-
Ρε παιδιά παρακολουθώ την συζήτηση. Είναι δυνατόν κάποιος με 600 ευρώ να μπορεί να συντηρεί ένα rx8? Επειδή το γουστάρει? Και εμένα μου αρέσει η Ferrari αλλά δεν την αγοράζω γιατί δεν μπορώ και δεν θέλω να στερηθώ αλλά πράγματα..
-
Αδερφέ, μην το πάρεις.
Το ότι το θες για χρήση 'καφετέριας' και όχι για να χαρείς ο,τι έχει να σου προσφέρει ως σπορ κατασκευή, θα σε οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο να το βαρεθείς και να ψάχνεις να το ξεφορτωθείς μετά την πρώτη 'καλή' επισκευή που θα σου ζητήσει.
Δεν εξετάζω καν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του συγκεκριμένου, ούτε το ότι θέλεις ένα σπορ αυτοκίνητο (γιατί τέτοιο είναι έστω και αν έχει τέλη για 1300 και κάνει 3 χιλιάρικα) χωρίς να είσαι άνετος οικονομικά.
Θα πρότεινα να κοιτάξεις για κάτι άλλο, ένα Mx5 ή μια z3.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τον Wankel μπορεί να τον διαχειριστεί η Ford που έχει αναλάβει το aftersales των Mazda? Σε θέμα τεχνογνωσίας ρωτώ!Ερωτευσιμο αυτοκίνητο πράγματι αλλά και ιδιαίτερο.
Νομίζω πως όλα τα προβλήματα που ακούστηκαν γι' αυτό είχαν να κάνουν με αποτέλεσμα κακής χρήσης και όχι αναξιοπιστίας.
Και οδηγικά δεν ηταν και ευκολακι....Δες καλύτερα ενα συμβατικοτερο... ΜΧ5.
Συμφωνώ με τις αποτροπες του @nonou.
From my SMO72HD via Tapatalk
Δεν υπάρχει γενικά πρόβλημα με αυτο, αφενός η Μαζντα ξανά έρχεται ελλαδα , αλλα υπαρχουν παρα πολλά εξαιρετικά μαστορια στο δίκτυο που ξέρουν τους Wankel απ έξω και ανακατωτά . Για παράδειγμα να αναφέρω έναν εξαιρετικό μάστορα βορειοδυτικά στο Ίλιον τον Σκουφαλη με απίστευτη εξειδίκευση σε επίπεδο Βανκελ, με αγάπη για τα Μαζντα και με εξυπηρέτηση και τιμολόγηση που άλλες εταιρίες ουτε να ονειρευτούν μπορούν.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
MX5, Z3, S2000, MR2, υπάρχουν εκεί έξω τόσα και τόσα ισάξια, αν όχι καλύτερα αμαξάκια. Γιατί δεν ακούς τις συμβουλές. Δεν έχει υπάρξει κανένας που σου είπε 'πάρτο με κλειστά μάτια'. Στην καλύτερη σου λένε 'ναι μεν αλλά'
-
Έχετε όλοι δίκαιο σας ευχαριστώ πάρα πολύ μπορεί να έχω χαμηλό μισθό αλλά δεν έχω άλλα έξοδα εκτός από τα προσωπικά... Είμαι σε τεράστιο δίλημμα το έχω ερωτευτεί το αυτοκίνητο αυτό όχι για τα γκάζια του αλλά για την ομορφιά του έχω 4 μέρες αν έχω ρωτήσει κόσμο ακόμα και τηλ στην Φλώρινα πήρα για να μάθω πληροφορίες. Ένας γνωστός μου μου είπε πάντα σε ένα μεταχειρισμενο αυτοκίνητο παίρνεις ρίσκο το θέμα είναι ότι αν δεν το πάρω τελικά θα μου μείνει μέσα μου σαν απωθημένο και μια ζωι θα το κουβαλάω... δεν ξέρω ρε παιδιά σας πιστεύω όλους σας απλά προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου για το αντίθετο... Πραγματικά με 2 μέρες με έχει πάρει ένα τρελό άγχος για το θέμα. Τελικά μέσα στην εβδομάδα θα πάω να κάνω τον τελευταίο έλεγχο στην αντιπροσωπία της mazda και μέτρηση της συμπίεσης και μετά θα αποφασίσω τι θα κάνω...
