-
Αγαπητοί φίλοι, γεια σας και ... καλώς σας βρήκα! (αυτό είναι το 1ο μου post στο συγκεκριμένο φόρουμ).
Περνώ κατευθείαν στο 'ψητό': θέλω να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο. Η μέχρι τώρα 'εμπειρία' μου στην αυτοκίνηση είναι η εξής: είχα ένα Citroen BX (μη-καταλυτικό, 1.1cc) για 3 χρόνια και στη συνέχεια έχω ένα Citroen Xantia-II 1.6cc 90HP (με υδροπνευματική ανάρτηση και τα δύο) τα τελευταία 10 χρόνια. Με το Xantia έχω κάνει περίπου 200000 χιλιόμετρα.
Ψάχνοντας λίγο στην αγορά, με σχετικά 'αόριστα' κριτήρια και αρκετά 'ενστικτωδώς' θέλω ένα αυτοκίνητο στις διαστάσεις περίπου του Xantia και με μεγάλο χώρο αποσκευών (η σύζυγος πήρε το Opel Corsa 1.4cc 100HP με αυτόματο κιβώτιο) και εάν γίνεται θα το ήθελα με αυτόματο κιβώτιο (ναι, ναι, γλυκάθηκα κι εγώ, δεν είμαι και οδηγός αγώνων!). Από διάφορα που είδα μάλλον με 'κέρδιασαν' τα εξής:
Citroen C5 1.6 (turbo) THP 155HP με υδροενεργητική ανάρτηση ΙΙΙ: περί τα 22500 με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, περί τα 24500 με αυτόματο κιβώτιο. Υπέρπληρες και 'πλούσιο' σε εξοπλισμό, μου φάνηκε να έχει λίγο μικρούς χώρους στους πίσω επιβάτες για τα πόδια τους αλλά δεν το ρύθμισα και το μπροστά κάθισμα να το δω καλά. Για τόσο μεγάλο αυτοκίνητο πάντως, νομίζω έχει μικρούς χώρους αποσκευών.
Skoda Octavia 1.4 (turbo) TSI 122HP (έκδοση elegance) με DSG7: περί τα 21500. Άνετο, καλοί χώροι πλην του πίσω 'μεσαίου' (5ου) επιβάτη λόγω του 'εξογκώματος' στο πάτωμα. Ο χώρος αποσκευών ... χωράει απλά 'τα πάντα όλα'!
VW Jetta 1.4 (turbo) TSI 122HP (έκδοση sportline) με DSG7: περί τα 23000. Ισχύουν παρόμοιες εντυπώσεις με το Octavia (πλην του 5ου επιβάτη που δεν το πρόσεξα τότε αλλά ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι θα είναι παρόμοιο(?)).
Για την ώρα με βλέπω να αμφιταλαντεύομαι μεταξύ των citroen-skoda. Citroen: έχω ήδη εδώ και 13 χρόνια αυτοκίνητα με υδροπνευματική ανάρτηση και μου αρέσει. Από την άλλη, βρίσκω το σέρβις (στις αντιπροσωπείες πανάκριβο!). [Αλήθεια, το σέβρις του Octavia θα είναι φθηνότερο του Jetta?]. Skoda: τόσα ταξί είναι Octavia, δεν ξέρουν αυτοί;
Παρακαλώ τις σκέψεις σας! Εάν μάλιστα κάποιοι έχετε εμπειρία με κάποιο από τα παραπάνω ... ακούω!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ΥΓ: οι τιμές που παραθέτω προκύπτουν είτε αφαιρώντας το πόσο μου παίρνουν το Xantia (απόσυρση ή ανταλλαγή) είτε δεν μου το παίρνουν και είναι οι αρχικές. Σε κάθε περίπτωση, εγώ τόσο πρέπει (στο περίπου) να πληρώσω από την τσέπη μου για να πάρω το αυτοκίνητο.
ΥΓ2: τελικά στην τιμή του Octavia περιλαμβάνεται και το ESP.
-
Αγαπητοί φίλοι, γεια σας και ... καλώς σας βρήκα! (αυτό είναι το 1ο μου post στο συγκεκριμένο φόρουμ).
Περνώ κατευθείαν στο 'ψητό': θέλω να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο. Η μέχρι τώρα 'εμπειρία' μου στην αυτοκίνηση είναι η εξής: είχα ένα Citroen BX (μη-καταλυτικό, 1.1cc) για 3 χρόνια και στη συνέχεια έχω ένα Citroen Xantia-II 1.6cc 90HP (με υδροπνευματική ανάρτηση και τα δύο) τα τελευταία 10 χρόνια. Με το Xantia έχω κάνει περίπου 200000 χιλιόμετρα.
