-
να κανω ο,τι θελω και να χαιρομαι με πραγματα που για αλλους φαινονται ανουσια
-
Χωρις την υγεια τη δικη σου της οικογενειας που σε μεγαλωσε και της οικογενειας που δημιουργησες εσυ ο ιδιος μαζι με 2-3 ατομα φιλους ζωης δε νομιζω οτι μπορεις να μιλας για ευτυχια.. Ειναι υποκριτικο εως κλισε αυτο που μολις εγραψα γιατι πολυ απλα λιγοι το εχουν ζησει (οχι εγω) και ευχομαι κανεις να μη το ζησει.. Απλα γινονται μερικες φορες καποια πραγματα τοσο ξαφνικα που σε κανουν να το σκεφτεσαι...Ολα αυτα τα σκεφτηκα πολυ περισσοτερο μετα τη στουκα μου..
Αν ξεπερασεις λοιπον αυτο το σημαντικο πραγμα για να εισαι ευτυχισμενος πρεπει να τα εχεις καλα με τον εαυτο σου πρωτα απ ολα και με τις επιλογες σου.. Ισως γι αυτο δε μπορω με τιποτα τους συμβιβασμους..Αν τα εχεις καλα με τον εαυτο σου εχεις περισσοτερη ανεση ,αυτοπεποιθηση και αυτο φαινεται και στη σταση του σωματος σου ακομα ακομα..Αν επισης καποιος πιστευει οτι το χρημα ειναι ανεξαρτητο απ ολα τα παραπανω ειναι βαθια γελασμενος.Αμεση σχεση με την ευτυχια εχει το αλλο φυλο επισης..ξεκαθαρα ομως..
-
Η συζήτηση γύρω από το τι συνιστά ευτυχία για τον καθένα είναι ατέρμονη. Το κοινό για όλους γνώρισμά της όμως είναι ότι εξαρτάται άμεσα από 2 βασικές έννοιες:
- Το ποιός ήσουν και ποιά ήταν η ζωή σου μέχρι την χ τυχαία στιγμή που κρίνεται το συναίσθημα (παρελθόν).
- Το πως θέλεις να είναι η ζωή σου από την χ στιγμή και μετά, και τι πιθανότητες βλέπεις να προσεγγίζεις αυτό το πρότυπο (μέλλον).
Νομίζω δηλαδή ότι κινείται στον άξονα απογοήτευσης-προσδοκίας το συναίσθημα κατά βάσιν, αν εξαιρέσουμε τις εφήμερες στιγμές ηδονής.
-
O Henry Miller είχε πεί ότι η συνταγή της ευτυχίας είναι: ηλιθιότητα + καλή υγεία
Πιο ρεαλιστικά, αναγκαίες (αλλά όχι ικανές) συνθήκες ευτυχίας είναι η συνουσία και το χρήμα.
Δεν είναι τα σημαντικότερα πράγματα, αρκεί όμως να υπάρχουν, γιατί η έλλειψή τους τα καθιστά τα σημαντικότερα των ζητημάτων...Πιο φιλοσοφικά και πνευματικά, ζητούμενο είναι να μην έχεις υλικές και σωματικές ανάγκες, απαρνούμενος τα εγκόσμια, διά του μοναχισμού.
Ακόμα περισσότερο, αρνούμενος ολικά να μπεις στο παιχνίδι της επιβίωσης και αναπαραγωγής, διά της αυτοκτονίας.Άλλη εναλλακτική λύση είναι η πλάκα... Οι πιο έξυπνοι (και γι' αυτό θλιμμένοι..) άνθρωποι, είναι συνήθως πλακατζήδες.
Επίσης, μεγάλη χαρά δίνει το να προσφέρεις στο συνάνθρωπο και γενικώς να αγαπάς πραγματικά (άδολα).
Τέλος, έξοχα υπαρξιακά παυσίπονα είναι τα ναρκωτικά και η θρησκεία. Έχουν όμως και τα δύο σοβαρές αντικοινωνικές παρενέργειες και υποδουλώνουν τον άνθρωπο. Τα πρώτα είναι παράνομα, επιπλέον, ενώ η θρησκεία νομιμότατη.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Η συζήτηση γύρω από το τι συνιστά ευτυχία για τον καθένα είναι ατέρμονη. Το κοινό για όλους γνώρισμά της όμως είναι ότι εξαρτάται άμεσα από 2 βασικές έννοιες:- Το ποιός ήσουν και ποιά ήταν η ζωή σου μέχρι την χ τυχαία στιγμή που κρίνεται το συναίσθημα (παρελθόν).
