-
Για την ώρα έχουν έρθει τα εξής:
C4: Τέλη 428 + Ειδικός φόρος 150
Atos: Τέλη 112 + Περιβαλ. Τέλη 28Περιμένω για το Santa Fe τα οποία υπολογίζω 630 + 250 και του Citroen DS 671 + 150.
EDIT: Ήρθαν τελικά για το Santa Fe. 680+250 = 930 τελικά, το 630 ήταν με το νόμο Σουφλιά
-
Ήρθαν για το ενα (252)
Για το άλλο μάλλον 578 οχι ακόμη -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Εμένα φέτος δεν ήρθε ακόμη...πήγα και τα πλήρωσα στην εφορία και ησύχασα.Τι ζήτησαν? Άδεια & κάρτα καυσαερίων?
Ήρθαν προχθές...
202 + 150 για το μεγάλο
112 + 75 για το μικρόΛιγότερα στο σύνολό τους απ' ότι θα με βάλουν να πληρώσω εγώ για το μικρό (3.8m) του 2005 με τον 'μεγάλο' κινητήρα (=578).
Νοιώθω υπερβολικά πλούσιος που έχω τέτοιο αμάξι.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ήρθαν προχθές...
202 + 150 για το μεγάλο
112 + 75 για το μικρόΛιγότερα στο σύνολό τους απ' ότι θα με βάλουν να πληρώσω εγώ για το μικρό (3.8m) του 2005 με τον 'μεγάλο' κινητήρα (=578).
Όπου μικρό = 1116cc 58hp και όπου μεγάλο = 1581cm 76hp κύριος! Παίζει τα άλογά μου συνολικά να είναι τα μισά από τα δικά σου!
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ήρθαν προχθές...
202 + 150 για το μεγάλο
Όπου μικρό = 1116cc 58hp και όπου μεγάλο = 1581cm 76hp κύριος! Παίζει τα άλογά μου συνολικά να είναι τα μισά από τα δικά σου!
Εδώ είναι Ελλάντα, τα άλογα που μπορεί να βγάλει ένας κινητήρας δεν έχουν καμία σημασία, σημασία έχει η χωρητικότητα των θαλάμων καύσης! Στην οποία μου ρίχνεις ένα 35% συνολικά, παλιοπλούσιε!
Μικρό 2λιτρο ατμοσφαιρικό έχω ρε συ, όχι κανα τέρας.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Σας έχουν έλθει τα μαγικά χαρτάκια με τα 'περιβαλλοντικά' τέλη;;Ήρθαν ... πληρώθηκαν σε εφορία και ... αναμένουν να κολληθούν στα τζάμια απο το νέο έτος! Αναπόφευκτο, αναγκαίο ... να μην έχω και την ταλαιπωρία της ουράς στα γκισέ!
-
Δεν μου έχουν έρθει ακόμα αλλά ούτε περιμένω να έρθουν αφού από το 2007 που πήρα το αυτοκίνητο ποτέ δεν μου τα έστειλαν!!!
-
300 γιουργια για το αμάξι, 50 για τη μηχανη.
Εδώ βεβαια υπάρχει το εξής παράδοξο. Το αμάξι μου ειναι 11 χρονων, 1600άρι, 950 κιλά και 120 άλογα. Θέλουν να μας πουν βεβαιως οτι ενα 1600άρι σεντάν 9ετίας, 1300 κιλών και 100 αλόγων καιει και ρυπαίνει λιγότερο από μένα. Να μην πω για το... 1300άρι rx7 15ετίας και βάλε...
-
812
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σας έχουν έλθει τα μαγικά χαρτάκια με τα 'περιβαλλοντικά' τέλη;;
Ήρθαν ... πληρώθηκαν σε εφορία και ... αναμένουν να κολληθούν στα τζάμια απο το νέο έτος! Αναπόφευκτο, αναγκαίο ... να μην έχω και την ταλαιπωρία της ουράς στα γκισέ!
+1
Εγώ το κόλλησα ήδη το σηματάκι, αφού το πλήρωσα να το κολλήσω κιόλας
-
Εγω που εχω 2000 cc και ημερομηνια πρωτης αδειας 2/2005 Ποσο θα παει το μαλλι?
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Εγω που εχω 2000 cc και ημερομηνια πρωτης αδειας 2/2005 Ποσο θα παει το μαλλι?Νομίζω 578...
-
ακόμα δεν έχει έρθει το ειδοποιητήριο σε μένα.Πέρισυ είχε έρθει και μάλιστα πρώτο-πρώτο και με διαφορά από τα άλλα αμάξια 'μας'.
ΥΓ:είναι που βιάζομαι να τους τα ακουμπήσω.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ:είναι που βιάζομαι να τους τα ακουμπήσω.Μπα, δε βιάζεσαι ... υποσυνείδητα καταλαβαίνεις ότι είναι 12 Δεκεμβρίου και λήγει η προσθεσμία στις 31 και θα τρέχεις τελευταία στιγμή!
