικρατεί 'τιμωρητική' πολιτική χωρις καμία λογική... -
Αν και κατά τη γνώμη μου ένα από τα πιο άσχημα στην κατηγορία, μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους...
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 128506.aspκρίμα, γιατί σε άλλες κατηγορίες η peugeot έχει πολύ πιο ωραίες σχεδιαστικά προτάσεις!
-
Μου θυμίζει έντονα το C4 Picasso και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το θεωρούν crossover.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μου θυμίζει έντονα το C4 Picasso και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το θεωρούν crossover.και με ελάχιστες εξαιρέσεις - το s max της ford και το tourer της bmw - τα περισσότερα πολυμορφικά...δεν βλέπονται...
-
Δίκιο έχεις. Αυτά τα 'μεγάλα' πολυμορφικά που έχουν αμαξώματα με καμπύλες, ώστε να διαθέτουν μεγάλους χώρους εμένα μου φαίνονται σαν 'φάλαινες'...
Θα προτιμούσα ποιο τετραγωνισμένες γραμμές και πίσω μέρος κάθετο. Αλλά μετά πολλοί θα έλεγαν ότι μοιάζουν σαν 'κουτιά'... Οπότε άκρη δεν βγαίνει...
-
Είναι πραγματικά μεγάλη σπαζοκεφαλιά για τους σχεδιαστές να βρουν τρόπο να συνδυάσουν την πρακτικότητα και τους μεγάλους χώρους χωρίς το αμάξι να είναι μαούνα...! Δεν έχεις άδικο για ...τις φάλαινες!
Μην ξεχνάμε πάντως και τις οικογένειες πολυτέκνων! Επειδή έχω τέτοια περίπτωση στο συγγενικό μου περιβάλλον...τι να πάρεις εάν έχεις 4 παιδιά;; Αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε τέτοια λύση... -
Σε μαύρο τρώγεται πάντως
-
όντως φαίνεται σαφώς καλύτερο...
-
Τι δουλεια εχει το 3008 σ αυτο το θεμα?
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μου θυμίζει έντονα το C4 Picasso και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το θεωρούν crossover.+1 για το crossover αλλα αισθητικη ομοιοτητα δεν υπαρχει σχεδον πουθενα...
-
το Peugeot ειναι λες και φοραει σιδερακια και χαμογελαει. Ασχημο ρε γαμωτο !
-
Σαν μεταλλαγμένος κουμπαρας γουρουνάκι είναι!
Πριν από καποια χρόνια τα είχε μοιράσει ο ολυμπιακός τμήμα μπασκετ σε στελέχη του...ε,μάλλον μόνο αυτά κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα -
Σαν crossover το λάνσαραν. Μέχρι και εκδοση με λάστιχα mud and snow είχαν.
Ασχημο αρκετα αλλα πούλησε και κάμποσα στις εποχές της βενζίνης και στο αντίστοιχο του topic του φόρουμ είχε αναφορές για διάφορα θέματα.
Και αυτό ενα από αυτά.(όπως ASX, Caliber κλπ) που κάνουν ενα θόρυβο σαν αντί-QQ, κρατάνε λίγο στο προσκήνιο και χάνονται.From my SMO72HD via Tapatalk
-
Το πήρε ένας φίλος πάντως, εντυπωσιακοί χώροι και γενικά ωραίο μου φαίνεται (όχι εξωτερικά).
-
MPV παιδια ειναι το αυτοκινητο..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
MPV παιδια ειναι το αυτοκινητο..MPV με κοντά SUV ειναι ένα τσιγάρο δρόμος
SUV/Crossovers Forum