-
Τα κουρέλια τραγουδούν ακόμα σε πείσμα πολλών ξενομανών εισαγωγέων και άλλων ποντικών, στη χώρα γίνονται πράγματα και θαύματα πολύ περισσότερα ακόμα και από όσα υποπτευόμαστε, απλά τα κανάλια δεν ασχολούνται γιατί απασχολούνται με την προώθηση πολιτικών και κομμάτων, δυστυχώς η μαύρη πληγή της χώρας που την κρατάει πίσω στον μεσαίωνα είναι τα κόμματα και το πολιτικό μας σύστημα
Διαφωνώ κάθετα και απόλυτα. Έχουμε πάρα πολύ κακή επιχειρηματικότητα.
Απο τη στιγμή που μια εταιρεία δέρνει και σπέρνει σε Ελλάδα και εξωτερικό δεν είναι το κακό κράτος (κυρίως) αλλά η άθλια, εσωστρεφής, κρατικοδίαιτη και ανέμπνευστη επιχειρηματικότητα. 2 φορές 'καλες' εταιρείες, με εξέθεσαν σε επαφες με το εξωτερικό με την αθλια συμπεριφορά τους. Το έκοψα.
Μια άλλη, με προσεγγισε για να παρουμε εργο τυπικά απο Δημόσια Υπηρεσια να πάρουμε το 'έργο'. 'Γεία σας' τους είπα.
Εκανα τουρ απο Β.Ελλάδα μέχρι Πάτρα και μίλησα με αρκετές εταιρείες. Απελπισία μαύρη. -
Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου προέρχομαι από τον χώρο της βιομηχανίας / βιοτεχνίας σαν κατασκευαστής και εγκαταστάτης μηχανημάτων και σαν πωλητής μηχανημάτων και υλικών συσκευασίας και οι δικές εντυπώσεις δεν απέχουν από τις δικές σου, θα πω όμως ότι δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες έτσι, υπάρχουν και σοβαροί που ξυπνάνε και κοιμούνται με την έννοια της δουλειάς τους, την ποιότητα,την σωστή προβολή τους και την εξυπηρέτηση μετά την πώληση, ίσως ήσουν άτυχος και έκανες συνεργασίες με όχι σωστά άτομα, και αν εσένα σε εξέθεσαν, εγώ έχασα πολλές δεκάδες χιλιάδες € από βορειοελλαδίτικες βιομηχανίες που με έστειλαν χρόνια πίσω.
Δεν μου έλειψε όμως ποτέ η αισιοδοξία και γιαυτό αφήνω πίσω μου τα στραβά και ανάποδα και κοιτάω μπροστά, εύχομαι να κάνεις το ίδιο και να είσαι πιο τυχερός στις επόμενες συνεργασίες σου, θα επιμείνω όμως ότι όλος αυτός ο κόσμος έχει πάρει στραβό δρόμο και έχει διαμορφωθεί έτσι από πολλές δεκαετίες λόγω της διαφθοράς που επέτρεψαν τα κόμματα να υπάρχει για το συμφέρον τους με την ατιμωρησία που έχουν επιδείξει προστατεύοντας τα στελέχη τους με τις ελαστικές συνειδήσεις και το ταμείο τους, τα κόμματα εξουσίας έφεραν τη χαλαρότητα στην κοινωνία και της διαμόρφωσαν τη νοοτροπία του αρπακτικού θεωρώντας ότι το δημόσιο χρήμα είναι δικό τους, έτσι το διαχειρίστικαν και έτσι επέτρεψαν και στον πολίτη να κάνει ατασθαλίες με την λογική, - μη μας κρίνεις για να μη σε κρίνουμε - συνήθως με το αζημίωτο.