Ψάχνοντας λίγο στην αγορά, με σχετικά 'αόριστα' κριτήρια και αρκετά 'ενστικτωδώς' θέλω ένα αυτοκίνητο στις διαστάσεις περίπου του Xantia και με μεγάλο χώρο αποσκευών (η σύζυγος πήρε το Opel Corsa 1.4cc 100HP με αυτόματο κιβώτιο) και εάν γίνεται θα το ήθελα με αυτόματο κιβώτιο (ναι, ναι, γλυκάθηκα κι εγώ, δεν είμαι και οδηγός αγώνων!). Από διάφορα που είδα μάλλον με 'κέρδιασαν' τα εξής:
Citroen C5 1.6 (turbo) THP 155HP με υδροενεργητική ανάρτηση ΙΙΙ: περί τα 22500 με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, περί τα 24500 με αυτόματο κιβώτιο. Υπέρπληρες και 'πλούσιο' σε εξοπλισμό, μου φάνηκε να έχει λίγο μικρούς χώρους στους πίσω επιβάτες για τα πόδια τους αλλά δεν το ρύθμισα και το μπροστά κάθισμα να το δω καλά. Για τόσο μεγάλο αυτοκίνητο πάντως, νομίζω έχει μικρούς χώρους αποσκευών.
Skoda Octavia 1.4 (turbo) TSI 122HP (έκδοση elegance) με DSG7: περί τα 21500. Άνετο, καλοί χώροι πλην του πίσω 'μεσαίου' (5ου) επιβάτη λόγω του 'εξογκώματος' στο πάτωμα. Ο χώρος αποσκευών ... χωράει απλά 'τα πάντα όλα'!
VW Jetta 1.4 (turbo) TSI 122HP (έκδοση sportline) με DSG7: περί τα 23000. Ισχύουν παρόμοιες εντυπώσεις με το Octavia (πλην του 5ου επιβάτη που δεν το πρόσεξα τότε αλλά ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι θα είναι παρόμοιο(?)).
Για την ώρα με βλέπω να αμφιταλαντεύομαι μεταξύ των citroen-skoda. Citroen: έχω ήδη εδώ και 13 χρόνια αυτοκίνητα με υδροπνευματική ανάρτηση και μου αρέσει. Από την άλλη, βρίσκω το σέρβις (στις αντιπροσωπείες πανάκριβο!). [Αλήθεια, το σέβρις του Octavia θα είναι φθηνότερο του Jetta?]. Skoda: τόσα ταξί είναι Octavia, δεν ξέρουν αυτοί;
Παρακαλώ τις σκέψεις σας! Εάν μάλιστα κάποιοι έχετε εμπειρία με κάποιο από τα παραπάνω ... ακούω!
ΥΓ: οι τιμές που παραθέτω προκύπτουν είτε αφαιρώντας το πόσο μου παίρνουν το Xantia (απόσυρση ή ανταλλαγή) είτε δεν μου το παίρνουν και είναι οι αρχικές. Σε κάθε περίπτωση, εγώ τόσο πρέπει (στο περίπου) να πληρώσω από την τσέπη μου για να πάρω το αυτοκίνητο.
-
-
Μάλλον δεν ρύθμισες σωστά το κάθισμα για να έχεις αντίληψη στην C5
Προσωπικά πιστεύω ότι ο κινητήρας turbo ήταν αυτό που έλειπε από τη Citroen. Η υδροπνευματική αξίζει τα 2 παραπάνω χιλιάρικα. Πλέον αυτού μπορείς να πετύχεις και οριακά καλύτερη τιμή μεταχειρισμένου για την Xanthia....
Go for the C5.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μάλλον δεν ρύθμισες σωστά το κάθισμα για να έχεις αντίληψη στην C5Προσωπικά πιστεύω ότι ο κινητήρας turbo ήταν αυτό που έλειπε από τη Citroen. Η υδροπνευματική αξίζει τα 2 παραπάνω χιλιάρικα. Πλέον αυτού μπορείς να πετύχεις και οριακά καλύτερη τιμή μεταχειρισμένου για την Xanthia....
