-
Τόσα χρόνια λέμε όλοι εδω μέσα και διαβάζουμε και εκεί έξω πόσο μέτρια σχεδιαστικά είναι το Golf εξωτερικά και πόσο συντηρητικό μέσα .
Αλλα τόσα χρόνια μιλάμε για το εσωτερικό του Leon ή που θα είναι φθηνή αντιγραφή ,συντηρητικού προηγουμένης γενιάς του groupo ή που θα είναι χάλια σαν το υπάρχον . Υλικά και σχέδιο .Πως όλα αυτά ανατρέπονται τώρα δεν το καταλαβαίνω .
Άσε που ποστάρουν και φωτογραφίες μα καλά δεν το βλέπουν .
Μερικοί δεν παίζονται .Οσο αφορά το Renault ... τι να πώ σε λίγο καιρό θα τους ανταγωνιστεί επάξια.
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
ειπαμε ρε παιδια μερικοι ειναι οπαδοι αλλα οχι και ετσι !!! αλοιμονο αν εθελοτυφλουν τοσο πολυ που βλεπουν το εσωτερικο του Γκολφ και του Λεον ομορφο
Το Λεον βεβαια ειναι μια πολυ ποιοτικη και τιμια προταση αλλα το χαντακωνει το εσωτερικο του.το megane εχει μακραν το ποιο ομορφο εσωτερικο απο τα υπολοιπα που ανεφερες και ναι εχει και τα περιφημα μαλακα πλαστικα που για πολλους ειναι κριτηριο αγορας.
Προσωπικα θα περιμενα να δω απο κοντα και το καινουργιο Οπελ Αστρα που ερχεται πολλα υποσχομενοMegane και Astra ειναι η επιλογη μου
Μεταξύ μας τώρα το astra κάλο χρυσό αλλά μάλλον λίγο ξενέροτο δεν τεριάζει στις μικρές ηλικίες.
Ναι ενω το Γκολφ ταιριαζει γαντι στις μικρες ηλικες που ειναι γεματες ενεργεια !
-
Ο χρήστης bger έγραψε:
Κατά την ταπεινή μου γνώμη το πιο μοντέρνο και αέρινο έσωτερικό αυτή την περίοδο στην κατηγορία των μικρομεσαίων:κάτι στους αεραγωγούς , εκεί που είναι το κουμπί των αλάρμ δεν μου αρέσει , αλλά κατά τα άλλα είναι το πιο ευχάριστο/όμορφο της κατηγορίας...
δεν το έχω περιεργαστεί πολύ ώρα για ποιότητες κλπ(που στο κάτω κάτω δεν υπάρχει αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας -τιμής/μεγέθους που να μην είναι ποιοτηκό) αλλά όταν είσαι μποτιλιαρισμένος στην κίνηση, ένα φωτεινό και ευχάριστο εσωτερικό σου φτιάχνει την διάθεση
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
ειπαμε ρε παιδια μερικοι ειναι οπαδοι αλλα οχι και ετσι !!! αλοιμονο αν εθελοτυφλουν τοσο πολυ που βλεπουν το εσωτερικο του Γκολφ και του Λεον ομορφο
Το Λεον βεβαια ειναι μια πολυ ποιοτικη και τιμια προταση αλλα το χαντακωνει το εσωτερικο του.το megane εχει μακραν το ποιο ομορφο εσωτερικο απο τα υπολοιπα που ανεφερες και ναι εχει και τα περιφημα μαλακα πλαστικα που για πολλους ειναι κριτηριο αγορας.
Προσωπικα θα περιμενα να δω απο κοντα και το καινουργιο Οπελ Αστρα που ερχεται πολλα υποσχομενοMegane και Astra ειναι η επιλογη μου
Μεταξύ μας τώρα το astra κάλο χρυσό αλλά μάλλον λίγο ξενέροτο δεν τεριάζει στις μικρές ηλικίες.
Ναι ενω το Γκολφ ταιριαζει γαντι στις μικρες ηλικες που ειναι γεματες ενεργεια !
