-
Mε το ΕSP δεν έχασε καθόλου το πίσω μέρος.
Τέσπα, famous last words, είμαστε όλοι χεράδες κλπ. -
Καλά από ότι βλέπω οι απόψεις διίστανται, θα πάρω τηλέφωνο την αντιπροσωπεία να δω αν μπορούν να κάνουνε τίποτα αλλιώς θα το πάρω χωρίς , πιστεύω ότι το ESP πραγματικά δεν είναι αναγκαίο αλλιώς δεν θα είχε επιλογή να το κάνεις switch off.
-
Εχοντας κανει 2000 χλμ με το αυτοκινητο που εχεις παραγγειλει (το ιδιο εχω και γω) μπορω να πω οτι το esp καλο θα ηταν να υπαρχει σαν μια επιπλεον δικλειδα ασφαλειας.. ΔΕΝ επαθα τιποτα και το προτεινω αυτο... Αλλωστε και γω αν κρατιομουν λιγο θα εδινα παραγγελια με esp (το δικο μου δεν εχει)... Παντως νομιζω οτι τα Fiesta που θα αρχισουν να ερχονται απο τον Απριλιο θα εχουν στανταρ esp. Αν μπορεις, επωφελησου απ'αυτο
Τελος παντων, καλοταξιδο και απροβληματιστο!!!! Να εισαι σιγουρος οτι θα το απολαυσεις!!!!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι πχ το μοτέρ ξεχειλώνει: από 1,6 γίνεται περίπου 1,75...Να μην το πάρει χαμπάρι το υπουργείο οικονομικών όμως και μας σκίσει εμάς που κάνουμε πολλά χλμ...
Προσωπικά πάντως, μετά από εκτεταμένες δοκιμές με Α3 και Picasso ( ) έχω ανάμεικτα συναισθήματα για τη χρησιμότητα του ESP. Στο Α3 κάποιες φορές βοηθάει, κάποιες φορές κάνει τα πράγματα χειρότερα (και φέρνει 'του χαντάκ'' πιο κοντά ), στο πολυμορφικό παραδόξως συμπεριφέρθηκε εξαιρετικά τις 3-4 φορές που το προκάλεσα... και μάλιστα κάποιες φορές ήταν τόσο διακριτικό που το κατάλαβα μόνο από το λαμπάκι...
-
Λοιπόν παιδιά μπήκα σε ένα ταρίφα και του έπιασα κουβέντα επί του θέματος, ο τύπος είχε αγοράσει την mto 135 άλογα, και μου λέει την έχει χωρίς ESP και ότι την έχει πάει από ηγουμενίτσα μέχρι κέρκυρα και δεν έχει συναντήσει πρόβλημα , την πήρε 26000 χωρίς ESP !!!Δερμάτινα και ιστορίες...Ο τύπος μου είπε ότι το ESP δεν θα σε σώσει αν πραγματικά έρθεις σε μια δύσκολη κατάσταση....μετράει πολύ λέει το στήσιμο του αυτοκινήτου .
ερώτηση : Μπορείς να βάλεις το ESP μετά την αγορά ?
-
Ο χρήστης CharoS έγραψε:
Λοιπόν παιδιά μπήκα σε ένα ταρίφα και του έπιασα κουβέντα επί του θέματος, ο τύπος είχε αγοράσει την mto 135 άλογα, και μου λέει την έχει χωρίς ESP και ότι την έχει πάει από ηγουμενίτσα μέχρι κέρκυρα και δεν έχει συναντήσει πρόβλημα , την πήρε 26000 χωρίς ESP !!!Δερμάτινα και ιστορίες...Ο τύπος μου είπε ότι το ESP δεν θα σε σώσει αν πραγματικά έρθεις σε μια δύσκολη κατάσταση....μετράει πολύ λέει το στήσιμο του αυτοκινήτου .ερώτηση : Μπορείς να βάλεις το ESP μετά την αγορά ?
μια ενεση
-
To ότι κάνει κάποιος ταξίδια κλπ και το πάει τεζα χωρις esp δε σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο.. Επίσης πολλόι ταρίφες απλά πουλάνε ιστορία..
Θα σε σώσει το esp σε δύσκολες καταστάσεις.Για μένα προσωπικά δε νοείται αυτοκίνητο του 2010 να μην έχει esp.Ακόμα και το Polo των 70 ίππων το έχει στάνταρ, ενώ απο το 2012 θα είναι στάνταρ σε ολα τα αυτοκίνητα.Το ερώτημα μου είναι άλλο όμως.. Είναι δυνατόν η Mito να μην εχει esp ??? Μήπως ο εν λόγω κύριος δεν ήξερε τι αγόραζε ή απλά σου έλεγε βλακίες;;
Γιατί σε Mito και punto tjet που εχω μπει είχαν όλα esp
@popolaros
Offtopic : Θα θεωρούσα τελέιως βλακα εναν ανθρωπο που αγόραζε οποιοδηποτε αυτοκινητο και εβαζε διαφορα αχρηστα εξτρα και δεν εβαζε esp...
