-
Insignia 1.6 turbo ειναι καλη φαση.Και σχετικα φτηνο για οτι σου δινει.
Κοιταξε το full extra ποσο κανει.
Insignia 1.6 Turbo 180ps Cosmo : 25.150Για μενα insignia με χιλια!
180 αλογα 23 κιλα ροπη και ειναι αμαξαρα με τα ολα της!Καλοριζικο!
-
Παντως αν κοιταξεις Octavia δεν νομιζω να χρειαστεις στεισον. 5η πορτα εχει, 560 λιτρα χωρο αποσκευων εχει, απλετους χωρους μεσα εχει, ανεση στην εθνικη, τιμονι που κοβει μες την πολη (και μια σκαστρα που με τρελαινει )
-
Ο χρήστης greatst έγραψε:
@__QsisVTS__: Η δικιά σου εικόνα για το Octavia5 ποια είναι;
οτι ειναι ενα αξιοπρεπες ανετο αυτοκινητο με ακετα καλους χωρους, με πολυ λογικη τιμη για αυτα που προσφερει
για ταξιδια , μετακινησεις και λοιπα ηρεμα και χαλαρα πραγματα θα το επελεγα ανετα
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
@__nonos__: Συμφωνώ σε αρκετά από όσα είπες και διαφωνώ σε μερικά.
@__nonos__, Mad_Max_Geo: Πάντως για το insignia έχει όντως περάσει από το μυαλό μου και περιμένω στις επόμενες ημέρες να το οδηγήσω.
@__Focusman91__: η 'σκάστρα που σε τρελαίνει' υποθέτω ότι είναι άσχετη με το 1.4TSi
@__QsisVTS__: Κατάλαβα. Thanks.
-
1.4TSi εχει ο focusman. Μαμα μεχρι αϊδιας.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
1.4TSi εχει ο focusman. Μαμα μεχρι αϊδιας. -
Φιλε μου επιτρεψε μου να πω τα εξης :
α) Το αυτοκινητο ΔΕΝ το παντρευεσαι, οπως εκαναν πριν 30 χρονια, απλα το εκμεταλευεσαι για οσο καιρο χρειαζεται αναλογα με τις αναγκες σου...β) Βασει αυτων (των προδιαγρφων) που ζητας σε ενα αυτοκινητο θα διαλλεξεις την φθηνοτερη λυση (σημερα δεν υπαρχει κακο αυτοκινητο, αλλα καλο και πολυ καλο) ως προς το κοστος κτισης και συντηρησης (τι να το κανω το ακριβοτερο και καλυτερο(?) οταν μετα απο λιγα χρονια δεν θα αξιζει μια θα ειναι σχετικα ξεπερασμενο και θα το πληρωνω και ακριβα...)
γ) Θα ακουσεις πολλες ''ντουφεκιες'' στον αερα του τυπυ : ''με κλειστα ματια...ποτε αυτο...αυτο εχει τουτο ενω τα αλλα δεν εχουν... κ.ο.κ! Μην ψαρωσεις διοτι πολυ ειναι προκατηλειμμενοι (φυσιολογικο ειναι εξαλλου)!
δ) Εσυ θα το πληρωσεις και εσυ θα το οδηγεις με οτι αυτο συνεπαγεται γι'αυτο ψαχτο !
ε) Καλα κανεις και δεν υποτιμας τον χωρο αποσκευων!!!
Υ.Γ : Εαν ακουγα αυτα που μου ελεγαν φιλοι και γνωστοι δεν θα ειχα παρει το octavia 5 1.4tsi για το οποιο μετα απο εναν χρονο και 19.000χλμ πινω νερο στο ονομα του...!