- Το πως θέλεις να είναι η ζωή σου από την χ στιγμή και μετά, και τι πιθανότητες βλέπεις να προσεγγίζεις αυτό το πρότυπο (μέλλον).
Νομίζω δηλαδή ότι κινείται στον άξονα απογοήτευσης-προσδοκίας το συναίσθημα κατά βάσιν, αν εξαιρέσουμε τις εφήμερες στιγμές ηδονής.
Πολυ ωραιο ποστ.
-
To ελεγε με μεγαλη σιγουρια και γαληνη στο προσωπο της μια καθηγητρια μου, της Οικιακης Οικονομιας, και οσο περνουν τα χρονια, για εμενα τουλαχιστον επιβεβαιωνεται...
Περα απο τα υπολοιπα που διαβασα και σημαντικοτερα, η υγεια, δικη μας και των ανθρωπων μας, οπως ελεγε η καθηγητρια μου, 'Ευτυχια ειναι οι μικροχαρες τις ζωης!'
Ειναι ευχαριστες-χαρουμενες ΣΤΙΓΜΕΣ, μπορει να ειναι κατι πολυ απλο, πολυ ηλιθιο, ακαταλαβιστικο για αλλους, ποταπο για μερικους, ειναι καποιες καταστασεις ομως, μερικες εξηγησημες, καποιες αλλες οχι, που μπορουν να δημιουργησουν αυτες τις στιγμες συναισθηματων...
Το θεμα λοιπον ειναι να τις επιζητουμε και να τις ζουμε οσο πιο πολυ μπορουμε. -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Την ευτυχια φερνουν οι ωραιοι καθρεπτεςΑυτη η απαντηση με εκανε και γελασα
Αυτο που φερνει την ευτυχια, ειναι η καλυψη αναγκων του καθε ατομου. Μετεπειτα κοιτας την πυραμιδα των αναγκων και προχωρας.
Αυτο που εννοω ειναι οτι ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικες αναγκες και οταν τις καλυψει νιωθει ευτυχισμενος μεχρι να εμφανιστει η επομενη. Και ειναι προφανες διοτι αν σου λειπει κατι, σε ταλανιζει και δεν εισαι ευτυχισμενος οποτε αμεσως γινεται και φανερος ο ορισμος της ευτυχιας καθεαυτης. Ο οποιος ειναι να εισαι ηρεμος, με την εννοια ηρεμια ψυχης και οχι απαραιτητα ηρεμια ψυχολογικη.Αρχικα, οταν ετοιμαζομουνα να γραψω την απαντηση μου θα ελεγα ισως, λεω ισως, οτι δε μπορω να κανω define τι ειναι αυτο που φερνει την ευτυχια, αλλα μετα απο καποια δευτερολεπτα σκεψης καταληγω οτι για εμενα προσωπικα αυτο που την φερνει ειναι η ηρεμια με οτι αυτο συνεπαγετε.
Γι' αυτο και μου αρεσει η απαντηση του Thanix, διοτι μπροστα σε ενα καθρεφτη, παντα θα βλεπεις τον εαυτο σου.
p.s. Ο Thanix αλλο βεβαια εννοουσε αλλα δεν ειναι του παροντος -
Για εμενα ειναι η ψυχικη ηρεμια.
-
Το ζήτημα είναι να μην κάνεις το λάθος να μιμηθείς αυτό που κάνει άλλους ευτυχισμένους. Πρόκειται για σοβαρό κίνδυνο, που επιτείνεται από πρότυπα συμπεριφοράς που επιβάλλουν κάποιοι, λίγοι ή πολλοί, με διάφορους τρόπους.
Μόνο εσύ γνωρίζεις τι σε κάνει ευτυχισμένο, κανείς άλλος. -
Το χρημα υποτιθεται οτι φερνει την ευτυχια ή έστω κάποιες προϋποθεσεις για αυτην.
Τελικα οι εχοντες χρημα (προσοχη,δεν μιλαω απαραιτητα για πολλα λεφτα) διαμαρτυρονται για τις υποχρεωσεις και τις ευθύνες που δημιουργει αυτο και ροκανιζει τον ελευθερο χρονο και την ψυχικη υγεια.
Προσωπικα πιστευω οτι οσο πιο ολιγαρκης ειναι καποιος τοσο πιο ευκολα θα γινει ευτυχης,κατι που μας οδηγει στο παραπλευρο συμπερασμα οτι πρέπει κάποιος να μην εχει φιλοδοξιες. -
Κρίνοντας απο τον εαυτό μου πιστεύω οτι δημιουργούμε προβλήματα ή ανάγκες ώστε να προσπαθήσουμε να τα καλύψουμε.. Μόλις το πετύχουμε αυτό γινόμαστε ευτυχισμένοι για λίγο και μετά πάλι απο την αρχή..
