-
Είμαι τελείως άσχετος, μα τελείως όμως. Αλλά μου αρέσουν τα μαστορεματα και η λογική πίσω από διάφορες λύσεις.
Από αυτά που λέει ο σεισμομάστορας ( αυτός είναι ένας καλός τίτλος διότι δεν έχει τις κατάλληλες σπουδές αλλά δίνει λύσεις ενός καλού μάστορα) αυτό που καταλαβαίνω είναι πως με την αγκίστρωση στην ουσία οι δυνάμεις επιτάχυνσης που εμφανίζονται σε διάφορους άξονες στα υψηλότερα επίπεδα του κτηρίου μεταφέρονται στο χαμηλότερο δυνατόν σημείο του κτήριο κάνοντας να συμπεριφέρεται σαν να ήταν υπόγειο. Οι ταλαντώσεις δηλαδή υπάρχουν αλλά μεταφέρονται στα χαμηλά επίπεδα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Αυτό επιφέρει μια καλή συμπεριφορά ενός ψηλού κτηρίου ωσάν να ήταν υπόγειο.
-
@gatoz said in Ο seismic και το αντισεισμικό:
αγαπητε σισμικ
σε μια παγκοσμοιοποιημενη οικονομια οπου η πληροφορια διαχεεται ευκολα, το γεγονος οτι οι δικες σου λυσεις δεν εχουν καποια αποδοχη θα πρεπει να σε προβληματισει
οπως και το οτι οι επιστημονικες κοινοτητες του χωρου δεν σε αποδεχονταιΦίλε μου Ξέρω εγώ τι έχω κάνει και μου αρκεί.
Σε έναν σεισμό σκοτώνονται άνθρωποι και χάνονται περιουσίες
Κάποιοι τους σκότωσαν που έβαλαν την υπογραφή τους στα σχέδια.
Οπότε από την στιγμή που υπάρχουν θύματα δεν σχεδιάζουν σωστά.
Θα έπρεπε τουλάχιστον να εξετάσουν την πρότασή μου.
Γιατί δεν το κάνουν? Θα σου πω και το γιατί.
Κάθε έρευνα για το νέον έχει μέσα της την αμφισβήτηση μαζί και η δική μου έρευνα. Την έβγαλα ελεύθερα στο διαδίκτυο και στα επιστημονικά περιοδικά για να την κρίνουν. Αν μου έβρισκαν λάθη θα χαιρόμουν γιατί αυτό θα μου έδειχνε ότι η επιστήμη είναι ποιο μπροστά από εμένα. Αυτό δεν έχει γίνει 15 χρόνια τώρα. Κανένας παγκοσμίως δεν μπόρεσε να διαψεύσει την χρησιμότητα της αντισεισμικής μου τεχνολογίας. Αυτό που μου λένε είναι ότι δεν ξέρω αλλά δεν μου λένε τι δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να αντιπαρατεθούν μαζί μου και ξέρουν ότι δεν μπορούν γιατί είναι λίγοι.
Όταν οι επιστήμονες έχουν κτίσει μια καριέρα με επιστημονικές δημοσιεύσεις και εμφανιστεί μια άλλη δημοσίευση που τεκμηριώνει το απόλυτο λάθος αυτών των πρώην δημοσιεύσεων, οι επιστήμονες που έχουν κτίσει καριέρα πάνω στο λάθος θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν το λάθος
Υπάρχουν χιλιάδες λανθασμένες επιστημονικές έρευνες ( θα έλεγα η πλειοψηφία ) που έχουν διαψευσθεί με νέες δημοσιεύσεις και συνεχίζουν να διδάσκονται και να διαπλέκονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα ( εκρηκτικό δίδυμο ) μόνο και μόνο για να επιβιώσουν ενώ ξέρουν ότι είναι λάθος. -
@vagnar said in Ο seismic και το αντισεισμικό:
@cirus said in Ο seismic και το αντισεισμικό:
Γραφεις σε ενα forum αυτοκινήτων!
Κανείς δεν καταλαβαίνει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που γράφεις για σεισμούς γιατί είμαστε άσχετοι και παραείναι εξιδικευμένα. Οπότε κανένας μας δεν μπορεί να σου πει αν αυτά που γράφεις είναι αξια θαυμασμού ή μπούρδες (καθότι είμαστε ασχετοι με το αντικείμενο)
Για ποιον λογο δεν μιλάς με κάποιο Πανεπιστήμιο ή με κάποιους σχετικούς με το αντικείμενο σου και απευθύνεσαι σε μας?