Δν θυμάμε να μίλισα πουθενά σε αυτό το τόπικ για golf το οποίο κάποτε απευθύνονταν σε νέους ανθρώπους αλλά σήμερα μάλλον μεγάλοσε και βάρυνε και αυτό μαζί με αυτούς
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Τόσα χρόνια λέμε όλοι εδω μέσα και διαβάζουμε και εκεί έξω πόσο μέτρια σχεδιαστικά είναι το Golf εξωτερικά και πόσο συντηρητικό μέσα .
Αλλα τόσα χρόνια μιλάμε για το εσωτερικό του Leon ή που θα είναι φθηνή αντιγραφή ,συντηρητικού προηγουμένης γενιάς του groupo ή που θα είναι χάλια σαν το υπάρχον . Υλικά και σχέδιο .Πως όλα αυτά ανατρέπονται τώρα δεν το καταλαβαίνω .
Άσε που ποστάρουν και φωτογραφίες μα καλά δεν το βλέπουν .
Μερικοί δεν παίζονται .Οσο αφορά το Renault ... τι να πώ σε λίγο καιρό θα τους ανταγωνιστεί επάξια.
+1
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Αλλα τόσα χρόνια μιλάμε για το εσωτερικό του Leon ή που θα είναι φθηνή αντιγραφή ,συντηρητικού προηγουμένης γενιάς του groupo ή που θα είναι χάλια σαν το υπάρχον . Υλικά και σχέδιο .Δε θυμάμαι κάποια γενιά Leon που το δικό του να ήταν αντιγραφή από εσωτερικό προηγούμενης μη σύγχρονής του γενιάς από το γκρουπ.
Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω...Αλλά γιατί τσακώνεστε;
Η αισθητική είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση.
Κανείς δε μπορεί να επιβάλλει σε κανένα τί θα του αρέσει. -
κανεις λαθος φιλε.
το ωραιο ειναι ωραιο και το ασχημο ειναι ασχημο.
υπαρχει και το μετριο και οπως και να το κανουμε το εσωτερικο του λεον αν δεν ειναι ασχημο ειναι τουλαχιστον μετριο αλλα σε καμια περιπτωση δεν το λες ομορφο.βεβαια αυτο βγαινει σε συγκριση με κατι αναλογο και ιδιας ηλικιας .
υπαρχει ομως και το διαχρονικα ομορφο,οπως το ταμπλο μιας 156.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μέχρι να αποφασιστεί πιο ταμπλό είναι καλύτερο ...Citroen C4 1.4 (Vtrs) 5θυρο (90 hp)- Καλό, πολύ καλό αλλά 3, 4 χρόνια πριν. Τώρα πια το θεωρώ ξεπερασμένο. Aftersales (πολλά παραπονα), μεταπώληση (πιάσαμε πάτο), αξιοπιστία (συζητήσιμη ιδίως ως προς τα ηλεκτρικά του).
:Πιστεύω ότι μεταπώληση γενικα κανένα δεν έχει ιδιαίτερη. Σε 5 - 6 χρόνια π.χ. όλα πιάνουν πάτο. Για τα ηλεκτρικά του δεν νομίζω να ειναι χάλια. (δεν έχω κάτι ακούσει προσωπικά)
Toyota Auris 1.33 (Unique) 5θυρο (101hp)- Με όνομα που σημαίνει ... θα γεράσω μαζί του, υπερεκτιμημένο (παραπάνω και απο premium), εμφανησιακά (το βρίσκω ... έως και άσχημο), οδηγικά (το λένε βαρετό ... εγώ σε μια μικρή διαδρομή το βρήκα απλώς τυπικό έως αδιάφορο), αξιοπιστία (ίσως τρίξει αλλά σίγουρα δεν θα χαλάσει, εκραγεί, καεί ή κάτι άλλο!), μεταπώληση (σε λίγο θα το αγοράζουν 17.000€ και θα το πουλάνε 20.000€), aftersales (από ολιγόμηνη εμπειρία, εξυπηρετικό και με καλές τιμές).
Τις καλές τιμές ήθελα να ήξερα που τις είδες ?? (σου χρεώνουν εργατοώρες 40 ευρώ + ΦΠΑ και ασχολούνται 20 λεπτά μαζί σου ...)
