-
Τη συγκεκριμένη μάρκα τη βρήκα σε μαγαζί με ζωοτροφές, δε γνωρίζω αν την έχει κάποιο υπερ μάρκετ. Πάντως εγκρίνεται, αν κρίνω από τα σκυλιά μου, είναι πολύ καλές.
-
Είμαστε σε forum αυτοκινήτου και τόσο καιρό δεν έχουμε μιλήσει για λιπαντικά...αν και τα λιπαντικά δεν είναι ζήτημα προέλευσης αλλά ποιότητας στην Ελλάδα υπάρχουν 2 εταιρείες που παράγουν βασικά λιπαντικά. Η εγχώρια παραγωγή λιπαντικών αφορά κυρίως την ανάμιξη (blending) των βασικών λιπαντικών με χημικά πρόσθετα. Η μία είναι η Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη και η δεύτερη είναι η Cyclon Ελλάς. Όπως αναφέρει και η Motor Oil στο site της 'η ΜΟ είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία παραγωγής και συσκευασίας λιπαντικών. Τα παραγόμενα βασικά και τελικά λιπαντικά είναι εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς (Association des Constructeur Europeens d'Automobiles, American Petroleum Institute) και από τις Ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.'
Τα λιπαντικά αυτά διατίθενται στην Ελληνική αγορά με το σήμα της Avin κυρίως από τα πρατήρια Avin αλλά και από συνεργεία λιπαντικών.
http://www.avinoil.gr/newline_all.asp
http://www.avinoil.gr/lubricants_all.aspΤα αντίστοιχα της Cyclon:
http://www.cyclon.gr/sites/default/files/Product_catalogue_2010_gr.pdf
http://www.cyclon.gr/σελίδα/λιπαντικά-και-γράσσα -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Τώρα τελευταία σιγά σιγά ανακαλύπτω μια σειρά από επιχειρήσεις σε τομείς που νόμιζα ότι δεν υπάρχει εγχώρια παραγωγή. Ένας από αυτούς είναι και αυτός της διατροφής κατοικιδίων ο οποίος κατακλύζεται από εισαγόμενα προϊόντα πολυεθνικών και άλλων εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία LAKY, θυγατρική της βιομηχανίας κρεάτων Ηπείρου ΒΙΚΗ παρασκευάζει στο εργοστάσιό της στην Άρτα **τροφή - κονσέρβες για σκύλους και γάτες **από κοτόπουλο και μοσχάρι, κροκέτες για γάτες και σκύλους και ειδικά προϊόντα όπως από χοιρινό όπως αυτάκια που χρησιμοποιούνται για να ασκούν τα δόντια τους τα σκυλιά. http://www.laky.com.gr
Εγώ βρήκα το προϊόν της με τη φίρμα Daily αλλά στις μεγάλες αλυσίδες supermarkets δεν γνωρίζω αν διαθέτει τα προϊόντα της.Το site ειναι σκετη αποτυχια,το εφτιαξαν μαλλον το 2005 και το αφησαν στην ησυχια του εκτοτε.
Δεν υπαρχει πουθενα καμια αναλυση για την τροφη.
Χωρις να ειμαι καθολου βεβαιος,νομιζω οτι την εχω δει στα Γαλαξίας. -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Τώρα τελευταία σιγά σιγά ανακαλύπτω μια σειρά από επιχειρήσεις σε τομείς που νόμιζα ότι δεν υπάρχει εγχώρια παραγωγή. Ένας από αυτούς είναι και αυτός της διατροφής κατοικιδίων ο οποίος κατακλύζεται από εισαγόμενα προϊόντα πολυεθνικών και άλλων εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία LAKY, θυγατρική της βιομηχανίας κρεάτων Ηπείρου ΒΙΚΗ παρασκευάζει στο εργοστάσιό της στην Άρτα **τροφή - κονσέρβες για σκύλους και γάτες **από κοτόπουλο και μοσχάρι, κροκέτες για γάτες και σκύλους και ειδικά προϊόντα όπως από χοιρινό όπως αυτάκια που χρησιμοποιούνται για να ασκούν τα δόντια τους τα σκυλιά. http://www.laky.com.gr
Εγώ βρήκα το προϊόν της με τη φίρμα Daily αλλά στις μεγάλες αλυσίδες supermarkets δεν γνωρίζω αν διαθέτει τα προϊόντα της.χθες που ειχαμε παει να παρουμε σκυλοτροφη στο αρκουδι της γυναικας (pet city) , τις ειδα , αλλα δεν ηξερα οτι προκειται για ελληνικη εταιρεια
πρεπει να πηραμε και μια τετοια παντως (γιατι πηραμε διαφορες για να δουμε τι θα του αρεσει περισσοτερο)
Το site ειναι σκετη αποτυχια,το εφτιαξαν μαλλον το 2005 και το αφησαν στην ησυχια του εκτοτε.
