-
[quote='106S16']1ον. Ο βαγελ έχει ιδιαιτερότητα στην λίπανση γιαυτό ψεκάζει με τα ειδικά μπέκ λάδι, εδώ προσθέτουμε και λάδι στην βενζίνα (premix 120 ml/60 lit) φαντάσου τι θα γίνει όταν θα δουλέψει στεγνά λόγο lpg σε σχέση με τις λιπαντικές ιδιότητες της βενζίνας.
2ον. Εστω και ότι λύνεις το πρόβλημα της λίπανσης με λαδιέρα ή και με premix, αν τα μείγματα δεν είναι σωστά (φτωχά) ο βαγκελ δεν συνχωρεί δευτερόλεπτο λάθους κάτι που δεν ισχύει για τους εμβολοφόρους, το ίδιο ισχύει και για τα ρεύματα.
3ον.Το lpg αυξάνει τις θερμοκρασίες σε σχέση με την βενζίνη άρα επιδεινώνεις ένα από τους σημαντικούς παράγοντες αστοχίας στους βάνγελ τις μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσουν σε σχέση με την μέτρια ψυκτική δυνατότητά τους.
4ον.Δεν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μεγάλης δεξαμενης τύπου μποιλερ γιατί η πρόσβαση του πορτ μπαγκαζ είναι λίγο στενόκωλη άρα με 40άρα δεξαμενή 35άρα στην ουσία κάθε 150 άντε 200ΚΜ θα θες lpg.
5ον Κόστος στην Γερμανία icom 3400 ευρώ δηλαδή 2200 λιτρα αμόλυβης που σημαίνει 15000 ΚΜ τσάμπα βενζίνη και εφόσον θα το έχεις για δεύτερο είναι κανα δυο τρία χρονάκια.
Αν είναι να πάρεις RX8 και να το κάνεις πειραματόζωο με μηδαμινά οφέλη και πολλους κινδύνους καλύτερα ξανασκέψου το.[/quoΤο σύστημα ICOM έχει καλύτερη απόδωση από τα απλά να το πω συστήματα δεν έχει μεγάλες θερμοκρασίες.
Πιστεψε με η δεξαμενή που έχει το συγκεκριμένο RX8 δεν ειναι 35αρα αλλα τουλάχιστον 90-100 λίτρα και από τι φέναιτε μια χαρά χώρεσε και έμεινε και χώρος να βάλεις πράγματα( η δεξαμένες στιλ λουκάνικο πέρνουν ποιο πολύ υγραέριο από της στρόγγυλες που μπένουν στην ρεζέρβα). Αρα η αυτονομία είναι πολύ μεγάλη..
Τωρα για την τιμή..Οντως 3400 είναι λίγο πολλά αλλά... Απλά μαθηματικά 61 λίτρα στο ρεζεβουάρ του RX8 για να φουλάρη με βενζίνη 1,60 θέλει 98 ευρό ας πούμε 100 για ένα γέμισμα οπότε 3400 είναι 34 γεμίσματα. 1 γεμισμα την βδομάδα άρα σε 8 μήνες θα έχεις δώσει 3400 σε βένζίνες....Γρυγορη απόσβεση.... -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Κολοκύθια εις το πάτερον! Lpg my ass! Αυτά είναι για κάνα αστικό λεωφορείο, για κάνα τρένο, κάνα πλοίο κτλ λοιπά μέσαμεταφοράς που ρυπαίνουν και καταναλώνουν άπειρα. Ένας άλλος στο αλφίστι ρώταγε αν μπορεί να το κάνει σε Giulietta 170. Θα μας τρελάνουν αυτοί! Πήρε ο άλλος ντεμέκ σπορ αμάξι, 170 άλογα, με super τεχνολογία multiair κτλ κτλ και μετά ψάχνει τρόπο να το κάνει να καίει λιγοτερο!Το αλβανός τουρίστας το ξέρετε??
Δηλαδή το να έχεις ένα γρήγορο αμάξι και να έχεις και έναν σίγουρο τρόπο να το κάνεις να καίει και ποιο λίγο πιστεύω θα το ήθελαν οι περισσότεροι...
Ιδη πολλά αμάξια με τούμπο έχουν υγραέριο. Μαγκιά τους άσε τους δίσπιστους να πληρώνουν βενζίνη που το 70% είναι φορος που πάει στο κράτος...
Αμα ήταν πλούσιος θα έπαιρνε ferrari και δεν θα το ένοιαζε..
