-
απο ιαπωνια mazda 5
απο ευρωπη πεζω 3008 1,6t -
Αμα μπορει για διλιτρο ας τσεκαρει το S-MAX.Ειναι πολυ αξιολογη επιλογη.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
απο ιαπωνια mazda 5
απο ευρωπη πεζω 3008 1,6tΠολυ καλη επιλογη ειναι. Ηταν στα 3 που το προτεινα μαζι με τα Qq kai Corolla verso και του φανηκε αρκετα ενδιαφερον
-
Από την συμβίωση που έχω με ένα grand scenic για 9 μήνες περίπου, μπορώ να πω τα εξής:
-
Εξωτερικά μου αρέσει περισσότερο από το Grand picasso
-
Εσωτερικά δεν είναι τόσο φουτουριστικό όσο το Grand picasso αλλά τα καθίσματά του είναι σαφώς πιο άνετα (ιδίως τα πίσω), ο εξοπλισμός του είναι υπερπλήρης, η εργονομία του είναι πολύ πολύ καλύτερη από το grand picasso.
-
Δεν συζητάω για το verso γιατί έχει μικρότερους χώρους. Το grand scenic θεωρείται ότι έχει τους καλύτερους χώρους για τη 2η και την 3η σειρά επιβατών.
-
Το s-max το θεωρώ πολύ πολύ καλό, αλλά έχει 2 μειονεκτήματα: έχει δίλιτρο κινητήρα, άρα ακριβό σε ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας και είναι 20 εκατοστά πιο μακρύ και 5 εκατοστά πιο φαρδύ από το grand scenic, άρα μικρότερη ευελιξία.
-
Το touran είναι πιο ακριβό με αντίστοιχο εξοπλισμό, αλλά έχει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση.
Αυτό που θα με έκανε ίσως να πάω προς το Grand picasso είναι ο κινητήρας του και το ημιαυτόματο κιβώτιο.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κινητήρα και 6ατάχυτο κιβώτιο του grand scenic. Το αντίθετο, είμαι πολύ ευχαριστημένος καθώς και φορτωμένο δεν έχει κανένα πρόβλημα να φτάσει τα 170 στην Εθνική. Πιστεύω όμως ότι οι 26 παραπάνω ίπποι του Grand picasso, ίσως του δίνουν μία παραπάνω σπιρτάδα.Συνοψίζοντας:
θέσεις επιβατών : Grand scenic
Τιμη/εξοπλισμό: μάλλον grand scenic
Εσωτερικοί χώροι: S-max-αλλά μεγαλύτερο από όλα, και μετά grand scenicΤέλος, θεωρώ ότι τα πολυμορφικά έχουν πολύ καλύτερη σχέση τιμης/απόδοση από τα SW. (εκτός από τον έρωτά μου το Subaru outback)
-
-
Εγώ ήμουν έτοιμος για το Verso και θα το περίμενα να εισαχθεί με τον ''καλό'' δίλιτρο diesel κινητήρα και το εξάρι κλασσικό αυτόματο,αλλά τους πρόλαβε στη στροφή το νέο Touran (από φθινόπωρο στις εκθέσεις) με τον 1.6 TDI με επτάρι DSG και 25 κιλά ροπάκλας.
Η VW ''δίνει'' 5 lit/100 km και δεν έχω λόγους να μην τους πιστέψω.
Αν θέλετε να έχετε άποψη από αυτή τη μοτερούκλα,δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε μία έκθεση SKODA και να κάνετε test drive το νέο Octavia 5.Tο απογειώνει.
Όσοι έχετε οδηγήσει 2.2 diesel,πιθανόν να μην σας φτάνει το γκάζι,αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα...
Ποιος είναι όμως ο οικογενειάρχης με τρία παιδάκια που θα πηγαίνει ''τέζα'';
Εγώ πάντως όχι... -
εγώ ψηφίζω S-MAX είναι το πιο ολοκληρωμένο και άρτιο της κατηγορίας του !
να σημειώσω ότι ότι δικαιούται την έκπτωση του τέλους ταξινόμησης που την επωφελείται στο 100% στα 2000 κυβικά.Ισως έτσι θα μπορούσε να δεί και κάτι πιο premium πχ το Q5 το SUV της AUDI που είναι τέλειο ειδικά για οικογένεια!!!! -
Ειδικα diesel με 163 αλογα θα ειναι μπαμ και με το powershift σασμαν.Kαι βενζινα ακομα καλυτερα!