Αν εγώ υποθετικά είχα κάνει μελέτες πάνω σε μεγιστή απόδοση ηλιακών πάνελ πχ , θα έγραφα τα ευρήματα μου και τις ερευνες μου σε forum προστασίας της Αρκούδας ?
Δεν καταλαβαίνω ούτε αυτά που γράφεις ούτε γιατι τα γραφεις εδω.
Παρολα αυτά είσαι ελεύθερος να γράψεις ότι θες απλά την απορροία μου εξέφρασα και μπορεί και άλλων
επειδή είσαι καινούργιος εδώ, αυτή η ιστορία τραβάει 10+ χρόνια που γράφει τα ίδια και τα ίδια και πάντα καταλήγει να μην του δίνει κανείς σημασία και να τον μπανάρουν από τα διάφορα forums.
Δες ποιος μου δίνει σημασία. Ας συστηθώ για να ξέρετε με ποιον μιλάτε.
Παγκόσμιο συνέδριο σεισμολογίας στην Ινδία Οι Έλληνες με κράζουν οι Τούρκοι με τιμούν. Δες το όνομά μου είναι το τελευταίο στην δεύτερη σελίδα.
Αν θες να δεις και την βαθμολογία μου σαν ερευνητής στην παγκόσμια πύλη έρευνας που απαριθμεί 24000000 ερευνητές δες εδώ.
Your Research Interest Score is higher than 98% of ResearchGate members who first published in 2015. https://www.researchgate.net/profile/Ioannis-Lymperis/stats
Αν θες να δεις και τι θέση έχει η δημοσίευσή μου για την πατέντα σε διεθνή περιοδικό, μέσα σε 440 επιστημονικές δημοσιεύσεις δες εδώ.
https://www.scirp.org/journal/hottestpaper.aspx?journalid=788
Το ποιος κράζει ποιον είναι αντικειμενικό. -
@lap said in Ο seismic και το αντισεισμικό:
Είμαι τελείως άσχετος, μα τελείως όμως. Αλλά μου αρέσουν τα μαστορεματα και η λογική πίσω από διάφορες λύσεις.
Από αυτά που λέει ο σεισμομάστορας ( αυτός είναι ένας καλός τίτλος διότι δεν έχει τις κατάλληλες σπουδές αλλά δίνει λύσεις ενός καλού μάστορα) αυτό που καταλαβαίνω είναι πως με την αγκίστρωση στην ουσία οι δυνάμεις επιτάχυνσης που εμφανίζονται σε διάφορους άξονες στα υψηλότερα επίπεδα του κτηρίου μεταφέρονται στο χαμηλότερο δυνατόν σημείο του κτήριο κάνοντας να συμπεριφέρεται σαν να ήταν υπόγειο. Οι ταλαντώσεις δηλαδή υπάρχουν αλλά μεταφέρονται στα χαμηλά επίπεδα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Αυτό επιφέρει μια καλή συμπεριφορά ενός ψηλού κτηρίου ωσάν να ήταν υπόγειο.
Δεν είναι έτσι. Κοντά όμως έπεσες. Τα φορτία του σεισμού δεν τα κατεβάζει μόνο στην βάση, αλλά τα στέλνει μέσα στο έδαφος αφού βιδώνω την κατασκευή επάνω του.
Δες αυτό το βίντεο. Τα λέω απλά.
https://www.youtube.com/watch?v=CVZSqNsMuV0&list=LL&index=315&t=84s
Οι πολιτικοί μηχανικοί τις δυνάμεις του σεισμού τις στέλνουν στις γωνίες του σπιτιού και σπάνε τα δοκάρια.
Έτσι
-
Δηλαδή εαν καταλαβαίνω σωστά αυτό που προτείνεις είναι ένα αλεξίσεισμο. Ισχυρίζεσαι ότι γειώνεις τις δυνάμεις που προκαλούνται απο τον σεισμό καθως τις μεταφέρεις μακρυά από τους διάφορους κόμβους και ενώσεις του κτηρίου οδηγώντας τες στο χώμα κατω από αυτό.
-
Δηλαδή εαν καταλαβαίνω σωστά αυτό που προτείνεις είναι ένα αλεξίσεισμο. Ισχυρίζεσαι ότι γειώνεις τις δυνάμεις που προκαλούνται απο τον σεισμό καθως τις μεταφέρεις μακρυά από τους διάφορους κόμβους και ενώσεις του κτηρίου οδηγώντας τες στο χώμα κατω από αυτό.
