-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
κάνε μου report...
-
πέρα του ότι δεν ειναι του τύπου μου, πρόλαβε άλλος
-
Υπήρξε στην οικογένεια για 6 μήνες ως μτχ το 1996! Τραγική η όποια ελπίδα αναζήτησης αξιοπιστίας (?) σε Φιατ 20ετίας+ ...
Ενα συμπαθητικό σχήμα από το παρελθόν, οδηγικά αδιάφορο έως και δύσκολο και ανασφαλές.
Πρωτόγονο! Στην εποχή του μπορεί να ήταν και σπουδαίο.
Αν το είχα τωρα ... μια Κυριακή πρωί να το βγάλω βόλτα γύρω απο το πάρκο μιας και δεν έχω σκύλο!Αν καταλαβα καλά το concept δεν είναι επίσημο της Φιατ. Και πολύ καλά κανει ...
-
Βρε σεις ήμαρτον πια, δεν είπε κανείς να βγεί με την τεχνολογία της δεκαετίας του 70 .
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο Κολιός τον Αύγουστο. Να καθίσουν να στύψουν το μυαλό τους να παράγουν νέα σχέδια που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες συνθήκες. Το αναμάσημα των ίδιων σχεδίων βλ. 500, Mini, Beetle δεν είναι τίποτα άλλο από ένας καλός και εύκολος τρόπος να τραγανίσεις χρήματα από τη τσέπη του καταναλωτή πουλώντας του Fashion & Style λες και εν τέλει αυτό είναι μόνον που χρειάζεται. Και καλά να το κάνει αυτό μία Ferrari, Lambo, Mclaren, Pagani, Zonda, Koeningsegg που όπως και να το κάνουμε έτσι απευθύνονται σε ανθρώπους που είτε δώσουν 200,000€ είτε 1,500,000€ ελάχιστα θα επηρεαστεί η περιουσία τους. Η FIAT να στρώσει το κώλο της κάτω να βγάλει τους διαδόχους για το Bravo, Punto και να σταματήσει τις ρετρό μαλακίες γιατί διαφορετικά απλά θα κλείσει.Αυτά έχουν επιτυχία στις πωλήσεις και αυτά φτιάχνουν. Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι το που θα ήταν σήμερα η Fiat αν δεν είχε αναβιώσει το 5οο, το 2007.
-
Σύμφωνα με το παραπάνω....
Το σύνολο των οχημάτων που πούλησε το Group είναι 4,27 εκατ. μονάδες έναντι 4,06 εκατ. μονάδων. Η αύξηση αυτή όμως δεν προήλθε λόγω των παραδοσιακών ονομάτων του Gruppo αλλά λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων της Chrysler.
Ειδικότερα:
FIAT 634,200 οχήματα το 2012 (Europe+NAFTA) έναντι 709,200 οχημάτων το 2011. Η αύξηση των πωλήσεων στη NAFTA δεν έφτασε να καλύψει τη μείωση της Ευρώπης. Και όσα πουλά ετησίως η FIAT πουλά μηνιαίως η VW στις ΗΠΑ.
LANCIA. Το 2012 η LANCIA βρέθηκε μέσω του rebadging με μία πλήρη γκάμα οχημάτων (τρόπος του λέγειν) και ένα Ypsilon & μία DELTA. Παρόλα αυτά οι πωλήσεις έπεσαν στις 93,600 οχήματα από τις 103,200 οχήματα.
ALFA ROMEO. Ένας θάνατος που αργεί να έρθει. Απορώ πως στο Gruppo σκέφτονται για 100,000 Maserati το έτος και δεν βλέπουν ότι σύντομα θα είναι πιο exclusive το όνομα AR. 90,000 οχήματα έναντι 130,000 οχημάτων παρόλο που η εταιρεία έχει μία γκάμα θεωρητικά πλήρως θωρακισμένη στην Ευρώπη.