Επίσης οι τριγμοί με την αξιοπιστία τι σχέση έχουν ?
[/quote]Προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο απ'όλα το εσωτερικό του Leon που είναι κάπως πιο σπορ και οδηγοκεντρικό. Αν και του Golf είναι σαφώς πιο ποιοτικό (φαίνεται κιόλας) είναι κάπως flat. .
Πραγματικά ήθελα να ήξερα πως καταλαβαίνει κάποιος με μια φωτογραφία (επεξεργασμένη από photoshop) αν έχει καλό ποιοτικό εσωτερικό
Κάτι τέτοια διαβάζω και σε περιοδικά και φρίττω.
Η ποιότητα γενικά σε όλα τα μικρομεσαία είναι απλά ανεκτή έως καλή. Αν η ποιότητα ήταν πολύ καλή σε αμάξι 18Κ τότε σε ένα π.χ. 38K τι θα ήταν ???
-
Εγώ λέω ότι γούστα είναι αυτά και είναι ξεκάθαρο το θέμα.Εμένα μου αρέσει περισσότερο το εσωτερικό του Golf από το Bravo.Και προσοχή(για να μην με πάρει και ο Πάσχος στο κυνήγι!!)δεν λέω ότι το Bravo δεν έχει καλό εσωτερικό!!
Όσο για το C4 τα 90 άλογα δεν επαρκούν πόσο μάλλον και με φορτωμένο. -
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Στα crash tests του euroncap, το C4 και το Auris τα πήγαν συνολικά καλύτερα, και ακολουθούν τα Bravo και Leon χωρίς σημαντικά μεγάλη διαφορά μεταξύ τους (το τελευταίο έχασε το 5ο αστέρι κυρίως λόγω του ταμπλώ, παρόλο που έχει το στιβαρό πλάισιο των 5άστερων Altea και Golf).
Στην αξιοπιστία, παρόλο που δεν ακούγονται και τα καλύτερα για τα εργοστάσια της Toyota σε Τουρκία και Γαλλία, θεωρώ ότι είναι ασφάλεια το όνομα της εταιρείας και τα 6 χρόνια εγγύησης (ακόμα καλύτερα αν θα είναι και εργοστασιακή και θα καλύπτει τα πάντα...). Μετά είναι το SEAT που επίσης έχει μερικά από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα σύμφωνα με έρευνες (όσο θέλει τις πιστεύει κανείς βέβαια...), και έπειτα έρχονται τα Bravo και C4.
Στο θέμα ποιοτική κατασκευή, ενώ το Auris είναι Toyota πιστεύω θα μπορούσε να έχει και περισσότερο προσεγμένο σαλόνι. Κατά τα λοιπά τα Bravo και Leon έχουν ενδιαφέρον εσωτερικό (με το Leon να είναι ένα πολύ καμουφλαρισμένο Golf, και το Bravo κάτι σαν Delta).
Στην ενεργητική ασφάλεια, προηγούνται με διαφορά τα τουρμπάτα Bravo και Leon, με το Leon να είναι και το καλύτερο οδηγικά και το μόνο ανάμεσα στα αυτοκίνητα της σύγκρισης που έχει πίσω πολλαπλόυς και όχι ημιάκαμπτο (πλαίσιο του Golf γαρ).
Στην μεταπώληση προηγείται σαφώς το Auris και μετά πάνε όλα τα άλλα, αν και φαντάζομαι το όνομα Corolla είχε άλλη χάρη...
Στο aftersales, πρακτικά από διαθεσιμότητα ανταλλακτικών δεν υπάρχει πρόβλημα σε κανένα από τα αμάξια της σύγκρισης, για το δε κόστος των ανταλλακτικών οι απόψεις διίστανται.