Δεν υπαρχει πουθενα καμια αναλυση για την τροφη.
Χωρις να ειμαι καθολου βεβαιος,νομιζω οτι την εχω δει στα Γαλαξίας.γενικα πολλες απο αυτες τις εταιρειες που μπηκα λιγο στα site τους, εχουν απαραδεκτα
ποσο δυσκολο ειναι τελοσπαντων να εχεις μια ωραια σελιδα, ειναι η 'εικονα' τους προς τον εξω κοσμο, δεν το καταλαβαινουν?
-
Μιας και ειδα πριν πως λεγατε για Ελληνικες εταιριες πλακιδιων, αλλη μια ειναι η Ιπποκαμπος στη Θεσαλλονικη, πολυ καλης ποιοτητας πλακιδια και ψηφιδες, εντυπωσιακα ειναι τα γυαλινα πλακιδια που βγαζουν λιγο ακριβουτσικα και με ιδιαιτερες απαιτησεις στην τοποθετηση αλλα πανεμορφα.
το site τους ομως ειναι
-
Πέραν της χώρας αυτές οι ημέρες είναι κρίσιμες για μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Θράκης, της ΣΕΚΑΠ http://www.sekap.gr στην οποία η κάτοχος της πλειοψηφίας των μετοχών, ΑΤΕ, πουλάει το ποσοστό της. Εάν δεν επιτευχθεί η πώληση η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο λουκέτου ενώ και οι στρόφιγγες χρηματοδότησης ακόμα κι από την ίδια την Αγροτική έχουν κλείσει με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι 7 μνηστήρες που ενδιαφέρονται σε πρώτη φάση για την εξαγορά του 50,36% της καπνοβιομηχανίας ενώ σε δεύτερη φάση θα γίνουν οι δεσμευτικές προσφορές οι οποίες και θα αξιολογηθούν από την Deloitte. Ανάμεσά τους, δύο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του κλάδου, η British American Tobacco (2η μεγαλύτερη) και η Imperial Tobacco (4η μεγαλύτερη). Επίσης ενδιαφέρον έχουν δείξει η ινδική Bommidala, η κορεατική KT&G, η τουρκική Seba, η κροατική Adris και η ελληνική καπνεμπορική επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκη Ηλίας Παπαδόπουλος ΑΕ. Ωστόσο, 'καπνός' έγιναν οι φήμες για ενδιαφέρον του κινεζικού μονοπωλίου και της 4ης μεγαλύτερης επιχείρησης εμπορίου και επεξεργασίας καπνού στον κόσμο, της Καπνικής Μιχαηλίδης.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=418021Σε λίγο χρονικό διάστημα η ΣΕΚΑΠ μάλλον θα πάψει να ανήκει σε ελληνικά χέρια ενώ και το μερίδιο της ΣΕΚΕ θα μειωθεί σε περίπτωση που δεν μπορέσει να συμμετάσχει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ωστόσο βασικό θέμα είναι η επιβίωση της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας στην ακριτική Θράκη....Αλλά σίγουρα σε περίπτωση πώλησης σε ξένο επενδυτή, μετά την πώληση της Παπαστράτος στη Phillip Morris to 2003, η ελληνική καπνοβιομηχανία θα έχει μείνει στα χέρια της Καρέλιας και της Γεωργιάδης, με τη δεύτερη ωστόσο να έχει πολύ μικρό μερίδιο αγοράς, με δύο μόνο σήματα ( τσιγάρα 22 αντινικότ και MG Gold)...Όπως και να έχει το ενδιαφέρον των μεγάλων ομίλων είναι αρκετά ενθαρρυντικό αλλά τίποτα δεν πρέπει να προεξοφλείται γιατί δεσμευτική προσφορά δεν υπάρχει ακόμα. Ας μην ξεχνάμε και ότι η επιχείρηση έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια, εντούτοις τα εμπορικά της σήματα είναι αρκετά ισχυρά.