Αρχισε ο "γυρος" του θανάτου
Χαχαχα -
Δεν τις γειώνω τις εκτρέπω μέσα στο έδαφος. Την δύναμη μπορείς να τις αλλάξεις την κατεύθυνση.
Η να το πω αλλιώς βάζω το έδαφος ( μια εξωτερική δύναμη ) να αντισταθεί στις δυνάμεις του σεισμού. -
@gatoz said in Ο seismic και το αντισεισμικό:
Αρχισε ο "γυρος" του θανάτου
Χαχαχα- Πακτώνεται τους προβόλους με την πλάκα για να σταματήσετε την ροπή ,... αλλά δεν πακτώνεται τα τοιχώματα στο έδαφος για να σταματήσετε την ροπή ανατροπής που τους προκαλεί η αδράνεια στον σεισμό και καταπονούνται κατ αυτόν τον τρόπο οι διατομές γύρω από τους κόμβους με αντίρροπες ροπές.
Ερώτηση Με πια λογική πακτώνετε τον πρόβολο ενώ δεν πακτώνεται τα τοιχώματα με το έδαφος? - H προένταση εφαρμόζεται για να πετύχουμε μεγάλα ανοίγματα γεφυρών τα οποία είναι αδύνατον να τα πετύχουμε με τον αδρανή οπλισμό λόγο της εμφάνισης μεγάλων βέλων κάμψεως και ρωγμών
Ερώτηση Με ποια λογική η προένταση είναι καλή στα μεγάλα οριζόντια ανοίγματα και δεν είναι καλή στα μεγάλα καθ ύψος τοιχώματα της κατασκευής όταν αυτά καταπονούνται από τον σεισμό? - Η υπέρ αντοχή του χάλυβα στον εφελκυσμό χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της συνάφειας, στρέφει την αστοχία σε διατμητική μορφή στον σεισμό.
Ερώτηση Γιατί δεν χρησιμοποιείται την προένταση η οποία δεν παρουσιάζει διατμητική αστοχία? - Η τέμνουσα βάσης είναι η μεγαλύτερη αστοχία που επιφέρει στην κατασκευή ο σεισμός.
Ερώτηση Αφού η προένταση στα κατακόρυφα στοιχεία αυξάνει ποσοτικά κατά 40% την αντοχή της διατομής προς την τέμνουσα βάσης εσείς γιατί δεν την εφαρμόζεται?
Τέμνουσα βάσης = η οριζόντια δύναμη που κόβει την κολόνα κοντά στην βάση.
Ο χάλυβας αντέχει στο τράβηγμα Όταν όμως τον βουτήξουμε μέσα σε βούτυρο, και τον τραβήξουμε αυτός θα βγει αμέσως γιατί το βούτυρο δεν μπορεί να τον συγκρατήσει μέσα του. Βούτυρο είναι και το σκυρόδεμα που περιβάλει τον χάλυβα μπρος στην αντοχή του χάλυβα στην έλξη. Η προένταση εφαρμόζει θλίψη στην διατομή και σταματάει την κάμψη. Δεν έρχεται ο χάλυβας προέντασης σε επαφή με το σκυρόδεμα διότι διαπερνά μέσα από το σκυρόδεμα από σωλήνα διόδου οπότε το σκυρόδεμα δεν προσπαθεί να σταματήσει τον χάλυβα να γλιστρήσει, οπότε δεν υπάρχει αστοχία από διάτμηση. - Πακτώνεται τους προβόλους με την πλάκα για να σταματήσετε την ροπή ,... αλλά δεν πακτώνεται τα τοιχώματα στο έδαφος για να σταματήσετε την ροπή ανατροπής που τους προκαλεί η αδράνεια στον σεισμό και καταπονούνται κατ αυτόν τον τρόπο οι διατομές γύρω από τους κόμβους με αντίρροπες ροπές.
-
@seismic said in Ο seismic και το αντισεισμικό:
Η να το πω αλλιώς βάζω το έδαφος ( μια εξωτερική δύναμη ) να αντισταθεί στις δυνάμεις του σεισμού.
