-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το καβάτζωμα θέσης με μηχανάκι είναι νομότυπη ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΓΥΦΤΙΑ.+1.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κ μετα εκατσα να πιω καφε? Ρε, συνελθε...
Ξέρω εγώ τι είσαι εσύ? Πρόβλημα σου.
Δεν συμφωνώ με το κρατάς θέση με τη μηχανή κ ο ίδιος έχω δηλώσει ότι όταν βλέπω κάτι τέτοιο επίτηδες πάω κ παρκάρω τη μηχανή μου δίπλα σε εκείνη που πιάνει τον χώρο ( ) αλλά το να μετακινείς εσύ οποιαδήποτε μηχανή είναι χειρότερο. Δλδ αν ήταν κάμπριο ανοιχτό θα πηδούσες μέσα κ θα έλυνες χειροφρενο?Κ επειδη ΕΣΥ καταλαβαινεις με ενα τροπο μονο: Ο νομος λεει οτι απαγορευεται να βαζεις εμποδια στον δρομο για να μην κρατας νταβατζιλιδικα θεση για την παρτη σου. Το μηχανακι μπορει να το παρκαρεις νομιμα, αλλα το χρησιμοποιεις ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ. Πηγαινεις ακριβως αντιθετα με το πνευμα του νομου που μοναδικος σκοπος του ειναι να σε αποτρεψει απο ακριβως αυτο το πραγμα, κ αυτο θα ελεγα σε καθε μπατσο
Τι σχέση έχει το νόμιμο με το ηθικό?
ΥΓ Κ για να το καταλαβεις αλλιως, προτιμας να στο παω ενα μετρο πιο κει με τα χερια, ή να το πεταξω κατω κ να παρκαρω 'κατα λαθος' πανω του (εννοω ΠΑΝΩ ΤΟΥ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ) 'επειδη δεν ειμαι καλος οδηγος κ νομιζα οτι χωραγα κ. αστυνομικε μου'? Κ μετα να σου κανω μια δηλωση ενω θα εχει γινει 8αρι ο σκελετος του?
Αν είσαι εσύ χΧΧΧχ, είσαι χΧΧΧχ κ αν δεν το κάνεις σε μένα θα το κάνεις στον επόμενο. Αν το θεωρείς εξυπνάδα...
Αιντε...
Τα άιντε στο χωριό σου. 1 εκατ. ποστ κ ακόμα δεν ξέρεις να κάνεις διάλογο, μόνο μαγκιές.
ΥΓ2 Και αλλοι εδω μεσα εχουν γραψει για ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο σκηνικο, οτι κουνησαν μηχανακι καποιου που επιτηδες παρκαρε χαλια για να κραταει θεση για το αυτοκινητο του, κ οχι μονο δεν τους κραξατε αλλα τους ειπατε κ μπραβο...
εγώ ποτέ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Να φωνάξεις την αστυνομία για παρεμπόδιση. Αν δεν συνετιστεί ή δεν δράσει η αστυνομία όπως θέλεις.... τότε μάλλον να πάρεις το πράμα (που δεν έχει πινακίδες) το οποίο εμποδίζει και να το πετάξεις στα σκουπίδια...Οπως ειχε αναφερει και ενας συνφορουμιτης φωναξε κανα γυφτο να το μαζεψει και θα πει και ευχαριστω!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν νομίζω να είναι θέμα ευαισθησίας αλλά βολής. Απλά δεν βρίσκουν θέση (δεν έχουν μάθει να ψάχνουν παρκάρουν ακριβώς εκεί που θέλουν να πάνε) και μπαίνουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
Αντίθετα φαίνεται να είναι πολύ αναίσθητοι όσον αφορά στο ότι δεν το βάζουν αρκετά μέσα,κοντά στο πεζοδρόμιο αλλά με τρόπο που να περισσεύει το πίσω στο δρόμο και σε στενά να σε ανησυχεί ή αν είσαι ο από πίσω παρκαρισμένος να μην μπορείς να βγεις...Καλά εδώ προφανώς κάνεις ΠΛΑΚΑ. Φαντάσου να πάρκαραν παράλληλα στο πεζοδρόμιο (που είναι και πιο ασφαλές για την μηχανή και πιο εύκολο για να φύγεις όταν ξεπαρκάρεις...) που θα πάρκαρες το αυτοκινητάκι σου... Μάλλον (και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι) θα βρίσκαμε να το παρκάρουμε μόνο μέσα στο γκαράζ μας!