JEEP. Για να δούμε το πόσο λάθος έχουν γίνει κάποια πράγματα σε αντιδιαστολή εξετάζεται η ιστορία της JEEP στην Ευρωπαϊκή αγορά. Από 23,700 κομμάτια το 2011... σε 28,300 κομμάτια του 2012....
Εν τέλει αναμένω να δω πότε η εταιρεία θα αρχίσει να ανανεώνει τα μοντέλα της που πρακτικά την έχουν κρατήσει ζωντανή τόσα χρόνια. Ως Ιδιοκτήτης δύο οχημάτων του Gruppo (που και τα δύο ήταν COTY) περιμένω από χαζομαρίτσες και αναβιώσεις μοντέλων για κομπλεξικούς μικροτσούτσουνους που καλύπτουν με χρήση αντικειμένων το αίσθημα κατωτερότητας ή ανοργασμικές τριανταπεντάρες που το παίζουν killer bitches στο γραφείο αλλά το βράδυ μόνες τους αγκαλιά με 10 μαξιλάρια κλαίνε μέχρι πρωίας, θέλω απλά καλά σύγχρονα οχήματα τα οποία να μεταφέρουν και τις γνώσεις της εταιρείας στο δρόμο. Έχω βαρεθεί να ακούω για πατέντες που μένουν λειψές για το πόσο avant guarde ήταν η εταιρεία Ν χρόνια πριν και σήμερα να βλέπω την γείτονα Ιταλία να κατακλύζεται από πλυντήρια μάρκας VW, Audi και Seat.
τέλος του
-
:offtopicviii:Σύμφωνα με το παραπάνω....
Το σύνολο των οχημάτων που πούλησε το Group είναι 4,27 εκατ. μονάδες έναντι 4,06 εκατ. μονάδων. Η αύξηση αυτή όμως δεν προήλθε λόγω των παραδοσιακών ονομάτων του Gruppo αλλά λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων της Chrysler.
Ειδικότερα:
FIAT 634,200 οχήματα το 2012 (Europe+NAFTA) έναντι 709,200 οχημάτων το 2011. Η αύξηση των πωλήσεων στη NAFTA δεν έφτασε να καλύψει τη μείωση της Ευρώπης. Και όσα πουλά ετησίως η FIAT πουλά μηνιαίως η VW στις ΗΠΑ.
LANCIA. Το 2012 η LANCIA βρέθηκε μέσω του rebadging με μία πλήρη γκάμα οχημάτων (τρόπος του λέγειν) και ένα Ypsilon & μία DELTA. Παρόλα αυτά οι πωλήσεις έπεσαν στις 93,600 οχήματα από τις 103,200 οχήματα.
ALFA ROMEO. Ένας θάνατος που αργεί να έρθει. Απορώ πως στο Gruppo σκέφτονται για 100,000 Maserati το έτος και δεν βλέπουν ότι σύντομα θα είναι πιο exclusive το όνομα AR. 90,000 οχήματα έναντι 130,000 οχημάτων παρόλο που η εταιρεία έχει μία γκάμα θεωρητικά πλήρως θωρακισμένη στην Ευρώπη.
JEEP. Για να δούμε το πόσο λάθος έχουν γίνει κάποια πράγματα σε αντιδιαστολή εξετάζεται η ιστορία της JEEP στην Ευρωπαϊκή αγορά. Από 23,700 κομμάτια το 2011... σε 28,300 κομμάτια του 2012....