Άρα, αν καταλαβαίνω σωστά έχεις ένα συνολικό σύστημα όπου πάνω του ασκούνται αντίρροπες και ισοδύναμες επιταχύνσεις. Σωστά;
Οι υπόλοιπες ερωτήσεις που παραθέτεις σε τι αποσκοπούν; Έχεις εντοπίσει λάθη στην βιβλιογραφία;
-
Ο χάλυβας αντέχει στο τράβηγμα Όταν όμως τον βουτήξουμε μέσα σε βούτυρο, και τον τραβήξουμε αυτός θα βγει αμέσως γιατί το βούτυρο δεν μπορεί να τον συγκρατήσει μέσα του. Βούτυρο είναι και το σκυρόδεμα που περιβάλει τον χάλυβα μπρος στην αντοχή του χάλυβα στην έλξη. Η προένταση εφαρμόζει θλίψη στην διατομή και σταματάει την κάμψη. Δεν έρχεται ο χάλυβας προέντασης σε επαφή με το σκυρόδεμα διότι διαπερνά μέσα από το σκυρόδεμα από σωλήνα διόδου οπότε το σκυρόδεμα δεν προσπαθεί να σταματήσει τον χάλυβα να γλιστρήσει, οπότε δεν υπάρχει αστοχία από διάτμηση. -
Η να το πω αλλιώς βάζω το έδαφος ( μια εξωτερική δύναμη ) να αντισταθεί στις δυνάμεις του σεισμού.
Άρα, αν καταλαβαίνω σωστά έχεις ένα συνολικό σύστημα όπου πάνω του ασκούνται αντίρροπες και ισοδύναμες επιταχύνσεις. Σωστά;
Οι υπόλοιπες ερωτήσεις που παραθέτεις σε τι αποσκοπούν; Έχεις εντοπίσει λάθη στην βιβλιογραφία;
Έχω εντοπίσει πολλά λάθη. Θα έλεγα ότι κάνουν το αντίθετο σε όλα από αυτό που πρέπει να κάνουν. Ναι έχω μια; μέθοδο η οποία δημιουργεί εξισώσεις ισορροπίας στις δυνάμεις και ελέγχει την παραμόρφωση. Όταν γυρίσω από την εργασία μου θα πω περισσότερα.
-
Ο χάλυβας αντέχει στο τράβηγμα Όταν όμως τον βουτήξουμε μέσα σε βούτυρο, και τον τραβήξουμε αυτός θα βγει αμέσως γιατί το βούτυρο δεν μπορεί να τον συγκρατήσει μέσα του. Βούτυρο είναι και το σκυρόδεμα που περιβάλει τον χάλυβα μπρος στην αντοχή του χάλυβα στην έλξη. Η προένταση εφαρμόζει θλίψη στην διατομή και σταματάει την κάμψη. Δεν έρχεται ο χάλυβας προέντασης σε επαφή με το σκυρόδεμα διότι διαπερνά μέσα από το σκυρόδεμα από σωλήνα διόδου οπότε το σκυρόδεμα δεν προσπαθεί να σταματήσει τον χάλυβα να γλιστρήσει, οπότε δεν υπάρχει αστοχία από διάτμηση.Αυτές είναι δύο διαφορετικές μέθοδοι επιβολής θλίψης. Στην Ελλάδα λανθασμένα τις ονομάζουμε και τις δύο προένταση.
-
-
Έχω εφεύρει ένα διαστελλόμενο σύστημα μηχανισμού αγκύρωσης η οποία πετυχαίνει την ισχυρότερη πάκτωση παγκοσμίως όταν τοποθετηθεί μέσα στο έδαφος και στον βράχο στα βάθη μιας γεώτρησης. Με αυτόν τον μηχανισμό σταματάς την ανατροπή μεγάλων κατασκευών όταν αυτές δέχονται μεγάλες πλάγιες δυνάμεις, όπως είναι τα κτίρια, οι ανεμογεννήτριες καθώς και αυξάνεις συγχρόνως την ασφάλεια της στήριξής τους πάνω σε χαλαρά εδάφη. Πετυχαίνει ισχυρή πάκτωση, σημαίνει ότι δεν επιτρέπει σε καμία δύναμη να επιδράσει επάνω του.
Ο μηχανισμός Παρουσίαση.
Youtube Video -
Έχω εφεύρει μια μέθοδο σχεδιασμού η οποία εφαρμόζει θλίψη σε όλα τα άκρα των τοιχωμάτων και την τοιχίων της κατασκευής συν πάκτωση ( με τον μηχανισμό που προανέφερα ) των άκρων τους με την γη.