Ας δούμε λοιπόν το ιστορικό και τα σήματα της νεότερης ελληνικής καπνοβιομηχανίας, της μόνης που ιδρύθηκε μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, της ΣΕΚΑΠ. Βασικός μέτοχος της** Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος, της ΣΕΚΑΠ** πέραν της ΑΤΕ, είναι η ΣΕΚΕ, η Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος, καθιστώντας τη ΣΕΚΑΠ τη μοναδική συνεταιριστική καπνοβιομηχανία διεθνώς.
Η Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε.) ιδρύθηκε το 1947 και έχει ως κύρια δραστηριότητα της την αγορά, επεξεργασία και πώληση καπνών κυρίως ανατολικού τύπου, Ελληνικής προέλευσης, τα οποία θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη ενώ τα καπνά που επεξεργάζεται και εμπορεύεται είναι κυρίως μπασμάς Ξάνθης και Κομοτηνής, ποικιλία Κατερίνης και βιολογικά καπνά. Απασχολεί 55 μόνιμους και 375 εποχικούς εργαζομένους. http://www.sekesa.com
Η ΣΕΚΑΠ ιδρύθηκε το 1974 από τη ΣΕΚΕ μετά από μια πρώτη προσπάθεια της ΣΕΚΕ να διασώσει την καπνοβιομηχανία Ματσάγγου στο Βόλο το 1960 ενοικιάζοντας τις εγκαταστάσεις της για 3 χρόνια. Ωστόσο το εργοστάσιο βγήκε στον πλειστηριασμό, πέρασε στην ιδιοκτησία της ΕΤΒΑ και έκλεισε το 1970. Έτσι έγινε επιτακτική η ανάγκη η ίδρυση μιας αμιγώς συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, που έγινε πραγματικότητα το 1975. Σήμερα, στο εργοστάσιό της στην Ξάνθη έχει τη δυνατότητα να παράξει 600εκατομμύρια τσιγάρα μηνιαίως σε 2 βάρδιες ή 850εκ. σε 3 βάρδιες. Η ΣΕΚΑΠ σήμερα απασχολεί 300 εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στην Ξάνθη και στα εμπορικά τμήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης έναντι 375 το 2010 λόγω του πλήγματος που δέχτηκε στις πωλήσεις λόγω της φορολογίας αλλά και της πολιτικής damping των ξένων πολυεθνικών οι οποίες έχοντας την απαραίτητη ρευστότητα απορρόφησαν πλήρως για κάποιο χρονικό διάστημα τις αυξήσεις στον ΕΦΚ καπνού και στο ΦΠΑ με κύριο στόχο να θέσουν εκτός αγοράς τα ελληνικά εμπορικά σήματα. Ωστόσο το 2011 προσβλέπει σε αύξηση πωλήσεων λόγω μεγάλης αύξησης των εξαγωγών.
Τα πρώτα σήματα της εταιρείας ήταν τα ΣΕΚΑΠ και τα Κιρέτσιλερ.
Το 1984 η ΣΕΚΑΠ λάνσαρε το πρώτο της τσιγάρο American Blend, το COOPER ένα από τα πιο δημοφιλή τσιγάρα της δεκαετίας του ’80, το οποίο κυκλοφορεί και σήμερα τόσο στην απλή όσο και στην International εκδοχή που λανσαρίστηκε στη δεκαετία του ’90.
Ο καπνός στριφτού Cooper, ο πρώτος καπνός στριφτού της ελληνικής αγοράς που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά εδώ και πάνω από 15 χρόνια και τον οποίο πολλοί καπνιστές αγνοούν, όπως είναι σήμερα μετά το επαναλανσάρισμά του, το 2010.
