- 

Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
...Μετα απο μερες με ρωταει : Πως παει το μηχανακι ?
Του απανταω : Ενταξει ... Προσεχω .... Μαθαινω .... Ειναι και λιγο επικυνδυνο
Και μου απαντα αυτο το οποιο καρφωθηκε απο τοτε στο μυαλο μου και βρηκε σε τοσα πραγματα εφαρμογη αργοτερα :
ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ... ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΝΟΜΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΜΑΘΕΣ .......
 - 

Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ολοι περάσαμε απο αυτή την ηλικία! 'Ξέραμε τα πάντα και καλά'.
Τωρα βεβαια για πρώτο αυτοκίνητο ... 800άρη Matiz γιατί και το 1000άρη ίσως είναι γρήγορο!!!Έλεος ρε παιδιά.
Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα έτσι.
Ξέρω αρκετά παιδιά με πρώτο αυτοκίνητο με πολλά άλογα και ζουν όλα ακόμα, χωρίς κανένα τρακάρισμα. - 

Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Τωρα βεβαια για πρώτο αυτοκίνητο ... 800άρη Matiz γιατί και το 1000άρη ίσως είναι γρήγορο!!!Έλεος ρε παιδιά.
Ξέρω αρκετά παιδιά με πρώτο αυτοκίνητο με πολλά άλογα και ζουν όλα ακόμα, χωρίς κανένα τρακάρισμα.και πολλους εγκληματιες που ζουν και εχουν γλιτωσει φυλακη.
αλλα δεν ειναι λογικη αυτο.
προσεχουμε για να εχουμε(υπαρχουμε) - 

Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
Ξέρω αρκετά παιδιά με πρώτο αυτοκίνητο με πολλά άλογα και ζουν όλα ακόμα, χωρίς κανένα τρακάρισμα.και πολλους εγκληματιες που ζουν και εχουν γλιτωσει φυλακη.
προσεχουμε για να εχουμε(υπαρχουμε)Δεν κατάλαβα τι σχέση έχει το παράδειγμά σου.
Ούτε είναι λογική να προτείνουμε το κάθε αργό σαπάκι. - 

προσεχουμε για να εχουμε(υπαρχουμε)Δεν κατάλαβα τι σχέση έχει το παράδειγμά σου.
Ούτε είναι λογική να προτείνουμε το κάθε αργό σαπάκι.Δεν έχεις άδικο αλλά σαν μεγαλύτεροι οι προτάσεις είναι πιο συντηρητικές.
Θεωρώ πλέον ότι για πρώτο αμάξι για το παιδί μου θέλω κάτι μικρό και 'ακίνδυνο'! Στα 18 μου την 959 ήθελα. Και η 911 ... λίγη μου φαινόταν! Και την αγωνία που πέρασαν οι γονείς μου και όλοι οι παλιοί γονείς δεν θέλω να την περάσω! (Αυτό προσπαθώ να πω).
Και αν είναι να του πάρω κάτι premium ... την Aston Martin Cygnet θα σκεφτόμουν. - 

Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν έχεις άδικο αλλά σαν μεγαλύτεροι οι προτάσεις είναι πιο συντηρητικές.
Θεωρώ πλέον ότι για πρώτο αμάξι για το παιδί μου θέλω κάτι μικρό και 'ακίνδυνο'! Στα 18 μου την 959 ήθελα. Και η 911 ... λίγη μου φαινόταν! Και την αγωνία που πέρασαν οι γονείς μου και όλοι οι παλιοί γονείς δεν θέλω να την περάσω! (Αυτό προσπαθώ να πω).
Και αν είναι **να του πάρω κάτι premium **... την Aston Martin Cygnet θα σκεφτόμουν.Το κακομαθαίνεις....και δεν ξέρω μετά ποια Τρόικα θα υπάρχει τότε να τους 'βάλει' στο 'σωστό δρόμο'...
 - 

Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Το κακομαθαίνεις....και δεν ξέρω μετά ποια Τρόικα θα υπάρχει τότε να τους 'βάλει' στο 'σωστό δρόμο'...Εκεί που θα ζήταγε απο τον 'πλούσιο πατέρα' μια Cayman ή μια M3 ... Cygnet θα ήταν η αντιπρόταση!
Αλλιώς ... επι πραγματικών δεδομένων (με την τωρινή Τρόικα) ... θα του έδινα το 1000άρη Micra μου του 1996 και ας το καγκούρευε και λίγο! - 

Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν έχεις άδικο αλλά σαν μεγαλύτεροι οι προτάσεις είναι πιο συντηρητικές.
Και αν είναι να του πάρω κάτι premium ... την Aston Martin Cygnet θα σκεφτόμουν.Το Matiz πάντως που είπες παραπάνω μόνο μικρό είναι. Ακίνδυνο δεν είναι.
Αν έχεις μεγαλώσει το παιδί σωστά δε βλέπω το λόγο να υπάρχει η οποιαδήποτε αγωνία.Γενικά δεν υπάρχει λόγος να φτάνουμε στα άκρα. Δεν υπάρχουν μόνο τα γρήγορα και τα σαπάκια.
 - 