Αυτή η μέθοδο σχεδιασμού που εφαρμόζω εκτός των άλλων, κάνει κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο σημερινός σχεδιασμός των κατασκευών. Αυτό που κάνει είναι ότι ακόμα και στους πιο μεγάλους σεισμούς του πλανήτη ελέγχει την παραμόρφωση του κτιρίου, προερχόμενη από την κάμψη και την ροπή ανατροπής των τοιχίων και των τοιχωμάτων, χρησιμοποιώντας για να πετύχει τον σκοπό αυτό μια εξωτερική δύναμη προερχόμενη από το έδαφος. Όταν ελέγχεις την παραμόρφωση του κτιρίου δεν γκρεμίζεται το κτίριο.
Σήμερα δεν μπορούν να ελέγξουν αυτή την παραμόρφωση του κτιρίου σε μεγάλους σεισμούς και η κατασκευή γκρεμίζεται και σκοτώνει κόσμο.
Το πως το κατορθώνω αυτό θα μιλήσω μετά για να μην σας κουράζω.
-
-
Τα λάθη που κάνουν σήμερα στην βιβλιογραφία.
Θα τα πω απλά.- Στον σεισμό η επιτάχυνση του εδάφους πολλαπλασιαζόμενη επί την μάζα-βάρος της κατασκευής μας δίνει την πλάγια δύναμη του σεισμού Δηλαδή μας δίνει την αδράνεια της κατασκευής η οποία είναι ίδια σε μέγεθος με την τέμνουσα βάσης. Τι είναι η τέμνουσα βάσης?
Είναι η δύναμη που κόβει - τέμνει σαν ψαλίδι την διατομή της κολόνας, του τοιχίου και του τοιχώματος κοντά στην βάση.
Μπορούμε να κάνουμε την διατομή ισχυρότερη ώστε να μην την κόβει η τέμνουσα βάσης?
Ναι μπορούμε. Επιβάλλοντας θλίψη στην διατομή της κολόνας αυξάνουμε ποσοτικά την αντοχή της ως και 40% και η διατομή δεν κόβεται.
Το κάνουν αυτό σήμερα στις κατασκευές? Το κάνουν μόνο στα καταστρώματα των γεφυρών για να πετύχουν μεγάλα ανοίγματα.
Το λάθος τους είναι ότι δεν το κάνουν και στα υποστυλώματα και τα τοιχία.
Αυτός είναι ένας κύριος λόγος που σε μεγάλους σεισμούς μας πλακώνουν τα σπίτια.
Γιατί δεν το κάνουν την στιγμή που το ξέρουν είναι άγνωστο σε εμένα.
Ο μηχανισμός που επιβάλει θλίψη στην διατομή ονομάζεται προένταση.
Ένα ένα για να μην σας κουράζω.
- Στον σεισμό η επιτάχυνση του εδάφους πολλαπλασιαζόμενη επί την μάζα-βάρος της κατασκευής μας δίνει την πλάγια δύναμη του σεισμού Δηλαδή μας δίνει την αδράνεια της κατασκευής η οποία είναι ίδια σε μέγεθος με την τέμνουσα βάσης. Τι είναι η τέμνουσα βάσης?
-
Άρα εσύ στην ουσία ισχυρίζεσαι ότι μηδενίζεις το μέγεθος της τέμνουσας βάσης. Σωστά;
Το έχεις δοκιμάσει σε προγράμμα εξομοίωσης;
Τα μικρά δοκίμια που φτιάχνεις είναι κατασκευαστικά σωστα;
Δηλαδή μήπως τα υπό κλίμακα δοκίμια σου είναι πολυ ισχυρότερα από τις πραγματικές κατασκευές και έτσι εξάγεις λανθασμένα αποτέλεσμα και συμπέρασματα;
Πως ελέγχεις ότι είναι σωστά;
Στα τοιχώματα πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό που λες για τα υποστυλώματα και την τέμνουσα βάση;
-
Άρα εσύ στην ουσία ισχυρίζεσαι ότι μηδενίζεις το μέγεθος της τέμνουσας βάσης. Σωστά;
Δηλαδή μήπως τα υπό κλίμακα δοκίμια σου είναι πολυ ισχυρότερα από τις πραγματικές κατασκευές και έτσι εξάγεις λανθασμένα αποτέλεσμα και συμπέρασματα;
Στα τοιχώματα πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό που λες για τα υποστυλώματα και την τέμνουσα βάση;
Προσομοίωση και αριθμητική διερεύνηση αντισεισμικού συστήματος
Compressive load 1200 kN at all nodes of the highest level.The image below shows the diagram shear force of base - movement for the control node.