Εν τέλει αναμένω να δω πότε η εταιρεία θα αρχίσει να ανανεώνει τα μοντέλα της που πρακτικά την έχουν κρατήσει ζωντανή τόσα χρόνια. Ως Ιδιοκτήτης δύο οχημάτων του Gruppo (που και τα δύο ήταν COTY) περιμένω από χαζομαρίτσες και αναβιώσεις μοντέλων για κομπλεξικούς μικροτσούτσουνους που καλύπτουν με χρήση αντικειμένων το αίσθημα κατωτερότητας ή ανοργασμικές τριανταπεντάρες που το παίζουν killer bitches στο γραφείο αλλά το βράδυ μόνες τους αγκαλιά με 10 μαξιλάρια κλαίνε μέχρι πρωίας, θέλω απλά καλά σύγχρονα οχήματα τα οποία να μεταφέρουν και τις γνώσεις της εταιρείας στο δρόμο. Έχω βαρεθεί να ακούω για πατέντες που μένουν λειψές για το πόσο avant guarde ήταν η εταιρεία Ν χρόνια πριν και σήμερα να βλέπω την γείτονα Ιταλία να κατακλύζεται από πλυντήρια μάρκας VW, Audi και Seat.
τέλος του
Θα περιμένεις........ στο διηνεκές.Η γκάμα θα αποτελείται από παραλλαγές των 500/Panda,όλες στην πλατφόρμα mini.H πλατφόρμα small (punto-mito)μαζεύει ένσημα για συνταξιοδότηση.Ο διάδοχος του punto,αν έρθει, θα είναι χρηματοδοτημένος από την οικογένεια Koc και φυσικά θα κατασκευάζεται στην Τουρκία.Από εκεί και πάνω,ό,τι βγει με τα σήματα της Fiat.... θα είναι rebadge.
Ξεχνάς το +15% της Fiat στη βραζιλιάνικη αγορά το 2012,με πλασάρισμα 830.000 κομματιών (Fiat+Fiat LCV),όπου φέτος αναμένεται περαιτέρω αύξηση (οι πωλήσεις αναμένεται να αγγίξουν το 1 εκατ.),κάτι που εν μέρει εξηγεί γιατί η ευρωπαϊκή αγορά έχει γίνει πάρεργο για το Torino. -
Αυτή η λαγνεία για τα seventies είναι μάλλον το αποτέλεσμα ότι κανείς από εσάς δεν είχε βρεθεί σαν επιβάτες σε αυτά τα καρούλια....Άντε να έρθει και το Ρίτμο, να αναβιώσει και το Gallant η Mitsu και να έχουμε και την αναβίωση των παλαιών Dacia Taxi...
Συμφωνώ. Αυτή η αρχαιολαγνεία και ρετρομανία είναι εξοργιστική!
-
@Alba
Κατω απο αυτες τις συνθηκες κ οπως τα περιγραφεις τελικα η Chrysler απορροφησε τη FIAT κ οχι το αντιθετο.
Κριμα. Χαιρομαι για τα αποτελεσματα της εταιριας εκτος Ευρωπης αλλα ως καταναλωτης δεν χαιρομαι καθολου. Γιατι με τα χαλια των Γαλλων κ τον θανατο των Ιταλων οι επιλογες ειναι τεσσερις. Γερμανοι, Αμερικανοι, Ιαπωνες κ Κορεατες.
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Βρε σεις ήμαρτον πια, δεν είπε κανείς να βγεί με την τεχνολογία της δεκαετίας του 70 .Ειναι πολυ δυσκολο για καποιους να γινει κατανοητο αυτο απ οτι φαινεται..
Κατα τ αλλα εχει τα μαυρα του τα χαλια οπως και σχεδον ολες οι 'αναβιωσεις'
-
Αυτή η λαγνεία για τα seventies είναι μάλλον το αποτέλεσμα ότι κανείς από εσάς δεν είχε βρεθεί σαν επιβάτες σε αυτά τα καρούλια....
Άντε να έρθει και το Ρίτμο, να αναβιώσει και το Gallant η Mitsu και να έχουμε και την αναβίωση των παλαιών Dacia Taxi...
