-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Όντως βαρύ, επίσης απ ότι είδα έχει 720p ανάλυση και 200 κάτι ppi. Στις 6 ίντσες δεν είναι αισθητό κάτι τέτοιο?
Μπορείς να διακρίνεις μέχρι και στο σχήμα των pixels -και δεν κάνω πλάκα. Ψιλοάσχετο-σχετικό: Δεν μπορώ άλλο να βλέπω και να διαβάζω από I-fans περί retina και 'ορίου 300ppi' και λοιπές παπαριές (ειδικά τώρα που βγαίνει το 6αρι με τ-ρ-α-γ-ι-κ-η ανάλυση), μια χαρά φαίνονται και είναι χρήσιμες και η FHD και η QHD αναλύσεις....
Τα όρια δεν τα βγάζει η απλ αλλα η εργονομία θέασης, δεν κάνατε εργονομία στο Πολυτεχνείο ;
Τι ανάλυση εχει η οθόνη του πς σου;
Της τιβι σου;
Της ψηφιακής σου;Την ανάλυση του 6αριου που την ξέρεις ; Εισαι ινσαιντερ;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Όντως βαρύ, επίσης απ ότι είδα έχει 720p ανάλυση και 200 κάτι ppi. Στις 6 ίντσες δεν είναι αισθητό κάτι τέτοιο?
Μπορείς να διακρίνεις μέχρι και στο σχήμα των pixels -και δεν κάνω πλάκα. Ψιλοάσχετο-σχετικό: Δεν μπορώ άλλο να βλέπω και να διαβάζω από I-fans περί retina και 'ορίου 300ppi' και λοιπές παπαριές (ειδικά τώρα που βγαίνει το 6αρι με τ-ρ-α-γ-ι-κ-η ανάλυση), μια χαρά φαίνονται και είναι χρήσιμες και η FHD και η QHD αναλύσεις....
Τα όρια δεν τα βγάζει η απλ αλλα η εργονομία θέασης, δεν κάνατε εργονομία στο Πολυτεχνείο ;
Τι ανάλυση εχει η οθόνη του πς σου;
Της τιβι σου;
Της ψηφιακής σου;Την ανάλυση του 6αριου που την ξέρεις ; Εισαι ινσαιντερ;
Εργονομία όχι, δεν υπήρχε τέτοιο μάθημα στους Ηλ.Μηχ.& Μηχ.Η/Υ. Οπότε αν σκόπευες να κάνεις χιούμορ, ρίξε άλλη μια προσπάθεια
Οι τηλεοράσεις και οι οθόνες στα PCια μου είναι FHD, η Kodak που έχω είναι 14Μ. Δεν ξέρω αν αυτά σου λένε κάτι παραπάνω...
Πάντως το ανθρώπινο μάτι, όντας 'αναλογικό', δεν μετριέται όπως οι οθόνες, οι κάμερες κλπ, αλλά σε βαθμούς, διακριτική ικανότητα / απόσταση, και σε ευαισθησία. Αν λάβουμε υπόψη μας κάποια υπαρκτά υψηλότατα όρια (π.χ. για τους αεροπόρους/πιλότους), η αντιστοιχία με τις ψηφιακές οθόνες είναι ανάλυση >500MP, διακριτική ικανότητα σχεδόν 7000ppi, και focal range περίπου στα 22mm. Για πρακτικούς σκοπούς -πιθανολογώ ότι αυτό εννοείς- και στις αποστάσεις που μιλάμε (απόσταση θέασης μεταξύ 30 και 50εκ, για μεγέθη οθονών σε tablet και κινητά), το ανθρώπινο μάτι μπορεί κάλλιστα να αντιληφθεί/διακρίνει το αντίστοιχο των 50MP ή 700ppi. Ως εκ τούτου, ακόμα και η QHD (ή η 2Κ) είναι απόλυτα διακριτή σε αυτές τις αποστάσεις.
Η 4Κ ανάλυση από την άλλη δεν θα έχει πρακτικό αντίκτυπο σε οθόνες κάτω των 7-8' (αφού θα ξεπερνάει τα φυσικά όρια του ματιού -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), αλλά είναι προφανώς μια χαρά για τηλεοράσεις που βλέπεις σε αποστάσεις των 3-4 μέτρων.
Νομίζω ότι τα κάλυψα όλα, δεν έχω αφήσει κάτι μετέωρο ή ασαφές...