Figure 19. Strength curve (kN) - Displacement (m) with application of compressive load 1200 kN at all nodes of the maximum level.The maximum value of the diagram without the prestressing force was 900.62 kN for a displacement of 0.1296 m
The maximum value of the diagram with the application of Compressive load 1200 kN at all nodes of the maximum level is ..
1,179.33 kN for displacement 0.0864 m
The improvement in bearing capacity is.. 1,179.33 – 900.62 = 278.71 kN
The percentage improvement in the maximum shear force of base s is ..
278.71 / 900.62 = 30.9%There is a significant improvement in the load-bearing capacity of the building, due to the application of compressive forces to all (9) pillars of the building.
Από ότι βλέπεις στον πίνακα του διαγράμματος όταν εφαρμόσεις θλίψη στην διατομή στο 50% του σημείου θραύσης του σκυροδέματος υπάρχει σημαντική βελτίωση στην φέρουσα ικανότητα της κατασκευής και στην τέμνουσα βάσης. Αν επιβάλουμε θλιπτικά φορτία στο 70% του σημείου θραύσης του σκυροδέματος έχουμε ακόμα μεγαλύτερη φέρουσα ικανότητα και 40% μεγαλύτερη αντοχή στην τέμνουσα βάσης. Και αυτά μόνο με την επιβολή της θλίψης χωρίς πάκτωση στο έδαφος. Στα υποστυλώματα δεν χρειάζεται πάκτωση με τον μηχανισμό στο έδαφος. Αρκεί ο πεδιλοδοκός για να αναλάβει την ροπή μόνος του.
Στα τοιχώματα που αναφέρεις έχουν επαρκή αντοχή για να παραλάβουν την τέμνουσα της βάσης, αλλά αστοχούν από άλλες αιτίες όπως από την διατμητική αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης η οποία δεν υφίσταται στην προένταση. Ακόμα τα τοιχώματα λόγο ακαμψίας, κατεβάζουν τόσο μεγάλες ροπές στην βάση που είναι αδύνατον να τις παραλάβει ο πεδιλοδοκός και χρειάζονται την πάκτωση στο έδαφος, για να μην σπάσει ο πεδιλοδοκός και για να μην μεταφερθούν ροπές στους κόμβους. Ακόμα η προένταση αυξάνει την ελαστική μετατόπιση αφού θεωρείται ελαστική διότι κλίνει τις αναπτυσσόμενες ρωγμές και επαναφέρει την κατασκευή στην αρχική της θέση. Ακόμα η προένταση μειώνει την κάμψη του τοιχώματος διότι σκοτώνει τον εφελκυσμό. Για τα πειράματα και την μικροκλίμακα θα σου απαντήσω μετά. -
Όταν κάνεις ένα πείραμα σε μικροκλίμακα πρέπει να πληρεί τις εξής προϋποθέσεις αν θες να έχεις σωστές μετρήσεις.
- Η μετατόπιση της ταλάντωσης ( πέρα δώθε ) πρέπει να είναι μικρότερη, ανάλογη της υπό κλίμακας κατασκευής.
- Το μέγεθος των κόκκων των υλικών κατασκευής του δοκιμίου, το τσιμέντο και η αντοχή τους σε θλίψη και εφελκισμό πρέπει να είναι ανάλογη της υπό κλίμακας κατασκευής.
- Το μέτρο ελαστικότητας και το ιξώδες των υλικών πρέπει να είναι ανάλογο της υπό κλίμακας κατασκευής.
- Το δοκίμιο να έχει κατασκευαστεί με τις κατάλληλες αναλογίες σε κλίμακα της φυσικής κατασκευής.
Ξέροντας τους κανόνες της μικροκλίμακας πριν τα πειράματα κατασκεύασα ένα δοκίμιο το οποίο προσπάθησα να πληρεί όσο το δυνατόν καλύτερα της προδιαγραφές.
Έκανα διάφορα πειράματα μικροκλίμακας με δοκίμιο κλίμακας 1 προς 7, μάζας 1400kg με οπλισμό διπλό κάνναβο5Χ5 cm Φ/1,5mm, με υλικό σκυροδέματος σε μικροκλίμακα . Χρησιμοποίησα Άμμο με τσιμέντο αναλογίας 1 μέρος τσιμέντου 6 μέροι άμμου χρώματος καφέ, χωρίς σκύρα. Τένοντες πάκτωσης και προέντασης Φ/6mm με επικάλυψη ελαστικής ταινίας 5-6 στρώσεων ώστε να αποφύγω την συνάφεια με το σκυρόδεμα και να μπορέσω να εφαρμόσω προένταση.
