-
Η Apple ανακοίνωσε τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus!
Η Apple παρουσίασε τα νέα της iPhone 6s και iPhone 6s Plus στα οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει ενσωματωθεί η τεχνολογία 3D Touch την οποία για πρώτη φορά συναντήσαμε στο Apple Watch.Επιπρόσθετα, τα νέα smartphones της Apple ενσωματώνουν οθόνες Retina HD (στις 4,7 και 5,5 ίντσες) κατασκευασμένες από ισχυρότερο γυαλί και αλουμίνιο 7000 series, το ίδιο που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Στα νέα στοιχεία εντάσσεται η διάθεση και ενός νέου χρωματισμού, της έκδοσης rose gold.
Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται ο 64bit επεξεργαστής A9, ο οποίος σύμφωνα με την Apple προσφέρει 70% ταχύτερη CPU και 90% ταχύτερη απόδοση των γραφικών σε σχέση με τον προγενέστερο A8, σε συνδυασμό με καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας.
Παράλληλα, ενσωματωμένος στον A9 βρίσκεται ο συνεπεξεργαστής κίνησης M9, ο οποίος επιτρέπει σε περισσότερες λειτουργίες να τρέχουν συγχρόνως καταναλώνοντας όμως λιγότερη ενέργεια.
Σε επίπεδο συνδεσιμότητας τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus υποστηρίζουν ταχύτερο Wi-Fiκαι LTE Advanced, ενώ υποστηρίζουν έως και 23 συχνότητες LTE, τις περισσότερες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο smartphone.
Σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος οι νέες συσκευές χρησιμοποιούν το iOS 9 (κυκλοφορεί επίσημα στις 16 Σεπτεμβρίου), το οποίο περιλαμβάνει τη Siri με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και περισσότερες δυνατότητες αναζήτησης, επανασχεδιασμένη την εφαρμογή Notes και νέα εφαρμογή News.Από τα σημαντικότερα νέα στοιχεία των iPhone 6s και iPhone 6s Plus είναι η τεχνολογία 3D Touch η οποία φέρνει νέους τρόπους πλοήγησης και εμπειρίας χρήσης. Πρόκειται για την τεχνολογία που επιτρέπει στην οθόνη να αναγνωρίζει το επίπεδο πίεσης που ασκεί ο χρήστης, ώστε με πατήματα διαφορετικής πίεσης να ενεργοποιούνται διαφορετικές λειτουργίες.
Μέσω της λειτουργίας «Peek and Pop» ο χρήστης μπορεί να «βουτήξει» σε οποιοδήποτε περιεχόμενο της συσκευής και στη συνέχεια να αποχωρήσει χωρίς να χάσει τη θέση του. Επιπλέον, με τη λειτουργία «Quick Actions» η τεχνολογία 3D Touch επιτρέπει τη δημιουργία shortcuts των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων ενεργειών.
Σε επίπεδο φωτογραφικών ικανοτήτων, οι νέες συσκευές διαθέτουν κύριο αισθητήρα 12 Megapixel με επεξεργαστή εικόνας σχεδιασμένο από την Apple, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει πιο ρεαλιστικά χρώματα και περισσότερη λεπτομέρεια στις φωτογραφίες.
Στο εμπρόσθιο μέρος των συσκευών βρίσκεται η Face Time HD κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 5 Megapixelκαι το Retina Flash, δηλαδή πρακτικά τη λειτουργία μετατροπής της οθόνης σε φλας.
Επιπλέον, έχει εισαχθεί η λειτουργία Live Photos η οποία επιτρέπει τη σύλληψη εικόνων λίγο πριν και λίγο μετά την πραγματοποίηση της λήψης. Ακόμη, έχει βελτιωθεί η ποιότητα λήψης βίντεο με την υποστήριξη για 4K, ενώ ειδικά το iPhone 6s Plus διαθέτει δυνατότητα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας για την λήψη βίντεο καλύτερης ποιότητας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus θα διατίθενται σε χωρητικότητες που θα ξεκινούν από τα 16GB, ενώ οι τιμές τους θα είναι ανάλογες των προκατόχων τους iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Η διάθεση των συσκευών θα ξεκινήσεις στις 25 Σεπτεμβρίου (όχι όμως και στην Ελλάδα), ενώ οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν από τις 12 Σεπτεμβρίου.
πηγή -
To Apple TV γίνεται το κέντρο οικιακής ψυχαγωγίας!