-
Εντάξει το έψαξα και εντέλη ο ταρίφας ήταν άσχετος, η Αλφα ρομεο έχει ESP λέγεται VDC, συγκεκριμένα η mto έχει
VDC ΜΕ ABS, EBD,ASR,MSR,CBC,HBA, e-Q2, HILL HOLDER στο στανταρ εξοπλισμο........Δεν μου απάντησε κανείς όμως μπορώ να το βάλω αφού έχω το αυτοκίνητο ???
-
Ο χρήστης CharoS έγραψε:
Δεν μου απάντησε κανείς όμως μπορώ να το βάλω αφού έχω το αυτοκίνητο ???
Αμφιβαλλω αν υπαρχει μηχανικος που θα το αναλαβει στην Ελλαδα ,επισης το κοστος θα ειναι πολυ υψηλο.
-
xaaxaxax μόλις πήρα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και τον ρωτάω αν μπορώ να βάλω ESp μετά την αγορά και μου λέει ότι αυτό είναι εργοστασιακό,και δεν γίνεται, μου λέει μετά ότι αν ακυρώσω την παραγγελία και πάρω με ESP θα περιμένω 3-4 μήνες το λιγότερο γιατί δεν έχει ετοιμοπαράδοτα....
δεν ψήνομαι να παραλάβω τον Σεμπτέμβριο.....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Kαλοστημένο αυτοκίνητο με λιγότερο από 200 σε απότομη τιμονιά και χωρίς διόρθωση, έτσι πώς μπορεί να αντιδράσει καθένας μας αν του πεταχτεί κάτι στην εθνική και είναι αφηρημένος ή άπειρος.
Youtube VideoΚαλά αυτό το παράδειγμα δεν είναι και ότι καλύτερο, και πάλι μπορεί να πέσεις σε κάνα χαντάκ..
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Δεν προσπαθω να αμφισβητησω την χρησιμοτητα του esp.Αλλα πιστευω πως σε ενα αμαξι που εχει πολυ καλο στησιμο απο τη μανα του με 120 αλογα δεν νομιζω να ειναι και τοσο χρησιμο.Αμα ηταν 200 ασυζητη θα το εβαζα στο αυτοκινητο που θα αγοραζα.
Δηλαδη αν εχει καλο στησιμο μπορει να κανει εναν ελιγμο με 120χλμ σωστα???
Ο κινητηρας για να ανοιξει θα χρειαστει 10κ με 15κ για να ανοιξει και να γινουν** ποιο ελαστικα τα μεταλα.**
Καουτσούκ μήπως?
-
σωστος ο ταξι-g'ς το μιτο εχει καλα κρατηματα και παει αερα...
αμα βρεις καλο μηχανολογο μπορει να στο βαλει το esp, λιγο δυσκολος ο προγραμματισμος του cbc ωστε να 'κλειδωνει' και στους 4 τροχους αλλα καλο μαστορι ναναι, θα τη βρει την ακρη!
αμα η μερκ σου ειναι απο γερμανια εχει και αυτη ηλεκτρονικα αλλα ειναι τοσο καλοστημενη που δε 'φαινονται'...πολυ καλη επιλογη το φιεστα without esp!! βαλε φωτογραφιες οταν το παρεις με το καλο και τσιτα τα γκαζια, να το 'ανοιγεις' οπου βρεις για να φυγουν τα γρεζια και λαδια καθε 20-30.000 χλμ γιατι ειναι ατσαλινο μοτερ!
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δεν προσπαθω να αμφισβητησω την χρησιμοτητα του esp.Αλλα πιστευω πως σε ενα αμαξι που εχει πολυ καλο στησιμο απο τη μανα του με 120 αλογα δεν νομιζω να ειναι και τοσο χρησιμο.Αμα ηταν 200 ασυζητη θα το εβαζα στο αυτοκινητο που θα αγοραζα.
Δηλαδη αν εχει καλο στησιμο μπορει να κανει εναν ελιγμο με 120χλμ σωστα???
Και αφημένο το πεντάλ γκαζιού για να έχει πιο πολύ πλάκα
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
αυτα τα πραγματα τα ρωτανε πριν προβουν σε αγορα αγαπητε!
Τωρα καλοταξιδο+1
Τώρα να το χαρείς, να το προσέχεις και να προσέχεις!