Go for the C5.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Για το κάθισμα θέλω να πιστεύω ότι έχεις δίκιο. Για την τιμή μεταχειρισμένου, στην αντιπροσωπεία που ρώτησα μου είπαν ότι θα το πάρουν με πρόγραμμα απόσυρσης στα 4000 ευρώ, οπότε από εκεί που το (πχ) αυτόματο έκανε περί τα 28500 πάει στα περίπου 24500. Άρα το όφελος έχει ήδη υπολογιστεί στις παραπάνω τιμές.
-
Από τις 3 προτάσεις θα πήγαινα στο C5 για πολλούς λόγους. Η Octavia5 μου φαίνεται πιο value for money (θεωρώ δεδομένη την αξιοπιστία πλέον του 1,4 122ΗΡ και σύμφωνα με όσους το έχουν οδηγήσει το DSG θεωρείτε κορυφαίο στα κιβώτια) αλλά σε εμφάνιση υστερεί αρκετά απο την C5.
Το VW απλώς θα το άφηνα να υπάρχει στις εκθέσεις θεωρώντας καλύτερη την Octavia5 ή εναλλακτικά το καλύτερο και μεγαλύτερο Passat.
Απο εκεί και πέρα σκέψου το 'μετά'. Αν δεν είσαι ευχαριστημένος απο το aftersales της Citroen φύγε και μην τους δίνεις άλλη ευκαιρία. Το aftersales της VW είναι ελάχιστα ακριβότερο απο της Skoda (που και εκείνης δεν είναι και απο τα φτηνα)!
Σαν κριτήριο τα Octavia Taxi να ξέρεις ότι οι περισσότεροι πηγαίνουν στα εξουσιοδοτημένα για όσο ισχύει η εγγύηση και μετά πάνε σε άλλα συνεργεία 'για ότι τύχει' αφού τα πετρελαιοκίνητα Skoda δεν έχουν ιδιαίτερες αλλαγές εδώ και αρκετά χρόνια. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Από τις 3 προτάσεις θα πήγαινα στο C5 για πολλούς λόγους. Η Octavia5 μου φαίνεται πιο value for money (θεωρώ δεδομένη την αξιοπιστία πλέον του 1,4 122ΗΡ και σύμφωνα με όσους το έχουν οδηγήσει το DSG θεωρείτε κορυφαίο στα κιβώτια) αλλά σε εμφάνιση υστερεί αρκετά απο την C5.
Το VW απλώς θα το άφηνα να υπάρχει στις εκθέσεις θεωρώντας καλύτερη την Octavia5 ή εναλλακτικά το καλύτερο και μεγαλύτερο Passat.
Απο εκεί και πέρα σκέψου το 'μετά'. Αν δεν είσαι ευχαριστημένος απο το aftersales της Citroen φύγε και μην τους δίνεις άλλη ευκαιρία. Το aftersales της VW είναι ελάχιστα ακριβότερο απο της Skoda (που και εκείνης δεν είναι και απο τα φτηνα)!
Σαν κριτήριο τα Octavia Taxi να ξέρεις ότι οι περισσότεροι πηγαίνουν στα εξουσιοδοτημένα για όσο ισχύει η εγγύηση και μετά πάνε σε άλλα συνεργεία 'για ότι τύχει' αφού τα πετρελαιοκίνητα Skoda δεν έχουν ιδιαίτερες αλλαγές εδώ και αρκετά χρόνια.Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Μόνο και μόνο για την εμφάνιση δεν νομίζω ότι αξίζει να πάω στο C5. Εάν το σκέφτομαι είναι ο πλήρης εξοπλισμός (αν και τα βασικά και σημαντικά τα έχουν και τα άλλα δύο) και η υδροενεργητική. Με κατάλαβες σωστά στον προβληματισμό μου: αυτό που έγραψες και υπογράμμισα στην παράθεση που έκανα
-
Sorry που θα το θέσω έτσι , χωρίς παρεξήγηση ελπίζω , αλλά ειλικρινά απορώ ,
Είχες την Xantia III ( Κιμπάρικα πράγματα ), ένα αυτοκίνητο που ξεχώριζε στα χρόνια του , με την υδροπνευματική ανάρτηση , , και σκέφτεσαι Jetta και octavia ?Κάνε το εξής . Θυμίσου πώς ήταν το jetta και το skoda το πριν 10-12 χρόνια και θα αποφασίσεις αμέσως .
Για να είμαστε ειλικρινής το Octavia εξελίχθηκε περισσότερο απο το jetta .C5 με κλειστά τα μάτια . ( ή μάλλον με ανοικτά ).