-
Κοιτάξτε, το καβαντζοπάρκινγκ, με όποιο τρόπο και να γίνεται, είναι αντικοινωνική συμπεριφορά και φανερώνει αδιαφορία για το συνάνθρωπο. Ουσιαστικά, ο 'δράστης' δεν αρκείται στα δικαιώματα που έχει αποκτήσει νόμιμα, αλλά προσπαθεί ανήθικα να επεκταθεί σε αυτά που ανήκουν σε άλλους ή και στο ίδιο το κοινωνικό σύνολο:
-Γιατί ν' αγοράσω θέση στάθμευσης; Θα δώσω τα χρήματα να πάρω δεύτερο χέρι μερσεντέ και θα καβατζώσω τη γωνία με το παλιό το μηχανάκι να παρκάρω το εργαλείο, να το βλέπουν και οι γείτονες να ζηλεύουν.
- Γιατί να φτιάξω πάρκινγκ για τους πελάτες μου; Δεν χτίζω μια αποθήκη εκεί, να ξενοικιάσω και το υπόγειο που έχω για να βάζω το εμπόρευμα; Για να μην χάσω την πελατεία όμως, θα βάζω καναδυο παλιοκαρέκλες στο δρόμο και να ο χώρος στάθμευσης. Άλλωστε, ο δρόμος περνάει μπροστά στο κατάστημά μου και άρα μου ανήκει. Έτσι δεν είναι;
- Γιατί να προβλέψω θέσεις στάθμευσης για τα φορτηγά που θα ανεφοδιάζουν το νέο κατάστημα που φτιάχνω; Θα βάλω κορίνες στο δρόμο, θα κοτσάρω και μια πινακίδα 'μη παρκάρετε, φόρτωση-εκφόρτωση' και αστους να τρέχουνε. Θα έχω και περισσότερο χώρο, να βαλω κανένα ράφι παραπάνω.
- Σιγά μην αγοράσω το ακριβό το μαγαζί. Επειδή έχει θέα; Θα πάρω το άλλο που είναι φτηνότερο και τη θέα την κανονίζουμε αργότερα. Είναι και πιο κοντά στις ξαπλώστρες που άπλωσα παντού στην παραλία, θα τις προσέχω πιο εύκολα. Άσε που θα μπορώ να πηγαίνω και κρύες μπύρες απέναντι, στο μπαράκι που θα φτιάξω δίπλα στο κύμα. Θα τα κονομήσουμε το καλοκαίρι...
Επεκτείνοντας την παραπάνω συλλογιστική, παίρνουμε την τυπική συμπεριφορά του Ελληνάρα που όλοι γνωρίζουμε καλά:
- Πω πω ουρά στο φανάρι. Για να στρίψω αριστερά, θα φάω κανά πεντάλεπτο. Μπα, πάμε να χωθούμε από δεξιά. Δεν θα πάθουν τιποτα να περιμένουν δυο λεπτά παραπάνω και εγώ βιάζομαι.