-
Τα κουρέλια τραγουδούν ακόμα σε πείσμα πολλών ξενομανών εισαγωγέων και άλλων ποντικών, στη χώρα γίνονται πράγματα και θαύματα πολύ περισσότερα ακόμα και από όσα υποπτευόμαστε, απλά τα κανάλια δεν ασχολούνται γιατί απασχολούνται με την προώθηση πολιτικών και κομμάτων, δυστυχώς η μαύρη πληγή της χώρας που την κρατάει πίσω στον μεσαίωνα είναι τα κόμματα και το πολιτικό μας σύστημα
Μα τι λες τώρα, στάχτη και μπούρμπερη. Να κερδοσκοπούν οι κολλητοί του Κούλη εν μέσω πανδημίας...Τσ, τσ, τσ, αίσχος!
Χίλιες φορές καλύτερα να εισάγουμε τα πάντα, καλύτερα είναι να κερδοσκοπούν οι ξένοι βιομήχανοι κι εδώ να μην κουνιέται φύλλο.
Άλλο πράγμα βρε παιδί μου να αγοράζεις μάσκα και να πηγαίνει το χρήμα στον κολλητό του Κούλη, άλλο να πηγαίνει 'στο εξωτερικό', σου δίνει και διεθνή έναν αέρα και ξεφεύγεις λίγο, άσε που η ελληνική μυρίζει τυρόγαλο από τα παρακείμενα μαντριά στον κάμπο...
Τα λέει και ο ρουβίκωνας αυτά, αλλά που να πάρετε χαμπάρι εσείς οι δεγκζιούληδες...
-
Για κάτσε βρε fiverg,
Τώρα δηλαδή που κυβερνά(τε) η καλή μας δεξιά -ευτυχώς Παναγία μου, πάμε όλοι μαζί (και εσύ κρυφοσυριZEUS, σε βλέπω) ενα σταυρό ταβανι-πατωμα-δεξια-αριστερα στα όρια της κοινωνικής απόστασης-, ξεχάσαμε 'την ελεύθερη αγορά' και το γυρίσαμε στο πατριωτικό;
Βασικά να τα λέμε σωστά τα πράγματα. Προφανώς και θα πρέπει να προτιμάμε το ελληνικό προϊόν για τους λόγους που ξέρουμε όλοι μας. Αν όμως ο παραγωγός/εντερπρενερ έχει πχ στυλακι Βακάκη, τότε του παίρνουμε το δαχτυλακι που μας κουνάει και τη συνέχεια την ξέρετε...
Εγώ εννοείται προτιμω τζιν staff, ειχα κινητό MLS -μη γελάτε ρε σεις, το έκανα το καθήκον μου- και φυσικά στο σουπερμάρκετ το παλεύω όσο γίνεται (και γίνεται πολύ προφανώς) υπέρ των ελληνικών προϊόντων παντου.
Άμα όμως το αφεντικό είναι εθνικι και όχι πατριωτης ή γλιτσας αδωνιαρης τότε ουουουρτ χωρις πολλα-πολλα.
Και χάρη στο ίντερνετ, αργά ή γρήγορα όλα μαθαινονται...
-
Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου προέρχομαι από τον χώρο της βιομηχανίας / βιοτεχνίας σαν κατασκευαστής και εγκαταστάτης.....ην λογική, - μη μας κρίνεις για να μη σε κρίνουμε - συνήθως με το αζημίωτο.
Καταλαβαίνω τι λες και με αυτά συμφωνώ πιο πολύ απο το προηγούμενο ποστ. Και εγώ μέσα από την εξέλιξη και μαζική παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων μιλάω.
Προσωπικά, γυρισα Ελλάδα από Ασία καθώς θεώρισα οτι με τη κρίση θα υπάρχει ανάγκη σοβαρής εξέλιξης προϊόντων. Οσο ήμουν εξω είχα επαφές με εταιρείες και όλα έμοιαζαν πιο ανθηρά. Βαλέ και σχέσει με 2 Ιταλικές εταιρείες και ειπα, πάμε να δούμε. Ατυχίες με την Ιταλία (σταρτ-απς ας πούμε), με το θάνατο του ιδρυτή της μιας και χρεοκοπίας της άλλης, και με Ελλάδα τα σκηνικά που στο τέλος σου περιέγραψα όταν ξεκινησαμε συνεργασία, με βάζουν πια σε διαδικασία επιστροφής προς Ασία.
