-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νονέ... μπορείς να αφαιρέσεις το Insignia από την ψηφοφορία? Νομίζω ότι είναι το σωστότερο που μπορεί να γίνει!Δε το αφαιρω, αλλωστε θα ηταν αδικο σε μελη μας που το ψηφισαν και τους αρεσει, απλα εχει γινει η σχετικη διευκρινηση.....
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Eγω παλι τιποτα γιατι λειπει το Passat CC...
Aυτη την στιγμη μαλλον 159 θα ψηφιζα, οσο και αν κανει εντυπωση σε μερικους, μια τετοια επιλογη απο την πλευρα μου...καθολου εντυπωση.. Κανεις δεν ειναι τελειος και υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης για ολους (τους αλλοθρησκους... )
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Eγω παλι τιποτα γιατι λειπει το Passat CC...
Aυτη την στιγμη μαλλον 159 θα ψηφιζα, οσο και αν κανει εντυπωση σε μερικους, μια τετοια επιλογη απο την πλευρα μου...καθολου εντυπωση.. Κανεις δεν ειναι τελειος και υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης για ολους (τους αλλοθρησκους... )
...στο θεμα της εμφανισης ΚΥΡΙΩΣ, εχει να κανει η επιλογη αυτη...
μεχρι εκει ομως...
(ισως και μτχ βεβαια -αν ειναι προσεγμενη- να την 'ψωνιζα' σε κανενα χρονο στα 22κ... ) -
No comments.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Αυτός που παίρνει Μ3 δε το παίρνει επειδή έχει μεγάλο πορτ-μπαγκάζ...αλλά για αυτά που προσφέρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Ρε αγόρι προσπάθησε να ενεργοποιήσεις την λογική παραγωγή σου, δεν μπορεί κάπου θα υπάρχει κάποιο ανενεργό mode...
Και αυτός που επιλέγει 159 έχει τα κριτήριά του και θα επιλέξει ο ίδιος το αν -τελικά- θα παραβλέψει τις αδυναμίες της προκειμένου να τα ικανοποιήσει. Είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να το καταλάβει κανείς αυτό; Και η Μ3 στο seg.D ανήκει, και ΌΧΙ δεν είναι απαραίτητο να έχει δεύτερο αυτοκίνητο ο ιδιοκτήτης της για τις καθημερινές του ανάγκες -οι περισσότεροι φίλοι-γνωστοί μου με Μ3, την χρησιμοποιούν καθημερινά, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην το κάνει και η πλειονότητα των κατόχων. Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ τύπος αγοραστή στη κατηγορία των seg.D, και η Alfa Romeo άσχετα με το αν το πέτυχε στο βαθμό που θα το επιθυμούσε με την 59, δεν κυνηγάει τον κλασικό, μούχλα οικογενειάρχη, που θα μετρήσει με τη μεζούρα τον χώρο αποσκευών και θα χτυπήσει τη ζάντα με το πόδι για να δει αν έχει κράτημα.
Δόξα τω Θεώ υπάρχουν ένα σωρό Avensis, Passat, Insignia κ.λπ για αυτή τη δουλειά. Θα υποδείξεις εσύ στην Alfa ότι ήταν λάθος η 159 και ότι το επόμενο D της πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρο και πρακτικό; Δεν αποτελεί βασική προτεραιότητά της κάτι τέτοιο, κατάλαβέ το.
Καταρχάς, δεν υποδεικνύω σε κανέναν, τίποτα.
