-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Ήρθαν 600+ ευρώ στον ξάδερφο μου που έχει υβριδικό lexus.
Πώς γίνεται αυτό;
Σε ό,τι αφορά στα υβριδικά αυτοκίνητα, απαλλάσσονται πλήρως του ετήσιου τέλους κυκλοφορίας όσα έχουν κινητήρα χωρητικότητας έως 1.928 κ.εκ., ενώ από εκεί και επάνω πληρώνουν το 50% του ποσού που αντιστοιχεί για την κλάση Α.
ΚΛΑΣΗ Α
786-1.357 κ.εκ.: 94 ευρώ
1.358-1.928 κ.εκ.: 184 ευρώ
1.929-2.357 κ.εκ.: 428 ευρώ
2.358 κ.εκ. και άνω: 562 ευρώΕλλάδα είμαστε, οι εκπλήξεις είναι πάντα στο menu. Τα έπαιξε και αυτός όταν το είδε, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται να βγάλει άκρη τώρα.
ε ενταξει Λεξους εχει ...... το φυσαει το παραδακι
-
Ήρθανε....
671 για το Rav4 του 2004 και
98 για το Grande Punto Diesel του 06συνολική διαφορά από πέρυσι +250 ευρά περίπου...
-
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Ήρθανε....671 για το Rav4 του 2004 και
98 για το Grande Punto Diesel του 06συνολική διαφορά από πέρυσι +250 ευρά περίπου...
372 πλήρωνες για το RAV πριν τις περσυνές αυξήσεις, και ήταν ήδη υπερβολικό σε σχέση με ό,τι πλήρωναν οι 1800άρηδες. Τώρα.... 80% επάνω, 'για να μάθεις, παλιοπλούσιε με το ρυποκουβά σου'....
-
Καλα, για τα περιβαλλοντικα τελη δε μπορουμε να κανουμε τιποτα, αλλα ρε παιδια δεν υπαρχει ενας δικηγορος εδω μεσα να μας πει μια γνωμη, υπευθυνα στην εξης τοποθετηση, για τον ειδικο ετησιο **φορο **υπερ του δημοσιου για αυτοκινητα 'μεγαλου κυβισμου':
α) για τα παλαιοτερα αυτοκινητα, αποτελει αναδρομικη φορολογηση διοτι επιβαλλει φορο σε περιουσιακο στοιχειο που εχει αγοραστει πριν την ψηφιση του νομου και με βαση τις τοτε οικονομικες δυνατοτητες του πολιτη-αγοραστη
β) θα αποτελεσει αναδρομικη φορολογηση ακριβως για τους παραπανω λογους σε ενα χρονο απο σημερα για οσα αυτοκινητα αγοραστηκαν ή θα αγοραστουν στο αμεσο μελλον
β) φορολογει τους πολιτες δυσαναλογα με την πραγματικη οικονομικη τους δυνατοτητα, διοτι θεωρει τον κυβισμο ως τεκμηριο φοροδοτικης ικανοτητας, ενώ η πραγματικη φοροδοτικη ικανοτητα καποιου πολιτη που ισως αντικατοπτριζοταν απο την ικανοτητα αγορας ενος αυτοκινητου (πραγμα και παλι αμφιβολο) θα φαινοταν από την τιμή αγορας ενος αυτοκινητου, ενω αυτες παρουσιαζουν τεραστιες αποκλισεις και δεν ειναι συναρτηση των κυβικων εκατοστων μονο, αλλα και της μαρκας, των αξεσουαρ κτλ κτλ.τοποθετουμαι λοιπον και λεω, με πασα επιφυλαξη γιατι δεν ειμαι ουτε δικηγορος αλλα ουτε και συνταγματολογος, οτι ο φορος αυτος ειναι απολυτως αντισυνταγματικος, αντιβαινοντας πληρως τις αρχες της αναλογικοτητας και της μη-αναδρομικης φορολογησης. Θα συμφωνουσα ο φορος αυτος να μπαινει ΜΙΑ φορα στην αγορα ενος αυτοκινητου μαζι με τα τελη ταξινομησης κτλ - αλλα ετσι οπως ειναι, ειναι τελειως παραλογο να μπορει να στεκει, λογικα, νομικα και ηθικα.
αν μπορει καποιος δικηγορος υπευθυνα να απαντησει για να μαζεψω 2-3 γνωμες, το χριστουγεννιατικο δωρακι μου στο κρατος θα ειναι μια προσφυγη στο συνηγορο του πολιτη.
-
Το ειδοποιητήριο ήρθε την Παρασκευή. Μόλις 1 μήνα και 11 ημέρες καθυστέρηση σε σχέση με πέρυσι. Ποσό 3€. (υβριδικό κάτω από 1927 κυβικά γαρ).