Υ.Γ2 : Δεν μπορω να διαβαζω μ@λ@κιες για την ανεση και την συμπεριφορα της octavia 5 απο ανθρωπους που δεν εχουν μπει καν μεσα και δεν το εχουν οδηγησει...(δεν ειναι citroen, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ισχυουν αυτα που γραφονται)! -
Ο χρήστης CHRIS-ASTRA έγραψε:
α) Το αυτοκινητο ΔΕΝ το παντρευεσαι, οπως εκαναν πριν 30 χρονια, απλα το εκμεταλευεσαι για οσο καιρο χρειαζεται αναλογα με τις αναγκες σου...β) Βασει αυτων (των προδιαγρφων) που ζητας σε ενα αυτοκινητο θα διαλλεξεις την φθηνοτερη λυση (σημερα δεν υπαρχει κακο αυτοκινητο, αλλα καλο και πολυ καλο) ως προς το κοστος κτισης και συντηρησης (τι να το κανω το ακριβοτερο και καλυτερο(?) οταν μετα απο λιγα χρονια δεν θα αξιζει μια θα ειναι σχετικα ξεπερασμενο και θα το πληρωνω και ακριβα...)
γ) Θα ακουσεις πολλες ''ντουφεκιες'' στον αερα του τυπυ : ''με κλειστα ματια...ποτε αυτο...αυτο εχει τουτο ενω τα αλλα δεν εχουν... κ.ο.κ! Μην ψαρωσεις διοτι πολυ ειναι προκατηλειμμενοι (φυσιολογικο ειναι εξαλλου)!
δ) Εσυ θα το πληρωσεις και εσυ θα το οδηγεις με οτι αυτο συνεπαγεται γι'αυτο ψαχτο !
Υ.Γ : Εαν ακουγα αυτα που μου ελεγαν φιλοι και γνωστοι δεν θα ειχα παρει το octavia 5 1.4tsi για το οποιο μετα απο εναν χρονο και 19.000χλμ πινω νερο στο ονομα του...!
Υ.Γ2 : Δεν μπορω να διαβαζω μ@λ@κιες για την ανεση και την συμπεριφορα της octavia 5 απο ανθρωπους που δεν εχουν μπει καν μεσα και δεν το εχουν οδηγησει...(δεν ειναι citroen, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ισχυουν αυτα που γραφονται)!Αυτή είναι η δική σου λογική και είναι σεβαστή αλλά δεν μπορείς να την επιβάλλεις σε όλους. Υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει: 'Διαθέτω ένα Χ ποσό για αυτοκίνητο, οι ανάγκες μου είναι Ψ και Ζ. Ποιό είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορώ να πάρω βάσει των δικών μου αναγκών (π.χ. επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, εξοπλισμός, χώροι κλπ); Αυτό θα πάρω και ας μπορούσα να κάνω την δουλειά μου και με ένα φθηνότερο.'
-
Παντως σε φιλου-συμφοιτητη octavia 5 1.4tsi που μπαινω συχνα ακομα και ο ιδιος παραδεχεται οτι δε τον εμπνεει το πατημα της και ψαχνεται για μεγαλυτερες ζαντες ενω ο ιδιος εχω διαπιστωσει τα χειροτερα σχετικα με τα πλαστικα και την ποιοτητα της καμπινας..Απο συναρμογη βεβαια ειναι αψογο.. Ειναι πραγματικα καλη λυση στα λεφτα του και ειναι οντως τιμιο αυτοκινητο και γενικα συμπαθω τα αυτοκινητα που δε ζηταν πολλα αλλα κοστιζουν οσο τους αξιζει, αλλα σε αυτο το εσωτερικο δε θα αντεχα πανω απο 2 μερες, συνυπολογιζοντας και την εξωτερικη σχεδιαση που απλα το θεωρω απο ασχημο εως βαρετο.. Εχω παραστασεις και απο insignia,c5,159 οποτε δε μιλαω ετσι στον αερα..
Δε το εγραψα για να πλακωθουμε οτι εχω διαπιστωσει γραφω..Επισης δε παιρνεις παντα το φθηνοτερο αλλα το καλυτερο στα λεφτα που διαθετεις..Αυτη τη λογικη εχω εγω τουλαχιστον.. -
@__CHRIS-ASTRA__, REALZEUS: Συμφωνώ στη λογική σας και ... δεν νομίζω ότι διαφωνείτε μεταξύ σας.
Ακούω με σεβασμό όλες τις απόψεις, θα οδηγήσω και τα αυτοκίνητα που μπορώ να βρω για test-drive, και κάπου θα καταλήξω.