Βίντεο κατασκευής https://www.youtube.com/watch?v=9_-OjhQdhsQΔεν ξέρω ακριβώς πόσο πιο πολύ ανίσχυρο κατασκεύασα το σκυρόδεμα πάντως ήταν πολύ πιο ανίσχυρο από το κανονικό σκυρόδεμα. Το μέτρο ελαστικότητας σε άκαμπτες κατασκευές είναι σχεδόν μηδενικό.
Αυτό που δεν τσιγκουνεύτηκα είναι η μετατόπιση της ταλάντωσης
Αντί να την κάνω σε μικροκλίμακα εγώ την έκανα στο φυσικό μέγεθος του μεγαλύτερου σεισμού που έγινε παγκοσμίως στην Χιλή 9,5 Ρίχτερ
Πλάτος ταλάντωσης 0,15m
Μετατόπιση 0,30m
Πλήρη ταλάντωση 0,60m
Συχνώτητα 2 Hz
Επιτάχυνση σε ( g ) a= ( -(2ΧπΧ2) ^2 Χ 0,15 ) / 9.81
a=3,14χ2=6,28χ2=12,56X12,56=157,754X0,15=23,6631/9,81=2,41g φυσικού σεισμού.
Οι κατασκευές σήμερα δεν αντέχουν πάνω από 0,6g πριν καταρρεύσουν.
Το πείραμα προς το τέλος του βίντεο έπιασε επιτάχυνση 2,41g
https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q
Όμως για να υπάρχει πραγματική σύγκριση της δικής μου μεθόδου και της υφιστάμενης, αφαίρεσα την πάκτωση και την προένταση από το δοκίμιο και ξανά έκανα το πείραμα με μικρότερη επιτάχυνση για να μην μου φύγει πάνω από την σεισμική βάση.
Το αποτέλεσμα καταστροφικό https://www.youtube.com/watch?v=l-X4tF9C7SE&t=41s
Δες τι έπαθε χωρίς την μέθοδό μου σε μικρότερη επιτάχυνση. https://www.youtube.com/watch?v=sZkCKY0EypM
Η σύγκριση ομοειδών δοκιμίων ποτέ δεν λέει ψέματα. -
Γιατί ένα προκατασκευασμένο σπίτι από οπλισμένο σκυρόδεμα κοστίζει 30% λιγότερο από ένα σπίτι που είναι κτισμένο με κολόνες και τούβλα?
Ας πούμε ότι θέλουμε να κατασκευάσουμε ένα τοίχο 10Χ10 μέτρα Χ20 εκατοστά πάχος με οπλισμένο σκυρόδεμα, και τον ίδιο τοίχο με διπλό τούβλο 10+10 εκατοστών. Θέλουμε να έχουν μέσα τους σωληνώσεις για την ηλεκτρική εγκατάσταση, και να έχουν σοβά, να είναι σπατουλαρισμένα και βαμμένα.
Ας δούμε το κόστος κατασκευής για το κάθε ένα για να καταλάβουμε από που προκύπτει η διαφορά κόστους.
Κόστος προκατασκευασμένου τοίχου από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Τοίχος 10Χ10 μέτρα Χ20 εκατοστά πάχος = 20 κυβικά οπλισμένου σκυροδέματος.
Τιμή κυβικού οπλισμένου σκυροδέματος 300 ευρώ το κυβικό μέτρο Η τιμή περιλαμβάνει εργασίες + υλικά
Κόστος τοίχου 300 ευρώ το κυβικό Χ 20 κυβικά μέτρα = 6000 ευρώ.
Ένας εμφανής τοίχος οπλισμένου σκυροδέματος δεν χρειάζεται σοβά, ούτε σκαψίματα για την τοποθέτηση των ηλεκτρικών, αφού αυτά έχουν τοποθετηθεί μέσα στο σκυρόδεμα πριν την σκυροδέτηση.Δεν σπατουλάρεται πριν το βάψιμο αφού είναι λείος από μόνος του.
Τελική τιμή οπλισμένου τοίχου 6000 ευρώ.
Κόστος τελειωμένου τοίχου από διπλή οπτοπλινθοδομή.
Τετραγωνικά μέτρα τοίχου 10Χ10Χ2=200 τετραγωνικά μέτρα
Τιμή τετραγωνικού μέτρου, εργασία+υλικά 20 ευρώ
Κόστος 200Χ20=4000 ευρώ
Σοβάς 200 τετραγωνικά μέτρα Χ 15 ευρώ υλικά και εργασία = 3000 ευρώ.
