-
Εντάξει δεν ειναι ακριβώς έτσι , με 7500 αγοράζεις τις μετρητοις ένα νέο Swift ίδιας χρονολογιας με ίσως καλύτερα εξτρά ή κάτι άλλο καλύτερο και συνεχίζεις να πληρώνεις τις δόσεις όπως θα έκανες ή χρησιμοποιείς μέρος για να αγοράσεις κάτι φτηνότερο και αποπληρώνεις Μέρος του δανείου για να ελαφρώσεις λίγο από τις δόσεις.
-
Δεν το έθεσα ίσως σωστά. σίγουρα δεν τους απασχολούν οι δόσεις μου (αν και εγώ πρεπει να εξοφλήσω το δάνειο για να γίνει άρση παρακράτησης και να πάρουν αυτοί το αμάξι). έμενα δεν με ικανοποιούν τα 7500 ως αξία του αυτοκινήτου. στο autoscan, autotriti, αγγελίες κτλ βλέπω παντού παραπάνω ποσά. τέσπα μου είπε ο ασφαλιστής μου πως αν στείλω εξώδικο σίγουρα θα ξαναεξετάσουν την υπόθεση και θα προσφέρουν παραπάνω γιατι θέλουν να τα επιλύουν εξωδικαστικώς.
-
Ο χρήστης περσα έγραψε:
το swift ειναι του 2009. θεωρώ πως αδικούμαι γιατί τα 7.500 δεν θα τα παρώ στο χέρι καθότι χρωστάω ακόμη και στην τράπεζα.
Και να μην τράκαρες, πάλι θα χρωστούσες. Και είναι καθαρά δικό σου πρόβλημα, και όχι της ασφαλιστικής
και με 3000 δεν παίρνω ούτε πατίνι .
Δίνεις τα 3000 που σου μένουν προκαταβολή, και βάζεις 4500 δάνειο-γραμμάτεια για να πάρεις ΙΔΙΟ
Το κυριότερο βέβαια είναι ότι απο την στιγμή που δεν έφταιγα για το τροχαίο γιατι να ζημιωθώ;;;
Πουθενά δε ζημιώνεσαι. Αγοράζεις ισάξιο αν όχι καλύτερο αμάξι από αυτό που είχες. Τι θέλεις να κάνει η ασφαλιστική; Να σου πάρει αμάξι και να πληρώσει και το δάνειο που χρωστάς;;; Μήπως έχεις και κανένα διακοποδάνειο, να πληρώσει και εκείνο;;
είχα εγώ σκοπό να πουλήσω το αμαξι μου; όχι. άρα γιατι να δεχτώ τέτοια μείωση της αξίας που το αγόρασα.
Την δέχεσαι, ή δεν τη δέχεσαι είναι δικό σου πρόβλημα. Το αμάξι σου πριν το ατύχημα έχει αυτήν την μείωση.
Δικηγόρο θα είχα και τζάμπα μάλιστα (ελάχιστα ίσως για τα γραμμάτια) άλλα με τρομοκρατούν διάφοροι που μου λένε περί πτώχευσης της ασφαλιστικής, κουρέματος κτλ κτλ. θα δοκιμάσω μάλλον με εξώδικο...
Και θα χεστούν πάνω τους... Είναι οι ασφαλιστικές απατεώνες, αλλά τι ακούν και αυτονών τα αυτιά....Δεν το έθεσα ίσως σωστά. σίγουρα δεν τους απασχολούν οι δόσεις μου (αν και εγώ πρεπει να εξοφλήσω το δάνειο για να γίνει άρση παρακράτησης και να πάρουν αυτοί το αμάξι). έμενα δεν με ικανοποιούν τα 7500 ως αξία του αυτοκινήτου. στο autoscan, autotriti, αγγελίες κτλ βλέπω παντού παραπάνω ποσά. τέσπα μου είπε ο ασφαλιστής μου πως αν στείλω εξώδικο σίγουρα θα ξαναεξετάσουν την υπόθεση και θα προσφέρουν παραπάνω γιατι θέλουν να τα επιλύουν εξωδικαστικώς.
Πάνε σήμερα με 7500€ στο χέρι να δεις τι αμάξι παίρνεις.
Ο ασφαλιστής σου, σου λέει βλακείες. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ολόκληρα νομικά τμήματα. Ο δικηγόρος δεν θα τους κοστίσει τίποτα. Ίσα-ίσα θα καθηστερήσουν και 3-4 χρόνια τα λεφτά σου. -
Οχι ακριβως, γιατι αν υπαρχει βασιμη περιπτωση να της επιδικαστει το παραπανω ποσο, θα το παρει κ με τοκο που θα 'γραφει' απο τη μερα της αγωγης. Που σημαινει οτι οταν δουν νομικες κινησεις (= εχει σκοπο να ασχοληθει σοβαρα με το θεμα), ισως κανουν πισω, το ξανασκεφτουν κ προσφερουν περισσοτερα.
Ολα αυτα ξαναλεω αν θεωρησουν οτι υπαρχει βασιμη περιπτωση να δικαιωθει. Τωρα τις προσφερουν 7500 γιατι τα τηλεφωνηματα ειναι τσαμπα, κ οσο το συζητανε στο μιλητο, εχουνε να λενε.
-
Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να της επιδικαστεί μεγαλύτερο επιτόκιο, από αυτό που τοκίζει η ασφαλιστική τα χρήματά της. Καμιά περίπτωση να την συμφέρει να το φτιάξει(θα της το πούνε αν επιμείνει), γιατί η αξία από ένα τρακαρισμένο αλλά επισκευασμένο swift είναι πολύ κάτω από 7500€. Οι ασφαλιστικές έχουν νομικά τμήματα που πληρώνονται με μισθό. Κλάιν μια υποθεση παραπάνω για αυτούς. Η φίλη μας, ειδικά αν δεν έχει κάλυψη για δικαστικες δαπάνες, πόσα παραπάνω θα κερδίσει ώστε να καλύψει τη διαφορά;
Και τελευταίο και σημαντικότερο. Αυτά τα 2-3 χρόνια που θα τραβήξει η υπόθεση, πως ακριβως θα μετακινείται; Μη γράψει κανείς:'θα νοικιάσει αυτοκίνητο και θα περάσει στην αποζημείωση και την μίσθωση', γιατί θα γελάσει κάθε πικραμένος.
Οι ασφαλιστική έχει το περιθώριο μακράς αναμονής. Κάτι που δεν το έχει ο αντίδικος, και αυτό το γνωρίζουν.
Και μιλάμε ότι δίνουν 7500€. Με αυτά τα χρήματα ΑΝΕΤΑ αγοράζεις ίδιο swift ΚΑΙ ατρακάριστο. -
Εγω αλλο εννοουσα. Μηπως με την αποστολη εξωδικου κ απειλη μηνυσης (ή και καταθεσης της, ποσο εχει παει το χαρτοσημο?), δουν οτι μιλαει σοβαρα κ της προσφερουν κατι σαφως καλυτερο απο τα 7500 (πχ 8000) χωρις να χρειαστει να φτασει μεχρι το δικαστηριο? Σαφως για 1 χιλιαρικο δεν αξιζει να τραβηξει ΟΛΗ τη διαδικασια.
Εγω πριν 1,5 χρονο περιπου σε αποζημιωση αλλαγης προφυλακτηρα (ζημια περιπου 400ε), με την τηλεφωνικη απειλη κ μονο της νομικης οδου πηρα 67ε περισσοτερα. Η ασφαλιστικη του θυτη ηθελε να μου δωσει 75ε λιγοτερα απο τα ~400 'λογω παλαιοτητας', κ εβαλα το δικηγορο μου κ τους τηλεφωνησε κ τους ειπε πολυ απλα οτι αφου ετσι κ αλλιως εγω εχω ηδη πληρωσει απο την τσεπη μου τη ζημια, θα ασχοληθει εκεινος κ θα παιδευονται για 75ε + εξοδα, κ την επομενη μερα με πηραν κ μου ειπαν οτι θα μου κοψουν μονο 8ε για καποιο χαρτοσημο, αρα εβαλα στην τσεπη μου 67ε περισσοτερα (75ε ηθελαν να κοψουν, 8 εκοψαν).