Όσο αφορά τα ΤΑΧΙ , απλά αγοράζουν μία απο τις φθηνότερες λύσεις για να κάνουν την δουλειά τους τίποτε άλλο. Εδειναν 150-200,000 euro για την άδεια τι περίμενες να αγοράσουν ? Το φθηνότερο φυσικά . Άσε που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν είναι οδηγοί ώστε να τους κουράζει το τρέμουλο του πετρελαίου .
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Sorry που θα το θέσω έτσι , χωρίς παρεξήγηση ελπίζω , αλλά ειλικρινά απορώ ,
Είχες την Xantia III ( Κιμπάρικα πράγματα ), ένα αυτοκίνητο που ξεχώριζε στα χρόνια του , με την υδροπνευματική ανάρτηση , , και σκέφτεσαι Jetta και octavia ?Κάνε το εξής . Θυμίσου πώς ήταν το jetta και το skoda το πριν 10-12 χρόνια και θα αποφασίσεις αμέσως .
Για να είμαστε ειλικρινής το Octavia εξελίχθηκε περισσότερο απο το jetta .C5 με κλειστά τα μάτια . ( ή μάλλον με ανοικτά ).
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Πριν από λίγα χρόνια ο citroenάκιας μέσα μου θα σκεφτόταν όντως κάπως έτσι! Σήμερα ... με ξενερώνει λίγο ο μικρός χώρος αποσκευών και τα πανάκριβα σέρβις στα συνεργεία της αντιπροσωπείας.
-
Ελπίζω να διάβασε τα όσα συμπλήρωσα για τα ταξί .
Αν θέλεις φθηνότερα service , αξιοπιστία , και χαωτικό πορτ παγκαζ κάνε μία βόλτα απο την ford.
Το mondeo έχει αυτά που ζητάς .
Μπορείς να πάρεις το σημερινό μοντέλο που προφανώς λόγο επικείμενου face-lift θα έχει καλές προσφορές .
Διαφορετικά περιμένεις το καινούργιο που θα έχει τον 1,6T με τα 150 ή τα 180 άλογα σε όποια έκδοση σου αρέσει καλύτερα ή σε συμφέρει οικονομικά. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ελπίζω να διάβασε τα όσα συμπλήρωσα για τα ταξί .
Αν θέλεις φθηνότερα service , αξιοπιστία , και χαωτικό πορτ παγκαζ κάνε μία βόλτα απο την ford.
Το mondeo έχει αυτά που ζητάς .
Μπορείς να πάρεις το σημερινό μοντέλο που προφανώς λόγο επικείμενου face-lift θα έχει καλές προσφορές .
Διαφορετικά περιμένεις το καινούργιο που θα έχει τον 1,6T με τα 150 ή τα 180 άλογα σε όποια έκδοση σου αρέσει καλύτερα ή σε συμφέρει οικονομικά.Αν κάνει μια βόλτα από εδώ...http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=33608&start=90δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι θα κοιτάξει για Ford .
-
Ας μην ξεκινήσουμε πάλι ,
Πώς μετράμε την αξιοπιστία .
Πιο πρέπει να είναι το στατιστικό ,
Από τι συντελεστές αποτελείτε ,
Περιοχή δείγματος , Προδιαγραφές κατασκευής για την περιοχή , Αριθμός αυτοκινήτων , Ημέρες αγοράς , αριθμός βλαβών , τύποι βλαβών , τύπος μέτρησης , κοκ .Μεμονωμένες αστοχίες έχουν όλες οι εταιρείες .
Εξάλλου εγώ αρχικά Citroen πρότεινα που φημίζεται για τη αξιοπιστία της
-
Εαν το αυτοματο κιβωτιο ειναι εκ των ουκ ανευ θα ελεγα οτι η σκοντα η η vw ειναι μονοδρομος λογω του διπλου συμπλεκτη dsg7 που κατα την γνωμη μου ειναι το μελλον στα αυτοματα κιβωτια για ολες τις εταιριες.
-
Υπάρχουν λόγοι (πχ οικογένεια) που θέλεις αυτοκίνητο στις διαστάσεις της C5; Αν όχι θα πρότεινα να πας σε κάποιο μικρομεσαίο, C4 turbo, leon, astra, golf κλπ
-
C5 φυσικά, αφού έρχεσαι ήδη από προηγούμενο μοντέλο με υδροπνευματική,τι ψάχνεις τώρα ? Αν είσαι ήδη ευχαριστημένος στο δρόμο από τα προηγούμενα citroen, μην το σκέφτεσαι καθόλου
-
@christos.dimou, cosneo, sprsk, Kωνσταντίνος, mag.ma, koubeast, Dark_Side: Σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας!
