-
Τα πειραματα του 2009 με αυξημενα τελη σε σχεση με τους ρυπους οδηγησαν στη μιση Ελλαδα να παει να καταθεσει πινακιδες.
Αν νομιζει ο Γιωργακης οτι με 800 ευρω σημα θα μαζεψει λεφτα απο 8αρηδες πλαναται πλανην οικτραν.
Μιλαω για οσα πουληθηκαν πριν το 2010... Οκ? -
Έχω μάθει ότι με τα θαυματουργά μαγνητάκια πέφτει δραματικά η κατανάλωση στο 8άρι...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Έχω μάθει ότι με τα θαυματουργά μαγνητάκια πέφτει δραματικά η κατανάλωση στο 8άρι...Μη λες τέτοια θα μας πάρει μυρωδιά ο κ.Αντώνης.
Όσο για την κατανάλωση το RX8 καίει όσο ένα σπορ αυτοκίνητο 2500-3000 cc μη τραγικοποιούμε την κατανάλωση, ειδικά με το 192άρι σε καταστάσεις ήρεμου ταξιδιού (120-140) είναι εφικτές καταναλώσεις των 10 λίτρων, τα έχουμε ξαναπεί και μη ξεχνάμε ότι βγήκε στην παραγωγή το 2003 καίει δηλαδή το πολύ 20% περισσότερο από της ίδιας ηλικίας και ιπποδύναμης σπορ αυτοκίνητα.
Τα χριστούγεννα πήγαμε κόπιες με τον μπατζανάκι μου Θεσσαλονίκη Δράμα Θεσσαλονίκη, φουλάραμε μαζί και στην αρχή του ταξιδιού και στο τέλος, αυτός με kia sportage 2700cc αυτόματο, έκαψε 54 ευρώ και εγώ 60 ευρώ η είδηση είναι ότι αυτός έκαιγε υγραέριο ενώ εγώ απλή βενζίνη, από ότι υπολογίσαμε αυτός έκαψε κοντά στα 20 λιτρα lpg και εγώ κάτω από 13 λίτρα οι ταχύτητες ήταν 150-160 όταν πηγαίναμε και 170-180 στον γυρισμό. -
Με το αποκλειστικό και καινοτομικό σύστημα υψηλής πίεσης οδηγείτε με τον κινητήρα σας άμεσου ψεκασμού βενζίνης όπως π.χ. FSI, TFSI ή GDI με πλήρη απόδοση από την πρώτη εκκίνηση αποκλειστικά με υγραέριο (LPG). Το σύστημα άμεσης έγχυσης χρησιμοποιεί κατά την εκκίνηση την πρωτότυπη υψηλής πίεσης εγκατάσταση για την τροφοδοσία βενζίνης, έτσι ώστε να υπάρχει ήδη στην διαδικασία εκκίνησης του αυτοκίνητου ο ψεκασμός υγραερίου. Η εγκατάσταση χρησιμοποιεί για αυτή την λειτουργία την σειριακή αντλία υψηλής πίεσης και τα στόμια έγχυσης βενζίνης, για να μπορέσει να εισάγει το υγραέριο απευθείας στον θάλαμο ανάφλεξης. Μόνο, εφόσον καταναλωθεί εντελώς το υγραέριο ή όταν χρησιμοποιείτε χειροκίνητη αλλαγή, γίνεται η τροφοδοσία της μηχανής με βενζίνη. Η εγκατάσταση είναι σχετικά εύκολη, μιας και έχουν περιοριστεί κατά πολύ τα επιπλέον εξαρτήματα για το icom JTG HP-σύστημα. Με αυτό το τρόπο υπάρχει αρμονική ενσωμάτωση του icom JTG στο σύστημα της βενζίνης.
Μ´άυτο το σύστημα καταφέραν να κάνουν το rx8 να δουλέψει χωρίς προβλήματα. Χρισημοποιη τα μπεκ του κινητήρα και όχι πρόσθετα και της εργοστασιακές σωληνοσεις για παροχή υγραερίου. Τα τωρινά κιτ υγραερίου όταν βάζεις μπρος πέρνει με βενζίνη και μετά γυρνάει σε υγραέριο με δικα του μπεκ και άλλη γραμμή για την μεταφορά υγραερίου.
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Έχω μάθει ότι με τα θαυματουργά μαγνητάκια πέφτει δραματικά η κατανάλωση στο 8άρι...
Μη λες τέτοια θα μας πάρει μυρωδιά ο κ.Αντώνης.
