-
Ωραια οι λαθρομεταναστες στεγαστήκανε προσωρινά στο νεοκλασσικο κτηριο , μετα τις 15 ημερες τι θα κανει το κρατος ? θα τους αφησει αδεσποτους στον δρομο 'η θα του στειλουν πισω ?
-
Αύξηση κατά 100% των μεταναστών την τελευταία τριετία
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011, 20:40Προβληματισμός για τα ζητήματα των μεταναστών χωρίς χαρτιά και της παροχής ασύλου στους πρόσφυγες, αναπτύχθηκε από τους συμμετέχοντες στη διημερίδα για τη μετανάστευση, που ολοκληρώθηκε απόψε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ 400.000 - 480.000 ατόμων, «δηλαδή, μια αύξηση της τάξης των 200.000 μέσα στην τελευταία τριετία», εκτίμησε τον αριθμό των μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας, ο κοινωνιολόγος, ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Μαρούκης, διευκρινίζοντας ότι «νομιμοποίηση όλων, χωρίς προϋποθέσεις είναι μάλλον μια εξωπραγματική ευχή, όπως το ίδιο εξωπραγματική είναι και η απέλαση τους».
«Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για το άσυλο για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, από τουλάχιστον τρεις κατηγορίες μη νομίμων μεταναστών: Αφγανούς, Ιρακινούς, Σομαλούς. Το άσυλο θα επιτρέψει σε κόσμο να φύγει νόμιμα από αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.
Οι μετανάστες στη Θεσσαλονίκη υπολογίζονται στο 10,8% του συνολικού πληθυσμού, εκ των οποίων η πλειοψηφία τους (47,2%) είναι αλβανικής καταγωγής και το 28,7% ομογενείς.
Στη διημερίδα μίλησαν επίσης μετανάστες που αφηγήθηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και μέλη από διάφορα φόρουμ.
πηγη www.zougla.gr
-
σχετικά με την κατάληψη της νομικής και επειδή αυτά μόνο στην ελλάδα γίνονται:
Στις 28 Ιουνίου 1996 τριακόσιοι μετανάστες χωρίς χαρτιά από την Αφρική (κυρίως από το Mάλι και τη Σενεγάλη) εισέβαλαν στην εκκλησία του Παρισιού Σεν Μπερνάρ και ξεκίνησαν απεργία πείνας με αίτημα τη νομιμοποίηση της παρουσίας τους στη Γαλλία. Είχε προηγηθεί η προσπάθειά τους να εγκατασταθούν στο άσυλο μιας άλλης εκκλησίας, της Σεν Αμπρουάζ, τρεις μήνες νωρίτερα. Από κει εκδιώχτηκαν με επέμβαση της αστυνομίας, στην οποία παρέδωσε τα κλειδιά της εκκλησίας ο ιερέας της με την εντολή του καρδινάλιου Λούστιγκερ. Στη συνέχεια, οι 300 μετανάστες κατέφυγαν σε άλλα σημεία του Παρισιού (ένα γυμνάσιο και δυο εγκαταλειμμένες αποθήκες), αλλά και από κει τους έδιωξε η αστυνομία. Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και εκδηλώθηκε μαζικό κύμα συμπαράστασης. Έτσι, η εγκατάστασή τους στην εκκλησία Σεν Μπερνάρ αντιμετώπισε την ανοχή των αρχών.
[spoiler=το υπόλοιπο του άρθρου:3j3vbp6l]Επί δύο μήνες συνεχιζόταν η απεργία πείνας, ενώ η γαλλική κυβέρνηση υποσχόταν ότι αν οι απεργοί υποχωρήσουν τότε θα εξεταστούν θετικά τα αιτήματά τους. Κάτω, όμως, από την πίεση του Λεπέν και του ακροδεξιού Τύπου, ο τότε πρόεδρος Σιράκ και ο πρωθυπουργός Ζιπέ αποφάσισαν τελικά τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στην εκκλησία. Σχεδόν 1.500 άνδρες των γαλλικών ΜΑΤ (CRS) συμμετείχαν σε μια τεράστια επιχείρηση την αυγή της 23ης Αυγούστου 1996. Πρώτα διέλυσαν τους διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι γύρω από την εκκλησία και στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα του Σεν Μπερνάρ με τσεκούρι και συνέλαβαν τους 'ικέτες'-μετανάστες.
