-
Για το Kona, μονο ηλεκτρικό θα το κοίταζα
-
Ξεχωριστή εμφάνιση που με ξενιζει, αλλά με καλά μηχανικά βενζίνης. Θα προτιμούσα το αντίστοιχο Kia με τον 1.6Τ.
Δεν διαβάζω πολλά θετικά για το αυτόματο τους όμως... -
Είχα την ευκαιρία σήμερα να δω λεπτομερώς το Tucson κ το Kodiak, χωρίς ομως και να τα οδηγησω. Μάλιστα ετυχε να παρκαρουμε τα τρια αμάξια - μαζί και το δικό μου - δίπλα δίπλα και έκανα συγκρίσεις!
Το Kodiak ειναι τεραστιο και δωρικό. Αχανεις οι χώροι του αλλά ιδιως διπλα στα αλλα δύο με διαφορά το πιο άσχημο. Ποιοτικά φαίνεται αξιοπρεπέστατο κ αποτελεί τον ορισμο του εργαλείου.
Το Tucson με ΞΑΝΑεντυπωσίασε! Πανέμορφο αμάξι κ θα τομησω να γράψω ότι μου αρέσει περισσότερο κ απο την Χ1 μου!! Υπέροχη μάσκα, πολύ ωραία σχεδιασμένο πισω μέρος, μεγάλο αμάξι κ αυτό αλλά σαφώς μικρότερο από το Kodiak. Ειλικρινά αν κάποιος μου προσέφερε το Tucson με τα οδηγικά χαρακτηριστικά και τον κινητήρα της Χ1 θα το προτιμούσα! Αν μάλιστα αυτό συνδυαζόταν με τις τιμές κ την εγγύηση της Hyundai...δεν θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά!
Πολύ θα ήθελα να το δω κ στον δρόμο! -
Εκανα μια βόλτα χτες στα μαγαζιά των αμαξιών . Είδα το Αρόνα , το Ατέκα , το Κόντιακ , το Scross , Vitara , Kadjar , Captur II και το περίεργο Twingo .
Την έκανα συνοδευόμενος από την σύζυγο , αφού η ενδεχόμενη αγορά , όχι άμεση θα αφορά την αντικατάσταση του c4 1.6 exclusive του 2005 που επειδή είναι το δεύτερο αμάξι , έχει μόλις 76000 απροβλημάτιστα χλμ και πολύ πλούσιο εξοπλισμό , αλλά σκέφτομαι την αγορά ενός κροσόβερ της Β κατηγορίας με χαμηλή κατανάλωση , αλλά με ανάλογο εξοπλισμό , τον οποίο δεν διανοούμαι να τον χάσω .
Μπορεί αντί για τα κατευθυνόμενα ΧΕΝΟΝ που έχω να μην βάλω Full led , αλλά μέχρι εκεί . Το όριο τιμής θα πρέπει να είναι μέχρι τα 20000 € , άντε λίγο παραπάνω .
Θεωρώ ότι τα σύγχρονα Β κατηγορίας κρος θα πρέπει να με χωράνε άνετα , ενώ δεν με ενδιαφέρει αμιγής ή σκληρή τετρακίνηση ...
Τα Vitara , Captur I και Twingo τα είχα ξαναδεί παλιότερα , το δε τελευταίο το έδειξα απλά στην σύζυγο για τους χώρους που έχει μέσα σε ένα τόσο μικρό μέγεθος και την χαμηλή τιμή του , αλλά βέβαια δεν με απασχόλησε ποτέ για αγορά , ούτε πρόκειται γιατί δεν με ενδιαφέρει αυτή η κατηγορία των Μίνι ...
Ψάχνοντας για το Αρόνα δεν το είχε στην έκθεση και μου είπε να πάω στην άλλη που το είχαν .
Είδα όμως εκεί το Κόντιακ . Πράγματι χαώδες μέσα . Η εξωτερική του εμφάνιση καλή , όχι να σε ξετρελλάνει , αλλά αποδεκτή απόλυτα . Το εσωτερικό του , θα το ήθελα λιγότερο επίπεδο και με μιά πιο πολυτελή λογική , αφού άλλωστε μιλάμε για τιμές ψηλές αντικειμενικά .
