-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το volt είναι σχεδόν ίδιο σαν φιλοσοφία με το prius ή οποιοδήποτε άλλο υβριδικό toyota. Απλώς έχει μεγαλύτερες μπαταρίες και φυσικά μπαταρίες Li-ion και όχι NMh.Το Leaf είναι αμιγώς ηλεκτρικό και δεν έχει τους συμβιβασμούς των υβριδικών (και το Volt προφανέστατα είναι υβριδικό)
Οχι ακριβως. Το volt ειναι αρκετα διαφορετικο σαν φιλοσοφια απο ολα τα αλλα τα υβριδικα/ηλεκτρικα αυτοκινητα. Το volt ειναι κυριως σχεδιασμενο για την αμερικανικη αγορα οπου οι περισσοτεροι μενουν σε μονοκατοικιες με γκαραζ και ετσι εχουν ευκολη προσβαση σε πριζα για φορτωση της μπαταριας το βραδυ. Το βασικο του πλεονεκτημα ειναι οτι μπορεις να το χρησιμοποιεις σαν καθημερινο αυτοκινητο χωρις να χρησιμοποιεις σταγονα βενζινη και χωρις να εχεις τον φοβο οτι θα αδειασει η μπαταρια, αλλα μπορεις παραλληλα να πας ταξειδι χωρις προβλημα. Το αυτοκινητο παει 40 μιλια (~60 χμ) σε ολες τις ταχυτητες με ηλεκτροκινηση μονο και μετα περνει μπρος ο κινητηρας για να φορτησει την μπαταρια. Σε ερευνα της Τζι Εμ βρηκανε οτι το 80% των οδηγων στις ΗΠΑ κανουν λιγοτερα απο 60 χμ την μερα οποτε θεωρητικα το 80% των οδηγων θα μπορουσαν να σταματησουν να χρησιμοποιουν βενζινη (και κλαμα οι πετρελαιαδες!!) για το μεγαλυτερο μερος της χρησης του αυτοκινητου. Διαβαζα σχολια ιδιοκτητων και υπαρχουν αρκετοι που εχουν κανει 2-3 χιλιαδες χμ χρησιμοποιοντας μονο ελαχιστα λιτρα βενζινη. Το prius το πολυ να παει κανα χιλιομετρο σε χαμηλες ταχυτητες προτου παρει μπρος ο κινητηρας.
Το Leaf ως αμιγώς ηλεκτρικό εχει το βασικο μειονεκτημα οτι πρεπει να σχεδιασεις σχεδον την διαδρομη που θα κανεις φροντιζοντας να μην ξεμεινεις απο μπαταρια. Αμα τυχει κατι εκτακτο ομως.... την πατησες!
-
boomboom σωστά μεν όσα λες αλλά ασχέτως αν το Volt παρουσιάζεται σαν κάτι εντελώς διαφορετικό από το Prius (είμαι σίγουρος πως πολλοί θα νομίζουν πως είναι αμιγώς ηλεκτρικό) επί της ουσίας δεν έχει καμία διαφορά πέραν της μεγαλύτερης μπαταρίας.
Τα αμιγώς ελεκτρικά έχουν μειονεκτήματα αλλά έχουν και πλεονεκτήματα. Το Leaf αν και το πρώτο και το πιο ολοκληρωμένο αμιγώς ηλεκτρικό δεν είναι και ότι πιο state of the art. Το Tesla S με το πολύ πιο εξελιγμένο πλαίσιο και τις υγρόψυκτες μπαταρίες θα ανεβάσει πολύ τον πύχη.
-
Σαφως το Tesla S θα ειναι πολυ ανωτερο αλλα μιλαμε για τελειως αλλη κατηγορια. Το εσωτερικο του το βρισκω ΤΕΛΕΙΟ (θυμιζει λιγο Σααμπ αλλα ποιοτικα μερικες βαθμιδες παραπανω).
Στην τιμη που θα το προσφερουν (γυρω στα 50-60 χιλιαδες $) το βλεπω να κλεβει αρκετες πωλησεις απο τους γερμανους.