Κατά δεύτερον γνωρίζω επίσης κόσμο με Μ3 (Ε46 και Ε92), με Μ5, με Μ6, με Ζ4Μ, με 335i κλπ και το 90% από αυτούς δεν τα χρησιμοποιούν καθημερινά (το γράφουν και άλλοι δύο πριν από μένα) στην δουλειά τους (εξαρτάται που βρίσκεται), δε το χρησιμοποιούν μέσα στη κίνηση σταμάτα-ξεκίνα, δε το βάζουν στα στενά της Αθήνας και της Καλλιθέας, δε το στριμώχνουν στο παρκάρισμα στην εφορία και στη τράπεζα και δε το καβαλάνε σε πεζοδρόμια γιατί δε βρίσκουν αλλού να το βάλουν στο κέντρο. Έχω γνωρίσει πολύ κόσμο με διαφόρου είδους BMW και έχω κάνει αρκετές κουβέντες καθώς είμαι σε δύο διαφορετικά club. Επίσης δεν είπα τη λέξη 'απαραίτητο'. Ούτε κι εγώ το ταλαιπωρώ έτσι. Αν είναι να κατέβω κέντρο θα πάρω το μετρό ή το 500άκι της γυναίκας μου. Αν είναι να πάω κάπου που δε θα βρω να παρκάρω, το ίδιο.
Η σύγκρισή σου με την Μ3 παραμένει κατά την άποψή μου άκυρη καθώς οι ανάγκες και η φιλοσοφία των δύο αυτοκινήτων και κυρίως το κοινό που απευθύνονται είναι εντελώς διαφορετικά καθώς είναι δύο διαφορετικά αυτοκίνητα. Το ένα είναι ειδικό μεσαίο με κύριο μέλημα την απόλυτα σπορ οδήγηση και το άλλο είναι ένα γενικό μεσαίο αυτοκίνητο με κύριο μέλημα την άνεση. Δηλαδή ο υποψήφιος ιδιοκτήτης της Μ3 θα πάει για να πάρει αυτό, συνειδητά καθώς αυτό και άλλα παρόμοια αυτοκίνητα υπάρχουν στις επιλογές του...έχει ήδη κάνει τις υποχωρήσεις του δηλαδή επιλέγοντας ένα τέτοιου τύπου αυτοκίνητο. Εντελώς διαφορετική σκέψη δηλαδή από τον οικογενειάρχη.
Στη μεσαία κατηγορία κατά κύριο λόγο ο αγοραστής θα κοιτάξει τους χώρους, το πως θα αποφασίσει είναι εντελώς διαφορετική ιστορία καθώς μπαίνουν στη μέση δεκάδες άλλοι παράγοντες οικονομικοί και μη. Επειδή κατά κύριο λόγο ο αγοραστής εδώ είναι και οικογενειάρχης, οι χώροι τον ενδιαφέρουν. Δε μιλάω ειδικά, μιλάω γενικά.
Δε κατηγόρησα την 159, αυτή ψήφισα...απλά δεν έχει τους χώρους που έχουν τα άλλα οικογενειακά της κατηγορίας (από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα) με ότι καλό η κακό συνεπάγεται αυτό. Τώρα αν κάποιος θα τα παραβλέψει, αυτό είναι άλλο θέμα...απλά πρέπει να παραδεχθούμε (όπως γράφτηκε και πιο πριν) ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία, άλλα έρχονται σε πρώτη φάση αυτό είναι όλο και αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω.
-
Ρε 120 προσπάθησε μια φορά να καταλάβεις τι ακριβώς σου λέει ο συνομιλητής σου...
Σπορτ μπερλίνα είναι και η Μ3 -έστω σε ΆΛΛΟ επίπεδο-, σπορτ μπερλίνα και η 159. Το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των αγοραστών τους ενδιαφέρεται κυριότατα για ΆΛΛΟΥΣ τομείς και πολύ λιγότερο για τους χώρους και την πρακτικότητα, άσχετα αν οι μεν δίνουν 90Κ και οι δε 30. Για εκείνους που δίνουν βαρύτητα στην πρακτικότητα και τους χώρους υπάρχουν άλλες καλύτερες επιλογές στην ΊΔΙΑ, μεσαία κατηγορία (seg. D) ή και ακόμα καλύτερες σε άλλες κατηγορίες (MPV).
