-
φαμας, χωρις να γιγνωσκω ασιατες αφου, το εδω δημοσιο ειναι μοναδικο.
γιατι εχει προσκολλημενο πανω του ενα μεγαλο κομματι του ιδιωτικου τομεα που ζει απο και για το δημοσιο,
ας πουμε σε κατι που βρισκεται στο χωρο εργασιας σου:
υπαρχουν με το αντικειμενο μου 4-5 εταιρειες. και με παραπλησιο αντικειμενο αλλες 7-8.
απο τις 7-8 μονο δυο βρισκονται στον ιδιωτικο τομεα. απο αυτες μονο μια εχει, μια μοναχικη, εγκατασταση στο δημοσιο. που προβαλεται διαρκως σαν προτυπο για τις αλλες. φυσικα οι αγορες-συμβασεις του δημοσιου δεν γινονται με αυτη, που ειναι και παρα πολυ φθηνοτερη οσο και καλυτερη, αλλα με τις αποδελοιπες. που παραπιμπτωντος πουλανε και προιοντα για τον χωρο μου. που δεν ειναι ομως. αλλα το δημοσιο αγοραζει. αερα. οι τζιροι των προσκολλημενων ειναι φυσικα πολλαπλασιοι καθως απομυζουν. για την συμπραξη αυτη καποιοι συναινουν. και στηριζουν. αυτη λοιπον η πολυπλοκοτις, ε ενα θεματακι το δημιουργει καθως για να αμυνεται το συστημα στις λογικες απαιτησεις του δημοσιου συμφεροντος, αρεσκεται να δημιουργει λαβυρινθους νομικους αλλα και πολιτικοοσυνδικαλιστικους.
ΑρΕς
δεν ομιλω για αυτο που κανουμε εδω, αλλα ετσι για μια εικονα, ας πουμε οτι υπαρχει εταιρεια που εχει το 80-90% του ιδιωτικου τομεα και ελαχιστο δημοσιο και μια που εχει το 70% του δημοσιου και ελαχιστο ιδιωτικο. στη μια περιπτωση το ετησιο sla μαζι με οτι νεα απαιτηση προκυψει ρος το δημοσιο ή το ιδιωτικο μια και δεν διακρινονται, για ας πουμε για 700 κρεββατια ειναι 14 χιλιαρικα για ολο τον τομεα, ολον ομως, και για τη δευτερη μπορεις εσυ να απαντησεις μεγεθη. υπαρχει γενικα μια δυσοσμια η οποια ειναι παραμενουσα ασχετως κυβερνησεων, θελει αγωνα να ξεβρωμισει. δυσκολα αλλη χωρα πλην γειτονων με τετοια απροκαλυπτη διαφθορα και σχεσεις ιδιωτικου-δημοσιου
-
@gatoz μεγάλη κουβέντα ανοίγεις, αλλά για το δημόσιο θα πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος του χρήματος που πρέπει να βάλεις ή να εκχωρήσεις αν θες να έχεις λεφτά για να κινηθείς, μια και που η συχνότητα πληρωμών δημοσίου δεν είναι στάνταρ, χώρια οι αναποδιές. Επίσης, δεν έχει σχέση η εταιρεία σου με τη σχεδόν συνονόματη στο γουδί, ε;
-
@gatoz μεγάλη κουβέντα ανοίγεις, αλλά για το δημόσιο θα πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος του χρήματος που πρέπει να βάλεις ή να εκχωρήσεις αν θες να έχεις λεφτά για να κινηθείς, μια και που η συχνότητα πληρωμών δημοσίου δεν είναι στάνταρ, χώρια οι αναποδιές. Επίσης, δεν έχει σχέση η εταιρεία σου με τη σχεδόν συνονόματη στο γουδί, ε;
καμμια, ουτε καν σε αντικειμενο.... οσο για τη χρηματοδοτηση, εδω και αρκετα χρονια μιλαμε για 12 το μηνες, αντε 2 χρονια. πρακτικα το κοστος χρηματοδοτησης ειναι max 25% για κατι τετοιο, ενω οι τιμες για αυτο που σου ανεφερα στο αναλογο μεγεθος ειναι 300% ή και 500% πανω...
