-
Live και μένα δεν μου άρεσε. Μουντό, αδιαφορο, ακριβό και δίπλα στο Arona -αν και μικρότερο- φτωχός συγγενής.
Και κάτι που το συνάντησα και στο Tiguan, σκληρά καθίσματα. Δεν κατανοώ την σκληρότητα τους σαν να κάθομαι σε παγκάκι. Ιδίως πίσω που δεν υπάρχει και πλευρική στήριξη.... -
Ο χρήστης gratipa έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως δικαιολογούνται οι τόσο χαμηλές πωλήσεις του Seat Ateca στην Ελληνική αγορά, από την στιγμή που στις Ευρωπαϊκές αγορές, πάει αντικειμενικά παρα πολύ καλα?
Το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της Seat νομίζω πως δεν είναι τόσο απαγορευτικό, την στιγμή μάλιστα που εμένα προσωπικά σε αντιπροσωπεία της Seat, μου φάνηκαν ιδιαίτερα ευέλικτοι.
Οι κριτικές του αυτοκινήτου σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλές και ου φαίνονταί πολύ παράξενες οι 110 πωλήσεις του το 2017 στην Ελληνική αγορά...Ο χρήστης gratipa έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως δικαιολογούνται οι τόσο χαμηλές πωλήσεις του Seat Ateca στην Ελληνική αγορά, από την στιγμή που στις Ευρωπαϊκές αγορές, πάει αντικειμενικά παρα πολύ καλα?
Το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της Seat νομίζω πως δεν είναι τόσο απαγορευτικό, την στιγμή μάλιστα που εμένα προσωπικά σε αντιπροσωπεία της Seat, μου φάνηκαν ιδιαίτερα ευέλικτοι.
Οι κριτικές του αυτοκινήτου σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλές και ου φαίνονταί πολύ παράξενες οι 110 πωλήσεις του το 2017 στην Ελληνική αγορά...Απο που προκύπτει ότι στις Ευρωπαικες αγορές πάει αντικειμενικά πάρα πολύ καλά? Ούτε στην Ευρώπη έχει καλές πωλήσεις
Η αλήθεια είναι πως το Ateca στην ελληνική αγορά είναι εξαφανισμένο όταν πανευρωπαϊκά είναι στην δεκάδα της κατηγορίας του και εμφανίζει το φαινόμενο της λίστας αναμονής.
Βαριέμαι βασικά να ψάξω για πιο συγκεντρωτικά στοιχεία
http://carsalesbase.com/european-sales- ... -segments/
αλλά μια ιδέα είναι πως από τις σχεδόν 58 χιλιάδες πωλήσεις το πρώτο 11μηνο πανευρωπαϊκά για το Ateca
με το ζόρι μια κατοστάρα αντιστοιχούν στην Ελλάδα.
Παρ'όλο που πρόκειται για ένα από τα λίγα SUV με ποιοτική κατασκευή και αξιόλογη οδηγική συμπεριφορά - ήτοι ουχί βάρκα, λέγε με πλεονέκτημα -
φαίνεται πως στις ελληνικές πωλήσεις αντικατοπτρίζεται η δυσμενής εικόνα της μάρκας γενικά αλλά και ειδικότερα στα πιο ακριβά segment από τα οποία ήταν απούσα μέχρι πρότινος. -
Οι πωλήσεις αυτες αναφερονται νομίζω για το πρώτο 9μηνο του 2017 και όχι 11μηνο γιατί λέει European sales 2017 Q1-Q3 λείπει δηλαδή ένα τρίμηνο το Q4
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
αξιόλογη οδηγική συμπεριφορά - ήτοι ουχί βάρκα, λέγε με πλεονέκτημαΜάλλον μειονέκτημα, ειδικά στην συγκεκριμένη κατηγορία, μιας και οι περισσότεροι θα προτιμήσουν την άνεση παρά την 'σπορτίφ' οδική συμπεριφορά. Ειδικά για την Ελλάδα, με τους δρόμους που έχουμε...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
αξιόλογη οδηγική συμπεριφορά - ήτοι ουχί βάρκα, λέγε με πλεονέκτημα
Μάλλον μειονέκτημα, ειδικά στην συγκεκριμένη κατηγορία, μιας και οι περισσότεροι θα προτιμήσουν την άνεση παρά την 'σπορτίφ' οδική συμπεριφορά. Ειδικά για την Ελλάδα, με τους δρόμους που έχουμε...