Το Apple TV παρουσιάστηκε μαζί με τις άλλες συσκευές της Apple στο ειδικό event και προσπαθεί να γίνει το κέντρο διασκέδασης σε κάθε σπίτι.Το Apple TV είναι πλέον εφοδιασμένο με το δικό του λειτουργικό σύστημα tvOS, ενώ υποστηρίζει πλέον και τη λειτουργία της ψηφιακής βοηθού Siri. Παράλληλα, το App Store είναι διαθέσιμο για το Apple TV, ανοίγοντας τον κόσμο των εφαρμογών για το σαλόνι. Το λειτουργικό σύστημα είναι, φυσικά, βασισμένο στο iOS, ενώ θα έχει ειδικές εφαρμογές και games για τη νέα συσκευή.
Το Siri Remote, το νέο τηλεχειριστήριο μπορεί να διευκολύνει την καθημερινή επαφή μαζί του και να κάνει ακόμα πιο καλή την χρήση του. Στο Siri Remote υπάρχει ενσωματωμένο γυροσκόπιο και accelerometer, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα ενδιαφέρει τους developers προκειμένου να αναπτύξουν ειδικές εφαρμογές για το Apple TV. Οι φωνητικές εντολές στη Siri, μπορούν να περιλαμβάνουν τον τίτλο μιας σειράς ή μιας ταινίας που θέλετε να δείτε, καθώς και άλλες πληροφορίες.
Το Apple TV θα είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο, με την αρχική τιμή στις ΗΠΑ να διαμορφώνεται στα 149 δολάρια για το μοντέλο με τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο των 32 GB και στα 199 δολάρια για το μοντέλο με χώρο 64 GB.
πηγή -
H Apple παρουσίασε το iPad Pro των 12,9 ιντσών!
To iPad Pro με την οθόνη 12,9 ιντσών είναι πλέον γεγονός και φιλοδοξεί όχι μόνο να μπει στην εργασιακή πραγματικότητα, αλλά να ανταγωνιστεί τους μικρούς φορητούς.To iPad Pro έχει οθόνη Retina, σε διαγώνιο 12,9 ιντσών, η οποία προσφέρει ανάλυση 5,6 εκατομμυρίων pixels, ενώ φιλοξενεί το A9X chip, το οποίο είναι αρκετά ισχυρό και λειτουργεί στα 64 bit. To σημαντικό είναι ότι το νέο iPad Pro αναμένεται να είναι ο λόγος που θα δημιουργηθούν περισσότερες εφαρμογές για την παραγωγικότητα. Μαζί με το iPad Pro, μπορεί κανείς να αγοράσει και το νέο Apple Pencil, το οποίο είναι ένα νέας γενιάς stylus που μπορεί να εκτελέσει μια σειρά εντολών στην οθόνη του.
Το iPad Pro μπορεί επίσης, να συνδυαστεί με το Smart Keyboard, το οποίο δίνει την άνεση ενός πλήρους πληκτρολογίου στo tablet, μαζί με την μαγνητική ένωση και στήριξή του. Το iPad Pro έχει μπαταρία που του προσφέρει αυτονομία 10 ωρών, ενώ το λειτουργικό του σύστημα είναι το iOS 9. Οι τιμές του θα ξεκινούν από τα 799 δολάρια στις ΗΠΑ για το μοντέλο με τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο των 32 GB, έως τα 1079 δολάρια για το μοντέλο με τον αποθηκευτικό χώρο των 128 GB και τη συνδεσιμότητα Wi-Fi και LTE. Το Apple Pencil θα πωλείται ξεχωριστά σε τιμή 99 δολαρίων στις ΗΠΑ, ενώ το Smart Keyboard θα κοστίζει 169 δολάρια.
πηγή -
Σε λίγες μέρες φτάνει στα χέρια μου το 6s Plus
Μετά από 2,5 χρόνια περιπλάνησης σε android επιστρέφω στα γνωστά λημέρια! -
Απο που το πηρες; Ψηνοναι και εγω αλλα λιγο βαρυ. Σε τσεπη δεν χωραει....
-
Απο expansys το πήρα. Προτιμώ να μην χωράει στην τσέπη μου! Αποφεύγω τα ατυχήματα έτσι!
-
Και πως το μεταφερεις ειδικα το καλοκαιρι;
-
Πάντα κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο, οπότε απλά το κρατάω στο χέρι μου.
-
Έφτασαν....
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το macbook aluminum μου, (late 2008) είναι ακόμα εν ζωή και σε καθημερινή χρήση. Ταξίδια φουλ, αεροδρόμια, καφετέριες, έχει πιει ένα ποτήρι κοκα κολα με αποτέλεσμα να αλλάξω το keyboard (2012). Επιπλέον άλλαξα μπαταρία και τροφοδοτικό πέρσι και απολαμβάνω ξανά 4-5 ώρες εργασίας (σε χαμηλό φωτισμό). Το 2013 του ανέβασα τη μνήμη στα 8GB και ανέβασα λίγο τις (αργές) επιδόσεις του.