Εγώ προσωπικά έχω βρεθεί και σαν επιβάτης και σαν οδηγός σε 127 για πολλά χιλιόμετρα, και μου άρεσε πολύ, ήταν ευχάριστο και διασκεδαστικό αυτοκίνητο
Και εγώ έχω ταξιδέψει με Trabant, 127, Α112, Dacia, τις παλαιές Corona ΤΑΧΙ, Corolla 2ης γενεάς και δεν θα ήθελα ούτε ζωγραφιστά να τα δω πόσο μάλλον σε αναβίωση έστω και με σύγχρονα συστήματα.
Όταν βλέπω το Mini που είναι πια 20 cm, ψηλότερο και 10 cm φαρδύτερο στην μακριά του έκδοση από τη δική μου μαούνα απλά γελάω... Αν είναι έτσι το Mini πως θα ήταν το Maxi.
Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο Κολιός τον Αύγουστο. Να καθίσουν να στύψουν το μυαλό τους να παράγουν νέα σχέδια που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες συνθήκες. Το αναμάσημα των ίδιων σχεδίων βλ. 500, Mini, Beetle δεν είναι τίποτα άλλο από ένας καλός και εύκολος τρόπος να τραγανίσεις χρήματα από τη τσέπη του καταναλωτή πουλώντας του Fashion & Style λες και εν τέλει αυτό είναι μόνον που χρειάζεται. Και καλά να το κάνει αυτό μία Ferrari, Lambo, Mclaren, Pagani, Zonda, Koeningsegg που όπως και να το κάνουμε έτσι απευθύνονται σε ανθρώπους που είτε δώσουν 200,000€ είτε 1,500,000€ ελάχιστα θα επηρεαστεί η περιουσία τους. Η FIAT να στρώσει το κώλο της κάτω να βγάλει τους διαδόχους για το Bravo, Punto και να σταματήσει τις ρετρό μαλακίες γιατί διαφορετικά απλά θα κλείσει.
το δικο μας 127 ηταν ευχαριστο μεχρι να βαλεις οπισθεν
απλα δεν ελεγε να μπει -
Εγώ βρίσκω τα 127 και 128 εξαιρετικά για την εποχή τους, αλλά δεν βλέπω λόγο να αναβιώσουν...
Δεν είναι όλα 500...
Και επιτέλους, η FIAT πρέπει να βγάλει και κάτι πιο σύγχρονο σχεδιαστικά, αρκετά με το ρετρό!(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Βρε σεις ήμαρτον πια, δεν είπε κανείς να βγεί με την τεχνολογία της δεκαετίας του 70 .
Ειναι πολυ δυσκολο για καποιους να γινει κατανοητο αυτο απ οτι φαινεται..
Κατα τ αλλα εχει τα μαυρα του τα χαλια οπως και σχεδον ολες οι 'αναβιωσεις'
Δεν μίλησα ποτέ για αναβίωση/χρήση της τότε τεχνολογίας. Ξέρω πολύ καλά πως θα ερχόταν το συγκεκριμένο όχημα. Απλά είπα να καθίσουν να στρωθούν μπας και βγάλουν μερικά καλά οχήματα και συνεχίσουν να αποτελούν μία καλή εναλλακτική.
Μήπως να επαναπροσδιορίσουμε όμως και το τι είναι concept;;;
Αυτό για μένα είναι concept
όπως και αυτό...
όπως και αυτό....
...άντε και αυτό...
... μια και δείχνει κάτι το πιο πιθανό κάποια στιγμή να υλοποιηθεί....
Το να πάρω ένα σχήμα και να του προσαρμόσω πέντε στοιχεία που να είναι συμβατά με τη σύγχρονη τεχνολογία δεν είναι concept είναι κάτι άλλο στα μάτια μου... Και όσο και να σέβομαι τη δουλειά κάποιων δεν τη θεωρώ ότι προσφέρει και τόοοοοσο πολύ ώστε να γίνεται ντόρος.
Just my 2c
-
Τότε γιατί δημιουργείς ντόρο εκ του μη όντος?
