-
Ο Mr Obvious(προφανές) μηπως είναι ελληνοαμερικάνος απο τη Σμόκιστα?.....
Που τις βρίσκετε αυτές τις φωτό βρε παιδιά..... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 1η Απριλίου τίθεται σε ισχύ η ρύθμιση που προβλέπει ότι τα φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 3.000 ευρώ, τα οποία εκδίδονται για την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, θα εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και με επιταγές.
Ορθό μέτρο για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Δεν μπορείς να κάνεις ομελέττα χωρίς να σπάσεις αυγά...
Το πιο σημαντικό είναι να δώσει κίνητρο στον αγοραστή-πελάτη να απαιτεί τιμολόγιο-απόδειξη με ολόκληρο το ποσό που έχει πληρώσει μέσω ουσιαστικων απαλλαγών. Όλα τα άλλα είναι ηλίθιες γραφειοκρατικές νεοελληνικές μπούρδες.
-
Eλαιοχρωματιστής που τον ρωτησα τιμή εργασίας για το σπίτι.180 χωρις και +φπα με απόδειξη.Την κουρτινα 1 που είναι μεγάλη ή την 2 που ειναι μικρότερη.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Οι πλούσιοι δεν έχουν μετρητά στα χρηματοκιβώτιά τους εκεί που ζεις ;
Η κατοχή μετρητών είναι παράνομη πάνω από ένα όριο ;
Η χρήση των μετρητών για κάποιες συναλλαγές μπορεί να είναι παράνομη, όχι όμως η κατοχή. Άρα από τη στιγμή που νόμιμα μπορώ να κατέχω μετρητά, νόμιμα μπορώ και να τα αποσύρω χωρίς να δώσω εξηγήσεις γιατί απλά δεν υπάρχουν.Περυσι πηγα στην τραπεζα να σηκωσω λεφτα και αργοτερα να καταθεσω λεφτα που δεν τα ξοδεψα. Και τις δυο φορες μου ζητουσανε το εκαθαριστικο. Στην αναληψη δεν το καταλαβα τι ρολο επαιζε στην καταθεση ισως αλλα εβαζα μεσα 1500 ευρω δεν ηταν και πολλα.
Ειμαι συνηθισμενος απο τας εξοχας (ΗΠΑ) που οι τραπεζες σταθερα αναφερουν καταθεσεις πανω απο 10 χιλ. Επισης εναφερουν συχνες καταθεσεις (αμα εμφανιζεσαι με 9.990 δολ καθε μερα η καθε βδομαδα. Ολα αναφερονται στην εφορια (IRS). Και αν δεν συμφωνουν στο τελος με την δηλωση ερχονται τρεχοντας για ερευνα.
Το να κραταει κανεις πολλα μετρητα σε χρηματοκιβωτιο, η σε θυριδα ειναι ενταξει (οι παλιοι ιδιωκτητες εσταιτωριων εν Αμερικα το εκαναν.. ) Τωρα ομως οι τελωνιακοι εχουν μαγκεψει και οταν φευγεις απο ΗΠΑ σε κοιτανε καλα καλα και δεν αν εχεις τεραστια ποσα πανω σου σε ρωτανε που και πως και γιατι.
Δεν ειναι δα και τιποτα το πολυπλοκο και ιδιαιτερο. το εχουν κανει για χρονια...
Η χρηση μετρητων ειναι πολυ πολυπλοκη σε ποσα πανω απο 200-300 δολ. Το εχω δει σε αγορες ηλεκτρονικων αλλα να εμφανιστεις να αγορασεις τηλεορασεις, στερεα, αυτοκινητα πρεπει να περιμενεις οτι θα υπαρχει αναφορα στην εφορια.
Νικος
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ειμαι περιεργος λοιπον πως αυτο ακριβως που περιγραφω γινεται στις αλλες χωρες, οπως -λογου χαρη- αυτη στην οποια βρισκομαι.
Προφανως οι κατοικοι εδω δεν αναλωνονται σε εξυπνακισμους και παραθυρακια για να προστατεψουν το δικαιωμα τους στην κατακλοπη και φοροδιαφυγη με δικαιολογιες του στυλ 'πως θα αγοραζω τσοντες χωρις μετρητα'* (δεν αναφερομαι προσωπικα σε εσενα, γενικο το σχολιο ) Μ
*συχνοτερη δικαιολογια που εχω ακουσει για τη μη χρηση καρτας σε συναλαγες (θλιβερο)
Για να μην αναλώνονται σε εξυπνακισμούς πρέπει να να μην τους κάνουν και βλακώδεις ερωτήσεις οι οποίες δεν θεμελιώνονται στη νομοθεσία.