Όσο σκέφτομαι το γεγονός ότι το 2007 σκεπτόμουν να αντικαταστήσω το GOLF με ένα 1800 ή 2000 κυβικά με πιάνει σύγκρυο για τα ποσά που θα έπρεπε να είχα εκταμιεύσει για να πληρώσω το κράτος.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το ειδοποιητήριο ήρθε την Παρασκευή. Μόλις 1 μήνα και 11 ημέρες καθυστέρηση σε σχέση με πέρυσι. Ποσό 3€. (υβριδικό κάτω από 1927 κυβικά γαρ).Όσο σκέφτομαι το γεγονός ότι το 2007 σκεπτόμουν να αντικαταστήσω το GOLF με ένα 1800 ή 2000 κυβικά με πιάνει σύγκρυο για τα ποσά που θα έπρεπε να είχα εκταμιεύσει για να πληρώσω το κράτος.
Άλλη μ@λακία κι αυτή. Αντι να στα χαρίσουν και να σου στείλουν κατευθείαν το σήμα (σιγά τα έσοδα που θα χάσουν...) να σε βάζουν να πας να στηθείς στην ουρά για 3 ευρώ, λες κι ο χρόνος σου δεν αξίζει τίποτα.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το ειδοποιητήριο ήρθε την Παρασκευή. Μόλις 1 μήνα και 11 ημέρες καθυστέρηση σε σχέση με πέρυσι. Ποσό 3€. (υβριδικό κάτω από 1927 κυβικά γαρ).
Όσο σκέφτομαι το γεγονός ότι το 2007 σκεπτόμουν να αντικαταστήσω το GOLF με ένα 1800 ή 2000 κυβικά με πιάνει σύγκρυο για τα ποσά που θα έπρεπε να είχα εκταμιεύσει για να πληρώσω το κράτος.
Άλλη μ@λακία κι αυτή. Αντι να στα χαρίσουν και να σου στείλουν κατευθείαν το σήμα (σιγά τα έσοδα που θα χάσουν...) να σε βάζουν να πας να στηθείς στην ουρά για 3 ευρώ, λες κι ο χρόνος σου δεν αξίζει τίποτα.
Με το ειδοποιητήριο έχω τη δυνατότητα να πάω σε όποιο ταχυδρομείο θέλω. Πρακτικά το Σάββατο στο ΕΛΤΑ του Carrefour στο Μαρούσι θα τελειώσω σε 2 λεπτά. (θα έχω και την κάρτα καυσαερίων καλού κακού...).
-
Με το ειδοποιητήριο έχω τη δυνατότητα να πάω σε όποιο ταχυδρομείο θέλω. Πρακτικά το Σάββατο στο ΕΛΤΑ του Carrefour στο Μαρούσι θα τελειώσω σε 2 λεπτά. (θα έχω και την κάρτα καυσαερίων καλού κακού...).
2 λεπτά Χρήστο θα σου φάει μόνο αν διακτινιστείς μπροστά στο γκισέ του ταχυδρομείου.
Δεν ξέρω, ίσως εγώ το έχω πάρει λίγο στραβά και δίνω υπερβολική αξία στο χρόνο μου (που μου ζητούν να ξοδέψω σε πήγαινε-έλα και ουρές για τέτοιες μ@lakies)...
-
2 λεπτά Χρήστο θα σου φάει μόνο αν διακτινιστείς μπροστά στο γκισέ του ταχυδρομείου.
Δεν ξέρω, ίσως εγώ το έχω πάρει λίγο στραβά και δίνω υπερβολική αξία στο χρόνο μου (που μου ζητούν να ξοδέψω σε πήγαινε-έλα και ουρές για τέτοιες μ@lakies)...
Ψωνίζω από το SM. Πληρώνω στα ταμεία στον πάνω όροφο (κάτι εύκολο). Βγαίνοντας θέλω 20 δεύτερα ως τα ΕΛΤΑ. Με μηδέν πελάτες πρακτικά θα μου πάρει περίπου στο 1 λεπτό. Άλλα 30 δεύτερα ως την έξοδο οπότε να τα δύο λεπτά.
Καλά ο χρόνος μου είναι πολύτιμος αλλά τόσο πολύτιμος δεν είναι. Αν λάβεις υπόψη ότι η εναλλακτική είναι να πάω στην εφορία (κάτι που θα μου φάει ένα πρωινό) τότε δεν με νοιάζει καθόλου αν τα 2 λεπτά είναι 5.
-
ήρθαν όλα εκτός απο της μηχανής.
ανησυχώ. με βλέπω τελευταία εργάσιμη στο στριμωξίδι -
Ψωνίζω από το SM. Πληρώνω στα ταμεία στον πάνω όροφο (κάτι εύκολο). Βγαίνοντας θέλω 20 δεύτερα ως τα ΕΛΤΑ. Με μηδέν πελάτες πρακτικά θα μου πάρει περίπου στο 1 λεπτό. Άλλα 30 δεύτερα ως την έξοδο οπότε να τα δύο λεπτά.