Ο χρήστης greatst έγραψε:
...
Μετα απο μερες με ρωταει : Πως παει το μηχανακι ?
Του απανταω : Ενταξει ... Προσεχω .... Μαθαινω .... Ειναι και λιγο επικυνδυνο
Και μου απαντα αυτο το οποιο καρφωθηκε απο τοτε στο μυαλο μου και βρηκε σε τοσα πραγματα εφαρμογη αργοτερα :
ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ... ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΝΟΜΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΜΑΘΕΣ .......
+100000000000
κοίτα και για κανένα seataki fordaki peugeotaki τζαπόνια καλά αλλά όχι ακόμα!!!! - 

Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τωρα βεβαια για πρώτο αυτοκίνητο ... 800άρη Matiz γιατί και το 1000άρη ίσως είναι γρήγορο!!!Το Matiz είναι το πλέον ανασφαλές για νέο οδηγό!!!
Έλεος ρε παιδιά.
Ξέρω αρκετά παιδιά με πρώτο αυτοκίνητο με πολλά άλογα και ζουν όλα ακόμα, χωρίς κανένα τρακάρισμα.Στην λίστα των παιδιών που επέζησαν, βάλε και εμένα...Μέχρι τα 25 νόμιζα ότι ήμουν 'χεράς' και Αλέν Προστ και γιαυτό δεν είχα πάθει τίποτα...Τώρα ξέρω πως ήμουν πολύ τυχερός, όχι που έζησα μόνο...αλλά και για το ότι είμαι αρτιμελής...Και να συμπληρώσω ότι εκτός απο την τύχη ή τον φύλακα άγγελο που είχα ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει...σε πολλές περιπτώσεις συγχωρήθηκαν λάθη μου, απο τα αυτοκίνητα που είχα...εξ ου και το κόλλημα μου με τα Ιταλικά. Δυστυχώς ο αδελφικός μου φίλος δεν συγχωρέθηκε για το λάθος του, απο ένα Ντατσουν 120Υ 'σκυλί'...Τότε ήμουν τυχερός γιατί δεν είμουν μέσα...
Αυτό είναι απολογία για την αντιπάθειά μου στα σχιστομάτικα αυτοκίνητα. Φανταστείτε ότι αφού κάποιος δεν θέλει να ακούσει για Ιταλικά, επειδή κάποτε είχε μείνει 3-4 φορές απο τρόμπα βενζίνης...Σε πόσο μεγάλο βαθμό δεν θέλω 'ούτε γράμμα να στείλω' με αυτοκίνητα τέτοιας εθνικότητας... - 

Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Στην λίστα των παιδιών που επέζησαν, βάλε και εμένα...Μέχρι τα 25 νόμιζα ότι ήμουν 'χεράς' και Αλέν Προστ και γιαυτό δεν είχα πάθει τίποτα...Τώρα ξέρω πως ήμουν πολύ τυχερός, όχι που έζησα μόνο...αλλά και για το ότι είμαι αρτιμελής...Και να συμπληρώσω ότι εκτός απο την τύχη ή τον φύλακα άγγελο που είχα ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει...σε πολλές περιπτώσεις συγχωρήθηκαν λάθη μου, απο τα αυτοκίνητα που είχα...εξ ου και το κόλλημα μου με τα Ιταλικά. Δυστυχώς ο αδελφικός μου φίλος δεν συγχωρέθηκε για το λάθος του, απο ένα Ντατσουν 120Υ 'σκυλί'...Τότε ήμουν τυχερός γιατί δεν είμουν μέσα...
Αυτό είναι απολογία για την αντιπάθειά μου στα σχιστομάτικα αυτοκίνητα. Φανταστείτε ότι αφού κάποιος δεν θέλει να ακούσει για Ιταλικά, επειδή κάποτε είχε μείνει 3-4 φορές απο τρόμπα βενζίνης...Σε πόσο μεγάλο βαθμό δεν θέλω 'ούτε γράμμα να στείλω' με αυτοκίνητα τέτοιας εθνικότητας...Συμφωνώ για παλαιότερες εποχές, αλλά τα ιαπωνικά των τελευταίων 20 ετών δεν έχουν καμία σχέση με το 120Υ. Το Mazda 6 πχ είναι εφάμιλο της Alfa 159 σε οδική συμπεριφορά.
 - 

