-
Ο χρήστης villasg έγραψε:
Παντως οδηγησα εχθες το Peugeot 207 1,4 95 .
Μου αρεσε παρα πολυ το αμαξι .
Μπηκε και αυτο στην λιστα μου , με + τις προσφορες που κανει η πεζω .Αντε να κατεβω αθηνα να δουμε τι θα γινει ( μαλον στις 7 του μηνα )
======================================
η λιστα τωρα διαμορφωθηκε ως εξης- Polo 1.2 tsi χωρις dsg ( γιατι το δσγ εχει αναμονη 3-4 μηνες )
- Renault clio 1.2 tce 100 ps
- Peugeot 207 1.4 95ps
- Kia proceed ( μονο με τα 109 ) 1,4
- Hyundai i30 1.4 109 ps
- Ford fiesta 1.4 96 ps
===================================
peugeot για οικονομία και οδηγηκή συμπεριφορά
polo 1,2tsi για δύναμη
kia proceed για μεγαλύτερους χώρους (μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητο)στην οικογένεια έχουμε ένα 207 με 130000 τελείως απροβλημάτιστα km και είμαστε υπερ του δέοντος ευχαριστημένοι...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εγω λεω για ΚΙΑ μονο εαν βρω κανα προηγουμενο με τα 109 ...
Οχι αυτο με τα 90 .υπάρχει κάποιος λόγος που απορρίπτεις το φρέσκο με τα 90?
για να έριξε την ιπποδύναμη η κια κάτι παραπάνω θα ήξερε...
αν και δεν νομίζω να έχει διαφορά στο δρόμο, μάλλον για λόγους φορολογίας το κάναν...Για να γίνει Euro 5 έπεσε η ιπποδύναμη.
-
'Μπιρμπίλιες' προδιαγραφές η μείωση της ιπποδύναμης!!!
Το αυτοκίνητο με τις 'οικολογικές' ευλογίες απο την κυβέρνηση μας!
160 βουλευτές της κυβέρνησης συνιστούν Ceed. Αυτοί ξέρουν (... τι μέλλον θα έχουν τα οικολογικά τέλη)! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για να γίνει Euro 5 έπεσε η ιπποδύναμη.Δηλαδη το i30 δεν καλυπτει τις προδιαγραφες euro 5 ?
Και ποιες ειναι οι επιπτωσεις για ενα αμαξι εαν δεν τις καλυπτει τις προδιαγραφες ? -
Ο κινητήρας των 109 ίππων είναι Euro 4. Απλά από κάποια ημερομηνία και μετά δεν θα επιτρέπεται η πώληση αυτοκινήτων προδιαγραφών Euro 4 στην ΕΕ.
-
Ηδη απο τον Οκτωβρη που μας περασε εφαρμοστηκε η οδηγια Euro 5 και οτι οχηματα Euro 4 πωλουνται ειναι κυριως στοκ. Το 2014 παμε στο Εuro 6.
-
Aρα εχω σαν καταναλωτης δεν θα εχω καποιο προβλημα αμα παρω καποιο αυτοκιντο euro 4 ?
Τελικα το i30 τι ειναι euro 4 ή 5 ? -
Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πάρε Euro 5 γιατί με αυτούς που μας κυβερνάνε ποτέ δε ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μπορέι τα τέλη να υπολογίζονται στο μέλλον βάσει ρύπων, και το γεγονός ότι το αμάξι σου θα είναι Euro 4 να συντελέσει αρνητικά στη διαμόρφωση των τελών.
-
Και πως το βλεπεις αυτο ?
Στο site της καθε εταιριας εψαξα και δεν λεει κατι ..... πουθενα ......Υγ : Για τα τελη ειπαν σημερα στις ειδησεις οτι θα καταργηθουν και θα αυξηθει η βενζινα ........
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πάρε Euro 5 γιατί με αυτούς που μας κυβερνάνε ποτέ δε ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μπορέι τα τέλη να υπολογίζονται στο μέλλον βάσει ρύπων, και το γεγονός ότι το αμάξι σου θα είναι Euro 4 να συντελέσει αρνητικά στη διαμόρφωση των τελών.Καλά, αυτό το έχουν 'κατορθώσει' ήδη: το δικό μου είναι euro 4, αλλά επιβαρύνθηκα με 50 € στα τέλη κυκλοφορίας, επειδή είναι του 2004 (δηλ. πάνω από το όριο των 5 ετών το 2009) ...
-
Απο που μπορουμε να δουμε τι προδιαγραφες euro εχει το καθε οχημα μιας εταιριας ?
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πάρε Euro 5 γιατί με αυτούς που μας κυβερνάνε ποτέ δε ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μπορέι τα τέλη να υπολογίζονται στο μέλλον βάσει ρύπων, και το γεγονός ότι το αμάξι σου θα είναι Euro 4 να συντελέσει αρνητικά στη διαμόρφωση των τελών.
Καλά, αυτό το έχουν 'κατορθώσει' ήδη: το δικό μου είναι euro 4, αλλά επιβαρύνθηκα με 50 € στα τέλη κυκλοφορίας, επειδή είναι του 2004 (δηλ. πάνω από το όριο των 5 ετών το 2009) ...