-
Από Κασκάι ή Βέρσο που θέλει ως γιαπωνεζόφιλος τουοτάκιας, του προτείναμε Πικάσσο, Σενίκ, Τουράν, 308, s-max και Q5. Τελευταία του παζαρεύουμε 2.200 κυβικά σε DIESEL χωρίς να έχει διατυπώσει τέτοια επιθυμία ή να γνωρίζουμε αν επιτρέπεται εκεί που βρίσκεται και αν βεβαίως αντέχει η τσέπη του.
Συνεχίστε, μέχρι το Κράισλερ Βόγιατζερ Hybrid και το Mercedes R V8 έχουμε ακόμη δρόμο.
-
Πατριώτη πες στον κουμπαρο σου αν αντεχει η τσεπη του να παρει το nissan σε 2λιτρο και ειναι οκ.
Το 1,6 ειναι πατος.Κατα τα αλλα ειναι πολυ καλο πιστευω! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Πατριώτη πες στον κουμπαρο σου αν αντεχει η τσεπη του να παρει το nissan σε 2λιτρο και ειναι οκ.
Το 1,6 ειναι πατος.Κατα τα αλλα ειναι πολυ καλο πιστευω!Πάτος είναι το δικό σου
-
....Συγνώμη φιλε μου ,απλα το πηρε μια γνωστή μου και μου ειπε οτι δεν ΄παει΄.Εμπειρη οδηγος για γυναικα αφου κανει παρα πολλα χιλ στο δρομο με το νισσαν.Δεν εχει κανενα παραπονο εκτος της.......προσπερασης ...
Για καποιον που δεν τον ενδιαφερει αυτο ειναι ΤΕΛΕΙΟ!
Α...και δεν σου κρυβω οτι ισως αργοτερα δωσω τον ΄πατο' τον δικο μου και το παρω το νισσαν ....σε 2λιτρο! -
Με λογικά λεφτά + κυβικά (μιας και είμαστε Ελλάντα) υπάρχει μόνο ένα πολυμορφικό που να προσπερνάει, το scenic 1,4tce...
Απλά η άποψή μου είναι ότι σε πολυμορφικό απλά δεν σ' ενδιαφέρει ιδιαίτερα...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Υπάρχει και το Mazda 5... με άγνωστα σε εμένα κόστος αγοράς/συντήρησης και οδικά χαρακτηριστικά...Το Scenic για πολυμορφικό δεν μ' άρεσε οδηγικά (πολύ σκληρό...), ενώ δεν ξέρω τι λέει το Zafira... που λογικά θα παίζουν καλές εκπτώσεις...
Οδηγικά μπορώ να μιλήσω μόνο για το δικό μου (που δεν το συνιστώ, λόγω αντιπροσωπείας) και το scenic που το βρήκα ζμπορ, αλλά σκληρό για πολυμορφικό (μου θύμισε leon με σπορ ανάρτηση...)
Τελικά υπάρχει ένα αμάξι για τον καθένα!
Εμένα το Σενίκ μου ΄χε φανεί βάρκα-γιαλό τόσο πολύ που τρόμαξα. Μάλιστα όχι μόνο σαν αναρτήσεις αλλά και τιμόνι, λεβιές.
-
εμενα ο γαμπρος πηρε πριν ενα μηνα το cross touran και μιλαμε για πολυ εργαλειο. Μονο που λογω υψους το χτυπανε κατι πλαγιομετωπικοι και επειδη ειναι ψηλο σε αποτομες στροφες και επιθετικη οδηγηση....ψιλοζαλιζεσαι χα χα. Απο κει και περα μιλαμε για απιστευτους χωρους και τα εχεις ολα μουρη γκαζι κτλ κτλ...
Να σημιεωσω οτι το 11 ερχεται το καινουργιο που ειναι εξισου ωραιο με το ηδη υπαρχον. -
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Τελικά υπάρχει ένα αμάξι για τον καθένα!
Εμένα το Σενίκ μου ΄χε φανεί βάρκα-γιαλό τόσο πολύ που τρόμαξα. Μάλιστα όχι μόνο σαν αναρτήσεις αλλά και τιμόνι, λεβιές.