-
Το Samsung galaxy s-plus μου έβγαλε μήνυμα, στα μέσα της φόρτισης, πως η φόρτιση δε μπορεί να συνεχιστεί επειδή η θερμοκρασία είναι είτε πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή (και πράγματι έκαιγε). Το πετάω;
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Εντω μεταξυ το samsung (2 μηνών) της πεθεράς μου μόλις σταματησε να αποκρινεται.Είναι σβηστο και δεν αναβει με τίποτα...
Δοκιμασα και reset αλλα δεν...Τι να κανω να το πάω service?Είναι αγορασμένο απο Γερμανο.Μπαταρία ? Αν έχει κλείσει λόγω μπαταρίας μπορεί να θέλει κανά 5λεπτο για να 'ξεκινήσει' η φόρτιση...αλλιώς προφανώς κατευθείαν για αλλαγή....
Η μπαταρία ειναι στο 100%.
-
Να ρωτήσω κάτι μιας και δεν τα ξέρω τα κόλπα.Με την KitKat εκτός από το να κατέβει η εφαρμογή από το market στην κάρτα sd,μπορεί και να εγκατασταθεί εκεί?
-
-
Σε προβληματίζει αυτό με το θάνατο μετά τα 31?
-
Απλά τελείωσε η άδεια μου και προσπαθώ όσο προλαβαίνω να ασχοληθώ με ευχάριστα πράγματα
Δεν αντεχοταν αυτή η αηδία που είχε βάλει η Sony.
Πέρα από το ότι ενώ έχεις καλό τζαμί από κάτω επιανες πλαστικό, γρατζουνιόταν με το παραμικρό -
Δεν βάζω ποτέ ζελατίνα οπότε δεν έχω τέτοια θέματα.
-
Μάλλον δε με κατάλαβες, αυτή είναι η ζελατινα που βάζει η ίδια η Sony από το εργοστάσιο
Αυτήν έβγαλα, όχι κάποια δική μου, αν προσέξεις έχει και το λογότυπο της Sony επάνω που πλέον το κινητό μου δεν έχει
Επειδή ήταν καραγκιοζιά αυτό και ο κόσμος έβριζε το σταμάτησαν από φέτος, το z2 δεν έχει τέτοιο πράγμα, κατευθείαν γυαλί
@red πιο πάνω
Το retina είναι μαρκετινίστικος όρος που δε σημαίνει τίποτα το συγκεκριμένο, όπως και να χει το 'retina' το ξεπερνούν σε κάθε περίπτωση ένα σωρό άλλες συσκευές -
Ναι ρε συ, το κατάλαβα.
Αλλά αυτή τη βγάζω με το που ανοίξω το κουτί!
Μιας και εννοείται αυτό το πήγα λίγο πιο γενικά. -
Α δε το ήξερα ότι είσαι από αυτούς που τη βγάζεις, βασικά δεν ήξερα καν ότι βάζουν μέχρι που το αγόρασα
Όπως και να χει τα αραχνιάσματα στο τίποτα ήταν απαράδεκτα για αυτό και την έβγαλα
-
Και καλά της έκανες!
-
Βέβαια το ότι δεν έχει oleophobic coating είναι ένα θέμα, και δεν ψήνομαι να του βάλω πάλι μεμβράνη έστω και γυάλινη που θα είναι σαφώς καλύτερη
Ίσως κοιτάξω να του απλώσω εγώ υγρό
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Σε προβληματίζει αυτό με το θάνατο μετά τα 31?ρε που πηγε το ματι του!!!
-
Για τους πίνακες θνησιμότητας που χρωστάω λέτε εε;
Τώρα το κατάλαβα
-
Μετα τα 31 ποιος??
Νεος πολυ!!! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Α δε το ήξερα ότι είσαι από αυτούς που τη βγάζεις, βασικά δεν ήξερα καν ότι βάζουν μέχρι που το αγόρασαΌπως και να χει τα αραχνιάσματα στο τίποτα ήταν απαράδεκτα για αυτό και την έβγαλα
Είσαι σίγουρος πως ήταν screen protector και όχι η κλασσική ζελατίνα που μπαίνει σε όλες τις οθόνες? Όπως βάζουν στα μονιτορ πχ.
-
κοίτα και σε άλλο xperia τι παίζει, αυτό το πράγμα το βάζουν σε πολλά κινητά τους
ΕΥΤΥΧΩΣ στο z2 το σταμάτησαν
άλλο η απλή ζελατίνα που απλά βγαίνει, είχε και τέτοια, το asf (anti shatter film) θέλει κόπο να βγει και θεωρείται κομμάτι της οθόνης -
Πολλών ειδών μόνιτορς έχουν τέτοια φιλμ πλέον. Και η τηλεορασή μου έχει και το χω αφήσει στη θέση του.
Περι συσκευών Android...