-
Ο χρήστης Dragonlord έγραψε:
Λοιπόν, θα προσπαθήσω να σου δώσω μια εικόνα από τη σύντομη εμπειρία που είχα από test drive σε golf 1.4 tsi dsg (τώρα έχω ένα υπό παραγγελία), σε σύγκριση με το ημιαυτόματο-σειριακό dualogic που είχα σε ένα fiat 500: Στο dsg δεν καταλαβαίνεις τις αλλαγές. Αυτό το μικρό 'κόμπιασμα' απλώς δεν υπάρχει! Συγκεκριμένα στο test drive δεν καταλάβαινα καν τις αλλαγές, σα να μην άλλαζαν ταχύτητες... Επίσης, ενώ στο fiat χρειάστηκε να συνηθίσω το πού άλλαζε ταχύτητες (γιατί δεν τις άλλαζε εκεί που θα τις άλλαζα εγώ), στο dsg δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο... Ωραίο πράμα. Επίσης το 7τάχυτο υποτίθεται ότι έχει μακριά 7η (λογικό), με την οποία σε μεγάλες ταχύτητες κρατάς τις στροφές χαμηλά, με αποτέλεσμα και να καις λιγότερο και να έχεις λιγότερο θόρυβο.Thanks για τις πληροφορίες! Πού θα πάει, θα βρω κι εγώ κάποιο να οδηγήσω (DSG).
Πάντως αυτή η αίσθηση που περιγράφεις υπήρχε και στο Honda Insight που οδήγησα σήμερα (βγαίνει μόνο με CVT κιβώτιο το οποίο αν δεν κάνω λάθος ... δεν έχει 'ταχύτητες' με την 'κλασική' έννοια!).
-
Ο χρήστης greatst έγραψε:
Λοιπόν, θα προσπαθήσω να σου δώσω μια εικόνα από τη σύντομη εμπειρία που είχα από test drive σε golf 1.4 tsi dsg (τώρα έχω ένα υπό παραγγελία), σε σύγκριση με το ημιαυτόματο-σειριακό dualogic που είχα σε ένα fiat 500: Στο dsg δεν καταλαβαίνεις τις αλλαγές. Αυτό το μικρό 'κόμπιασμα' απλώς δεν υπάρχει! Συγκεκριμένα στο test drive δεν καταλάβαινα καν τις αλλαγές, σα να μην άλλαζαν ταχύτητες... Επίσης, ενώ στο fiat χρειάστηκε να συνηθίσω το πού άλλαζε ταχύτητες (γιατί δεν τις άλλαζε εκεί που θα τις άλλαζα εγώ), στο dsg δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο... Ωραίο πράμα. Επίσης το 7τάχυτο υποτίθεται ότι έχει μακριά 7η (λογικό), με την οποία σε μεγάλες ταχύτητες κρατάς τις στροφές χαμηλά, με αποτέλεσμα και να καις λιγότερο και να έχεις λιγότερο θόρυβο.
Thanks για τις πληροφορίες! Πού θα πάει, θα βρω κι εγώ κάποιο να οδηγήσω (DSG).
Πάντως αυτή η αίσθηση που περιγράφεις υπήρχε και στο Honda Insight που οδήγησα σήμερα (βγαίνει μόνο με CVT κιβώτιο το οποίο αν δεν κάνω λάθος ... δεν έχει 'ταχύτητες' με την 'κλασική' έννοια!).
Πάντως από επιδόσεις δεν μπορεί να συγκριθεί το Ινσαιτ με αυτά που σου έχουμε προτείνει.Απλά σκέψου πως θα είναι φορτωμένο με 3 και 4 άτομα και με αποσκευές.Προς Θεού δεν το βγάζω άχρηστο.Ούτε καν το έχω οδηγήσει, απλά δεν νομίζω να συγκρίνετε με τα τούρμπο. Απλά μην οδηγηθείς σε λάθος συμπεράσματα επειδή δεν βρίσκεις αμάξι με ντι ες τζι.Τελικά ποιά αμάξια είδες από κοντα?(εκτος ινσαιτ)
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Για μένα με 25κ αγοράζεις Octavia 1.8Τ και full extra.Αν τα είχες ζεστά στο χέρι δεν υπήρχε περίπτωση να τα δώσει για Skoda .
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Για μένα με 25κ αγοράζεις Octavia 1.8Τ και full extra.
Αν τα είχες ζεστά στο χέρι δεν υπήρχε περίπτωση να τα δώσει για Skoda .
αλλά?
-
αυτό λέω και εγώ με μία απλή αλλαγή στον τονισμό .... άλλα .
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
αυτό λέω και εγώ με μία απλή αλλαγή στον τονισμό .... άλλα .γιατι παραξενεύεσαι? ο κόσμος έχει περίεργα γούστα...
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
γιατί ρε παιδιά ? Επειδή δεν είναι πουλ μουρ η μάρκα ?
Ε εντάξει τότε ας πάρει μία BMW , να κάνει και την περατζάδα εκεί στην πόλη που μένει και να δούνε όλοι ..... -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Ε εντάξει τότε ας πάρει μία BMW , να κάνει και την περατζάδα εκεί στην πόλη που μένει και να δούνε όλοι .....Μα γιατί το λες αυτό?Καλύτερα να πάρει την 116
-
αυτά μας φάγανε...
-
Οταν κάποιος φτάνει σε αυτά το χρήματα ίσως θα έπρεπε να κοιτάζει και για κάποιο καλό μεταχειρισμένο.
Υπάρχουν ευκαιρίες και σε αυτοκίνητα high class. -
τι εννοείς high class?
-
τι εννοείς high class?Αστερακια ,προπελιτσες,κυκλακια .
-
Όπως αυτό για παράδειγμα:
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
τι εννοείς high class?
Αστερακια ,προπελιτσες,κυκλακια .
Ακριβώς!
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Όπως αυτό για παράδειγμα:Χμ ίσως ναι! Αλλά με λιγότερους ίππους! Οι 1600 θα του πέσουνε πολλοί
-
Απλά έχει βάλει πρόγραμμα ο άνθρωπος...
-
το αμάξι γαμάτο..
εγώ όμως (προσωπικά πάντα) δεν δίνω 25.000 € για μεταχειρισμένο 3ετίας...και ας είναι και Αudi !!
Αν τα είχα μετρητά ίσως , όμως επειδή θα μου βγει ο πάτος με την δόση κάθε μήνα , τότε δεν... -
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
Ε εντάξει τότε ας πάρει μία BMW , να κάνει και την περατζάδα εκεί στην πόλη που μένει και να δούνε όλοι .....Μα γιατί το λες αυτό?Καλύτερα να πάρει την 116
116 rulezz
-
το αμάξι γαμάτο..
εγώ όμως (προσωπικά πάντα) δεν δίνω 25.000 € για μεταχειρισμένο 3ετίας...και ας είναι και Αudi !!
Αν τα είχα μετρητά ίσως , όμως επειδή θα μου βγει ο πάτος με την δόση κάθε μήνα , τότε δεν...Εγώ ούτε μετρητά!
-
Νομίζω ότι το θέμα το εξαντλήσαμε, και για να μην χάσει την (όποια) αξία του το topic θα πρότεινα κάποιος mod/admin να το κλειδώσει.
Κλείνοντας, από μεριάς μου, θέλω να ευχαριστήσω όσους είχαν δημιουργική συνεισφορά στη συζήτηση με τις απόψεις που κατέθεσαν.
Ευχαριστώ!
Ερωτήσεις - προβληματισμοί για αγορά νέου αυτοκινήτου