-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
κοιταξε αν το συγκρινεις με πχ ενα yaris 1.3 με το ταχυτητα πχ 140-150 το πρωτο θα καψει 6-7 λτ ενω το ρχ8 12-14.Οντως τραγικη η διαφορα....
αυτο που θελω να καταλαβεις ειναι οτι με ενα αντιστοιχο αμαξι ιπποδυναμης(πχ golf gti) το ενα θα καψει 9-10λιτρα και το ρχ8 12-14 με τις ιδιες ταχυτητες(140-150).τωρα βεβαια με την τιμη της βενζινης και εδω η διαφορα ειναι μεγαλη...
οπως και να εχει οποιος πηρε η θα παρει ρχ8 πρεπει να ειναι συνειδητοποιημενος τι αμαξι παιρνει,γιατι πολυ ηταν εκεινοι που το αγορασαν για μουρη και μετα βρεθηκαν να το πουλανε οσο οσο...το gti με τι το συγκρίνεις? με το κόσμο να υποθέσω...
γιατί το τσαλεντζερ τρώει ξύλο από τα συμπιεστά 1400αρια , το gti το γλεντάει άσχημα...και το golf θα κάψει άνετα κάτω από 9 , ενω το rx8 άνετα πάνω από 13...
red monster μπορείς να αναφέρεις τα συμπιεστά 1400αρια που τρώει ξύλο κιόλας...? Στις φαναροκόντρες φαντάζομαι αναφέρεσαι... και φαντάζομαι θα έχεις και ο ίδιος τέτοια εμπειρία ε?
δεν έχω να σου αναφέρω τίποτα... οι πίνακες με τις τυποποιημένες μετρήσεις είναι γνωστές σε όλους...
-
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
........
Πρακτικό θέλω να είναι το πολυμορφικό μου. Όχι το σπορ αυτοκίνητό μου.
Μιλας λες κ αναφερεσαι σε παπουτσια...Αλλα για τη δουλεια κ αλλα για τη σαββατιατικη εξοδο.....Καποιοι ομως δεν εχουν την πολυτελεια να εχουν 2ο ή 3ο αμαξι....Εχουν ενα κ πολυ τους ειναι....Γιατι λοιπον το rx8 να μην εχει κ πρακτικοτητα την οποια ισως χρειαστουν καποια στιγμη δεδομενου οτι εχουν ενα κ μονο αυτοκινητο?? Καλοδεχουμενη ειναι
Αν δεν έχουν την πολυτέλεια να έχουν 2ρο αμάξι, τότε πως έχουν την πολυτέλεια να πληρώνουν τις βενζίνες του rx-8;;;
Μήπως απλώσανε τα ποδάρια τους παραπάνω από το πάπλωμα;;;
Αυτός που πήρε ένα αμάξι με το ζόρι, ΔΕΝ κάνει για rx-8. Πολλά τα χούγια του για καθημερινό, και το έχουν παραδεχτεί και αρκετοί ιδιοκτήτες -
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Το ότι έχει 4 θέσεις και κοντά 300λίτρα πορτπαγκάζ σημαίνει οτι μπορείς να βάλεις και άλλο ένα ζευγάρι μέσα μαζί με τις αποσκευές και των 4 και να πας μια κοντινή εκδρομή ή στην πλησιέστερη πιστούλα, να τους ξεφορτώσεις και να μπεις μέσα να παίζεις. Πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις με κάποιο διθέσιο σπορ αυτοκίνητο.
αλλη μια καθημερινοτητα στην Ελλαδα
-
Μα έρχεται ένα φιλικό ζευγάρι σπίτι....
-Δεν πάμε όλοι μαζί μια εκδρομή με το rx-8 μου, να σας βγει το συκώτι από το στόμα;;;. Και μπορεί τυχαία, να βρούμε και μια πίστα στο δρόμο, να κάνω κανα δυο γύρους....Μου θυμίζει το παραμύθι που λέω σε κανέναν ανυποψίαστο, για να πάμε για φαγητό στο 'σώγαμπρο'(ορεινή Χαλκιδική)...
Αυτυχώς δεν ξέρασε κανείς ακόμα....Αυτά τα αυτοκίνητα, είναι του ενός.... Ένας αποφασίζει και ένας το οδηγεί.
