-
οκ,εχεις δικιο..ειναι που ειμαι αυτοκινητιστικα ανιδεος..πλεον κ μοτοσυκλετιστικα..
-
Honda Civic Type R to get 2.0L turbo with up to 300 horsepower
http://www.autoblog.com/2012/11/13/hond ... orsepower/
-
Πυροτεχνημα τελικά ο 1.6 τουρμπο 250 αλογα...
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Πυροτεχνημα τελικά ο 1.6 τουρμπο 250 αλογα...Κανένα πυροτέχνημα! Εικασίες του τύπου απλά, όπως κάνουν με όλα τα αυτοκίνητα...
-
300 άλογα από 2 λίτρα.... Δυστυχώς το όνειρο του μέσου Έλληνα που θα ήθελε ένα μικρών κυβικών TypeR απλά φαίνεται να καταλήγει στο καλάθι των αχρήστων....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
300 άλογα από 2 λίτρα.... Δυστυχώς το όνειρο του μέσου Έλληνα που θα ήθελε ένα μικρών κυβικών TypeR απλά φαίνεται να καταλήγει στο καλάθι των αχρήστων....Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η Renault μας αγαπάει και βγάζει Clio RS 1600. Το RS άλλωστε είναι ότι κοντινότερο σε Type R.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
300 άλογα από 2 λίτρα.... Δυστυχώς το όνειρο του μέσου Έλληνα που θα ήθελε ένα μικρών κυβικών TypeR απλά φαίνεται να καταλήγει στο καλάθι των αχρήστων....
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η Renault μας αγαπάει και βγάζει Clio RS 1600. Το RS άλλωστε είναι ότι κοντινότερο σε Type R.
Τουλάχιστον να ήταν ατμοσφαίρα με 10k κόκκινο και 300 άλογα να το καταλάβω ρε πούστη μου... Αλλά εδώ η κόντρα είναι με τα δίλιτρα turbo του ανταγωνισμού...
-
O tempora o mores... Ατμόσφαιρα με τέτοιους κόφτες μόνο ελάχιστα supercars από Ιταλία μεριά πλέον.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
O tempora o mores... Ατμόσφαιρα με τέτοιους κόφτες μόνο ελάχιστα supercars από Ιταλία μεριά πλέον.και όχι για πολύ....
-
Αν εβγαζε το νεο R ως 1.6 με 200-250 αλογα θα επαιζε χωρις αντιπαλο. Με το διλιτρο/300 αλογα παμε αλλου σε απαιτήσεις (κοστος, κατανάλωση, μπλοκέ, στησιμο κτλ) για να 'πολεμήσει' τον ανταγωνισμό (που έχει τα 250+ ατια ψωμοτύρι πλεον) ποσο μαλλον για να κανει ταχύτερο χρονο στο Ρινγκ και απο το Μεγκαν RS Cup. Και μαλιστα ας μην ξεχνάμε οτι η νεα (ευρωπαική τουλάχιστον) πλατφορμα φερει ημιάκαμπτο άξονα, τη στιγμή που ηδη το προηγούμενο FD σενταν Type R είχε πολλαπλούς για τα 220 ατμοσφαιρικά ατια του...
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Και μαλιστα ας μην ξεχνάμε οτι η νεα (ευρωπαική τουλάχιστον) πλατφορμα φερει ημιάκαμπτο άξονα, τη στιγμή που ηδη το προηγούμενο FD σενταν Type R είχε πολλαπλούς για τα 220 ατμοσφαιρικά ατια του...Μα και το megane που αναφέρεις παραπάνω ημιάκαμπτο έχει.
Άλλωστε στην κορυφαία έκδοση του Civic μπορεί να βάλει ότι ανάρτηση θέλει.
Το κάνει η vag (golf/leon), η toyota στο auris και το έχει κάνει και η ίδια όπως αναφέρεις και εσύ. -
Κύριοι, η χόντα λέει ότι θα το παρουσιάσει το 2015 δηλαδή σε περισσότερα από 2 χρόνια!
Λέτε να μην υπολογίσει τον ανταγωνισμό του τότε; Με τα δεδομένα του σήμερα η επίδοση των 300 ίππων είναι κορυφαία. Γιατί να μην είναι τέτοια και όταν βγει τελικά; Πόσο παραπάνω θα έχουν φτάσει οι ανταγωνιστές; Από την άλλη ξεχάσατε και το χαμηλότερο βάρος! Αυτό από μόνο του είναι πλεονέκτημα ακόμα και αν το μοτέρ υστερεί( που δεν θα υστερεί...) σε απόλυτα νούμερα του ανταγωνισμού!
Αναφορικά με το 1600 τούρμπο που δεν έγινε:κάποιοι κρίνετε με βάση την ελληνική φορολογία! Προφανώς και αυτό δεν νοιάζει τους Ιάπωνες και την υπόλοιπη Ευρώπη μην πω κόσμο!
Το 1600 τούρμπο θα του έδινε πράγματι περισσότερες ελπίδες να σταδιοδρομήσει στην Ελλάδα! Και λοιπόν; Πάλι θα έκανε κοντά στα 30κ, ποσό απαγορευτικό για το ελληνικό κοινό του τάπερ πλέον! Από την άλλη πόσα θα πουλούσαν στην Ελλάδα; Μερικές εκατοντάδες το πολύ....δεν αξίζει καν να το συζητάμε!
Για την ώρα κρατάμε τις επίσημες δηλώσεις για χαμηλότερο βάρος, για 300 άτια με τούρμπο και vtec και την πεποίθηση ότι θα είναι το γρηγορότερο στο ring στην κατηγορία του. -
Η Honda έχει ξεκινήσει μία τεχνολογική αντεπίθεση μετά το λήθαργο του παρελθόντος με τη σειρά Earth Dreams Technology. Άμεσος ψεκασμός, τούρμπο και μία σειρά ακόμα από ακατάλυπτες για τους περισσότερους τεχνολογίες που θα δώσουν εκείνο το 1~2% καλύτερη απόδοση από τον ανταγωνισμό που θα μεταφράζεται σε 4~8% καλύτερη κατανάλωση.
Στη συνέχεια 3 τεχνολογίες όσον αφορά την υβριδική πρόωση, Li-Ion ώστε να ξεχαστεί το στραπάτσο με το Ni και χρόνος αρκετός ως τη στιγμή που τα FC θα έρθουν στην κοστολογική ωριμότητα που θα επιτρέψει μία ανταγωνιστική τιμολόγηση με τους ICE.
Τα 300 αλόγατα είναι μία καλή επίδοση αν και θεωρώ ότι ήδη βρίσκεται πίσω από τον ανταγωνισμό (το ST είναι στα 252 δύο χρόνια πριν από την παρουσίαση του TypeR και κάποιες εκδόσεις του δίλιτρου του VAG έχουν ήδη φλερτάρει με τα 280 άλογα) αλλά το θέμα όπως φαίνεται είναι το απόλυτο στήσιμο με τους όποιους συμβιβασμούς στην άνεση. Αν συνοδεύεται με μία πιο εξελιγμένη πίσω ανάρτηση θα δώσει το απαιτούμενο παιγνίδισμα για τον γνώστη.
Απλά θεωρώ ότι θα έρθει πολύ αργά για να προκαλέσει κάποια αίσθηση. Με την αποστείρωση της Ευρώπης ελάχιστα θα αφορά τον οποιονδήποτε ένα τέτοιο μοντέλο. Μακάρι να έχει σχέδια για εξαγωγή του προς άλλες χώρες εκτός Ευρώπης καθώς το συγκεκριμένο όχημα αρέσει πάρα πολύ ακόμα και στους συντηρητικούς Αμερικανούς (και μην θεωρούμε ότι είναι τόσο δύσκολο να έρθει στις εκεί προδιαγραφές.. τουναντίον πια) όπως και στους Ιάπωνες ώστε να εισρεύσει και λίγο χρήμα στη Γηραιά Ήπειρο.
-
Εγώ πάλι λέω ότι οποιοδήποτε 'νέο' βγαίνει στη φόρα για το νέο τάπερ.. τρία χρόνια παρακαλώ πριν την επίσημη παρουσίασή του, ΕΙΔΙΚΑ όταν μιλάμε για τη Χόντα, είναι πέρα για πέρα μαλακία ολκής! Σιγά μή βγάλει βρώμα η γνωστή σε αυτά τα θέματα ιαπωνική εταιρία, για το πώς (ακριβώς κιόλας, αυτό μου αρέσει..) θα είναι το 'νέο' τάπερ, που όταν κυκλοφορήσει τελικά μόνο νέο δε θα είναι, με τόση βρώμα που βγήκε γιαυτό τρία χρόνια πριν! Προσγειωθείτε κύριοι και μήν κάνετε.. μπαϊράμια κατά τα δικά σας γούστα!
Μή σας φανεί τελικά καθόλου περίεργο αν η Χόντα ακολουθήσει τελικά και πάλι την ατμοσφαιρική οδό, συνεπικουρούμενη ίσως από κάποιο υβριδικό σύστημα που θα δίνει μια ΙΣΩΣ απαραίτητη ενίσχυση στο μοτέρ. Γιατί, κακά τα ψέματα, εμείς οι φανατικοί της εταιρίας, αλλά και η ίδια η εταιρία το ξέρει καλά: ένα R είναι τέτοιο όταν και μόνο όταν φοράει πάνω κολασμένο ατμοσφαιρικό μοτέρ και ας μήν είναι αυτό ο πρωταθλητής στην κατηγορία του όσον αφορά την ισχύ. Άλλωστε, χρόνια τώρα, εμείς που επιλέγαμε R είμασταν απόλυτα συνειδητοτοποιημένοι και ξέραμε καλά γιατί επιλέγαμε έτσι! Και πάντως όχι για να καίμε με μιάς όλο το λάστιχο που έχουμε μπροστά με τη θηριώδη ισχύ μας! Οι χάρες που χαιρόμαστε είναι άλλες και είναι γνωστές.
Και για να μιλήσω και επί προσωπικού, όταν ανεβαίνω τις βουνάρες μου με το μοτέρ μου να ουρλιάζει κάνοντάς τις να αντιλαλούνε κυριολεκτικά και όταν αλλάζω ταχύτητες στο πιστολάτο και θεόκοντο σαζμανάκι μου, αλλάζοντας συχνά-πυκνά τροχιά με το τιμόνι - κοπίδι στο 'τραπεζάτο' πλαίσιό μου, πιστεψτε με, έχω πραγματικά γραμμένο στ'@ρχ!δ!@ μου όοοοοολον τον ανταγωνισμό! Γιατί το αυτοκίνητο το επιλέγω βάσει των ΔΙΚΩΝ μου αναγκών και όχι βάσει του τί προσφέρει ο ανταγωνισμός του. Αυτά και την.. καλησπέρα μου!
-
Όσο σκέφτομαι ότι η Μερσεντέ έχει προαναγγείλει 350 αλόγατα στην Α-κλάσε 45 ΑΜΓ των 2.000 κυβικών, τα 300 των Χονταίων μου φαίνονται πολύ πίσω.
-
Παντως δεν μου φαινονται παραλογα τα οσα γραφονται. Και μακαρι να δουμε ενα typeR με ατμοσφαιρα και το καλο υβριδικο συστημα προωσης ....
-
Σιγα μην επενδυσουν και μερικα δις για ενα σουπερντουπερ Σιβικ για να βαλουν το κοκκινο R. Μπααα, τα λεφτά τα δίνουν σε fuel cells, ηλεκτρομοτερ και μπαταρίες (θελει επειγοντως βελτιωση στο υβριδικό της σύστημα) κ τα υπολοιπα πανε στο τετρακίνητο σύστημα με τις μπαταρίες/ηλεκτροκινητήρες του νεου NSX/Legend κτλ. Οποτε η εξελιξη μιας σουπερσπεσιαλ εκδοσης ενος χατσμπακ περνάει σε τριτη μοιρα, άλλωστε τα λεφτά είναι στα ταπεινα 1.4/1.6/1.8 κ οχι απο μια εκδοση R.
Με βαση τα παραπάνω βλεπω μια συμβατική υλοποίηση κ στο νεο R, και σιγουρα οχι πολλά για το ευρωπαικό μοντέλο (σσ EG - EP - FN) που δεν εχει καν πολλαπλους... εδω το Advanced VTEC τοσα χρονια και ακομα είναι στα χαρτιά.
-
http://www.autoblog.com/2012/11/29/2013-honda-civic-la-2012/
Τελικά η οργανωμένη επίθεση στο μοντέλο είχε αποτέλεσμα παρόλο που οι πωλήσεις δεν επιβεβαίωσαν αυτά που έλεγαν οι Δημοσιογράφοι...
-
Εντύπωση μου κάνει ...
-
Τι σου κάνει εντύπωση;; Ότι άλλαξαν το αισχρό εκείνο πράγμα;; Ή ότι πουλούσε;;;
HONDA CIVIC (2011)