-
Ο χρήστης hatzi1984 έγραψε:
Λοιπόν μέχρι τα τέλη του χρόνου είναι να αγοράσω αυτοκίνητο και θα ήθελα την βοήθεια σας για την καλύτερη επιλογή...
Εχω δει πολλά αυτοκίνητα, η κατηγορία που βλέπω είναι η μικρομεσαία και κοιτάω μόνο για 1.4 κυβικα και μεχρι 17.500-18.000.
Προσωπικά μετά απο μεγάλη έρευνα αγοράς εχω καταλήξει σε 4 αυτοκίνητα τα εξής:
Citroen C4 1.4 (Vtrs) 5θυρο (90 hp)
Seat Leon 1.4 (Design) (125hp)
Fiat Bravo 1.4 (Dynamic) (120hp)
Toyota Auris 1.33 (Unique) 5θυρο (101hp)Ποιά είναι η γνώμη σας;;;;;;;;;
το bravo με το leon ειναι μαλλον οι επιλογες σου, τα αλλα δυο τα παιρνεις για ειδικους λογους (πχ αν εισαι σιτροενακιας, λογω τιμης ή για την εγγυηση + after sales της toyota).
Κατα τ'αλλα νομιζω οτι τα δυο τουρμπατα θα ειναι παντου καλυτερα, ειδικα στο να μεταφερουν το βαρος τους χωρις δυσκολια θα ειναι μαλλον πολυ καλυτερα (μην το υποτιμας αυτο καθολου, ειναι βασικος παραγοντας ενεργητικης ασφαλειας). Εγω λογικα θα προτιμουσα το bravo, σιγουρα ομως απο αυτα θα κοιταζα μονο bravo και leon. 90 αλογα για μικρομεσαιο σημερα μου φαινονται λιγα και δεν εννοω να το παιζεις γκαζιαρης, εννοω οταν εχεις κοψει να κανεις με ευκολια ενα προσπερασμα βρε αδερφε..
Ομως αν θες τα + του toyota go for it, δεν ειναι κακο αμαξι αλλα σε ταξιδια (και γενικως οπου χρειαζεται να μαζευεις χιλιομετρα κλπ) τα τουρμπατα ειναι μπροστα, κακα τα ψεματα... -
Αν αντεχεις το ταμπλό του Leon πάρτο. Πρέπει να είναι στα περισσότερα σημεία λίγο καλύτερο από το bravo (και σίγουρα στην οδική συμπεριφορα, δυστυχώς αυτό ειναι το μόνο μείον του Ιταλού, δεν μου λέει πολλά ρε γαμωτο,εντελώς ουδέτερο και δε σου «μιλάει». )
Εγώ δεν την παλευα καθόλου που το είδα. Μα είναι ξέρασμα, ένα ψεύτικο μουντο πράγμα,σε σχέδιο εντελώς αδιάφορο. Δε μπορούσα να με φανταστώ να κάθομαι κάθε μέρα μπροστά σε αυτή την αηδία. Γι'αυτο πήρα bravo. Και μην το παίζουν οδηγαρες κάποιοι και τι να σου πουν ομορφιές και λιλια, κάτι τέτοια έχουν σημασία για πολύ κόσμο. Ωραίο,μα πολύ ωραίο αμάξι μέσα-έξω. Καλή ποιότητα κατασκευής,καμία σχέση με τη fiat του παρελθόντος. Αρκετά πορωτικο Γκάζι, εξαιρετικά σταθερό αμάξι,αν και όχι «συμμετοχικό»,που θα λέγανε στα περιοδικα. Ειδικά στη sport έκδοση δε θα το ευχαριστιεσαι το Γκάζι του-γιατί γεμίζει ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ,πολύ γρήγορο πραγματικά.
Το auris δε μου λέει τίποτα, πολύ συντηρητική επιλογή.
Κοιτα οπωσδήποτε και Megan TCE και νέο Astra. Astra,Bravo,Leon,Megan είναι η τετράδα σου με πολύ καλά αυτοκίνητα. Στις λεπτομέρειες και στα προσωπικά σου γούστα θα παίξει. -
Νο. 3 Fiat Bravo 1.4 (Dynamic) (120hp)
Νο. 2 RENAULT megane 1.4 Tκαι σαν πιο φρέσκο , ίσως και πιο όμορφο
Νο. 1 Νέο OPEL Astra. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Φίλε μου καλέ , καλέ μου φίλε , που έλεγε και κάποιος παλιότερα , μα η κεντρική κονσόλα είναι που ορίζει την ταυτότητα του εσωτερικού ενός αυτ/του και μετά είναι ο πίνακας οργάνων...Προσωπικά η κονσόλα του leon είναι για μένα ότι πιο άσχημο έχουν σχεδιάσει ποτέ..