Στην εμφάνιση, ό,τι είναι υποκειμενικό είναι και προσωπικό που σημαίνει ότι αν κάτι μου αρέσει δεν πα να λένε οι άλλοι.Οδήγησα το auris στο εξωτερικό και είναι απίστευτα Αδιάφορο και ψόφιο .... Έχει και αυτή την γιαπωνέζικη αίσθηση του 'πλαστικό και σίδερο σκέτα χωρίς γεμιση ' (οποίος με κατάλαβε με κατάλαβε ) η μόνη χαρά που είναι σχεδιασμένο να σου δώσει είναι όταν μετά από μια αποστείσωμένη οδήγηση και αφού επιτέλους φτάσεις στον προορισμό σου ..... Με τον οικονομικό τρόπο που σε έχει υποχρεώσει να το οδηγήσεις .... Να λες : πω πω τι λίγη βενζίνη έκαψα !
-
δυστυχως το σιτροεν βγαινει απο καθε συγκριση, ειναι πολυ λιγο για τα σημερινα δεδομενα και σε σχεση με τα αυτοκινητα του συγκριτικου
το τογιοτα ειναι ενα εξαιρετο πλυντηριο, αν το παρεις καλες πλυσεις
ετσι οπως το βλεπω μενουν δυο επιλογες, μπραβο και λεον
ιδια μεταπωλητικη αξια( η απαξιωση στο μεγαλειο της), πιο ομορφο το μπραβο μεσα εξω, στα ιδια σχετικα με επιδοσεις-συμπεριφορα στο δρομο, με συνολικα μαλλον καλυτερο aftersale για τη φιατεξαλλου απο τη στιγμη που υπαρχει ιταλικο στις επιλογες δεν τιθεται διλλημα , μπραβο και παλι μπραβο και πιθανως στα λεφτα που ο φιλος αναφερει να παιρνει την εκδοση με τα 150
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
...προσκυνάμε βλέπω αβλεπεί οτιδήποτε είναι μέλος του Groupo ε?
Προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο απ'όλα το εσωτερικό του Leon που είναι κάπως πιο σπορ και οδηγοκεντρικό. Αν και του Golf είναι σαφώς πιο ποιοτικό (φαίνεται κιόλας) είναι κάπως flat. Το δε Bravo έχει αυτό το σημείο που μπαίνει μέσα το κλιματιστικό και χαλάει την εικόνα και τα όργανα είναι με μια κακάσχημη γραμματοσειρά.
βέβαια, χωρίς να το προσέξεις έβαλες το εσωτερικό του golf με δερμάτινα και μεγάλη έγρωμη οθόνη... και το μπράβο στην απλή βασική του έκδοση...η δε φωτογραφία του γκόλφ στο μπακρουντ είναι ιδιαίτερα φωτεινή για να παραπλανεί και να μην φαίνεται καθαρά η μουντάδα που επικρατεί στο εσωτερικό
αλλά και πάλι , το μπράβο έχει πολύ πιο φωτεινό/ευχαρ εσωτερικό
τώρα τι μου λες εσύ για προσκυνήματα και κακάσχημες γραμματοσειρές , τα ακούω βερεσε...(ήθελα να ήξερα τι άλλη π... θα σκεφτείς να πεις )Είπα εγώ ότι το εσωτερικό του Golf είναι ωραίο? Του Leon είπα ότι είναι ωραίο...και τέλοσπαντων, εμένα μου αρέσει...εσύ πάρε το Bravo επειδή είναι Ιταλικό
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο απ'όλα το εσωτερικό του Leon που είναι κάπως πιο σπορ και οδηγοκεντρικό. Αν και του Golf είναι σαφώς πιο ποιοτικό (φαίνεται κιόλας) είναι κάπως flat. Το δε Bravo έχει αυτό το σημείο που μπαίνει μέσα το κλιματιστικό και χαλάει την εικόνα και τα όργανα είναι με μια κακάσχημη γραμματοσειρά.
βέβαια, χωρίς να το προσέξεις έβαλες το εσωτερικό του golf με δερμάτινα και μεγάλη έγρωμη οθόνη... και το μπράβο στην απλή βασική του έκδοση...η δε φωτογραφία του γκόλφ στο μπακρουντ είναι ιδιαίτερα φωτεινή για να παραπλανεί και να μην φαίνεται καθαρά η μουντάδα που επικρατεί στο εσωτερικό
τώρα τι μου λες εσύ για προσκυνήματα και κακάσχημες γραμματοσειρές , τα ακούω βερεσε...(ήθελα να ήξερα τι άλλη π... θα σκεφτείς να πεις )εσύ πάρε το Bravo επειδή είναι Ιταλικό
αν αυτό κατάλαβες... καλημέρα....
