-
Το 57.9χλμ από όπου και να το μετρήσεις δεν βγαίνει. Από διόδια Ανάληψης έως Μάλγαρα η απόσταση είναι 50.7χλμ. Από Μάλγαρα ως Αιγίνιο είναι αλλά 14.7 το σύνολο δηλαδή 65.4.
Το μόνο νούμερο που πλησιάζει είναι από τα διόδια ανάληψης έως κόμβο κλειδιου που είναι 60.6χλμ . Τα 57.9χλμ βγαίνουν μόνο αν υπολογίζουν από ανάληψη μέχρι λίγο πιο πριν το κλειδί, τον ποταμό Λουδία.
Αλλά πέρα απο αυτά ένα μεγάλο μέρος της κίνησης προέρχεται από τους κατοίκους της πόλης της Θεσσαλονίκης για πιο λόγο θα πληρώνουν τόσα διόδια για την μισή και ακόμη λιγότερη απόσταση; Όταν οσοι έρχονται από ανατολικά από κομβο Παπαγεωργίου που ξεκινά η κάθετη της Εγνατίας μέχρι τα Μάλγαρα η απόσταση είναι 30.8 χλμ, οι εισερχόμενοι από δυτικά από τον κομβο καλοχωριου ειναι 17χλμ και εισερχόμενοι από κέντρο 20χλμ αν θεωρηθεί ότι παθε ξεκινάει από το φανάρι στο salonica outlet.
Μετα τα greekeconomics ανακαλύψαμε και τα greekarithmetics!!!!Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλά που δεν άθροισαν όλες τις αποστάσεις, και από το κέντρο της πόλης...
Και σιγά μη βγεί κανένας δήμαρχος να πει κάτι...
Άντε με το καλό διόδια και προς Χαλκιδική. Εκεί να δείτε χρήμα που θα βγεί. Όσο για δικαιολογία, κάτι θα βρεθεί... -
Μην το γελάς καθόλου! Κάθε λίγα χρόνια τσουπ και ένας φωστήρας πετάει την ιδέα δημιουργίας διοδίων στην Χαλκιδική. τελευταία φορά ήταν πριν κάνα δυο χρόνια που προτάθηκε από τον αντιπεριφεριαρχη αλλά λόγω πιέσεων από τους ξενοδόχους προχώρησε περαιτέρω η ιδέα.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Tαμαμ να μπουν και πλευρικά στη Χαλάστρα.
-
είναι εξοργιστική αυτή η κοροϊδία που 'αγνοεί' τους χρήστες της ΠΑΘΕ και λαμβάνει υπόψη μόνο τους χρήστες της Εγνατίας.
Αλλά άντε να βρεις το δίκιο σου, άντε έστω να βρεθούν κάποιοι με διάθεση να ασχοληθούν και να προσφύγουν δικαστικά σε 10 χρόνια θα βγει η απόφαση που θα τους δικαιώνει -
Η Εγνατία πρέπει να συντηρηθεί γιατί είναι πια χάλια. Τα τούνελ δεν είναι καν αδειοδοτημένα, ενώ βαριά συντήρηση σε ευαίσθητα τμήματα δεν έχει γίνει ποτε. θα σας βάζουν να υπογράφετε υπεύθυνη δήλωση διέλευσης σε λίγο.
Πληρώστε κανονικά οι χρήστες όπως πληρώνουμε και οι υπόλοιποι και δη σε δρόμους που δεν είχαν καν φτιαχτεί ακόμα. Καλό ήταν το τσάμπα τόσα χρονια και δύσκολο να προσαρμοστεί κανεις στα νέα δεδομένα αλλά τέρμα τα δίφραγκα.
Κανονικά όπου υπάρχει αυτοκινητόδρομος πρέπει να υπάρχει εταιρεία συντήρησης και να εισπράττονται διόδια.
Κρατικός δρόμος σημαίνει ξέφραγο αμπέλι.
Προφανώς δικαιότερο το αναλογικό αλλά θεκει ακόμα δουλειά.