Θα ετοιμάσω ενα σπίτι εδω να έχουμε σα βάση, και φέυγουμε. Αλλωστε με Ασία δουλευουμε όσο είμαστε Ελλάδα.
Τέλειωσε για εμενα. Με το Δημόσιο, ήμουν μια χαρά στις συνενοήσεις μου, ο ιδιωτικός τομέας σε θέμα υπηρεσιών αλλά και ως πελάτες ήταν/είναι το δράμα.
Δεν υπάρχει συγκριση καμία με Ασία. Μα καμία και γι'αυτό δεν υπάρχει επιστροφή με το τι γίνεται εκεί.
Εδώ θα υπάρχουν οι λίγοι εξαιρετικοί και οι πολλοί τυχάρπαστοι μασκο-κατασκευαστές.
Το κράτος να συμφωνήσω εξέθρεψε καταστάσεις αλλά δε δημιούργησε. Μεχρι το '60 είχαμε εξαιρετικές προδιαγραφές. Αναπτυξη εμεις και Ιαπωνία στη κορυφή, Μετά.... τα ξέρουμε. -
Για κάτσε βρε fiverg,
Τώρα δηλαδή που κυβερνά(τε) η καλή μας δεξιά -ευτυχώς Παναγία μου, πάμε όλοι μαζί (και εσύ κρυφοσυριZEUS, σε βλέπω) ενα σταυρό ταβανι-πατωμα-δεξια-αριστερα στα όρια της κοινωνικής απόστασης-, ξεχάσαμε 'την ελεύθερη αγορά' και το γυρίσαμε στο πατριωτικό;
Βασικά να τα λέμε σωστά τα πράγματα. Προφανώς και θα πρέπει να προτιμάμε το ελληνικό προϊόν για τους λόγους που ξέρουμε όλοι μας. Αν όμως ο παραγωγός/εντερπρενερ έχει πχ στυλακι Βακάκη, τότε του παίρνουμε το δαχτυλακι που μας κουνάει και τη συνέχεια την ξέρετε...
Εγώ εννοείται προτιμω τζιν staff, ειχα κινητό MLS -μη γελάτε ρε σεις, το έκανα το καθήκον μου- και φυσικά στο σουπερμάρκετ το παλεύω όσο γίνεται (και γίνεται πολύ προφανώς) υπέρ των ελληνικών προϊόντων παντου.
Άμα όμως το αφεντικό είναι εθνικι και όχι πατριωτης ή γλιτσας αδωνιαρης τότε ουουουρτ χωρις πολλα-πολλα.
Και χάρη στο ίντερνετ, αργά ή γρήγορα όλα μαθαινονται...
Το αφεντικό δεν έχει καμία σημασία ειλικρινά. Είτε αυτός πάρει το κέρδος ή ο Κινέζος, το ίδιο και το αυτό είναι για όλους μας αν το δεις 'ταξικά'. Διότι αύριο μεθαύριο μπορεί να πάρει το κέρδος και να το στείλει ως επενδυτής ποιος ξέρει που.
Τα άλλα είναι που έχουν σημασία. Οι μισθοί και οι εισφορές των εργαζόμενων, η φορολόγηση των κερδών κ.λ.π. Συν κάποιο ποσό (η 'προστιθέμενη αξία') που δεν φεύγει σαν συνάλλαγμα έξω επιβαρύνοντας το ισοζύγιο. Αυτό λέω, απλά. Μακάρι να είχαμε εκατοντάδες τέτοιες επιχειρήσεις και μακάρι οι πάντα 'χρήσιμοι ηλίθιοι' ρουβίκωνες που υπάρχουν τριγύρω μας να μην έπαιζαν το παιχνίδι των έξω μένοντας κολλημένοι απλά και μόνο στο 'ταξικό' που περιγράφω παραπάνω.
