-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σωστό, αλλά οι μάγκες έμποροι στην Ελλάδα με τα μονοπωλιακά καρτέλ που έχουν φτιάξει έχουν μοιράσει την πίτα των προϊόντων και δεν μπορώ να βρω το Zanussi στην Αττική σε λογική τιμή...Και είναι και δυσεύρετο.
Το ίδιο και το AEG...
και οι τιμές που παρέθεσες;;;.............να υποθέσω σκρούτζ;;;
-
Εννοείται skroutz... Που αλλού θα βρω τιμές;
-
Δες και το Indesit IDCL 75 B H (EU)
Επειδή το θέμα στεγνωτήριο το βίωσα και το άπλωμα δεν το γλυτώνεις συν το σχολαστικό καθάρισμα μετά από κάθε χρήση του (https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3 ... 861044.pdf),
μήπως είναι προτιμότερος ένας αφυγραντήρας που μπορείς με τα ροδάκια του να τον πας όπου θες! -
Ευχαριστώ για την πρόταση.
Για τον αφυγραντήρα το είπα και παραπάνω. Δεν έχω μικρό δωμάτιο.
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Επειδή το θέμα στεγνωτήριο το βίωσα και το άπλωμα δεν το γλυτώνεις συν το σχολαστικό καθάρισμα μετά από κάθε χρήση τουΓιατί το λές αυτό?
Εμένα μια χαρά στεγνώνει τα ρούχα και δεν χρειάζονται απλωμα μετά.
Όσο για το καθάρισμα, στον δικό μου είναι 3' υπόθεση να καθαρίσω τα 2 φίλτρα και κάθε 3-4 στεγνώματα να τα πλύνω με νερό. Δεν θέλει κάποιο άλλο καθάρισμα.
ΥΓ: Έχω ένα στεγνωτήριο της Siemens, το είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Επειδή το θέμα στεγνωτήριο το βίωσα και το άπλωμα δεν το γλυτώνεις συν το σχολαστικό καθάρισμα μετά από κάθε χρήση του
Γιατί το λές αυτό?
Εμένα μια χαρά στεγνώνει τα ρούχα και δεν χρειάζονται απλωμα μετά.
Όσο για το καθάρισμα, στον δικό μου είναι 3' υπόθεση να καθαρίσω τα 2 φίλτρα και κάθε 3-4 στεγνώματα να τα πλύνω με νερό. Δεν θέλει κάποιο άλλο καθάρισμα.
ΥΓ: Έχω ένα στεγνωτήριο της Siemens, το είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια.
Όταν χρησιμοποιούμε το στεγνωτήριο (από τα κολλήματα της γυναίκας μου, το να τα απλώνουμε ), όπως βγαίνουν πάνε κατευθείαν στις ντουλάπες, ούτε έλεγχος ούτε καθάρισμα ούτε τίποτα. Το άδειασμα του δοχείου είναι θέμα 15', και άλλα 15' κάνω για να καθαρίσω τα τρία φίλτρα.
-
Παιδιά έκλεισε το θέμα μου.
Μετά από ψάξιμο και τηλεφωνήματα τελικά Zanussi και AEG έφαγαν άκυρο γιατί με τα 'μικρομάγαζα' του skroutz άκρη δεν βγήκε.Τελικά παρήγγειλα αυτό http://morris.gr/product.asp?catid=470& ... %CE%BD-8kg
ετοιμοπαράδοτο και τελικό κόστος 269euro.
Διάβασα και δύο θετικά σχόλια στο skroutz, οπότε η απόφαση πάρθηκε.Άντε και καλά στεγνώματα...
-
Με το καλό να παραλάβεις και καλά στεγνώματα όπως λές!
-
Πριν μία ώρα παρέλαβα το στεγνωτήριο. Χώρεσε στο WC, μια χαρά.
Ρε σεις αυτό βγάζει ζέστη...
Έβαλα για δοκιμή ένα γρήγορο πρόγραμμα 20 λεπτών με ρούχα γυμναστηρίου και μου ζέστανε το σπίτι...
Και έλεγα να ανάψω το καλοριφέρ λίγο για να σπάσει το κρύο...Πάντως φαίνεται μια χαρά το εργαλείο. Ο κάδος του είναι τεράστιος. Μέχρι και εγώ χωράω μέσα...
