-
Λέω να κάνω πάλι το Αθήνα -Θεσσαλονίκη με επιστροφή, και αναρωτιέμαι αν, εφόσον κάνω την παράκαμψη από Φάρσαλα και Δομοκό, έχει νόημα να μπλέξω με τον αυτοκινητόδρομο στη Λάρισα ή να πάω μέσα από Λάρισα κατευθείαν στην Π.Ε.Ο, Τέμπη, Πλαταμώνα και να βγώ Λιτόχωρο. Δηλαδή από Λαμία ως Λιτόχωρο να κινηθώ εκτός. Λέω να το δοκιμάσω, αν επιτρέψει ο καιρός και η οικογένεια...
Βέβαια κάτι λένε για χιόνι/πάγο λίγο πριν τα Φώτα, οπότε δεν παίζει με τίποτε Δομοκός σε κακοκαιρία... -
Προχθές κατέβηκα από Θεσσαλονίκη μέχρι Αταλάντη (ακριβώς πριν τα διόδια Τραγάνας) και προτείνω να υπολογίσεις μια ώρα παραπάνω στη δική σου διαδρομή λόγω των παρακάμψεων. Από Δομοκό δεν πάω ποτέ γιατί δεν αντέχουν οι μικρές τις στροφές και δεν ξέρω την διαφορά στην καθυστέρηση. Σε όλες σχεδόν τις παρακάμψεις θα πας σημαντικά πιο αργά λόγω επικινδυνότητας του δρόμου.
Επίσης με τη νέα τιμή στα Μάλγαρα (3€) να τα βάλεις κι αυτά στη λίστα σου.
Τελευταία παρατήρηση αν μπορείς να έχεις φως ημέρας. Νύχτα δεν ρισκάρω πλέον να μπαίνω σε λακουβόδρομους, χωματόδρομους κτλ. Πάντα έκανα τις παρακαμψεις (όσες ήξερα) αλλά απο ένα σημείο και μετά κάποιες είναι μεγάλη ταλαιπωρία ή ρίσκο με μη ιδανικές συνθήκες.
Πέρνα όλες τις σημειώσεις σου σε ένα αρχείο (χαρτί κινητό ταμπλετ) και ξεκίνα. -
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Λέω να κάνω πάλι το Αθήνα -Θεσσαλονίκη με επιστροφή, και αναρωτιέμαι αν, εφόσον κάνω την παράκαμψη από Φάρσαλα και Δομοκό, έχει νόημα να μπλέξω με τον αυτοκινητόδρομο στη Λάρισα ή να πάω μέσα από Λάρισα κατευθείαν στην Π.Ε.Ο, Τέμπη, Πλαταμώνα και να βγώ Λιτόχωρο. Δηλαδή από Λαμία ως Λιτόχωρο να κινηθώ εκτός. Λέω να το δοκιμάσω, αν επιτρέψει ο καιρός και η οικογένεια...
Βέβαια κάτι λένε για χιόνι/πάγο λίγο πριν τα Φώτα, οπότε δεν παίζει με τίποτε Δομοκός σε κακοκαιρία...Δεν βγαίνεις καθόλου στον καινούριο αυτοκινητόδρομο
Μερικά πόστ πριν έγραψα την ακριβή διαδρομή -
Τελικά βγήκα από Λιτόχωρο και κατέληξα, λόγω κακής ... εκτίμησης εντός Λάρισας, που θα ήταν ΟΚ αν πήγαινα από Δομοκό αλλά λόγω καιρού δεν...
Άξιζε μόνο για τη στάση στην Αγ. Παρασκευή. Είναι βέβαια όμορφη διαδρομή και μου είχε λείψει, αλλά είχα συνέχεια μάνα και παιδιά να σχολιάζουν τις σήραγγες και τον αυτοκινητόδρομο εκεί δίπλα...