Ακόμα το πίσω κάθισμα , κάτι που πάσχουν γενικά τα γερμανικά σουβ , ακόμη και τα πολύ ακριβά μου φάνηκε πολύ στρατιωτικό και δεν ξέρω πόσο άνετο θα είναι σε ταξίδι ενηλίκων .Με τον χώρο που έχει το Κόντιακ , μάλλον περισσεύει αν απευθύνεσαι σε οικογένεια με μικρά παιδιά πίσω , αφού κάθονται άνετα 4 ψηλοί ενήλικες .
Συνοπτικά θα ήταν μια από τις επιλογές κάποιου που θα του ταίριαζε αισθητικά και θα ήθελε τόσο μεγάλους χώρους που από πλευράς μεγέθους συγκρίνονται άνετα με αμάξια διπλάσιας τιμής...
Πηγαίνοντας στο άλλο μαγαζί είδα το Αρόνα . Το αυτοκίνητο είναι μια ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ , για μένα πάντα .
Η εξωτερική του εμφάνιση , δεν λέει τίποτα . Ενα μικρό αμάξι χωρίς χαρακτήρα , απλά υπερυψωμένο από το έδαφος .
Το εσωτερικό του καλύτερο από το έξω , χωρίς πάλι να σου λέει κάτι να σε τραβήξει και μέτριας ποιότητας .
Αυτό που με ενόχλησε ήταν οι ΑΣΤΕΙΟΙ εσωτερικοί του χώροι . Στο αμάξι έχεις μόνο χώρο για το κεφάλι . Πίσω μου δεν κάθεται κανένας , αλλά και εγώ στριμώχτηκα άσχημα στο πλάτος . Γενικά δεν χωράω στο αμάξι . Μου φάνηκε πολύ πιο στενό από το C3 που έχω οδηγήσει σχετικά πρόσφατα . Θα μπορούσε κάποιος να κοιτάξει το κλειστοφοβικό C-HR και να είναι και μουράτος .
Είδα και το Ατέκα . Ισχύει για την εμφάνιση ότι και για το Κόντιακ , απλά εδώ οι διαστάσεις είναι πιο συνηθισμένες , αλλά άνετες . Επίσης ένα αυτοκίνητο που αξίζει να το κοιτάξει κάποιος αλλά και εδώ οι τιμές ξεφεύγουν ενώ η εσωτερική ποιότητα , όπως και στο Κόντιακ , θυμίζει πάντα ότι αν θέλεις κάτι να φαίνεται και ποιοτικό πρέπει να κοιτάξεις τους 4 κύκλους . Για τους φίλους του ομίλου , η μείωση της τιμής του Q3 και το Q2 ίσως χτυπήσουν στα ίσια αυτές τις επιλογές , αν κάποιος δεν είναι στο μέγεθος μου και βολεύεται και με μικρότερους χώρους ...
Πηγαίνοντας στην Σουζούκι , ξαναείδα το S-cross . Συγνώμη που θα το ξαναπώ , αλλά για μένα τόσο άσχημη μάσκα , μόνο μαζί με αυτή του ΚΙΑ συγκρίνεται ... Το εσωτερικό του όμως , πέραν της κλασσικής μουντίλας , ήταν άνετο τουλάχιστον για τους μπροστινούς , αφού δεν το έψαξα περισσότερο .
Το Vitara το είχα ξαναδεί και είναι ένα αμάξι που μου αρέσει . Εχει ωραία εμφάνιση , όνομα , παράδοση και οι εσωτερικοί του χώροι είναι ικανοποιητικοί . Απλά ξεφεύγει λίγο η τιμή για αυτά που ψάχνω εγώ .
Κάθισα και στο Captur . Aπ΄ έξω είναι όμορφο , εδώ πραγματικά βλέποντας το Αρόνα και ίσως και τα Κορεάτικα όταν τα δούμε από κοντά , λές άνετα : Που πας βρε κακομοίρη ?
