-
Συμφωνούμε Σπύρο....τα ίδια λέμε!! Για τα πολλά χιλιόμετρα, είναι όντως θέμα ουσίας. Αλλά τρελαίνομαι όταν ακούω ανθρώπους (στο φιλικό περιβάλλον μου) να μου συζητάνε για €10 διαφορά στα καύσιμα σε ένα ταξίδι και να έχουν δώσει €40-50.000 για αυτοκίνητο ή να μου λένε ότι πήραν ντίζελ για την οικονομία, όταν κερδίζουν €200 τον χρόνο (γιατί κάνουν λίγα χιλιόμετρα) και πλήρωσαν €4.000 περισσότερα για να το αγοράσουν!
Και εγώ θα ήθελα να καίνε λιγότερο όλα μου τα οχήματα, αλλά η φυσική είναι αμείλικτη.
-
μου αρέσει το Compass σε αυτόματο και 4χ4 αλλά δεν διαθέτω πάνω από 28000€. Οπότε μπορώ να πάρω το απλό 1.4 standard. Aξίζει ή μήπως μιά και διακαής πόθος είναι να πάρω ένα αυτόματο, να κοιτάξω σε ένα από τα παρακάτω που μου αρέσουν και είναι στα παραπάνω χρήματα:
- OPEL GRANDLAND AUTO (BENZINH)
- HYUNDAI TUSCON AUTO (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ)
- SKODA KAROQ 1.5 DSG (ΒΕΝΖΙΝΗ)
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Το Jeep είναι ανώτερο εκτός δρόμου. Για αυτό προτιμάς Jeep και Land Rover, όχι για τις επιδόσεις.
ρε συ δία, ασχετο ειναι αυτο... για καταναλωσεις μιλαμε και για αλογα που θελουν λεει τάισμα... οι επιδοσεις ειναι ο μιρρορ αυτου. επισης μην μπλεκεις το 1.4 με το διλιτρο τρέιλχωκ που εχει κοντους προβολους και μπλοκε.
φανη προφανως, οταν αγοραζεις οχημα με χοντρα φραγκα, αν σου λειπουν για βενζινη θα ηταν χιλιες φορες καλυτερα να εχωνες σε σιτιτουρ
Το μεγαλύτερο βάρος που έχουν συνήθως τα βαρβάτα τετρακίνητα (λόγω πιο ενισχυμένων μηχανικών μερών) έχει άμεση σχέση με επιδόσεις και κατανάλωση. Επίσης και το 1400 τα πάει μια χαρά και ας μην είναι Trailhawk.
-
Ο χρήστης evanpap333 έγραψε:
μου αρέσει το Compass σε αυτόματο και 4χ4 αλλά δεν διαθέτω πάνω από 28000€. Οπότε μπορώ να πάρω το απλό 1.4 standard. Aξίζει ή μήπως μιά και διακαής πόθος είναι να πάρω ένα αυτόματο, να κοιτάξω σε ένα από τα παρακάτω που μου αρέσουν και είναι στα παραπάνω χρήματα:- OPEL GRANDLAND AUTO (BENZINH)
Οδήγησε όλα οσα σε ενδιαφέρουν, πάρε προσφορές και μετά να αποφασίσεις.
Προσωπικά, επειδή και εγώ προτιμώ τα αυτόματα κιβώτια (και εφόσον λές ότι θές αυτόματο), θα έπαιρνα το Grandland ή το S Cross (το οποίο υπάρχει και σε 4κινητο αυτόματο εντός budget).
-
μου αρέσει το Compass σε αυτόματο και 4χ4 αλλά δεν διαθέτω πάνω από 28000€. Οπότε μπορώ να πάρω το απλό 1.4 standard. Aξίζει ή μήπως μιά και διακαής πόθος είναι να πάρω ένα αυτόματο, να κοιτάξω σε ένα από τα παρακάτω που μου αρέσουν και είναι στα παραπάνω χρήματα:- OPEL GRANDLAND AUTO (BENZINH)
Πρώτα πρέπει να αποφασίσεις αν χρειαζεσαι βενζίνη ή πετρέλαιο... ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνεις!