Όσο για την κατανάλωση το RX8 καίει όσο ένα σπορ αυτοκίνητο 2500-3000 cc μη τραγικοποιούμε την κατανάλωση, ειδικά με το 192άρι σε καταστάσεις ήρεμου ταξιδιού (120-140) είναι εφικτές καταναλώσεις των 10 λίτρων, τα έχουμε ξαναπεί και μη ξεχνάμε ότι βγήκε στην παραγωγή το 2003 καίει δηλαδή το πολύ 20% περισσότερο από της ίδιας ηλικίας και ιπποδύναμης σπορ αυτοκίνητα.
Τα χριστούγεννα πήγαμε κόπιες με τον μπατζανάκι μου Θεσσαλονίκη Δράμα Θεσσαλονίκη, φουλάραμε μαζί και στην αρχή του ταξιδιού και στο τέλος, αυτός με kia sportage 2700cc αυτόματο, έκαψε 54 ευρώ και εγώ 60 ευρώ η είδηση είναι ότι αυτός έκαιγε υγραέριο ενώ εγώ απλή βενζίνη, από ότι υπολογίσαμε αυτός έκαψε κοντά στα 20 λιτρα lpg και εγώ κάτω από 13 λίτρα οι ταχύτητες ήταν 150-160 όταν πηγαίναμε και 170-180 στον γυρισμό.Και τα leopard ενδεχόμένως να καίνε παραπάνω.....
Προχθές βιαζόμουνα για να γυρίσω σπίτι. Σταθερά 200χλμ στη Μουδανίων, και μετά όσο πήγαινε στον επαρχιακό 2ου ποδιού...
Κατανάλωση 10,5 λίτρα, που ξαναγέμισα από περιέργια...
Τον τελευταίο καιρό πάντως, όσα 8ρια έχω πετύχει, πηγαίνουνε με την μέγιστη νόμιμη... Είναι αστείο να βλέπεις να τα περνάνε φιεστάκια π.χ. -
ειμαι ενας ευτυχισμενος κατοχος rx-8 cosmo απο το 2004...δεν προκειται να το αλλαξω ποτε μου....ισως μονο για τον αντικαταστατη του ...οποτε με το καλο ας ερθει....οντως εχει θεμα με την καταναλωση του..οντως καλο θα ειναι (αν υπαρχει βεβαια η πολυτελεια..να υπαρχει και 2ο αμαξι) αλλα αυτο το κατι που εχει...το βρισκεις δυσκολα και σε τριπλασια τιμης αμαξια...σαν πρωτο τωρα εχω ενα scirocco με τα 176 αυτο σαν απαντηση για μερικους που αναφεραν τα τουρμπατα 1400αρια..και το ξυλο που τρωει α και κατι ακομη για το πως οδηγει ο καθενας..εινα καθαρα θεμα υποκειμενικο...οποτε τα συμπερασματα..συμπερασματα..και στο κατω κατω γιατι να μου κοψουν τον κολο τα μπλε στρουμφακια..οταν με 6η και στις 5.000 στροφες...το ταχυμετρο γραφει 170-180
-
Ο χρήστης docrx8 έγραψε:
ειμαι ενας ευτυχισμενος κατοχος rx-8 cosmo απο το 2004...δεν προκειται να το αλλαξω ποτε μου....ισως μονο για τον αντικαταστατη του ...οποτε με το καλο ας ερθει....οντως εχει θεμα με την καταναλωση του..οντως καλο θα ειναι (αν υπαρχει βεβαια η πολυτελεια..να υπαρχει και 2ο αμαξι) αλλα αυτο το κατι που εχει...το βρισκεις δυσκολα και σε τριπλασια τιμης αμαξια...σαν πρωτο τωρα εχω ενα scirocco με τα 176 αυτο σαν απαντηση για μερικους που αναφεραν τα τουρμπατα 1400αρια..και το ξυλο που τρωει α και κατι ακομη για το πως οδηγει ο καθενας..εινα καθαρα θεμα υποκειμενικο...οποτε τα συμπερασματα..συμπερασματα..και στο κατω κατω γιατι να μου κοψουν τον κολο τα μπλε στρουμφακια..οταν με 6η και στις 5.000 στροφες...το ταχυμετρο γραφει 170-180Autotriti dyno??