Το 1989 η ΣΕΚΑΠ λάνσαρε με μεγάλη επιτυχία το σήμα GR Lights (σημερινό Classic) ενώ το 1995 επαναλάνσαρε στην αγορά το ιστορικό σήμα της καπνοβιομηχανίας Ματσάγγου, Άριστα. Μια ακόμα σημαντική καμπή στην ιστορία της εταιρείας ήταν η εισαγωγή στην αγορά των τσιγάρων BF, τα πρώτα με το βιολογικό φίλτρο Bio Filter το οποίο ακόμα και σήμερα αποτελεί αντικείμενο στόχου από πολλές πολυεθνικές καθώς είναι παντεταρισμένο. Το φίλτρο αυτό δημιουργήθηκε με τη συνεργασία Ελλήνων καθηγητών πανεπιστημίου οι οποίοι μαζί με τη ΣΕΚΑΠ κατάφεραν να πιάσουν τον παλμό της αγοράς και τη στροφή σε ελαφρύτερα τσιγάρα. Το Bio - filter, χάρη στην αιμοσφαιρίνη που προσροφάται στους πόρους του ενεργού άνθρακα, είναι σε θέση σύμφωνα με τους δημιουργούς της να «εξουδετερώνει» σε σημαντικό βαθμό ορισμένες τοξικές ουσίες της καύσης του καπνού, είτε «δεσμεύοντάς» τες, είτε καθιστώντας τες «ανενεργές», πριν ακόμα φθάσουν στον ανθρώπινο οργανισμό.
Η δεκαετία του ’90 έφερε στη ΣΕΚΑΠ αυξημένες πωλήσεις και κέρδη βοηθώντας τη να υλοποιήσει ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3,5δις δραχμών (περίπου 10εκ. ευρώ σήμερα, ποσό περίπου διπλάσιο σε σημερινούς όρους). Τη δεκαετία του ’90 το GR ήταν το πιο δημοφιλές ελληνικό σήμα ενώ και το BF πήγε πολύ καλά και έκτοτε απέκτησε αρκετούς πιστούς μέχρι σήμερα καπνιστές. Η τελευταία μεγάλη εμπορική επιτυχία της εταιρείας είναι τα GR International 25s που λανσαρίστηκε το 2003. Σήμερα το GR 25άρι είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές σήμα της ελληνικής αγοράς μετά το Marlboro.
Η αγορά τα τελευταία χρόνια έχει αλωθεί από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις ενώ μετά το κλείσιμο της συνεταιριστικής ΣΕΒΑΘ που κατείχε μαζί με τη ΣΕΚΕ την καπνοβιομηχανία, το μερίδιo της ΣΕΒΑΘ της μεταφέρθηκε στην Αγροτική Τράπεζα, η οποία πρόσφατα ξεκίνησε διαγωνισμό για την πώλησή της. Η ΣΕΚΑΠ, παρά τα κέρδη της το 2009, το 2010 σημείωσε σημαντικές ζημιές και μεγάλη πτώση του κύκλου εργασιών με αποτέλεσμα σήμερα να έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια. Η Αγροτική σταμάτησε να παρέχει ρευστότητα στην εταιρεία η οποία χρειάζεται άμεσα κεφάλαια.Τα τσιγάρα Cooper International κατά την παρουσίασή τους τον περυσινό Νοέμβριο μετά το επαναλανσαρισμά τους με νέες συσκευασίες ενώ για πρώτη φορά η εταιρεία παρουσίασε τσιγάρα slims, τα Cooper Slims.
Τα βασικά σημερινά σήματα της ΣΕΚΑΠ πέραν των Cooper International (Cooper κλασσικά, BF, GR International) ενώ ακόμα παράγονται τα GR Lights με την ονομασία GR Classic:
Για εξαγωγή παράγονται τα σήματα Brooks, Jet Set, Ideal αλλά εξάγονται και τα Cooper, BF, GR International.