Ας μην κάνουμε το λάθος να συγχέουμε το Ateca με ειδικές εκδόσεις κούτσουρο-ανάρτησης.
Μια χαρά είναι άνετο το Ateca, και δεν έχει ούτε τα άβολα ξεσπάσματα του κάθε SUVοπλεούμενου σε κάθε στροφή και σε κάθε φρενάρισμα να βυθίζεται και να γέρνει δεξιά-αριστερά μπρος-πίσω, που σε τελική καθόλου άνετα δεν τα λες και καθόλου δεν εγγυώνται την άνεση των επιβατών.
Τώρα αν ο καθε καπετάνιος SUV κακής κοπής το συγκρίνει που έχει συνηθίσει στην τρικυμία, δεν είναι στραβός ο γιαλός... -
Βασικα δεν ειναι 9ο, ειναι τελευταιο στην πραγματικοτητα στην κατηγορια του το ateca. Ενταξει περναει μονο το cx5 και κατι αλλα εξαφανισμενα sangyong κλπ με κατω απο 10χιλ πωλησεις.
-
Ο τύπος κάνει αναφορά για περιορισμένη άνεση για το Ateca.. Με βάση το moose test βλέπουμε ότι δεν στρίβει κιόλας . Αρα άνετο δεν ειναι , ούτε στρίβει κιόλας.. https://www.youtube.com/watch?v=9JWdEVH4k5k Τι έχει πάθει η Seat? To ίδιο απογοητευτικά αποτελέσματα είχε και το νέο ibiza στο moose test.. (To οποίο ibiza παρόλο που έχει πολύ καλές τιμές δεν πουλάει σχεδόν καθόλου μέχρι στιγμής.. Εγω στο δρόμο δεν το εχω δει ούτε μια φορα...) Γενικά τώρα τελευταία το group δεν τα πάει πολύ καλά με το moose test.. Ουτε το Q2 τα πήγε καλά, ούτε και το νέο Polo. Μόνο το Tiguan τα πήγε εξαιρετικά!
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Βασικα δεν ειναι 9ο, ειναι τελευταιο στην πραγματικοτητα στην κατηγορια του το ateca. Ενταξει περναει μονο το cx5 και κατι αλλα εξαφανισμενα sangyong κλπ με κατω απο 10χιλ πωλησεις.+1000 ..... Επίσης είναι και αρκετές πωλήσεις κάτω σε σχέση με το 8ο.. Και επιπλέον αν βάλουμε και τα premium στη λίστα το Ateca πέφτει και άλλο σε θέση.. H χ1 ας πούμε έχει πολύ περισσότερες πωλήσεις από το Ateca.. Ίσως και το Q2 και Q3 περνάν για λίγο το Ateca. Η gla μπορει και όχι γιατί από ότι θυμάμαι έχει χαμηλές πωλήσεις.. Βέβαια το Ateca μπορεί να αναίβει λίγο το 2018 γιατί νομίζω ξεκίνησε τις πωλήσεις του στα τέλη του 2016 σαν το 3008 όποτε αυτά τα δύο θα αναίβουν το 2018 και άλλο.. Βέβαια έρχεται και το Karoq που ίσως κλέψει πωλησεις από το Ateca
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Βασικα δεν ειναι 9ο, ειναι τελευταιο στην πραγματικοτητα στην κατηγορια του το ateca. Ενταξει περναει μονο το cx5 και κατι αλλα εξαφανισμενα sangyong κλπ με κατω απο 10χιλ πωλησεις.Η πραγματικότητα λέει ότι το Ateca ανήκει στην ομάδα των SUV που έχουν όγκο πωλήσεων πανευρωπαϊκά,
ας πούμε ότι σε κάθε Ateca αντιστοιχούν 3 QQ
όταν η ελληνική διάσταση το τοποθετεί σε εκείνη την άλλη ομάδα μοντέλων που είναι εξαφανισμένα
και η αναλογία τείνει στο μηδενικό .
Οπότε γενικά, υπάρχει μια απόσταση ανάμεσα στην εμπορική θέση του μοντέλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,
οπωσδήποτε η ελληνική αγορά δεν είναι αντιπροσωπευτική όταν εκφεύγει από το μέσο όρο,
και η παρουσία του μέχρι τώρα το τοποθετεί ανάμεσα στις αναγνωρίσιμες και εμπορικές επιλογές του segment
όταν υπάρχει πλειάδα μη εμπορικών προτάσεων χωρίς την εμπορικότητα του Ateca.Επίσης αν συγκρίνεις το ειδικό βάρος του ως προς τον γενικό όγκο του brand σαν μερίδιο αγοράς,
τότε πάλι το Ateca παίζει παραπάνω από το μέσο μερίδιο αγοράς του brand.