-
Πάντως ένα ΡοΧι-8, μετάχειρο και σε πατωμένη τιμή, με ένα κιτ υγραερίου και με πρόσθετο μπόνους τα παλιά χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, ίσως να είναι το πλέον οικονομικό σπορτίφ αμαξάκι του χειμαζόμενου από την κρίση ογλήγορου νεοέλληνα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
ειμαι ενας ευτυχισμενος κατοχος rx-8 cosmo απο το 2004...δεν προκειται να το αλλαξω ποτε μου....ισως μονο για τον αντικαταστατη του ...οποτε με το καλο ας ερθει....οντως εχει θεμα με την καταναλωση του..οντως καλο θα ειναι (αν υπαρχει βεβαια η πολυτελεια..να υπαρχει και 2ο αμαξι) αλλα αυτο το κατι που εχει...το βρισκεις δυσκολα και σε τριπλασια τιμης αμαξια...σαν πρωτο τωρα εχω ενα scirocco με τα 176 αυτο σαν απαντηση για μερικους που αναφεραν τα τουρμπατα 1400αρια..και το ξυλο που τρωει α και κατι ακομη για το πως οδηγει ο καθενας..εινα καθαρα θεμα υποκειμενικο...οποτε τα συμπερασματα..συμπερασματα..και στο κατω κατω γιατι να μου κοψουν τον κολο τα μπλε στρουμφακια..οταν με 6η και στις 5.000 στροφες...το ταχυμετρο γραφει 170-180
Autotriti dyno??
δεν καταλαβα τ.π.τ
-
Ο χρήστης docrx8 έγραψε:
Autotriti dyno??
δεν καταλαβα τ.π.τ
Τπτ μια μικρή απορία είχα ως προς την έκδοση του Ροκκο που έχεις...δεν θυμάμαι να βγαίνει με 176 άλογα...κάτι για 122, 160, 210 και 265 ξέρω εγώ και λέω μήπως έχω χάσει επεισόδια.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Υπαρχει περιπτωση κ τα μτχ rx8 να φορολογηθουν με τους ρυπους? Δηλ απ του χρονου αντι για 120€ τελη να πληρωνουν κ αυτα 800€???Τα παλια δυστυχως δεν πιανονται και λεω δυστυχως γιατι ναι μεν θα εχαναν τρελα οι φιλοι βανκελαδες (και παρα πολλοι αλλοι) , αλλα εγω θα γλιτωνα καμια 200αρια ευρω απο το σημα οπως θα γλιτωσουν και οσοι παρουν το μεγαλο tfsi φετος
Σε δικινητες εκδοσεις με 200 αλογα το σημα θα ειναι ακομα μικροτερο, αλλα και αυτο παγιδα μου κανει με το κωλοκρατος μας, καποια στιγμη θα τους τη φορεσουν
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Τα πειραματα του 2009 με αυξημενα τελη σε σχεση με τους ρυπους οδηγησαν στη μιση Ελλαδα να παει να καταθεσει πινακιδες.
Αν νομιζει ο Γιωργακης οτι με 800 ευρω σημα θα μαζεψει λεφτα απο 8αρηδες πλαναται πλανην οικτραν.
Μιλαω για οσα πουληθηκαν πριν το 2010... Οκ?Mike εννοείτε πως μιλάμε για αμάξια μέχρι τον Νοέμβριο του 2010. Έτσι κι'αλλιώς κάπου εκεί σταμάτησε και η παραγωγή του. Τώρα όσοι είχανε στοκ κάποια κομμάτια δύσκολα θα τα διώξουν. Εγώ 93€ πλήρωνα πάντα και τα τελευταία 2 χρόνια 120€. Δεν με χάλασε καθόλου. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι δεν θα αγόραζα καινούργιο 8αρι τώρα με 800€ τα τέλη του.
Τώρα το ότι κάνουμε τόση κουβέντα για οικονομία καυσίμου και μόντες για να γίνει το 8αρι πιο οικονομικό είναι εντελώς άτοπο! Το 8αρι καίει. τέλος. Πας στον βενζινά με το που το αγοράσεις και του λες είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο, τέλος!
Ψάχνετε αν στο ταξίδι θα κάψει 10, 11 ή 111 λίτρα λες και είναι Toyota avensis.
Πάντως αν κάποιος με πετύχει να πηγαίνω με το μέγιστο νόμιμο είναι γιατί περιμένω τους πολλαπλασιαστές μου
Απο κει και πέρα όταν έχει βενζίνη πρέπει να καεί...με τον ένα ή τον άλλο τρόπο -
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
..........
Τώρα το ότι κάνουμε τόση κουβέντα για οικονομία καυσίμου και μόντες για να γίνει το 8αρι πιο οικονομικό είναι εντελώς άτοπο! Το 8αρι καίει. τέλος. Πας στον βενζινά με το που το αγοράσεις και του λες είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο, τέλος!Ψάχνετε αν στο ταξίδι θα κάψει 10, 11 ή 111 λίτρα λες και είναι Toyota avensis.