-
famas, το Δημόσιο, είχε α) τρομακτική ανάμιξη απο το Β'ΠΠ και μετά στο καθορισμό των βασικών βιομηχανιών που έπρεπε να αναπτυχθουν. Τωρα, όχι τόσο αυστηρή αλλά κάθε Ασιατική χώρα βγαζει τα 5-10-20ετη πλάνα της για το που θέλει να ειναι στο μέλλον, ποιος βιομηχανίες και πως να τις στηρίξει, προωθήσει.
Πέρα απο τα κλασσικά ΑΙ που πάνε όλοι, η Κορέα για παράδειγμα πριν 10+ χρονια, είπε θα ξεπεράσουμε την Ιαπωνία που ειναι το υπόδειγμα ποπ-κουλτουρας στην Ασία. Ανοιξετε το Νετφλιξ σήμερα και δειτε πόσες Κορεατικες ταινίες θα δείτε. Πηγαμε πριν 2 βδομαδες να παρουμε πλακάκια και η υπάλληλος ρωτησε τη γυναίκα μου αν ειναι Κορεατισσα γιατι αγαπάει τις κορεάτικες ταινίες….
Δειτε ποιες χώρες ειναι σαρώνουν στα e-sports (Κορέα πρωτοστάτησε). Δεν είναι τυχαία. Το κράτος έστησε υποδομές και incubators. Ομως το κράτος το είδε συνολικά. Οχι απλά σαν software startup. Το βλέπει απο hard-power hardware (chips., υπολογιστες, περιφερειακά, τηλέφωνα) software ( δίκτυα, παιχνίδια, πλατφόρμες) και soft-power λογικές services (event, πρωταθλήματα) και εξαγωγή κουλτούρας... Μιλάμε για ένα οικοσύστημα (και αυτό ενα παράδειγμα μόνο) γύρω απο μια νεα βιομηχανία. Υπαρχει Δυτική χώρα να δει τόσο μακρια, ολοκληρωμένα και σε 10 χρόνια να τα έχει σαρώσει όλα; Οχι. Δεν υπάρχει.
Το κράτος υπάρχει σε ένα πολύ γενικό επίπεδο. Ειναι παρόν. Οχι όμως στην άμεση καθημερινή εμπλοκή. Τα παράπονα πολλά, αλλά το γεγονός οτι μια ήπειρος απο το 0, σε 100 χρόνια (με πολέμους, φυσικές καταστροφές, με αποικιοκρατία) έχει φτιαξει κράτη με συνεχώς αυξανόμενη ποιότητα ζωής, χωρίς να απομυζήσουν άλλες χώρες, νομίζω είναι αν όχι αξιοθαυμαστο, τότε αξιέπαινο/αξιοσέβαστο.
Το κράτος στην Ασία και οι κοινωνίες, θέλουν να αποφέυγουν τις εντάσεις. Προσπαθούν όμως συστηματικά να βάλουν κάποιους κανόνες και σε εργατικά ζητήμα. Δεν ειναι ευκολο. Ομως αλλαγές γίνονται γιατί όντως, οι συνθηκες εργασιας (οχι στα sweatshops) για white colar εργαζόμενους γραφείου ειναι πολύ μεγάλη.
Στο χώρο μου, έχω ακουσει για 3 περιστατικά 30-χρονων μηχανικών που πέθαναν στο σπίτι τους από υπερκόπωση και καρδιακά απο τη πίεση. Δεν υπάρχει όμως η γενική λογική για απεργίες κλπ. Θεωρούν οτι έτσι είναι το παιχνίδι και για το “πρόσωπο” και την εταιρεία πρέπει να προσπαθήσουν. Και ως άτομα και ως κράτη ξέρουν οτι για να υπάρχουν πρέπει να υπάρχουν και οι εταιρείες τους που ξέρουν σε πόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον δραστηριοποιούνται. Τους εκτιμώ.
Θυμαμαι περιστατικό σε κατασκευαστή (και της apple) οπου σχεδιάζαμε συσκευή για εταιρεία των ΗΠΑ. Θα ερχόταν 5 ατομα του πελάτη. Πανικός στην ομάδα των μηχανικών να ειναι όλα έτοιμα. 2 βδομάδες καθόλου ύπνος… παμε στη συναντηση, τους βλεπω όλους κομμάτια. Σε κάποια στιγμή, λέω… “μπορουμε να βαλουμε τη βίδα 5 εκ. Πιο πέρα;” Ειδα το πανικό στον αρχι-μηχανικό.. Θα τους πέταγα όλη τη δουλειά στα σκουπίδια… Ξέρω οτι έχει 2 παιδία. Τους λέω πριν πουν κάτι “Οχι, αφήστε το… δεν έχει νόημα.. Δε θα το εκτιμήσει κανεις να ειναι η βίδα δίπλα στην άλλη… Αφηστε την εκει που ειναι”.Παρεμβατικό ειναι με το τρόπο που είδαμε πρόσφατα πχ στη Ταϊβαν. Ολες οι εταιρείες που έβγαζαν μάσκες, επιτάχθηκαν κατα κάποιο τρόπο (μη παει ο νους σας στα ΜΑΤ ή ομάδες Δ), όπου ο στρατος προσέφερε εργατικά χέρια για 24ωρες βάρδιες και όλη η παραγωγή έμεινε στη χώρα. Μετά το κράτος, στρατηγικά, έκανε εξαγωγές σε χώρες κλειδιά. Αντίστοιχα τώρα, μιας και η TSMC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπς/ημιαγωγών στο κόσμο, χρησιμοποιείται απο το κράτος πάλι στρατηγικά ωστε να μπορέσει να παρει εμβόλια μιας και η Κινα, έιπε στη Γερμανια, οτι αν δωσεις εμβόλια, καπουτ οι εξαγωγές σου στη Κινα. Οπότε η Ταϊβαν, λέει, τωρα σε περίοδο έλλειψης τσιπς (πολλοί οι λόγοι) στη Γερμανία, αν μας δωσεις εμβόλια, θα βάλουμε τη TSMC να παραγει τσιπς για τις αυτοκιν/μηχανίες σου (θα έχετε ακούσει οτι πολλές περιοριζουν παραγωγή επειδη δε βρίσκουν τσιπς).
Η Ιαπωνια ξέρω οτι έχει τις εταιρείες-κτήνη με το κράτος σε στενή επαφή αλλά σε πολύ high-level στρατηγικό και όχι καθημερινότητας. Εκει βεβαια έχω ακούσει απο πολύ μικρες επιχειρησεις οτι δύσκολα τα βγάζουν πέρα μιας και όλο το βάρος πέφτει στις τεράστιες, γνωστες εταιρείες. Πχ. πριν 2-3 χρόνια ειχα επισκευθει περιοχή με παραγωγή μεταλλικών εξαρτημάτων που εφτιαχναν low-tech μεταλλικά εξαρτηματα για την τοπικη αυτοκιν/χανία και έλεγαν οτι τους στραγγαλίζουν οι Μιτσουμπισι, Ισουζου και το κράτος δε κάνει και πολλά. Αλλά το γκρουπ Μιτσουμπίσι αν δε ξέρετε, όπως μου έιπαν (απο τη Μιτσουμπισι real estate) κανει το 20% του Ιαπωνικου ΑΕΠ. Το 'Συνταγμα' του Τοκυο, στην ουσια ειναι Μιτσουμπισι-ταουν. Ακομα πιο μετά έμαθα οτι το φιλέτο το έδωσαν μετα το Β'ΠΠ στην εταιρεία για τη προσφορά σε πολεμικό υλικό (μάλλον έπεσε και κανα γιεν στο καταλληλα χέρια).