Αλλά ζούμε στην Ελλάδα οπότε καλή και η οικονομία.. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω λεω να βαλουμε και σε καμια φερραριαληθεια με στροβιλοσυμπιεστη θα δουλευε αυτο το πραγμα?
(οχι οτι το σκεφτομαι, απο καθαρη περιεργεια)Στο Powew technincs δεκεμβρίου είχε ένα skoda octavia 5 rs με τούρμπο απο s3 στα 300 και κάτι άλογα και ο ιδιοκτίτης έβαλε σύστημα υγραερίου.
Το αμάξι από επιδώσεις δεν έχασε καθόλου και τους περνούσε και πίγενε οικονομικά.... -
οντως
-
Σε ποιο παλιό περιοδικό RS6 LPG 0-100 3,2 sec top speed 310.Αυτό πριν καμιά 6 χρόνια Γερμανία. Υγραέριο χρησιμοποιούν εδώ και πάρα πολλά χρονια στο εξωτερικό και έχουν κανει πάρα πολλά χιλιόμετρα χωρίς να έχουν προβλήματα... Απλά ήμαστε κάτι αιώνες πίσω σε όλα............
-
Τι να σου πω φιλε μου, εγω σε καλο σπορ αυτοκινητο δε θα το ρισκαρα που να με απειλουσες με οπλο
Σε κανα κουβα για πεταμα σαν το c2 μου ισως , αν και εχω το προαισθημα οτι τελικα κατι πολυ κακο θα γινοταν
Το τι κανουν στη γερμανια παντως δε μου λεει και πολλα , εκει οδηγουν κυριως ντιζελ και κρατουν τα αυτοκινητα τους για ελαχιστα χρονια για να τα αγορασουν στη συνεχεια τα λιγουρια οι ελληνες και (σε πολλες περιπτωσεις) να τους μεινουν στο χερι
Προτιμω τους αιωνες πισω απο να πειραματιστω σε wankel ή tfsi
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Ο χρήστης cjgeorgio έγραψε:
Δηλαδή το να έχεις ένα γρήγορο αμάξι και να έχεις και έναν σίγουρο τρόπο να το κάνεις να καίει και ποιο λίγο πιστεύω θα το ήθελαν οι περισσότεροι...
Ιδη πολλά αμάξια με τούμπο έχουν υγραέριο. Μαγκιά τους άσε τους δίσπιστους να πληρώνουν βενζίνη που το 70% είναι φορος που πάει στο κράτος...
Αλλά ζούμε στην Ελλάδα οπότε καλή και η οικονομία..Εμένα μου φαινεται πλεονασμός να θες κάτι που να είναι και γρήγορο και αξιόπιστο και οικονομικό. Δυστυχώς τέτοια κατασκευή δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Ως γνωστόν ότι πάει καίει κιόλας και αν βραχυπρόθεσμα βρεθείς να κερδίζεις κάποια ευρώ από οικονομία στη βενζίνη, μακροπρόθεσμα θα βρεθείς ζημιωμένος από πιθανές βλάβες, χαμηλή απόδοση ή ακόμα χειρότερα θα μυριστεί το κράτος και οι αετονύχηδες τη χασούρα και θα σου βάλουν χέρι και στο αέριο sooner or later. Δυστυχώς για να τα έχει κανείς όλα πρέπει να βάζει και το χέρι στην τσέπη, δεν γίνεται αλλιώς.
-
ή ακόμα χειρότερα θα μυριστεί το κράτος και οι αετονύχηδες τη χασούρα και θα σου βάλουν χέρι και στο αέριο sooner or later. Δυστυχώς για να τα έχει κανείς όλα πρέπει να βάζει και το χέρι στην τσέπη, δεν γίνεται αλλιώς.Εκει ειναι η μεγαλη παγιδα οπως με τα μειωμενα τελη που πολλοι ετρεξαν να παρουν κυβικα και τους τη φορεσαν ,οπως με το γκαζι στα σπιτια που ανεβαινουν οι τιμες και αντε μετα να γινει αποσβεση
Η βενζινη δεν εχει κανενα λογο αυτη τη στιγμη να ειναι ακριβη περα απο τους φοροεισπρακτικους.. οποτε ειναι θεμα χρονου..