Πιο άσχημη και βαρετή κονσόλα έχει και το Golf και το Bravo...
τι σχέση έχει το ευχάριστό και όμορφο εσωτερικό του μπράβο με το μουντό και βαρετό του γκόλφ??
...προσκυνάμε βλέπω αβλεπεί οτιδήποτε είναι μέλος του Groupo ε?

Προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο απ'όλα το εσωτερικό του Leon που είναι κάπως πιο σπορ και οδηγοκεντρικό. Αν και του Golf είναι σαφώς πιο ποιοτικό (φαίνεται κιόλας) είναι κάπως flat. Το δε Bravo έχει αυτό το σημείο που μπαίνει μέσα το κλιματιστικό και χαλάει την εικόνα και τα όργανα είναι με μια κακάσχημη γραμματοσειρά.
-
Συμφωνω με το Νικο,αλλο ενα σημειο που δε μ αρεσει στο μπραβο ειναι ο χωρος κατω απο το κλιματιστικο....επρεπε να ηταν καλυμμενος.
-
Δε λεώ ούτε εμένα με νοιάζει και τόσο το εσωτερικό του αυτοκινήτου αλλά αν κάνουμε μία απλή δημοσκόπηση δε νομίζω να βγει όμορφο το εσωτερικό του Leon.
Και ναι το εσωτερικό του Golf είναι πολύ βαρετό. Που είναι το περίεργο;
Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι ποιοτικό ή αντιεργονομικό.
Προσωπικά νυστάζω όταν το βλέπω.Ας βάλουμε και το Bravo με τη μεγάλη του οθόνη:

Και το Leon με την ενσωματωμένη οθόνη βελτιώνεται αρκετά:

-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τα τουρμπάτα.+1 και γερμανικής σχολής ..... Ξέρω τι σου λέω ... Εχω οδηγήσει εγώ ιταλαντζες και γαλλικουρες ......
-
Καλησπέρα σε όλους.. Εϊμαι ένα νέο μέλος στο Forum και θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα θέμα που με απασχολεί αυτό τον καιρό..
Λοιπόν μέχρι τα τέλη του χρόνου είναι να αγοράσω αυτοκίνητο και θα ήθελα την βοήθεια σας για την καλύτερη επιλογή...
Εχω δει πολλά αυτοκίνητα, η κατηγορία που βλέπω είναι η μικρομεσαία και κοιτάω μόνο για 1.4 κυβικα και μεχρι 17.500-18.000.
Toyota Auris 1.33 (Unique) 5θυρο (101hp)Ποιά είναι η γνώμη σας;;;;;;;;;
Λάβε υπόψη σου και την παθητική ασφάλεια (αχρείαστη να είναι), εκεί το Leon υπολείπεται των υπολοίπων που παραθέτεις. Φρόντισε να έχεις οπωσδήποτε και esp. ΙΠΖ
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο απ'όλα το εσωτερικό του Leon που είναι κάπως πιο σπορ και οδηγοκεντρικό. Αν και του Golf είναι σαφώς πιο ποιοτικό (φαίνεται κιόλας) είναι κάπως flat. Το δε Bravo έχει αυτό το σημείο που μπαίνει μέσα το κλιματιστικό και χαλάει την εικόνα και τα όργανα είναι με μια κακάσχημη γραμματοσειρά.
βέβαια, χωρίς να το προσέξεις έβαλες το εσωτερικό του golf με δερμάτινα και μεγάλη έγρωμη οθόνη... και το μπράβο στην απλή βασική του έκδοση...η δε φωτογραφία του γκόλφ στο μπακρουντ είναι ιδιαίτερα φωτεινή για να παραπλανεί και να μην φαίνεται καθαρά η μουντάδα που επικρατεί στο εσωτερικό
αλλά και πάλι , το μπράβο έχει πολύ πιο φωτεινό/ευχαρ εσωτερικό
τώρα τι μου λες εσύ για προσκυνήματα και κακάσχημες γραμματοσειρές , τα ακούω βερεσε...(ήθελα να ήξερα τι άλλη π... θα σκεφτείς να πεις ) -
+1 για το εσωτερικό του leon... ορατή η αναβάθμιση με αρκετές σπορ πινελιές
-
να μην φαίνεται καθαρά η μουντάδα που επικρατεί στο εσωτερικόΤο Golf στην Highline έρχεται με μπεζ σαλόνι οπότε δεν είναι και τόσο μουντό.Ακόμα και στην Comfortline μπορείς να βάλεις το σαλόνι να έχει κεραμιδί χρώμα.