-
Παιδιά, οι καλοί φιλότιμοι κι εργατικοί επιχειρηματίες που αγκομαχούν να προκόψουν και δεν τους αφήνουν οι ρουβίκωνες, οι κομμουνισταί και οι φθονεροί συνδικαλιστές με τα μυτερά δόντια, είναι ένα παραμύθι που καλό ήταν για να τρώνε τα παιδιά το φαί τους, μια και είχε και δράκο, αλλά τώρα που φαγώθηκαν από τα πακέτα ντελόρ μέχρι τα έσπα και δεν έμεινε σάλιο, καλό είναι να κοιτάμε την πραγματικότητα και τα πάμπολα παραδείγματα, πολύ ή λίγο λαμογιών που μας περιτριγυρίζουν.
Πως γίνεται δηλαδή κι υπάρχουν λίγοι και καλοί που δεν διαγράφουν πορεία διάττοντος αστέρα, αλλά για δεκαετίες σταθερά αυγατίζουν τη δουλειά και την πελατεία τους και σε κάθε τοπική κοινωνία όλοι τους ξέρουν και τους εκτιμούν;
Γιατί αυτούς δεν τους φταίει το κακό δημόσιο, οι φθονεροί εργάτες, ο ξένος ανταγωνισμός, η τραπεζική υποχρηματοδότηση κλπ. κλπ. μήπως γιατί δεν χτίζουν πάνω στην άμμο, αλλά σε πραγματικές βάσεις, ξέρουν τη δουλειά με την οποία καταπιάνονται και δεν είναι αλεξιπτωτιστές, μεγαλώνουν την επιχείρησή τους σιγά σιγά μέχρι εκεί που τους παίρνει κι όχι σαν τα παίζουν όλα για όλα σε καζίνο, έχουν σαν κύρια απασχόλησή τους τον κάθε πελάτη, κι όχι τις πολιτικές σχέσεις, τις τοπικές ΠΑΕ, τις μπίζνες με τους πολιτικούς, εκκλησιαστικούς, τραπεζικούς, δημοσιογραφικούς 'παράγοντες' κλπ. κλπ.
Μήπως γιατί πάνω απ' όλα 'αγαπάνε' κι απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και δεν είναι η μόνη τους επιθυμία να βάλλουν όσο ποιο πολλά φράγκα στην άκρη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, και να πουλήσουν μούρη;
-
Γιατί για αυτούς που προσπαθούν με όλες τις αντιξοότητες η τρέλα της δημιουργίας είναι πάνω από όλα . Αλλά δεν σημαίνει ότι αντέχουν κιόλας .
Βλέπουν και τους άλλους που λες , αλλά βλέπουν και τα λαμόγια στο δημόσιο που τους ταλαιπωρούν ....
-
Παιδιά, οι καλοί φιλότιμοι κι εργατικοί επιχειρηματίες που αγκομαχούν να προκόψουν και δεν τους αφήνουν οι ρουβίκωνες, οι κομμουνισταί και οι φθονεροί συνδικαλιστές με τα μυτερά δόντια, είναι ένα παραμύθι που καλό ήταν για να τρώνε τα παιδιά το φαί τους, μια και είχε και δράκο, αλλά τώρα που φαγώθηκαν από τα πακέτα ντελόρ μέχρι τα έσπα και δεν έμεινε σάλιο, καλό είναι να κοιτάμε την πραγματικότητα και τα πάμπολα παραδείγματα, πολύ ή λίγο λαμογιών που μας περιτριγυρίζουν.
Πως γίνεται δηλαδή κι υπάρχουν λίγοι και καλοί που δεν διαγράφουν πορεία διάττοντος αστέρα, αλλά για δεκαετίες σταθερά αυγατίζουν τη δουλειά και την πελατεία τους και σε κάθε τοπική κοινωνία όλοι τους ξέρουν και τους εκτιμούν;
Γιατί αυτούς δεν τους φταίει το κακό δημόσιο, οι φθονεροί εργάτες, ο ξένος ανταγωνισμός, η τραπεζική υποχρηματοδότηση κλπ. κλπ. μήπως γιατί δεν χτίζουν πάνω στην άμμο, αλλά σε πραγματικές βάσεις, ξέρουν τη δουλειά με την οποία καταπιάνονται και δεν είναι αλεξιπτωτιστές, μεγαλώνουν την επιχείρησή τους σιγά σιγά μέχρι εκεί που τους παίρνει κι όχι σαν τα παίζουν όλα για όλα σε καζίνο, έχουν σαν κύρια απασχόλησή τους τον κάθε πελάτη, κι όχι τις πολιτικές σχέσεις, τις τοπικές ΠΑΕ, τις μπίζνες με τους πολιτικούς, εκκλησιαστικούς, τραπεζικούς, δημοσιογραφικούς 'παράγοντες' κλπ. κλπ.