Μέσα κάθισα αρχικά στην θέση του συνοδηγού . Εκεί είδα ένα τεράστιο λάθος . Το γόνατο μου χτύπαγε στο ταμπλό , στην κονσόλα και γενικά δεν με βόλεψε . Στην θέση του οδηγού είναι εντελώς διαφορετικά . Προφανώς έχουν φτιάξει το ταμπλώ να βολεύει τον οδηγό , αλλά για τον συνοδηγό άκυρο . Εχει όμως συμπαθητικές τιμές και καλύτερο εξοπλισμό στα μοντέλα της σειράς ΙΙ .
Τελευταίο το Kadjar . Εκεί έχω ένα μεγάλο αισθητικό θέμα με την μάσκα . Δεν είναι τόσο εμετική όσο οι άλλες που είπα , αλλά είναι άσχημη . Το αμάξι όμως από το πλάι και πίσω είναι από αποδεκτό έως όμορφο , ενώ το εσωτερικό είναι πολύ καλό , εκτός ίσως από τον πίνακα οργάνων , σβηστός όπως ήταν , όπου το ένα μεγάλο όργανο , θυμίζει αμάξι μικρής κατηγορίας . Οι χώροι του ωραίοι και με τις τιμές που έχει θα πρέπει να μπεί στον κατάλογο των υποψηφίων αυτού του μεγέθους , που εγώ δεν είμαι αφού ψάχνω μικρότερο .
Γενικά έχω να πω ότι από πλευράς χώρων , μου έχει κάνει θετική εντύπωση το Crossland , ενώ και το 2008 είναι επίσης άνετο . Είναι και τα δύο ωραία στο εσωτερικό τους , αλλά στο εξωτερικό τους έχουν θέματα αισθητικής σημαντικά .
-
πόσα φράγκα είσαι έτοιμος να διαθέσεις;
πετρέλαιο, αν κατάλαβα καλά; -
Εγώ θα κοίταζα και το ΚΙΑ Stonic σε αυτή την κατηγορία...πρέπει αυτές τις μέρες να φτάνει στις εκθέσεις εάν δεν έχει ήδη...
-
Cruiser υποτίθεται arona, crossland, captur, 2008 είναι στο ίδιο μέγεθος πανω κατω. Τόσο μικροτερο σου φάνηκε το seat? Μπορείς να δεις και το c3 aircross και το t-roc στην ίδια κατηγορία, όπως και stonic, kona.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Cruiser υποτίθεται arona, crossland, captur, 2008 είναι στο ίδιο μέγεθος πανω κατω. Τόσο μικροτερο σου φάνηκε το seat? Μπορείς να δεις και το c3 aircross και το t-roc στην ίδια κατηγορία, όπως και stonic, kona.Παρεπιπτόντως το 2008 στα δικά μου μάτια... ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ... όσο ωραίο είναι το 3008 τόσο χάλια αυτό...
-
Πιστεύω πως Arona,Stonic και Κοna κ.τ.λ. είναι κατά 90% τα υπερυψωμένα αντίστοιχα μικρομεσαία hatchback της κάθε εταιρίας. Δηλ. πέρα από το ύψος, δεν έχουν να προσφέρουν κάτι νέο σε χώρους,ποιότητα και σχεδίαση εσωτερικού.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Cruiser υποτίθεται arona, crossland, captur, 2008 είναι στο ίδιο μέγεθος πανω κατω. Τόσο μικροτερο σου φάνηκε το seat? Μπορείς να δεις και το c3 aircross και το t-roc στην ίδια κατηγορία, όπως και stonic, kona.
Παρεπιπτόντως το 2008 στα δικά μου μάτια... ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ... όσο ωραίο είναι το 3008 τόσο χάλια αυτό...
Περσι νομιζω ηταν που το εβλεπα και αυτο που μου ειχε κανει ασχημη εντυπωση ειναι οτι δεν ειχε τη παραμικρη θηκη να βαλεις ενα κινητο, ενα πορτοφολι, ενα νερο...