-
δεν με απασχολεί αν θα είναι πετρέλαιο ή βενζίνη αν και δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα ακόμα (μικρά παιδιά). Δεν θέλω να ξεπεράσω το budget. Για παράδειγμα το Touscon σε βενζίνη αυτόματο είναι πιό ακριβό.
Η καρδιά μου λέει Jeep, η λογική opel ή hyundai και το VFM skoda... -
δεν με απασχολεί αν θα είναι πετρέλαιο ή βενζίνη αν και δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα ακόμα (μικρά παιδιά). Δεν θέλω να ξεπεράσω το budget. Για παράδειγμα το Touscon σε βενζίνη αυτόματο είναι πιό ακριβό.
Η καρδιά μου λέει Jeep, η λογική opel ή hyundai και το VFM skoda...Από τα τρία που αναφέρεις, υπάρχουν διακριτά υπέρ/κατά, είναι σχετικά εύκολο: επιδόσεις και συνολικό VFM Karoq, οικονομία και -ίσως- αντοχή Tucson, αισθητικά μέσα/έξω και και -ίσως- πιο ολοκληρωμένο σύνολο Grandland. Και το σημαντικό είναι ότι εκεί που υπερτερεί το καθένα, το κάνει εμφατικά, δηλαδή με διαφορά από τα άλλα δύο, οπότε γίνεται και πιο εύκολη η επιλογή σου.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Η καρδιά μου λέει Jeep, η λογική opel ή hyundai και το VFM skoda...Από τα τρία που αναφέρεις, υπάρχουν διακριτά υπέρ/κατά, είναι σχετικά εύκολο: επιδόσεις και συνολικό VFM Karoq, οικονομία και -ίσως- αντοχή Tucson, αισθητικά μέσα/έξω και και -ίσως- πιο ολοκληρωμένο σύνολο Grandland. Και το σημαντικό είναι ότι εκεί που υπερτερεί το καθένα, το κάνει εμφατικά, δηλαδή με διαφορά από τα άλλα δύο, οπότε γίνεται και πιο εύκολη η επιλογή σου.
Οπότε εσύ τι θα διάλεγες?
-
Εγώ διάλεξα το Kuga αν και σκεφτόμουν το Karoq και το Grandland (το Tucson το είδα και δεν με τράβηξε καθόλου).
Μεταξύ αυτών, δεν θα διάλεγα το Jeep, και παρόλο που μου αρέσει το Grandland, σαν συνολικό πακέτο μάλλον προς το Karoq θα πήγαινα, κυρίως γιατί είναι το πιο σβέλτο της κατηγορίας, χωρίς να υστερεί -λίγο ή πολύ- σε καμία κατηγορία, ενώ έχω φίλο μέσα στην Interauto οπότε θα είχα και αρκετά δωράκια και ευκολίες
-
Εγώ ήμουν μεταξύ Compass & Kodiaq. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Επιλογές εκ διαμέτρου αντίθετες, μυαλό και καρδιά που είπε και ο φίλος πιο πάνω. Πρυτάνευσε η «μυαλομένη» επιλογή. Καλώς ή κακώς θα δείξει so far so good πάντως
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
πολύ καλό το kuga και με εντυπωσιακό ταμπλό. Είχα πάρει προσφορά για το αυτόματο 4Χ4 αλλά έβγαινε στα 32000€.
Δεν ξέρω αν το Compass το βγάλουν σε καμία οικονομικότερη έκδοση σε αυτόματο όπως το Renegade Longitude 1.4 MultiAir2 Turbo s/s 140hp DDCT ... -
Και εγω μεταξυ Kodiaq και Xtrail ημουνα,με νικητη το δευτερο.Και οσο περναει ο καιρος τοσο αισθανομαι οτι εκανα την σωστη επιλογη...
-
σημερα βρηκα αυτο στο νετ. δεν ξερω το βαθμο αξιοπιστιας βεβαια
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... _31047.asp
καταναλωση βενζινη κ πετρελαιο για αρκετα μοντελασε 2-3 που εχω ιδια εμπειρια νομιζω ειναι σωστο
-
Ο χρήστης mech_eng έγραψε:
σημερα βρηκα αυτο στο νετ. δεν ξερω το βαθμο αξιοπιστιας βεβαια
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... _31047.asp
καταναλωση βενζινη κ πετρελαιο για αρκετα μοντελασε 2-3 που εχω ιδια εμπειρια νομιζω ειναι σωστο
μπα, στη τυχη μου φαινεται...