Μήπως γιατί πάνω απ' όλα 'αγαπάνε' κι απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και δεν είναι η μόνη τους επιθυμία να βάλλουν όσο ποιο πολλά φράγκα στην άκρη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, και να πουλήσουν μούρη;
για τον τιμιο επιχειρηματια και βασικα για αυτον φταιει το κρατος σε καθε μορφη του. ο μπρασινος του εστειλε τις στρατιες των εφοριακων που εγραφαν παραβαση για κλασιμο και μιζα, ο μπλες για το αυτο και οι μπουστοροζηδες που πηραν απο αυτον ακριβως που τα εδηλωνε ολα το 90+%. πολλοι ατυχως χαθηκαν αν και αγωνιστηκαν τιμια. βασικα οχι ατυχως, αλλα με συγκεκριμενη στοχευση προς αυτους. η χρηματοδοτηση, παντα ηταν ευκολη αν εζμπρωχνες και αδυνατη αν οχι. επισης ως εργαζομενοι υπαρχουν οι ξυστες του κριου που δημιουργησαν μαζι με τον αλητη πατριωτη σου προτυπα εργασιακης συμπεριφορας ξυσεαρχιδικαιζηταταπανταεισαιμαγκαςαριστερος.
και η παλη ειναι με ανταγωνιστη τον μπλεπρασινοροζουλη λαμογιο που χωνει γιουρα και πουτανες και στον κλητηρα κατω απο τα σκαλα. αν καπου ξεφυγαν πολυ, οκ και με οτιδηποτε ειχε μεσα εστω και ιχνος πουστιας φυσικης ή συμπεριφορας, οι ζαιοι ηταν ακριβως εκει. στηριξαν τα πρασινολαμογια στο κοκκινο. και μετα ηρθανε τα πλε που μαθημενα στα εσπαφαεοτιπρολαβαινεις παιζουν τωρα μπαλα.
το να αγαπας αυτο που κανεις δεν σε γλυτωνει ουτε απο κατρουγκαλους, ουτε απο κουληδες.
-
Ετσι ακριβώς όπως τα λέει ο γάτος είναι .
-
Αν αγαπάς αυτό που κάνει το κάνεις για την δική σου ψυχή και τη δική σου ηρεμία, μόνο που έρχονται όλοι αυτοί που αναφέρεις για να σου χαλάσουν την νιρβάνα και να σου ανεβάσουν το αίμα στο κεφάλι, και αν έχεις μειωμένες αντιστάσεις καταντάς σαν αυτούς που βρίζεις και κοροϊδεύεις.
Η Ισπανία είναι ένα μόνο Δον Κιχώτη, η χώρα μας έχει αρκετούς που κυνηγάνε ανεμόμυλους όχι πως δεν ξέρουν ότι δεν υπάρχουν, αλλά γιατί θέλουν να είναι εντάξει με τη συνείδηση τους, έτσι, ακόμα και αυτοί οι λίγοι καταφέρνουν να γυρίζουν το μύλο της προκοπής και της δημιουργίας,
-
Η ελληνική αμυντική βιομηχανία αποθεώνεται σε γερμανικό δημοσίευμα με επίκεντρο τη THEON
-
Έσκασε και η 'Eλληνική' Μade in China MLS...
Αναμενόμενο...
MLS: Μια «μικρή Folli Follie» σε αναστολή διαπραγμάτευσης...