Για παράδειγμα λέμε δεν έχω γκόμενα.Αφού εντοπίσουμε την κατάλληλη προσπαθούμε να τη ρίξουμε.Αφού το πετύχουμε νοιώθουμε την ευτυχία,για όσο κρατήσει , και μετά πάλι απο την αρχή.
Λέμε η γκόμενα που έχουμε είναι χαζή,άσχημη κτλ και ψάχνουμε για άλλη.Τό ίδιο συμβαίνει με τα χρήματα,αυτοκίνητα,σπίτια,το σώμα μας κτλ.
Στην ουσία όλες οι ανάγκες και σχεδόν όλα τα προβλήματα που έχουμε είναι γελοία και ανύπαρκτα αλλά έχουμε την ανάγκη να τα θεωρούμε πολύ συμαντικά ώστε να έχει νόημα η ζωή μας.
Εκτός απο αυτά όμως τα παιχνίδια του μυαλού, η γνώμη μου είναι οτι σημαντικό ρόλο στην ευτυχία ενός ανθρώπου παίζει και η χημική λειτουργία του σώματος.Γιατί το σώμα όταν λειτουργεί καλά(μέσω της σωστής διατροφής άσκησης κτλ) παράγει ισχυρές ουσίες που φέρνουν ευφορία.Όσοι έχουν γυμναστεί έντονα θα έχουν νοιώσει πολλές φορές την ευφορία μετά απο ένα έντονο τρέξιμο ή μια εκγύμναση με βάρη.
Άλλωστε το αντίθετο της ευτυχίας , είναι η κατάθλιψη ,είναι κατα βάση σωματικό πρόβλημα και χτυπάει ανθρώπους ανεξαρτήτα απο την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση. -
Το χρήμα δεν φέρνει ευτυχία, αλλά η φτώχεια φέρνει σίγουρα δυστηχία. Και όταν μιλάω για φτώχεια δεν αναφέρομαι στο να μην έχεις λεφτά να αλλάξεις το gti σου π.χ. Μιλάω για πείνα...
Το θέμα είναι να είσαι ευτυχισμένος με αυτά που έχεις, και όχι δυστηχισμένος με αυτά που δεν έχεις. Μας έχουν κάνει 'αμερικανάκια'...
Έχω ταξιδέψει και σε χώρες με φτώχεια. Αλλά τόσα σκυθρωπά πρόσωπα, όσο αυτά που βλέπω τελευταία γύρω μου, δεν έχω δει. π.χ.Κάθεται ο άλλος στην καφετέρια. Πίνει με 5€ τον καφέ και γκρινιάζει ότι δεν έχει λεφτά. Αντί να χαρεί που βγήκε να πιει την καφεδιά του. Φτώχεια είναι να μην μπορείς να τον απολαύσεις ούτε σπίτι σου. -
Ευτυχία είναι να δίνεις τη θέση σου στον άλλο στα διόδια της Αττικής οδού και αυτός να σου πληρώνει τα διόδια!
Α, ρε Smart-ακια! Μου ΄φτιαξες τη μέρα και το μήνα με το φιλότιμό σου. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα που είχα τολμήσει να έχω κακή διάθεση σε μια χώρα με τέτοιους ανθρώπους
-
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
...
Άλλωστε το αντίθετο της ευτυχίας , είναι η κατάθλιψη ,Η κατάθλιψη είναι ψυχολογικός όρος, όπως π.χ. και η υστερία, ο ψυχαναγκασμός, ο σχιζοειδισμός, ο ναρκισσισμός. Η υπερβολή σε ένα ή περισσότερα από αυτά είναι το αντίθετο της ευτυχίας / ισορροπίας. Έτσι θα έλεγα ότι η κατάθλιψη είναι απλά μια από τις περιπτώσεις
Συμφωνώ με αυτό που πολλοί έγραψαν, όσο απλό και να ακούγεται, ότι ευτυχία είναι να τα έχει κανείς καλά με τον εαυτό του.
Συμφωνώ σχετικά με αυτό που γράφτηκε σχετικά με την χ στιγμή, είναι μερικοί όμως που δεν την έχουν ζήσει ακόμα ή ... ίσως δεν την ζήσουν ακόμα. Για μένα ήταν ένα μεγάλο χειρουργείο.Συμφωνώ με το 'να είμαι καλά', αυτό το καταλαβαίνει καλύτερα κάποιος που έχει περάσει μια χ στιγμή. Να είμαι υγιείς λοιπόν, ειδικά αν το δούμε ολιστικά όπως π.χ. ο Βυθούλκας.