Το λάθος με το rx-8, ήταν ότι παγιδεύτηκε σαν all-around επιλογή στην ελληνική κοινωνία... Το κοιτούσα εγώ που ήθελα τις πάντες μου και το στροφάρισμα(αλλά έκρυβα από την ανυποψίαστη σύζυγο-μαμά-μπαμπά τα χούγια του). Έβλεπε και ο μπαμπάς-γυναίκα 1300 κυβικά. Έβλεπε βέβαια και την κατανάλωση λίγο υψηλή στα χαρτιά(καμιά σχέση με την πραγματικότητα), αλλά απαντούσε ο ανήρ:'έχει 200 άλογα, άμα δεν το πατάς καίει λίγο'...
Εδώ η μάνα μου όταν είδε το mx στην αντιπροσπωπεία μου λέει:' Γιατί δεν παίρνεις αυτό που έχει να βάλεις και κανέναν άνθρωπο πίσω, έχει και πορτ μπαγκαζ. Άσχημα και τα δυο είναι, αλλά το άλλο είναι και άχρηστο'... -
Βασικά δεν θα ήταν πιο λογικό τα mx5 και rx8 να έχουν ακριβώς τα αντίθετα μοτέρ; Ίσως και το μοτέρ του 6MPS για μια πιο γρήγορη έκδοση στο 8άρι.
-
Eddie το έχουμε πει πολλές φορές αυτό...δεν θα ήταν αυτό που είναι το ρχ8. Θα ήταν ενα MPS 8
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το λάθος με το rx-8, ήταν ότι παγιδεύτηκε σαν all-around επιλογή στην ελληνική κοινωνία...Συμφωνω απολυτα!! Ολος σχεδον ο Τυπος το προωθησε σαν κατι τετοιο (σπορ οικογενειακο για καθε χρηση)...σε αντιθεση με τον προγονο του....παρ ολο που οταν πρωτοβγηκε ειχε τσιμπημενη τιμη οπως το rx7 (το οποιο αφ ενος δεν ειχε την κατρακυλα των τιμων του 8αριου με τις διαφορες ''εκπτωσεις'' της αντιπροσωπειας αφ ετερου πουλησε λιγο)
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Το λάθος με το rx-8, ήταν ότι παγιδεύτηκε σαν all-around επιλογή στην ελληνική κοινωνία...
Συμφωνω απολυτα!! Ολος σχεδον ο Τυπος το προωθησε σαν κατι τετοιο (σπορ οικογενειακο για καθε χρηση)...σε αντιθεση με τον προγονο του....παρ ολο που οταν πρωτοβγηκε ειχε τσιμπημενη τιμη οπως το rx7 (το οποιο αφ ενος δεν ειχε την κατρακυλα των τιμων του 8αριου με τις διαφορες ''εκπτωσεις'' της αντιπροσωπειας αφ ετερου πουλησε λιγο)
Το RX7 ήταν μια κατηγορία πάνω από το 8άρι! Ξεκίνησε από τα 17 εκατομμύρια και έφτασε τα 25 στην πλούσια έκδοση μετά από κάτι ανατιμήσεις το μακρινό 1993. Επίσης ήταν πολύ πιο σκληροπυρηνικό και γρήγορο για την εποχή του από το 8άρι.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Βασικά δεν θα ήταν πιο λογικό τα mx5 και rx8 να έχουν ακριβώς τα αντίθετα μοτέρ; -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Βασικά δεν θα ήταν πιο λογικό τα mx5 και rx8 να έχουν ακριβώς τα αντίθετα μοτέρ;
Παλαβός είσαι;;; Να μου πεις τη μηχανή του mps, να σου πω πάσο....
-
Διαφωνω! Το ΜΧ5 ειναι αναβιωση των αγγλικων roadster. Αν και θα ηθελα πολυ να δω μια περιστροφικη εκδοση ΜΧ5, θεωρω οτι δεν ταιριαζει με το υφος του αυτοκινητου.