-
Άλλο η παλαιότητα, και άλλο αυτό.
Και ξέρουν πολύ καλά(αυτή είναι βασικά η δουλειά τους), ότι δεν θα πας δικαστικά για 500€ στα δικαστήρια χάνοντας ουσιαστικά το αυτοκίνητό σου για 2-3 χρόνια.
Αλλά ξαναλέω. Τα 7500€ είναι πολύ καλά χρήματα για swift 3ετίας, με τη σημερινή αγορά στα μεταχειρησμένα. Πριν 4-5 χρόνια θα ήταν λίγα. -
κυρ80 δεν νομίζω πως υπήρχε κανένας λόγος να ειρωνεύεσε (π.χ. με το διακοποδανειο κτλ.) εγώ απλά ανέφερα την όλη κατάσταση για να γνωρίζουν πως είναι τα πραγματα όσοι ήθελαν να μου προσφέρουν μια ουσιαστική απάντηση και βοήθεια στο θέμα... και για την ιστορία, οι ασφαλιστικές δεν θελουν να παει στα δικαστηρια καμία υπόθεση. ήδη με ένα εξώδικο ανεβηκε η προσφορά ενα χιλιαρικο και συνεχίζουμε. λοιπόν ας μην γραφει ο καθένας ότι του καπνίσει κ ας μιλούν ανθρωποι απο εμπειρία κτλ.
-
Ο χρήστης περσα έγραψε:
κυρ80 δεν νομίζω πως υπήρχε κανένας λόγος να ειρωνεύεσε (π.χ. με το διακοποδανειο κτλ.) εγώ απλά ανέφερα την όλη κατάσταση για να γνωρίζουν πως είναι τα πραγματα όσοι ήθελαν να μου προσφέρουν μια ουσιαστική απάντηση και βοήθεια στο θέμα... και για την ιστορία, οι ασφαλιστικές δεν θελουν να παει στα δικαστηρια καμία υπόθεση. ήδη με ένα εξώδικο ανεβηκε η προσφορά ενα χιλιαρικο και συνεχίζουμε. λοιπόν ας μην γραφει ο καθένας ότι του καπνίσει κ ας μιλούν ανθρωποι απο εμπειρία κτλ.Τι εγραψα εγω πιο πανω? Η ασφαλιστικη κανει μικρη προσφορα ελπιζοντας οτι θα καθαρισουν ετσι, στο μπλα μπλα δεν κανουν τιποτα παραπανω γιατι το μπλα μπλα ειναι τσαμπα, κ μολις δουν οτι κ το θυμα θα ασχοληθει σοβαρα με το θεμα αλλαζουν τακτικη. Χωρις καν να φτασει στα δικαστηρια μετα απο Χ χρονια.
-
Καλησπέρα,
να ρωτήσω κάτι;Τράκαρα με το αυτοκίνητο (ευτυχώς) με μόνο υλικές ζημιές (πάλι ευτυχώς). Υπέγραψε θετική δήλωση ο άλλος οδηγός (διασταύρωση χωρίς σηματοδότηση, ήμουν από δεξιά). Το αυτοκίνητό μου είναι του 06/2008. Υπάρχουν κάποιοι συντελεστές παλαιότητας για επισκευή με καινούρια γνήσια ανταλλακτικά;
Οι συντελεστές υπάρχουν κάπου ή προσδιορίζονται με κάποιο άλλο τρόπο; γνωρίζουμε αν χτυπάνε και στην εργασία εξουσιοδοτημένου συνεργείου ή επιβάλλονται μόνο στα ανταλλακτικά; -
Δε νομίζω να παίζει μεγάλο ρόλο η παλαιοτητα. Ο πατέρας ενός φίλου μου με Saab 9-5, που του το τρακαρανε το αμάξι παρκαρισμένο, το πήγε για φτιάξιμο στα κεντρικά της Saab στην Αθήνα ενώ το ατύχημα έγινε στο Αίγιο. Και το αμάξι τότε να ήταν 9-10 χρονών.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Καλησπέρα,
να ρωτήσω κάτι;Τράκαρα με το αυτοκίνητο (ευτυχώς) με μόνο υλικές ζημιές (πάλι ευτυχώς). Υπέγραψε θετική δήλωση ο άλλος οδηγός (διασταύρωση χωρίς σηματοδότηση, ήμουν από δεξιά). Το αυτοκίνητό μου είναι του 06/2008. Υπάρχουν κάποιοι συντελεστές παλαιότητας για επισκευή με καινούρια γνήσια ανταλλακτικά;
Οι συντελεστές υπάρχουν κάπου ή προσδιορίζονται με κάποιο άλλο τρόπο; γνωρίζουμε αν χτυπάνε και στην εργασία εξουσιοδοτημένου συνεργείου ή επιβάλλονται μόνο στα ανταλλακτικά;Στην εργασία δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις, ή τουλάχιστον δε μου έχει τύχει ποτέ (Φοίνικας με αυτοκίνητο 20ετίας πλέον).
Για τι ύψος ζημιάς (βάσει πραγματογνωμοσύνης) μιλάμε; -
Δεν ξέρω υπολογίζω μεταξύ 1500-2000 ευρω ζημιά. Αυριο θα μάθω περισσότερα.
-
Κανονικά δεν υπάρχει έκπτωση λόγω παλαιότητας και λοιπές βλακείες. Αυτό που γίνετε είναι σου λένε πχ 2000 το τιμολόγιο πάρε 1700 λόγω παλαιότητας αν θέλεις σου λέει αλλιώς κάνε δικαστήριο και όταν βγει τα λέμε. Από την πλευρά σου λες να κάνω δικαστήριο, να πληρώσω και άλλα λεφτά και να περιμένω..... οπότε ουσιαστικά σε κάνουν να δεχτείς. Κάτι που κάνανε παλιότερα - δεν ξέρω αν ακόμη ισχύει - σου έλεγε η ασφαλιστική 10% μείωση λόγω παλαιότητας. Οπότε γινότανε συνεννόηση με το μαγαζί με τα ανταλλακτικά να γραφτεί μια εικονική έκπτωση στο τιμολόγιο και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Δλδ πχ πραγματική αξία τιμολογίου 100 € έγραφαν 111€ αρχική - έκπτωση 10% χοντρικά 100€ οπότε έπαιρνες ουσιαστικά τα λεφτά σου και η ασφάλεια ήταν ευχαριστημένη.
Για τα συνεργαζόμενα που είπες μπορείς να πας όπου θέλεις αλλά πρέπει να πληρώσεις και να περιμένεις, ενώ στο συνεργαζόμενο απλά πας το αυτοκίνητο υπογράφεις την εξουσιοδότηση και δεν ασχολείσαι τα βρίσκει το συνεργείο με την ασφάλεια. Κέρδος έχεις και εσύ και η ασφάλεια γιατί έχει ειδικές τιμές με τα συνεργαζόμενα.
-
Καλημέρα σε όλους,
Θα ήθελα να κανω μια ερώτηση μήπως γνωρίζει κάποιος.
Με τράκαραν και η ασφαλιστική του υπαίτιου δεν συμμετέχει σε φιλικό διακανονισμό και έτσι έχω πληρώσει εγώ τη ζημιά και περιμένω να αποζημιωθώ. Η αποζημίωση έχει εγκριθεί από την ασφαλιστική αλλά η πληρωμή καθυστερεί ενώ αρνούνται να μου δώσουν και ένα χρονικό πλαίσιο για το πότε θα ολοκληρωθεί.
Γνωρίζει κανείς τι υποχρέωση έχουν νομικά για το πότε θα πληρώσουν; Μπορούν να το τρενάρουν επ αόριστόν;
Ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης johnnyka έγραψε:
Καλημέρα σε όλους,Θα ήθελα να κανω μια ερώτηση μήπως γνωρίζει κάποιος.
Με τράκαραν και η ασφαλιστική του υπαίτιου δεν συμμετέχει σε φιλικό διακανονισμό και έτσι έχω πληρώσει εγώ τη ζημιά και περιμένω να αποζημιωθώ. Η αποζημίωση έχει εγκριθεί από την ασφαλιστική αλλά η πληρωμή καθυστερεί ενώ αρνούνται να μου δώσουν και ένα χρονικό πλαίσιο για το πότε θα ολοκληρωθεί.
Γνωρίζει κανείς τι υποχρέωση έχουν νομικά για το πότε θα πληρώσουν; Μπορούν να το τρενάρουν επ αόριστόν;
Ευχαριστώ πολύ.
Σε αντίστοιχη περίπτωση έκανα περίπου 3 μήνες να αποζημιωθώ από την Εθνική Ασφαλιστική.
Είχα βάλει δικηγόρο να τους τρέξει αλλά δεν έδωσαν δεκάρα. Γενικά ό,τι θέλουν κάνουν, αφού και να τους κυνηγήσεις νομικά χρειάζονται αιώνες για να πετύχεις κάτι. -
Aς ρωτήσω εδώ.
Στο L200 στην πίσω δεξιά πλευρά, δίπλα ακριβώς από το φανάρι πριν αρκετά χρόνια, το 'έξυσε' σε κάποιο τοίχο η αδερφή μου. Έχει ένα βαθούλωμα όσο 2 παλάμες του χεριού το οποίο μάλιστα στο πέρασμα του χρόνου έχει αρχίσει να σκουριάζει επικίνδυνα. Θέλω εδώ και καιρό να το φτιάξω αλλά τη μια λυπάμαι τα 100 ευρώ που μου ζητάνε, πότε λέω 'δε βαριέσαι μωρέ αγροτικό είναι δεν το έχω για μόστρα.
Πριν 1 μήνα περίπου συνέβει κάτι μαγικό. Ενώ ήμουν παρκαρισμένος στη δουλειά, ένας συνάδελφος πήγε να κάνει όπισθεν και μου τράκαρε το αγροτικό ακριβώς στο ίδιο σημείο και 5-10 πόντους πιο κάτω.
Έγινε δήλωση και τώρα απλά πρέπει να φτιάξω τη ζημιά. Θα δεχτεί εύκολα ο λαμαρινατζής να φτιάξει και τις 2 ζημιές?
Η δεύτερη ζημιά έχει μικρότερο βαθούλωμα, πιάνει τη μισή 'έκταση'. Λέτε να δεχτεί να κάνει τη 'μπουγάδα που θέλω χωρίς να βάλω το χέρι στη τσέπη ή έστω να μου το φτιάξει με τη λιγότερο δυνατόν επιβάρυνση?
Απόψεις? -
Εννοειται. Αν δε δεχτει ρωτα και αλλου. Εδω ο αλλος διαφημιζει ολοκληρο βαψιμο με 700
-
συνηθως η ασφαλεια θα σου πληρωσει μερος της ζημιας (ισωσς 50% της αξιας της) γιατι προυπηρχε χτυπημα το οποιο φαινετε απο την σκουρια που λες.
-
Πιαστο κι εσυ με το σφυρι ρε παιδι μου να φαινεται ενιαια η ζημια
Εδω καθρεφτη ξηλωσαν σε φιλο μου παρκαρισμενο, εφερε αλλο φιλο με φορτηγο και καναν και σκετσακι οτι τσακωνονται που του πηρε το καθρεφτη...
αποζημιωση μετα απο τρακαρισμα