Σπατουλάρισμα 10 ευρώ υλικά και εργασία Χ 200 μέτρα = 2000 ευρώ
Σκάψιμο ηλεκτρικών ενδεικτικά 500 ευρώ
Γενικό κόστος τοίχου 4000+3000+2000+500 = 9500 ευρώ
Ο ένας τοίχος από οπλισμένο σκυρόδεμα κοστίζει 6000 ευρώ τελειωμένος και ο τοίχος από τοιχοποιία κοστίζει 9500 ευρώ τελειωμένος.
Αν προσθέσουμε ότι ο τοίχος του οπλισμένου σκυροδέματος δεν έχει πολλά εργατικά και μαστορικά έξοδα γιατί τον παράγουν αυτόματα μηχανήματα χωρίς την μεσολάβηση του τεχνίτη, τότε καταλαβαίνεται γιατί είναι πιο φθηνός. Συν του ότι δεν χρειάζεται και κολόνες αφού είναι πολύ ποιο γερός.
Η πατέντα μου έχει μεγαλύτερη απόδοση στα προκατασκευασμένα λόγο διπλού μοχλοβραχίονα οπότε αν αγοράσετε προκατασκευασμένο και τοποθετήσετε την πατέντα μου θα έχετε ένα φθηνό και αντισεισμικό 100% σπίτι.
Ακόμα η πατέντα μου αυξάνει τους ορόφους πέρα των δύο και έχεις την δυνατότητα να κτίσεις προκατασκευασμένη πολυκατοικία. Αυτό σημαίνει ότι η προκατασκευή μπαίνει και μέσα στην πόλη ρίχνοντας σημαντικά το κόστος κατασκευής, αυξάνοντας συγχρόνως την αντισεισμικότητα της.
Στον σεισμό ένας άκαμπτος φορέας όπως είναι τα προκατασκευασμένα, από υπερστατικός φορέας που είναι μετατρέπετε σε ισοστατικό ( όπως ο πρόβολος ) και αυτό γιατί κατά το λίκνισμα του φορέα υπάρχει έστω και μια μικρή ανάκληση του εμβαδού της βάσης η οποία τον μετατρέπει σε ισοστατικό. Αν πακτώσουμε το προκατασκευασμένο στα άκρα του με το έδαφος χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό πάκτωσης της πατέντας μου δεν θα υπάρχει ανάκληση της βάσης γιατί θα δουλέψει σαν ισοστατικός φορέας.
Τώρα ξέρετε γιατί δεν προωθούν την πατέντα μου.
-
Ερώτηση:
Σε κάθε γωνιά του κτίσματος μπαίνει η πατέντα σου ή στο νοητό κέντρο του;
Υπάρχει κάποιος τρόπος μελέτης με λογισμικό για κάθε κτήριο ξεχωριστα, όπου σύμφωνα με αυτήν να ξέρεις που θα τοποθετηθεί στο κτίσμα η πατέντα σου;
Έχεις πάρει άδεια από την πολεοδομία για χρήση της πατέντας;
Και τέλος, την έχεις δοκιμάσει στην πράξη σε πελάτη σου;
-
Ερώτηση:
Σε κάθε γωνιά του κτίσματος μπαίνει η πατέντα σου ή στο νοητό κέντρο του;
Υπάρχει κάποιος τρόπος μελέτης με λογισμικό για κάθε κτήριο ξεχωριστα, όπου σύμφωνα με αυτήν να ξέρεις που θα τοποθετηθεί στο κτίσμα η πατέντα σου;
Έχεις πάρει άδεια από την πολεοδομία για χρήση της πατέντας;
Και τέλος, την έχεις δοκιμάσει στην πράξη σε πελάτη σου;
Γιατί κάθε άδεια που κατατίθεται έχει στατική μελέτη και όταν η μελέτη είναι σωστή κανένας δεν έχει το δικαίομα να μην δώσει άδεια στον μηχανικό που έκανε την μελέτη.
Στις γωνίες του σπιτιού είναι απαραίτητη η αγκύρωση Από εκεί και πέρα αν η κατασκευή είναι πολύ μεγάλη τοποθετείς περισσότερες ανά 6 μέτρα από τις γωνίες. Εξαρτάτε και από την ποιότητα του εδάφους και τα στατικά. Τώρα ξεκινώ την πρώτη κατοικία και γίνονται οι μελέτες.
Ο seismic και το αντισεισμικό