Οι περισσότεροι απεργοί πείνας εκδιώχτηκαν από τη Γαλλία με τη βία, παρά τις υποσχέσεις που είχαν λάβει. Η γαλλική κοινωνία την κρίσιμη ώρα βρέθηκε διχασμένη και η κυβέρνησή της επέλεξε να ακολουθήσει τη γραμμή που υποδείκνυε ο Λεπέν. Αλλά ο αγώνας των μεταναστών του Σεν Μπερνάρ -που μέχρι σήμερα αποτελούν σύμβολο για το αντιρατσιστικό κίνημα σε όλη την Ευρώπη- δεν πήγε χαμένος. Το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε γύρω από την εκκλησία λειτούργησε ως ασπίδα για να αποκρουστούν -προσωρινά βέβαια- οι σκληρότερες νομοθετικές προβλέψεις του περιβόητου νόμου Πασκουά για το άσυλο και τη μετανάστευση.
Δεν είναι δύσκολο να μεταφέρει κανείς στην ελληνική πραγματικότητα τα διδάγματα αυτής της ιστορίας:
-
Δεν έχουν ανάγκη από 'υποκινητές' οι μετανάστες για να οδηγηθούν σ' αυτές τις οριακές μορφές αγώνα. Απλά το μόνο τους όπλο είναι η ίδια η ζωή τους.
-
Η εκδίωξη των απεργών πείνας από ένα σημείο της πόλης σε ένα άλλο δεν μειώνει την αγωνιστική τους διάθεση.
-
Κανείς στη Γαλλία δεν υπέδειξε ως 'λύση' την κατάργηση του ασύλου στις εκκλησίες. Ούτε καν ο Λεπέν.
-
Μέχρι και σήμερα, η βάρβαρη εισβολή των CRS στην εκκλησία αποτελεί στίγμα για τη γαλλική πολιτική τάξη.
*Το κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά γράφτηκε στις 26.1.2011 και δημοσιεύτηκε http://www.iospress.gr[/spoiler:3j3vbp6l]
-
-
Η Σενεγαλη ειναι πρωην Γαλλικη αποικια ,οποτε καλα κάνανε και πήγανε στην Γαλλια και ζηταγανε ασυλο . Η Ελλαδα ομως ποτε δεν ειχε αποικίες ειναι μια μικρη χωρα των 10 εκατομμυρίων και εχει την ατυχια να βρισκετε στην Ν.Α πλευρα της Ευρωπης με αποτελεσμα να εχει τεραστιο ογκο μεταναστων απο την Ασια , απο την Αφρικη , απο Αραβικες χωρες και απο πρων Σοβιετικες Δημοκρατιες , αλλα τα μεγεθη και οι οικονομιες των αλλων χωρων αλλα της Ελλαδας.
-
ρχ8 πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Εκεί απλά κατέφυγαν σε εκκλησίες και άδειες αποθήκες και σχολείο. Δηλαδή όπου έβρισκαν.
Εδώ θες να πεις πως δεν υπήρχαν υποκινητές; Το να έρθουν από την Κρήτη Αθήνα και να μπουν στη νομική πως το κρίνεις; Είναι λογική ως ιδέα και ενέργεια χωρίς να έχουν μεσολαβήσει οι Τσιπροβλάκες ή οποιοσδήποτε άλλος τρίτος;
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Η Ελλαδα ομως [...] εχει την ατυχια να βρισκετε στην Ν.Α πλευρα της Ευρωπης [..]Συμφωνώ απόλυτα.
Αν η Ελλάδα βρισκόταν (ορθώς ) στην Αφρική, πολλά από τα προβλήματά αυτά δεν θα υπήρχαν. Ούτε μετανάστες θα έρχονταν, ούτε η οργάνωση της χώρας θα μας ξένιζε, ούτε η οικονομία μας θα προξενούσε καμιά εντύπωση. -
Άμα ήμασταν εκεί που είναι η Ισλανδία θα ήταν ακόμη καλύτερα. Νησί στη μέση του ωκεανού, και γύρω γύρω παγόβουνα, ρέγγες και μπακαλιάροι. Ούτε Έβρος, ούτε φουσκωτά από Μικρά Ασία.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
ρχ8 πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.** Εκεί απλά κατέφυγαν σε εκκλησίες και άδειες αποθήκες και σχολείο. Δηλαδή όπου έβρισκαν.**Εδώ θες να πεις πως δεν υπήρχαν υποκινητές; Το να έρθουν από την Κρήτη Αθήνα και να μπουν στη νομική πως το κρίνεις; Είναι λογική ως ιδέα και ενέργεια χωρίς να έχουν μεσολαβήσει οι Τσιπροβλάκες ή οποιοσδήποτε άλλος τρίτος;
όχι, πήγαν στην εκκλησία με τη λογική του ασύλου το οποίο το έσπασαν και έφυγαν όπου βρήκαν, διαβάστε αυτά που παρέθεσα πιο προσεκτικά
αν υπήρχαν υποκινητές ή όχι δεν ξέρω, το ότι μπήκαν σε ένα κτήριο της νομικής το οποίο δεν χρησιμοποιούνταν πουθενά και ουδόλως εμπόδιζε την λειτουργία της νομικής, αυτο είναι το μόνο που ξέρω.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ρχ8 πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.** Εκεί απλά κατέφυγαν σε εκκλησίες και άδειες αποθήκες και σχολείο. Δηλαδή όπου έβρισκαν.**
Εδώ θες να πεις πως δεν υπήρχαν υποκινητές; Το να έρθουν από την Κρήτη Αθήνα και να μπουν στη νομική πως το κρίνεις; Είναι λογική ως ιδέα και ενέργεια χωρίς να έχουν μεσολαβήσει οι Τσιπροβλάκες ή οποιοσδήποτε άλλος τρίτος;
όχι, πήγαν στην εκκλησία με τη λογική του ασύλου το οποίο το έσπασαν και έφυγαν όπου βρήκαν, διαβάστε αυτά που παρέθεσα πιο προσεκτικά
αν υπήρχαν υποκινητές ή όχι δεν ξέρω, το ότι μπήκαν σε ένα κτήριο της νομικής το οποίο δεν χρησιμοποιούνταν πουθενά και ουδόλως εμπόδιζε την λειτουργία της νομικής, αυτο είναι το μόνο που ξέρω.
