-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Μπραβο dimgster καταρχας που αποκωδικοποίησες το Gti τοσο ευκολα (οπως τα λες είναι ακριβώς, μονοδιάστατο!)Μακάρι να ηταν καλύτερο (στο οδηγικό κομματι)...
τα λεφτά ειναι ένα θέμα...αλλα και το χόμπυ...ειναι ενα ακόμα...
ειναι η διασκέδαση μου, οπότε μπορώ να κάνω το κάτι παραπάνω...και ευτυχώς εκτός απο τον πατέρα μου δεν μου γκρινιάζει κανένας...
αν είναι και μτχ το τι θα σου βγάλει είναι θέμα τύχης και χρήσης που έχει γίνει. Και ξερουμε καλα οτι τετοια καρα τα 'καίνε' και είναι λαχείο να βρείς ενα καλό..
αυτό ειναι μεγάλο πρόβλημα δυστυχώς...
ο μονος λόγος που σκέφτομαι το 10 -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
δεν αντιλεγω σε αυτο που λες αλλα την βαζεις σε πιστα....την πας αερα σε κλειστα κομματια μονος σου ...η μονο σε ευθειες την πατας?
Θα πας στην πίστα θα φας 2-3 τετράδες λάστιχα,θα πας και 5-10 φορές Χολομώντα ,θα 300ρίσεις και μερικές φορές στην ΕΟ και μετά δεν σου κάνει πιά κλικ.......
οποτε γιατι να μη παρεις κατι πολυ πιο φθηνο για να γλυτωσεις και καποια πολλα χιλιαρικα?
-
qsis ηξερα παιδι που ειχε s3( το προηγουμενο) και το αφηνε σπιτι και έπαιρνε το ραλλακι για διασκεδαση συνεχεια..
το audi ελεγε ειναι φονεας χιλιομετρων αλλα μηδεν συγκίνησή ... κοιμόσουν οταν το οδηγούσες.
Δεν τα ειπα εγω ...Αυτος τα ελεγε.!
Αλλωστε και αυτος ο εχθρος των πεζο το ειπε....
http://www.youtube.com/watch?v=hw2-2AEbOFY
''the finest handling small car............on earth '' -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
qsis ηξερα παιδι που ειχε s3( το προηγουμενο) και το αφηνε σπιτι και έπαιρνε το ραλλακι για διασκεδαση συνεχεια..
το audi ελεγε ειναι φονεας χιλιομετρων αλλα μηδεν συγκίνησή ... κοιμόσουν οταν το οδηγούσες.
''the finest handling small car............on earth ''χαιρω πολυ ρε συ.. και γω ακομα διασκεδαζω με το c2 μου που ειναι απειρως πιο συμμετοχικο (ακομη κι αν ουτε αυτο φτανει τα σαξοραλλα), αλλα σαν συνολο δε μπορω να τα συγκρινω
με το audi για να μην κοιμηθεις πρεπει να πας πραγματικα πολυ γρηγορα (στην εθνικη αρχιζεις και 'ανησυχεις' μετα τα 180-200 εκει που τα αλλα ειναι ετοιμα να πεταξουν) , αλλιως ειναι βαρετο , ομως παραλληλα ευχρηστο και ξεκουραστο..
αν εξαιρεσεις τη καταναλωση του (την οποια μπορεις να συγκρατησεις σε λογικα επιπεδα αν δε παρασυρθεις), ειναι το πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο για τις ηλικιες 25-30λιγο και αν δεν εχεις και μπασταρδα κανει μια χαρα και για ακομα μεγαλυτερους -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
δεν αντιλεγω σε αυτο που λες αλλα την βαζεις σε πιστα....την πας αερα σε κλειστα κομματια μονος σου ...η μονο σε ευθειες την πατας?
Θα πας στην πίστα θα φας 2-3 τετράδες λάστιχα,θα πας και 5-10 φορές Χολομώντα ,θα 300ρίσεις και μερικές φορές στην ΕΟ και μετά δεν σου κάνει πιά κλικ.......