Τωρα, σε πιο μικρά περιστατικά, στην επιχείρηση των γονιων της γυναίκας μου (300 ατομα) μια βροχερη μέρα, στη μαρμάρινη είσοδο (μέσα) και ενω ειχαν την σχετική σήμανση 'προσοχη βρεγμένο', λέει έπεσε μια υπάλληλος και στραμπούληξε το πόδι και επειδή ήταν έγκυος (δε το ήξερε κανείς) πηγε νοσοκομειο. Την αλλη μέρα τους πηραν απο το εργατικό κέντρο της περιοχής. Οι γονείς της γυναίκας μου είπαν 'οκ, θα πάρει ενα φακελάκι δώρο να τελειώνουμε”. Αλλωστε, η υπάλληλος παραιτήθηκε και ήθελε να πάρει αποζημίωση εγκυμοσύνης όσο θα έψαχνε νέα δουλειά. Σε γειτονικό εργοστάσιο, μάθαμε αντίστοιχο περιστατικό οπου πάλι έγκυος υπάλληλος με τεχνάσματα και πιεση απο το εργατικό κέντρο, έπαιρνε μισό μισθό για 2 χρόνια… Ομως γενικά τέτοια περιστατικά ειναι περιορισμένα. Αν και πριν 3-4 χρόνια έγινε χοντρη απεργία στο βασικό, ιδιωτικό, αερομεταφορέα της Ταϊβαν, 1 μηνα τα αεροπλάνα κάτω. Κυβερνηση και εταιρεία προσπαθούσαν να βρουν μια χρυσή τομή. Το κράτος δε προκάλεσε την απεργία αλλά ουτε την “έπνιξε” .
Η Ιαπωνία, ως δημόσιο, έχει αρκετή χαρτούρα. Πολύ τυπικότητα. Κίνα, Κορεα, Ταϊβαν την έχουν ξεπεράσει σε αυτοματισμούς της καθημερινής ζωής.
Το δημόσιο στη Ταϊβαν, όσο το ζω σε θέματα αδειων παραμονής, υγεία, λογιστικά κλπ ειναι υπεραυτοματοποιημένο. Ακόμα και πολίτες απο χώρες όπως ΗΠΑ, Γερμανία, αισθανονται υπανάπτυκτοι όταν βλέπουν πόσο “convinient” είναι (κρατήστε τη λέξη, ειναι κλειδί για την Ασία). Σε μια εμπορική έκθεση πριν 4-5 χρόνια στη Ταιβαν, ήμουν με τη γυναίκα μου και περνόντας απο το περίπτερο του Υπ. Εσωτερικών, μου λέει “παω να βγαλω τη κάρτα πολίτη”.. Λέω εγω… α, αίτηση θα κάνει και θα μας έρθει σπίτι. Σε 5 λεπτά έρχεται με τη κάρτα στο χέρι… Ολα, γίνονται με αυτή τη κάρτα. Ολες οι υπηρεσίες τα βλέπουν όλα με αυτή τη κάρτα. Η δε ψηφιακή κάρτα υγείας, υπάρχει εδω και 10+ χρόνια. Ραντεβου στα νοσοκομεία ηλεκτρονικά (σα να κλεινεις ξενοδοχείο) και στο κινητό σου βλέπεις πως περνάνε οι αριθμοι για να ξέρεις πότε να πας και να μη περιμένεις μέσα στο νοσοκομείο.Η Ελλάδα σε πάρα πολλά επίπεδα (κοινωνιολογικά, ιστορικά, γεωφυσικά, πολιτισμικά) έχει πάρα πολλά κοινά με αυτές τις χώρες. Δε μπορούμε, δε θέλουμε να το δούμε. Δε πειράζει. Η ιστορία μας έχει ξεπεράσει.
Αυτά τα πολύ πολύ ελάχιστα
-
Όλα αυτά είναι γνωστά παγκοίνως, το Ελληνικό πρόβλημα βρίσκεται στην άκρατη κομματικοποίηση όχι μόνο του δημοσίου αλλά και την κοινωνίας ολόκληρης για πολλούς αιώνες, στα χρόνια μας μιλάμε για τα κόμματα, πριν μιλάγαμε για οικογένειες και φατρίες, ακόμα παλαιότερα για πόλεις, βασίλεια και βασιλειάδες, ίδιες συμπεριφορές ανά τους αιώνες, μόνο τα ονόματα και τα σχήματα αλλάζουν και ποτέ η βασική συμπεριφορά σαν πολίτες.
Υπήκοοι είμαστε και υπήκοοι θα μείνουμε για τον απλό λόγο επειδή νομίζουμε ότι κάνουμε πάντα το σωστό και ότι έχουμε πάντα εμείς ατομικά το δίκηο, ότι πάντα εμείς ξέρουμε καλύτερα και μδεν ακολουθούμε τους νόμους εκεί που νομίζουμε ότι θα την σκαπουλάρουμε σαν θρασίμια που είμαστε.
Από αυτή τη γάγγραινα δεν θα ξεφύγουμε ποτέ γιατί είναι το DNA μας σαν λαός να είμαστε βουτυγμένοι στα σκατά μέχρι το κεφάλι και αναπνέουμε συνεχώς από το ένα ρουθούνι, δεν είμαστε ούτε σαν την Ανατολή μα ούτε και σαν τη Δύση, είμαστε εμείς και κανείς άλλος σαν εμάς, ευτυχώς ή δυστυχώς, καλώς ή κακώς αυτοί είμαστε εδώ και πάνω από 2000 χρόνια και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τις εκάστοτε διαφοροποιήσεις μας που απορρέουν από τα γεγονότα γύρω μας στα οποία είτε εμπλεκόμαστε άμεσα, είτε τα παρακολουθούμε, είτε με τις ύποπτες, δόλιες και για άγνωστους ? λόγους κινήσεις μας ακολουθούμε έξωθεν εντολές σε βάρος της χώρας, είμαστε λαός που το έχει η κούτρα μας να κατεβάζει ψείρες, και όποιος νομίζει ότι θα αλλάξουμε ποτέ αν αλλάξει πλευρό, η ιστορία με δικαιώνει.
Δεν είμαι ούτε ηττοπαθής, ούτε μοιρολάτρης, ούτε ξενόδουλος και ξενοκίνητος, και βέβαια ούτε κομματόσκυλο κανενός αχρείου αρχηγού που η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλοι έπρεπε να είναι πίσω από τα σίδερα έτσι όπως έχουν κυβερνήσει και κυβερνάνε, μιλάνε οι πράξεις τους, γιατί αυτό δεν είναι πολιτική υπέρ ενός λαού και μιας χώρας, είναι ατομικό αλισβερίσι με κέντρο την εξουσία η οποία αποφέρει ασυλία ( στην Ελλάδα μόνο ) και πολύ χρήμα, εμείς είμαστε τα όργανα που δουλεύουμε για τους πολιτικούς οι οποίοι μας λένε ότι εργάζονται για το καλό του λαού και ενάντια στα συμφέροντα και στο κακό κεφάλαιο αλλά καθημερινά είναι μαζί στις συναθροίσεις τους με ένα ποτήρι ουίσκι στο χέρι και την επαύριο ανακοινώνουν νόμους που μόνο εμάς και την καθημερινότητα μας δεν αφορούν.
Απορώ όσοι θα διαμαρτυρηθείται και θα διαφωνίσετε πως καιακόμα δεν έχετε σιχαθεί τα καμώματα των κομμάτων που στηρίζετε, τύφλωση ? άγνοια ? βόλεμα ? κουταμάρα ? μάλλον όλα αυτά μοιράζονται έχοντας το δικό τους μερίδιο στις πράξεις και τις αντιδράσεις και το βράδυ κοιμόμαστε το ύπνο του δικαίου έχοντας στο εμπρός και πίσω μέρος του μυαλού ότι πάντα οι άλλοι φταίνε και ποτέ οι δικοί μας και ειδικά ποτέ εμείς, σιγά μη φταίμε εμείς, εμείς είμαστε αστέρια, οι άλλοι είναι χώμα.