Καλά ο χρόνος μου είναι πολύτιμος αλλά τόσο πολύτιμος δεν είναι. Αν λάβεις υπόψη ότι η εναλλακτική είναι να πάω στην εφορία (κάτι που θα μου φάει ένα πρωινό) τότε δεν με νοιάζει καθόλου αν τα 2 λεπτά είναι 5.
Αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι περιγράφεις την πλέον ιδανική περίπτωση κατόχου ΙΧ που μπορεί να μην ξοδέψει ούτε χρόνο (...τυχαίνει να έχει ΕΛΤΑ εκεί που ψωνίζει, μπορεί να τύχει να έχει μηδέν πελάτες στην ουρά, κλπ, κλπ) ούτε χρήμα (μόλις 3 ευρώ τέλη 'κυκλοφορίας').
Το θέμα φυσικά δεν είναι πώς τα φέρνεις βόλτα εσύ, το θέμα είναι ότι σε βάζουν να τρέχεις σε γκισέδες (το αγαπημένο σπορ του Έλληνα ) για 3 ευρώ.
-
Εμένα δεν μου ζήτησαν κάρτα καυσαερίων. Στη Τράπεζα Πειραιώς
.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ήρθαν όλα εκτός απο της μηχανής.
ανησυχώ. με βλέπω τελευταία εργάσιμη στο στριμωξίδιομοίως!
-
Ο χρήστης svlach έγραψε:
Εμένα δεν μου ζήτησαν κάρτα καυσαερίων. Στη Τράπεζα Πειραιώς
.
Δεν ζητανε καρτα καυσαεριων.
Λεφτα να χεις να δωσεις ... και ολα καλά -
Όταν δίνεις λεφτά πάντα είναι ευπρόσδεκτα και ποτέ δεν προβάλουν προσκόμματα.
Στο να πάρεις είναι το πρόβλημα -
Σε Τράπεζες και ΕΛΤΑ αρκεί το ειδοποιητήριο (και είναι απαραίτητο), σε ΔΟΥ ή η άδεια κυκλοφορίας ή το ειδοποιητήριο! Και τα λεφτά φυσικά!
Ρωτήστε ποια ΕΛΤΑ τα δίνουν όμως (πριν μια εβδομάδα σε 2 καταστήματα που ρώτησα δεν έδιναν) ενώ και απο τράπεζες πέρσι δεν έδινε η γειτονική μου Eurobank και πήγα στην αμέσως επόμενη που βρήκα (μια Alpha) και τα πήρα! -
Φετος και η €bank δινει
-
Μόλις σήμερα μου ήρθε το ειδοποιητήριο! Τελευταία μέρα! Πάλι καλά που με θυμήθηκαν!
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
...Τελευταία μέρα! Πάλι καλά που με θυμήθηκαν!γιατί τελευταία;
εμένα από τα 4 που περιμένω μόνο το 1 μου έχει έρθει!
-
....
Αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι περιγράφεις την πλέον ιδανική περίπτωση κατόχου ΙΧ που μπορεί να μην ξοδέψει ούτε χρόνο (...τυχαίνει να έχει ΕΛΤΑ εκεί που ψωνίζει, μπορεί να τύχει να έχει μηδέν πελάτες στην ουρά, κλπ, κλπ) ούτε χρήμα (μόλις 3 ευρώ τέλη 'κυκλοφορίας').
Το θέμα φυσικά δεν είναι πώς τα φέρνεις βόλτα εσύ, το θέμα είναι ότι σε βάζουν να τρέχεις σε γκισέδες (το αγαπημένο σπορ του Έλληνα ) για 3 ευρώ.
Πληρώθηκαν τα τέλη. Όχι στα ΕΛΤΑ αλλά στη Τράπεζα που πήγα για να ανανεώαω την κάρτα αναλήψεων. Χρόνος 2 λεπτά. Χρόνος αναμονής άλλα 2 λεπτά. (EUROBANK Κοραή).
Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσε κανείς να πληρώνει τα τέλη μέσω Τράπεζας και το σήμα να ήταν ηλεκτρονικού τύπου.
Τώρα περί ΚΕΚ. Εφόσον το ειδοποιητήριο δεν έχει κάτι τότε δεν απαιτείται. Απλά τα τζιμάνια της Νέας Κυβέρνησης έθαψαν πρακτικά την εγκύκλιο της προηγούμενης χωρίς να την καταργήσουν. Έλεος λες και το κράτος γεννήθηκε την 5η Οκτωβρίου.
Τσαπατσουλιά το μεγαλείο σου.
Σας έχουν έλθει τα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας;