-
επεστρεψα απο την Αθηνα πριν λιγες ωρες κ εχω να κανω την εξης συγκριση. οσον αφορα πολλα επιπεδα που θα αναφερω παρακατω Θεσσαλονικη>>>>>Αθηνα.
Λοιπον, κατ αρχην γκρινιαζουμε για τους δρομους μας αλλα στην αθηνα κοντεψα να χρειαστω να αλλαξω μουαγιε απο τις λακουβες τους στο κεντρο της Αθηνας αλλα κ σε 'λεωφορους' τους!
Δευτερον, η πλειοψηφια των αθηναιων οδηγων δεν ξερουν να οδηγουν. Ξεκιναν μολις αναψει κοκκινο για τους πεζους, κανουν προσπερασεις χωρις να δουν οτι μπροστα τους ειναι αλλο αμαξι που θα τους εμποδισει, με λιγα λογια οδηγουν χωρις 'στρατηγικη', ετσι καθυστερουν περισσοτερο κ καινε λιγοτερο. Γενικα κ δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που λενε οτι ειμαι καλυτερος σε ολα, αλλα στην αθηνα ενιωσα πιο εξυπνος απο τους υπολοιπους οδηγους.
Επισης, το κεντρο της αθηνας ειναι χαος κ απορω πως εσεις οι αθηναιοι το επιτρεπετε αυτο. Μερα μεσημερι 1 αλλοδαπος με λοστο πλακωσε στο ξυλο εναν παππου κ του πηρε τα λεφτα και κανενας δεν εκανε τπτ! Το κεντρο για να μη πω ολη σχεδον η αθηνα ειναι γεματη με κακοποια στοιχεια. Δε λεω, ναι στους μεταναστες αλλα οχι σε αυτη την πολιτικη της μη σωστης ενταξης τους με την υπολοιπη κοινωνια. Στην ομονοια φοβασαι να κυκλοφορησεις. Ανυπαρκτο κρατος! Στη θεσσαλονικη δε παιζει τοσο μεγαλο προβλημα σε θεματα 'γειτονικης' βιας. Θα μου πειτε εδω ειναι λιγοτεροι αλλα τα γκετο τους τα γνωριζουμε οποτε κ τα αποφευγουμε. Στην αθηνα δεν εχεις απο που να προστατευτεις.
Balux και μλκιες! χαλια παραλια για μπανιο εγω δεν υπηρχε περιπτωση να μπω, απορω πως κανετε μπανιο εκει και πως εγινε τοσο διασημο μερος 'ο αστερας'. Κυριακη βραδυ στο balux cafe επαιζε ενας 'dj'. 1)οι αλλαγες του ηταν αθλιες, σε σημειο που ειχαμε σκασει στα γελια με τη παρεα μου, και 2) Τα μηχανηματα τους κολουσαν συνεχεια. Μεσα σε 1,5 ωρα που καθησαμε κολησε πανω απο 5-6 φορες. Την επομενη φορα που θα κατεβω κ θα εχω περισσοτερο χρονο στη διαθεση μου θα παω κ απο ακρωτηρι, baraoda να δω κ απο κει τι παιζει!
Γλυφαδα ο φραπες 4,8 ευρω στο RICH! Πλακα με κανετε ετσι??? Μετρια καφετερια σαν χωρος (το faces) πιο διπλα κ 1-2 αλλες που προσεξα ειχαν κ εξωτερικο χωρο για καφε), καραγκιοζης υπευθυνος που εστελνε τους αντρες απο την αριστερη πλευρα, κ απο τη δεξια ολες τις γκομενες (αρενων κ θυλεων ενα πραμα), αναγωγοι σερβιτοροι (του εδωσα 5ευρο και 80 λεπτα για να παρω 1 ευρω ρεστα κ αυτος πηγε να φυγει χωρις να μου τα δωσει!!! Αμα ηθελα να σου αφησω tip θα σου εδινα 20λεπτα οχι 1 ευρω! Για να σε διευκολυνω στα ρεστα το εκανα....πφφφφ. Χρειαστηκε να του ζητησω το 1 ευρω κ νευριασε κιολας...). Α κ εκει που ειναι οι καφετεριες δε δικαιολογουν τη φημη τους....καθολου θεα κ οχι κατι το ιδιαιτερο σαν τοποθεσια. ενω εδω αριστοτελους κ τι ΜΕ λες! χαχα
Το μονο (+) ειναι το ευκολο παρκαρισμα εκει διπλα...Ξενοφοβια....Ρωτας κατι κ γυρναν το κεφαλι κ φευγουν! Ειδικα οι γυναικες! Ρε κοπελια δε θελω να σε ****σω, να σε ρωτησω θελω! Δυστυχως η ξενοφοβια ειναι που εχει κανει ετσι τους αθηναιους κ πως να μην ειναι ετσι αφου βλεπουν τοσα καθε μερα!