5,1% μερίδιο αγοράς το Ateca όταν το brand της Seat παίζει γύρω στο 2-3% .
Όλα αυτά παίζουν ρόλο για την επιτυχία και την αξιολόγηση της πορείας ενός μοντέλου ειδικά.Και τέλος ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μη οικονομικό μοντέλο στα πρώτα του χρόνια παρουσίας
σε μια κατηγορία άγνωστη για το brand,
που αποσπά μερίδιο απέναντι σε εδραιωμένους ανταγωνιστές και πετυχαίνει μήνες αναμονής για την παράδοση.
Πρόκειται σχεδόν για το flagship car της εταιρείας με ανταγωνιστές που έχουν ολοκληρωμένη γκάμα.Κι αν όλα δεν μπορούν να λένε πολλά σε πολλούς, δεν παύουν να έχουν τη σημασία τους
και καθιστούν το μοντέλο αναγνωρίσιμο ακόμα και με τελείως αντικειμενικά κριτήρια .
Εννοείται πως η εικόνα της ελληνικής αγοράς παρουσίαζει χαώδη απόσταση από την εμπορική πραγματικότητα του Ateca πανευρωπϊκά.ΥΓ: Αυτά σε επίπεδο αξιολόγησης πωλήσεων όπως ήταν και το αρχικό ερώτημα.
Η εμπορική πορεία δεν είναι άμεσα συναρτώμενη της πραγματικής και προσφερόμενης αξίας κάθε φορά στο ένα και στο άλλο προϊόν της αγοράς.ΥΓ2: Ο τύπος λέει ότι δεν είναι το πιο άνετο στην κατηγορία του το Ateca αλλά ότι παραμένει άνετο και μάλιστα η απουσία πλεύσεων και κλίσεων ότι προσθέτουν σε άνεση συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Και επισημαίνουν ότι η οδηγική εμπειρία είναι από τις πιο ευχάριστες της κατηγορίας και πως προσεγγίζει τα τυπικά μη SUV.
Αναφορικα με το moose test, ας μην κάνουμε αυτή την κουβέντα που δεν τη θεωρώ σοβαρή. Έχω εκφραστεί πως την τέλεση της διαδικασίας δεν τη θεωρώ σοβαρή από το km77 και πως δεν μπορεί να είναι κριτήριο μια διαδικασία που εμφανίζει σπορ κατασκευές υποδεέστερες από τον κάθε κουβά. -
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Ο τύπος κάνει αναφορά για περιορισμένη άνεση για το Ateca.. Με βάση το moose test βλέπουμε ότι δεν στρίβει κιόλας . Αρα άνετο δεν ειναι , ούτε στρίβει κιόλας.. https://www.youtube.com/watch?v=9JWdEVH4k5k Τι έχει πάθει η Seat? To ίδιο απογοητευτικά αποτελέσματα είχε και το νέο ibiza στο moose test.. (To οποίο ibiza παρόλο που έχει πολύ καλές τιμές δεν πουλάει σχεδόν καθόλου μέχρι στιγμής.. Εγω στο δρόμο δεν το εχω δει ούτε μια φορα...) Γενικά τώρα τελευταία το group δεν τα πάει πολύ καλά με το moose test.. Ουτε το Q2 τα πήγε καλά, ούτε και το νέο Polo. Μόνο το Tiguan τα πήγε εξαιρετικά!Αυτό το χαζοsite κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπεράσετε. Είναι εντελώς διαβλητό επιστημονικά. Αν θέλετε να δείτε σωστή δουλειά, πρέπει να δείτε πως κάνει το αντίστοιχο test η FIA, με ειδικό μηχανισμό.
-
-
Αυτό!
-
Καλησπέρα σας,
Έχω ξεκινήσει εδω και λίγο καιρό την έρευνα για νέο αυτοκίνητο μετά απο 13 χρόνια συμβίωσης με το 1400 άρι VW Polo μου. Επειδή έχω φτάσει τα 35, μου έφυγάν γρήγορα οι σκέψεις για 2 θέσιο και άρχισα να σκέφτομαι λίγο μακροπρόθεσμα και ποιο συγκεκριμένα την αγορά ενός crossover. Είδα αρκετά και κατέληξα στο QQ 1.2 και Kuga ST 1.5 (και τα 2 βενζίνη). Αν και το QQ μου κάνει ένα κλικ παραπάνω λόγω τιμής, ομορφιάς και οικονομίας έχω ξενερώσει απίστευτα με όλα αυτά που διαβάζω για τριξίματα. Είδα απο κοντά το facelift και μου άρεσε πολύ. Στο test drive δεν άκουσα κάτι αλλά η διαδρομή ήταν Συγγρου-ΣΕΦ-Συγγρου και δεν υπήρξε ευκαιρία για περισσότερο τσεκάρισμα. Το εσωτερικό του φένεται ποιοτικό πάντως.