-
βέβαια, χωρίς να το προσέξεις έβαλες το εσωτερικό του golf με δερμάτινα και μεγάλη έγρωμη οθόνη... και το μπράβο στην απλή βασική του έκδοση...η δε φωτογραφία του γκόλφ στο μπακρουντ είναι ιδιαίτερα φωτεινή για να παραπλανεί και να μην φαίνεται καθαρά η μουντάδα που επικρατεί στο εσωτερικό
αλλά και πάλι , το μπράβο έχει πολύ πιο φωτεινό/ευχαρ εσωτερικό
τώρα τι μου λες εσύ για προσκυνήματα και κακάσχημες γραμματοσειρές , τα ακούω βερεσε...(ήθελα να ήξερα τι άλλη π... θα σκεφτείς να πεις )Πραγματικα ηθελα να τα γραψω αυτα χτες βραδυ που το ειδα το ποστ 'και καλα μας λες οτι το εσωτερικο του γκολφ ειναι βαρετο;' αλλα λεω ασε να το γραψει κανας αλλος..
Σε διαβεβαιω οτι θα ακουσουμε ΠΑΑΑΑΡΑ πολλες π...ες ακομα.. Παντως η αναφορα του νικου147 παραπανω ηταν κατευθειαν για φανιεστ,συγκριση ομοιων πραγματων.. -
το εωτερικο του σεατ ειναι για κλωτσιες οπως και του γκολφ.
το φιατ εχει πολυ πιο ωραιο ταμπλο . -
Κατά την ταπεινή μου γνώμη το πιο μοντέρνο και αέρινο έσωτερικό αυτή την περίοδο στην κατηγορία των μικρομεσαίων:

-
Μέχρι να αποφασιστεί πιο ταμπλό είναι καλύτερο ...
Toyota Auris 1.33 (Unique) 5θυρο (101hp)
Ποιά είναι η γνώμη σας;;;;;;;;;Citroen C4 1.4 (Vtrs) 5θυρο (90 hp)- Καλό, πολύ καλό αλλά 3, 4 χρόνια πριν. Τώρα πια το θεωρώ ξεπερασμένο. Aftersales (πολλά παραπονα), μεταπώληση (πιάσαμε πάτο), αξιοπιστία (συζητήσιμη ιδίως ως προς τα ηλεκτρικά του).
Seat Leon 1.4 (Design) (125hp)- Ενα ταμπλό-κονσόλα (για δίλημμα!) που σώζεται με μια multimedia οθόνη, aftersales (το θεωρώ κάπως ακριβό και κατα VAG τακτική αν κάτι κάνει 'τικ τακ' έτσι κάνουν όλα!), μεταπώληση (λίγο πιο πάνω απο το Citroen), αξιοπιστία (ο 122 πολύ καλός αλλά σαν turbo (σύμφωνα με την ελληνική νοοτροπία) έχει και τα ρίσκα του).
Fiat Bravo 1.4 (Dynamic) (120hp)- Αυτό το αυτοκίνητο ... μόνο σε άσπρο μ' αρέσει με σκουρόχρωμες ζάντες, aftersales (το θεωρώ λογικό, λογικότερο των γερμανών), μεταπώληση και αξιοπιστια (νομίζω όπως Leon).
Toyota Auris 1.33 (Unique) 5θυρο (101hp)- Με όνομα που σημαίνει ... θα γεράσω μαζί του, υπερεκτιμημένο (παραπάνω και απο premium), εμφανησιακά (το βρίσκω ... έως και άσχημο), οδηγικά (το λένε βαρετό ... εγώ σε μια μικρή διαδρομή το βρήκα απλώς τυπικό έως αδιάφορο), αξιοπιστία (ίσως τρίξει αλλά σίγουρα δεν θα χαλάσει, εκραγεί, καεί ή κάτι άλλο!), μεταπώληση (σε λίγο θα το αγοράζουν 17.000€ και θα το πουλάνε 20.000€), aftersales (από ολιγόμηνη εμπειρία, εξυπηρετικό και με καλές τιμές).
Προσωπικά θα ήμουν μεταξύ Leon (αν και είναι περισσότερο του γούστου μου μια αντίστοιχη Octavia5) ή Bravo (αν και η Delta μου γυαλίζει περισσότερο)! -
Στα crash tests του euroncap, το C4 και το Auris τα πήγαν συνολικά καλύτερα, και ακολουθούν τα Bravo και Leon χωρίς σημαντικά μεγάλη διαφορά μεταξύ τους (το τελευταίο έχασε το 5ο αστέρι κυρίως λόγω του ταμπλώ, παρόλο που έχει το στιβαρό πλάισιο των 5άστερων Altea και Golf).