Σαν να διαβάζω τον Κίμι...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
''the finest handling small car............on earth ''χαιρω πολυ ρε συ.. και γω ακομα διασκεδαζω με το c2 μου που ειναι απειρως πιο συμμετοχικο (ακομη κι αν ουτε αυτο φτανει τα σαξοραλλα), αλλα σαν συνολο δε μπορω να τα συγκρινω
με το audi για να μην κοιμηθεις πρεπει να πας πραγματικα πολυ γρηγορα (στην εθνικη αρχιζεις και 'ανησυχεις' μετα τα 180-200 εκει που τα αλλα ειναι ετοιμα να πεταξουν) , αλλιως ειναι βαρετο , ομως παραλληλα ευχρηστο και ξεκουραστο..
αν εξαιρεσεις τη καταναλωση του (την οποια μπορεις να συγκρατησεις σε λογικα επιπεδα αν δε παρασυρθεις), ειναι το πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο για τις ηλικιες 25-30λιγο και αν δεν εχεις και μπασταρδα κανει μια χαρα και για ακομα μεγαλυτερουςΑκριβώς για όλα αυτά που έχει το audi σου θέλει ο dimgster να δώσει το golf Το θέμα είναι να πας γρήγορα χωρίς να κοιμηθείς. Και φυσικά στην εθνική σχεδόν όλα είναι βαρετά (για μένα) και μην μου πει κανείς για ferrari κτλ... Και φυσικά διαφωνώ πως είναι και το πιο ολοκληρωμένο για τις ηλικίες που ανέφερες αλλά γούστα είναι αυτά
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Πάντως και το 9άρι...αν δε το βαρεθείς (σύμφωνα με αυτά που γράφεις παραπάνω) στα 6Κ κμ...θα το βαρεθείς στα 12Κ.
πολύ δύσκολο!
dimgster, μέχρι πόσα δίνεις γιατί σήμερα μου έλεγε στο άσχετο ο θείος ότι σκέφτεται να δώσει το 9άρι του. (αλλά έχει πάνω του πολλά: πχ. μοτερ μέχρι κ εκκεντροφόρους, 18άρια από το Χ, tein, carbon friction, κλπ.)
αν μπορείς πες μου κάποια περισσότερα στοιχεία για το αμαξι
βασικά θέλω εργοστασιακό (για πολλους λόγους), αλλα...το συζητάμε...Ευχαριστώ
Θα σου πω αυτά που γνωρίζω κ θυμάμαι (
Από μηχανικά: εξάτμιση hks, εγκέφαλο motec, μανιτάρι, εκκεντροφόρους, νομίζω βαλβίδες, boost controller, τρόμπα βενζίνης.
Από τροχούς/φρένα: 18άρια από το Χ, δίσκοι κ τακάκια carbon friction
Από ανάρτηση: tein (μοντέλο δεν γνωρίζω)
Από εξωτερικά: φιμέ, vortex generator.Αυτά νομίζω ότι έχει. Είναι προσεγμένο πολύ κ έχει κάνει πολλά από τα χλμ του σε εθνική (αθήνα/θεσ/κη/ιταλία/Τουρκία). Χρώμα μαύρο. Μαζί δίνει κ τις 17άρες bbs μαύρες, τα μαμά πράγματα όλα. Αυτά!
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Ακριβώς για όλα αυτά που έχει το audi σου θέλει ο dimgster να δώσει το golf Το θέμα είναι να πας γρήγορα χωρίς να κοιμηθείς. Και φυσικά στην εθνική σχεδόν όλα είναι βαρετά (για μένα) και μην μου πει κανείς για ferrari κτλ... Και φυσικά διαφωνώ πως είναι και το πιο ολοκληρωμένο για τις ηλικίες που ανέφερες αλλά γούστα είναι αυτά
ναι οκ σεβομαι την αποψη του dimgster και την αποψη του οποιουδηποτε οσο και να διαφωνω..
επισης προσεξε , μιλησα για το πιο ολοκληρωμενο..δεν ειπα οτι γ@μαει και δερνει, αλλα οτι εχει τον πιο all around χαρακτηρα σε αυτα τα αλογα , τα λεφτα κτλ..