Απο το 2006 εφαρμοστηκε το Euro 4. Απο το 2001 μεχρι το 2006 ειναι Euro 3. Πριν το 2001 παμε στο Euro 2 και αρχες δεκαετιας 90 euro 1
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Καλά, αυτό το έχουν 'κατορθώσει' ήδη: το δικό μου είναι euro 4, αλλά επιβαρύνθηκα με 50 € στα τέλη κυκλοφορίας, επειδή είναι του 2004 (δηλ. πάνω από το όριο των 5 ετών το 2009) ...
Απο το 2006 εφαρμοστηκε το Euro 4. Απο το 2001 μεχρι το 2006 ειναι Euro 3. Πριν το 2001 παμε στο Euro 2 και αρχες δεκαετιας 90 euro 1
Εχμμμ, κάπως διαφορετικά ήταν τα χρονικά όρια συμμόρφωσης των κατασκευαστών επιβατικών αυτοκινήτων με βενζινοκινητήρες: Euro 1 έως 7o '92, Euro 2 έως 1o '96, Euro 3 έως 1ο '00, Euro 4 έως 1ο '05, Euro 5 έως 9ο '09 και Euro 6 έως 9ο '14...
(wikipedia) -
Οποτε εαν τεθει ενα ερωτημα του τυπου :
Τι ειναι πιο καλο σε ολα ( δυναμη - καταναλωση κλπ )
ενα i30 ( ή παλιο ceed εαν εχει stok ) με τα 109 ή το νεο ceed με τα 90 ?Τι λετε ?
-
Ο χρήστης villasg έγραψε:
Οποτε εαν τεθει ενα ερωτημα του τυπου :Τι ειναι πιο καλο σε ολα ( δυναμη - καταναλωση κλπ )
ενα i30 ( ή παλιο ceed εαν εχει stok ) με τα 109 ή το νεο ceed με τα 90 ?Τι λετε ?
μπορείς να μου πεις γιατί απερριψες τα evo punto 135 και polo tsi Απο τη στιγμή που ούτε το κια είναι αυτόματο ;;
Οδήγησε τα και δες μόνος σου τι σου κάνει και τι όχι...
Δεν μπορώ να τα ζυγισω εγώ που έχω άλλες παραστασεις και να σου βγάλω συμπέρασμα...Το ένα έχει περισσότερη δύναμη , το άλλο μπορεί να έχει φορολογικό πλεονέκτημα στο μέλλον...
Προσωπικά όπως σου είπα θα περίμενα 2-3 μήνες για πόλο η πουντο ανάλογα πιο σου καθεται καλύτερα...
-
Το φιατ ειναι το πιο δυνατό.Αν θες δυναμη αυτο ειναι η λυση.
Μεταξύ των δυο κια το 109 ειναι ελαφρως καλύτερο .Αυτο να παρεις ! -
Ο χρόνος κύλησε .....
Σαββατο κατεβαινω αθηνα για . εβδομαδα
Απο δευτέρα πάω εκει που έχω εγκλωβίσει .
Αρχικα να δω ενα peugeot 207 1.4 95 ps που βρηκα σε αντιπροσωπεια σε πατα πολυ καλη τιμη
( Peugeot 207 1.4Sport ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ- λευκο '10 με πινακιδες = € 13.700 )
και
hyundai i30 1.4 LUXURY full εχτρα με πινακιδες = 15500 (Απο οτι ρωτησα ceed 109 ps δεν υπαρχουν πλεον ).Αυτα ειναι τα 2 πρωτα που θα κοιταξω .
Ειπαμε βασικα ο βασικος παραγοντας ειναι (και) το ποιος θα μου δωσει καλυτερη τιμη στην ανταλλαγη .Μετα παμε στο FORD FIESTA 1.4 96 ps .....
Μου ευχομαι καλη τυχη !
-
Αντε με το καλο!!
-
Γεια και παλι .
Εφτασα αθηνα λοιπον και αρχησα το ψαξιμο.
Διαπιστωση τα 2/3 των εμπορων ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ διλιτρα .
Οι υπολοιποι τα σκοτωνουν ...... με τιμες χαλια μαυρα ......Κατελιξα σε 3 μοντελα :
Hyundai i30
Peugeot 207
Peugeot 308Παρεμφερείς τιμες / αλλα οχι παρεμφερής εξοπλισμος ..
Αλλα το/α Peugeot με φτιαχνουν περισσοτερο , καθως και του οτι τα πιο πολλα χειρηστηρια του κορεατη
ειναι ιδια και σε ιδια διαταξη με το tucson που κατεχω τωρα .....Περιμενω τιμες απο 3 εμπορους ( για την ανταλλαγη και απλα αισιοδοξω ) ...
-
Θα σου πρότεινα να το βάλεις μια αγγελία ως ιδιώτης. Ίσως να είσαι τυχερός και να το δώσεις άμεσα (το σε καλύτερα χρήματα είναι δεδομένο σε σχέση με τους εμπόρους).
Από εκεί και πέρα οδήγησέ τα και τα 3 και πες μας ποιο σου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο δρόμο και ποιο θεωρείς πως καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου.
Μια βοηθεια παρακαλω πολυ