Στο ειδοποιητήριο πάντως αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν το παραλάβουμε ('παράλογη' ως ενημέρωση ότι διαβάζεις σε ειδοποιητήριο τι να κάνεις ... αν δεν το λάβεις!!!) έως τις 15/12 να παμε σε οποιαδήποτε ΔΟΥ με την άδεια κυκλοφορίας.
Άλλες χρονιές τα σήματα τα ΕΛΤΑ τα είχαν απο μέσα Νοέμβρη και φέτος ... αρκετά καταστήματα της περιφέρειας ακόμα δεν τα έλαβαν και δεν δίνουν! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μπα, δε βιάζεσαι ... υποσυνείδητα καταλαβαίνεις ότι είναι 12 Δεκεμβρίου και λήγει η προσθεσμία στις 31 και θα τρέχεις τελευταία στιγμή!
αυτό βασικά είναι που μου τη δίνει...με βλέπω να πηγαίνω μόνος μου στη ΔΟΥ.Πρέπει να κρατάω τα γνήσια των αδειών κυκλοφορίας ή μπορώ να πάω και με απλές φωτοτυπίες αυτών (θεωρώντας ότι εγώ η εφορία προφανώς ξέρει τι αμάξια έχω δηλώσει στην κατοχή μου)?
Το λέω αυτό γιατί αν βγάλω τις άδειες κυκλοφορίας από τα αμάξια, θεωρητικά οι χρήστες τους δεν μπορούν να τα πάρουν να πάνε στις δουλειές τους.Στο ειδοποιητήριο πάντως αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν το παραλάβουμε ('παράλογη' ως ενημέρωση ότι διαβάζεις σε ειδοποιητήριο τι να κάνεις ... αν δεν το λάβεις!!!) έως τις 15/12 να παμε σε οποιαδήποτε ΔΟΥ με την άδεια κυκλοφορίας.
Ελληνικό Κράτος.
Όπου σταματάει η λογική...
Πάντως πιστεύω ότι θα αρχίσουν τα ρεπορτάζ στις ειδήσεις (κλασσικά... ) για αυτούς που στήνονται στην ουρά για τα τέλη και θα καταλάβεις ότι πρέπει να πας να τα πληρώσεις κι εσύ.
Επίσης...λίγο πριν αρχίσει το 'πάρτυ' των ουρών στις ΔΟΥ, πιστεύω ότι θα ενημερώσουν τα κανάλια ότι πρέπει να πάμε μόνοι μας χωρίς ειδοποιητήριο στις ΔΟΥ.Άλλες χρονιές τα σήματα τα ΕΛΤΑ τα είχαν απο μέσα Νοέμβρη και φέτος ... αρκετά καταστήματα της περιφέρειας ακόμα δεν τα έλαβαν και δεν δίνουν!
Πέρισυ το ειδοποιητήριο για τα τέλη (του 2009) μου ήρθε ~15 Νοέμβρη και κοροΐδευα 'ρε...τόσο πολύ βιάζονται τα χρήματα?'
-
Ούτε εμένα ειχε έρθει μέχρι χτες, 11/12 και ήδη κάνω μαύρες σκέψεις (ουρές σε ΔΟΥ ). Το αναμενόμενο ποσό είναι 184 ευρώ.
-
Πάντως στην ιστοσελίδα των 4T είναι ακόμη οι παλιές τιμές για τα τέλη κυκλοφορίας....
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_AutoTax -
Εδώ αναλυτικά τι πληρώνει ο καθένας και η μεταβολή σε σχέση με το νόμο Σουφλιά: http://www.drivingschool.gr/ALF09.htm
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Εδώ αναλυτικά τι πληρώνει ο καθένας και η μεταβολή σε σχέση με το νόμο Σουφλιά: http://www.drivingschool.gr/ALF09.htm+150 τα πάνω απο 1929 κυβ.
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Εδώ αναλυτικά τι πληρώνει ο καθένας και η μεταβολή σε σχέση με το νόμο Σουφλιά: http://www.drivingschool.gr/ALF09.htm
+150 τα πάνω απο 1929 κυβ.
- μάλλον κάτι ακόμα ... πως βγαίνει αυτό (http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=35661&start=2145#p1704127)?
Κάβουρα δεν το γνωρίζω ... αν και αν είναι να πληρώσει ο λαός αρκεί φωτοτυπία ... αν ήταν να δώσουν θα ζήταγαν ... μέχρι και τον τυπογράφο του πρωτότυπου! Μάλλον ένα τηλεφώνημα σε μια ΔΟΥ (στο τμήμα Αυτοκινήτων) να βοηθήσει.
Σας έχουν έλθει τα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας;