-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εννοείται ότι δεν με ενδιαφέρει συσκευή Android.
Γιατί εννοείται κάτι τέτοιο;
Εμένα πχ αν ήταν στα μισά λεφτά, θα με ενδιέφερε το iPhone5, φαίνεται ενδιαφέρον χωρίς να είναι τεράστιο. Απλά είναι πολύ ακριβό γι' αυτά που προσφέρει.Δεν καταλαβαίνω τους λόγους που αποκλείεις το Android...
Ειναι ακριβο γιατι εχει τεραστια περιθωρια κερδους στην τιμη που το δεινουν. Φερνει τα 2/3 των κερδων της Απλ. Εμενα μου αρεσει το 920 αλλα το βαρος ειναι μεγαλο και αν εχεις ηδη μηλοφωνο μονο ενα ρεστορ κανεις και εχεις τις εφαρμογες σου (πολυ καλυτερες απο τις αλλες πλατφορμες), τις φωτογραφιες, βιντεο και μουσικη σε 10 λεπτα σε καινουριο τηλεφωνο με αλουμινιο και γυαλι και 112 γρ βαρος. Ο χρονος και χρημα που κερδιζω υπερκαλυπτει την διαφορα στην τιμη που τουλαχιστον στην Αγγλια δεν ειναι τοσο μεγαλη. Επισης εχω νευριασει λιγο με την Νοκια που παρουσιαζει κατι για παραδοση τον Νοεμβρη και ουτε και τιμη δεν λεει αν δεν περιμενεις 2 μηνες απο την παρουσιαση.
Σκεφτομαι να πουλησω το 3GS αν θελεις να κανεις επιτελους την υπερβαση...
-
Διαφορά τιμής με τι? Ο hifi μίλησε για μισά λεφτά (δε ξέρω αν είχε κάτι στο νου του )
Ούτε ο χρόνος σου , ούτε οι αγορασμένες εφαρμογές δεν κάνουν 300+ ευρώ
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Διαφορά τιμής με τι? Ο hifi μίλησε για μισά λεφτά (δε ξέρω αν είχε κάτι στο νου του )Ούτε ο χρόνος σου , ούτε οι αγορασμένες εφαρμογές δεν κάνουν 300+ ευρώ
Εξαρταται τι δουλεια κανεις και ποσα βγαζεις. Αν εισαι φοιτητης προφανως εχεις πολυ χρονο. Η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη στην Αγγλια, γυρω στα 150 πρεπει να ειναι (αναλογα και πια θεωρεις ανταγωνιστικα μοντελα, εγω θεωρω το 920 το εσ3 και σε μικροτερο βαθμο το one x) και αυτο γιατι οι αλλες συσκευες σε 6 μηνες απο την κυκλοφορια ριχνουν τις τιμες ενω το μηλο πεφτει μονο οταν βγει το νεο μοντελο. Το ενδιαφερον μου για το 920 ειναι για την καμερα κυριως αλλα εχω την εντυπωση οτι στην αρχη θα το τιμολογησουν ακριβα. θα περιμενω να δω. Μου αρεσουν οι τελευταιες εκδοσεις android αλλα δεν εχω gmail και δεν θελω να φτιαχνω και αλλους λογαριασμους και επισης θα πρεπει να πληρωσω 100 ευρω γιανα ξανααγορασω τις ιδιες εφαρμογες που εχω στο μηλο. πιστευεις οτι μπορω να δικαιολογησω αυτο το εξοδο σε χρονο και χρημα απλα για να εχω συζητηση να κανω στα φορουμς; Επισης θελω το τηλεφωνο τους να εχει πεντακαθαρο ηχο και μονο το Νοκια εμπιστευομαι εκτος απο το μηλο. Για τα αλλα εχω ακουσει οτι πασχουν στο θεμα του τηλεφωνου.
Παντως αν δεν ειχα ηδη παρει μηλοφωνο το 2010 το πιθανοτερο να ειχα τωρα καποιο φθηνο android οπως το δικο σου που για τα λεφτα που το δεινουν τωρα εναι καλη αγορα.
-
Καλή αγορά με βάση αυτά που κυκλοφορούν μπορεί να είναι , φθηνό όμως δε το λες
Και εδώ θα τονίσω άλλη μια φορά ότι χάνουμε ώρες ώρες το μέτρο να θεωρούμε καλή αγορά, ή ακόμα χειρότερα φθηνή , κινητό στα 350 ευρώ...
Από την άλλη όμως ίσως πρέπει να βάλεις πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη προκειμένου να έχεις κάποια διάρκεια
-
http://www.atlnightspots.com/samsung-pays-apple-1-billion-sending-30-trucks-full-5-cent-coins/
Samsung pays Apple $1 Billion sending 30 trucks full of 5 cent coins
This morning more than 30 trucks filled with 5-cent coins arrived at Apple’s headquarters in California. Initially, the security company that protects the facility said the trucks were in the wrong place, but minutes later, Tim Cook (Apple CEO) received a call from Samsung CEO explaining that they will pay $1 billion dollars for the fine recently ruled against the South Korean company in this way.
αν όντως έγινε αυτό
Αν και χλωμό το βλέπω, γιατί μάλλον είναι παράνομο να πληρώνεις σε μετρητά τέτοια ποσά
-
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, το ένα δις σε 5 σέντ ζυγίζει 100 χιλιαδες τονους. Αν το καθε φορτηγο μπορεί να φορτώσει 50 τόνους τότε χρειάζονται 2000 φορτηγά
-
ειναι fake, δεν εγινε ποτε
-
Όντας κάτοχος μηλόφωνου εδώ και 4 χρόνια* (3g και δουλεύει ακόμα άψογα, με πολύ προσεκτική χρήση στην μπαταρία και συνεχώς φορωμένο με 6,5-7 gb από τα 8, με τραγούδια, φωτογραφίες αρχεία κλπ, αν και η χρήση ιντερνετ έχει περιοριστεί σε βασικά πράγματα και συγκεκριμένες εφαρμογές, όχι γιατί δεν μπορεί το κινητό, αλλά στο σπίτι έχω μια ταμπλέτα και πισι και είμαι σε γραφείο όλη μέρα), με την μόνη έλλειψη που μπορώ να εντοπίσω είναι το video (πλέον υπάρχει νέο μέλος στην οικογένεια και καμιά φορά σε προκαλεί να το βιντεοσκοπήσεις, βλεποντάς το αργότερα με ένα πλατύ χαμόγελο ), μπορώ να πω ότι πλέον θα κινηθώ προς το 5 εφόσον διαβάσω και κανένα review φυσικά.
Κάνοντας ένα απολογισμό της χρήσης και του κόστους του 3g καταλαβαίνω ότι έχω κάνει πλήρη απόσβεση. Αν υπολογίσω τις 4 συνεχόμενες επιδοτήσεις να μειώνουν τον λογαριασμό μπορώ να πω ότι το κόστος αγοράς του τηλεφώνου και των εφαρμογών είναι 0. Όλα αυτά τα χρόνια κράτησα το πακέτο ομιλίας + ντάτα που είχα (750mb από κινητό είναι υπεραρκετά, με την μέγιστη κατανάλωση να είναι 650μβ σε κάποιους μήνες με bt tethering). Το μόνο έξτρα κόστος είναι τα ακουστικά που έχω διαλύσει όλα αυτά τα χρόνια (1 το χρόνο περίπου), αλλά δεν έπαιρνα πάντα απλ (πλέον είναι λίγο ακριβούτσικα).
Value for money λοιπόν το 3g για εμένα και είμαι σε σκέψεις αν θα είναι έτσι και το 5άρι για να αντέξει κάποια χρόνια.*μην αρχίσετε τις , δεν είμαι power user.
-
Πω πω ακούω αυτό το powa: usa: και βγάζω καντήλες.
Είναι εξωφρενικό να πρέπει οποιοσδήποτε να απολογείται ή να εξηγεί την χρήση που κάνει στο κινητό του, ειδικά όταν ΔΕΝ έχει ζητήσει γνώμες για ποια συσκευή να αγοράσει. Αυτό μου αρέσει, αυτό θα πάρω.&-
-
Aπλά το 5άρι δεν έφερε τα τρελά breakthroughs που περίμενε ο κόσμος. Εγώ που έχω το 4άρι κ δεν μου περισσεύουν δεν θα το πάρω πάντως, ειδικά από Ελλάδα που θα κοστίζει το βάρος του σε χρυσό. οκ καλύτερος ο επεξεργαστής, αλλά για εμένα το ότι μεγάλωσε είναι αρνητικό. Δεν θέλω mini ipad, δεν μπορώ να κυκλοφορώ με μια παντόφλα στην τσέπη. Τουλάχιστον θα φέρει το ios 6...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πω πω ακούω αυτό το powa: usa: και βγάζω καντήλες.Είναι εξωφρενικό να πρέπει οποιοσδήποτε να απολογείται ή να εξηγεί την χρήση που κάνει στο κινητό του, ειδικά όταν ΔΕΝ έχει ζητήσει γνώμες για ποια συσκευή να αγοράσει. Αυτό μου αρέσει, αυτό θα πάρω.&-
Το Power user το έγραψα χαριτολογώντας. Άλλωστε δεν τα έγραψα χάριν δικαιολογίας όλα τα παραπάνω, αλλά απλά παρέθεσα κάποιες σκέψεις μου. Όταν πήρα το 3g ήταν ακριβό (για τα τότε δεδομένα). Όμως έκανε απόσβεση (για εμένα κατά τους δικούς μου υπολογισμούς και χρήση).
Η μόνη δικαιολογία που χρειάζεται κάποιος που προβληματίζεται για να πάρει μια συσκευή (gadget?) είναι - για εμένα - αυτή που θα χρησιμοποιήσει για να πείσει τον εαυτό του περισσότερο μέσα από την απάντηση στην ερώτηση 'γιατί το αγοράζω στη τελική;'.
Οι ερωτήσεις και απαντήσεις είναι πολλές (χρηστικότητα, ποιότητα πραγματική και αντιλαμβανόμενη, πούλ μούρ, και 1.000.000 άλλοι παράγοντες) οι οποίες όλες οδηγούν στο τρόπο με το οποίο ο καθένας αντιλαμβάνεται και καλύπτει τις ανάγκες του.
Από εκεί και πέρα αν κάποιος νιώθει την ανάγκη να δικαιολογήσει και στον περίγυρο την επιλογή του, έχει να κάνει με το πως ο ίδιος κατανοεί της σχέση του και την θέση του στον άμεσο περίγυρό του (είναι λογικό, ότι αν κάποιος κινείται σε περίγυρο με χαμηλά εισοδήματα, ανέργους κλπ. λόγω πχ της οικονομικής κατάστασης, ίσως δεν θέλει να προκαλεί με την ακριβή του επιλογή σε κάτι που μπορεί να θεωρηθεί 'πολυτέλεια'). -
ποτε δεν κατάλαβα γιατί να απολογηθείς για την αγορά μηλόφωνου ή γιατι δεν είναι βαλιου φορ μανει το μηλόφωνο ή γιατι πρέπει να αγοράζουμε προιοντα που να είναι βαλιου φορ μανει...
από αυτούς που γράφουν για βαλιου φορ μομπαιλ έχω από ένα παράδειγμα για τον καθένα για πεταμένα λεφτά σε 4τροχα
-
Δεν χρειάζεται να το καταλάβεις γιατί δεν υπάρχει λόγος.
Υπάρχουν όμως κάποιοι που το αγοράζουν επειδή θεωρούν πως είναι το καλύτερο και μόνο αυτό, δεν έχουν ψαχτεί με τίποτα άλλο δηλαδή. -
Δεν στήνουμε στον τοίχο κανένα. Απλώς εξετάζουμε αν ένα προϊόν δικαιολογεί τα λεφτά του σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Οι πωλήσεις του μηλόφωνου δεν προκύπτουν επειδή πλεονεκτεί του ανταγωνισμού κάπου, αυτό νομίζω εγώ τουλάχιστον. Περισσότερο είναι το 'έχω το καινούριο iPhone' παρά οτιδήποτε άλλο. -
So?
-
Δεν σε κατάλαβα...
Ξαφνικά δεν γουστάρεις κουβέντα για το iPhone;
Να... μην το βάλουμε στο στόμα μας δηλαδή κι έτσι;Βγήκε ένα προϊόν και το σχολιάζουμε, όπως και τόσα άλλα πράγματα σ' αυτό εδώ το φόρουμ. Σε ρώτησα εγώ ποτέ πχ γιατί ποστάρεις τα τεκταινόμενα του σκι ή του παραπέντε;
Αν δεν βρίσκεις νόημα, δεν συμμετέχεις.
-
Το αντίστοιχο θα ήταν αν εσυ σκεφτόσουν να αγοράσεις το ολοκαίνουργιο BMW 320 και εγώ (και πολύ άλλοι) να μπαίναμε στο topic και γραφαμε δεκαδες μηνύματα για το πόσο κακό value for money είναι και πόσο καλύτερα είναι τα Mercedes.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
..... Περισσότερο είναι το 'έχω το καινούριο iPhone' παρά οτιδήποτε άλλο.Αν μου επιτρέπεις η προσέγγιση αυτή είναι υπερβολικά ισοπεδωτική και επιφανειακή (αν και όχι άστοχη, μια και ισχύει σε πολλές περιπτώσεις). Αγνοεί το γεγονός ότι όταν έχεις κάποια χρόνια iphone έχεις κάνει κάποια επένδυση σε εφαρμογές που δεν θες να ξαναπληρώσεις. Ειδικά αν δεν έχεις το χρόνο να ασχολείσαι με τα 'ενδότερα' του τηλεφώνου σου είτε ως sw είτε ως hw.Υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω που πραγματικά στα @@ τους ο νέος 16πύρηνος επεγεργαστής και τα 8gb ραμ έχει ή δεν έχει ένα smartphone, να κάνουν ρουτ για να έχουν ένα backup της προκοπής στις εφαρμογές τους (πχ τιτανιουμ προ), και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πατήσουν ένα restore και να έχουν εφαρμογές, λογαριασμούς μαιλ, όπως τις άφησαν σττο προηγούμενο τηλ.. Και αυτό πολύ εύκολα με ένα κλικ. (στο itunes? ναι σε αυτό! μ@λ@κία, αλλά είναι καλύτερο και σταθερότερο από το κιες και από το nokia suite και από πολλά άλλα που κατά καιρούς έχω δει, μοτορόλα, blackberry κλπ).
Και πάρα πολλοί επίσης που θέλουν - αν αποφασίσουν να δώσουν ένα σκασμό λεφτά για ένα gadget - αυτό να δείχνει καλοφιαγμένο και να είναι απλό και κατανοητό. Και δεν θέλουν να είναι Havajanas σε μέγεθος (γιατί εν τέλει το μέγεθος δεν μετράει ) αλλά μετράει η χρηστικότητα, η εμφάνιση και ίσως και το Logo γιατί όταν δίνεις ένα σκασμό λεφτά μπορεί να το θέλεις και αυτό. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Και πάρα πολλοί επίσης που θέλουν - αν αποφασίσουν να δώσουν ένα σκασμό λεφτά για ένα gadget - αυτό να δείχνει καλοφιαγμένο και να είναι απλό και κατανοητό.
Σοφή επιλογή λέξεων, γιατί άλλο να δείχνει και άλλο πραγματικά να είναι ποιοτικό κάτι. Στο φαίνεσθαι το iPhone παίρνει άριστα με τόνο. Στην πρώτη πτώση όμως γελάει ο κόσμος όταν τα διάφορα ανταγωνιστικά με γορίλα πέφτουν και ξαναπέφτουν και ξαναπέφτουν και είναι σαν καινούρια. Συν το ότι ενω είναι μακράν, από το 4 και μετά, το πιο όμορφο τηλέφωνο ever, απαιτείται θήκη για να υπάρχει μια σχετική ασφάλεια που ακυρώνει έναν από τους βασικούς λόγους αγοράς iPhone, δηλαδή το design του.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Και πάρα πολλοί επίσης που θέλουν - αν αποφασίσουν να δώσουν ένα σκασμό λεφτά για ένα gadget - αυτό να δείχνει καλοφιαγμένο και να είναι απλό και κατανοητό.
Σοφή επιλογή λέξεων, γιατί άλλο να δείχνει και άλλο πραγματικά να είναι ποιοτικό κάτι. Στο φαίνεσθαι το iPhone παίρνει άριστα με τόνο. Στην πρώτη πτώση όμως γελάει ο κόσμος όταν τα διάφορα ανταγωνιστικά με γορίλα πέφτουν και ξαναπέφτουν και ξαναπέφτουν και είναι σαν καινούρια. Συν το ότι ενω είναι μακράν, από το 4 και μετά, το πιο όμορφο τηλέφωνο ever, απαιτείται θήκη για να υπάρχει μια σχετική ασφάλεια που ακυρώνει έναν από τους βασικούς λόγους αγοράς iPhone, δηλαδή το design του.
Ακριβώς!
Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...