-
Να τους κατηγορήσεις για μεγαλοϊδεατισμό, για κακή διαχείριση και λάθος αποφάσεις ΟΚ, να τους κατηγορείς ότι τα φτιάχνουν στην Κίνα είναι φάουλ, όλοι εκεί τα φτιάχνουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές και σχέδια ( hardware / software ) που στέλνουν στους Κινέζους, ας μην είμαστε τόσο μεμψίμοιροι σε κάθε Ελληνικό λάθος, εδώ όλοι κυρίως οι κολοσσοί έχουν κάνει σημεία και τέρατα άκα Apple, samsung κλπ.
-
Δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης γιατί εργάζομαι ακριβώς σε αυτό το χώρο.
Αυτά και όλα μια χαρά...
-
παναγιωτ, οι εμελεσαίοι μου μοιαζουν απο τους αλλους, τους φουσκωτους, φουσκωνουν μετοχαι για να σωθουν οι ιδιοι. απο οτι εχω καταλαβει ειναι βασικα ντιστριμπιουτορς κινεζικων οεμ ταμπλετ και εχουν και καλα αναπτυξει ενα λογισμικο εξυπηρετησης. τιποτα καινοτομο βασικα, οταν χρειαστηκα τεχνολογια σπιτς του τεξτ ελληνικων αξιοπιστη ειχαν μονο κατι ουγγροι, αλλα δουλεια το μποξ μουβινγκ που κανει μεγαλους τζιρους γρηγορα πλην ομως με οριακο περιθωριο μικτου. να θυμισω αναλογους, συχωρεμενο πουλιαδη, αθανασουλη, κοντοδημο, ζαχαριαδη, ινφορμερ και λοιπαι δυναμεις. οτι βγαλουμε απο αδερς πηπολ μανεϋ δηλαδη φουσκωματα μετοχων, η ιδια η δουλεια δεν αφηνει γιουρα αφου ειναι κουριερ με βιτρινα. και ομιλω ως παθων, καποτες εκαμα και εγω τζιρους κατι δις δραχμας και ισολογισμο με πενηντα χιλιαρικα κερδος, ευτυχως εφυγα απο αυτο οταν εδωκα την εταιρεια εκεινη στην σινγκιουλαρ λοτζικ τοτες.
-
Αυτά και όλα μια χαρά...
Δεν υπάρχει αντιπαράθεση, η άποψη μου είναι ότι όλοι κατασκευάζουν τα προϊόντα τους στην Κίνα, και η Apple εκεί τα φτιάχνει αλλά κανείς δεν είπε ότι δεν είναι Αμερικάνικη εταιρία, γιατί όχι λοιπόν και οι Έλληνες, αυτό δηλαδή την κάνει μη Ελληνική ? όσον αν φορά τα υπόλοιπα της MLS δεν διαφωνώ με τον λάθος τρόπο που την διαχειρίστηκε ο ιδρυτής της, είναι όμως άλλο θέμα το ένα και άλλο το άλλο.
-
παναγιωτ, οι εμελεσαίοι μου μοιαζουν απο τους αλλους, τους φουσκωτους, φουσκωνουν μετοχαι για να σωθουν οι ιδιοι. απο οτι εχω καταλαβει ειναι βασικα ντιστριμπιουτορς κινεζικων οεμ ταμπλετ και εχουν και καλα αναπτυξει ενα λογισμικο εξυπηρετησης. τιποτα καινοτομο βασικα, οταν χρειαστηκα τεχνολογια σπιτς του τεξτ ελληνικων αξιοπιστη ειχαν μονο κατι ουγγροι, αλλα δουλεια το μποξ μουβινγκ που κανει μεγαλους τζιρους γρηγορα πλην ομως με οριακο περιθωριο μικτου. να θυμισω αναλογους, συχωρεμενο πουλιαδη, αθανασουλη, κοντοδημο, ζαχαριαδη, ινφορμερ και λοιπαι δυναμεις. οτι βγαλουμε απο αδερς πηπολ μανεϋ δηλαδη φουσκωματα μετοχων, η ιδια η δουλεια δεν αφηνει γιουρα αφου ειναι κουριερ με βιτρινα. και ομιλω ως παθων, καποτες εκαμα και εγω τζιρους κατι δις δραχμας και ισολογισμο με πενηντα χιλιαρικα κερδος, ευτυχως εφυγα απο αυτο οταν εδωκα την εταιρεια εκεινη στην σινγκιουλαρ λοτζικ τοτες.