Μα τι λέμε τώρα. Είναι δυνατόν να γνώριζαν οι μετανάστες από μόνοι τους για το κτήριο της νομικής πως δεν λειτουργούσε και πως θα έμπαιναν χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς;
Η εκκλησία που ανέφερες είναι πολύ πιο λογική ως ιδέα και επιλογή. Το να πας χωρίς να έχεις επαφή με την εκπαίδευση στη χώρα μας και να κάνεις κατάληψη στο κτίριο σχολής έτσι στο άσχετο, χωρίς να έχουν μεσολαβήσει τρίτα άτομα, δεν παίζει.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ρχ8 πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.** Εκεί απλά κατέφυγαν σε εκκλησίες και άδειες αποθήκες και σχολείο. Δηλαδή όπου έβρισκαν.**
Υποθέσεις εργασίας:
#1. Είμαστε και οι δύο Έλληνες πολίτες.
#2. Είσαι πλούσιος.
#3. Είμαι φτωχός και μακροχρόνια άνεργος - παρά τις προσπάθειες μου να βρώ δουλειά.
#4. Διαθέτεις έπαυλη με 5 δωμάτια επισκεπτών - άπαντα κενά την στιγμή αυτή.
#5. Μου κάνουν έξωση από το σπίτι που νοικιάζω λόγω αδυναμίας μου να πληρώσω το νοίκι.Ερώτηση:
Έχω το δικαίωμα να μπουκάρω στο σπίτι σου και να καταλάβω ένα από τα δωμάτια επισκεπτών διαμαρτυρόμενος για την παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος μου στην Εργασία?
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
Υποθέσεις εργασίας:
#1. Είμαστε και οι δύο Έλληνες πολίτες.
#2. Είσαι πλούσιος.
#3. Είμαι φτωχός και μακροχρόνια άνεργος - παρά τις προσπάθειες μου να βρώ δουλειά.
#4. Διαθέτεις έπαυλη με 5 δωμάτια επισκεπτών - άπαντα κενά την στιγμή αυτή.
#5. Μου κάνουν έξωση από το σπίτι που νοικιάζω λόγω αδυναμίας μου να πληρώσω το νοίκι.Ερώτηση:
Έχω το δικαίωμα να μπουκάρω στο σπίτι σου και να καταλάβω ένα από τα δωμάτια επισκεπτών διαμαρτυρόμενος για την παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος μου στην Εργασία?
Άλλο ο ιδιωτικός χώρος άλλο το θρησκευτικό άσυλο άλλο το πανεπιστημιακό άσυλο !!!
Διαφορετικές κουβέντες εντελώς !!!
Θρησκευτικό άσυλο ειδικά υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων, με τη λογική της προστασίας των αδυνάτων σε χώρους λατρείας. Μην τα βάζουμε όλα σε ένα καζάνι !
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Θρησκευτικό άσυλο ειδικά υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων, με τη λογική της προστασίας των αδυνάτων σε χώρους λατρείας. Μην τα βάζουμε όλα σε ένα καζάνι !
Ψάξε στο ίντερνετ να διαβάσεις τι ακριβώς σημαίνει και σε τί αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν υφίσταται η έννοια του ασύλου σε χώρους λατρείας στην Ελλάδα. Αυτη την στιγμή ΟΛΟΙ παραβιάζουν ή ήδη παραβίασαν τον Νόμο. Η καταστροφή ή παραβίαση δημόσιου χώρου τιμωρείται βαρύτερα από αυτή του ιδιωτικού ...