-
#alejandro, αρκετά κατατοπιστικός.
-
καρμα φορ κατς.
εχθες πριν τα κρουσματα με παιρνει πουρνο-πουρνο τηλεφωνον ο εκ φανουριου εβδομηκοντα και πενδε αποστολης. να μου πει για κατι Ελληνικα μηχανηματα που καθαριζουν τον αερα του χωρο με UV. Μεχρι να φτασω μου εχει γινει η ουρα καγκελο με τις υποψιες, που βγηκανε αληθινες. καθομαι στο αλιενγουέαρ το παλιο να το ετοιμασω για αρ ντι πι και βλεπω το ιμειλ του αποστολου. πραγματι ελληνικοτατες μηχανες, πηρα καμποσες και μαλιστα τις μεγαλυτερες που παραδοθηκαν αμεσως και τοποθετηθηκαν κιολας. η παρατηρηση η πρωτη του γατου ειναι η εξαιρετικη εμφανιση και η αθορυβη λειτουργια και ομιλω παντα για τα 140αρια. το σάιτ ειναι αυτο https://www.pureequipment.gr/el/ και η εταιρεια παραγωγης αυτη https://ydropsiktiki.gr/ και ο μεταπωλητης = εκ φανουριου εβδομηκοντα και πενδε αποστολης αυτος https://www.all-experts.gr/
...και λογω νηματος, γεια σου παναγιωτ, μας ειχες ξεχασει...
-
Δεν ξεχνώ, αλλά δεν βρίσκω πλέον ενδιαφέρον στο αναμάσημα των πράξεων των έξυπνων πολιτικών με τις ανόητες πρακτικές τους που θέλουν να μας πηγαίνουν στο μαντρί με την γκλίτσα. ( πχ 2 χλμ από το σπίτι, αλλά οι διαδηλώσεις επιτρέπονται ) Όταν λοιπόν το ίδιο στημένο έργο επαναλαμβάνετε περίπου το ίδιο επί 50ετία και το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσωπα, είτε είναι πολιτικοί, είτε ελίτ, είτε ψηφοφόροι, καταντάει εκτός από κουραστικό και αποκαρδιωτικό, άλλωστε η δουλειά και τα project μου δεν μου αφήνουν χρόνο.
Λες να μπω και εγώ στο pay roll του 0.60 € ?
sorry για το off topic
-
Αν έχετε θετική εμπειρία από εταιρείες που φτιάχνουν ανοξείδωτες κατασκευές (Inox) στην Αθήνα βάλτε ένα λινκ από κάτω γιατί είμαι σε αναζήτηση για μια δεξαμενή 95χ85cm για αποθήκευση υγρών.
-
Αν έχετε θετική εμπειρία από εταιρείες που φτιάχνουν ανοξείδωτες κατασκευές (Inox) στην Αθήνα βάλτε ένα λινκ από κάτω γιατί είμαι σε αναζήτηση για μια δεξαμενή 95χ85cm για αποθήκευση υγρών.
Δεν γνωρίζω αν σε βολεύει στην Λεωφ.Μαρκοπούλου, είναι παλιός πιστός συνεργάτης επι 20ετία μέχρι που τα παράτησα λόγω ηλικίας, φτιάχνουν τα πάντα, και εγώ δούλευα κυρίως ανοξείδωτα και τους έδινα δουλειά, έχουν τεράστια εμπειρία και όλα τα μηχανήματα, ειδικεύονται σε ειδικές κατασκευές.
Γιώργος Παυλάκος
2106029116
6985 843851
https://www.xo.gr/dir-products-az/S/sidirokataskeves/?page=2
-
21 Quadra Σε ευχαριστώ τον βρήκα και στον χάρτη, είμαι Νέα Σμύρνη αλλά μέχρι το Πάσχα που θέλω να το κατεβάσω στο εξοχικό (κορωνοϊού επιτρέποντος) θα περάσω να δω και να τον ρωτήσω.
-
-
ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΑΠΚΟΥΛΕ
H πληγή της Ελλάδας είναι τα πολιτικά σκουλίκα όλων των αποχρ΄σεων διαχρονικά, η πληγή είναι ανοιχτή και αιμορραγεί και δεν πρόκειται να κλείσει γιατί τα σκουλίκια που τρώνε τη χώρα σαν το σάπιο μήλο είναι πολλά, είναι διαπλεκόμενα σε όλα τα στρώματα του πολιτικού, βιομηχανικού και οικονομικού κατεστημένου. Ο Γιάννης μόνο με ένα τρόπο θα μπορούσε να δει τον κόπο του να πιάνει τόπο, να έδινε με συμβόλαιο τη διαχείρηση των όπλων σε μια μεγάλη εταιρία, σε εταιρία που ασχολείται με την παραγωγή αμυντικού υλικού η οποία είναι χωμένη και διαπλεκόμενη στο δημόσιο, έτσι θα μπορούσε να δει να προχωράνε τα τυφέκια του, αν τα έδινε πχ στην Infrakom του Κόκκαλη θα μπορούσε μεθαύριο στην DEFEA να τα καμάρωνε και σε μια εταιρία σαν αυτή που δίνει συνεργάζεται με το Ελλ, κράτος να έπερνε μέρος και στον διαγωνισμό, γιατί τον Γιάννη τον σταμάτησαν και μάλιστα εύκολα με ένα τηλεφώνημα, τον Κόκκαλη δεν τον σταματάνε με τίποτα, εκεί θα πρέπει να απευθυνθεί, πριν χρόνια συμμετείχαμε με την εταιρία που είμουνα στις πωλήσεις της στην προηγούμενη έκθεση πολεμικού υλικού, την Defendory που σήμερα δεν υπάρχει πλέον, εκεί πέρναμε μέρος 103 Ελληνικές εταιρίες κατασκευής πολεμικού υλικού, υπήρχε εταιρία που έφτιαχνε τις καλωδιώσεις των F16 και των πυραύλων του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα τα αγόραζε από την Αμερική ( η μίζα παρούσα πάνταβ ) υπήρχε εταιρία στον Βόλο που έφτιαχνε τα φρένα των F16, εμείς τα αγοράζαμε από την Αμερική ( μίζα εκεί επίμονα ) εταιρία στο Κιλκίς έφτιαχνε τους πύργους των ΑΜΧ30 και άλλα ανταλλακτικά, είχε CNC φρέζα 6 μέτρα μήκος για την κατασκευή τους ( εμείς αγοράζαμε από την Γαλλία γιατί η μίζα είναι παρούσα παντού ) η Κιολεϊδης ΑΕ έφτιαχνε τροχαίο υλικό, σήμερα φτιάχνει ? δεν γνωρίζω, 103 εταιρίες, σήμερα πόσες είναι ? Και μπόσες έμπλεξαν με σκάνδαλα γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς πιεζόμενες από αυτούς που αγόραζαν και έβαζαν τις υπογραφές τους εκβιάζοντας τα εργοστάσια ? Εμείς φτιάχναμε χυτ'ά εξαρτήματα για την Ελληνική βιομηχανία όπλων, για τις θυρίδες των αρμάτων που τις ολοκλήρωνε η Thales κλπ, κλπ, ιστορίες για αγρίους να διαβάζεις, να ακούς και να θέλεις να κρυφτείς από ντροπή, τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ, μεσολάβησε ο Σαμαράς που δεν αγόρασε για την άμυνα ούτε βήδα, ό Βαγγέλας διέλυσε τα ναυπηγεία, ο Τσίπρας έδωσε ψίχουλα στην άμυνα απλά για βενζίνες και μπογιές, σταματήσαμε