Τα ονόματα που αναφέρεις ήταν τότε στις αρχές τα πρώτα ονόματα στον χώρο, Και από την Altec είχα αγοράσει, και από τον Πουλιάδη παλαιότερα, και προγράμματα της Singular είχα. Σύμφωνα με τις δικές μου ερασιτεχνικές εμπειρίες, καμμία σχέση με τις δικές σου ή του storm, στην αρχή της έλευσης των υπολογιστών στην Ελλάδα στο γραφείο που εργαζόμουνα σαν πωλητής μηχανημάτων πρότεινα στο αφεντικό τότε και αγοράσαμε ένα υπολογιστή της Radio Shack, νομίζω ότι ήταν 1979 περίπου, με δισκέτες 5.4¨, περισσότερο για να μπούμε στο πνεύμα.
Όταν το 1980 ξεκίνησα τη δική μου δουλειά αγόρασα ένα hand held της Tandy από τον αντιπρόσωπο στη Λ.Αλεξάνδρας και έφτιαξα και ένα μικρό πρόγραμμα βάζοντας μέσα τον τιμοκατάλογο μου που είχε αρκετές σελίδες. Στη συνέχεια αφού έφτιαξα και το μηχανουργείο αγόρασα τον πρώτο μου μεγάλο υπολογιστή, έναν Express με το δυνατότερο τότε επεξεργαστή 386 στα 16 mega, και έβαλα και ένα μαθηματικό συνεπεξεργαστή και σκληρό δίσκο με 40 mega με κόστος 95.000 δρχ, εκτυπωτή με 8 χρώματα της Graphtec με κόστος όλο το πακέτο 1.200.000 δρχ για να δουλεύω το autocad 2.2 τότε. Παρακολουθούσα ταυτόχρονα τα πάντα γύρω από το θέμα των υπολογιστών μέχρι που ξέμεινα από χρόνο και σταμάτησα να παρακολουθώ τις εξελίξεις από πολύ κοντά, εννοείται πως ανανέωνα τα μηχανήματα και τα προγράμματα, όλα αυτά χωρίς τις βάθος γνώσεις και χωρίς τις απαραίτητες σπουδές που έχετε εσείς. Τώρα θέλω να βρώ χρόνο να μάθω το solidwarks ή το Fusion 360, ίσως να προλάβω πριν δω τα ραδίκια ανάποδα.
Ο πρόλογος αυτός ήταν για να πω ότι έκανα την παραβολή για την MLS χωρίς να γνωρίζω τα εσωτερικά τους, παρά μόνο όσα διαβάζω εδώ και εκεί, και επικεντρώθηκα μόνο στο ότι δεν είναι κατακριτέο να φτιάχνεις στην Κίνα τα προϊόντα σου όταν αυτά είναι αυτής της τεχνολογίας που δεν υπάρχει περίπτωση να τα φτιάχνεις εδώ, τώρα αν όλο αυτό ήταν μόνο μια βιτρίνα και μια ετικέττα, θεωρώ ότι ήρθε ο χρόνος να τελειώσει όλο αυτό μιας και οι κινήσεις της όπως φαίνεται ήταν λάθος. Μήπως και τα Turbo X που διακινεί το πλαίσο στην ίδια περίπου κατηγορία δεν είναι ? απλά το Πλαίσιο δεν είπε ποτέ ότι είναι Ελληνικά, είχε πεί ότι συναρμολογούνται εδώ.