Πάντως για την ώρα είμαι 'κοντά' στο Octavia 1.4TSi+DSG7+CruiseControl (ίσως και σε κόκκινο χρώμα να δείχνει πιο 'σπορ'!).
edit: Τώρα είδα την απάντηση του nonos (την ανέρτησε όσο έγραφα τη δικιά μου). Προσθέτω λοιπόν:
@__nonos__: Χρήσιμες και αυτές οι βιωματικές πληροφορίες! Ναι, κι εγώ δεν 'λιποθύμησα' μπαίνοντας στο Octavia ενώ το εσωτερικό του C5 με 'ψάρωσε' αρκετά!
-
Οντως ειναι η αποψη μου αυτη και δεν την επιβαλω σε κανεναν (ειναι απολυτη οσο και η δικη σας)
Το πως νιωθει κανεις μεσα σε ενα αυτοκινητο ειναι σε γενικες γραμμες υποκειμενικο...
-
Οντως ειναι η αποψη μου αυτη και δεν την επιβαλω σε κανεναν (ειναι απολυτη οσο και η δικη σας)Το πως νιωθει κανεις μεσα σε ενα αυτοκινητο ειναι σε γενικες γραμμες υποκειμενικο...
Πάντως έλεγα 'πού θυμάμαι το nickname σου ... πού το θυμάμαι ... πού ...' και ... το βρήκα!
Εδώ: viewtopic.php?f=15&t=35031
Είχα βρει την όλη συζήτηση πολύ ενδιαφέρουσα! (Έτσι βρήκα και το φόρουμ γενικά! Μια αναζήτηση μου έβγαλε την παραπάνω συζήτηση και με αφορμή αυτήν γράφτηκα στο φόρουμ!).
-
Η ομορφιά σε ένα αυτ/το είναι ίσως το πιο υποκειμενικό πράγμα στον κόσμο..
Συνήθως στα φόρουμ πιο πολύ μπερδεύεσαι όταν ακούς τόσες αντικρουόμενες απόψεις.Προσωπικά , είμαι 33 ετών και επειδή πάντα οδηγούσα Ιάπωνα , δεν είχα ποτέ πάρε δώσε με συνεργεία..Αυτό είναι ο οδηγός μου για την αγορά του επόμενου μου αυτ/του.
Κάποιος άλλος δεν τον πολυνοιάζει αυτό , προτιμά το καλό σαλόνι ενός Σιτροέν , το άνετο ταξίδι του με ένα τέτοιο αυτ/το και όταν τρέχει στα συνεργεία το θεωρεί φυσικό...
Κοινώς , όπως μάθει κανείς... -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Συνήθως στα φόρουμ πιο πολύ μπερδεύεσαι όταν ακούς τόσες αντικρουόμενες απόψεις.Προσωπικά , είμαι 33 ετών και επειδή πάντα οδηγούσα Ιάπωνα , δεν είχα ποτέ πάρε δώσε με συνεργεία..Αυτό είναι ο οδηγός μου για την αγορά του επόμενου μου αυτ/του.
Κάποιος άλλος δεν τον πολυνοιάζει αυτό , προτιμά το καλό σαλόνι ενός Σιτροέν , το άνετο ταξίδι του με ένα τέτοιο αυτ/το και όταν τρέχει στα συνεργεία το θεωρεί φυσικό...
Κοινώς , όπως μάθει κανείς...Η ομορφια ειναι οντως υποκειμενικο πραγμα αλλα η octavia να με συγχωρειτε αλλα ξεπερναει το οριο της υποκειμενικοτητας..
Ναι μονο που και αυτο ειναι πολυ σχετικο.. Π.χ. μετα απο 8-9 citroen δεν ειχαμε ποτε παρε δωσε με συνεργεια εκτος απο ενα που ηταν μετατροπη, και τα περισσοτερα 2ο χερι.. Και φυσικα ειναι 2010 και ειναι αστειο να μιλαμε π.χ. για ιαπωνικη αξιοπιστια οταν ελαχιστα ιαπωνεζικα φτιαχνονται στην ιαπωνια και οταν ολοι χρησιμοπουουν εξωτερικους προμηθευτες απο ολες τους χωρες του κοσμου..Τους ιαπωνες τους παραδεχομαι σε αυτο το κομματι (αξιοπιστια) αλλα μεχρι εκει σε πολλες περιπτωσεις..