Το Kuga απο την άλλη βγάινει ποιο ακριβό κατά 3 χιλιάρικα (25.600) αλλά δείχνει ποιο ποιοτικό και δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό εκτός απο την κατανάλωση. Τελικά τείνω προς το Kuga αλλά διαβάζω εδω μέσα για 10+ λίτρα και έχω κολλήσει λίγο.
Εσείς που το έχετε τι στυλ οδήγησης κάνετε? Είναι φορτωμένο με οικογένεια κλπ? Κινήστε κέντρο με πολλά φανάρια και γενικά σταμάτα-ξεκίνα?Τα χιλιόμετρα που θα κάνω δεν θα είναι περισότερα απο 11.000-12.000 τον χρόνο περισσότερο στη πόλη προς τη δουλειά μου (όχι κέντρο αλλά ποσειδώνος και Βάρης-Κορωπίου και γενικά νότια προάστια). Οικογένεια δεν έχω (ακόμα) και το στυλ οδήγησής μου είναι πολύ χαλαρό χωρίς τρελά πατήματα και άντε να κάνω 1-2 ταξίδια τον χρόνο.
Δεν έχω αυταπάτες, γνωρίζω πως θα δώ μεγάλη διαφορά απο το Polo το οποίο είναι και με υγραέριο και έχω καλομάθει αλλά τα 10+ λίτρα δεν πέφτουν άλλο? Αδύνατο να φτάσει στα 8 δηλαδή?
-
Ο χρήστης biliou έγραψε:
Επειδή έχω φτάσει τα 35, μου έφυγάν γρήγορα οι σκέψεις για 2 θέσιο και άρχισα να σκέφτομαι λίγο μακροπρόθεσμα και ποιο συγκεκριμένα την αγορά ενός crossover.Δεν τελειώνει η ζωή στα 35...
-
Ανάμεσα στα δύο (μιας και μιλαμε για βενζινη), θα επέλεγα το Kuga. Καίει λόγω βάρους, αλλά και ο 1.2 της Renaul δεν θεωρείται ιδιαίτερα οικονομικός. Στην πράξη η μέση του Kuga είναι στα 8.6, ενώ του Nissan στα 7.6, όποτε για τα χιλιόμετρα που κάνεις, θα έχεις μια επιπλέον επιβέρυνση με το Kuga της τάξης των 150€ τον χρόνο.
Μπορείς επίσης να δεις και το Kadjar με τον 1.2, το οποίο έρχεται με 130 άλογα νομίζω, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν ακουστεί και θέματα για την συναρμογή του (αν και το δείγμα είναι υπερβολικά μικρό). Για τον 1.2 επίσης, είχαν ακουστεί κάποια προβλήματα αξιοπιστίας (είχα βρει κάτι αναφορές σε αγγλικά site). -
Ο χρήστης biliou έγραψε:
Καλησπέρα σας,
Έχω ξεκινήσει εδω και λίγο καιρό την έρευνα για νέο αυτοκίνητο μετά απο 13 χρόνια συμβίωσης με το 1400 άρι VW Polo μου. Επειδή έχω φτάσει τα 35, μου έφυγάν γρήγορα οι σκέψεις για 2 θέσιο και άρχισα να σκέφτομαι λίγο μακροπρόθεσμα και ποιο συγκεκριμένα την αγορά ενός crossover. Είδα αρκετά και κατέληξα στο QQ 1.2 και Kuga ST 1.5 (και τα 2 βενζίνη). Αν και το QQ μου κάνει ένα κλικ παραπάνω λόγω τιμής, ομορφιάς και οικονομίας έχω ξενερώσει απίστευτα με όλα αυτά που διαβάζω για τριξίματα. Είδα απο κοντά το facelift και μου άρεσε πολύ. Στο test drive δεν άκουσα κάτι αλλά η διαδρομή ήταν Συγγρου-ΣΕΦ-Συγγρου και δεν υπήρξε ευκαιρία για περισσότερο τσεκάρισμα. Το εσωτερικό του φένεται ποιοτικό πάντως.
