-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μόνο ρωσσίδες. -
Η ροή δεν θα σταματήσει προφανώς...θα μειωθεί ωστόσο. Άλλο πράγμα ο τυχοδιωκτισμός κι άλλο συγκροτημένες οικογένειες που έρχονται για να μείνουν...Το Κιάτο είναι επαρχία με έντονο αγροτικό στοιχείο, επομένως έχω παραστάσεις...Υπάρχουν λοιπόν και τυχοδιώκτες, αλλά και άλλοι, που επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα για χρόνια.
-
ασχετο αλλα η ελληνοποιηση των ξενων ειναι κατι σαν το αντιθετο της ευγονικης;
-
Οι Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας ή της Αμερικής δεν έστελναν τα μάρκα/δολάρια στην Ελλάδα τότε τις δεκαετίες του 50 και του 60? Εμάς τώρα γιατί μας κακοφαίνεται? Ίσως οι άνθρωποι να έχουν να συντηρήσουν στις χώρες τους γέροντες και παιδιά.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ασχετο αλλα η ελληνοποιηση των ξενων ειναι κατι σαν το αντιθετο της ευγονικης;δυστυχώς είναι πολλοί που το βλέπουν έτσι...
-
Ο χρήστης hondkyr έγραψε:
Οι Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας ή της Αμερικής δεν έστελναν τα μάρκα/δολάρια στην Ελλάδα τότε τις δεκαετίες του 50 και του 60? Εμάς τώρα γιατί μας κακοφαίνεται? Ίσως οι άνθρωποι να έχουν να συντηρήσουν στις χώρες τους γέροντες και παιδιά.Προσωπικά δεν είπα οτι μου κακοφαίνεται. Είπα οτι κρίνω το θέμα καθαρά ανθρωπιστικά. Αλλά και πολιτικά το βρίσκω ορθό. Όλοι αυτοί έχουν κάθε δικαίωμα να στείλουν τα χρήματά τους στις χώρες τους. Αν έχουν όμως εδώ παιδιά, θα πρέπει να τα συντηρήσουν εντός συνόρων. Κι αυτό οφελει και το σύνολο.
-
Να Ελληνοποιηθούν μήπως και σεβαστούν λίγο περισσότερο τη χώρα που τους φιλοξενεί. Και να υπάρχει η δυνατότητα να καταγραφούν και να συνεισφέρουν σε ασφαλιστικά ταμεία κλπ.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Οι Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας ή της Αμερικής δεν έστελναν τα μάρκα/δολάρια στην Ελλάδα τότε τις δεκαετίες του 50 και του 60? Εμάς τώρα γιατί μας κακοφαίνεται? Ίσως οι άνθρωποι να έχουν να συντηρήσουν στις χώρες τους γέροντες και παιδιά.
Προσωπικά δεν είπα οτι μου κακοφαίνεται. Είπα οτι κρίνω το θέμα καθαρά ανθρωπιστικά. Αλλά και πολιτικά το βρίσκω ορθό. Όλοι αυτοί έχουν κάθε δικαίωμα να στείλουν τα χρήματά τους στις χώρες τους. Αν έχουν όμως εδώ παιδιά, θα πρέπει να τα συντηρήσουν εντός συνόρων. Κι αυτό οφελει και το σύνολο.
Να τα στέλνουν αλλά να φορολογούνται.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Προσωπικά δεν είπα οτι μου κακοφαίνεται. Είπα οτι κρίνω το θέμα καθαρά ανθρωπιστικά. Αλλά και πολιτικά το βρίσκω ορθό. Όλοι αυτοί έχουν κάθε δικαίωμα να στείλουν τα χρήματά τους στις χώρες τους. Αν έχουν όμως εδώ παιδιά, θα πρέπει να τα συντηρήσουν εντός συνόρων. Κι αυτό οφελει και το σύνολο.
Να τα στέλνουν αλλά να φορολογούνται.