Στην αξιοπιστία, παρόλο που δεν ακούγονται και τα καλύτερα για τα εργοστάσια της Toyota σε Τουρκία και Γαλλία, θεωρώ ότι είναι ασφάλεια το όνομα της εταιρείας και τα 6 χρόνια εγγύησης (ακόμα καλύτερα αν θα είναι και εργοστασιακή και θα καλύπτει τα πάντα...). Μετά είναι το SEAT που επίσης έχει μερικά από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα σύμφωνα με έρευνες (όσο θέλει τις πιστεύει κανείς βέβαια...), και έπειτα έρχονται τα Bravo και C4.
Στο θέμα ποιοτική κατασκευή, ενώ το Auris είναι Toyota πιστεύω θα μπορούσε να έχει και περισσότερο προσεγμένο σαλόνι. Κατά τα λοιπά τα Bravo και Leon έχουν ενδιαφέρον εσωτερικό (με το Leon να είναι ένα πολύ καμουφλαρισμένο Golf, και το Bravo κάτι σαν Delta).
Στην ενεργητική ασφάλεια, προηγούνται με διαφορά τα τουρμπάτα Bravo και Leon, με το Leon να είναι και το καλύτερο οδηγικά και το μόνο ανάμεσα στα αυτοκίνητα της σύγκρισης που έχει πίσω πολλαπλόυς και όχι ημιάκαμπτο (πλαίσιο του Golf γαρ).
Στην μεταπώληση προηγείται σαφώς το Auris και μετά πάνε όλα τα άλλα, αν και φαντάζομαι το όνομα Corolla είχε άλλη χάρη...
Στο aftersales, πρακτικά από διαθεσιμότητα ανταλλακτικών δεν υπάρχει πρόβλημα σε κανένα από τα αμάξια της σύγκρισης, για το δε κόστος των ανταλλακτικών οι απόψεις διίστανται.
Στην εμφάνιση, ό,τι είναι υποκειμενικό είναι και προσωπικό που σημαίνει ότι αν κάτι μου αρέσει δεν πα να λένε οι άλλοι. -
οδηγικα και ποιοτικα και από κινητηρα megane TCe
απο τιμη και ισως εξωτερικη εμφανιση bravo
-
Ο χρήστης bger έγραψε:
Κατά την ταπεινή μου γνώμη το πιο μοντέρνο και αέρινο έσωτερικό αυτή την περίοδο στην κατηγορία των μικρομεσαίων:
Μαζί με της σειράς 1 m pack όμως με το φιλέτο από ανθρακόνιμα είναι τα μοναδικά ταμπλό από μικρομεσαία που μου αρέσουν , για νεο το megane είναι το καλύτερο που έχει προταθεί σε αυτό το τόπικ coupe και σε πορτοκαλί χρώμα μακράν πιο ενδιαφέρον από τα άλλα που αναφέρεις.
-
ειπαμε ρε παιδια μερικοι ειναι οπαδοι αλλα οχι και ετσι !!! αλοιμονο αν εθελοτυφλουν τοσο πολυ που βλεπουν το εσωτερικο του Γκολφ και του Λεον ομορφο
Το Λεον βεβαια ειναι μια πολυ ποιοτικη και τιμια προταση αλλα το χαντακωνει το εσωτερικο του.το megane εχει μακραν το ποιο ομορφο εσωτερικο απο τα υπολοιπα που ανεφερες και ναι εχει και τα περιφημα μαλακα πλαστικα που για πολλους ειναι κριτηριο αγορας.
Προσωπικα θα περιμενα να δω απο κοντα και το καινουργιο Οπελ Αστρα που ερχεται πολλα υποσχομενοMegane και Astra ειναι η επιλογη μου
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
ειπαμε ρε παιδια μερικοι ειναι οπαδοι αλλα οχι και ετσι !!! αλοιμονο αν εθελοτυφλουν τοσο πολυ που βλεπουν το εσωτερικο του Γκολφ και του Λεον ομορφο
Το Λεον βεβαια ειναι μια πολυ ποιοτικη και τιμια προταση αλλα το χαντακωνει το εσωτερικο του.το megane εχει μακραν το ποιο ομορφο εσωτερικο απο τα υπολοιπα που ανεφερες και ναι εχει και τα περιφημα μαλακα πλαστικα που για πολλους ειναι κριτηριο αγορας.
Προσωπικα θα περιμενα να δω απο κοντα και το καινουργιο Οπελ Αστρα που ερχεται πολλα υποσχομενοMegane και Astra ειναι η επιλογη μου
Μεταξύ μας τώρα το astra κάλο χρυσό αλλά μάλλον λίγο ξενέροτο δεν τεριάζει στις μικρές ηλικίες.
Έχω μεγάλο δίλημα...