Τιποτα απο παρκαρισμα, χαμηλο βιωτικο επιπεδο, καμια ποιοτητα ζωης, ηχορυπανση, φωτιες σε καδους τα βραδυα απο παραξενους, αχανης πολη χωρις ιχνος ρυμοτομιας!
Κριμα γιατι γινατε κ ολυμπιακη πολη
-
επεστρεψα απο την Αθηνα πριν λιγες ωρες κ εχω να κανω την εξης συγκριση. οσον αφορα πολλα επιπεδα που θα αναφερω παρακατω Θεσσαλονικη>>>>>Αθηνα.
Λοιπον, κατ αρχην γκρινιαζουμε για τους δρομους μας αλλα στην αθηνα κοντεψα να χρειαστω να αλλαξω μουαγιε απο τις λακουβες τους στο κεντρο της Αθηνας αλλα κ σε 'λεωφορους' τους!
Δευτερον, η πλειοψηφια των αθηναιων οδηγων δεν ξερουν να οδηγουν. Ξεκιναν μολις αναψει κοκκινο για τους πεζους, κανουν προσπερασεις χωρις να δουν οτι μπροστα τους ειναι αλλο αμαξι που θα τους εμποδισει, με λιγα λογια οδηγουν χωρις 'στρατηγικη', ετσι καθυστερουν περισσοτερο κ καινε λιγοτερο. Γενικα κ δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που λενε οτι ειμαι καλυτερος σε ολα, αλλα στην αθηνα ενιωσα πιο εξυπνος απο τους υπολοιπους οδηγους.
Επισης, το κεντρο της αθηνας ειναι χαος κ απορω πως εσεις οι αθηναιοι το επιτρεπετε αυτο. Μερα μεσημερι 1 αλλοδαπος με λοστο πλακωσε στο ξυλο εναν παππου κ του πηρε τα λεφτα και κανενας δεν εκανε τπτ! Το κεντρο για να μη πω ολη σχεδον η αθηνα ειναι γεματη με κακοποια στοιχεια. Δε λεω, ναι στους μεταναστες αλλα οχι σε αυτη την πολιτικη της μη σωστης ενταξης τους με την υπολοιπη κοινωνια. Στην ομονοια φοβασαι να κυκλοφορησεις. Ανυπαρκτο κρατος! Στη θεσσαλονικη δε παιζει τοσο μεγαλο προβλημα σε θεματα 'γειτονικης' βιας. Θα μου πειτε εδω ειναι λιγοτεροι αλλα τα γκετο τους τα γνωριζουμε οποτε κ τα αποφευγουμε. Στην αθηνα δεν εχεις απο που να προστατευτεις.
Balux και μλκιες! χαλια παραλια για μπανιο εγω δεν υπηρχε περιπτωση να μπω, απορω πως κανετε μπανιο εκει και πως εγινε τοσο διασημο μερος 'ο αστερας'. Κυριακη βραδυ στο balux cafe επαιζε ενας 'dj'. 1)οι αλλαγες του ηταν αθλιες, σε σημειο που ειχαμε σκασει στα γελια με τη παρεα μου, και 2) Τα μηχανηματα τους κολουσαν συνεχεια. Μεσα σε 1,5 ωρα που καθησαμε κολησε πανω απο 5-6 φορες. Την επομενη φορα που θα κατεβω κ θα εχω περισσοτερο χρονο στη διαθεση μου θα παω κ απο ακρωτηρι, baraoda να δω κ απο κει τι παιζει!