Πλήρως αυτοματοποιημένο, δείχνει και τον υπολειπόμενο χρόνο και έχει και αρκετά προγράμματα. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πριν μία ώρα παρέλαβα το στεγνωτήριο. Χώρεσε στο WC, μια χαρά.Ρε σεις αυτό βγάζει ζέστη... [emoji38]
Έβαλα για δοκιμή ένα γρήγορο πρόγραμμα 20 λεπτών με ρούχα γυμναστηρίου και μου ζέστανε το σπίτι... [emoji38]
Και έλεγα να ανάψω το καλοριφέρ λίγο για να σπάσει το κρύο... [emoji38]Πάντως φαίνεται μια χαρά το εργαλείο. Ο κάδος του είναι τεράστιος. Μέχρι και εγώ χωράω μέσα... [emoji38]
Πλήρως αυτοματοποιημένο, δείχνει και τον υπολειπόμενο χρόνο και έχει και αρκετά προγράμματα.Για να βγάζει τόση ζέστη προφανώς καίει.. Έχεις μετρητή να μετρήσεις την κατανάλωση? Έτσι από περιέργεια...
-
Γενικά τα στεγνωτήρια είναι ενεργοβόρα (ακόμα και τα Α+ όπως αυτό που έχω). Αυτό τώρα που είναι ενεργειακής κλάσης Β, λογικό να καίει αρκετά. Όμως, δυστυχώς σε πολλές περιοχές είναι μονόδρομος ως λύση.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Γενικά τα στεγνωτήρια είναι ενεργοβόρα (ακόμα και τα Α+ όπως αυτό που έχω). Αυτό τώρα που είναι ενεργειακής κλάσης Β, λογικό να καίει αρκετά. Όμως, δυστυχώς σε πολλές περιοχές είναι μονόδρομος ως λύση.Γιαυτό το λέω.. Εγώ έχω ένα ενεργειακή κλάση c..
-
Παιδιά δυστυχώς δεν έχω μετρητή. Το μόνο στοιχείο που έχω είναι ότι δουλεύει με αντίστροφο χρόνο σε κάθε πρόγραμμα. Π.χ. το έντονο πρόγραμμα στεγνώματος για συνθετικά είναι ακριβώς μία ώρα.
Πάντως για να είμαι ειλικρινής δεν δίνω και πολύ σημασία στο ρεύμα που καίει γιατί αφενός μένω μόνος και δεν βάζω πλυντήριο κάθε τρεις και λίγο και αφετέρου το στεγνωτήριο το θέλω για τους μήνες που έχει έξω κρύο και υγρασία.
Χοντρά/χοντρά κάθε χρόνο θα βάζω το στεγνωτήριο το πολύ 10 φορές.
-
Είδα τυχαία σε κάποιο άσχετο φόρουμ που βρέθηκα μέσω κάποιας αναζήτησης στον γούγλη , μια σύνθεση κουζίνας σε σπίτι που αυτός που την έβαλε αυτοθαυμαζόταν και οι άλλοι σχολίαζαν ότι είναι ωραία κλπ και δεν ξέρω αν το έλεγαν σοβαρά ή του έκαναν πλάκα για να μην τον στενοχωρήσουν
Τόσο κακόγουστη σε χρώματα , πλακάκια και συνδυασμούς χρωμάτων , τόσο άσχημα σχεδιασμένη που θα έχει συνέχεια απώλειες σε γυαλικά κλπ , με διάφορα επίπεδα στον πάγκο και ένα άσχετο πύργο στην μέση που τον κόβει στα δύο που πράγματι αξίζει να την κράξουν διεθνώς...
Αλλά δυστυχώς κάποιοι νομίζουν ότι ξορκίζουν το κίτς με τα φράγκα....
Συνήθως αποφεύγω να ασχολούμαι με την ματαιοδοξία ορισμένων , αλλά κάποιες φορές με ξεπερνάει ....
-
Να κάνω μια ερώτηση για συσκευές από εξωτερικό και ρεύματα/βολτ.