-
Τώρα μπαίνουμε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Quadra, σε μια διαδικασία δικαιολόγησης και εξωραϊσμού της κλασικής μεταπρατικής δραστηριότητας της Ελληνικής Αστικής Τάξης που μένει ίδια κι απαράλλαχτη από ίδρυση του νεοελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, και δίνει δίκιο στους κουκουέδες κι όποιον άλλο την κατακρίνει.
'Παλιά μου τέχνη κόσκινο', αγαπητέ, αεριτζίδικο εμπόριο, η υψηλή τέχνη του να είναι κανείς μεσάζοντας 'κρατώντας βιβλία' που θα του επιτρέπουν να ξαφρίζει κέρδος για πάρτη του, το οποίο κι αυτό διαχέεται κι εξαφανίζεται και 'μη το είδατε μή το ανταμώσατε' εντός της εγχώριας οικονομίας (παρά μόνο σαν πρόσκαιρη λογιστική εγγραφή του ΑΕΠ) ...
κατά τα άλλα ονειρευόμαστε πότε θα γίνουμε μια μικρή καινοτόμος παραγωγική χώρα που δεν θα σερβίρει απλά κολοκυθάκια με τζατζίκι και φραπέδες και μας φταίνε οι αιμοδιψείς συνδικαλιστές 'που κλείνουν τα εργοστάσια' και τα διορισμένα κομματόσκυλα που τα ξύνουν μια και σιγούρεψαν την επιβίωσή τους και η ύπαρξη των οποίων είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να μπορούν να ζουν και να βασιλεύουν οι μεταπράτες...
-
Storm wrote:
Αυτά και όλα μια χαρά...
Δεν υπάρχει αντιπαράθεση, η άποψη μου είναι ότι όλοι κατασκευάζουν τα προϊόντα τους στην Κίνα, και η Apple εκεί τα φτιάχνει αλλά κανείς δεν είπε ότι δεν είναι Αμερικάνικη εταιρία, γιατί όχι λοιπόν και οι Έλληνες, αυτό δηλαδή την κάνει μη Ελληνική ? όσον αν φορά τα υπόλοιπα της MLS δεν διαφωνώ με τον λάθος τρόπο που την διαχειρίστηκε ο ιδρυτής της, είναι όμως άλλο θέμα το ένα και άλλο το άλλο.
Συμφωνώ ότι η MLS είναι Ελληνική εταιρεία. Απλά θεωρώ ότι κατά βάση είναι μία ακόμη εμπορική εταιρεία που στηρίζεται σε πωλήσεις προϊόντων που εισάγει και σε υπηρεσίες, κυρίως υποστήριξης. Φυσικά μπορεί στα προϊόντα της να υπάρχει το Ελληνικό στοιχείο, έχω όμως υποψίες ότι και αυτό είναι εισαγόμενο. Αυτό καταλαβαίνω τουλάχιστον από την οργανωτική δομή της εταιρείας και το ανθρώπινο δυναμικό.
Μεταξύ μας θα προτιμούσα να υπάρχει ένα κέντρο παραγωγής και ανάπτυξη λογισμικού στο οποίο να εργάζονται μηχανικοί πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και προγραμματιστές κλπ...κλπ...
Δούλευα σε τέτοιο κέντρο, ήμασταν 750 προγραμματιστές, μηχανικοί τηλεπικοινωνιών, πληροφορικάριοι και παράγαμε λογισμικό παντός τύπου για εξαγωγή σε όλο τον πλανήτη. Εκείνη την περίοδο έφυγα και για Γερμανία και Αμερική για ανάπτυξη και υλοποίηση μεγάλων project. Φυσικά και αυτό το κέντρο λογισμικού το έκλεισαν. Σιγά μην το άφηναν ανοιχτό.
Τέτοιες επενδύσεις θα μπορούσαν να γίνονται στην Ελλάδα αφού ήδη υπάρχει εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και μεγάλη εμπειρία. Αλλά οι επενδύσεις στην Ελλάδα συνήθως αφορούν μόνο τα κέρδη του ΔΣ και των μετόχων και θέλουν υπαλλήλους-σκλάβους που να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο ή και μαύρα.
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.