μπορεις να ξεσκιζεσαι και να πηγαινεις μαλλιοκουβαρα (και πιστεψε με δεν θα κοιμηθεις, μην κοιτας που μπαινω κι εγω στο χαζο αυτο παιχνιδι των στερεοτυπων ) και την επομενη στιγμη να κανεις ανετα το ταξιδι σου μεσα σε ενα ανετο και καλοφτιαγμενο εσωτερικο..μπορεις να εχεις αρκετα λογικα εξοδα συντηρησης οπως και καταναλωση και απο την αλλη μπορεις να καταπιες (αν εχεις και τα χερια) διαφορα 6κυλινδρα ζμπορ κατασκευασματα..
ειλικρινα δε μπορω να σκεφτω καποιο αντιστοιχο αυτοκινητο με τοσο πολυδιαστατη προσωπικοτητα (εκτος απο τα συγγενικα του, το καθενα στη κατηγορια του) και αυτο για μενα σημαινει ολοκληρωμενο..
-
Aφού είναι audi δεν μπορεί παρά να είναι βαρετό και μονοδιάστατο και πάλι βαρετό... δεν μπα να χει 560 άλογα... πιο πολλά θα σου μάθει το 8βάβιδο 13άρι rallye από ένα audi με 2000 άλογα
(sorry παίδες το μ@μήσατε το topic του ανθρώπου με αυτές τις άκυρες συγκρίσεις)
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Πάντως και το 9άρι...αν δε το βαρεθείς (σύμφωνα με αυτά που γράφεις παραπάνω) στα 6Κ κμ...θα το βαρεθείς στα 12Κ.
πολύ δύσκολο!
dimgster, μέχρι πόσα δίνεις γιατί σήμερα μου έλεγε στο άσχετο ο θείος ότι σκέφτεται να δώσει το 9άρι του. (αλλά έχει πάνω του πολλά: πχ. μοτερ μέχρι κ εκκεντροφόρους, 18άρια από το Χ, tein, carbon friction, κλπ.)
αν μπορείς πες μου κάποια περισσότερα στοιχεία για το αμαξι
βασικά θέλω εργοστασιακό (για πολλους λόγους), αλλα...το συζητάμε...Ευχαριστώ
Θα σου πω αυτά που γνωρίζω κ θυμάμαι (
Από μηχανικά: εξάτμιση hks, εγκέφαλο motec, μανιτάρι, εκκεντροφόρους, νομίζω βαλβίδες, boost controller, τρόμπα βενζίνης.
Από τροχούς/φρένα: 18άρια από το Χ, δίσκοι κ τακάκια carbon friction
Από ανάρτηση: tein (μοντέλο δεν γνωρίζω)
Από εξωτερικά: φιμέ, vortex generator.Αυτά νομίζω ότι έχει. Είναι προσεγμένο πολύ κ έχει κάνει πολλά από τα χλμ του σε εθνική (αθήνα/θεσ/κη/ιταλία/Τουρκία). Χρώμα μαύρο. Μαζί δίνει κ τις 17άρες bbs μαύρες, τα μαμά πράγματα όλα. Αυτά!
χιλιόμετρα?
φανοποιεία?
πες μου και μια τιμη (με pm)...που έχει στο μυαλό τουΕυχαριστώ
-
dimgster... εχεις σκεφτεί καθόλου τη μαμα Porsche; Ειδα προσφατα, θυμήθηκα και αρρώστησα... Cayman !!! Το 2.9 265hp με εξτρα LSD + 18αρες (πανε πακετο) αρκεί και τα κανει ολα. 61Κ ειδα κανει το βασικο πακετο, τα εξτρα δεν εχω ιδεα.
Ακριβο μεν αλλα νομίζω αξίζει σοβαρής σκέψης (αλλο ειδικο βαρος εχει ενα πορσικο, πως να το κανουμε) - φυσικά παιζουν και μεταχειρα απο Γερμανιες.
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
dimgster... εχεις σκεφτεί καθόλου τη μαμα Porsche; Ειδα προσφατα, θυμήθηκα και αρρώστησα... Cayman !!! Το 2.9 265hp με εξτρα LSD + 18αρες (πανε πακετο) αρκεί και τα κανει ολα. 61Κ ειδα κανει το βασικο πακετο, τα εξτρα δεν εχω ιδεα.Ακριβο μεν αλλα νομίζω αξίζει σοβαρής σκέψης (αλλο ειδικο βαρος εχει ενα πορσικο, πως να το κανουμε) - φυσικά παιζουν και μεταχειρα απο Γερμανιες.