Και πάλι σας ευχαριστώ όλους και άλλη πληροφορία έχετε να μου πείτε δεκτή -
Ο έρωτας περνάει γρήγορα και το απωθημένο καλύπτεται άνετα με κάποια άλλη πιο 'ορθολογιστική' επιλογή.
Ο χρήστης Alexkid έγραψε:
Το ότι το θες για χρήση 'καφετέριας' και όχι για να χαρείς ο,τι έχει να σου προσφέρει ως σπορ κατασκευή, θα σε οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο να το βαρεθείς και να ψάχνεις να το ξεφορτωθείς μετά την πρώτη 'καλή' επισκευή που θα σου ζητήσει.Ισχύει στο 100% αυτό.
-
Φίλε μη φορτωθείς ένα αμάξι το οποίο, κακά τα ψέματα, φαίνεται ότι δεν έχεις δυνατότητα να το συντηρήσεις.
Στο πρώτο απρόοπτο έξοδο (θα έρθει πολύ πιο γρήγορα απ'όσο υπολογίζεις), θα σου φύγει ο έρωτας και δε θα μπορείς ούτε να το συμμαζέψεις και βέβαια ούτε να το ξεφορτωθείς. -
rx8 και 600 τον μηνα απλα δεν πανε μαζι. Δυστυχως θα το αγορασεις και δυστυχως θα το πουλησεις συντομα, ειτε σπασμενο, ειτε επισκευασμενο(κοστος 2000+) ψαχνοντας αγοραστη να πιστεψει οτι οντως τα ροχι δεν εχουν θεμα...Εχετε μεινει λιγοι...Το αμαξι αφενως ηταν μια αποτυχια της μαζντα, αφετερου ''προδοσια'' σε σχεση με τον προκατοχο του rx7 που οντως το αμαξι ηταν οπλο και τιμιο. Ο,τι και να αποφασισεις...καλες βολτες
-
Πιο δυνατο και 'εξωγηινο' αναλογικα με την εποχη του σιγουρα ηταν το RX-7 mk3 ιδιως.. Η οδικη ομως συμπεριφορα του RX-8 σε στοκ κατατασταση ειναι απλα ανωτερη και πιο φιλικη.. Το RX-7 μκ3 ,και ειναι λογια κατοχου, ιδιως στο βρεγμενο θελει κατι παραπανω απο ιδιαιτερη προσοχη....
Αποτυχια δε θα το χαρακτηριζα..απλα απευθυνθηκε σε πολυ μεγαλυτερο κοινο λογω της τιμης του ,που παλι αναλογικα με τα RX-7 ηταν πολυ πιο προσγειωμενη, και αυτο ειχε ως αποτελεσμα να πεσει σε χερια ασχετων ή ν αγοραστει πολυ για λογους χαμηλων τελων κυκλοφοριας.Θεματακια αξιοπιστιας κι εγω θεωρω οτι ειχε. -
Η γνωμη μου ειναι πως με 600 ευρω τον μηνα εισοδημα, δεν ειναι αυτοκινητο για να το αγορασεις. Μονον ελαστικα να θελησεις να αλλαξεις, θα εχεις ενα δωσεις ενα σεβαστο ποστο. Ομως επηδει ξερω τι θα πει γκβλα με αμαξι, μηχανη, σε βλεπω να το αγοραζεις.
-
Ο χρήστης Marios Ko έγραψε:
...το θέμα είναι ότι αν δεν το πάρω τελικά θα μου μείνει μέσα μου σαν απωθημένο και μια ζωι θα το κουβαλάω...Μεγάλη κουβέντα...
Και όταν θα έχεις τα φράγκα για να το συντηρείς άνετα σε 10 , 15 χρόνια αφενός θα έχεις βαρύνει ως άνθρωπος, θα έχεις άλλες υποχρεώσεις ή έξοδα και αφετέρου δεν θα υπάρχει ούτε σαν μεταχειρισμένο.