Γλυφαδα ο φραπες 4,8 ευρω στο RICH! Πλακα με κανετε ετσι??? Μετρια καφετερια σαν χωρος (το faces) πιο διπλα κ 1-2 αλλες που προσεξα ειχαν κ εξωτερικο χωρο για καφε), καραγκιοζης υπευθυνος που εστελνε τους αντρες απο την αριστερη πλευρα, κ απο τη δεξια ολες τις γκομενες (αρενων κ θυλεων ενα πραμα), αναγωγοι σερβιτοροι (του εδωσα 5ευρο και 80 λεπτα για να παρω 1 ευρω ρεστα κ αυτος πηγε να φυγει χωρις να μου τα δωσει!!! Αμα ηθελα να σου αφησω tip θα σου εδινα 20λεπτα οχι 1 ευρω! Για να σε διευκολυνω στα ρεστα το εκανα....πφφφφ. Χρειαστηκε να του ζητησω το 1 ευρω κ νευριασε κιολας...). Α κ εκει που ειναι οι καφετεριες δε δικαιολογουν τη φημη τους....καθολου θεα κ οχι κατι το ιδιαιτερο σαν τοποθεσια. ενω εδω αριστοτελους κ τι ΜΕ λες! χαχα
Το μονο (+) ειναι το ευκολο παρκαρισμα εκει διπλα...Ξενοφοβια....Ρωτας κατι κ γυρναν το κεφαλι κ φευγουν! Ειδικα οι γυναικες! Ρε κοπελια δε θελω να σε ****σω, να σε ρωτησω θελω! Δυστυχως η ξενοφοβια ειναι που εχει κανει ετσι τους αθηναιους κ πως να μην ειναι ετσι αφου βλεπουν τοσα καθε μερα!
Τιποτα απο παρκαρισμα, χαμηλο βιωτικο επιπεδο, καμια ποιοτητα ζωης, ηχορυπανση, φωτιες σε καδους τα βραδυα απο παραξενους, αχανης πολη χωρις ιχνος ρυμοτομιας!
-
-
καλη ειναι και η Αθηνα
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
Ξενοφοβια....**Ρωτας κατι κ γυρναν το κεφαλι κ φευγουν! Ειδικα οι γυναικες! Ρε κοπελια δε θελω να σε ****σω, να σε ρωτησω θελω! ** Δυστυχως η ξενοφοβια ειναι που εχει κανει ετσι τους αθηναιους κ πως να μην ειναι ετσι αφου βλεπουν τοσα καθε μερα!
Στην εδρα τους το παιζουν ντιβες,οταν ερθουν ομως εδω ψωφανε να τις γ@@@σουμε.
-
Φίλος (ξένος) είχε έρθει Ελλάδα το καλοκαίρι 2007, γύρισε πολύ μεγάλο μέρος της και έμεινε αρκετά στην Αθήνα. Όταν τον είδα ξανά και ρώτησα την άποψή του για την Αθήνα μου είπε
'It's crowded, smokey and dirty. I love it!' -
Σε μέρη, πράσινο και ομορφιά η Αθήνα έχει τοποθεσίες που η Θεσσαλονίκη δεν τις βλέπει ούτε στα καλλίτερα όνειρά της. Απλά θέλει πολλά λεφτά
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Σε μέρη, πράσινο και ομορφιά η Αθήνα έχει τοποθεσίες που η Θεσσαλονίκη δεν τις βλέπει ούτε στα καλλίτερα όνειρά της. Απλά θέλει πολλά λεφτάσε ποια μερη αναφερεσαι?