Απο την αλλη το rX8 αν φοραγε εμβλοφορο (εστω και ΜPS) δεν θα ηταν το ιδιο. Θα ηταν ενα συμηθισμενο κουπε μεσα στην πληθωρα των αυτοκινητων που υπαρχουν. Αλλη κατανομη, αλλα ζυγισματα, αλλοι χωροι, αλλη αποδοση και αλλη συμπεριφορα. Οσοι δεν εχετε οδηγησει βανκελ δεν μπορειτε να το καταλαβετε. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το RX7 ήταν μια κατηγορία πάνω από το 8άρι! Ξεκίνησε από τα 17 εκατομμύρια και έφτασε τα 25 στην πλούσια έκδοση μετά από κάτι ανατιμήσεις το μακρινό 1993. Επίσης ήταν πολύ πιο σκληροπυρηνικό και γρήγορο για την εποχή του από το 8άρι.Επισης το ενα βγηκε απο το 1992-2002 σε περιπου 40.000 κοματια ενω το αλλο απο 2003-2010 σε πανω απο 200.000 κοματια.
Το ενα αυτοκινητο δεν εχει καμια σχεση με το αλλο. Το Rx7 FD3S με ολα τα πλεονεκτηματα & μειονεκτηματα του ηταν ενα απο τα ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ σπορ αυτοκινητα παραγωγης που εχουν βγει ΠΟΤΕ! Αυτη τη στιγμη καθαρα 7αρια 20ετιας πωλουνται απο 15-25000 ευρω.
Το φουκαριαρικο το 8αρι ΔΕΝ ηταν αντικαταστατης του FD. Ηταν ενα τιμιο σπορ αυτοκινητο που αναβιωσε τον βανκελ. Σημερα 8αρια 5ετιας πωλουνται στα 6-7 χιλιαρικα.
Τελος το κοστος συντηρησης ενος FD ειναι πολυ ανωτερο απο ενος 8αριου. Για την καταναλωση βενζινης του 7αριου ας μη μιλησουμε γιατι οσοι εχετε οικονομικα υπερσυμπιεσμενα 1400αρια θα σας πιασουν τα κλαματα! -
Πάντως θα μπορούσε η Mazda να είχε βγάλει το RX-8 με τετρακίνηση, κινητήρα 2λιτρο ντίζελ και καρότσα (ή διπλοκάμπινο). Έτσι θα είχε μικρότερη κατανάλωση και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν αγροτικό
-
Η τα γέλια ...
-
Οσοι ιδιοκτητες πανακριβων αυτοκινητων με αλογακια στα καπω τους εχουν φαει φουτσα απο FD δεν νομιζω να γελανε αλλα κλαινε με μαυρο δακρυ!
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Οσοι ιδιοκτητες πανακριβων αυτοκινητων με αλογακια στα καπω τους εχουν φαει φουτσα απο FD δεν νομιζω να γελανε αλλα κλαινε με μαυρο δακρυ!Ε, ναι. Γιατί προφανώς οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν ένα FD και να το βελτιώσουν...
-
Η απαντηση μου ηταν σχετικη με το καυστικο σχολιο της υψηλης καταναλωσης του Fd. Δεν ειπα ποτε οτι ενα fd ειναι καλυτερο απο μια Modena ή μια 997. Μην μπερδευομαστε!
Ομως ενα FD που κοστιζει κλασματα ενος πανακριβου σπορ αυτοκινητου, ευκολα μπορει να αποδοσει το ιδιο και καλυτερα! Φυσικα οταν ενα μοτερακι 280 ιππων φθανει τους 500 και θα σπασει πιο γρηγορα και θα καψει τον κωλο του!ΤΕΣΠΑ ξεφυγαμε! Το θεμα μας ηταν το RX8.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Βασικά δεν θα ήταν πιο λογικό τα mx5 και rx8 να έχουν ακριβώς τα αντίθετα μοτέρ;
Παλαβός είσαι;;; Να μου πεις τη μηχανή του mps, να σου πω πάσο....
Σωστό και αυτό. Ένα τουρμπάκι θέλω εγώ μόνο....
(begi) -
To rx7 ήταν ένα supercar της εποχής του για μένα. Το 8άρι αποτέλεσε απλά έναν τίμιο απόγονο. Ας μην ξεχναμε ότι βελτιώθηκε αισθητά σε αξιοπιστία.
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?