-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
δεν θελω να βγαινω
αλλα το βαρος δινει προσφυση ασχετα αν το κανει λιγοτερο ευελικτο.να αλλα συνηθως τα βαρυτερα αυτοκινητα ειναι πιο αργα απο τα πιο ελαφρια και το βαρος ειναι σχετικο
μη μου συγκρινεις αεροδυναμικα βοηθηματα που δινουν 'βαρος' στην ουρα για να ειναι πιο σταθερο το πισω μερος με βαρος γενικα το οποιο αν στο ζωγραφισει καποιος που ξερει φυσικη ασκει μεγαλυτερη δυναμη στα ελαστικα ωστε να φυγουν εκτος πορειας
-
δεν θελω να βγαινω
αλλα το βαρος δινει προσφυση ασχετα αν το κανει λιγοτερο ευελικτο.ηθελα να το πω ετσι αλλα δεν μου εβγαινε...........
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
και παιδια μη τρελενεστε με το ESP ..... και η Seat πρόσεξα στα Leon της το εχει προαιρετικο εκτος στα 1800 cc.....
αυτοκίνητο χωρις abs δεν παιρνεις .. αυτοκίνητο χωρις esp παιρνεις ... με πιανεις ???
Κάποτε δεν έπαιρνες με ABS... Με πιάνεις;
Ditto that! Κάποτε έπαιρνες αυτοκίνητο χωρίς αερόσακους, χωρίς μπάρες προστασίας, χωρίς δισκόφρενα...
It's called τεκνόλοτζι!
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
και παιδια μη τρελενεστε με το ESP ..... και η Seat πρόσεξα στα Leon της το εχει προαιρετικο εκτος στα 1800 cc.....
αυτοκίνητο χωρις abs δεν παιρνεις .. αυτοκίνητο χωρις esp παιρνεις ... με πιανεις ???
Κάποτε δεν έπαιρνες με ABS... Με πιάνεις;
Ditto that! Κάποτε έπαιρνες αυτοκίνητο χωρίς αερόσακους, χωρίς μπάρες προστασίας, χωρίς δισκόφρενα...
It's called τεκνόλοτζι!
Συμφωνω...!!αλλα τωρα δεν το αλλαζωω αμα σε θελει ο χαρος θα σε παρει και ετσι ... πριν καποιος με ρωτησε για το ψευδονημο μου ... ειναι χαρος ναι και το εχω απο τοτε που επαιζα counterstrike στο pc...
-
Ο χρήστης CharoS έγραψε:
...... **αμα σε θελει ο χαρος θα σε παρει και ετσι **......παραιτούμαι!!!!
-
Ο χρήστης CharoS έγραψε:
και παιδια μη τρελενεστε με το ESP ..... και η Seat πρόσεξα στα Leon της το εχει προαιρετικο εκτος στα 1800 cc.....αυτοκίνητο χωρις abs δεν παιρνεις .. αυτοκίνητο χωρις esp παιρνεις ... με πιανεις ???
Kαποτε το ABS δεν ηταν υποχρεωτικο,καποια στιγμη ομως εγινε.Καποτε οι αεροσακοι ηταν extra,πλεον ειναι στον standard εξοπλισμο.Το esp σε λιγα χρονια θα βρισκεται και αυτο στον βασικο εξοπλισμο οπως και τα daylights,με πιανεις???
Δεν μπορω να καταλαβω ομως,ρωτας τι ειναι το ESP,αν εκανες καλα που δεν το εβαλες και αν ειναι προτιμοτερο να ακυρωσεις την παραγγελια η να το παρες ετσι.Σου λεμε οτι εκανες λαθος επιλογη και φτανεις στο σημειο να προσπαθεις να μας αποδείξεις οτι το esp ειναι ενα άχρηστο extra και οτι δεν προκειτε να ακυρωσεις την παραγγελια.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
...... **αμα σε θελει ο χαρος θα σε παρει και ετσι **...
...παραιτούμαι!!!!
-
Ο χρήστης CharoS έγραψε:
αμα σε θελει ο χαρος θα σε παρει και ετσι ...Ναι αλλα και συ ρε παιδι μου, σαν να εχεις βγαλεις πανο και του φωναζεις 'CHOOSE ME'...
-
Ο χρήστης CharoS έγραψε:
'παίζει' στις στροφές ο πατέρας?
Ηταν το πρώτο του αυτοκίνητο 1.6?
Μήπως πιστεύει κιόλας ότι τα 'βαριά' αυτοκίνητα 'πατάνε' καλύτερα στο δρόμο?
Δεν θα σου χρειασθεί καθημερινά . αλλά αυτή τη μία φορά που 'χτύπα' ξύλο υπερεκτιμήσεις αυτό που δεν θα δεις ή δώσεις περισσότερη εμπιστοσύνη στα χέρια σου.Αυτό που λες για τα 'βαρια' αυτοκίνητα πατάνε καλύτερα στο δρόμο ισχύει έτσι, γιατί εσυ το λες ειρωνικα , δηλαδη τι πατάει καλύτερα ενα smartaki η μια mercedes s500 ???? το ενα 800 κιλα το αλλο 1.5 τονο , Εννοήτε οτι το πιο βαρυ πατάει καλύτερα και πάει σαν τρένο .....