να σου πώ οτι δεν μου έχει περάσει απο το μυαλό...ψέματα θα σου πώ
τα 61 βασική είναι εκτός προυπολογισμού για εμένα
το ταβάνι (στο οποίο δε θέλω να φτάσω κιόλας) ειναι τα 45 χιλιάρικα
θέλω όμως να κινηθώ γύρω στα 35
βλέπω κάποιες καλές boxster του 2006 να παίζουν στα 40-45 και μπαίνω στον πειρασμό, γιατί θα είναι εμπειρία η κατοχή και χρήση μιας porsche, αλλα φοβάμαι λίγο τη συντήρηση (κοστος) και την αξιοπιστία (για την οποία δεν έχω άποψη ΚΑΘΟΛΟΥ)
σίγουρα πάντως οταν βλέπω EVO 9 με 40 χιλιάρικα...την ιδια στιγμή που με τα ίδια λεφτά παίρνω boxster της ίδιας χρονολογίας, κάτι δε θα πάει καλά με τον ιάπωνα...
μιλάω για boxster επειδή το έχω ψάξει λίγο περισσότερο...και η Cayman μου κάνει...
πάντως η αγορά ενος τέτοιου αυτοκινήτου...μπορεί να με κάνει να ξεπεράσω τα 2000 cc...
-
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... ayman.html
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... xster.html
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... ution.html
συνολικά, δεν νομίζω ότι η boxter/cayman κοστίζει παραπάνω από ένα ΕVO στην χρήση της .....
Στην Ελλάδα
θα έλεγα η cayman,boxter 12+lt/100
και το EVO 16+lt/100πιστεύω ότι αν προσέξεις λίγο με την πορσε μπορείς να πετύχεις πολύ πιο μικρές καταναλώσεις, αφού κάνεις πολλά χλμ σε σχέση με το EVO και σίγουρα το πορσικό είναι πιο άνετο στα ταξιδάκια !!, τώρα ποσο
σκληροπυρηνικό θα είναι ....προσωπικά, θα έπαιρνα μτχ cayman.
-
μιλας για απλες ή s?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
http://www.spritmonitor.de/en/overview/39-Porsche/966-Cayman.htmlhttp://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... xster.html
συνολικά, δεν νομίζω ότι η boxter/cayman κοστίζει παραπάνω από ένα ΕVO στην χρήση της .....
Στην Ελλάδα
και το EVO 16+lt/100πιστεύω ότι αν προσέξεις λίγο με την πορσε μπορείς να πετύχεις πολύ πιο μικρές καταναλώσεις, αφού κάνεις πολλά χλμ σε σχέση με το EVO και σίγουρα το πορσικό είναι πιο άνετο στα ταξιδάκια !!, τώρα ποσο
με μια γρηγορη ματια που έριξα...cayman δε βρισκεις κατω απο 45, γι΄αυτο δεν αναφέρθηκα σε αυτες
δε μιλάω για κατανάλωση
σίγουρα μια boxster ειναι πιο οικονομικη απο ενα EVOΑΛΛΑ μιλάω για κόστος service-ανταλλακτικων-ζημιων που βγάζει/θα βγάλει
Προσωπικα δεν ξέρω το κόστος συντήρησης μιας porsche. Ξέρει κανεις να βοηθήσει...?Ειναι καλή εμπειρία η κατοχη μιας porsche.
ΑΛΛΑ πιστευω πως το EVO 9 ειναι πιο σφαιρικό αμάξι (κάνει περισσότερα πράγματα) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μιλας για απλες ή s?μάλλον για απλές μιλάμε
οι s ειναι εκτος προυπολογισμού (αν και τις s γουστάρω)
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
http://www.spritmonitor.de/en/overview/39-Porsche/966-Cayman.htmlhttp://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... xster.html
Στην Ελλάδα
+1000
@dimgster
Με 40κ βρισκεις, και σιγουρα δεν θα ειναι τοσο ταλαιπωρημενα οσο τα αντιστοιχης τιμης
Evo...Σκληροπηρυνικο δεν ειναι, αλλα ειναι τοσο ΑΜΕΣΗ η αισθηση χειριστηριων και τοσο
ισορροπημενη η οδικη συμπεριφορα, που πραγματικα μαθαινεις -και σε παρασυρει ευκολα, με την καλη εννοια- να ανακαλυπτεις νεα ορια και να γινεσαι καλυτερος οδηγος.