-
-Μένω Ελληνικό. Απέχω 10 λεπτά από το Balux, αλλά και άλλα 10 λεπτά από την Ακτή της Βουλιαγμένης. Την Κυριακή πλήρωσα 6€ είσοδο και έκανα μπανάκι σε μια πεντακάθαρη παραλία , με αρκετό κόσμο μεν, αλλά όχι κάτι τρομερό. Τα ΣΚ πολλές παραλίες της Χαλκιδικής είναι χειρότερες. Πόση ώρα θέλεις για την Χαλκιδική είπαμε; Πόση βενζίνη θα ξοδέψεις; Πόση ώρα θα φας στη επιστροφή μποτιλιαρισμένος;
-Πόση ώρα θέλεις για το κέντρο της Θεσσαλονίκης και πόση ώρα θέλεις να το διασχίσεις; Από παρκάρισμα; Υπάρχει κάπου έστω και με ελεγχόμενη στάθμευση; Υπόγεια πάρκινγκ δίπλα στο Μετρό όπως στο Φιξ έχετε; Μετρό έχετε;
-Πάρκα; Πέραν του Σέιχ Σου κάτι; Η Αθήνα παρόλο το τσιμέντο της και έχει και θ' αποκτήσει. Αλλά αρκεί να μένεις στα καλά προάστια. Αν δεν έχεις λεφτά, την έκατσες (στην Θεσσαλονίκη και στην επαρχία γενικά, σαφώς λιγότερο.. ).
-Η παραλία της Αθήνας το καλοκαίρι για βράδυ Σαββάτου δεν παλεύεται από τον πολύ κόσμο. Όποιος θέλει να πάει με τα πρόβατα και να ταλαιπωρηθεί, είναι δικό του ζήτημα. Εγώ πάω στο Γκάζι και στον Κεραμεικό. Πάρκαρα 5 λεπτά από το μαγαζί (Gazarte). Κήπος στον 2ο όροφο, γ@μάτη μουσική και πολύ ωραίος κόσμος, καμία σχέση με τo χάλι της παραλιακής. Η Θεσσαλονίκη βέβαια, ούτε την παραλιακή δεν έχει, εκτός αν θεωρήσουμε την Νίκης αντίστοιχη της Ποσειδώνος και γελάσει κάθε πικραμένος...
-Θα μπορούσα να γράφω για ώρες, αλλά δεν θα πεισθεί κάποιος. Η Θεσσαλονίκη, αν αποκτήσει κάποια στιγμή Μετρό, μπορεί να σωθεί από την βλαχογκλαμουριά που την απειλεί. Μπορεί να γίνει και μια πραγματική μητρόπολη, αν σταματήσετε να ψηφίζετε τον Ψωμιάδη και τον Παπαγεωργόπουλο... Μέχρι τότε, είναι ένα μεγάλο χωριό.
-Η Αθήνα πάλι, δεν μπορεί να θεωρηθεί μητρόπολη όπως η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο. Αλλά είναι ότι πιο κοντινό τους έχουμε. Και αν ξέρεις τι και πως, θα περάσεις ΠΟΛΥ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας.
-Το κυριότερο: είναι η πιο δημοκρατική και ανοιχτή πόλη που έχουμε. Η πιο γενναιόδωρη μακράν. Εδώ δεν χρειάζεσαι ούτε μέσον, ούτε κλίκα, ούτε ...όνομα για να ζήσεις ανθρώπινα. Ήρθα εδώ πριν λίγα χρόνια, θα πρέπει να με τραβάνε χίλιοι νοματαίοι για να φύγω. Όποιος δεν πέρασε καλά στην Αθήνα, ειδικά αν ήρθε σαν επισκέπτης, απλά δεν πήγε στα σωστά μέρη...
-
Ξέχασες το βασικότερο, παντού αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες, δε ξέρεις ποιο να πρωτοσπάσεις.
Ωραίο τόπικ
-
Ρε συ Παύλε, ήμαρτον με αυτές τις συγκρίσεις...
Πραγματικά με αυτά που κατά καιρούς βλέπω, ακούω και διαβάζω, κοντεύω να πιστέψω οτι οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς είναι κομπλεξικοί! Που ΔΕΝ είναι!Συγκρίνεις τη μισή Ελλάδα + άπειρους πρόσφυγες με μια επαρχιακή πόλη. Γιατί αυτό είναι η Θεσσαλονίκη. Ούτε συμπρωτεύουσα ούτε τίποτα: η τρίτη σε πληθυσμό πόλη μετά την Αθήνα και τον Πειραιά. Δεν μένω στην Αθήνα, δεν θα έμενα ποτέ στην Αθήνα, αλλά άλλο τόσο δεν θα έμενα ποτέ στη Θεσσαλονίκη.