Μιας και μετακομιζω πίσω Ελλάδα από εξωτερικό, σκέφτομαι να φέρω και 1-2 μικροσυσκευές που έχω. Ωστόσο αυτές ειναι για 110 βολτ. Αξίζει να τις φέρω Ελλάδα και να αγοράσω μετασχηματιστή ή μπορεί να δημιουργηθέι κάποιο πρόβλημα; Κάπου διάβασα οτι και τα χερτζ παίζουν ρόλο αλλά δε μπορώ να βγάλω άκρη. Η χρήση μετασχηματιστή μακροχρόνια μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Πχ αν ο μετασχηματιστης χαλάσει σε 1-2 χρόνια, θα περάσει ρευμα 220 στη συσκευή και θα τη κάψει ή δε θα περάσει καθόλου;
Οι συσκευές που σκέφτομαι να φέρω :Νεσπρεσσο καφετιέρα : 100βολτ 50-60χερτζ και κάτι αλλο στα κινέζικα για 1200βατ
Παρασκευαστής ρυζιου (σαν ατμομάγειρας) : 110 βολτ 60χερτζ 610 βατ.Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση για συσκευές από εξωτερικό και ρεύματα/βολτ.
Μιας και μετακομιζω πίσω Ελλάδα από εξωτερικό, σκέφτομαι να φέρω και 1-2 μικροσυσκευές που έχω. Ωστόσο αυτές ειναι για 110 βολτ. Αξίζει να τις φέρω Ελλάδα και να αγοράσω μετασχηματιστή ή μπορεί να δημιουργηθέι κάποιο πρόβλημα; Κάπου διάβασα οτι και τα χερτζ παίζουν ρόλο αλλά δε μπορώ να βγάλω άκρη. Η χρήση μετασχηματιστή μακροχρόνια μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Πχ αν ο μετασχηματιστης χαλάσει σε 1-2 χρόνια, θα περάσει ρευμα 220 στη συσκευή και θα τη κάψει ή δε θα περάσει καθόλου;
Οι συσκευές που σκέφτομαι να φέρω :Νεσπρεσσο καφετιέρα : 100βολτ 50-60χερτζ και κάτι αλλο στα κινέζικα για 1200βατ
Παρασκευαστής ρυζιου (σαν ατμομάγειρας) : 110 βολτ 60χερτζ 610 βατ.Ευχαριστώ!
Έχεις δει πόσο κάνουν οι μετασχηματιστές για 500-1000W που λες ? Από έξω να τους πάρεις, οι μικροί για 300-500W πάνε 30-40€ άνετα, και για τα 1200W που λες μπορεί να φτάσεις μέχρι το 100αρικο. Πρόβλημα δεν θα έχεις, αλλά προφανώς για τις συσκευές που λες δεν αξίζει...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Έχεις δει πόσο κάνουν οι μετασχηματιστές για 500-1000W που λες ? Από έξω να τους πάρεις, οι μικροί για 300-500W πάνε 30-40€ άνετα, και για τα 1200W που λες μπορεί να φτάσεις μέχρι το 100αρικο. Πρόβλημα δεν θα έχεις, αλλά προφανώς για τις συσκευές που λες δεν αξίζει...
Ιδέα δεν έχω γι'αυτο ρωτάω! Δεν ήξερα οτι πάνε τόσο. Και καλά τη Νεσπρεσο την αφήνω. Το Παρασκευαστή ρυζιου (Ασιατισσα συζυγός... ) θα ήθελα να τον πάρω μιας και ιντερνετική έρευνα είχε μηδαμινά αποτελέσματα στην Ελληνική αγορά. Θενκς για τις πληροφορίες!
-
Αν δεις στο skroutz, ένας μετασχηματιστής στα 750VA πάει περίπου στα 40€, και ένας στα 1500VA πάει στα 60€. Ισως στο eBay να τους βρεις λίγο φτηνότερους, αλλά θα πρέπει να περιμένεις. Οπότε βλέπεις πόσο κάνουν τα μοντέλα που έχεις, κάνεις τις πράξεις, και βλέπεις αν σε συμφέρει ή όχι. π.χ. μια καινούρια Nespresso κάνει όσο ο μετασχηματιστής που θα χρειαστείς για αυτή που έχεις. Για τον παρασκευαστή δεν ξέρω, κάτι ατμομάγειρες είδα με 40-50€, που και πάλι δεν αξίζει να αγοράσεις μετασχηματιστή. Βασικά μετασχηματιστή θα πάρεις αν έχεις καμιά συσκευή των 150-200€ και άνω....
Τα hertz (συχνότητα AC ρεύματος) είναι η ίδια πάνω-κάτω, οπότε εκεί δεν θα έχεις πρόβλημα.
-
Ευχαριστώ Άσε!
-
Υπάρχει κάποια πρόταση για αφυγραντηρα οικονομικό σε χρήση; Υπάρχουν και αλλης τεχνολογθας εκτός από αυτά με συμπιεστή;
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....