-
συνεχίζοντας για το μόνο στην ελλάδα συμβαίνει, άλλωστε αυτό έθιξα, όποιος έχει όρεξη να δει ότι μόνο στην ελλάδα δε συμβαίνει αυτό,
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
- Ντρίφτερ, με το να λές ότι όλο το σκηνικό στην Νομική ήταν αυθόρμητο, απλά υποτιμάς την νοημοσύνη μας.
Οι απόψεις σου είναι σεβαστές, αλλά ας μην δουλεύομαστε μεταξύ μας.
διάβασες πουθενά να σου λέω κάτι τέτοιο ας πούμε
το αυθόρμητο, τους βοήθησαν κάποιοι, τους έβαλαν κάποιοι, έχει διαφορές, και μάλιστα αν ανατρέξεις σε προηγούμενα ποστ το σκεφτόμουν κι εγώ μήπως είναι προβοκάτσια (αν και πιστεύω τώρα διαβάζοντας παραπάνω ότι κάνω λάθος)
ελπίζω τα ελληνικά μου να είναι ακόμα σε κατανοητό στάδιο
άντε και μπονους για τα χρυσά αυγά
http://jungle-report.blogspot.com/2011/ ... -post.html
- Ντρίφτερ, με το να λές ότι όλο το σκηνικό στην Νομική ήταν αυθόρμητο, απλά υποτιμάς την νοημοσύνη μας.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Και πάνω που νόμιζα ότι η κουβέντα περιορίζεται εντός των τοιχών...Όπως καταλαβαίνετε, γίναμε ρόμπα...
Ωραια ... ολα τα ειχαμε , το αντικειμενικο και αμεροληπτο Αλτζαζιρα μας ελειπε να μας χρεωνει για ρατσισμο και να δημιουργει λανθασμενες εντυπωσεις σε εκατονταδες εκατομυρια φανατικους μουσουλμανους . Μια χαρα ......
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Ο Αφγανος λεει οτι δεν κυκλοφορει το βραδυ γιατι φοβάται μην τον δειρουν ? Οχι οτι (αν ειναι αληθεια ) δεν κυκλοφορει γιατι ακομα και ο ιδος φοβαται μην τον ληστεψουν-μαχαιρωσουν κ.λ.π
Και να ηταν ο μονος , ολος ο κοσμος φοβαται να κυκλοφορησει οχι απλα το βραδυ αλλα και ημερα απο Κουμουνδουρου , Σολωνος, Σωκρατους , Α.Κωνσταντινου κ.λ.π που πλεον εχουν γινει αβατα , οποτε μην λεμε μονος για τον κακομοιρο τον Αφγανο , υπαρχουν χιλιαδες αλλοι κακόμοιροι απλοι πολιτες που φοβουνται το ιδιο -
delete
-
Ο Αφγανός, Πακιστανός και λοιποί κάποιου χρώματος δεν έχουν δει τίποτα ακόμα. Ήδη σε ορισμένες συνοικίες της Αθήνας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα τάγματα ασφαλείας (όπως λέγονται) αποτελούμενα από Αλβανούς, Έλληνες και σε ορισμένες περιπτώσεις και διάφορους άλλους πρώην Ανατολικούς οι οποίοι μετά από 10 και πάνω χρόνια στην Ελλάδα νιώθουν ότι απειλούνται από το μέσο Μουσουλμάνο.
Κοινό τους χαρακτηριστικό το μίσος για το Ισλάμ. Κοινός τους στόχος να χυθεί ακάθαρτο αίμα (όπως λένε). Και κάπου στη γωνία οι κάθε λογής Άπω Ανατολίτες που για την ώρα φροντίσουν να εξοπλίσουν και τις δύο πλευρές με λοστούς, ρόπαλα, μαχαίρια, σιδερογροθιές, νουτσάκο και κάθε λογής άλλο εξοπλισμό made in China. (πριν και αυτοί βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα).
Έχω βαρεθεί να το παίζω 'Αστυνομικός Συνοδείας' για γυναίκες συναδέλφους ως ότου αυτές βρεθούν σε λίγο πιο ασφαλείς περιοχές.
ΥΓ. Έχει ενδιαφέρον να μιλά περί ρατσισμού το Αλ Τζατζίρα..... (πιάσε ένα χέρι κλέφτη ξυδάτο και τα μάτια μίας μοιχαλίδας στα κάρβουνα σε παρακαλώ).
-
Την Κούρτοβικ την είχα ξεχάσει σαν ύπαρξη... Άκουσε παζάρι και βγήκε να πουλήσει και αυτή την πραμάτεια της...
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;