Νομιζω πως ενα captur ισως του ταιριαζε καλυτερα σαν γαλλοφιλος που ειναι ή το c3 aircross που λες ΒασιληΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
https://youtu.be/PsEeRcwNYmg εδώ μια χαρά φαίνονται οι χώροι πάντως πίσω στο arona. O reviewer είναι 1.88
-
Είχα την ευκαιρία σήμερα να δω λεπτομερώς το Tucson κ το Kodiak, χωρίς ομως και να τα οδηγησω. Μάλιστα ετυχε να παρκαρουμε τα τρια αμάξια - μαζί και το δικό μου - δίπλα δίπλα και έκανα συγκρίσεις!
Το Kodiak ειναι τεραστιο και δωρικό. Αχανεις οι χώροι του αλλά ιδιως διπλα στα αλλα δύο με διαφορά το πιο άσχημο. Ποιοτικά φαίνεται αξιοπρεπέστατο κ αποτελεί τον ορισμο του εργαλείου.
Το Tucson με ΞΑΝΑεντυπωσίασε! Πανέμορφο αμάξι κ θα τομησω να γράψω ότι μου αρέσει περισσότερο κ απο την Χ1 μου!!Και εγώ που το είδα δίπλα σε tiguan ,όντως το tucson όσο αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό, απλώς εντυπωσιάζει. Το εσωτερικό του όμως η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο δευτεροκλασσατο.
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
@cruiserΕγώ θα κοίταζα και το ΚΙΑ Stonic σε αυτή την κατηγορία...πρέπει αυτές τις μέρες να φτάνει στις εκθέσεις εάν δεν έχει ήδη...
+1
-
Παρεπιπτόντως το 2008 στα δικά μου μάτια... ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ... όσο ωραίο είναι το 3008 τόσο χάλια αυτό...
+1
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Πιστεύω πως Arona,Stonic και Κοna κ.τ.λ. είναι κατά 90% τα υπερυψωμένα αντίστοιχα μικρομεσαία hatchback της κάθε εταιρίας. Δηλ. πέρα από το ύψος, δεν έχουν να προσφέρουν κάτι νέο σε χώρους,ποιότητα και σχεδίαση εσωτερικού.+1
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το Tucson με ΞΑΝΑεντυπωσίασε! Πανέμορφο αμάξι κ θα τομησω να γράψω ότι μου αρέσει περισσότερο κ απο την Χ1 μου!!Και εγώ που το είδα δίπλα σε tiguan ,όντως το tucson όσο αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό, απλώς εντυπωσιάζει. Το εσωτερικό του όμως η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο δευτεροκλασσατο.
Με το 'λίγο' που έβαλες για το εσωτερικό, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100%. Το εξωτερικό όμως είναι χαρμα οφθαλμών. Έχω περιέργεια πώς πάει στον δρόμο αν κ οι κριτικές είναι... 'χλιαρές'...
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... on-17-crdi -
H παρακάτω κουβέντα ίσως θέλει ένα thread απο μόνη της με τίτλο 'Compact Crossovers' ή 'B-SUV'
Ψάχνω εδώ και 1 χρόνο περίπου για ενα μικρό crossover πόλης που δεν θα ακολουθεί την φιλοσοφία 'η απόλαυση της οδήγησης', αλλα περισσότερο: 'η απόλαυση της μετακίνισης'
Και γίνομαι συγκεκριμένος:- Μήκος μικρότερο απο 4.30 (για να μπορούμε να παρκάρουμε στην Αθήνα)
- Απόσταση απο το έδαφος >17 (για τα πεζοδρόμια)
- Χώρος αποσκευών μεγάλος (>375 λίτρα) για τις ανάγκες μικρής οικογένειας
- Γενικά οικογενειακό & πρακτικό χαρακτήρα (άνοιγμα πίσω πόρτας, πιθανόν συρόμενο πίσω κάθισμα, όχι κλειστοφοβικό κλπ)
Τα προσωπικά μου φίλτρα είναι επίσης:
- Τεχνολογία 2017 (πίσω κάμερα, apple & android συνδεσιμότητα, auto cruise control, blind spot, park assist, ανίχνευση πεζών μπροςπίσω κλπ κλπ)
- Αυτόματο
- Μέχρι το ψυχολογικό όριο των 17.000 χωρίς δασμούς και φόρους (δηλαδή περίπου 22.500 τελική) για να μην δώσουμε το έξτρα χιλιάρικο στο τελωνείο.