-
Ότι του φανεί, του Λολοστεφανή...
Φτιάχνουν ηλεκτρικό - ηλεκτρομηχανικό (what ever) αυτοκίνητο και αντί να κοιτάξουν την λιγότερη ενέργεια που μπορεί να κάψει, μου βάζουν οθονάρες στις κεντρικές κονσόλες και λαμπάκια και μπλιμπλίκια; -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
boomboom σωστά μεν όσα λες αλλά ασχέτως αν το Volt παρουσιάζεται σαν κάτι εντελώς διαφορετικό από το Prius (είμαι σίγουρος πως πολλοί θα νομίζουν πως είναι αμιγώς ηλεκτρικό) επί της ουσίας δεν έχει καμία διαφορά πέραν της μεγαλύτερης μπαταρίας.Θα έγραφα απάντηση αλλά θα ήταν η ίδια με αυτή:
Οχι ακριβως. Το volt ειναι αρκετα διαφορετικο σαν φιλοσοφια απο ολα τα αλλα τα υβριδικα/ηλεκτρικα αυτοκινητα.
Endless loop.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Όσοι περιμένετε να δείτε Leaf στην Ελλάδα, μάλλον θα αργήσετε. Όταν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν έχει κλειστή θέση στάθμευσης με πρίζα (μόνο ο cosneo με τον εργολάβο αστέρι ) ούτε καν ΣΠΙΤΙ του (δε συζητάμε για προορισμό), το Leaf είναι ιδιαίτερα ουτοπικό, ακόμα και αν έβγαινε στα 15Κ.
Έχω και εγώ θέση στάθμευσης με πρίζα!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Φτιάχνουν ηλεκτρικό - ηλεκτρομηχανικό (what ever) αυτοκίνητο και αντί να κοιτάξουν την λιγότερη ενέργεια που μπορεί να κάψει, μου βάζουν οθονάρες στις κεντρικές κονσόλες και λαμπάκια και μπλιμπλίκια;Προφανώς δεν τους νοιάζει η μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς κρίνοντας από τον υπόλοιπο -πολυτελή- διάκοσμο. Καλά κάνουν στο κάτω κάτω, αν θέλουμε τα ηλεκτρικά να γίνουν μαζικά πρέπει να μην φαίνονται σαν εντελώς σπαρτιάτικα καροτσάκια.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Φτιάχνουν ηλεκτρικό - ηλεκτρομηχανικό (what ever) αυτοκίνητο και αντί να κοιτάξουν την λιγότερη ενέργεια που μπορεί να κάψει, μου βάζουν οθονάρες στις κεντρικές κονσόλες και λαμπάκια και μπλιμπλίκια;Εσύ θα θυσίαζες όλες αυτές τις ανέσεις για 1 (ένα) χλμ μεγαλύτερη αυτονομία?
Μπορεί κάποιος να μου αναλύσει τι το διαφορετικό έχει η φιλοσοφία του Volt από αυτή ενός plug-in Prius ( δηλαδή από ένα Prius με μπαταρίες Li-Ion)?
-
Δεν νομίζω ρε παιδιά να είναι ένα χιλιόμετρο (έστω που λέει ο λόγος) η διαφορά!
Εδώ βλέπουμε τα μεγάλα Mercedes πχ να εχουν τεράστιες μπαταρίες για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, με κάτι δυναμό τέρατα!
Και στην τελική, όταν ο άλλος θελει ένα τετοιο όχημα πρέπει να κάνει θυσίες...
Να την βράσω την οικολογία, όταν είναι φορτωμένα με 1500άρια μοτέρ, βαριές μπαταρίες και μεγεθος Λαγκούνα για να χωρέσουν. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Δεν νομίζω ρε παιδιά να είναι ένα χιλιόμετρο (έστω που λέει ο λόγος) η διαφορά!Εδώ βλέπουμε τα μεγάλα Mercedes πχ να εχουν τεράστιες μπαταρίες για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, με κάτι δυναμό τέρατα!