Βασικά εμένα το scenic δεν με άρεσε γιατί το βρήκα πολύ σκληρό... Για το τιμόνι συμφωνώ, αλλού γι' αλλού... ακόμα και σε σύγκριση με το δικό μου... Αλλά καλό γκάζι. Σαν αίσθηση, όσο γρήγορο και το 206...
Για γκάζι, όντως υπάρχει και το Touran... το ξέχασα...
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
...
Να σημιεωσω οτι το 11 ερχεται το καινουργιο που ειναι εξισου ωραιο με το ηδη υπαρχον.Όμορφο το υπάρχον Touran?
-
δεν ειπαμε οτι ειναι και οτι καλυτερο υπαρχει αλλα δεν το λες και ασχημο, στο κατω κατω πολυμορφικο ειναι χωρους θες δεν μπορεις να τα εχεις και ολα.
-
Λοιπον για να μην χαλιομαστε θα του προτεινα μια R350 που εχει και αεραναρτηση αλλα ειναι λιγο ακριβουτσικη και για να σοβαρευτω Μεχρι 1800 κυβικα μιας και παραπανω ο Jeffry ξερετε...... επειδη εχει μεχρι στιγμης 3 παιδακια του προτεινα μια B class αλλα κηνυγαει το 4ο να βγει αγορι και εχει κολλησει στο 7θεσιο .Γενικα οτι προτεινεται μεχρι τα 1800 γιατι περιμενουν στη γωνια οι δυο Γιωργηδες (πρωθυπουργος-υπ.Οικ )
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
του προτεινα μια B classΔεν είναι και πολύ καλός σου φίλος, έτσι;;;;
Τεσπα, από την περιγραφή πιστεύω ότι, ούτε το verso του κάνει (5θέσιο), ούτε το QQ (ακόμα και το + δεν ξέρω τι λέει με 4 παιδιά μέσα... χώρια που είναι ακριβό), αλλά πας για κάτι μεταξύ Grand Scenic 1.4TCE ή C4 Grand Picasso (αν μπορεί και το 1,6Τ... ή αλλιώς, γιατί όχι το 1,6hdi ).
Πάντως προσωπικά δεν μπορώ να προτείνω σε άνθρωπο καινούριο citroen, άρα εγώ θα πρότεινα το ρενώ, όσο κι αν τον χαρακτήρισες γιαπωνεζόφιλο, μιας και θεωρώ το Scenic 1.4T πολύ πιο ολοκληρωμένο από το QQ+ 1.6... Απλά με την 'προσθήκη' του 4ου παιδιού και τον περιορισμό σε κυβικά υπάρχουν 3-4 επιλογές (βάλε και το Zafira) και μόνο μία από την Ιαπωνία (το qq+)...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
του προτεινα μια B class
Δεν είναι και πολύ καλός σου φίλος, έτσι;;;;
Τεσπα, από την περιγραφή πιστεύω ότι, ούτε το verso του κάνει (5θέσιο), ούτε το QQ (ακόμα και το + δεν ξέρω τι λέει με 4 παιδιά μέσα... χώρια που είναι ακριβό), αλλά πας για κάτι μεταξύ Grand Scenic 1.4TCE ή C4 Grand Picasso (αν μπορεί και το 1,6Τ... ή αλλιώς, γιατί όχι το 1,6hdi ).
Πάντως προσωπικά δεν μπορώ να προτείνω σε άνθρωπο καινούριο citroen, άρα εγώ θα πρότεινα το ρενώ, όσο κι αν τον χαρακτήρισες γιαπωνεζόφιλο, μιας και θεωρώ το Scenic 1.4T πολύ πιο ολοκληρωμένο από το QQ+ 1.6... Απλά με την 'προσθήκη' του 4ου παιδιού και τον περιορισμό σε κυβικά υπάρχουν 3-4 επιλογές (βάλε και το Zafira) και μόνο μία από την Ιαπωνία (το qq+)...
Σκεφτομαι και το Mazda 5 που ειναι 5θεσιο και βγαινει χονδρικα στα 25 χιλιαρικα (χωρις την επιδοτηση λογω τριτεκνου). Αν δεν πεισθει η συζυγος για το 4ο λεω να του προτεινω το B class μιας και γλυκοκοιταει και το αστερι
Tη γνώμη σας για πολυμορφικό.