Γενικα επισης θεωρω σωστοτερο να επιλεγει κανεις αυτοκινητα με καλυτερη ενεργητικη ασφαλεια (φρενα-κρατημα-αισθηση) παρα αυτοκινητα που μπορει να κοστισουν π.χ. 1000e λιγοτερα μεσα σε μια 10ετια.. Το ποσο ειναι αστειο κατα τη γνωμη μου..Και μπορει ιδιως οι ιαπωνεζοι οσο πανε να κλεινουν τη ψαλιδα με τους ευρωπαιους παραγοντας αυτοκινητα με ολο και καλυτερα οδικα χαρακτηριστικα αλλα μεχρι 5-6 χρονια η διαφορα ηταν πολυ μεγαλυτερη και φυσικα οχι υπερ τους..
Γενικα δε διαφωνουμε απλα γραφω κι εγω την αλλη οψη, τι θελω εγω. -
@__giannik1977__: Ναι δεν διαφωνώ! Μάλιστα, εάν το Mazda 6 έβγαινε με αυτόματο κιβώτιο στα 1800cc σε αποδεκτή (από εμένα) τιμή ... θα το αγόραζα 'με κλειστά τα μάτια'!
==========================================================
@__nonos__:
Λες:
Η ομορφια ειναι οντως υποκειμενικο πραγμα αλλα η octavia να με συγχωρειτε αλλα ξεπερναει το οριο της υποκειμενικοτητας..
Εννοείς ότι η Octavia είναι όμορφο ή άσχημο αυτοκίνητο; (με μπέρδεψες λίγο...)
==========================================================
@__sv2__: Όχι, αυτό δεν θα το έπαιρνα σίγουρα!
-
Ο χρήστης greatst έγραψε:
Εννοείς ότι η Octavia είναι όμορφο ή άσχημο αυτοκίνητο; (με μπέρδεψες λίγο...)
Εννοει οτι θεωρειται (η θα πρεπει να θεωρειται ) κακασχημο απ'ολους!!!!
-
@__efthymis__: Χαχαχα... Γούστα είναι αυτά! Εμένα μου αρέσει προσωπικά!
===============================================================
@__sv2__: Όμορφο, αλλά ... τεράστιο (μου φαίνεται)!
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Κοινώς , όπως μάθει κανείς...Όντως τα ιαπωνικά είναι τα πλέον αξιόπιστα αυτοκίνητα. Αλλά ακόμα και με πρώτο κριτίριο την αξιοπιστία, το να καταλήξεις πχ σε ιαπωνικό δεν σου ανειρεί το όποιο δικαίωμα να δείς και άλλα πράγματα πέραν της αξιοπιστίας. Οι ιάπωνες πλέον κατασκευάζουν αυτοκίνητα που προσφέρουν πολλά περισσότερα απο την λογική ενός αξιόπιστου αυτοκινήτου. Αυτοκίνητα όπως τα Μάζντα 2,3 και 6, τα τογιότα Γιάρις, Αβένσις, κλπ δεν έχουν μόνο σαν πλεονέκτημα την υψηλή αξιοπιστία.
'Οσο για το στερεότυπο καλών ευρωπαικών αλλά μη αξιόπιστων αυτοκινήτων λίγο θα σε ξαφνιάσω αλλα μιάς και αναφέρεσαι στην Σιτροέν, ως οικογένεια έχουμε πάρει 5 αυτοκίνητα της σιτροέν μέσα σε 16 χρόνια. Σε γενικές γραμμές όλα πήγαν πολύ καλά στο θέμα της αξιοπιστίας, και με βάση τα χλμ που κάνανε-15000 με 20000 το χρόνο.
-
greatst απο την αρχη αναφερθηκα στο octavia 5 ως ασχημο αυτοκινητο..