να φτιάχνουμε πυρομαχικά και τα αγοράζουμε όλα, ας είναι καλά ο Γερμανός στο Όλβιο που φτιάχνει μπαταρίες για τα υποβρύχια τα δικά μας και του ΝΑΤΟ. Κλέφτες, μισέλληνες, απατεώνες, προδότες, φιλότουρκοι, μεσάζοντες που πουλάνε τη μάνα τους, από όλα έχει ο μπαξές, ότι χειρότερο υπάρχει θα το βρείς μέσα σε αυτό το σύστημα, δεν θα επιζήσει η χώρα, μαθηματικά θα μας πουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί, ήδη οι Γερμανόφιλοι έχουν πάρει το επάνω χέρι και η ανάσα της Τουρκίας είναι στο σβέρκο μας, όχι γιατί δεν μπορούμε να αντισυαθούμε αλλά γιατί δεν μας αφήνουν οι Έλληνες που κυβερνάνε εδώ και δεκαετίες, γιατί όλοι είναι το ίδιο, για φούντο στη θάλασσα.
-
Νομίζω ότι και να φτιάχνεις εξαρτήματα για ένα όπλο, είσαι υποχρεωμένος να το πουλήσεις στον κατασκευαστή και δεν επιτρέπεται να το διακινήσεις στην αγορά. Εδώ όταν ράβεις φασόν ρούχα έχεις τέτοιους περιορισμούς, θα στο επιτρέπουν στα όπλα;
-
-
ΕΠΙΠΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Παράγει έπιπλα υπνοδωματίου στο εργοστάσιό του στην Θεσσαλονίκη και απασχολεί πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων μπορείτε να το δείτε εδώ είναι πολύ μεγάλη εταιρία με ρυθμό ανάπτυξης αξιόλογο και για αυτό το παρουσιάζω.
-
@godfather21 said in Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.:
ΕΠΙΠΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Παράγει έπιπλα υπνοδωματίου στο εργοστάσιό του στην Θεσσαλονίκη και απασχολεί πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων μπορείτε να το δείτε εδώ είναι πολύ μεγάλη εταιρία με ρυθμό ανάπτυξης αξιόλογο και για αυτό το παρουσιάζω.
καλο ειναι να στηριζουμε τις ελληνικες εταιρειες.
ακομη και εαν ειναι πολυ μικρες οπως αυτη. στα χαρτια.
και η αληθεια ειναι πως το ελληνικο επιπλο δεν συγκρινεται με τα σκατοεισαγωμενα.θα πω το παραπονο μου.
η επενδυση της εταιρειας αυτης ειναι πραγματι αξιολογη - οχι μεγαλη. με πολλα παγια κλπ.
αλλα βλεπω πολυ μικρο κυκλο εργασιων και μαλιστα στατικο. αναλογο καταστηματος λιανικης επιπλων.
οπως επισης και χαμηλα κοστη για το προσωπικο, δανεισμο κλπ.
το ξαναλεω. στα χαρτια.
η εικονα μου λοιπον οπως την βλεπω στη γεμη δειχνει κατι περιεργο, ενας λογιστης θα σας εξηγουσε τι θελει να πει ο γατος.... μια και ο ιδιος δηλωνει μεχρι κεραιας εισοδηματα και παρεχει τυπικοτατες εργασιακες σχεσεις με το αναλογο τραγικα υψηλο κοστος. -
-
Ασχολείται με τα πάντα όλα...
για να ξεχάσει...
τουλάχιστον δεν το έριξε στο πιοτό...
-
Δ. Ι. Φειδάς: Θετικά μηνύματα το 2022 ενώ περιμένει επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης
Κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις τη φετινή χρονιά. Τα στηρίγματα και οι προσδοκίες για την απόφαση του Πρωτοδικείου.
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.