Προσωπικα το ειχα διαπιστωσει στο πρωτο (ημερησιο) Roadshow Που εγινε στην Ελλαδα,
και ηδη στο τελος της ημερας, ενιωθα για πρωτη φορα οτι καταφερα να γινω 'ενα' με οποιο μοντελο οδηγουσα, ανεβαζοντας τα προσωπικα μου ορια αλλα και σταδιακα του καθε
αυτοκινητου (σχεδον) που δοκιμαζα, κατι που δεν ειχα ξανανιωσει με αλλες 'γνωριμιες' με ισχυρα σπορ αυτοκινητα.
Ειναι μια αισθηση που ελαχιστα αυτοκινητα πιστευω την βγαζουν.
Aν ρωτησεις καποιους 'ψαγμενους' κατοχους ακομα και των 986 Boxster 2.7, πιστευω
οτι θα σου επιβεβαιωσουν αυτη την αισθηση που σου αφηνει καθε φορα που την οδηγεις... -
40 χιλιάρικα ζητάνε για 9αρια οταν καινουριο κανει 44;;; ΕΛΕΟΣΣΣΣ καλυτερα να τα παντρευτούν.. 35 χιλιάρικα για υπεράριστο IX (σιγα μην υπάρχει) και νομίζω παρα πολλά είναι...
Porsche δεν εχω οδηγησει (εχω ενα φιλο που εχει μποξ αλλα δεν του το εχω ζητησει επιτηδες για να μη ξεπουληθω μετα για να παρω ενα αλλά σίγουρα δεν εχει αιτίες για προβλήματα (είναι καθαρες πλατφορμες, δεν εχουν ιδιοτροπες τεχνολογίες) και βέβαια η σχεδίαση έχει τελειοποιηθεί τοσα χρόνια πια για να βγάλει προβλήματα. Τα μοτερ είναι ενα ερώτημα αλλά στην πιάτσα δεν εχω ακούσει κατι τραγικα κακο.. Βεβαια οι περισσότεροι κατοχοι δεν ασχολουνται με καφριλες και με λιμανακια ασε που οι περισσότεροι τα μποξστερ τουλαχιστον τα παιρνουν για μ@#^0παγιδα.
Σιγουρα παντως βρίσκεις πολυ πιο εύκολα καλό Πορσικό απο ο΄τι Εβο.
Σχετικά με συντήρηση απο οσο ξερω είναι λογικοτατη ειδικα αν δεν πηγαινεις στην αντιπροσωπεία, χαμηλότερο ή ίδιο με ενα Γκολφ GTi φυσικά ομως τα ανταλλακτικά είναι πανάκριβα, αυτο το ξερω σιγουρα..
Τωρα απλο vs. s. Εμενα θα με ενδιέφερε μονο ενα μπλοκε. Ολα τα αλλα (αλογα, PDF, PASM, φρενα, μυδια ξυδια κτλ κτλ) δεν ειναι απαραίτητα για να ευχαριστηθείς οδήγηση ασε που εκτος του οτι εκτινάσσουν το κόστος κάνουν το αμάξι πολύπλοκο και πιο αναξιόπιστο!
Ρε Γρηγορη προβοκατορα θα τον καψεις τον ανθρωπο μ'αυτα που λες!!!
-
Συνάδελφος έχει αλλάξει 2 Porsche.
Γενικώς μου έλεγε ότι δεν είναι και πολύ αξιόπιστα, έχουν ακριβή συντήρηση και θέλουν ΜΟΝΟ και ΠΑΝΤΑ 100άρα και καθαρή.
Άρα βάλε κι αυτά στην εξίσωση.
Το έχω γράψει και πριν...δε μπορείς να τα έχεις όλα.
Αν δε πάρεις το 10άρι (που προσωπικά μου αρέσει περισσότερο), τότε πάρε το 9άρι. Μακριά από Porsche.
-
Γιατί το έβο τι θέλει ; 95αρα ;
Επιλογή σκληροπυρηνικού αυτοκινήτου