Και στην τελική, όταν ο άλλος θελει ένα τετοιο όχημα πρέπει να κάνει θυσίες...
Να την βράσω την οικολογία, όταν είναι φορτωμένα με 1500άρια μοτέρ, βαριές μπαταρίες και μεγεθος Λαγκούνα για να χωρέσουν.να τη βρασω την οικονομια αμα ειναι να δωσω 30000€ για να εχω το εσωτερικο ενος matiz
-
Δεν είπα ρε συ να πάμε και στο άλλο άκρο!
Δλδ δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς ηλεκτρικά καθίσματα, χωρίς τεράστιες οθόνες lcd και δέρμα απο καμπούρα αφρικάνικης καμίλας;
-
Όχι!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μου αναλύσει τι το διαφορετικό έχει η φιλοσοφία του Volt από αυτή ενός plug-in Prius ( δηλαδή από ένα Prius με μπαταρίες Li-Ion)?Μάλλον το μέγεθος των μπαταριών και την πολύ μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης με ηλεκτρισμό του Volt σε σχέση με το Synergy Drive της Toyοta. Επίσης στο ότι στο μεν Volt ο κύριος κινητήρας είναι ο ηλεκτρικός, στο δε Prius ο θερμικός. Όπως επίσης και το ότι ο βενζινοκινητήρας ενεργοποιείται στο Volt μόνο κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας και απαιτήσεις, σε αντίθεση με τα ως τώρα υβριδικά.
-
Το Volt με το plug in Prius έχουν απίστευτες ομοιότητες, οι διαφορές τους είναι πρακτικά λίγες. Το σίγουρο είναι ότι ο στρατηγός την ξέρει καλά τη δουλειά, καθώς είναι η δεύτερη φορά που ταράζει τα νερά μετά το θρυλικό EV-1.
Τα Λιφ και Βολτ δεν θα πιάσουν στην Ελλάδα, αλλά δεν σχεδιάστηκαν με προτεραιότητα γι' αυτή. Σχεδιάστηκαν για όλο τον κόσμο, και κυκλοφορούν ίδια και απαράλλακτα παντού, τα μόνα που θα αλλάξουν επάνω τους είναι οι ακροδέκτες και το βολτάζ της μπρίζας φόρτισης, όλα τ' άλλα είναι τα ίδια.
Τα πράγματα αλλάζουν, το world car μάλλον θα είναι γεγονός με τα ηλεκτρικά/υβριδικά. Εισερχόμεθα σταδιακά σε μια νέα εποχή. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Φτιάχνουν ηλεκτρικό - ηλεκτρομηχανικό (what ever) αυτοκίνητο και αντί να κοιτάξουν την λιγότερη ενέργεια που μπορεί να κάψει, μου βάζουν οθονάρες στις κεντρικές κονσόλες και λαμπάκια και μπλιμπλίκια;Σε τετοιες τιμες το ζητουμενο ειναι η καινοτομια και η πολυτελεια.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μου αναλύσει τι το διαφορετικό έχει η φιλοσοφία του Volt από αυτή ενός plug-in Prius ( δηλαδή από ένα Prius με μπαταρίες Li-Ion)?Στο plug-in Prius αναφεροσουν; Νομιζα οτι μιλουσες για το 'συμβατικο' Prius που κυκλοφορει ηδη. Το plug-in Prius οντως δεν διαφερει ιδιαιτερα σε φιλοσοφια. Παντως απο οσες πληροφοριες εχουν δοθει απο την Τογιοτα δεν νομιζω να ειναι ιδιαιτερα ανταγωνιστικο με το Βολτ. Στις ΗΠΑ η τιμη ενος συμβατικου Prius με αναλογο εξοπλισμο με το Βολτ ειναι λιγο χαμηλοτερη απο το Βολτ. Λογικα, το plug-in Prius θα εχει τιμη πολυ κοντα στο Βολτ, το οποιο ομως ειναι πολυ καλυτερο αμαξι και οδηγικα και απο αποψη αποδοσης. Το plug-in Prius δεν προκειται να κυκλοφορησει για ακομη τουλαχιστον ενα χρονο, οποτε θα αρχισουμε να μαθαινουμε περισσοτερα για το Βολτ δευτερης γενεας, το οποιο φημολογειται να ειναι φτηνοτερο και με πιο αποδοτικο powertrain. Θα δουμε!
-
Άλλες φήμες λένε ότι το επαναφορτιζόμενο Πρίους θα έχει την ίδια τιμή με το 'απλούν' μοντέλο. Άποψή μου? Το παιχνίδι έχει ΠΟΛΥ παρασκήνιο, το οποίο θα αρχίσει να φαίνεται σιγά σιγά καθότι οι παίκτες δεν αποκαλύπτουν έγκαιρα τα χαρτιά τους. Επίσης γίνεται όργιο με τις μπαταρίες, τύπος, ισχύς, τρόπος φόρτισης.
-
http://www.caranddriver.com/reviews/car/10q2/2012_toyota_prius_plug-in_hybrid-first_drive_review
Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα μικρή σχέση έχουν τα δυο συστήματα...
Αλλα εκεί στην Toyota έχουν και άλλους άσσους
http://www.caranddriver.com/reviews/car/11q2/2012_toyota_prius_v_hybrid-first_drive_review -
Bρε διαφορές υπάρχουν κάμποσες. Το γεγονός όμως ότι και τα δύο είναι επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά για τα πρώτα χλμ., ή ότι έχουν ίδια αυτονομία πρακτικά με ένα κοινό ΙΧ, ή ότι έχουν ΚΕΚ βενζίνας, ή ότι έχουν ίδιο τύπο μπαταριών, ή ότι είναι και τα δύο υβρίδια, έστω και κάποιες στιγμές το Βολτ, είναι κορυφαίες ομοιότητες.
Ενώ το Λιφ είναι αμιγώς ηλεκτρικό κάποιας πεπερασμένης αυτονομίας. Νέτα σκέτα. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Bρε διαφορές υπάρχουν κάμποσες. Το γεγονός όμως ότι και τα δύο είναι επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά για τα πρώτα χλμ., ή ότι έχουν ίδια αυτονομία πρακτικά με ένα κοινό ΙΧ, ή ότι έχουν ΚΕΚ βενζίνας, ή ότι έχουν ίδιο τύπο μπαταριών, ή ότι είναι και τα δύο υβρίδια, έστω και κάποιες στιγμές το Βολτ, είναι κορυφαίες ομοιότητες.
Ενώ το Λιφ είναι αμιγώς ηλεκτρικό κάποιας πεπερασμένης αυτονομίας. Νέτα σκέτα.Το Λιφ ειναι πολυ πιο απλο αυτοκινητο απο καθε αποψη. Μαλιστα ο Μπομπ Λουτζ της Τζι Εμ ανεφερε καπου οτι θα ηταν πανευκολο για το Βολτ να μετατραπει σε ενα 'Λιφ', απλα ο στοχος τους ηταν να αναπτυξουν ενα αυτοκινητο που θα συμπεριφερεται σαν τα συμβατικα χωρις να καιει βενζινη για τα πρωτα 60 χμ. Βλεπετε, οι καταναλωτες δεν αλλαζουν συνηθειες ευκολα και, το κυριοτερο, δεν θελουν συμβιβασμους. Το Λιφ σε βαζει σε ενα καλουπι, πριν το βαλεις μπρος πρεπει να ξερεις ακριβως ποσο μακρια θα πας και πρεπει να εκτιμησεις αν θα φτασει η μπαταρια. Αυτο για πολλους (και για μενα) ειναι τεραστιος συμβιβασμος.
Και κατι αλλο που μολις προσεξα...
Volt 0-100 χμ/ωρα 8,5 δευτερολεπτα
plug-in Prius 0-100 χμ/ωρα 11,3 δευτερολεπτα
Nissan Leaf