Στην Αγγλια σε καποια φαση πηγα στην τραπεζα να τραβηξω μεγαλο σχετικα χρηματικο ποσο. Ο τυπος μου ειπε 'εχω υποχρεωση να σου ζητησω να δηλωσεις -γραπτως αν θυμαμαι καλα, γιατι πανε και 4-5 χρονια- τι θα τα κανεις τοσα χρηματα, και οφειλω να σου προτεινω να χρησιμοποιησεις αλλους τροπους για τις συναλλαγες σου (επιταγες κλπ) επειδη το ποσο ειναι μεγαλο'.
-
Βλακες και οι 2 χωρες, ενω στην Ελλαδα που παιρνουμε τα τουβλα no questions asked απο τις τραπεζες προκοψαμε
Εγω παντως γενικα με οσους συζητω, δεν εχει καταφερει καποιος να μου πει ενα παραδειγμα που λεφτα χρειαζονται να ειναι σε μετρητα και οχι επιταγη πχ, εκτος απο το να φοροδιαφυγει η γενικα 'υποπτες' συναλαγες. Συνηθως το επιχειρημα ειναι οτι θελω να κανω το Χ και θα δυσκολευτω τωρα. ΟΚ, εγω δεχομαι οτι δυσκολευει καποιες συναλαγες (δεδομενο οτι θα φας λιγη φρικη εσυ ο τιμιος μεχρι να το κανεις μεσω τραπεζης ενω αν ειχες ενα σεντουκι λιρες θα ηταν πιο ευκολο) αλλα ταυτοχρονα δυσκολευει πολυ περισσοτερο οσους πραγματικα κανουν υποπτα πραγματα. Δεν ξερω γενικα παντα το αντεπιχειρημα ειναι φαση ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ολα δουλευουνε ρολοι. (κατι το οποιο δεν φαινεται να πολυισχυει )
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Ερχεται το νέο πακέτο μέτρων
[...........]αυτοί δεν είχαν δηλώσει περιχαρείς ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα;
-
Η απώλεια ή η κλοπή του βιβλιαρίου επιταγών είναι μέγα θέμα, μερικές φορές με πολύ σοβαρές προεκτάσεις.
-
πάντως ρε παιδιά πολύς κόσμος ζει ακόμα στη κοσμάρα του!
πχ σε συζήτηση χθες κάποιοι πίστευαν οτι θα ξεχρεώσουμε πουλώντας, με πρώτη δόση τα χιλιοτραγουδισμένα 50δις, και οτι τελικά δεν πρόκειται να φτάσει μέχρι τη δική τους καθημερινότητα. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πάντως ρε παιδιά πολύς κόσμος ζει ακόμα στη κοσμάρα του!
πχ σε συζήτηση χθες κάποιοι πίστευαν οτι θα ξεχρεώσουμε πουλώντας, με πρώτη δόση τα χιλιοτραγουδισμένα 50δις, και οτι τελικά δεν πρόκειται να φτάσει μέχρι τη δική τους καθημερινότητα.Δεν ξέρω με ποιους μίλαγες χθες αλλά έχεις καμιά αμφιβολία ότι υπάρχουν πολλοί των οποίων η καθημερινότητα θα μείνει ανεπηρέαστη ; Δεν θεωρώ καθημερινότητα να πας διακοπές σε ξενοδοχείο με 150 ευρώ το βράδυ αντί για 250, ούτε να αλλάξεις αυτοκίνητο στα 5-6 χρόνια αντί στα 4 κλπ κλπ, που ακόμα και αυτά για κάποιους δεν θα αλλάξουν.
-
έχεις δίκιο, δεν το ξεκαθάρισα. μιλάω για το μέσο ΙΥ (λίγο πριν τα 30 στη περίπτωση μας).
φαντάζομαι οτι η καθημερινότητα για τα άκρα θα αλλάξει καθόλου ή ανεπαίσθητα. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
.....
Ειμαι συνηθισμενος απο τας εξοχας (ΗΠΑ) που οι τραπεζες σταθερα αναφερουν καταθεσεις πανω απο 10 χιλ. Επισης εναφερουν συχνες καταθεσεις (αμα εμφανιζεσαι με 9.990 δολ καθε μερα η καθε βδομαδα. Ολα αναφερονται στην εφορια (IRS). Και αν δεν συμφωνουν στο τελος με την δηλωση ερχονται τρεχοντας για ερευνα.