άσχετο , έχεις golf tsi 122??
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
τώρα τι μου λες εσύ για προσκυνήματα και κακάσχημες γραμματοσειρές , τα ακούω βερεσε...(ήθελα να ήξερα τι άλλη π... θα σκεφτείς να πεις )εσύ πάρε το Bravo επειδή είναι Ιταλικό
αν αυτό κατάλαβες... καλημέρα....
άσχετο , έχεις golf tsi 122??
Αυτό αφήνεις να εννοηθεί...
Όχι...320si έχω...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τα τουρμπάτα.+1
Leon.
ωραίο εσωτερικόΤην πιο ασχημη κεντρικη κονσολα της κατηγοριας...
+2 din = τρώγεται
-
Προφανως εδω εχουμε μονο διλλημα bravo vs leon τα αλλα 2 στις εκδοσεις που τα ψαχνει ο φιλος μας απλα δε κολλανε..
Αν πας για auris θα πας στο auris 1.6 που ειναι ατμοσφαιρκο οποτε και παλι πιστευω η συγκριση ειναι λιγο ατοπη (αν και ειναι δυνατο για ατμοσφαιρικο).Εχω δυο φιλους που οι γονεις τους εδωσαν το προηγουμενο yaris για το auris 1.4..Προβληματα 0 απλα η κονσολα τριζει αν αυτο ενοχλει καποιους..Επισης το φιλαρακι το ενα προτιμα να οδηγει το vectra του '96 του πατερα του αν αυτο λεει κατι....Αν θες c4 θα πας σε αυτη με τον THP στα 150 αλογα..Για τη c4 εχω πολλους ανθρωπους που τους γνωριζω προσωπικα ειτε με την 1.4 ειτε με την 1.6 ειτε ακομα ακομα και με την THP..Ηλεκτρολογικα θεματα το αυτοκινητο δεν εχει οπως ο cosneo ειπε..Θα βγαλει αλλα θα βγαλει οπως καθε αυτοκινητο της κατηγοριας εχει πιθανοτητες να βγαλει..Απο εκει και επειτα κρατημα-φρενα-ανεση ειναι το τριπτυχο της πιστευω..Με το κρατημα να μην ειναι πανω απο τα αλλα αυτοκινητα της κατηγοριας..Η 1.4 επισης ειναι πολυ ελαστικη αλλα προφανως η μερα με τη νυχταμε τα τουρμπατα..Καλες τιμες επισης..Aftersales κατω απο το μεσο ορο..Θεωρω επισης οτι εχει πιο εντυπωσιακο-ομορφο ταμπλω στη κατηγορια αλλα ειπαμε εγω εχω μεγαλωσει με cx και τη βρισκω με τα διαφορετικα..γι αυτο τη βρισκω και με το ταμπλω του civic..Αν την οδηγησεις νυχτα ομως θα καταλαβεις τι εννοω...Και ειναι και ποιοτικοτατο..
Τωρα οτι το ταμπλω του leon τουλαχιστον το προηγουμενο ειναι ολιγον χαλι νομιζω το εχει διαπιστωσει ο καθενας που βλεπει..Το ειχα οδηγησει πριν 1,5 χρονο και το ταμπλω με χαλασε..Ελπιζω να εχει αλλαξει λιγο η κατασταση..Οδηγικα δε μπορω να εχω αποψη γιατι οδηγησα το cupra.. Ας μας πει καποιος που το εχει.
Για το bravo θα μας πουμε ιδιοκτητες τους..Τσεκαρε και το megane 1.4 tce ενω επιβαλλεται να δεις και το astra t
Ειναι λιγο ατοπη ωστοσο η αρχικη συγκριση λογω μοτερ..
Έχω μεγάλο δίλημα...