-
Είναι τόσο έξυπνη ιδέα και τόσο απλή στη σύλληψή της που αξίζει να παραμείνει. Πραγματικά θα λυπόμουν αν απαγορευτεί, μόνο και μόνο για το φωτεινό άνθρωπο που τη σκέφτηκε και χάρισε στην ομάδα του τέτοιο πλεονέκτημα που όλοι τρέξαν να αντιγράψουν. Ίσως απλά στην πορεία ίσως χαθεί στις αναβαθμίσεις η διαφορετικότητα που μπορεί να προσφέρει και να καταργηθεί σαν 'πολυτέλεια' από τους σχεδιαστές.
-
Επίσης είναι απόλυτα ασφαλής, αν αφαιρεθεί ο οδηγός επανέρχεται στην 'ασφαλή' θέση , θα πρέπει επί τούτου να προκαλέσει την απώλεια στήριξης στην πίσω αεροτομή. Σαν τα dead man switch (πως μεταφράζεται άραγε αυτό?)
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=iAQVIICLdVY
Καλα στο 2:00 ακριβως τι κανει το παληκαρι?????...'κωλαδερίτσα', σύμφωνα με τον σπήκερ
κλαιω -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ειναι εμπαθεια δηλαδη να πω τωρα οτι πλεον η Merc ειναι καθαρα πισω απο Red Bull, McLaren, Scuderia και στο ιδιο επιπεδο με την Renault;
Εγώ απορώ αν η Scuderia είναι μπροστά από τη Renault. Ή για να τα θέσω πιο ρεαλιστικά, RK+Renault μου φαίνεται ικανότερος συνδυασμός από FA+Ferrari. Μέχρι τώρα τουλάχιστον.
-
Δε θα βρέξει πάντως.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Εγώ απορώ αν η Scuderia είναι μπροστά από τη Renault. Ή για να τα θέσω πιο ρεαλιστικά, RK+Renault μου φαίνεται ικανότερος συνδυασμός από FA+Ferrari. Μέχρι τώρα τουλάχιστον.Ναι μωρέ... για αυτό άλλωστε ο Alonso κέρδισε λιγότερους αγώνες από τον Kubitsa...
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
το f-duct καιρος ειναι να απαγορευτει (δεν θα επρεπε να επιτραπει εξαρχης) , θα γινει και αυτο λογικα για θεματα ασφαλειας. και θα ειναι απολυτα δικαιολογημενο γιατι αλλαζει η αεροδυναμικη διάταξη του μονοθεσίου μεσω του οδηγου , ειναι δηλαδη κινουμενο αεροδυναμικο αλλα ξεφευγει απο τους κανονες. αυτο δημιουργει θεματα ασφαλειας , βεβαια μη ξεχναμε οτι ο οδηγος μπορει να αλλαζει την κλιση της εμπρος πτερυγας 2 φορες το γυρο.anyway , υπαρχει τροπος να γινει το ιδιο με παθητικο τροπο χωρις τη συμμετοχη του οδηγου και θα επρεπε να στραφουν εκει
Το συγκεκριμενο που αναφερεις (παθητικος τροπος) εμπιπτει στην περιοχη των ευκαμπτων πτερυγων κατι που εχει αποτελεσει τα τελευταια 20 χρονια ενα debate χωρις αρχη και τελος. Προσωπικα δεν διαφωνω με τις ευκαμπτες πτερυγες αν και ελοχευουν παντα κινδυνοι για ξαφνικη αστοχια που θα μετετρεπε το μονοθεσιο σε βολιδα 300+ χιλιομετρων χωρις κανενα ελεγχο. Για την ωρα προτιμω να εχω κατι που τοελεγχει ο οδηγος και αναδεικνυει τις διαφορες μεταξυ των. Παντως ισως απο του χρονου με μια υποχρεωτικη επιστροφη του KERS να απαγορευτει και το συγκεκριμενο βοηθημα ή να επιτραπουν πτερυγες ορισμενης ενδοτικοτητας καθως κατι τετοιο θα ειχε ωφελη και στα καθημερινα οχηματα.
-
Υπάρχει τρόπος να έχουμε παρόμοιο αποτέλεσμα με f-duct χωρίς συμμετοχή οδηγού και χωρίς εύκαμπτο αεροδυναμικό βοήθημα.
Το πόσο αποδοτικό θα είναι βέβαια είναι άλλο θέμα.
-
-
Έλεος με τις καινούριες ομάδες, κινητά εμπόδια.
-
Δε θα μπει ο Μάσσα τελικά...θα μείνει έξω.
-
Το φάγατε το f-duct: F1 teams decide on 'F-duct' ban for next season
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το φάγατε το f-duct: F1 teams decide on 'F-duct' ban for next seasonΩραία.
Ο αγώνας είναι (όπως ήταν αναμενόμενο) , τι κάνει ο JB ακόμα να περάσει τον παππού;
-

για να κανω κανενα βουντου...
-
λιγη βροχουλα ρε....
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
λιγη βροχουλα ρε....Δε παίζει...
Αυτά...έτσι θα τελειώσουμε.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
λιγη βροχουλα ρε....
Δε παίζει...
Εκτός κι αν ο Λούης φάει τα λάστιχα του, ως συνήθως και έτσι πάρει ο Αλόνσο 3η θέση
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
λιγη βροχουλα ρε....
Δε παίζει...
Εκτός κι αν ο Λούης φάει τα λάστιχα του, ως συνήθως και έτσι πάρει ο Αλόνσο 3η θέση
Απ'το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί ...κάτι έκανες εκεί πάντως
Πάντως στο Μονακό θα έχουμε ΣΟΒΑΡΟ θέμα με τις μικρές ομάδες...βλέπω τα πράγματα να είναι χειρότερα από το 'ποτάμι'
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
λιγη βροχουλα ρε....
Δε παίζει...
Πες κάτι καινούριο Σαββατογενημμένε ...θέλω κι άλλο!
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
νταξει οι οπαδοι Μεκεντε-Φερραρι-ΜακΛαρεν μην απογοητευεστε τοσο ευκολα...ο αγωνας αυριο ειναι μακρυς και θα υπαρξουν και προβληματα ... υπαρχει εικονιδιο με φατσουλα που προσευχεται?
2010 Gran Premio de España