Σε ολα τα 'κολπα' που βρισκουν οι καταναλωτες προσπαθει παντα να βαλει χερι, μεχρι και στα στριφτα τσιγαρα
Αν συνυπολογισουμε και το ρισκο αξιοπιστιας, αστο καλυτερα
-
-
Δεν το ρισκάρεις με τίποτα το LPG στο ρχ8, να δώσεις 10-12.000 για μεταχειρισμένο ρχ8 και άλλα 3.000 (χωρίς όλα τα έξοδα που χρειάζονται για να το πας Γερμανία, βενζίνες, διαμονή κλπ) για το LPG ενώ το έχεις για δεύτερο αμάξι...
Καταρχήν δεν χωράει να μπει η μεγάλη δεξαμενή από την άποψη ότι δεν περνάει από το άνοιγμα του πορτ παγκαζ. Εδώ σκληρή βαλίτσα πας να βάλεις και δυσκολεύεσαι, πόσο μάλλον μια δεξαμενή 90-100 λίτρων.
Αλλά από κει και πέρα, φαντάζεσαι να έχεις αυτόν τον όγκο πίσω και να θες να παίξεις με το αμάξι. Και μόνο ψυχολογικά δεν θα μου πήγαινε να το κάνω.
Το ρχ8 καίει δυσανάλογα για τις επιδόσεις που έχει. Όποιος είναι συμβιβασμένος με αυτό θα το πάρει και θα χαρεί οδήγηση. Όποιος ΔΕΝ, θα του κάνει την ζωή δύσκολη. 2 τρόποι υπάρχουν για να κάνεις τον wankel να μην καίει
-
Να τον έχεις σβησμένο
-
Τον ψάχνει ακόμα η MAZDA
-
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
.........2) Τον ψάχνει ακόμα η MAZDA16X
...οπου ναναι...
-
Και λες να καίει λιγότερο???
Το εύχομαι αλλά δεν νομίζω ρε Mike... το υδρογόνο είναι η μόνη σωτηρία του wankel και αυτό μέχρι να διαδοθεί ως εναλλακτικό καύσιμο σε όλες τις χώρες θα περάσουν πολλά χρόνια.
Η λογική τιμή κατανάλωσης για τον wankel αν πχ ο 16Χ βγάζει 280 άλογα (και έχει επιδόσεις για 280 άλογα) σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι περισσότερο από ένα S3 στις ίδιες συνθήκες για να πούμε ότι θα έχει μια κοινή αποδοχή. Η νέα γενιά οδηγών γνώρισε τον wankel με τον RENESIS και ως θύματα του marketing οι περισσότεροι πίστευαν ότι αγοράσανε έναν τέλειο κινητήρα. Πολλοί την πάτησαν και δεν θα επιστρέψουν ούτε με σφαίρες σε wankel. Άρα πιστεύω το επόμενο RX θα έχει την εμπορική πορεία του RX7. Λίγοι και καλοί...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Τι να σου πω φιλε μου, εγω σε καλο σπορ αυτοκινητο δε θα το ρισκαρα που να με απειλουσες με οπλοΣε κανα κουβα για πεταμα σαν το c2 μου ισως , αν και εχω το προαισθημα οτι τελικα κατι πολυ κακο θα γινοταν
Το τι κανουν στη γερμανια παντως δε μου λεει και πολλα , εκει οδηγουν κυριως ντιζελ και κρατουν τα αυτοκινητα τους για ελαχιστα χρονια για να τα αγορασουν στη συνεχεια τα λιγουρια οι ελληνες και (σε πολλες περιπτωσεις) να τους μεινουν στο χερι
Προτιμω τους αιωνες πισω απο να πειραματιστω σε wankel ή tfsi
Μέχρι στιγμής τα αμάξια που βγάλαν προβλήμα με LPG ήταν αυτά που ο τεχνικός που το πέρασε δεν έβαλε πρόσθετη αντλία να ψεκάζει λάδι.....