τουλαχιστον στο vit 1.4 s βενζινη εχω +1lt και στα 2 πετρελαια αυτοματα 4x4 -1.5!!!
στο c3 bluehdi 75 εχουμε +1.5 και στο 208 με τον ιδιο αλλα 100 +2.5...
στα αούρια που εχω και πολλα, καιμε -0.5
στο πασσατο το tdi με dsg εχουμε το λιγοτερο +2.5
διαφορες 10-30%
μονο το ibiza 115 ειναι κοντα... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Jeep είναι ανώτερο εκτός δρόμου. Για αυτό προτιμάς Jeep και Land Rover, όχι για τις επιδόσεις.
ρε συ δία, ασχετο ειναι αυτο... για καταναλωσεις μιλαμε και για αλογα που θελουν λεει τάισμα... οι επιδοσεις ειναι ο μιρρορ αυτου. επισης μην μπλεκεις το 1.4 με το διλιτρο τρέιλχωκ που εχει κοντους προβολους και μπλοκε.
φανη προφανως, οταν αγοραζεις οχημα με χοντρα φραγκα, αν σου λειπουν για βενζινη θα ηταν χιλιες φορες καλυτερα να εχωνες σε σιτιτουρ
Το μεγαλύτερο βάρος που έχουν συνήθως τα βαρβάτα τετρακίνητα (λόγω πιο ενισχυμένων μηχανικών μερών) έχει άμεση σχέση με επιδόσεις και κατανάλωση. Επίσης και το 1400 τα πάει μια χαρά και ας μην είναι Trailhawk.
δια ειναι βαρβατο το γκέι παρέιντ 500χ? το ιδιο ακριβως βαρος εχει...
οι ιταλοι σε αυτη τη πλατφορμα εχουν μεινει πισω...
αναμενω τη νεα που υποτιθεται οτι φτιαχνουν να ψωνισω...
μη κρινεις απο το λαντ-και-γαμω-τα-τετρακινητα-ροβερ. σε εμας τους πληβειους δεν υπαρχουν τετοιες επιλογες. -
το επισυναψα με επιφυλαξη
αλλωστε στο thread αναφερεται συχνα η παραμετρος της καταναλωσης
-
Εγώ μάλλον προς Karoq θα πήγαινα (με μια επιφύλαξη για το dsg λόγω παλιότερων σοβαρών θεμάτων που είχε στο group-βλέπε q5 mechatronic). Αισθητικά και ποιοτικά ομορφο, καλός κινητήρας, χώροι.
ΤοTucson αν και εξωτερικά είναι δυναμικό, είναι πιο παλιό (φαίνεται στο εσωτερικό του) και δε ξέρω αν η κατανάλωση του ξεφεύγει από τα άλλα δυο. Έχει βέβαια πολύ καλή εγγύηση
Το οπελ ομορφο είναι, ποιοτικό, φρέσκο μοντέλο αν και προσωπικά ποτέ δεν με ενθουσίασε η εταιρία σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς (βέβαια στη κατηγορια που συζητάμε δεν είναι ο πρώτος παράγοντας επιλογής)Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο μόνος λόγος που προσωπικά δεν θα διάλεγα το Skoda (εκτός εαν ηταν leasing ή μου εδιναν δωρο τουλάχιστον 5 χρόνια εγγύηση) ειναι το DSG.
-
Είδα πριν λίγο καροκ στο Βερολίνο αλλά δεν μου άρεσε σε σχέση με το κοντιακ που είχα δει λίγο πριν στο ίδιο σημείο. Σαν να μπήκε στο πλύσιμο . Μακραν εντυπωσιακότερο το Tiguan.
-
Ωραιο το καροκ, αλλα μου θυμιζει λιγο υπερυψωμενο ραπιντ spaceback?
Απο την αλλη, εχει στοιχεια και απο το καταπληκτικο q3 νομιζω
Περιμενω να το δω απο κοντα και εγω. Αν και μαλλον οντως δεν ειναι τοσο εντυπωσιακο και ομορφο οσο το kodiaq
SUV/Crossovers Forum