YΓ. Μ' αρέσει ο διαχωρισμός μεταξύ ιδιοκτήτη Μ3 και οικογενειάρχη... Προφανώς οι δύο αυτές ιδιότητες είναι αδύνατον να συνυπάρξουν...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Ρε 120 προσπάθησε μια φορά να καταλάβεις τι ακριβώς σου λέει ο συνομιλητής σου...Σπορτ μπερλίνα είναι και η Μ3 -έστω σε ΆΛΛΟ επίπεδο-, σπορτ μπερλίνα και η 159. Το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των αγοραστών τους ενδιαφέρεται κυριότατα για ΆΛΛΟΥΣ τομείς και πολύ λιγότερο για τους χώρους και την πρακτικότητα, άσχετα αν οι μεν δίνουν 90Κ και οι δε 30. Για εκείνους που δίνουν βαρύτητα στην πρακτικότητα και τους χώρους υπάρχουν άλλες καλύτερες επιλογές στην ΊΔΙΑ, μεσαία κατηγορία (seg. D) ή και ακόμα καλύτερες σε άλλες κατηγορίες (MPV).
YΓ. Μ' αρέσει ο διαχωρισμός μεταξύ ιδιοκτήτη Μ3 και οικογενειάρχη... Προφανώς οι δύο αυτές ιδιότητες είναι αδύνατον να συνυπάρξουν...
Μα αφού δε μπορείς να καταλάβεις το πιο απλό ρε συ! Καταρχάς είναι διαφορετικά αυτοκίνητα. Το ένα είναι Coupe και το άλλο 4θυρο.
Το θέμα μας δεν είναι σε τι κατηγορία βρίσκονται, αλλά πιο είναι το κοινό τους! Έχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ αγοραστές και κυριότερα απ'όλα διαφορετικό αριθμό εναλλακτικών επιλογών. Αλλιώς αποφασίζει ο οικογενειάρχης που ψάχνει μεγαλύτερο αυτοκίνητο να βάλει τη φαμίλια και έχει να δώσει μέχρι 30Κ ευρώ (+/- 10%) και αλλιώς ο petrolhead που έχει 100.000 ευρώ στην άκρη. Δε το καταλαβαίνεις αυτό? Μιλάμε για εντελώς διαφορετικού επιπέδου 'υποχωρήσεις' γιατί πολύ απλά στη περίπτωση της Μ3 ο άλλος είναι συνειδητοποιημένος τι πάει να πάρει...δε κοιτάει στην αγορά να δει τι χωράει τη φαμίλια και αν χωράει στη τσέπη του, πόσες δόσεις βγάζει, αν είναι άτοκες, αν βγαίνει σε μπλε ή αν έχει στάνταρ 17άρες.
Ο αγοραστής της Μ3 κοιτάει ένα συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς, συγκεκριμένα αυτοκίνητα, με συγκεκριμένες δυνατότητες. Αυτά είναι το S4, S5, C63 AMG κ.α τέτοια μετρημένα στη μια παλάμη. Προφανώς δεν τον ενδιαφέρουν οι χώροι και η άνεση γιατί κοιτάει και θέλει συνειδητά αυτά τα αυτοκίνητα, άρα by default οι επιλογές του είναι ΣΑΦΩΣ περιορισμένες.
Από την άλλη...τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν ΠΟΛΥ περιορισμένο και συνειδητοποιημένο κοινό.
Η κατηγορία που ανοίκει η 159 και το κοινό που την αγοράζει είναι ΣΑΦΩΣ μεγαλύτερο με ΠΟΛΥ περισσότερες επιλογές.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Προφανώς δεν τον ενδιαφέρουν οι χώροι και η άνεσηΑκριβώς αυτό συμβαίνει και με αυτόν που θέλει 159.
Δεν καταλαβαίνω που είναι το μπέρδεμα ή γιατί θα πρέπει η 159 να γίνει ακόμα ένα Passat.
-
Θα συμφωνησω με το Νικο.
Προσωπικα θα υποστηριζα τα ιδια ακομα και αν μιλουσαμε για Μ3 sedan.
Ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικο το κοινο, και εν πασει περιπτωσει, ειναι
αλλη και οχι αντιστοιχη η αναλογια του ΑΛΛΟΥ κοινου που θετει ο paimei.
Δεν ειναι sport Μπερλινα και το ενα και το αλλο.
Sport μπερλινα ειναι η 159, hardcore μπερλινα ειναι η Μ3 sedan.
4πορτα, στα 4.5μετρα μηκος με 350-450ps δεν υπαρχουν πολλα, μαλλον ελαχιστα ειναι, και εκει οι δυνατοτητες για διεκδικηση μεγαλων χωρων-εξτρα αναγκων ειναι σαφως πιο
περιορισμενη σε σχεση με μια sport Μπερλινα των 30κ -200ps , οπου υπαρχει μεγαλυτερη ποικιλια και δυνατοτητα επιλογης σε παρομοιο οδηγικο υφος-αναγκες... -
+Μ3 saloon vs Enzo!
-
πηρε ψηφο!!πηρε ψηφο!!! επιτελους
καμια ψηφοφορια για τις υπολοιπες κατηγοριες που εχουν μεινει θα κάνουμε?
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
περιορισμενη σε σχεση με μια sport Μπερλινα των 30κ -200ps , οπου υπαρχει μεγαλυτερη ποικιλια και δυνατοτητα επιλογης σε παρομοιο οδηγικο υφος-αναγκες...
Και ποια είναι αυτά τα μοντέλα;
-
Να αποκαλυφθεί άμεσα ..... ο ψηφοφόρος ,
Να εντοπιστεί ,
και
Να προστατευθεί , -
Καταρχήν μια εξέταση στον οφθαλμίατρο θέλει.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Βρε τοσο δυσκολο ειναι να γινουν πεντε πραγματα κατανοητα..?
Το octavia 5 ειναι μικρομεσαιο με κωλο..εχει το μεταξονιο του golf αλλωστε, με την ιδια λογικη δεν εβαλα τα lancer,cruze,corolla,s40..Eίναι δυνατόν μια εταιρεία με παράδοση στα οικογενειακά μεσαία αυτοκίνητα όπως η Volvo να μην είναι στη δημοσκόπηση; Κάποια πράγματα αδυνατώ να τα καταλάβω...Αν είμασταν εδώ πριν την παρουσίαση της νέας C-Class, θα λέγατε ποτέ ότι η C-Class είναι μικρομεσαίο μοντέλο; Ή θα το λέγατε ποτέ για μια 3άρα του 2005-6 που έχει το ίδιο ακριβώς μήκος με το S40 που απλά τυχαίνει να είναι στην αγορά από τα τέλη του 2003;Ή για μια 156 και μία Lybra; Mα όχι αυτά είναι μεσαία...αυτή θα ήταν η απάντηση....Το ίδιο ισχύει και για την Οctavia, η οποία ως οικογενειακό μεσαίο αυτοκίνητο θα έπρεπε να είναι στη δημοσκόπηση... Ο τρόπος αναφοράς και σύγκρισης του συντάκτη της δημοσκόπησης του S40 με Cruze και Lancer δε μου δείχνει καμία καλή πρόθεση.
Αλλά το γεγονός ότι είναι εκτός μια εταιρεία η οποία έχει τα τελευταία χρόνια το 6%-8% της συγκεκριμένης αγοράς είναι τουλάχιστον παράλογο...
Το μεταξόνιο της 156 ήταν 2.59 και της 159 είναι 2.7, του S40 είναι 2.64. Αλλά αυτό δεν αποτελεί κριτήριο...είναι σα να μου λες ότι επειδή δεν έχει μεγάλο χώρο αποσκευών το βγάζω εκτός. Και θα διαφωνήσω με τον Volvoδία σε αυτή την περίπτωση.Από κει και πέρα, οι ιδιοκτήτες C30 και S40 μπορούν να είναι περήφανοι που σκάσανε του κόσμου τα λεφτά για ένα Focus 3d/4d με περιποιημένο εσωτερικό
Τα περί παθητικής ασφάλειας τ' ακούω βερεσέ, μιας και όλοι οι κατασκευαστές που σέβονται τον εαυτό τους μαζεύουν τα 5 αστέρια του Euro NCAP, ενώ στην ενεργητική τα μεν C30 και S40 πατάνε στην καλή δουλειά της Ford στην ανάρτηση (εξαιρετική, πράγματι), αλλά δεν έχουν ένα μοτέρ της προκοπής (το Τ5 είναι για λίγους, καίει πολύ, στις 5.000 έχει λαχανιάσει και το στήσιμο δεν ακολουθεί), τα δε μεγαλύτερα είναι φορτωμένα με ένα σωρό ηλεκτρονικά, μπας και μπορέσουν και περάσουν τις υπερτροφοδοτούμενες ροπές στο δρόμο. Ο ανταγωνισμός είναι ήδη αιώνες μπροστά, και το αυτό ισχύει για τα SUV.
Οπότε... Volvo; για ποιο λόγο; Γιατί σου αρέσει να το βλέπεις; Πάσο. Άλλον δε βλέπω.
ΥΓ: πριν ρωτήσει κανείς, εννοείται ότι δεν υπάρχει Volvo που να μην έχω οδηγήσει, πριν πιάσω πληκτρολόγιο να γράψω.
Όσο για τον αρχηγό 'Κrusestern' αφού ξέρει καλά όλα τα αυτοκίνητα και κατηγορεί τα Volvo για τους κινητήρες τους να του υπενθυμίσω ότι οι Ευρωπαίοι αγοράζουν diesel και δε νομίζω οι diesel κινητήρες που χρησιμοποιούν τα Volvo ότι υστερούν σε κάτι. Επίσης για τους κινητήρες βενζίνης ότι πέραν του 2.5Τ υπάρχει και ο 2.4 με τα 170 άλογα και ο 2.0Τ με τα 185 για τα μεσαία μοντέλα ενώ για τα μεγάλα υπάρχουν ο 3.0Τ, ο 3.2 και ο 4.4V8....Και αυτούς τους κινητήρες αγοράζουν οι αγορές που δεν προτιμούν diesel. Οι 1.6, 1.8 και 2.0 βενζίνης υπάρχουν κυρίως για τις αγορές της ανατολικής Ευρώπης και τη δική μας αλλά ακόμα περισσότερο για να συγκρατήσουν τις μέσες εκπομπές CO2.... Και τα SUV της Volvo αν είναι τόσο χάλια όσο λες γιατί πάντα βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων μεταξύ των μοντέλων της εταιρείας. Γιατί το 1/5 των πωλήσεων της Volvo προήλθε το 2009 από το XC60;
Και εδώ μιλάμε για ομορφιά και όχι για κινητήρες και συνεπώς κανένα από τα στοιχεία που βάζεις στα δικά σου κριτήρια δεν ταιριάζουν σε αυτή τη δημοσκόπηση....Καταλαβαίνω ότι πρέπει να υπερασπιστείς τη λογική των 4Τ για την ενεργητική ασφάλεια και την αντίστοιχη απαξίωση στην παθητική επειδή προσθέτει βάρος, καταλαβαίνω ότι ο sport χαρακτήρας των αυτοκινήτων είναι που έφτιαξε αυτό το περιοδικό αλλά όλα έχουν και κάποια όρια... Επίτρεψέ μας να έχουμε μια διαφορετική οπτική γωνία...ξέρω ότι θα ήθελες να μην υπάρχει και να μην είναι πολύ ενεργό στο φόρουμ των 4Τ, ένα φόρουμ εταιρείας όπως η Volvo, αλλά τι να κάνουμε....Τέλος δε θα ψήφιζα σε καμιά περίπτωση το S40 ούτε το S60 αυτή τη στιγμή ως τα πιο όμορφα μεσαία, αλλά έπρεπε ένα από τα μοντέλα αυτά να υπάρχει στη δημοσκόπηση, να τηρούνται και κάποια προσχήματα....
-
Αφού δεν θα το ψήφιζες ούτε εσύ (ο πιο ορκισμένος Βολβάκιας) γιατί σκας;
-
fanboyzzzzz
ας συγκρατήσουμε αυτό ως epic της ημέρας (και όχι, δεν ειρωνεύομαι)
'ξέρω ότι θα ήθελες να μην υπάρχει και να μην είναι πολύ ενεργό στο φόρουμ των 4Τ, ένα φόρουμ εταιρείας όπως η Volvo, αλλά τι να κάνουμε....'
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αφού δεν θα το ψήφιζες ούτε εσύ (ο πιο ορκισμένος Βολβάκιας) γιατί σκας;δε νομίζω ότι ο θαυμαστής μιας καινούριας Lancia Delta, της Mito, της CLS και πολλών άλλων μπορεί να ειπωθεί ορκισμένος Volvάκιας...να ορισμένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα των τελευταίων ετών....
Aλλά ένα αμάξι δεν είναι μόνο ομορφιά, διαφορετικά η Alfa θα κυριαρχούσε στους δρόμους... -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Αφού δεν θα το ψήφιζες ούτε εσύ (ο πιο ορκισμένος Βολβάκιας) γιατί σκας;
δε νομίζω ότι ο θαυμαστής μιας καινούριας Lancia Delta, της Mito, της CLS και πολλών άλλων μπορεί να ειπωθεί ορκισμένος Volvάκιας...να ορισμένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα των τελευταίων ετών....
Aλλά ένα αμάξι δεν είναι μόνο ομορφιά, διαφορετικά η Alfa θα κυριαρχούσε στους δρόμους...Aφου το θεμα ειναι για το πιο ομορφο
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Όσο για τον αρχηγό 'Κrusestern' αφού ξέρει καλά όλα τα αυτοκίνητα και κατηγορεί τα Volvo για τους κινητήρες τους να του υπενθυμίσω ότι οι Ευρωπαίοι αγοράζουν diesel και δε νομίζω οι diesel κινητήρες που χρησιμοποιούν τα Volvo ότι υστερούν σε κάτι.Κανείς δεν είπε το αντίθετο για τους ντίζελ.
Επίσης για τους κινητήρες βενζίνης ότι πέραν του 2.5Τ υπάρχει και ο 2.4 με τα 170 άλογα...
Ναι, σκέτη ευκαιρία
και ο 2.0Τ με τα 185 για τα μεσαία μοντέλα ενώ για τα μεγάλα υπάρχουν ο 3.0Τ, ο 3.2 και ο 4.4V8....
... ο οποίος δίλιτρος ΤΙ ακριβώς έχει να πει στον 2.0 TFSI της VW-Audi; Στον 1750 TBi της Alfa;
Στους γερμανικούς V6 και V8, ΤΙ ακριβώς έχουν να αντιπαρατάξουν τα μεγάλα μοτέρ της Βόλβο; Ακόμα και οι Ιάπωνες, με παράδοση στα μικρά κυβικά, έχουν σχετικά μεγάλους ατμοσφαιρικούς V6 που σκοτώνουν (από τον 2,5άρη της Λέξους, ως τη μοτερούκλα του Honda Legend και τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 3,7 V6 της Νίσαν που κινεί τα Infiniti και 370Z).Οι 1.6, 1.8 και 2.0 βενζίνης υπάρχουν κυρίως για τις αγορές της ανατολικής Ευρώπης και τη δική μας αλλά ακόμα περισσότερο για να συγκρατήσουν τις μέσες εκπομπές CO2....