Στο γυρισμό τα πλήρωσα όλα, και εκτίμησα τον εκχιονισμό... από Δομοκό το καλοκαίρι πλέον... και ανευ οικογένειας
Γενικά το άθλημα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, με το Μοσχοχώρι και τη Θήβα ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού. Να δω η Τραγάνα πόσο θα αντέξει ακόμη. -
Επειδή είχε γίνει λόγος για τους κινδύνους αυτοκινητιστών που περνούν από τον περιφερειακό Θήβας (θέση Πυρί - οικισμός ρομά), τα νέα είναι άσχημα.
https://www.in.gr/2019/02/20/greece/anilikoi-epitethikan-se-gynaika-gia-na-ti-listepsoun-sti-thiva/
Εγώ προσωπικά αποφεύγω να περάσω από εκεί τη νύχτα. Το πιο συνηθισμένο κόλπο είναι αυτό από ταινία γουέστερν. Βάζουν ένα εμπόδιο στο δρόμο και όποιος σταματά τον ληστεύουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΠΟΤΕ!!! ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΥΠΟΠΤΟ, ΚΟΡΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΓΚΑΖΙ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ. -
Σε γουέστερν όμως παίζει να πλάκωνε κανένα ιππικό προς το τέλος της φάσης, στο Ελλαδιστάν δεν υπάρχει ελπίδα βοήθειας.
-
Καλησπερα. Εχω σκοπο την αλλη βδομαδα να ταξιδεψω προς Πατρα. Θα ακολουθησω τον συντομοτερο και μαλλον τον προτιμοτερο δρομο, την εγνατια με κατευθυνση προς Ιωαννινα, και απο κει ισα κατω προς Πατρα . Το θεμα ειναι αν μπορω να γλιτωσω ενα σεβαστο ποσο σε διοδια χωρις να θυσιασω αρκετο χρονο και χιλιομετρα. Γνωριζει κανεις ;
-
Μέχρι Γιάννενα δεν ξέρω. Από εκεί και κάτω μπορείς να πάρεις την παλιά εθνική από Γιάννενα ως Αντίρριο και να γλιτώσεις τα 5 διόδια της Ιόνιας. Σχεδόν ίδια τα χιλιόμετρα αλλά σε πολύ περισσότερο χρόνο. Κακό οδόστρωμα, λίγη κίνηση αλλά εμπλουτισμένη με τρακτέρ και αγροτικά, δύσκολα τα προσπεράσματα και μπλόκα στις μεγάλες ευθείες. Μέχρι Άρτα υπάρχει και το ορεινό τοπίο ως τουριστικό κίνητρο. Αν έχεις πολύ χρόνο για πέταμα ή δεν έχεις ξαναπεράσει από τα μέρη, σκέψου το. Φτάνοντας Αντίρριο μπορείς να το τερματίσεις σε οικονομία παίρνοντας το φέρι αντί της γέφυρας και γλιτώνοντας άλλα 7 ευρώ.
-
https://www.ilamia.gr/2019/01/30/mpikan-mpares-ston-komvo-tis-anthilis-ekleise-i-eisodos-kai-exodos-gia-ta-pratiria-kai-ta-katastimata-fotografies/
Πράγματι έτσι είναι.
Τώρα, ερχόμενος από Καμμένα Βούρλα - Θερμοπύλες - Μνημείο Λεωνίδα, δεν μπορείς πια να ξαναμπείς στην Ε.Ο. από τον κόμβο Ανθήλης. Πρέπει να πας μέχρι το τέλος του ανατολικού παράδρομου και μετά να περάσεις κάτω από την Ε.Ο. και να βρείς τον δρόμο Λαμίας - Στυλίδας.
Στην κάθοδο για Αθήνα, κανένα πρόβλημα στην είσοδο του παραδρόμου από τον κόμβο Ανθήλης.**** -
Όποιος μπορεί να με βοηθήσει λίγο γιατί πλέον έχω μπερδευτεί με τις παρακάμψεις που έκλεισαν .θέλω να πάω από Θήβα προς Θεσσαλονίκη ,που συμφέρει να κάνω παράκαμψη πλέον ; Ένα ταξίδι έχω κάνει παλιότερα και είχα αποφύγει ως και του Μοσχοχωρίου ,μετά ψιλοχαθηκα .