Και η εξαιρετικά μικρή εικόνα που έχω απ αυτήν (έμενα για 15 μέρες τέρμα Αγ. Δημητρίου, δίπλα στα Γκούντις) δεν με έκανε να ενθουσιαστώ. όπως δε μου αρέσει καθόλου και η Αθήνα.
Κάθεσαι και γράφεις τώρα οτι ο dj ήταν της πλάκας και αυτό είναι επιχείρημα υπέρ της πόλης σου;; Πλάκα κάνουμε;; Για όσα γράφεις θα βρεθεί ένα αντεπιχείρημα και αντιστρόφως: για ό,τι παρουσιάσουν οι Αθηναίοι, θα χεις κι εσύ κάτι να πεις.
Ωραία η βόλτα στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, άλλο τόσο ωραία η βόλτα στην Διον. Αεροπαγίτου, όμορφη περιοχή στο κάστρο, εξίσου γραφική η Πλάκα, πάμε για μπάνιο στη Βουλιαγμένη ή πάμε ακτή Σάνυ; Τυρί ή κασέρι; μπουγάτσα ή τυρόπιτα; Σουβλάκι με πίτα ή γύρος με σουβλάκι;
Μη τρελαθούμε...
Συγνώμη για το ύφος του ποστ, αλλά έχω σιχαθεί θεωρώ η αυτή η σύγκριση είναι εντελώς άσκοπη...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
-Μένω Ελληνικό. Απέχω 10 λεπτά από το Balux, αλλά και άλλα 10 λεπτά από την Ακτή της Βουλιαγμένης. Την Κυριακή πλήρωσα 6€ είσοδο και έκανα μπανάκι σε μια πεντακάθαρη παραλία , με αρκετό κόσμο μεν, αλλά όχι κάτι τρομερό. Τα ΣΚ πολλές παραλίες της Χαλκιδικής είναι χειρότερες. Πόση ώρα θέλεις για την Χαλκιδική είπαμε; Πόση βενζίνη θα ξοδέψεις; Πόση ώρα θα φας στη επιστροφή μποτιλιαρισμένος;-Πόση ώρα θέλεις για το κέντρο της Θεσσαλονίκης και πόση ώρα θέλεις να το διασχίσεις; Από παρκάρισμα; Υπάρχει κάπου έστω και με ελεγχόμενη στάθμευση; Υπόγεια πάρκινγκ δίπλα στο Μετρό όπως στο Φιξ έχετε; Μετρό έχετε;
-Πάρκα; Πέραν του Σέιχ Σου κάτι; Η Αθήνα παρόλο το τσιμέντο της και έχει και θ' αποκτήσει. Αλλά αρκεί να μένεις στα καλά προάστια. Αν δεν έχεις λεφτά, την έκατσες (στην Θεσσαλονίκη και στην επαρχία γενικά, σαφώς λιγότερο.. ).
-Η παραλία της Αθήνας το καλοκαίρι για βράδυ Σαββάτου δεν παλεύεται από τον πολύ κόσμο. Όποιος θέλει να πάει με τα πρόβατα και να ταλαιπωρηθεί, είναι δικό του ζήτημα. Εγώ πάω στο Γκάζι και στον Κεραμεικό. Πάρκαρα 5 λεπτά από το μαγαζί (Gazarte). Κήπος στον 2ο όροφο, γ@μάτη μουσική και πολύ ωραίος κόσμος, καμία σχέση με τo χάλι της παραλιακής. Η Θεσσαλονίκη βέβαια, ούτε την παραλιακή δεν έχει, εκτός αν θεωρήσουμε την Νίκης αντίστοιχη της Ποσειδώνος και γελάσει κάθε πικραμένος...
-Θα μπορούσα να γράφω για ώρες, αλλά δεν θα πεισθεί κάποιος. Η Θεσσαλονίκη, αν αποκτήσει κάποια στιγμή Μετρό, μπορεί να σωθεί από την βλαχογκλαμουριά που την απειλεί. Μπορεί να γίνει και μια πραγματική μητρόπολη, αν σταματήσετε να ψηφίζετε τον Ψωμιάδη και τον Παπαγεωργόπουλο... Μέχρι τότε, είναι ένα μεγάλο χωριό.