@sprsk: Ναι, τώρα μόλις διάβασα και αυτά που μου πρόσθεσες για τα ταξί. Δεν ξέρω, είχα την αίσθηση ότι για ταξί το κριτήριο είναι το αυτοκίνητο να μην είναι επιρεπές στις βλάβες. Προφανώς ... μπορεί να κάνω λάθος!
@sprsk, Kωνσταντίνος: Για διάφορους λόγους (ένας από αυτούς: υπερβολικά μεγάλο μου ΦΑΙΝΕΤΑΙ) δεν 'με βλέπω' για Ford.
@mag.ma: Ναι, εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος περί του αντιθέτου θα ήθελα να πάρω με αυτόματο. Είτε πλήρως αυτόματο (σαν αυτό που φοράει το Corsa της συζύγου) ή εάν δεν μιλάμε για πλήρως αυτόματο τότε DSG7 που είναι σε άλλη λογική+φιλοσοφία, για το οποίο έχω διαβάσει και ακούσει πάρα πολλά!
Αλλήθεια, ξέρουμε τίποτα για το αυτόματο κιβώτιο που φοράει το C5?
@koubeast: Είμαστε οικογένεια με 1 παιδί και σκεφτόμαστε και για 2ο παιδί, έχουμε και μπόλικα μπαγάζια. Έχουμε ήδη Opel Corsa οπότε θέλω το δεύτερο αυτοκίνητο να έχει χώρο αποσκευών της τάξης των 500 λίτρων.
@Dark_Side: Ευχαριστημένος και ... ευτυχισμένος είμαι από την ποιότητα κύλισης και όλα τα γνωστά. Αλλά είμαι και αρκετά 'πικραμένος' από τα άπειρα φράγκα που έχω σκάσει για τη συντήρηση της υδροπνευματικής ανάρτησης του Xantia (δεν είναι το Activa για όσους ξέρουν). Μιλάμε για ... ΠΟΛΛΑ χρήματα. Στην αντιπροσωπεία που είδα το C5 μου εκθείασαν την υδροενεργητική ανάρτηση ΙΙΙ+ που φοράει το C5 και μου είπαν ότι μέχρι τα 200 χιλιάδες χιλιόμετρα δεν χρειάζεται συντήρηση (αν κατάλαβα σωστά!), αλλά αυτό δεν ισοδυναμεί ότι έχει και εγγύηση η ανάρτηση για 200 χιλιάδες χιλιόμετρα.
-
δεν ξέρω τι πλήρωσες για τη συντήρηση της υδροπνευματικής αλλά δεν είναι φθηνό και το θέμα με τις αλλαγές αμορτισέρ-ελατηρίων στις περιπτώσεις της 'μεταλλικής' ανάρτησης.
Προσωπικά είχα εμπειρία από τα φαρμακεία της Citroen την περίοδο του ηρωϊκού ZX. Όμως το ίδιο ισχύει για όλους τελικά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Τώρα το γεγονός ότι για 200,000 δεν απαιτείται συντήρηση συνεπάγεται ότι για 150,000 τουλάχιστον χιλιόμετρα θα πρέπει να είσαι πολύ καντέμης για να σου τύχει κάτι.
ΥΓ. Είχα οδηγήσει κάποτε βραδιάτικα με καταρακτώδη βροχή μία ΧΜ και η υδροπνευματική της με είχε μαγέψει. Ο κινητήρας από την άλλη με ήχο τρακτέρ όχι. Σήμερα με κινητήρα που φέρει τεχνολογικά και τη σφραγίδα της BMW η Citroen με υδροπνευματική αξίζει.
ΥΓ (2). Από πλευράς μεταξονίου τόσο τα Jetta & Octavia 5 είναι μια κατηγορία κάτω. Πάντως θα συμφωνήσω με το συνάδελφο που έγραψε για το DSG. Όχι ότι δεν πιστεύω στο 6άρι σειριακό αλλά έχοντας αντίστοιχη υλοποίηση σίγουρα ο διπλός συμπλέκτης είναι προτιμότερος...
ΥΓ (3) Αντί να δώσεις 2000 για αυτόματο δεν δίνεις 1300 ευρώ για το Tourer ώστε να σε καλύψει στο θέμα αποσκευών??
-
Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσω πάντως και τις απόψεις κατόχων των συγκεκριμένων μοντέλων (ή έστω 'κοντινών') σε αυτά που με ενδιαφέρουν!