Μα δεν το αμφισβητώ, άλλωστε το σημείο αναφοράς (όραμα αν θες) για τον Mazda είναι η Alfa Romeo.
Απλά είμαι της λογικής να χρηματοδοτώ αυτόν που έχει να δώσει και όχι αυτόν που αντιγράφει...γιατί αν σταματήσει κάποιος που παράγει τεχνολογία, αναπόφευκτα θα σταματήσει και ο αντιγραφέας. Για την Mazda, έχω καλή γνώμη...Ετερον, εκάτερον... Το κόλημα είναι κόλημα...Και τα Ιταλικά δεν σαπίζουν πιά...αλλά...
Το προηγούμενο ήταν ένα εσώψυχο και σίγουρα οφτοπικ...
Το ότι ζω και είμαι αρτιμελής απο τύχη και όχι απο 'ταλέντο' μόνο, είναι οντόπικ.... - 

Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Τωρα βεβαια για πρώτο αυτοκίνητο ... 800άρη Matiz γιατί και το 1000άρη ίσως είναι γρήγορο!!!Το Matiz είναι το πλέον ανασφαλές για νέο οδηγό!!!
Έλεος ρε παιδιά.
Ξέρω αρκετά παιδιά με πρώτο αυτοκίνητο με πολλά άλογα και ζουν όλα ακόμα, χωρίς κανένα τρακάρισμα.Στην λίστα των παιδιών που επέζησαν, βάλε και εμένα...Μέχρι τα 25 νόμιζα ότι ήμουν 'χεράς' και Αλέν Προστ και γιαυτό δεν είχα πάθει τίποτα...Τώρα ξέρω πως ήμουν πολύ τυχερός, όχι που έζησα μόνο...αλλά και για το ότι είμαι αρτιμελής...Και να συμπληρώσω ότι εκτός απο την τύχη ή τον φύλακα άγγελο που είχα ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει...σε πολλές περιπτώσεις συγχωρήθηκαν λάθη μου, απο τα αυτοκίνητα που είχα...εξ ου και το κόλλημα μου με τα Ιταλικά. Δυστυχώς ο αδελφικός μου φίλος δεν συγχωρέθηκε για το λάθος του, απο ένα Ντατσουν 120Υ 'σκυλί'...Τότε ήμουν τυχερός γιατί δεν είμουν μέσα...
Αυτό είναι απολογία για την αντιπάθειά μου στα σχιστομάτικα αυτοκίνητα. Φανταστείτε ότι αφού κάποιος δεν θέλει να ακούσει για Ιταλικά, επειδή κάποτε είχε μείνει 3-4 φορές απο τρόμπα βενζίνης...Σε πόσο μεγάλο βαθμό δεν θέλω 'ούτε γράμμα να στείλω' με αυτοκίνητα τέτοιας εθνικότητας...Ημαρτον, τι λογική είναι αυτή;
Τι σχέση έχει η σημερινή ιαπωνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία με το ...datsun 120Y; - 

Είναι δική μου οπτική και ποτέ δεν είπα ότι είμαι αντικειμενικός...Ισα ίσα που είμαι υποκειμενικότατος.
Την λογική μου λοιπόν, δεν έχω προσπαθήσει να την επιβάλλω σε κανέναν, οπότε και δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσω...συζητάς όταν θέλεις να επιβάλεις κάτι...εγώ δεν θέλω...Μνήμες μου ήρθαν, απλά και μόνο...
Αν διαβάσεις το ακριβώς πάνω απο το δικό σου ποστ, θα δεις ότι το αναφέρω...
Ας μην βγούμε οφ τόπικ λοιπόν...δεν ήταν αυτό το ζητούμενό μου... - 

Ο χρήστης tsargy έγραψε:
...συζητάς όταν θέλεις να επιβάλεις κάτι..Ε όχι δα...
 - 

Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
]
Ημαρτον, τι λογική είναι αυτή;
Τι σχέση έχει η σημερινή ιαπωνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία με το ...datsun 120Y;Την ίδια που έχει το uno turbo των 130 ίππων μ ένα punto 120 αλόγων, και γενικά την σχέση των παλιότερων 'γρήγορων' με τα σημερινά αυτοκίνητα με τους ίδιους ίππους.
 - 

Ούτε είναι λογική να προτείνουμε το κάθε αργό σαπάκι.με τη ζωη σου,μου,του δεν παιζεις με τις πιθανοτητες
καλυτερα ενα αμαξι με μεγαλυτερη παθητικη και ενεργητικη ασφαλεια παρα 2 δευτερολεπτα καλυτερο χρονο στα 0-100. - 

Νομίζω πως για πρώτο αμάξι ένα evo ΙΧ είναι άριστη επιλογή.
 - 

Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Νομίζω πως για πρώτο αμάξι ένα evo ΙΧ είναι άριστη επιλογή.
Nα είναι στο σωστό περιβάλλον όμως ε? - 

αυτό είναι Χ-άρης, δεν κάνει για νέο οδηγό

Πρώτο αμάξι