Επειδή δεν θέλω να τον αλλάξω για διάφορους λόγους και θέλω να τον έχω μέχρι να μην πηγαίνει άλλο, έχει νόημα να αντικαταστήσω τον σκληρό που έχει σήμερα (160GB) με έναν αντίστοιχο (ή και μεγαλύτερο) SSD? Αξίζει η αναβάθμιση;
Η δουλειά που κάνω είναι κειμενογράφος και excel και καθημερινή χρήση βάσεων μέσω Lotus. ΟΚ βλέπω και καμιά ταινία πού και πού, αλλά όχι κάτι περισσότερο.Αν λοιπόν αξίζει, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί (σε μεγέθη) που πρέπει να ξέρω; Δεν έχω κάνει ποτέ φορματ σε μακ (!). Πρέπει να φτιάξω κάποιο boot disk?
Merci! -
Πολύ ωραία η λειτουργία family για το iOS. Έδωσα στη γυναίκα μου το iphone 5 και άφησα το δικό μου id μέσα με αποτέλεσμα να συγχρονίζει τις κλήσεις μας. Με την ενεργοποίηση του family id της έχει τις εφαρμογές μόνο.
-
Παιδιά δεν ξέρω αν αναφέρεστε στα εκάστοτε θέματα ανά κατασκευαστή, αλλά μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιο Link ή να μου πει έστω ποιά μοντέλα (Opel, Peugeot, Honda, Nissan, Fiat με ενδιαφερουν) υποστηρίζουν το Apple CarPlay?
Για το νεο Opel Astra είμαι σίγουρος...
Δεν ξέρω π.χ. αν το υποστηρίζουν το Qashqai, to HRV, to 2008... οι σελίδες τους δεν το αναφέρουν κάπου πάντως! -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Το macbook aluminum μου, (late 2008) είναι ακόμα εν ζωή και σε καθημερινή χρήση. Ταξίδια φουλ, αεροδρόμια, καφετέριες, έχει πιει ένα ποτήρι κοκα κολα με αποτέλεσμα να αλλάξω το keyboard (2012). Επιπλέον άλλαξα μπαταρία και τροφοδοτικό πέρσι και απολαμβάνω ξανά 4-5 ώρες εργασίας (σε χαμηλό φωτισμό). Το 2013 του ανέβασα τη μνήμη στα 8GB και ανέβασα λίγο τις (αργές) επιδόσεις του.
Επειδή δεν θέλω να τον αλλάξω για διάφορους λόγους και θέλω να τον έχω μέχρι να μην πηγαίνει άλλο, έχει νόημα να αντικαταστήσω τον σκληρό που έχει σήμερα (160GB) με έναν αντίστοιχο (ή και μεγαλύτερο) SSD? Αξίζει η αναβάθμιση;
Η δουλειά που κάνω είναι κειμενογράφος και excel και καθημερινή χρήση βάσεων μέσω Lotus. ΟΚ βλέπω και καμιά ταινία πού και πού, αλλά όχι κάτι περισσότερο.Αν λοιπόν αξίζει, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί (σε μεγέθη) που πρέπει να ξέρω; Δεν έχω κάνει ποτέ φορματ σε μακ (!). Πρέπει να φτιάξω κάποιο boot disk?
Merci!Κάνει μεγάλη διαφορά ο ssd αλλά αν δεν έχεις θέμα ταχύτητας τώρα δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
Μπορείς είτε να κλωνοποίησεις τον τρέχοντα σκληρό σου δίσκο ή να κάνεις νέα εγκατάσταση μέσω bootable usb. -
-
Apple is first public company worth $1 trillion http://www.bbc.co.uk/news/business-45050213
-
Motorola phone 'brazen copy' of iPhone X http://www.bbc.co.uk/news/technology-45208546
-
Βγήκε η iOS 12. Για να δούμε ποσο σταθερή θα είναι
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Sent from my iPhone using Tapatalk ProΕγώ την έβαλα ήδη σε κινητό κ tablet. Δεν βλέπω ιδιαίτερες εμφανησιακές αλλαγές. Στις 24 βγαίνει κ η καινούργια έκδοση MacOS.
-
Ο χρήστης bekiaris έγραψε:
Sent from my iPhone using Tapatalk ProΕγώ την έβαλα ήδη σε κινητό κ tablet. Δεν βλέπω ιδιαίτερες εμφανησιακές αλλαγές. Στις 24 βγαίνει κ η καινούργια έκδοση MacOS.
Βλέπω διαφορα στο άνοιγμα εφαρμογών, και χάθηκαν κάποια κολλήματα που είχα σε εφαρμογές. Mac OS δεν παίρνω αναβαθμίσεις πλέον
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Υπάρχει σταθερός pc με το λειτουργικο της apple;;;
Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...