-
Στείλε μου το e-mail σου στο notisjim@yahoo.gr για να σου στείλω σε slide show φωτό και οδηγίες για τις παρακάμψεις πήγαινε - έλα Θεσσαλονίκη.
-
Από το Πάσχα έχει αλλάξει η διαδρομή αποφυγής διοδίων σηράγγων Τεμπών, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Συγκεκριμένα, στη δεύτερη κυκλική κόμβου Ευαγγελισμού, δεν πηγαίνεις πια προς το τούνελ κάτω από γραμμές τρένου, αλλά βγαίνεις από την κυκλική στην έξοδο με διεύθυνση μπλε πινακίδας 'ΚΑΤΕΡΙΝΗ'.
Στην κάθοδο, καμμία διαφορά επί της ουσίας, όταν φτάσεις στην πρώτη κυκλική κόμβου Ευαγγελισμού (ερχόμενος από Θεσσαλονίκη), απλά ακολουθείς την μπλε πινακίδα 'ΛΑΡΙΣΑ', όχι την πράσινη.
https://imgur.com/a/herkUfC -
Επειδή για τις εκλογές θα γίνει ταξίδι Αθήνα Θεσσαλονίκη, και στο τμήμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα είναι υποχρεωτικό το πέρασμα από Βέροια, αξίζει κάποια εναλλακτική για αποφυγή διοδίων ή να προτιμήσω να πάω πίσω μέσω Εγνατίας στην ΠΑΘΕ και από εκεί τις κλασσικές από Λιτόχωρο κ.λ.π. ; Από όσο μπορώ να δώ μάλλον δεν συμφέρει κάποια εναλλακτική. Ο χρόνος είναι θέμα.
-
Αν κατάλαβα καλά η διαδρομή είναι Θεσσαλονίκη-Βέροια-Αθήνα. Αν ισχύει ιδανικά μπορείς να από Βέροια να γυρίσεις προς τα πίσω μέχρι το Νησέλι και από εκεί να πας Αιγίνιο όπου θα γλιτώσεις τα διόδια του Αλιάκμονα και δε θα χάσεις χρόνο.
Εννοείται ότι το να πας από Βεργίνα μέσα από τα χωριά για να βγεις Κατερίνη το ξεχνάς.
-
δε νομίζω οτι αξίζει ολο αυτό για 2,20€
Μια φορα το επιχείρησα που ειχα όρεξη για εκδρομη και το μετάνιωσα. Μεγάλη καθυστέρηση.Την ημέρα των εκλογών κατά πάσα πιθανότητα τα διόδια θα είναι δωρεάν για τα ΙΧ (τουλάχιστον αυτό ίσχυε στις περιφερειακες και ευρωεκλογές τον προηγούμενο μήνα
-
Ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Θα δώ πως θα πάει εκείνη τη μέρα.
-
Για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όλα τα οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης θα διέρχονται ελεύθερα χωρίς την καταβολή διοδίων από τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων όλων των έργων παραχώρησης, από την δωδεκάτη πρωινή (12.00 π.μ.) της 6ης Ιουλίου μέχρι την ογδόη πρωινή (8.00 π.μ.) της 8ης Ιουλίου 2019
-
Με πιάνει η μια από τις δύο, αλλά ρίχνει το κόστος.
Να ενημερώσω όποιον θα πάει προς Αθήνα ότι καθημερινά μέχρι παρασκευή κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχει έργα στην Κατερίνη, με παράκαμψη 2km από την παλιά Ε.Ο. -
Θα κρατήσει όλη την εβδομάδα η παράκαμψη; Σήμερα πέρασα κι η καθυστέρηση παρά την αστυνομία ήταν στο 15 λεπτο.
Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
λένε μέχρι παρασκευή. Και όχι τις βραδυνές ώρες.
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...