Στο θέμα της αλλαγής αμορτισέρ-ελατηρίων στις περιπτώσεις της 'μεταλλικής' ανάρτησης ... δεν έχεις και άδικο! Πάντως εγώ όταν λέω μια περουσία ... το εννοώ! Το αυτοκίνητο έχει 260κάτι χιλιάδες χιλιόμετρα και πριν δύο χρόνια ήταν η τελευταία φορά που άλλαξα το top mount και κάτι άλλα συγγενικά συστήματα και σφαίρες με συνολικό κόστος πάνω από χιλιάρικο!!!
XM δεν έχω οδηγήσει αλλά μου άρεζε πολύ εμφανισιακά ως αυτοκίνητο! Είχε παλιά ένα παρκαρισμένο στη γειτονιά μου και το 'ζαχάρωνα' όταν περνούσα! Σαν διαστημόπλοιο ήταν το άτιμο!
Για τα δύο μοντέλα του ομίλου VAG, δεν θυμάμαι πού βρίσκονται από άποψη μεταξονίου, αλλά εάν ισχύει αυτό που λες είναι μεγαλύτερο fail κατά τη γνώμη μου ότι το C5 δεν 'κατάφερε' να έχει >500φεύγα χώρο αποσκευών!
Την πρόταση σου για την περίπτωση S/W δεν την είχα σκεφτεί καθόλου! Σε πρώτη φάση νομίζω ότι δεν θα το ήθελα! Θα το σκεφτώ...
-
Από τις ωραιότερες προτάσεις είναι το Mazda 6 ... αλλά βγαίνει σε αυτόματο?
Επίσης υπάρχει και το Avensis.Ο χρήστης greatst έγραψε:
...
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Μόνο και μόνο για την εμφάνιση δεν νομίζω ότι αξίζει να πάω στο C5. Εάν το σκέφτομαι είναι ο πλήρης εξοπλισμός (αν και τα βασικά και σημαντικά τα έχουν και τα άλλα δύο) και η υδροενεργητική. Με κατάλαβες σωστά στον προβληματισμό μου: αυτό που έγραψες και υπογράμμισα στην παράθεση που έκανα
Τότε δες/οδήγησε το Octavia5! Ίσως σου φανεί επαρκές και οδηγικά σε συμπεριφορά. Εγώ σε ένα μικρό test drive που το είχα κάνει μου φάνηκε ανετότατο αλλά χωρίς καθόλου σπορτιβ συμπεριφορά. Ενα οικογενειακών προδιαγραφών cruiser για Εθνικές Οδούς!
Η VW δεν έχει καμιά προσφορά για το Passat 1,4 με DSG? Βγαίνει 3.000€ περίπου απο το αντίστοιχο Jetta αλλά είναι σχεδόν σε όλα καλύτερο.ΥΓ. Ιστορίες με προβλήματα σε Ford και Citroen υπάρχουν εδώ στο forum και είναι σοβαρότατες αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτές οι 2 εταιρίες με κακό aftersales ... στην Ελλάδα το 'καλό' aftersales είναι σχεδόν σπάνιο!
-
@cosneo: Κάπως έτσι το σκέφτομαι! Αυτό που λες
Ενα οικογενειακών προδιαγραφών cruiser για Εθνικές Οδούς!
νομίζω ότι είναι αυτό που θέλω!
Βασικά στις πρώτες δύο θέσεις της προτίμησης μου έχω τα C5 και Octavia και τρίτο έρχεται το Jetta. Εάν το C5 είχε 550 λίτρα χώρο αποσκευών θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια παρά την 'πικρή' εμπειρία από το after-sales!
Για το Passat, σε 'αντίστοιχη' έκδοση με αυτήν που ρώτησα για το Jetta εάν το πάρω με μεταλικό χρώμα (που ... προφανώς έτσι το θέλω) περνάει κάποιο 'φορολογικό' όριο και μπαίνει και φόρος πολυτελείας, οπότε πάμε κοντά στα ... 30 χιλιάρικα! Οπότε ... thanks, αλλά δεν θα πάρω!
ΥΓ: το Mazda 6 δεν νομίζω να βγαίνει σε αυτόματο σε 'λογική' τιμή, αν και γενικά μου αρέσει ως αυτοκίνητο. Είναι και 1800+ και για κάποιο λόγο θέλω να πάρω αυτοκίνητο
Ερωτήσεις - προβληματισμοί για αγορά νέου αυτοκινήτου