Άποψή μου; Κάνε το κέφι σου τώρα που βράζει το αίμα σου και οι υποχρεώσεις σου είναι ακόμη μαζεμένες.
Και στην πορεία δεν θα το χρησιμοποιείς μόνο για την 'καφετέρια'... γιατί θα σε τρελάνει και θα ψάχνεις αφορμές για βόλτες.
Και όταν το βαρεθείς (αν το βαρεθείς ποτέ) το 'σπρώχνεις' και πας αλλού σε ποιο 'βαρετά' αμαξίδια.Τουλάχιστον μετά από 10 ή 15 χρόνια θα έχεις να θυμάσαι ότι πέρασε από τα χέρια σου ένα RX8...
είναι στα λεφτά που αναζητώ αυτοκίνητο! 4000 ευρώ
Τσάμπα το δίνει. Ρε που έπεσαν τα RX8...
-
Tσιμπα το ούτως ή άλλως ασφάλειες και τέλη έχει χαμηλά, άρα εφόσων τα κόστη συνδέονται με την χρήση το πολύ ,πολύ μα περιορισεις την χρήση ανά υπάρξει πρόβλημα. Tην συμπίεση δες γιατί είναι μάλλον χαμηλή
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
ισχυει αυτο που μου ειπαν πως ειναι στην ουσια 2.600 CC και απλα στα χαρτια ειναι 1.300 cc???
-
ισχυει αυτο που μου ειπαν πως ειναι στην ουσια 2.600 CC και απλα στα χαρτια ειναι 1.300 cc???Ας με διορθώσει κάποιος αλλά εμένα μου θυμίζει ένα θέμα που υπήρχε παλιά με τα 'φίδια' κοινώς τις 'φίφες¨που λένε διάφοροι έξυπνοι σε όσους δεν έχουν γνώσεις...
Ψιλοάσχετο αλλά είχε πολύ γέλιο εκείνο το 'τοπικό'
-
ισχυει αυτο που μου ειπαν πως ειναι στην ουσια 2.600 CC και απλα στα χαρτια ειναι 1.300 cc???οχι ειναι 1300cc αλλα επειδη καθε ροτορας εχει 3 χωρους καυσης ειχε βγει κινητηρας τις χρονιας 2003-2004 στα 2000 με 3000cc
Σχετικα με το θεμα ως κατοχος RX8 COSMO εδω και δεκα χρονια θα σε συμβουλευα το εξης.
Στην πολη κατω απο 15 λιτρα δεν θα δεις...Οσο και χαλαρα να πας θα ερθει η στιγμη που δεν θα αντεξεις και θα πεταξεις το κωλαρακι του...δεν υπαρχει περιπτωση να μην το κανεις...ειναι σαν να εχεις κοπελα μοντελο και να την πας απλως βολτα...δεν γινεται καποια στιγμη θα την 'στριμωξεις'....
Σε εθνικη μπορεις να δεις 10 λιτρα εαν πας μεχρι 120χλμ/ωρα,αλλα και παλι θα θελεις καποια στιγμη να ακουσεις τους ροτορες να στροφαρουν πανω απο 7000 στροφες και θα το κανεις,εστω 2-3 φορες σε μια διαδρομη...να'σαι σιγουρος...
ΚΑΚΟ δεν θα του κανεις,ισα ισα που χρειαζεται ξεκαπνισμα μια φορα στο τοσο...
Οσο για την συμπιεση στα χλμ που εχει το αμαξι το 6.8 ειναι πολυ καλη συμπιεση,απλως πρεπει να εχει μετρηθει με ζεστο μοτερ για να ειναι τα νουμερα ΑΛΗΘΙΝΑ.
ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ εαν προσεξεις τα βασικα'καλο ζεσταμα,λαδια,μπουζια.πολ/στες,και οχι σκισημο σε καυσωνα θα βγαλεις αρκετα χλμ ακομα(γνωστος μου εχει και αυτος rx8,το παει διχως αυριο,και στις 150000 αρχισαν τα προβληματα...).Η αξιοπιστια εξαρταται απο την φροντιδα που θα του δειξεις.Υπαρχουν ατομα που στα 80-100000χλμ ειχαν σοβαρα προβληματα συμπιεσης(κατω απο 5kpa),και ατομα που εχουν ξεπερασει τις 150000-200000 χλμ....
Αυτα εν ολιγοις,και μην ακους ηλιθιοτητες του τυπου στα 100.000 σπαει(λες και εναι ωρολογιακη βομβα),οτι καιει περισσοτερο λαδι απο οτι βενζινη(σε πληροφορω οτι τα tsi καινε το ιδιο,ισως και περισσοτερο...),οτι καιει 20 λιτρα στα χαλαρα(καιει 2-3 λιτρα παραπανω απο τα διλιτρα τις εποχης του),κ.τ.λ -
Δεν θα σου πω πολλά, απλά έχω ακούσει ότι καεί ΠΟΛΥ! Την σημερινή εποχή κύριος παράγοντας για ένα μέσο άτομο είναι πόση κατανάλωση έχει….. ΩΡΑΙΟ είναι το αμάξι αλλά….. τι να το κάνω όταν θα το σκέπτομαι ΠΑΡΑ πολύ μια απλή βόλτα να θέλω ένα σωρό χρήματα από κάποιο άλλο;;;;; Βαλε κάτω την λογική σου και άσε το έρωτα!!! Μη ξεχνάς ότι τα πάθη μας πάντα τα πληρώνουμε ακριβά…. Ο μισθός που παίρνεις δεν συμβαδίζει με τα τυχών έξοδα που θα έχει σαν αμάξι….. ΠΡΟΣΕΧΕ!!!! Και αν λες ότι τα εξάδα σου τώρα είναι περιορισμένα, σε 1-2-3 χρόνια, θα είναι το ίδιο χαμηλά;;;; θα πας αύριο βόλτα με την κοπελα σου, τι θα λες;;;; σουβλάκι στα δυο και ηλιόσπορο στο παγκάκι;;;; Πιασε την λογική και άσε το συναίσθημα ενός όμορφου μα πολυέξοδου αμαξιού!!!! Αυτές τις τιμές που διαβάσω μέσα εδώ που καιει…είναι για μένα εξωπραγματικές (για την τσέπη μου) 10-13 λίτρα στα 100;;;;; άσε πάω με τα πόδια!!!!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ!!! -
Υπάρχει και το άλλο σκεπτικό. Αν τα έχεις τα 4000, πάρε το, κάνε τη ταύλα σου, πρόσεξέ το όσο σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου. Πόσο θα αντέξεις? Στη ξεφτύλα 2-3 χρόνια θα αντέξεις. Μετά πέτα το που λέει ο λόγος. Προς Θεού δε νομίζω να είναι για πέταμα το αμάξι.
-
Δε μας λεει και τι ποσο εχει στην ακρη γενικως για αμαξι.. Αν εχεις 4 χιλιαρικα και τελος,και παλι ξεχνα το...Αν εχεις 6-7 χιλιαρικα και πας να δωσες 4 να κανεις το κομματι σου, ε τοτε το κανεις!
-
Ταπεινη μου γνωμη φιλε ειναι εαν και εφοσον ξερεις απο μηχανες αγορασε μια σε καλη κατασταση και πες γεια σε ολα τα κουτια!! Και με λιγοτερα χρηματα και συντηρηση σε σχεση με το rx8.
Ολα τα γκομενακια θα ψαρωνουν περισσοτερο . Με μια μετρια προστασια θα εισαι αρχοντας.
Οταν το βαρεθεις και φτιαξουν τα οικονομικα σου το πουλας μαζευεις λιγα χρηματα ακομα και το αγοραζεις χωρις αγχος.
Αποψη μου!! -
Μπορει να παρει και ενα mini απο τα παλια και να βαλει μοτερ απο civic vtec πανω... Και μη με ρωτησεις που κολλαει αυτο,εσυ το ξεκινησες...
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?