Και μην πει κανεις για τα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτά επι χρονια είναι πια έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης. -
Είναι σωστό να υπάρχουν διόδια . Ακόμα καλύτερο να γίνουν και άλλοι αυτοκινητόδρομοι ή τουλάχιστον οδοί ταχείας κυκλοφορίας στην Εύβοια και στην Κρήτη που είναι αναγκαίοι .
Από την άλλη ας γίνουν οικονομικότερα και δικαιότερα ανάλογα με την απόσταση .
-
Σχόλιο στο παραπάνω post του iceman.
Μήπως έχετε υπ΄όψη το κομμάτι της Εγνατίας Κλειδί - Μάλγαρα - Θεσσαλονίκη με τον άθλιο ασφαλτοτάπητα, τα μπαλώματα και τις λακούβες ή υπεγέρσεις? Για αυτό το κομμάτι που δεν έχει αλλαχτεί η άσφαλτος για δεκαετίες, θα πληρώνουμε κοντά 3€ διόδια? -
Τα διόδια πρακτικά είναι ένας επιπλέον φόρος για το κράτος, όχι για τη συντήρηση των δρόμων...
-
...και πολύ εύκολος φόρος θα συμπληρώσω...
Επίσης το περί δικαίου διόδια μου ακούγεται πολύ αστείο
Με μία κοντινή βόλτα στη γειτονική Βουλγαρία μπορείτε να διαπιστώσετε ότι αυτοκινητόδρομοι και διόδια δεν συνδυάζονται πάντα. -
Να θέσω μερικά ερωτήματα που έχουν σχέση με την περί διοδίων συζήτηση :
- Υπάρχει σήμανση που να καθοδηγεί όποιον δεν θέλει να πάει από διόδια ; Όσα έχω δει εγώ είναι ελάχιστα και αποσπασματικά. Έχω την αίσθηση ότι σκόπιμα αποκρύπτεται είτε γιατί δεν υπάρχει είτε γιατί δεν θέλουν να υπάρχει.
- Ποιά είναι η Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, αν θέλω να τη χρησιμοποιήσω για να πάω χωρίς διόδια ; Υπάρχει, ή μήπως αντικαταστάθηκε σε μεγάλα και κρίσιμα τμήματα με τον αυτοκινητόδρομο στα πλαίσια αναβάθμισης, και τώρα πρέπει να πληρώσω ;
- Γιατί είναι λογικό τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου να την πληρώσω όταν τη χρησιμοποιήσω, ενώ τα τούνελ τα πληρώνω σε όλο το μήκος της παραχώρησης, είτε τα χρησιμοποιήσω είτε όχι ; Δεν θα ήταν δίκαιο να πληρώνω στην είσοδο π.χ. παράκαμψη Μαλιακού ή Τεμπών ;
-
Δεν νομιζω να μπορεί κάποιος να παει χωρις διοδια απο Θεσσαλονίκη στην Αθηνα.Παλι κατι θα πληρώσει και θα φάει τοσο χασουρα που θα κάνει κανενα 10ωρο να φθασει.Οσο για το 3 να σου πω ότι δεν έχεις δίκιο??? Όλα έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται λάθος τιμωροντας τον Έλληνα οδηγό και φορολογουμενο....
-
Απο Αθήνα πας Θεσσαλονικη μέσω τμημάτων της ΠΕΟ, κάπως έτσι:
Αθήνα, Θήβα, Λειβαδιά, Λαμία, Δομοκός, Λάρισα, (μέσω Τεμπών) Κατερίνη και μετα απο την ΠΕΟ παλι, απο Πλατύ στη Θεσσαλονίκη.
Ειναι τα ιδια χιλιόμετρα με τον αυτοκινητόδρομο αλλά (τουλάχιστον*) 2 ώρες περισσότερες στην οδήγηση.
*χωρις καθόλου κίνηση και άλλα ευτράπελαΑν θελεις να εισαι τελείως 'σωστός', αντί για τα Τέμπη πας μέσω Ελασσόνας στην Κατερίνη, 20 χιλιόμετρα και μια τουλαχιστον ωρα επιπλέον.