-Η Αθήνα πάλι, δεν μπορεί να θεωρηθεί μητρόπολη όπως η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο. Αλλά είναι ότι πιο κοντινό τους έχουμε. Και αν ξέρεις τι και πως, θα περάσεις ΠΟΛΥ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας.
-Το κυριότερο: είναι η πιο δημοκρατική και ανοιχτή πόλη που έχουμε. Η πιο γενναιόδωρη μακράν. Εδώ δεν χρειάζεσαι ούτε μέσον, ούτε κλίκα, ούτε ...όνομα για να ζήσεις ανθρώπινα. Ήρθα εδώ πριν λίγα χρόνια, θα πρέπει να με τραβάνε χίλιοι νοματαίοι για να φύγω. Όποιος δεν πέρασε καλά στην Αθήνα, ειδικά αν ήρθε σαν επισκέπτης, απλά δεν πήγε στα σωστά μέρη...
γεναιοδωρη κ δημοκρατικη??? δε νομιζω! κ δε θελεις ονομα για να μπεις σε μαγαζια?? Στο ακρωτηρι ο λογος που δεν πηγα ηταν γτ ημουν με 3 φιλους κ θα τρωγαμε πορτα. Θα μπορουσα πολυ ανετα να βαλω το κονε που εχω κ να εμπαινα με γλειψηματα κιολας. Μη μπερδευσαι, για διασκεδαση ξερω αρκετα πραγματα.
Στο γκαζι εχει οντως ωραια μαγαζακια...αλλα μαγαζακια. Οταν μιλας για γκλαμουρ διασκεδαση εννοεις τα μεγαλα club, τα γνωστα μπουζουκια κλπ. Κ το balux ηταν το λιγοτερο μετριο για να μη πω κακο!
Στη θεσσαλονικη τα μονα 2 'μειονεκτηματα' ειναι 1) οτι οι περισσοτεροι που βγαινουν το παιζουν πλουσιοι, αλλα αυτους τους καταλαβαινεις απο τη 1η στιγμη και απλα γελας, και 2) λειπει το celebrity απο τη θεσσαλονικη. Κανουμε αμαν κ πως να δουμε καποιον διασημο!
Οσο για τη χαλκιδικη κανεις λαθος! Η χαλκιδικη συνολο στα 3 ποδια της πρεπει να εχει εκατονταδες παραλιες. Κριμα που δε ξερω να σου τις αριθμησω! Αλλα αν δεν διαθετεις χρονο κ χρημα για χαλκιδικη παιζει κ η ανατολικη πλευρα της πολης, προς επανωμη.
thymios δεν το κανω για να πω οτι η θεσσαλονικη ειναι καλυτερη ή οχι. Αναφερω καποια πραγματα που ειδα στην αθηνα κ δε μου αρεσαν καθολου. Και δυστυχως αντι να σταθειτε στο γεγονος της αυξημενης εγκληματικοτητας μου τη λετε για τους dj και τη παραλια. Δεν τιθεται θεμα συγκρισης οταν η αθηνα ειναι 6εκ. κατοικοι ενω η Θεσσ. ειναι μονο 1,5εκ.
-
Ρε συ Παύλε λες οτι στην 'λέω' άδικα, επικαλούμενος τον dj, ενώ θα έπρεπε να να μιλάω για την εγκληματικότητα. Ε λοιπόν ε΄συ τώρα απαντάς και λες οτι λέιπει το...celebrity απο την πόλη σου! Αυτό είναι επιχείρημα;
Κι όπως η Θεσσαλονίκη έχει στέκια που πρέπει να αποφέυγεις, έτσι και πολύ περισσότερο πρέπει να κάνεις στην Αθήνα. Σε πολύ πιο έντονο βαθμό! Προφανώς έχει μαζευτεί τρομερή σαπίλα. Βρες μου όμως τρόπο να απο-γκετοποιηθεί η οποιαδήποτε Χ πόλη...
Κακό το balux λες. Δεν αντιλέγω, ίσως, δεν έχω καν πάει. Αλλά μη μου λες οτι στην Αριστοτέλους έχεις μέχρι και..θέα στον καφε! Ε, δεν παίζει αυτό!
Δεν συνεχίζω, για να μην νομίζεις οτι έχω κάτι μαζί σου ή με την πόλη σου. Θα μπορούσα να κάνω άπειρες πλάκες, αλλά δε θέλω να φανώ ειρωνικός.