Σε όλα τα τσιγάρα της εταιρείας χρησιμοποιούνται ανατολικά ελληνικά καπνά ενώ τα κλασσικά GR Classic είναι το μόνο σήμα με καθαρά ανατολικό χαρμάνι ενώ τα άλλα είναι blends... -
Τις προαλες που ημουν στα Γιαννιτσα ηπια μια γκαζοζα αλλο πραγμα. Ολα τα αλλα μπροστα του ηταν νερα. Ο πελατης μου μου ειπε οτι φτιαχνεται στη Ναουσα και πρεπει να ειναι η παρακατω
https://www.facebook.com/pages/Tenedios ... 1826010471
-
Ωραία αναψυκτικά είναι και τα 'Αγνή', από τον Ορχομενό.
-
Μαζι με την Τερψις οι ποιο ωραιες γκαζοζες.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ωραία αναψυκτικά είναι και τα 'Αγνή', από τον Ορχομενό.'Με νερό Πηγής των Χαρίτων' κριμα που δεν τα φερνουν Αθηνα.
-
'Δεν τα φέρνουν στην Αθηνα' και αλλού, γιατί οι εταιρίες που τα παράγουν πρέπει να πληρώσουν τα μεγάλα ΣΜ ποσά, που μόνο η 3Ε αντέχει....
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ωραία αναψυκτικά είναι και τα 'Αγνή', από τον Ορχομενό.H λεμονιτα ειδικα...
Με αυτα μεγαλωσα στο καφενειο του παππου μου στην Αλιαρτο... -
Aσχετο...
Γνωρίζει κανείς γιατί η πορτοκαλάδα δεν λέγεται πορτοκαλίτα και αντίστοιχα, γιατί η λεμονάδα λέγεται λεμονίτα....??
-
Εγώ πορτοκαλίτα τη λέω.
Φαντάζομαι είναι κάποια εμπορική ονομασία που έμεινε.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Aσχετο...Γνωρίζει κανείς γιατί η πορτοκαλάδα δεν λέγεται πορτοκαλίτα και αντίστοιχα, γιατί η λεμονάδα λέγεται λεμονίτα....??
Στο πολιτισμένο τμήμα της Ελλάδας τη λένε κανονικά λεμονάδα...
Σοβαρά, εγώ έμαθα ότι εκεί κάτω τη λέτε λεμονίτα μετά τα 15 μου... και συνεχίζω να απορώ...
-
Και γω στο στρατό το έμαθα (ΚΕΒΟΠ) όταν ο μπροστά μου ζήτησε λεμονάδα και ο άλλος του έφερε Sprite!
-
Κατά ένα περίεργο λόγο, τον παλιό καιρό λεμονίτα έλεγαν την κανονική λεμονάδα, και λεμονάδα την γκαζόζα, αυτή που είχε ανθρακικό δηλαδής. Εγώ αυτά θυμάμαι από το καφενείο του παππού.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Aσχετο...
Γνωρίζει κανείς γιατί η πορτοκαλάδα δεν λέγεται πορτοκαλίτα και αντίστοιχα, γιατί η λεμονάδα λέγεται λεμονίτα....??
Σοβαρά, εγώ έμαθα ότι εκεί κάτω τη λέτε λεμονίτα μετά τα 15 μου... και συνεχίζω να απορώ...
Εδω κάτω (Λάρισα ), λιμονάδα μπορεί να την πουμε, λεμονίτα αποκλείεται....
Λουξ, Κλιάφα, ΕΨΑ την αναφέρουν στις συσκευασίες τους ως 'λεμονάδα'. Η μόνη που τη λέει 'λεμονίτα' είναι η 3Ε-FANTA και πιθανολογώ οτι επικράτησε ο όρος στην Αθηνα λόγω της κυριαρχίας της FANTA, τουλάχιστο τα προηγούμενα χρόνια.
-
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Aσχετο...
Εδω κάτω (Λάρισα ), λιμονάδα μπορεί να την πουμε, λεμονίτα αποκλείεται....
Λουξ, Κλιάφα, ΕΨΑ την αναφέρουν στις συσκευασίες τους ως 'λεμονάδα'. Η μόνη που τη λέει 'λεμονίτα' είναι η 3Ε-FANTA και πιθανολογώ οτι επικράτησε ο όρος στην Αθηνα λόγω της κυριαρχίας της FANTA, τουλάχιστο τα προηγούμενα χρόνια.
Και το περίεργο είναι ότι η 3Ε βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη...
Καλά, η Λάρισα είναι κράτος μόνη της!
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.