.......Και στην Ελλάδα οι Τράπεζες (τουλάχιστον οι μεγάλες...) κάνουν ερωτήσεις και γίνονται πάντα αναφορές και για μεγάλες αναλήψεις και για καταθέσεις και οτιδήποτε ύποπτο. Το θέμα είναι οτι στη συνέχεις δεν υπάρχει IRS ή κάτι ανάλογο, υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για έλεγχο αλλά δεν έχουν προσωπικό (τυχαίο; δε νομίζω), δεν προλαβάινουν, και τελικά οι αναφορές μαζεύονται σωρός χωρίς αποτέλεσμα.
Σε καμμια χώρα δεν ελέγχονται τα πάντα, υπάρχει όμως ο φόβος οτι μπορεί να σε πιάσουν και αν σε πιάσουν δεν γλιτώνεις με τίποτα. Εδώ είναι εντελώς απίθανο να σε πιάσουν και αν κάποτε αυτό γίνει πάντα κατι θα βρεθεί για να τη γλιτώσεις, όχι απαραίτητα παράνομα, οι νόμοι είναι γεμάτοι ασάφειες και παράθυρα. -
Και να σε πιάσουν δεν έγινε τίποτα, κάνεις μια προσφυγή και ένας δικαστής που δεν έχει πάρει 'επίδομα υπεργρήγορης δηλαδή κάτω της 5ετίας διεκπεραίωσης υποθέσεων χώρια η καθαρογραφή της απόφασης' θα την αφήσει να σέρνεται μέχρι να παραγραφεί
-
-edit-
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Που να παρει η οργη , πανε 66 χρονια απο την ολοκληρωτικη καταστροφη της Γερμανιας. Το 1945 μετρουσε 9 εκ. νεκρους, ειχε χασει το 1/4 της γης της και ηταν ολοκληρωτικα διαλυμενη. Πως τα καταφερε ρε γαμωτο να γινει υπερδυναμη σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα και εμεις πλατσουριζουμε στα σκατα?Χέσε τους Γερμανούς (που δεν συγκρίνονται σε καμμία περίπτωση με την Ελλάδα για πολλούς λόγους). Δες λίγο τι γίνεται δίπλα σου.
http://www.nestle.com/Media/NewsAndFeat ... urkey.aspx
To be constructed with the backing of the Investment Support and Promotion Agency of Turkey (ISPAT),
Ο αντίστοιχος ελληνικός οργανισμός τι καπνό να φουμάρει άραγε; Φιλετάκι για premium κομματόσκυλα υποψιάζομαι...
Και για να μην ξεχνιόμαστε...
ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!!! -
Ωραία αυτά με την Τουρκία.
Όταν ο βασικός μισθός στην Ελλάδα φτάσει τα 400,00€ (να είναι λίγο ανώτερος από τον Τουκικό δηλαδή , τι γεννέτηρα της Δημοκρατίας είμαστε άλλωστε?)θα δούμε ανάλογες επενδύσεις και στον τόπο μας? -
ουου χαμος θα γινει . Θα εχουμε τοσες επενδυσεις που δεν θα ξερουμε που να τις βαλουμε
-
Υποτίθεται ότι το μορφωμένο ελληνικό προσωπικό θα παράγει τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα και θα αμείβεται καλύτερα από τους μπουνταλάδες γείτονες που θα δουλεύουν ανειδίκευτοι εργάτες.
Δυστυχώς στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό. -
Εικόνα των χαρακτηριστικών των οικονομιών των 2 χωρών (όταν ακόμα το Ελληνικό Δημόσιο χρέος ήταν στο 113,5%...πολύ παλιά δηλαδή!)
Εκτός του ότι έχουν καλύτερο επενδυτικό κλίμα από αυτό της Ελληνικής οικονομίας , τελικά θα μας ακριβύνουν και το αρνάκι του Πάσχα
Η Τουρκία ανεβάζει τις τιμές των αρνιών του Πάσχα
Αιτία ο όγκος κρέατος που ήδη απορροφά από την Ελλάδα
http://www.cretalive.gr/new/29005/economy/I_Tourkia_anebazei_tis_times_ton_arnion_tou_Pascha -
Σίγουρα αυτοί που δεν θα επιρεαστούν απο τα μέτρα άμεσα ή θα ΄κατσουν ήσυχοι σπίτι τους ή θα φύγουν πριν το καταλάβουμε.Αν πάντος θέλουμε να λέμε οτι θα μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο τότε θα λέμε για νέο 1821 σε έκδοση 2011 ή μάλλον '12!...Βαση Μνημονίου έρχεται χοντρό pressing .Oλα εξαρτώνται απο το πόσο τολμηρή θα ειναι η κυβέρνηση.Θα φυγει νυχτα ή θα μας κανει πετρελαιάδες.....με το έτσι θέλω!..
Να κόψουν τους μισθούς να τελειώνουμε.Θα ζησουμε ωρε αδερφια.
Θα γινει της π.....νας.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!