Η Αθήνα έχει μέρη που ίσως κάποιος να μην δει με την πρώτη, αλλά έχει φοβερά μέρη. Είναι κουραστική και απάνθρωπη για έναν επαρχιώτη σαν εμένα, που μένω σε χωριό και παρκάρω έξω απ το σπίτι μου, αλλά έχει πράγματα να δεις και να κάνεις. Και φυσικά το ίδιο και η Θεσσαλονίκη.
Φιλικά πάντα και χωρίς καμία διάθεση για προσωπική αντιπαράθεση
-
Προσωπικα το μονο ωραιο που εχει η Θεσ/νικη ειναι η συγκοινωνια της και ειδικα τα λεωφορεια ! MB Citaro Και ΕΛΒΟ Volvo για τα αλλα δεν φερω γνωμη μιας και δεν εχω επισκεφθει τη Θεσ/νικη.
-
Το μόνο που με κρατάει στην Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι η αδυναμία εύρεσης ικανοποιητικής εργασίας στον τομέα μου (πληροφορική-προγραμματισμός-τηλεπικοινωνίες) σε οποιαδήποτε επαρχιακή πόλη.
Αν βέβαια μένεις σε καλή περιοχή και δουλεύεις σε καλή περιοχή και έχεις τη δυνατότητα να βγαίνεις σε καλές περιοχές, η Αθήνα είναι παράδεισος. Έχει μερικά απ τα καλύτερα σημεία της Ελλάδας προκειμένου να εξασκήσεις με κυρίλα τις παραπάνω δραστηριότητες.Αν είσαι μικροαστός στην Αθήνα, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά.
Θεωρώ ότι η αυτή η 'κατηγορία' ζει πολύ καλύτερα στη Θεσσαλονίκη (αλλά και σε οποιαδήποτε ευσεβούς μεγέθους επαρχιακή πόλη.) -
εχει πλακα παντως πως οι επαρχιωτες ειναι τοσο...... 'επαρχιωτες'
ερχοντε στην αθηνα μονο κ μονο για να πανε στα τρεντυ-ξεφωνημενα μερη.mall,clubs,ψευτογκλαμουριες.
η εγκληματικοτητα της αθηνας περιοριζεται σε συγκεκριμενες περιοχες,οπου και παλι ειναι αστεια σε συγκριση με οποιαδηποτε αλλη πολη του εξωτερικου.τα περισσοτερα προαστεια εχουν μηδαμινη εγκληματικοτητακαι 2) λειπει το celebrity απο τη θεσσαλονικη. Κανουμε αμαν κ πως να δουμε καποιον διασημο!
'nuff said.pure επαρχιωτικη νοοτροπια
-
επεστρεψα απο την Αθηνα πριν λιγες ωρες κ εχω να κανω την εξης συγκριση. οσον αφορα πολλα επιπεδα που θα αναφερω παρακατω Θεσσαλονικη>>>>>Αθηνα........................................Γενικα κ δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που λενε οτι ειμαι καλυτερος σε ολα, αλλα στην αθηνα ενιωσα πιο εξυπνος απο τους υπολοιπους οδηγους.
E μολις νιωθεις στη Θεσσαλονικη οτι εισαι ηλιθιος* κανε μια κατεβασια προς εμας να ερθεις στα ισα σου .
- Σαν οδηγος εννοω μη τυχον και παρεξηγησεις .
-
Καθενας με την τρελα του.Τι σημασια εχει απο που ερχεσαι και που πηγαινεις;Σε κανει μηπως καλυτερο το ότι εισαι Θεσσαλονικιός και αναζητας να πετυχεις τους σελεμπριτυ (φσσστ-μπόινγκ!!!!! ) ή το να εισαι ψωνισμενος (κατα φαντασιαν Νεουορκεζος βλέπεις) 'πρωτευτουσιανος' που κοιταει αφ'υψηλου τους απλούς 'επαρχιώτες'
Γαμω τα χαλια μας,απο ακρη-σε-ακρη ειμαστε. -
α δεν κλειδώθηκε αυτό το θέμα ακόμα;
-
Αθηνα-Θεσσαλονικη