Μακάρι να είχαμε ποιο πολλά diesel στην Ελλάδα θα είχε σωθεί πολοίς κόσμος αλλά ελληνικιά νομοθεσία
Σε 20V kai TFSI έχουν ίδη πειραματιστή και δεν υπάρχει πρόβλημα τώρα το θέμα είναι ο WANKEL και έχω ελπίδες γιατί βρήκε τρόπο η MAZDA Γερμανίας και όχι ο μπαρμπα μίτσος στην Ελλάδα... Σε τεχνολογία είναι αιώνες μπροστά... -
Αλλά ζούμε στην Ελλάδα οπότε καλή και η οικονομία..Εμένα μου φαινεται πλεονασμός να θες κάτι που να είναι και γρήγορο και αξιόπιστο και οικονομικό. Δυστυχώς τέτοια κατασκευή δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Ως γνωστόν ότι πάει καίει κιόλας και αν βραχυπρόθεσμα βρεθείς να κερδίζεις κάποια ευρώ από οικονομία στη βενζίνη, μακροπρόθεσμα θα βρεθείς ζημιωμένος από πιθανές βλάβες, χαμηλή απόδοση ή ακόμα χειρότερα θα μυριστεί το κράτος και οι αετονύχηδες τη χασούρα και θα σου βάλουν χέρι και στο αέριο sooner or later. Δυστυχώς για να τα έχει κανείς όλα πρέπει να βάζει και το χέρι στην τσέπη, δεν γίνεται αλλιώς.
Κάποτε το υγραέριο είχε 0,40 το 2010 0,60 και το 2011 0,77 και εγνατία 0,90... Πήρα τηλέφωνο ρώτησα σε μια υπηρεσία και μου είπαν το υγραέριο έχουν το δικαίωμα να το πουλάνε όσο θέλουν.......
Μακάρι να ανοίξουν και άλλα πρατήρια ανεφοδιαζμού για να υπάρξει και ανταγωνισμός και όχι μονοπόλειο... -
Αν αγοραζα το RX8 ως sunday/fan car με τιποτα δεν θα του εβαζα lpg κλπ.Ποιος ο λογος να ψαχνω να το κανω οικονομικοτερο;Γιατι να μην αγορασω ενα αμαξακι μεχρι 3000€,οσα η εγκατασταση,για καθε μερα;Γιατι να το φορτωνω χλμ ;
-
Δεν το ρισκάρεις με τίποτα το LPG στο ρχ8, να δώσεις 10-12.000 για μεταχειρισμένο ρχ8 και άλλα 3.000 (χωρίς όλα τα έξοδα που χρειάζονται για να το πας Γερμανία, βενζίνες, διαμονή κλπ) για το LPG ενώ το έχεις για δεύτερο αμάξι...Καταρχήν δεν χωράει να μπει η μεγάλη δεξαμενή από την άποψη ότι δεν περνάει από το άνοιγμα του πορτ παγκαζ. Εδώ σκληρή βαλίτσα πας να βάλεις και δυσκολεύεσαι, πόσο μάλλον μια δεξαμενή 90-100 λίτρων.
Αλλά από κει και πέρα, φαντάζεσαι να έχεις αυτόν τον όγκο πίσω και να θες να παίξεις με το αμάξι. Και μόνο ψυχολογικά δεν θα μου πήγαινε να το κάνω.
Το ρχ8 καίει δυσανάλογα για τις επιδόσεις που έχει. Όποιος είναι συμβιβασμένος με αυτό θα το πάρει και θα χαρεί οδήγηση. Όποιος ΔΕΝ, θα του κάνει την ζωή δύσκολη. 2 τρόποι υπάρχουν για να κάνεις τον wankel να μην καίει
-
Να τον έχεις σβησμένο
-
Τον ψάχνει ακόμα η MAZDA
Στην φώτο η μπουκάλα που βάλαν χώρεσε στο πίσω μέρος ακριβός...
Δεν θέλω να λέω ψέματα δεν ξέρω πόσα λίτρα χωράει ακριβώς αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πάνω απο 50-60 λίτρα. Σε Citroen saxo vts ενός φίλου μου που έβαλε 60 λίτρα είναι ποιο λίγο μικρή από την συγγεκριμένη...
Τώρα από φάση τρακαρίζματος από πίσω και να σε κάνει μπαμ μπουμ δεν πολυπέζει γιατί είναι καθαρό ατσάλι με συστήματα ασφαλείας και φωτιά δεν θα πάρεις από εκεί...
Τώρα για το επιπλέον βάρος άμα εννοείς και να θέλεις να πέξεις λίγο με την ουρά μπορείς να την έχεις άδεια και να έχεις την επιλογή να δουλεύει με βενζίνη κανονικά..