Αυτούς τους κινητήρες στηλιτεύω περισσότερο. Εφόσον τα C30 και τα S40 που κυκλοφορούν (όσα κυκλοφορούν δλδ...) ανάμεσά μας είναι κυρίως 1.6 και 1.8, αυτά είμαι υποχρεωμένος να κρίνω. Όταν (και αν) τα Volvo φορέσουν τον καινούριο 1.6 τούρμπο της Ford (πρέπει να είναι πολύ καλός), το ξανασυζητάω. Ως τότε, ο ανταγωνισμός είναι μακρυά, σε αυτό το εύρος ισχύος.
Και τα SUV της Volvo αν είναι τόσο χάλια όσο λες γιατί πάντα βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων μεταξύ των μοντέλων της εταιρείας. Γιατί το 1/5 των πωλήσεων της Volvo προήλθε το 2009 από το XC60;
Όπως τα λες: των πωλήσεων της εταιρείας. Όχι της κατηγορίας. Και δεν είπα ότι είναι χάλια (μια χαρά είναι), αλλά ο ανταγωνισμός ΚΑΙ ΕΔΩ έχει καλύτερες προτάσεις, είτε μας αρέσει είτε όχι. Μια χαρά είναι το XC60, αλλά πόσοι θα το προτιμούσαν από μια ωραία τρίλιτρη Χ3/Χ5/Χ6; Από μια GLK/ML; Από ένα Lexus RX; (ούτε καν δικαιολογεί το όνομα SUV, αλλά πούλησε και πουλάει σαν ζεστό ψωμί). Βάλε δίπλα στο XC60 ένα απο τα καινούρια Infiniti, μπες και οδήγησέ τα την ίδια μέρα, στην ίδια διαδρομή, και έλα να τα πούμε πάλι
Και εδώ μιλάμε για ομορφιά και όχι για κινητήρες και συνεπώς κανένα από τα στοιχεία που βάζεις στα δικά σου κριτήρια δεν ταιριάζουν σε αυτή τη δημοσκόπηση....
Το σημειώνω κι εγώ ο ίδιος πιο πάνω: είμαστε εντελώς οφτόπικ
Καταλαβαίνω ότι πρέπει να υπερασπιστείς τη λογική των 4Τ για την ενεργητική ασφάλεια και την αντίστοιχη απαξίωση στην παθητική επειδή προσθέτει βάρος, καταλαβαίνω ότι ο sport χαρακτήρας των αυτοκινήτων είναι που έφτιαξε αυτό το περιοδικό αλλά όλα έχουν και κάποια όρια...
Ωπ! Φάουλ!
Έγραψα:* 'τη στιγμή που ΟΛΟΙ οι premium (και μη) κατασκευαστές παίρνουν τα 5 αστέρια του Euro NCAP, γιατί να κάνω θεό την παθητική ασφάλεια των Volvo;'*... που σημαίνει ότι δεν την απαξιώνω, αλλά δεν θα προτιμούσα ένα Volvo μόνο γι' αυτό.
Επίτρεψέ μας να έχουμε μια διαφορετική οπτική γωνία...ξέρω ότι θα ήθελες να μην υπάρχει και να μην είναι πολύ ενεργό στο φόρουμ των 4Τ, ένα φόρουμ εταιρείας όπως η Volvo, αλλά τι να κάνουμε....
Δευτερο φάουλ, σοβαρότερο!
Εννοείται ότι το 4tforum είναι εξ ορισμού ο δικτυακός τόπος στο ίντερνετ που επιτρέπει τη διαφορετική άποψη. Και, αντιθέτως με ό,τι πιστεύεις, χαίρομαι ιδιαιτέρως που το βολβοφόρουμ εδώ μέσα τα πάει πολύ καλά, όπως χαίρομαι όταν βλέπω κίνηση σε οποιοδήποτε άλλο θρεντ. Μη με (μας) αδικείςΤέλος, για ακόμη μια φορά παρακαλώ να σταματήσει το οφτόπικ (για το οποίο σίγουρα έχω κι εγώ ευθύνη) σε ένα θέμα... ομορφιάς όπως είναι το παρόν. Θενξ.
Το πιο ομορφο ΜΕΣΑΙΟ..