Για την κοιλάδα των Τεμπών που αναφέρθηκε παραπάνω οτι κλείνει λόγω επισκευής της γέφυρας, υπάρχει εναλλακτική.
Αν δεν κλείσουν εντελώς την κοιλάδα, λίγο πριν τη γέφυρα υπάρχει δρόμος που πάει προς τα παράλια Λαρίσης (Στόμιο κλπ). Σε 6 χιλιόμετρα περίπου, στρίβεις προς Κουλούρα και απο'κει ακολουθώντας το δρόμο προς Μεσάγγαλα βγαίνεις στην παράκαμμψη που χρησιμοποιούσαμε λιγο πριν τους Ν. Πόρους -
Να τι λένε οι Χάρτες επί του θέματος:
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Να τι λένε οι Χάρτες επί του θέματος:[Δεν μπορω να δω πολυ καθαρα την εικονα, αλλά μάλλον εχει λάθος μεταξύ Κατερίνης και Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιεί τον αυτοκινητόδρομο
(Η ΠΕΟ κατερίνης Θεσσλονικης περνάει απο πιο 'ψηλά', Αιγίνειο, Αλεξάνδρεια, Χαλκηδόνα, Θεσσαλονικη) -
Αν δεν έχει διόδια, λογικά σε βάζει στον αυτοκινητόδρομο.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αν δεν έχει διόδια, λογικά σε βάζει στον αυτοκινητόδρομο.αν υποθέσουμε οτι παρακάμπτει τα διοδια Αιγινίου, σε βαζει παλι στην εγνατια οποτε πληρώνεις στα Μάλγαρα
-
Δικό μου το λάθος, δεν ήμουν ξεκάθαρος : ξέρω να βρω εναλλακτική χωρις διόδια από Θήβα κ.λ.π., εννοούσα πως πηγαίναμε παλιά, την παλιά Ε.Ο. η οποία, αν θυμάμαι καλά (που θυμάμαι καλά) όταν ήμουν μικρός φεύγαμε από Κηφισιά, καταλήγαμε από Αγ. Κωνσταντίνο Λαμία, από εκεί Λάρισα και μέσω Τεμπών, Πλαταμώνα, Κατερίνη και τελικά Θεσσαλονίκη. . Στο google βρήκα κάποια τμήματα που χαρακτηρίζονται Π.Ε.Ο αλλά πολλά δεν υπάρχουν. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.
-
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ bebes
Για την κοιλάδα των Τεμπών που αναφέρθηκε παραπάνω οτι κλείνει λόγω επισκευής της γέφυρας, υπάρχει εναλλακτική.
Αν δεν κλείσουν εντελώς την κοιλάδα, λίγο πριν τη γέφυρα υπάρχει δρόμος που πάει προς τα παράλια Λαρίσης (Στόμιο κλπ). Σε 6 χιλιόμετρα περίπου, στρίβεις προς Κουλούρα και απο'κει ακολουθώντας το δρόμο προς Μεσάγγαλα βγαίνεις στην παράκαμμψη που χρησιμοποιούσαμε λιγο πριν τους Ν. ΠόρουςΤα Τέμπη θα κλείσουν εξ ολοκλήρου. Άλλωστε, ακόμη και στην περίπτωση να μην κάνουν ολική διακοπή λόγω της ανακατασκευής της βόρειας γέφυρας, η διασταύρωση που αναφέρεις (προς παράλια Ν. Λάρισας), είναι στο σημείο που αρχίζουν τα κάγκελα της γέφυρας, οπότε θα ανακατασκευαστεί και η διασταύρωση. Μάλλον λοιπόν η βόλτα μέσα από τα Τέμπη καταργείται για ένα χρόνο (οι μόνοι που θα περνούν είναι οι 'Φσσστ μπόινγκ', Βουτσάς Καραγιάννη και Βλαχοπούλου, μέσα από τις τηλεοράσεις μας, στο 'Κάτι να καίει').
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...