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παντως σε φιλου-συμφοιτητη octavia 5 1.4tsi που μπαινω συχνα ακομα και ο ιδιος παραδεχεται οτι δε τον εμπνεει το πατημα της και ψαχνεται για μεγαλυτερες ζαντες ενω ο ιδιος εχω διαπιστωσει τα χειροτερα σχετικα με τα πλαστικα και την ποιοτητα της καμπινας..Απο συναρμογη βεβαια ειναι αψογο.. Ειναι πραγματικα καλη λυση στα λεφτα του και ειναι οντως τιμιο αυτοκινητο και γενικα συμπαθω τα αυτοκινητα που δε ζηταν πολλα αλλα κοστιζουν οσο τους αξιζει, αλλα σε αυτο το εσωτερικο δε θα αντεχα πανω απο 2 μερες, συνυπολογιζοντας και την εξωτερικη σχεδιαση που απλα το θεωρω απο ασχημο εως βαρετο.. Εχω παραστασεις και απο insignia,c5,159 οποτε δε μιλαω ετσι στον αερα..
Δε το εγραψα για να πλακωθουμε οτι εχω διαπιστωσει γραφω..Επισης δε παιρνεις παντα το φθηνοτερο αλλα το καλυτερο στα λεφτα που διαθετεις..Αυτη τη λογικη εχω εγω τουλαχιστον.. -
Υ.Γ2 : Δεν μπορω να διαβαζω μ@λ@κιες για την ανεση και την συμπεριφορα της octavia 5 απο ανθρωπους που δεν εχουν μπει καν μεσα και δεν το εχουν οδηγησει...(δεν ειναι citroen, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ισχυουν αυτα που γραφονται)!Δεν είναι κορόιδα όσοι δεν αγόρασαν την Octavia5 . Προσωπικά έχω μπεί μέσα την έχω οδηγήσει και μου άφησε μικτά συναισθήματα . Κυρίως όμως μου άφησε ανολοκλήρωτη γεύση .
Παντως σε φιλου-συμφοιτητη octavia 5 1.4tsi που μπαινω συχνα ακομα και ο ιδιος παραδεχεται οτι δε τον εμπνεει το πατημα της και ψαχνεται για μεγαλυτερες ζαντες ενω ο ιδιος εχω διαπιστωσει τα χειροτερα σχετικα με τα πλαστικα και την ποιοτητα της καμπινας...........
.Επισης δε παιρνεις παντα το φθηνοτερο αλλα το καλυτερο στα λεφτα που διαθετεις..Αυτη τη λογικη εχω εγω τουλαχιστον..Είναι θέμα αναγκών και προτεραιοτήτων . Είναι κάπως υποκειμενικό .
Αλλά από την άλλη δεν έιναι τυχαίο ότι η ίδια η VW έχει βάλει στην ουρά των κατασκευών της την Skoda .
Σε όλα τα στοιχεία σχεδιασμού και υλικών .
Δεν είναι καλό ότι περισσεύει από τα προηγούμενα χρόνια να το ρίχνεις στην skoda .Δεν την προσέχει όσο τα άλλα 2 βασικά brand names και υπολογίζει ότι θα πουλήσει ως entry-level στο Group της.
Προσωπικά δεν συγκρίνω για παράδειγμα την VW με την Ford . Είχα και από τα 2 .
Π.χ. Passat με Mondeo . Το mondeo ήταν και είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία και το service των 2 εταιρειών έχει αρκετή διαφορά στο κόστος .Για παράδειγμα σε αυτά που προσφέρουν , δεν συγκρίνω το σημερινό σύνολο της C5 1,6Τ με το Passat.
Όσο αφορά τα λίτρα . Θα προτιμούσα ένα άνετο και ήσυχο ταξίδι με την C5 παρά τα 50 λίτρα πορτμπαγκάζ του Octavia. Το ίδιο και στην εμφάνιση είναι καλό να μπορείς να το βλέπεις και να σου αρέσει . Μέσα και έξω .Αν πάλι αυτά ισχύουν αλλά αντεστραμμένα τότε όπως είπα τα κριτήρια είναι υποκειμενικά και πάω πάσο.
Ερωτήσεις - προβληματισμοί για αγορά νέου αυτοκινήτου