Σκέψου όμως αν όντως βρέθικε αξιόλογος τρόπος και ο Wankel δουλεύει άψογα χωρίς να μένουν κατάληπα από βενζίνη (που είναι και πρόβλημα) και με το σύστημα icom που δεν άνεβάζει θερμοκρασίες όπως τα απλά να το πω συστήματα και δεν έχει πρόβλημα να στεγνώση ο θάλαμος καύσης με το icom γιατί δεν έχει πνεύμονα και το υγραέριο υσερχεται με υψηλή πίεση από την μπουκάλα,όσο για την τιμή κάτι μου λέει ότι μάλλον αλλάζουν και το ψυγείο με ένα μεγαλύτερο και μερικές άλλες αλλαγές για να έχει ποιο χαμηλές θερμοκρασίες... Εξάλου Χρήστο Γερμανοί βρήκαν τον τρόπο να δουλέυει το αμάξι μια χαρά (δεν λέω προσπάθησαν αρκετοί και φράκαραν αρκετά wankel αλλά στο τέλος κάποιος βρήκε την λύση).... Γερμανός ανακάληψε τον κινητήρα και πάλι γερμανός βρήκε τον ασφαλή τρόπο να καίει υγραέριο. -
-
Η λογική τιμή κατανάλωσης για τον wankel αν πχ ο 16Χ βγάζει 280 άλογα (και έχει επιδόσεις για 280 άλογα)......Πολλοί την πάτησαν και δεν θα επιστρέψουν ούτε με σφαίρες σε wankel. Άρα πιστεύω το επόμενο RX θα έχει την εμπορική πορεία του RX7. Λίγοι και καλοί...
Οταν η Mazda αναβαθμισε τον 12Α σε 13Β απο 100cc τσιμπησε ατμοσφαιρκια 40 αλογα (απο 110 πηγε στα 150). Τουρμπισια περασε τα 200. Σκεψου τι εχει να γινει τωρα που τα κυβικα απο 1300 θα πανε στα 1600 και θα μπει και direct injection. Νομιζω οτι τα 280 που λες θα ειναι λιγα.
Ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες απο φιλους που εχουν σχεση με την ομαδα που εξελισει τον 16Χ, λενε οτι η ωρα της εμφανισης του δεν ειναι μακρυα.
Για το λιγοι και καλοι που λες, εχεις πολυ δικιο... Δεν εννοουμε οτι αυτοι που δεν γουσταρουν τον βανκελ ειναι 'κακοι' αλλα πως να το κανουμε, τον βανκελ ή τον λατρευεις ή τον μισεις!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν αγοραζα το RX8 ως sunday/fan car με τιποτα δεν θα του εβαζα lpg κλπ.Ποιος ο λογος να ψαχνω να το κανω οικονομικοτερο;Γιατι να μην αγορασω ενα αμαξακι μεχρι 3000€,οσα η εγκατασταση,για καθε μερα;Γιατι να το φορτωνω χλμ ;Και για μένα η μόνη λύση, με 3500+έξοδα παίρνεις ένα athos, picanto 05 και είσαι ΟΚ, εκτός αν θέλεις να γίνεις ο πρωτοπόρος για Ελλάδα, καλό θα έλεγα για τους υπόλοιπους που έχουν RX8 και μη νομίζεις ότι δεν έχουμε ψαχτεί και εμεις οι υπόλοιποι κάνε μια εγραφή και διάβασε προσεκτικά.
http://www.rx8forum.gr/board/rx8-lpg-t2992.html?sid=59fc6a919b4285d7e51bce280a808001 -
Mike δεν αμφιβάλω ότι τα 300cc παραπάνω θα ράβουν.
Το θέμα είναι να είναι ανάλογη η κατανάλωση με τις επιδόσεις.
Γιατί μπροστά του θα βρει, αν παίξει σε αυτά τα επίπεδα των 300+, TTRS - Z370 - Z4 ίσως το νέο TOYOTOSUBARU κλπ που μπορεί να είναι διαφορετικά αμάξια μεταξύ τους αλλά για τις επιδόσεις που προσφέρουν είναι σχετικά οικονομικά σε καύσιμο.Επίσης το άλλο αγκάθι... οι ρύποι!! Αν αγόραζα τώρα το ρχ8 (που δεν υπήρχε περίπτωση να το αγοράσω έτσι) θα πλήρωνα 800 ευρώ τέλη Αυτό σημαίνει αμέσως αμέσως ένα πάρα πολύ περιορισμένο target group όχι petrol heads αλλά wankeloheads
Ότι και να είναι όμως έχει πολύ ενδιαφέρον η εμμονή της MAZDA για την εξέλιξη αυτού του τύπου κινητήρα!
-
Υπαρχει περιπτωση κ τα μτχ rx8 να φορολογηθουν με τους ρυπους? Δηλ απ του χρονου αντι για 120€ τελη να πληρωνουν κ αυτα 800€???
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?