Το Kuga απο την άλλη βγάινει ποιο ακριβό κατά 3 χιλιάρικα (25.600) αλλά δείχνει ποιο ποιοτικό και δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό εκτός απο την κατανάλωση. Τελικά τείνω προς το Kuga αλλά διαβάζω εδω μέσα για 10+ λίτρα και έχω κολλήσει λίγο.
Εσείς που το έχετε τι στυλ οδήγησης κάνετε? Είναι φορτωμένο με οικογένεια κλπ? Κινήστε κέντρο με πολλά φανάρια και γενικά σταμάτα-ξεκίνα?Τα χιλιόμετρα που θα κάνω δεν θα είναι περισότερα απο 11.000-12.000 τον χρόνο περισσότερο στη πόλη προς τη δουλειά μου (όχι κέντρο αλλά ποσειδώνος και Βάρης-Κορωπίου και γενικά νότια προάστια). Οικογένεια δεν έχω (ακόμα) και το στυλ οδήγησής μου είναι πολύ χαλαρό χωρίς τρελά πατήματα και άντε να κάνω 1-2 ταξίδια τον χρόνο.
Δεν έχω αυταπάτες, γνωρίζω πως θα δώ μεγάλη διαφορά απο το Polo το οποίο είναι και με υγραέριο και έχω καλομάθει αλλά τα 10+ λίτρα δεν πέφτουν άλλο? Αδύνατο να φτάσει στα 8 δηλαδή?
Εχω το Kuga 1.5 Ecoboost business απο το καλοκαίρι. Με κινηση αποκλειστικά στην πόλη με αρκετή κινηση και σταματα ξεκινά η κατανάλωση παιζει στα 10-11 λίτρα / 100 χλμ. (Το start stop μονίμως απενεργοποιημένο).
Αλλα με τα χιλιόμετρα που κανεις δε μου φαινεται απαγορευτικό νούμερο. Κι εγω γύρω στα 10.000 χλμ το χρόνο κανω.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επειδή έχω φτάσει τα 35, μου έφυγάν γρήγορα οι σκέψεις για 2 θέσιο και άρχισα να σκέφτομαι λίγο μακροπρόθεσμα και ποιο συγκεκριμένα την αγορά ενός crossover.
Δεν τελειώνει η ζωή στα 35...
+1.
Τι να πούνε και οι οικογενειάρχες με τέκνα δλδ..
Ανάμεσα στα 2θεσια και τα crossover υπάρχουν πολλές άλλες κατηγορίες και κατ'επέκταση αυτοκίνητα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν, τόσο σε οτι αφορά την οδηγική ευχαρίστηση όσο και τις -μελλοντικές οικογενειακές ανάγκες. Αν δεν θέλεις σώνει και καλά crossover, ίσως αξίζει να τους ρίξεις μια ματιά.
-
Στα 35 έχεις ήδη ένα παιδί ή το σκέφτεσαι σοβαρά να παντρευτείς όποτε καλά κοιτάς στην κατηγορία αυτή. Εγώ το ραβ το πήρα στα 33.
-
Ο χρήστης biliou έγραψε:
Καλησπέρα σας,
Δεν ξέρω αν τελικά έχεις απορρίψει το qashqai. Οδήγησα το facelift σε αντιπροσωπεία στον Αγ Στέφανο. Η διαδρομή ήταν αρκετά καλή και περιελάμβανε από εθνική ως χωματόδρομο. Δεν παρατήρησα θεματα με τριγμούς (αν και αυτό δε λέει κάτι για το σύνολο των αυτοκινήτων που παράγονται). Όμως μου άρεσε σαν αυτοκίνητο και ιδιως στην οδική συμπεριφορά. Επίσης είναι και πιο οικονομικό από το κούγκα Ψαξτο και πάρε προσφορές για να εχεις ολοκληρωμένη άποψη
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Στα 35 έχεις ήδη ένα παιδί ή το σκέφτεσαι σοβαρά να παντρευτείς όποτε καλά κοιτάς στην κατηγορία αυτή. Εγώ το ραβ το πήρα στα 33.Στέφανε αν δεν τον ενδιαφερει το αυξημένο ύψος απο το έδαφος (που δεν προκύπτει απο τη μεχρι τωρα περιγραφή του) τότε κ με ενα σεντάν ή χατσμπακ με καλούς χώρους μια χαρα κανει τη δουλειά του κ καλύτερα θεωρώ.
SUV/Crossovers Forum