Εν όψει της Αυτοκίνησης την επόμενη εβδομάδα στην κατηγορία αυτή θα γίνει χαμός!
Έχουμε:
[list:28119fox]Citroen C3 Aircross
Seat Arona
Renault Captur facelift
Opel Crossland
Kia Stonic
Hyundai Kona
Suzuki Vitara
Peugeot 2008
Ford Ecosport
Toyota CHR
Nissan Juke
VW T-Roc
Fiat 500L[/list:u:28119fox]και άλλα...
Μέχρι πρόσφατα ήμουν 100% ψημένος για το Captur. Μέχρι που κυκλοφόρησε και συνειδητοποίησα οτι μπάζει λίγο στην τεχνολογία (διόρθωσε τα πλαστικά του όμως ). Επομένως άρχισα να κοιτάω παντού.
Το Arona είναι αυτή τη στιγμή η κυριότερη επιλογή μου αν και συμφωνώ οτι είναι το πιο 'βαρετό'. Η σύζυγος χασμουριόταν όταν το βλέπαμε.
Όλοι μου οι φίλοι μου λένε 'μακριά απο Γάλλους' και ίσως αυτό να με επηρέασε στην απόρριψη του Captur. Βέβαια αυτό απορρίπτει και τη μισή λίστα: Πάει και το 2008, και το Aircross, και το Crossland... Αν τους αγνοούσα και επέστρεφα στη Γαλλία μάλλον θα πήγαινα προς Aircross (τσεκάρει όλα τα κουτάκια μου - μένει μόνο να το δούμε απο κοντά)
Ταυτόχρονα όλοι μου λένε πήγαινε στην Ανατολή. Σκυλιά κλπ... Τί έχουμε εκεί όμως; Τα κλειστοφοβικά, ακριβά και χωρίς χώρους CHR και Juke, και τους 2 κορεάτες (Stonic - Kona) με πορτμπαγκάζ 50 λίτρα μικρότερο απο τον ανταγωνισμό... Α, και το Vitara...
Επειδή πρέπει να αποφασίσω πια, αρκετή καζούρα ('ακόμα να αλλάξεις αμάξι') έχω υποστεί! Έχουμε βάλει deadline στον εαυτό μας την έκθεση. Παρακολουθώ με αγωνία και αυτό το thread για οποιαδήποτε βοήθεια...
-
Φαίνεσαι μπερδεμένος... όλα έχουν τα θετικά και τ αρνητικά τους. Σ αυτές τις περιπτώσεις άκου το ένστικτο σου. Ποιο είναι αυτό που σου έχει κάνει το κλικ, αυτό που θα χαίρεσαι και θα ανυπομονεις να το οδηγήσεις; Εγώ ίσως κοίταζα με πιο πολύ ενδιαφέρον τα κορεάτικα και το Τ roc (αν και φοβάμαι τη γερμανική αξιοπιστία και κυρίως το vag group) και γιατί όχι το 500L
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης thanos_g έγραψε:
H παρακάτω κουβέντα ίσως θέλει ένα thread απο μόνη της με τίτλο 'Compact Crossovers' ή 'B-SUV'Ψάχνω εδώ και 1 χρόνο περίπου για ενα μικρό crossover πόλης που δεν θα ακολουθεί την φιλοσοφία 'η απόλαυση της οδήγησης', αλλα περισσότερο: 'η απόλαυση της μετακίνισης'
Και γίνομαι συγκεκριμένος:- Μήκος μικρότερο απο 4.30 (για να μπορούμε να παρκάρουμε στην Αθήνα)
- Χώρος αποσκευών μεγάλος (>375 λίτρα) για τις ανάγκες μικρής οικογένειας
- Γενικά οικογενειακό & πρακτικό χαρακτήρα (άνοιγμα πίσω πόρτας, πιθανόν συρόμενο πίσω κάθισμα, όχι κλειστοφοβικό κλπ)
Τα προσωπικά μου φίλτρα είναι επίσης:
- Τεχνολογία 2017 (πίσω κάμερα, apple & android συνδεσιμότητα, auto cruise control, blind spot, park assist, ανίχνευση πεζών μπροςπίσω κλπ κλπ)
- Αυτόματο
- Μέχρι το ψυχολογικό όριο των 17.000 χωρίς δασμούς και φόρους (δηλαδή περίπου 22.500 τελική) για να μην δώσουμε το έξτρα χιλιάρικο στο τελωνείο.