-
:slap:
κι εγώ που είχα την εντύπωση ότι (στην περίπτωση που) θα βγει με σύγχρονο εξοπλισμό κλπ κλπ κι όχι έτσι χαρχάλια που ήταν κάποτες
για ακομα μια φορά το ΙΝΤΕΡΝΕΤ μας παραπληροφορεί
Θες να μου πεις ότι οι επιλογές σου περιορίζονται μόνον στο Beetle & στο Mini? Μάλλον τότε μόνον σχεδίαζαν αυτοκίνητα...
Εαν κατσεις και παρατηρησεις τα οχηματα του παρελθοντος,θα διαπιστωσεις οτι απτο 80 και μετα η φαντασια των σχεδιαστων απλα δεν υπαρχει.
Οι τροχοι μεγαλης διαμετρου και οι ζαντες αλουμινιου , καπως σωζουν την κατασταση αλλα δεν παυει τα σημερινα αυτοκινητα να ειναι αισθητικα μετρια εως ασχημα. -
Αυτή η λαγνεία για τα seventies είναι μάλλον το αποτέλεσμα ότι κανείς από εσάς δεν είχε βρεθεί σαν επιβάτες σε αυτά τα καρούλια....
Άντε να έρθει και το Ρίτμο, να αναβιώσει και το Gallant η Mitsu και να έχουμε και την αναβίωση των παλαιών Dacia Taxi...
Εγώ προσωπικά έχω βρεθεί και σαν επιβάτης και σαν οδηγός σε 127 για πολλά χιλιόμετρα, και μου άρεσε πολύ, ήταν ευχάριστο και διασκεδαστικό αυτοκίνητο
Και εγώ έχω ταξιδέψει με Trabant, 127, Α112, Dacia, τις παλαιές Corona ΤΑΧΙ, Corolla 2ης γενεάς και δεν θα ήθελα ούτε ζωγραφιστά να τα δω πόσο μάλλον σε αναβίωση έστω και με σύγχρονα συστήματα.
Όταν βλέπω το Mini που είναι πια 20 cm, ψηλότερο και 10 cm φαρδύτερο στην μακριά του έκδοση από τη δική μου μαούνα απλά γελάω... Αν είναι έτσι το Mini πως θα ήταν το Maxi.
Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο Κολιός τον Αύγουστο. Να καθίσουν να στύψουν το μυαλό τους να παράγουν νέα σχέδια που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες συνθήκες. Το αναμάσημα των ίδιων σχεδίων βλ. 500, Mini, Beetle δεν είναι τίποτα άλλο από ένας καλός και εύκολος τρόπος να τραγανίσεις χρήματα από τη τσέπη του καταναλωτή πουλώντας του Fashion & Style λες και εν τέλει αυτό είναι μόνον που χρειάζεται. Και καλά να το κάνει αυτό μία Ferrari, Lambo, Mclaren, Pagani, Zonda, Koeningsegg που όπως και να το κάνουμε έτσι απευθύνονται σε ανθρώπους που είτε δώσουν 200,000€ είτε 1,500,000€ ελάχιστα θα επηρεαστεί η περιουσία τους. Η FIAT να στρώσει το κώλο της κάτω να βγάλει τους διαδόχους για το Bravo, Punto και να σταματήσει τις ρετρό μαλακίες γιατί διαφορετικά απλά θα κλείσει.
3 πουλακια
-
http://www.autoblog.com/2013/03/23/saab ... ter-looks/
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
3 πουλακια
για το καλό τις ΦΙΑΤ τα λέμε αυτά
αλλιώς θα κλείσει
-
τέλος του
Πολύ ωραίο ποστ...
-
http://www.carscoops.com/2013/03/subaru ... icial.html
βγάλτε το έτσι ρε τζαπώνια -
http://www.autoblog.com/2013/03/28/hyun ... otor-show/
pas mal
Concept Cars