OK και εμεις να φορολογουμαστε οταν ψωνιζουμε απο το ebay κοψοχρονια τα ηλεκτρονικα απο Hong Kong,οταν θελουμε να παμε ταξιδακι να μας μετραν τα χρηματα που κουβαλαμε στις τσεπες μας και αλλα τετοια ευτραπελα
Συμφωνω σε ολα με το Θυμιο -
Φουλ κατά γιατί απλά δε τους γουστάρω!
-
θα έλεγα ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις και μόνο και όχι 'μπάτε σκύλοι αλέστε'
προτιμώ (επίσης) τους μετανάστες που δουλεύουν νόμιμα παρά τους μετανάστες που δουλεύουν παράνομα.
Ο 2ος είναι φάντασμα για το κράτος και αυτό (για μένα) είναι πολύ κακό σε περίπτωση οποιασδήποτε μ@λ@κί@ς παιχτεί (είτε φταίω είτε φταίει).
Επίσης...αν του δοθεί η δυνατότητα να μείνει (νομιμα) και βγάλει λεφτά, μπορεί να καταναλώσει και στη χώρα μας ή να μαζέψει λεφτά και να φέρει την οικογένειά του εδώ => κατανάλωση χρήματος εντός της χώρας αντί τώρα που τα μαζεύουν και τα στέλνουν έξω.Δεν ψηφίζω γιατί το 'ναι' μου φαίνεται σαν 'ναι χωρίς όρους'.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
πρεπει να παρουν υπηκοοτητα, μη γινει καμια μαλακια και τους διωξουν και μας αφησουν μονους με τους ελληνεςΌπως πάντα η πιο σωστή τοποθέτηση από τον φίλτατο σκάι.
+1000
-
Υπάρχουν λαθρομετανάστες που μένουν χρόνια εδώ και είναι δουλευτάρηδες, με σπίτι, οικογένεια, αμάξι. Αυτοί θέλουν να είναι Έλληνες και κρίμα που δεν είναι.
Φυσικά ελληνοποίηση μόνο κατόπιν ένορκης δήλωσης ότι αγαπούν την Ελλάδα και βάζουν την Ελλάδα πρώτη - όχι την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Τα υπόλοιπα εκατοντάδες χιλιάδες κοπρόσκυλα να τα στείλουν πίσω.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φυσικά ελληνοποίηση μόνο κατόπιν ένορκης δήλωσης ότι αγαπούν την Ελλάδα και βάζουν την Ελλάδα πρώτη - όχι την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Είσαι πολύ σκληρός.
Ακούγεται πολύ βαρύ αυτό, μη ζητάς τόσο δύσκολα πράγματα : ποιος θα τολμήσει να κάνει τέτοιας βαρύτητας δήλωση. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Είσαι πολύ σκληρός.
Ακούγεται πολύ βαρύ αυτό, μη ζητάς τόσο δύσκολα πράγματα : ποιος θα τολμήσει να κάνει τέτοιας βαρύτητας δήλωση. -
Παντως μια γιαγια απο το σοι μας που εζησε αμερικη,κληθηκε να πει (άλλες εποχες βεβαια) για να παρει την υπηκοοτητα ότι σε περιπτωση πολέμου Ελλαδας-ΗΠΑ θα παρει το μερος των ΗΠΑ.
Ειδανε και παθανε οι συγγενεις να την πεισουνε να το κανει γιατι αυτη τους ελεγε 'δεν μπορω εγω να το πω αυτο,αν με ρωτησουν θα τους πω οτι εγω την Ελλαδα μας θα υποστηρίξω' -
Δεν με ενδιαφέρει αν πούνε ψέματα, φτάνει να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ για να ελληνοποιηθούν.
-
ας αποκτησουμε, για αρχη, μεταναστευτικη πολιτικη, και μετα βλεπουμε.
προς το παρον η χωρα ειναι απλα ενα ξεφραγο χωραφι. -
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Μόνο ρωσσίδες.
αυτες ειδικα οχι
-
Έχεις χάσει πολλά?
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;