είναι σαν να λεσ τι παταει καλύτερα μια hayabusa 1300 cc ή ενα παπι ......
δεν θελω να βγαινω
αλλα το βαρος δινει προσφυση ασχετα αν το κανει λιγοτερο ευελικτο.Σας τα σκάω στα λιμανάκια με αυτό να 'ούμε!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σας τα σκάω στα λιμανάκια με αυτό να 'ούμε!
....ν αι...αλλά εσένα δεν είναι να σε πάρει ο 'χάρος'!
-
δεν θελω να βγαινω
αλλα το βαρος δινει προσφυση ασχετα αν το κανει λιγοτερο ευελικτο.Στη στροφη, η μαχη της προσφυσης δινεται μεταξυ ελαστικων/αναρτησεων και κεντρομολου δυναμης.
Μαντεψε ποτε η κεντρομολος ειναι μεγαλυτερη. -
το βάρος, κάνει κακό παντού .... εκτός ίσως από τα crash tests αν το αυτοκίνητο έχει ζώνες παραμόρφωσης κτλ κτλ κτλ ....
από την λίγη φυσική που θυμάμαι
για να στρίψει ένα όχημα πρέπει τα λάστιχα να μπορούν να εφαρμόσουν δύναμη f=mv^2/R
άρα όσο μεγαλύτερο το βάρος, μεγάλη η ταχύτητα και μάλιστα στο τετράγωνο ή όσο πιο μικρή η ακτίνα της στροφής, τόσο πιο δύσκολα τα πράγματα για τα λάστιχα.On topic τώρα, δεν πάθαμε τίποτα τόσα χρόνια που οδηγούσαμε/οδηγούμε χωρίς abs,esp κτλ, αλλά ολες αυτές οι τεχνολογίες, κάνουν πιο εύκολη (ίσως λιγότερο fun2drive) και ασφαλή την ζωή μας ....
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
να γινουν ποιο ελαστικα τα μεταλα.δικία σου ορολογία????
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
να γινουν ποιο ελαστικα τα μεταλα.
δικία σου ορολογία????
Ναι ειναι GiwrgosFocusιστικη....
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
αμα σε θελει ο χαρος θα σε παρει και ετσι ...
Ναι αλλα και συ ρε παιδι μου, σαν να εχεις βγαλεις πανο και του φωναζεις 'CHOOSE ME'...
-
Ο χρήστης CharoS έγραψε:
ΛΑΘΟΣ.Ολα ειναι θεμα στησιματος,αναρτησεων και υψους.
Εμείς μιλάμε για βάρος....δεν μιλήσαμε για αναρτηση στησιμο αναρτηση ,υψος... όλα αυτα που είπες είναι σωστά απλά θεωρώ ότι το αμάξι δεν λέει να εινε και λιγότερο από τόνο...
Αυτά να τα πεις στη Ferrari στη McLaren και στη Williams μπας και φτιάξουν καμία Φόρμουλα 1 της προκοπής με κανένα 2 τόνους βάρους!!! Επίσης οι ειδικές εκδόσεις (πχ Ferrari 430 Scuderia) θα πρέπει να γεμίζονται με μολύβδινα πάνελ για να βαραίνουν και να πατάνε καλύτερα!!! Και αυτοί οι άσχετοι οι κατασκευαστές τα ελαφραίνου αντί να τα βαραίνουν!!! Τι διαβάζω βραδιάτικα... Τέλος έχω να πω ότι δικαιολογείς το nickname Charos...
-
Τα λάστιχα εμφανίζουν μεγαλύτερο συντελεστή τριβής με μικρό φορτίο.
Καθώς το φορτίο του ελαστικού αυξάνεται, ο συντελεστής τριβής μειώνεται.
ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΦΟΡΤΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΡΙΒΗ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ.Τα ελαφριά αμάξια εμφανίζουν μεγαλύτερο συντελεστή τριβής.
Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του ελαστικού που έρχεται σε επαφή με το δρόμο, τόσο μεγαλύτερος ο συντελεστής τριβής που εμφανίζει. -
πωπω τωρα εγινε πολυ πολυπλοκο
-
Μετά από όλα αυτά ένα έχω να πω ,καλύτερα χωρις ESP απλά εσεις ολοι ζηλεύετε που δεν μπορειτε να τα απενεργοποιησετε!!!
Περα απο την πλακα παντως δεν το θεωρω τοσο σημαντικο ωστε να ακυρωσω την παραγγελια....
δεν ήξερα δεν ρώταγα!!
-
Ο χρήστης CharoS έγραψε:
Μετά από όλα αυτά ένα έχω να πω ,καλύτερα χωρις ESP απλά εσεις ολοι ζηλεύετε που δεν μπορειτε να τα απενεργοποιησετε!!!Περα απο την πλακα παντως δεν το θεωρω τοσο σημαντικο ωστε να ακυρωσω την παραγγελια....
δεν ήξερα δεν ρώταγα!!
απαραίτητο θα είναι μια φορά ... Και εκείνη καλό είναι να υπάρχει...
γενικά προφανώς και αξίζει να αλλάξεις την παραγγελία σου , το θέμα είναι αν ΕΣΥ Το θες...Ασε τις μάγκες και τα δεν αξίζει ... Η ιστορία το έχει δείξει πριν Απο εσένα...
Ford Fiesta Sport 1.6 without ESP