- Ρε το σπάταλο το κράτος, πάλι φόρους ζητάει. Μπα, δεν θα κόβω αποδείξεις και στο τέλος θα δηλώσω και ζημιά από την καφετέρια - μια χαρά. Πώς θα δουλέψει το κράτος; Τι με νοιάζει εμένα, ας τα πάρει από τους μ@@@κες τους μισθωτούς. Εγώ θέλω δρόμους να πηγαίνει το SUV, περίθαλψη, σχολείο για τα παιδιά μου και να ξεκινήσει να στάζει κανονικά η σύνταξη σε 20 χρονάκια από τώρα, αλλά δε γουστάρω να πληρώνω. Αυτά είναι για τους χαζούς κι εγώ είμαι τέρας εξυπνάδας. Αμ, πώς;
- Μμμμ, ωραία είναι εδώ στο δάσος. Δε βάζουμε μπροστά σιγά σιγά να χτίσουμε και το εξοχικό 'δω δίπλα; Τόσο χώρο έχει και πάει χαμένος. Ξέρεις πόσο έχουν πάει τα οικόπεδα;
Η συνύπαρξη ανθρώπων επιβάλλει περιορισμό ελευθερίας, αλλιώς δεν είναι κοινωνία αλλά ζούγκλα. Δυστυχώς, το 'νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό', άρα θα πρέπει να μάθουμε να περιορίζουμε μόνοι μας τα 'θέλω' μας και να σκεφτόμαστε και τους άλλους εκτός από την πάρτη μας. Ξέρετε, όταν η ειρηνική συνύπαρξη διαταράσσεται, έστω και λίγο, υπάρχουν συνέπειες για όλους. Μπορεί να αργούν αλλά τελικά έρχονται και ίσως να είναι απρόβλεπτες. Π.χ., κάποιος φιλήσυχος οικογενειάρχης ίσως αποφασίσει ότι δεν πάει άλλο και δώσει τις οικονομίες του για να σύρει στα αστικά δικαστήρια το καβαντζογαϊδούρι, ζητώντας αποζημίωση για προσβολή της προσωπικότητάς του από τη διαρκή δέσμευση κοινόχρηστου αγαθού. Ή, να τα πάρει στο κρανίο και ένα βράδυ, κατεβάζοντας τα σκουπίδια, να ρίξει και δύο φρέσκα αυγά μέσα στον αεραγωγό του ενοχλητικού αυτοκινήτου...
Και πάλι σορρυ για το σεντόνι.
-
Σημερα εκανα το εξης :
κατα της 4 το απογευμα μολις σχολασα απο την δουλεια πηγα στα Κ.Ε.Π στην περιοχη μου για κατι χαρτια , εψαχνα αρκετη ωρα για παρκινγκ ,τα παντα ηταν πιασμενα , ωσπου βλεπω οτι ενας εξυπνος εξω απο ενα μαγαζι με ρουχα ειχε καβατζωσει μια ωραιοτατη θεση με ενα μικρο τελαρο και μια αδεια πλαστικη γλαστρα,
ε λοιπον εκεινη την στιγμη χαρηκα που εχω παλιο αυτοκινητο..... απλα πατησα το τελαρο με το αμαξι και πηρα παραμαζωμα την γλαστρα με τον προφυλακτηρα παρκαρα ωραιοτατα και εκανα μια χαρα την δουλεια μου στα Κ.Ε.Π , εαν εβγαινε κανενας μπαγλαμας και μου πουλαγε τσαμπουκα θα του ζηταγα και τα ρεστα οτι μου εγδαρε τον προφυλακτηρα με την σαβουρα που εχει αφησει στον δρομο και επεσα επανω -
Προσέχτε μη σας σκάσει κανένα λάστιχο, άλλο να το σπρώχνετε και άλλο να περνάει η ρόδα από πάνω.
-
Κάπου είχε γραφτεί αλλά δεν το θυμάμαι. Πόσο είναι το πρόστιμο για ένα αντικείμενο στο οδόστρωμα?
-
400 € απ' όσο θυμάμαι
-
500€
-
Ευχαριστώ
Ωραία το 100 είναι και χωρίς χρέωση θα μπορώ να πάρω όσες φορές θέλω -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Ευχαριστώ
Ωραία το 100 είναι και χωρίς χρέωση θα μπορώ να πάρω όσες φορές θέλωΜην το παρακάνεις: http://troktiko.blogspot.com/2010/02/218.html
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Κάπου είχε γραφτεί αλλά δεν το θυμάμαι. Πόσο είναι το πρόστιμο για ένα αντικείμενο στο οδόστρωμα?Αντε ν΄αποδείξεις ποιός το έβαλε...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Κάπου είχε γραφτεί αλλά δεν το θυμάμαι. Πόσο είναι το πρόστιμο για ένα αντικείμενο στο οδόστρωμα?
Αντε ν΄αποδείξεις ποιός το έβαλε...
Όταν είναι ένα τσιμενομένο καφάσι έξω από μία μονοκατοικία; 2ο τηλέφωνο που κάνω σήμερα και δεν είδα αποτέλεσμα...
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Αντε ν΄αποδείξεις ποιός το έβαλε...
Όταν είναι ένα τσιμενομένο καφάσι έξω από μία μονοκατοικία; 2ο τηλέφωνο που κάνω σήμερα και δεν είδα αποτέλεσμα...
Ο οποιοσδήποτε είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου... πρέπει να αποδείξεις λοιπόν ότι το έβαλε αυτός για να του ρίξει πρόστιμο η αστυνομία, αλλιώς δυστυχώς πρόκειται απλά για ένα καφάσι που ενοχλεί
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ο οποιοσδήποτε είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου... πρέπει να αποδείξεις λοιπόν ότι το έβαλε αυτός για να του ρίξει πρόστιμο η αστυνομία, αλλιώς δυστυχώς πρόκειται απλά για ένα καφάσι που ενοχλείΩραία και τι προτίνεις να κάνω ανώνυμα πάντα;
-
Αυτο που παρουσιαζει ενδιαφερον δεν ειναι η καταληψη δημοσιου χωρου απο διαφορα διποδα αλλα οτι συσταθηκε μια ολοκληρη υπηρεσια με ΔΥ για να εφαρμοσει τα αυτονοητα (διαβασα μονο την 1η σελιδα )
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Ο οποιοσδήποτε είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου... πρέπει να αποδείξεις λοιπόν ότι το έβαλε αυτός για να του ρίξει πρόστιμο η αστυνομία, αλλιώς δυστυχώς πρόκειται απλά για ένα καφάσι που ενοχλεί
Ωραία και τι προτίνεις να κάνω ανώνυμα πάντα;
Μα δεν είπα ότι δεν έχεις δικαίωμα να το αφαιρέσεις, ότι δεν πρόκειται να πληρώσει πρόστιμο θεωρώ. Καταγγελία έχεις δικαίωμα να κάνεις, θα είναι κατ' αγνώστου όμως, εκτός αν τον έχεις σε βίντεο να το βάζει...
Προσωπικά μία φορά έχω βγάλει καρέκλα στην Πάτρα, μου έκανε παράπονα η ιδιοκτήτρια του ραφείου που την είχε βάλει γιατί περίμενε λέει το γιο της από την Αθήνα , αφού χεστήκαμε λίγο φυσικά το άφησα εκεί το αυτοκίνητο και της είπα να το προσέχει καλά γιατί ένα σημαδάκι να βρω την επόμενη μέρα θα τη θεωρήσω αυτομάτως υπεύθυνη. Εκεί της κόπηκε η λαλιά και έφυγα... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μα δεν είπα ότι δεν έχεις δικαίωμα να το αφαιρέσεις, ότι δεν πρόκειται να πληρώσει πρόστιμο θεωρώ. Καταγγελία έχεις δικαίωμα να κάνεις, θα είναι κατ' αγνώστου όμως, εκτός αν τον έχεις σε βίντεο να το βάζει...
Προσωπικά μία φορά έχω βγάλει καρέκλα στην Πάτρα, μου έκανε παράπονα η ιδιοκτήτρια του ραφείου που την είχε βάλει γιατί περίμενε λέει το γιο της από την Αθήνα , αφού χεστήκαμε λίγο φυσικά το άφησα εκεί το αυτοκίνητο και της είπα να το προσέχει καλά γιατί ένα σημαδάκι να βρω την επόμενη μέρα θα τη θεωρήσω αυτομάτως υπεύθυνη. Εκεί της κόπηκε η λαλιά και έφυγα...Άρα; Να πάω μια ωραία μέρα απλά να το μετακινήσω;
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Προσωπικά μία φορά έχω βγάλει καρέκλα στην Πάτρα, μου έκανε παράπονα η ιδιοκτήτρια του ραφείου που την είχε βάλει γιατί περίμενε λέει το γιο της από την Αθήνα , αφού χεστήκαμε λίγο φυσικά το άφησα εκεί το αυτοκίνητο και της είπα να το προσέχει καλά γιατί ένα σημαδάκι να βρω την επόμενη μέρα θα τη θεωρήσω αυτομάτως υπεύθυνη. Εκεί της κόπηκε η λαλιά και έφυγα...Άρα; Να πάω μια ωραία μέρα απλά να το μετακινήσω;
Εγώ θα το έκανα στην ψύχρα, θα το πέταγα στα σκουπίδια και θα πάρκαρα ωραίος και άνετος στη θεσάρα που θα δημιουργείτο
Καβάντζο-parking