Εν όψει της Αυτοκίνησης την επόμενη εβδομάδα στην κατηγορία αυτή θα γίνει χαμός!
Έχουμε:
[list:1j6s8z9x]Citroen C3 Aircross
Seat Arona
Renault Captur facelift
Opel Crossland
Kia Stonic
Hyundai Kona
Suzuki Vitara
Peugeot 2008
Ford Ecosport
Toyota CHR
Nissan Juke
VW T-Roc
Fiat 500L[/list:u:1j6s8z9x]και άλλα...
Μέχρι πρόσφατα ήμουν 100% ψημένος για το Captur. Μέχρι που κυκλοφόρησε και συνειδητοποίησα οτι μπάζει λίγο στην τεχνολογία (διόρθωσε τα πλαστικά του όμως ). Επομένως άρχισα να κοιτάω παντού.
Το Arona είναι αυτή τη στιγμή η κυριότερη επιλογή μου αν και συμφωνώ οτι είναι το πιο 'βαρετό'. Η σύζυγος χασμουριόταν όταν το βλέπαμε.
Όλοι μου οι φίλοι μου λένε 'μακριά απο Γάλλους' και ίσως αυτό να με επηρέασε στην απόρριψη του Captur. Βέβαια αυτό απορρίπτει και τη μισή λίστα: Πάει και το 2008, και το Aircross, και το Crossland... Αν τους αγνοούσα και επέστρεφα στη Γαλλία μάλλον θα πήγαινα προς Aircross (τσεκάρει όλα τα κουτάκια μου - μένει μόνο να το δούμε απο κοντά)
Ταυτόχρονα όλοι μου λένε πήγαινε στην Ανατολή. Σκυλιά κλπ... Τί έχουμε εκεί όμως; Τα κλειστοφοβικά, ακριβά και χωρίς χώρους CHR και Juke, και τους 2 κορεάτες (Stonic - Kona) με πορτμπαγκάζ 50 λίτρα μικρότερο απο τον ανταγωνισμό... Α, και το Vitara...
Επειδή πρέπει να αποφασίσω πια, αρκετή καζούρα ('ακόμα να αλλάξεις αμάξι') έχω υποστεί! Έχουμε βάλει deadline στον εαυτό μας την έκθεση. Παρακολουθώ με αγωνία και αυτό το thread για οποιαδήποτε βοήθεια...
To Suzuki S-Cross γιατί το αφήνεις απέξω;
-
Ο χρήστης thanos_g έγραψε:
Αυτό θέλει πολύ προσοχή γιατί τα περισσότερα πάσχουν σε αυτό το τομέα, π.χ. κάποια 'κροσόβερ' έχουν απόσταση από το έδαφος μόλις 13 εκατοστά...
Επίσης θέλει έλεγχο και η πραγματική δυνατότητα να 'ανέβει' πεζοδρόμιο, γιατί πολλά μοντέλα ο προφυλακτήρας μπροστά είναι αρκετά χαμηλά.
SUV/Crossovers Forum