Στα υπέρ του ESP είναι ότι θέτει ΜΟΝΟ του κάποια όρια. Τωρα θα είσαι εσύ αυτός που θα προσέχεις να μην τα βρεις και δεν θα πρέπει να τα ξεπερνάς
Συνετή οδηγική συμπεριφορά και τίποτα άλλο.Λοιπόν παιδιά μπήκα σε ένα ταρίφα και του έπιασα κουβέντα επί του θέματος, ο τύπος είχε αγοράσει την mto 135 άλογα, και μου λέει την έχει χωρίς ESP και ότι την έχει πάει από ηγουμενίτσα μέχρι κέρκυρα και δεν έχει συναντήσει πρόβλημα , την πήρε 26000 χωρίς ESP !!!Δερμάτινα και ιστορίες...Ο τύπος μου είπε ότι το ESP δεν θα σε σώσει αν πραγματικά έρθεις σε μια δύσκολη κατάσταση....μετράει πολύ λέει το στήσιμο του αυτοκινήτου .
.
Έβαλαν γέφυρα????????????????????????????????????? Δυο ώρες κάνει ο Παντοκράτωρας!!!
Και κάτι άλλο ... Δεν νομίζω να υπάρχει Mito χωρίς ESP ακόμα και από τη βασική των 105HP!!! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ο κινητηρας για να ανοιξει θα χρειαστει 10κ με 15κ για να ανοιξει και να γινουν** ποιο ελαστικα τα μεταλα.**
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ουγκ
τωρα οσον αφορα το esp ΝΑΙ ακυρωσε το και κανε υπομονη............οταν θα καταλαβεις το λαθος που δεν το εβαλες θα ειναι αργα και αν σε βγαζει απο το μπατζετ βγαλε οτι αλλο θες(αισθητηρες φωτων,βροχης,8ηχεια,18αεροσακοι,28 ηλιοροφες κτλ)αλλα esp ENTOΣ.........προσωπικη αποψη παντα
-
οχι ρε δεν εννουσα απο ηγουμενιτσα πηγε κερκυρα εννοοω οτι εχει πηγε και στα δυο μερη, οσο τωρα για το ESP το συζητησα με τον πατερα μου και του ειπα να ακυρωσω την παραγγελια και να παρω αλλο και μου λεει ,'ασε το ESP και τις μαλακιες, εγω δηλαδη στον καιρο μου ειχα ESP ?ματια και χερια δεν εχεις ?'
τελος παντων και η πισοκουνα mercedes 200e που οδηγαω μεχρι να ερθει το φιεστακι που ειναι και του 90 δεν νομιζω να εχει ESP και και παει τον κώλο της στις στροφες και δεν μου φευγει και αποτομες τιμονιες στα 100 εχω κανει και το αμαξι δεν φευγει.....
Τωρα θα μου πείτε δηλαδή ότι τα peugeot 106 rally με τα 200+ αλογα που κυκλοφορουν δεν μπορουν να ζησουν χωρις ESP .........................
-
Ο χρήστης CharoS έγραψε:
οχι ρε δεν εννουσα απο ηγουμενιτσα πηγε κερκυρα εννοοω οτι εχει πηγε και στα δυο μερη, οσο τωρα για το ESP το συζητησα με τον πατερα μου και του ειπα να ακυρωσω την παραγγελια και να παρω αλλο και μου λεει ,'ασε το ESP και τις μαλακιες, εγω δηλαδη στον καιρο μου ειχα ESP ?ματια και χερια δεν εχεις ?'τελος παντων και η πισοκουνα mercedes 200e που οδηγαω μεχρι να ερθει το φιεστακι που ειναι και του 90 δεν νομιζω να εχει ESP και και παει τον κώλο της στις στροφες και δεν μου φευγει και αποτομες τιμονιες στα 100 εχω κανει και το αμαξι δεν φευγει.....
Τωρα θα μου πείτε δηλαδή ότι τα peugeot 106 rally με τα 200+ αλογα που κυκλοφορουν δεν μπορουν να ζησουν χωρις ESP .........................
Αφου εχεις τοση εμπειρια τι το ψαχνουμε;
-
Ο χρήστης CharoS έγραψε:
Kαλοστημένο αυτοκίνητο με λιγότερο από 200 σε απότομη τιμονιά και χωρίς διόρθωση, έτσι πώς μπορεί να αντιδράσει καθένας μας αν του πεταχτεί κάτι στην εθνική και είναι αφηρημένος ή άπειρος.
Youtube VideoΚαλά αυτό το παράδειγμα δεν είναι και ότι καλύτερο, και πάλι μπορεί να πέσεις σε κάνα χαντάκ..
Τι λες ακριβώς;
-
'παίζει' στις στροφές ο πατέρας?
Ηταν το πρώτο του αυτοκίνητο 1.6?
Μήπως πιστεύει κιόλας ότι τα 'βαριά' αυτοκίνητα 'πατάνε' καλύτερα στο δρόμο?
Δεν θα σου χρειασθεί καθημερινά . αλλά αυτή τη μία φορά που 'χτύπα' ξύλο υπερεκτιμήσεις αυτό που δεν θα δεις ή δώσεις περισσότερη εμπιστοσύνη στα χέρια σου.
Ford Fiesta Sport 1.6 without ESP