η κατάθλιψη ,είναι κατα βάση σωματικό πρόβλημα και χτυπάει ανθρώπους ανεξάρτητα απο την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση.
Για πες περισσότερα, είναι ενδιαφέρον αυτό
-
Για μένα για να είναι ένας άνθρωπος καλά (η ευτυχία είναι μεγάλη κουβέντα και δεν την χρησιμοποιώ καν) χρειάζεται:
Να είναι υγιής αυτός και οι γύρω του και να έχει μια σχετική οικονομική άνεση.
Μου κάνει εντύπωση που μερικοί από σας υποβαθμίζετε την οικονομική ευρωστία. Αποδεδειγμένα οι φτωχοί έχουν κακοί υγεία, λόγω δυσκολίας πρόσβασης στις ιαρικές υπηρεσίες και λογω κακής ψυχολογίας.
Είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι τουλάχιστον τα εφκεφαλικά είναι αρώστια που πλήτει κυρίως τους φτωχούς για ευνόητους λόγους. Νομίζω ότι όσοι υποτιμάτε τα χρήματα δεν έχετε πεινάσει για δείτε την γλύκα.Επίσης κάποιος φίλος έγραψε ότι την ευτυχία φέρνει η άγνοια και κάποιος άλλος φίλος ότι παράγοντας ευτυχίας είναι και η ηλιθιότητα. Σωστά και αυτά, αλλά δυστυχώς δε γενιόμαστε όλοι ούτε γραψαρχίδιδες ούτε ηλίθιοι.
Επίσης κάτι που χρησιμοποιώ εγώ από μικρό παιδί σαν εργαλείο ευτυχίας είναι να μην μπαίνω ποτέ στην διαδικασία να μιμούμε και να ανταγωνίζομαι τις ζωές των άλλων.
Τι εννοώ;
Όταν οι άλλοι πέφτουνε στην λούμπα να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιός έχει καλύτερο αυτοκίνητο ή για το πόσες μέρες διακοπές στη Μύκονο θα πάνε (τι τους αρέσει από αυτό το μέρος ρε παιδί μου;) με τελικό σκοπό τους όπως λένε να νοιώσουν καλά, εγώ τους παρακολουθώ γελάω και καβαλάω το ποδηλατάκι για καμία ώρα και πιστέψτε με παιδιά όταν καταβαίνω από την σελά, είμαι μούσκεμα στον ιδρώτα και πολύ πιο χαρούμενος από αυτούς που προανέφερα! -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
...καβαλάω το ποδηλατάκι για καμία ώρα και πιστέψτε με παιδιά όταν καταβαίνω από την σελά, είμαι μούσκεμα στον ιδρώτα και πολύ πιο χαρούμενος από αυτούς που προανέφερα! -
Ευτυχια για μενα ειναι: να τα εχω καλα με τον εαυτο μου, τους γυρω μου. Να εχω Υγεια που ειναι πανω απ'ολα και να κανω αυτο που μαρεσει περισσοτερο. Επισης ευτυχια ειναι να σηκωθω να φυγω απο αυτη τη πολη και να μεινω στο χωριο, να εχω τη δουλεια μου και να ειμαι ηρεμος στον χαλαροτατο τροπο ζωης. Καλα ειναι και τα χρηματα αλλα μεχρι εναν βαθμο
-
τα λεφτα και η ηρωινη
οσοι διαφωνουν για τα λεφτα τοτε σημαινει οτι τα εχουν και θεωρουν δεδομενα καποια πραματα
και οταν μιλαμε για λεφτα φυσικα δεν λεμε για βιλλες,κοτερα,φερραρι κτλπ.απλα και μονο η ελλειψη χρηματων ειναι ο πιο σημαντικος παραγοντας για να μην εισαι ευτυχισμενος -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
τα λεφτα
οσοι διαφωνουν τοτε σημαινει οτι τα εχουν και θεωρουν δεδομενα καποια πραματακαι συ θεωρεις δεδομενο εναν κοσμο με λεφτα ως μεσο συναλλαγης -> υπονοεις οτι σ'ενα κοσμο χωρις χρημα δε μπορει καποιος να ειναι ευτυχισμενος που ειναι λαθος
Τι είναι αυτό που φέρνει την ευτυχία;