Πάντως αν κάποιος με πετύχει να πηγαίνω με το μέγιστο νόμιμο είναι γιατί περιμένω τους πολλαπλασιαστές μου
Απο κει και πέρα όταν έχει βενζίνη πρέπει να καεί...με τον ένα ή τον άλλο τρόποthat's the spirit
Είναι αυτό που λέει και η παροιμία για μεταξωτά βρακιά....
Απλά θέλω τη γνώμη ενός κατόχου: Πως γίνεται να πηγαίνεις με 110-120, να σε περνάει ο φούντος με 140, και εσύ να κάθεσαι στα αυγά σου... Δεν σε τρώει το πόδι;; Δεν σε τρελένει για.... να τον περάσεις από πάνω;;; Τον θρασύ -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
..........
Τώρα το ότι κάνουμε τόση κουβέντα για οικονομία καυσίμου και μόντες για να γίνει το 8αρι πιο οικονομικό είναι εντελώς άτοπο! Το 8αρι καίει. τέλος. Πας στον βενζινά με το που το αγοράσεις και του λες είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο, τέλος!Ψάχνετε αν στο ταξίδι θα κάψει 10, 11 ή 111 λίτρα λες και είναι Toyota avensis.
Απο κει και πέρα όταν έχει βενζίνη πρέπει να καεί...με τον ένα ή τον άλλο τρόποthat's the spirit
Είναι αυτό που λέει και η παροιμία για μεταξωτά βρακιά....
Απλά θέλω τη γνώμη ενός κατόχου: Πως γίνεται να πηγαίνεις με 110-120, να σε περνάει ο φούντος με 140, και εσύ να κάθεσαι στα αυγά σου... Δεν σε τρώει το πόδι;; Δεν σε τρελένει για.... να τον περάσεις από πάνω;;; Τον θρασύΑυτό σίγουρα δεν έχει να κάνει με το τι αμάξι έχεις αλλά με το τι κάλο έχεις στο...πόδι
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Αυτό σίγουρα δεν έχει να κάνει με το τι αμάξι έχεις αλλά με το τι κάλο έχεις στο...πόδιΆλλο το πόδι να βρίσκεται μέσα σε auris και άλλο σε ρχ....
Πως γίνεται να πηγαίνεις με 110-120, να σε περνάει ο φούντος με 140, και εσύ να κάθεσαι στα αυγά σου... Δεν σε τρώει το πόδι;; Δεν σε τρελένει για.... να τον περάσεις από πάνω;;; Τον θρασύ
Μου συμβαίνει συχνά,δεν έχω πάντα όρεξη να τρέξω και ας τρακοσαρίζει γιά πλάκα το δικό μου......
Είναι και θέμα ηλικίας....
Θα ψάξω έναν τύπο που είχε ο clarkson καλεσμένο, που έλεγε για looser lane.
-
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Autotriti dyno??
δεν καταλαβα τ.π.τ
Τπτ μια μικρή απορία είχα ως προς την έκδοση του Ροκκο που έχεις...δεν θυμάμαι να βγαίνει με 176 άλογα...κάτι για 122, 160, 210 και 265 ξέρω εγώ και λέω μήπως έχω χάσει επεισόδια.
το 160 εχω.....(αλλα στην πραγματικοτητα βγαζει 176), και ξερεις γιατι ? στην γερμανια φορολογουν τα αμαξια συμφωνα με τα αλογα τα οποια βγαζουν και οχι με τον κυβισμο τους..οποτε το δηλωνουν λιγοτερο (για να μην λεμε μονο για εμας τους ελληνες και τις φουστιες τις οποιες κανουμε)..οπως και το 122 ειναι δηλωμενο (αλλα στην πραγματικοτητα βγαζει 144 αλογα)
-
Ο χρήστης docrx8 έγραψε:
το 160 εχω.....(αλλα στην πραγματικοτητα βγαζει 176), και ξερεις γιατι ? στην γερμανια φορολογουν τα αμαξια συμφωνα με τα αλογα τα οποια βγαζουν και οχι με τον κυβισμο τους..οποτε το δηλωνουν λιγοτερο (για να μην λεμε μονο για εμας τους ελληνες και τις φουστιες τις οποιες κανουμε)..οπως και το 122 ειναι δηλωμενο (αλλα στην πραγματικοτητα βγαζει 144 αλογα)
Και φυσικα μονο στην Ελλαδα το ξερουμε οτι βγαζουν παραπανω,στην Γερμανια οι αρχες κοιμουνται
-
Μη σου πω ότι βγάζει 200...
-
Ε ρε παραμυθι που σας εχουνε ταισει μερικους...
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?